Beste microsysteem

Laatste update: 03.06.20

 

Microsystemen test van 2020

 

Ondanks de vooruitgang van de technologie zul je versteld staan van hoeveel mensen er nog een microsysteem in huis hebben. Bovendien zijn er vandaag de dag nog steeds heel wat personen die op zoek zijn naar een degelijk microsysteem. Om er zeker van te zijn dat je met één van de beste toestellen naar huis gaat, hebben we alvast een koopgids opgesteld. Daarin proberen we jou zoveel mogelijk tips en richtlijnen mee te geven die je kunnen helpen in je zoektocht. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde microsystemen. Zo blijkt de LG CM2460 alvast een schot in de roos te zijn. Het is een degelijk apparaat dat over een behoorlijk sterk vermogen beschikt van maar liefst 100 Watt. Je hebt daarnaast ook de Onkyo CS-265. Dit microsysteem is vrij compact en daardoor makkelijk van een plekje te voorzien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Microsystemen koopgids

 

Een microsysteem is handig voor muziekliefhebbers die op zoek zijn naar een leuke geluidsinstallatie die weinig plaats inneemt. Als je echt op zoek bent naar de beste klank dan is een microsysteem niet meteen een aanbeveling want er zijn betere producten. Bij het kopen van een microsysteem aanbieding moet je rekening houden met de volgende belangrijke factoren: de mogelijkheden, de aansluitingen, de luidsprekers en de prijs. Koop één van de beste microsystemen met de informatie die we tot jouw beschikking stellen.

 

 

Mogelijkheden van een microsysteem

 

De meeste producten beschikken standaard over een radio en een cd-speler. Vroeger kon je ook modellen vinden met een cassettedeck maar dit zie je tegenwoordig niet meer. De meeste mensen gebruiken geen cassettes meer. In de plaats daarvan zijn er wel toestellen waarmee je DVD’s kunt afspelen. Je moet het microsysteem dan aansluiten op je televisie zodat je de DVD kunt bekijken. In veel gevallen vervangt de DVD speler echter de cd-speler.

Er bestaat ook een microsysteem met een cd-wisselaar. Zo kun je meerdere cd’s in het toestel plaatsen om te laten afspelen. Dit komt echter heel weinig voor omdat er meestal niet genoeg plaats is in een microsysteem om een cd-wisselaar te plaatsen.

Je mag al tevreden zijn als het product over een gewone cd-speler beschikt. Het apparaat is echter heel handig als je graag naar de radio luistert.

 

 

Over welke aansluitingen beschikt het toestel

 

Vanwege het kleine formaat kan een microsysteem niet altijd cd’s afspelen. Het apparaat beschikt meestal wel over handige aansluitingen om je eigen muziek te kunnen afspelen. Zo kan het toestel over een USB verbinding beschikken zodat je een MP3 speler of USB stick met het microsysteem kunt koppelen.

Een basismodel zal over beperkte aansluitmogelijkheden beschikken, zoals bijvoorbeeld een aansluiting voor een hoofdtelefoon. Dit is natuurlijk handig wanneer een ander gezinslid naar de televisie wil kijken terwijl jij naar muziek wilt luisteren. Je kunt dan met de hoofdtelefoon rustig genieten van je muziek zonder anderen te storen. De iets duurdere aanbiedingen zijn voorzien van meerdere aansluitingen zoals de USB poort om je eigen muziek te kunnen afspelen op het apparaat.

Sommige apparaten zijn uitgerust met een iPod dock waardoor je meteen een iPod op het toestel kunt plaatsen zodat je al de muziek op je iPod via het microsysteem kunt afspelen. Voor personen die in het bezit zijn van een iPod is dit heel handig. Je kunt eventueel ook op zoek gaan naar een toestel met een kaartsleuf voor een SD kaart. Zo kun je muziek op de kaart zetten om deze muziek af te spelen via het microsysteem.

