Beste metronoom

Laatste update: 14.07.20

 

Metronomen test van 2020

 

Met behulp van een metronoom is het niet alleen mogelijk om eender welk muziekinstrument op de juiste manier te stemmen maar je kunt een metronoom ook gebruik om het tempo te bepalen. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit het ruime assortiment dat tegenwoordig voorhanden is. Daarom willen wij het jou iets makkelijker maken door de 3 best beoordeelde metronomen hieronder even kort toe te lichten. Zo kun je kiezen voor de Musedo MT-60 metronoom. Een compact en lichtgewicht apparaat dat meteen ook makkelijk overal mee naartoe te nemen is. Kies je voor de Cherub Klassieke Mechanische metronoom, dan kies je voor een product met een aantrekkelijke prijs-kwaliteitverhouding.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Metronomen koopgids

 

Wanneer je een muziekinstrument speelt of binnenkort een eerste muziekles hebt dan zul je al vrij snel merken dat er heel wat verschil is tussen de verschillende beste metronomen. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk modellen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Dan kun je achteraf de metronoom kiezen die het beste aan jouw verwachtingspatroon beantwoordt. Probeer hierbij zoveel mogelijk te letten op elementen zoals het nut, het eventuele kostenplaatje, het mechanisch metronoom, het digitaal metronoom en de gebruiksaanwijzing. En wie weet zit er ergens wel een aantrekkelijke metronoom aanbieding tussen.

 

 

Wat is een metronoom en het nut ervan

 

Als muziekliefhebber zul je zeker al wel eens gehoord hebben van een metronoom. Een metronoom is een apparaatje waarmee je op een eenvoudige manier het tempo kunt aangeven. Je kunt er dus ook bepaalde muziekinstrumenten in een mum van tijd door stemmen. Het is dan ook belangrijk dat je meteen uitkijkt naar een degelijk apparaat dat betrouwbaar is en toch wel lang meegaat. Het is namelijk niet meteen de bedoeling om elke week een nieuwe metronoom aan te kopen.

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke en duurzame metronoom dan zul je merken dat er heel wat verschillende modellen op de markt gebracht zijn. Dit maakt het dan weer niet eenvoudig om een goede keuze te maken. Zo heb je heel wat mechanische metronomen net zoals er tegenwoordig ook vrij veel elektronische modellen op de markt zijn gebracht. We raden jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel te kopen maar eventjes de verschillende mogelijkheden te bekijken.

 

 

Mogelijke kostenplaatje

 

In het voorgaande stukje hebben we reeds min of meer aangegeven dat er heel wat verschillende soorten metronomen op de markt zijn. Dit zorgt er niet alleen voor dat de keuze lastiger wordt maar het brengt ook verschillende prijskaartjes aan het licht. Uiteraard ben je helemaal vrij om te bepalen welk bedrag je wilt spenderen aan een degelijke metronoom. Toch willen wij jou aanraden om met een aantal elementen rekening te houden. Indien je bijvoorbeeld nog maar net gestart bent met de muzieklessen dan hoef je nog niet direct het duurste model aan te kopen.

Het is namelijk altijd mogelijk dat de muzieklessen je toch niet bevallen en je ermee wilt stoppen. Indien je al enkele jaren muziek speelt en echt gebeten bent door de muziekmicrobe dan kun je natuurlijk best uitkijken naar een degelijk apparaat. Het is niet zo dat de goedkope metronomen over een slechte kwaliteit beschikken. Er zijn variaties. Toch is het altijd beter om ook rekening te houden met de iets duurdere toestellen. En probeer hierbij aandachtig te zijn voor eventuele aanbiedingen.

 

 

Mechanische metronoom

 

De meest voorkomende soort metronomen, dus eigenlijk het standaard model is een mechanisch metronoom. Een mechanisch metronoom is eigenlijk een soort van toestelletje dat is ontworpen op basis van een uurwerk. Het werkt dus eigenlijk een beetje zoals een standaard horloge in combinatie met een slinger.  Op het moment dat je het tegengewicht gaan instellen, zul je merken dat je ook meteen het tempo kunt bepalen. En op die manier kun je de maat gaan aangeven.

