Beste monokijker

Laatste update: 04.06.20

 

Monokijkers test van 2020

 

Sommige personen kunnen pas echt ten volle genieten wanneer ze zich in de natuur bevinden. In elk geval zijn er velen die een verrekijker of camera meenemen. Maar heb je al even gedacht aan een monokijker? In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen wat een monokijker is en hoe het werkt. De richtlijnen die we je bieden, zijn bedoeld om de zoektocht naar de voor jou beste monokijker wat makkelijker te laten verlopen. We zijn uiteraard ook zo vrij geweest om zelf al even op onderzoek te gaan. En zo hebben we de momenteel 3 best beoordeelde monokijkers kunnen selecteren. Met de Highlander Northumberland monokijker mag je zeker zijn van een uitstekend toestel dat bovendien vrij weinig weegt en makkelijk mee te nemen is. Ook met de Bushnell High Power HD monokijker kun je zeker zijn van een oerdegelijk product. Bovendien is het mogelijk om objecten of voorwerpen met deze monokijker tot wel 16 keer te vergroten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Monokijkers koopgids

 

Ben jij ook een echte natuurmens en kun jij genieten van de rust die de fauna en flora je brengt? Dan wil jij zeker wel één van de beste monokijkers bezitten. Je zult trouwens versteld staan van het uitgebreide gamma en de aanbiedingen die er momenteel zijn. Opdat jij eenvoudig een keuze zou kunnen maken hebben wij een aantal factoren extra uitgediept. Probeer daarom zeker rekening te houden met het type en het budget. Als je de modellen gaat vergelijken kun je ook altijd letten op de vergrotingsfactor, de schemerindex en de helderheid ervan.

 

 

Wat is een monokijker precies en het prijskaartje

 

Een monokijker wordt door sommige personen ook wel een monoculair genoemd. Dit is eigenlijk gewoon een soort van verrekijker waar je slechts met één oog tegelijkertijd kunt doorkijken. Dit is het grote verschil met een gewone verrekijker. Dit verschil kun je ook als een voordeel bekijken. Want een monokijker is juist daardoor net iets compacter en kleiner van formaat. Op die manier is het veel eenvoudiger om een monokijker ergens mee naartoe te nemen.

Eigenlijk kunnen we in totaal een onderscheid maken tussen 2 verschillende monokijkers. In eerste instantie kun je opteren om een gewone standaard monokijker aan te kopen. Maar er bestaat uiteraard ook de mogelijkheid om een veel groter model aan te kopen, meer bepaald de telescoop. Qua uitzicht lijken ze zeker met elkaar verwant maar er is zeker en vast een verschil waar te nemen. Als je bijvoorbeeld personen wilt volgen en gadeslaan of dieren wilt bekijken dan kun je dit het beste doen met een monokijker. Als het je eerder om de sterrenhemel te doen is, dan wordt vaker gebruik gemaakt van een telescoop.

Net zoals er een verschil is tussen beide monokijkers is er ook een klein verschil in het prijskaartje. Een gewone monokijker is sowieso al veel goedkoper in vergelijking met de gewone binoculair. Als we beide monokijkers vergelijken dan hoort de telescoop zeker niet tot de goedkope monokijkers. Je kunt wel altijd de promoties in de gaten houden en misschien op die manier wel een monokijker aanbieding tegenkomen.

 

 

Helderheid en schemerindex van het apparaat

 

Het lijkt misschien heel banaal maar toch is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de helderheid van een monokijker of telescoop. Het is een goede tip om steeds een apparaat uit te kiezen dat garant staat voor een hoge helderheid. Dit is belangrijk omdat je op die manier de details en kleine dingen veel beter in beeld kunt brengen. Bovendien kun je op die manier gewoon ook veel meer dingen van elkaar onderscheiden die met een lage helderheid misschien eerst niet opgevallen waren.

In het verlengde van de helderheid is het ook een goed idee om toch ook rekening te houden met de schemerindex van het apparaat. De schemerindex zal dus eigenlijk gewoon gaan weergeven in welke mate een beeld scherp en duidelijk kan worden gesteld zodra het begint te schemeren. Hoe hoger de waarde in de schemerindex ligt, hoe beter je met het apparaat kunt kijken in het schemerdonker. Wij kunnen je enkel aanraden om uit te kijken naar een monokijker waarbij zowel de schemerindex alsook de helderheid bijzonder hoog liggen. Deze toestellen zijn vaak iets duurder dus dan kun je bijvoorbeeld de afweging maken wat voor jou het belangrijkste is.

Wanneer je de monokijker hoofdzakelijk overdag wilt gebruiken dan kun je beter een apparaat kiezen dat hoger scoort op basis van de helderheid. Als het echt de bedoeling is om in de vooravond de gebruiken of in het schemerdonker dan is de schemerindex uiteraard belangrijker.

Formaat van de monokijker en de vergrotingsfactor

 

Tot slot is het ook aan te raden om rekening te houden met het formaat van de lens. Het formaat is dus eigenlijk de doorsnede of de diameter van de lens die op de monokijker bevestigd is. De doorsnede van de lens zal namelijk de hoeveelheid licht bepalen die effectief wordt doorgelaten. Dit wil zeggen dat hoe meer licht erdoor gelaten wordt, de details ook veel beter zichtbaar zullen worden. Houd er wel rekening mee dat apparaten met een grote diameter iets zwaarder wegen. Hierdoor is het niet zo eenvoudig om ze te verplaatsen of overal mee naartoe te nemen.