 

 

De luidsprekers

 

Het is belangrijk om te letten op het type luidsprekers die je bij het microsysteem koopt. Je kunt kiezen uit verschillende soorten. De eenvoudigste luidsprekers zijn éénweg speakers, deze zijn goedkoop maar de kwaliteit van het geluid is ook niet zo goed.

Het is een aanbeveling om te kiezen voor tweeweg of drieweg speakers die meerdere luidsprekers per box bevatten. Hierdoor worden de lage, midden- en hoge tonen verspreid over de verschillende luidsprekers waardoor ze beter weergegeven worden. Bij een éénweg speaker worden alle tonen door dezelfde luidspreker geproduceerd.

Zoals je uit de naam kunt afleiden, beschikt een tweeweg speaker over twee luidsprekers en een drieweg speaker over drie luidsprekers. Deze laatste zijn de beste luidsprekers want ze zullen zorgen voor een veel betere geluidskwaliteit.

 

 

Grootte en prijs

 

Je kunt nu wel denken, waarom is de grootte belangrijk? Het gaat toch om een microsysteem? Zelfs bij een microsysteem moet je nog letten op de afmetingen. Een microsysteem heeft meestal een breedte van 18 cm maar kan in de hoogte verschillende afmetingen hebben. De luidsprekers zijn niet altijd klein want je kunt ook zelf luidsprekers van een groot formaat kopen om aan te sluiten op het microsysteem.

De prijs van een microsysteem kan liggen tussen €50 en €300 of zelfs meer. Het hangt er allemaal van af welke functies je nodig hebt op het product van jouw voorkeur. Je kunt verschillende goedkope microsystemen vergelijken om zo de beste promoties te vinden. Dit is makkelijk te verwezenlijken online want de meeste webwinkels beschikken over interessante promoties. Je kunt je inschrijven voor de nieuwsbrief om wekelijks koopjes te ontvangen in je inbox.

Als je het product uiteindelijk online bestelt dan hoef je zelfs je woning niet te verlaten. Het toestel wordt enkele dagen later aan huis geleverd. Je moet wel nog rekening houden met de verzendkosten die bovenop de verkoopprijs zullen komen. Bereken dit mee in je budget zodat je niet voor een onaangename verrassing komt te staan.

 

 

Microsysteem reviews – top 5

 

 

Hoewel er tegenwoordig altijd maar minder naar CD’s en radio geluisterd wordt, is het toch nog altijd handig om een microsysteem in huis te hebben. Met de vooruitgang van de technologie kun je nu je muziek vanaf je smartphone streamen op je microsysteem en zo genieten van je favoriete liedjes op een hoog volume. Als je het beste microsysteem wilt kopen lees dan verder.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

LG CM2460

 

De LG CM2460 past in elke woning en heeft een sterk vermogen van 100 Watt. Dankzij de bluetooth functie kun je draadloos muziek streamen vanaf je smartphone. Dit is nu zelfs nog eenvoudig door de ontwikkeling van een Bluetooth app door LG. Je kunt ook naar de radio luisteren of een wekker of alarm instellen met dit apparaat.

Door gebruik van auto equalizer wordt het geluid automatisch geoptimaliseerd. Het toestel is uitgerust met USB direct recording waarmee je muziek van een CD kunt overzetten naar een USB stick of een MP3 speler. Je kunt natuurlijk ook een hoofdtelefoon aansluiten op deze microsysteem aanbieding.

De commentaren zijn lovend, vooral over de topkwaliteit van het product en de goedkope prijs die ervoor gevraagd wordt. Door de compacte vorm neemt het ook weinig plaats in. Het enige minpunt is dat je de hoge en de lage tonen niet manueel kunt aanpassen, er komt soms te veel bas door de luidsprekers.

Het merk LG is een vaste waarde op het gebied van technologie. Het zal dan ook niet verwonderen dat het misschien wel het populairste of zelfs het beste merk kan zijn voor sommige kopers. Laten we alvast even op zoek gaan naar de voordelen en de nadelen van dit handige microsysteem.