Het tegengewicht is eigenlijk niet meer en niet minder dan een gewoon blokje. En dit blokje kun je zowel naar boven alsook naar beneden gaan bewegen over de slinger van het toestel. Het grote voordeel wanneer je een mechanisch metronoom aankoopt, is het feit dat het ook visueel heel erg sterk is. Bovendien is een mechanisch metronoom bijzonder eenvoudig te bedienen en hoef je helemaal geen moeilijke of ingewikkelde functies te verwachten.

Digitale metronoom

 

Tegenwoordig zijn er ook heel wat digitale metronomen op de markt gebracht. Houd er wel rekening mee dat deze modellen iets duurder zullen zijn in de aankoop in vergelijking met een digitaal metronoom. Het is een apparaatje dat vooral gebruik zal gaan maken van een quartz-timer. In vergelijking met een mechanisch metronoom is de digitale variant dus meteen een pak compacter. Dit wil zeggen dat je het ook veel gemakkelijker overal mee naartoe kunt nemen en kunt opbergen.

Daarnaast zul je merken dat een digitaal metronoom ook veel meer mogelijkheden biedt in vergelijking tot het standaard mechanisch metronoom. Zo zul je bijvoorbeeld merken dat een digitaal metronoom vaak gebruik maakt van lichtjes of lampjes om het visuele aspect weer te geven. Een bijkomend groot voordeel is dat een digitaal metronoom ook veel nauwkeuriger is en dat je het tempo ook zeer correct en juist zult kunnen gaan instellen. Houd er wel rekening mee dat je een digitaal metronoom iets vaker zult moeten opladen of van nieuwe batterijen zult moeten voorzien.

 

 

Gebruiksaanwijzing

 

Welk metronoom je ook aankoopt, het is belangrijk om eerst en vooral het tempo in te stellen. Vervolgens is het ook belangrijk om de maatsoort te gaan bepalen en deze in te stellen. Je kunt hierbij vaak kiezen tussen 4/4 of een ¾. Houd er wel rekening mee dat niet alle mechanische metronomen voorzien zijn van zo een maat functie. Bij de meeste metronomen zul je merken dat het tempobereik te situeren is tussen de 40 en de 208 beats per minute, ook wel afgekort met bpm.

 

 

Metronoom Reviews – Top 5

 

 

Misschien speel je zelf wel een muziekinstrument of wil je binnenkort beginnen met de eerste lessen. In dat geval zul je ook al snel een metronoom nodig hebben om je muziekinstrument te stemmen. Als het allemaal nog wat nieuw is voor jou dan is het niet zo eenvoudig om er de beste metronoom uit te pikken. Daarom hebben wij een top 5 geselecteerd op basis van het advies en de gebruikerservaring van klanten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Musedo MT-60

 

Met deze metronoom van het merk Musedo haal jij zeker en vast een degelijk apparaat in huis waarmee jij je muziekinstrumenten kunt stemmen.

Dit MT-60 toestel heeft een zwarte kleur en is eigenlijk een handig 3 in 1 apparaat. Het is niet alleen een metronoom maar het beschikt ook over een tuner en een tone generator. Dit stemapparaat kun je aansluiten op je instrument en er is zelfs een ingebouwde microfoon voorzien. Vooral akoestische instrumenten kun je er heel doeltreffend mee stemmen.

Uit één enkele review leren we dat de koper het product vrij moeilijk te gebruiken vindt. Toch is de meerderheid echter helemaal overtuigd van de goede kwaliteit en het leuke ontwerp van deze metronoom. Haast je dus zeker naar de winkel want dit lijkt wel een metronoom aanbieding te zijn.