Voordelen
Vermogen:

met dit apparaat haal je een bijzonder krachtig microsysteem in huis dat over een maximaal vermogen beschikt van maar liefst 100 Watt.

Bluetooth:

het toestel beschikt over een handige Bluetooth functie zodat het ook mogelijk is om bijvoorbeeld op een draadloze manier muziek te streamen.

Auto equalizer:

dankzij de auto equalizer functie is het mogelijk om het geluid van het product zoveel mogelijk te gaan optimaliseren en verbeteren.

Handig in gebruik:

verder is het mogelijk om een headset op het toestel aan te sluiten. En zul je versteld staan van het mooie prijskaartje ervan.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele koper vindt het best wel jammer dat het niet mogelijk is om op een handmatige manier de hoge en de lage tonen te gaan regelen en aan te passen.

Koop bij bol.com (€126.61)

 

 

 

 

Onkyo CS-265

 

De Onkyo CS-265 is een compact microsysteem die geluid produceert van hoge kwaliteit. Je kunt muziek streamen via Bluetooth en NFC zodat je kunt genieten van je favoriete liedjes die je op je smartphone staan hebt. Het toestel beschikt ook over een USB verbinding zodat je een USB stick kunt aansluiten met MP3 bestanden.

Verder kun je er ook CD’s mee afspelen en naar de radio luisteren. Je kunt tot 30 radiostations programmeren. Het apparaat heeft een sleep timer en het beeldscherm kan gedimd worden. Het toestel wordt geleverd met een afstandsbediening.

De gebruikers geven enkel maar goed advies voor de aankoop van deze aanbieding. Het apparaat is van goede kwaliteit en het geluid is prachtig. Het toestel is eenvoudig te bedienen met de afstandsbediening en het heeft een mooi design.

Indien je op zoek bent naar een compact microsysteem dan is dit model van Onkyo precies waar jij naar op zoek bent. Doordat het apparaat zo compact is, kun je het ook veel makkelijker een plekje geven en dat is natuurlijk altijd een groot voordeel. Laten we even de eigenschappen ervan bekijken.

Voordelen
Bluetooth:

net zoals het vorige toestel beschikt ook dit microsysteem over een handige Bluetooth functie. Zo kun je zelf eigenhandig op een makkelijke en snelle manier muziek gaan streamen.

USB poort:

verder is het apparaat ook voorzien van een handige USB poort. Zo kun je er bijvoorbeeld een USB stick of ander extern apparaat op aansluiten.

Handig in gebruik:

verder zul je merken dat het toestel is uitgerust met een handige sleep timer. Het is ook mogelijk om je favoriete CD’s af te spelen indien je dit wenst en je kunt ook het beeldscherm dimmen.

Nadelen
Budget:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en dat kan voor sommige kopers misschien best wel wat vervelend zijn.

Koop bij bol.com (€223.13)

 

 

 

 

Pioneer X-HM32V

 

Met het microsysteem van Pioneer kun je naar al je audio luisteren. Je kunt CD’s afspelen en USB en Apple apparaten verbinden om muziek af te spelen. Het apparaat is uitgerust met bluetooth om draadloos muziek te streamen vanaf je smartphone. Het systeem heeft een vermogen van 90 Watt.

Je kunt met dit apparaat ook naar de radio luisteren, je kunt tot 40 zenders vastzetten. Het toestel beschikt niet over een klokfunctie en werkt ook niet via Wifi. De CD speler werkt ook als DVD speler! Het product wordt geleverd met een afstandsbediening om het systeem mee te bedienen.

De geluidskwaliteit van het systeem is top. De gebruikers zijn heel tevreden over deze set en over het scherpe beeld van de DVD lezer. De tuner heeft ook vele mogelijkheden en de prijs/kwaliteit verhouding van het artikel is optimaal.

Er is natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te gaan kiezen voor het handige microsysteem van het bekende merk Pioneer. Toch is het altijd een goede aanbeveling om te kijken naar de eigenschappen van het toestel. Zo kun je beslissen of het toestel al dan niet iets voor jou is.