Een metronoom is een handig en compact apparaatje waarmee je een muziekinstrument kunt stemmen of het tempo ervan kunt helpen bepalen. Dit apparaat wordt jou aanbevolen door, misschien wel het beste merk op dat gebied, Musedo. Laten we even kijken naar de populairste kenmerken ervan.

Voordelen
Multifunctioneel:

met de aankoop van dit apparaatje haal je niet alleen een metronoom in huis maar tegelijk ook een tone generator en zelfs een tuner.

Handig in gebruik:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken want je zult merken dat je de metronoom in een mum van tijd op eender welk muziekinstrument kunt aansluiten.

Gebruiksgemak:

je zult merken dat de metronoom handig te bediening is en dat je zelfs kunt gebruik maken van de aanwezige ingebouwde microfoon.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

slechts één enkele koper is van mening dat deze unieke metronoom helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is als wordt beweerd.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Cherub Klassieke Mechanische

 

Indien je op zoek bent naar een klassieke mechanische metronoom dan loont het zeker en vast de moeite om dit product van Cherub eens te bekijken. Bovendien valt de prijs van het toestel ook nog heel goed mee.

Dit toestelletje heeft helemaal geen batterijen nodig want het werkt volledig mechanisch. De kunststof behuizing is niet alleen stevig maar ook heel erg duurzaam. Met dit stemapparaat is het mogelijk om de snelheid in te stellen alsook de maatsoort aan te passen.

We merken dat alle kopers echt helemaal enthousiast zijn over de aankoop van dit metronoom. De meeste gebruikers zijn het erover eens dat het apparaat van degelijke kwaliteit is. Andere klanten vinden ook dat het toestelletje er gewoon ook heel fraai uitziet.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor deze unieke metronoom die jou wordt aanbevolen en geleverd door Cherub. Om te weten of het product ook over de laagste prijs beschikt, is het handig om even verder te lezen. Bovendien kom je dan ook meteen te weten of deze metronoom aan jouw verwachtingen voldoet.

Voordelen
Voeding:

doordat deze metronoom puur mechanisch functioneert hoef je je helemaal niet druk te maken om batterijen.

Handig in gebruik:

het is een bijzonder handig en degelijk apparaatje dat je niet alleen de mogelijkheid biedt om de maatsoort in te stellen of aan te passen. Verder kun je deze metronoom namelijk ook gebruiken om de snelheid en het tempo te bepalen.

Materialen:

de metronoom is voorzien van een behuizing die vervaardigd is uit degelijk en kwalitatief kunststof.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts één enkele koper is van mening dat de metronoom veel te beperkt is in de aangeboden mogelijkheden en verder van een ondermaatse kwaliteit is.

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Meideal M50

 

Als je op zoek bent naar een degelijke metronoom maar daar liever niet teveel geld wilt aan uitgeven dan kun je zeker en vast een kijkje nemen naar dit product van Meideal. De prijs is beduidend lager en behoort daardoor tot de goedkope metronomen.

Het is een vrij compact product dat weinig weegt en dus handig te gebruiken is. Met de tabfunctie waarover dit stemapparaat beschikt, is het mogelijk om het ideale tempo in te stellen. Het is ook mogelijkheid om het tempo van een bepaalde melodie te testen. Er is ook een handige klip voorzien waarmee je het apparaat aan je broek of hemd kunt vastklikken.

Momenteel is er nog maar één enkele review geplaatst waarin de koper een heel positief advies geeft over dit product. Het beschikt niet alleen over een goede en degelijke kwaliteit maar de metronoom ziet er ook gewoon nog eens heel erg leuk uit.

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke metronoom die jou aanbevolen wordt door Meideal. Indien je liever niet zoveel geld wenst te spenderen aan een degelijke metronoom of wanneer je over een beperkter budget beschikt, dan is dit toestel alvast een goede aanbeveling gebleken.

Voordelen
Formaat:

in tegenstelling tot sommige andere metronomen zul je merken dat dit apparaatje vrij compact is. Daardoor is het makkelijk om overal mee naartoe te nemen en is het comfortabel om mee te werken.