Voordelen
Vermogen:

met dit microsysteem haal je een maximaal vermogen in huis van maar liefst 90 Watt.

Bluetooth:

de Bluetooth functie maakt het zelfs mogelijk om al je favoriete liedjes op een makkelijke en snelle manier te streamen.

Handig in gebruik:

dit microsysteem biedt je de mogelijkheid om ook bestanden van je USB stick zonder problemen af te spelen. Verder kun je CD’s afspelen en kun je het toestel verbinden met andere Apple apparaten.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je dit apparaat niet meteen tussen de goedkopere microsystemen hoeven te verwachten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips BTM2310

 

De Philips BTM2310 is geschikt om de radio mee te beluisteren maar je kunt er ook CD’s of USB inhoud mee afspelen. Je kunt ook kiezen om muziek te streamen vanaf je smartphone of tablet via de Bluetooth functie. Verder beschikt het systeem nog over een wekker om ‘s morgens te kunnen opstaan met je favoriete muziek.

Dit product is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope microsystemen. Het apparaat beschikt wel niet over een uitgang voor een hoofdtelefoon. Bij de FM tuner kun je makkelijk je voorkeurzender opslaan.

De tientallen positieve reviews spreken voor zich. Kopers van dit product zijn heel tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het product. Ze geven ook goed advies over de kwaliteit van het geluid en over de makkelijke installatie.

Ook het bekende merk Philips is een vaste waarde op het gebied van technologie. Het mag dan ook niet verwonderen dat er in deze lijst een microsysteem toestel aan bod komt dat toebehoort aan het gewaardeerde merk Philips. Hieronder maken we alvast even een opsomming van de positieve en negatieve eigenschappen.

Voordelen
Doeltreffendheid:

met dit apparaat is het niet alleen mogelijk om naar je favoriete radioprogramma’s te luisteren maar je kunt er ook CD’s mee afspelen of bestanden op je USB stick.

Bluetooth:

via de handige Bluetooth functie is het trouwens ook een mogelijkheid om je eigen bestanden en muziek te gaan streamen.

Prijskaartje:

je zult dit toestel zonder twijfel in de categorie van de goedkope microsystemen kunnen spotten.

Nadelen
Geen hoofdtelefoon:

toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om een hoofdtelefoon op het apparaat aan te sluiten.

Koop bij bol.com (€89.99)

 

 

 

 

Bigben MCD11RSSTICK Robot Radio

 

Dit microsysteem is ideaal voor kinderen en behoort tot de goedkope microsystemen.

Het heeft een felroze kleur en lijkt op een robot die naar je knipoogt. Het apparaat is uitgerust met een radio en CD speler die zorgen voor geluid van hoge kwaliteit.

Het product wordt geleverd met 450 stickers die de kinderen kunnen gebruiken om hun microsysteem te versieren.

Via de AUX-ingang kun je een MP3-speler aansluiten en het toestel beschikt over een repeat en programmeerfunctie.

De kopers vertellen dat de kinderen dol zijn op dit microsysteem. Het ontwerp valt volledig in de smaak bij de kleintjes en het toestel is van topkwaliteit.

Ben je op zoek naar een leuk verjaardagsgeschenk voor je kind? En wil je liefst niet zoveel geld spenderen aan een degelijk en origineel geschenkje? Dan is dit leuke microsysteem alvast iets voor jou. Laten we dan ook even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
Design:

dit microsysteem heeft een mooie opvallende roze kleur en zal daardoor misschien vooral jonge meisjes aantrekken.

Kostprijs:

je zult vrijwel meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit toestel.

Handig in gebruik:

het is een degelijk apparaat dat je de mogelijkheid biedt om naar de radio te luisteren of je favoriete CD af te spelen.

Accessoires:

je krijgt er op het moment van de aankoop tal van leuke accessoires bij zoals stickers waarmee je het toestel kunt versieren.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat de felroze kleur niet bij iedereen in de smaak valt.

Koop bij bol.com (€49.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status