Tabfunctie:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de metronoom voorzien is van een handige tabfunctie waarmee het mogelijk is om het tempo en de snelheid te regelen.

Comfort:

verder zul je merken dat de achterkant van de metronoom voorzien is van een praktische klip. Daardoor wordt het mogelijk gemaakt om het apparaatje zonder problemen ergens aan vast te klikken. Denk maar aan je broekriem of je hemd.

Nadelen
Te klein:

jammer genoeg is deze metronoom voor één enkele gebruiker toch iets te klein gebleken en dat is bijzonder vervelend om te moeten vaststellen.

Koop bij bol.com (€14.99)

 

 

 

 

Korg Metronoom MA1

 

Met deze MA1 metronoom van Korg haal je zeker en vast een degelijk en leuk toestel in huis. Op die manier kun jij vanaf nu zelf je instrumenten gaan stemmen. Bovendien hoef je niet eens zo een groot budget te voorzien om dit toestel aan te kopen.

Het toestelletje is voorzien van maar liefst 9 beats en 8 ritmes. Het beschikt over een zeer duidelijk en helder display waarop je alles heel nauwkeurig kunt aflezen. De metronoom van Korf is ook nog eens uitgerust met verschillende tonen.

Momenteel kunnen wij jou geen verder advies geven over dit product omdat er nog geen reacties werden geplaatst. Daardoor is het niet mogelijk om jou meer uitleg te verschaffen over de gebruikerservaring van de klanten.

Kies je voor de MA1 metronoom? Dan kies je voor een kwalitatief en degelijk product dat jou sterk wordt aanbevolen en geleverd door het bekende merk Korg. Ben je benieuwd naar de mogelijkheden van dit apparaatje? Dan raden wij jou alvast aan om even verder te lezen.

Voordelen
Prijskaartje:

je hoeft je helemaal geen zorgen te maken over het prijskaartje van dit product dat vast en zeker blijkt mee te vallen.

Handig in gebruik:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de metronoom voorzien is van een helder en duidelijk leesbaar schermpje. Verder geniet je ook de aanwezigheid van wel 9 verschillende beats en nog eens 8 verschillende ritmes.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het design niet naar wens is van sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Classic Cantabile M02 met klok

 

Indien je deze metronoom van Classic Cantabile wilt aankopen dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is namelijk niet het meest goedkope toestel in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst.

De metronoom heeft een mooie bruine kleur die voor een klassieker accent zorgt. Doordat het mechanisch werkt, hoef je helemaal geen batterijen aan te kopen. Het apparaat is gemaakt uit hout maar beschikt over een behuizing uit kunststof. Bovendien is de metronoom ook uitgerust met een klok.

Momenteel zijn er nog geen beoordelingen van klanten bij dit artikel geplaatst. Het is dus mogelijk dat dit door de hoge prijs komt maar het kan ook zijn dat het om een vrij nieuw product gaat. Laat je hierdoor dus zeker niet afschrikken want misschien is dit wel het toestel waar jij naar op zoek bent.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze unieke metronoom van het al dan niet bekende merk Classic Cantabile. Om te weten te komen of dit product al dan niet aan jouw verwachtingspatroon voldoet, loont het de moeite om de sterke en minder sterke punten van het apparaat even tegenover elkaar te plaatsen.

Voordelen
Geen batterijen:

je zult merken dat het toestelletje heel eenvoudig werkt en helemaal geen nood heeft aan batterijen. Dat heeft vooral te maken met de mechanische werking ervan.

Materiaal:

deze unieke metronoom is vervaardigd uit bijzonder duurzaam hout en vandaar ook de prachtige bruine kleur ervan.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het niet zomaar om de eerste de beste metronoom gaat maar dat er zelfs een ingebouwde klok aanwezig is.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg zul je wel rekening moeten houden met een iets hoger budget en dat kan best wel als een minpuntje worden beschouwd door sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status