Ook de vergrotingsfactor speelt een belangrijke rol als je beslist hebt om een monokijker aan te kopen. Zoals het woord het zelf min of meer zegt, zal een vergrotingsfactor de grootte bepalen waarmee je het object kunt waarnemen door de lens. Stel bijvoorbeeld dat je een monokijker aankoopt die is uitgerust met een vergrotingsfactor 20x. Dan wil dat zeggen dat wanneer er een hond op 200 meter afstand van jou zit, die plots op een afstand van slechts 10 meter lijkt te staan. Of met ander woorden dus vlakbij. Houd er wel rekening mee dat hoe groter de vergrotingsfactor is, hoe troebeler het beeld zou kunnen worden.

 

 

Monokijker Reviews – Top 5

 

 

Een monokijker kun je gebruiken om voorwerpen vanop afstand te bekijken. Omdat een monokijker kleiner is dan een binoculair is het makkelijk om mee te nemen op verplaatsing. Als je op zoek bent naar een nieuwe monokijker dan moet je zeker verder lezen want we hebben vijf producten samengevat die allemaal goede beoordelingen krijgen van andere kopers. Kies zelf de beste monokijker van tussen deze topproducten.

 

 

Highlander Northumberland

 

We beginnen meteen met de goedkope monokijkers. Dit product is licht van gewicht en is bekleed met een rubberen coating om de monokijker beter te beschermen. Het artikel weegt slechts 600 gram en is dus ideaal om in je jaszak mee te nemen wanneer je naar vogels wilt kijken.

Het toestel heeft een lensopening van 25 mm en kan tot 11 keer vergroten. Je kunt een gebied van 100 tot 1000 meter observeren afhankelijk van de lichtsterkte. Het product wordt geleverd met een riemzakje en een doekje om de lens van de monokijker schoon te maken.

De kopers geven goed advies over de kwaliteit van deze monokijker aanbieding. In de reviews lezen we ook nog goede commentaren over het lichte gewicht en de compacte vorm. Er staat ook een minpunt, namelijk dat het kijkglas te dicht op je oog zit omdat de rubberen rand niet groot genoeg is.

 

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Bushnell High Power HD

 

Deze monoculair maakt het mogelijk om het beeld tot 16 keer groter te maken. De lens van het product heeft een diameter van 52 mm en je beschikt over een gezichtsveld van 100 meter. Het apparaat is niet geschikt om ‘s nachts te gebruiken en is ook niet geschikt voor mensen die een bril dragen. De monokijker is waterdicht en wordt geleverd met een draagriem.

Ook hier zien we een algemene tevredenheid over de kwaliteit van het artikel. Je kunt het eenvoudig scherpstellen maar voor grotere afstanden is het iets moeilijker.

De kopers vinden de prijs ook top en vinden dat deze monokijker geschikt is om vogels te kijken. Het beeld is duidelijk en dankzij de compacte vorm kun je het product makkelijk meenemen.

 

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

Beactiff Professionele HD Monokijker 16×52

 

Beactiff is alvast een bekend en sterk gewaardeerd merk wanneer je op zoek gaat naar een degelijke monokijker. Indien jij er ook zo van kunt genieten om vogels te spotten of gewoon graag even over het water naar de horizon tuurt, dan kan deze monokijker alvast iets voor jou zijn. Het product is voorzien van een central focussysteem en beschikt over een lens met een maximale diameter van 52 mm. Je hebt hierbij de mogelijkheid om alles tot maar liefst 16 keer te vergroten.

De monokijker is bovendien niet alleen bestand tegen water maar blijkt ook nog eens stofbestendig te zijn. Zelfs voor brildragers is dit product een echte aanbeveling. Je zult merken dat de monokijker vrij compact is en bovendien ook helemaal niet zo zwaar weegt. Dat maakt het meteen een pak comfortabeler om de monokijker overal mee naartoe te nemen. Verder wordt ook een stevige draagriem voorzien.

Je geniet daarnaast ook van een gezichtsveld van maximaal 22 graden en een maximale lichttransmissie. We merken dan ook dat de meeste kopers helemaal overtuigd blijken te zijn van het product. Slechts één koper twijfelt echter wel over de geleverde kwaliteit.

Met de Beactiff monokijker kun je volgens heel wat kopers echt wel zeker zijn van een kwalitatief en duurzaam product. Bovendien valt ook het prijskaartje bijzonder goed mee waardoor het toestel toegankelijk is voor mensen met een beperkt budget. Laten we ook de andere mogelijkheden even bekijken.

Voordelen
Vergrotingsfactor:

het is een duurzaam apparaat waarmee je voorwerpen en objecten zonder problemen tot wel 16 keer groter kunt maken.

Lens:

de lens van de monokijker heeft een maximale doorsnede van ruim 52 mm en wordt voorzien van een rubberen dop.

Handig in gebruik:

de combinatie van het compacte formaat en het lichte gewicht, maken deze monokijker bijzonder comfortabel om regelmatig te gebruiken. Bovendien kun je altijd nog gebruik maken van de meegeleverde draagriem.

Nadelen
Matige kwaliteit:

ondanks de verschillende positieve beoordelingen, stellen we vast dat één klant toch niet helemaal overtuigd blijkt te zijn van de geleverde kwaliteit.

Koop bij bol.com (€19.25)

 

 

 

 

Vortex Solo

 

Deze compacte monokijker is het ideale product voor mensen die graag buitenshuis vertoeven. Het product beschikt over een riemclip zodat je het voorwerp makkelijk aan je riem of broek kunt vastmaken. Het product is waterdicht dus je kunt het ook in de regen gebruiken.

Je zult geen last ondervinden van nevel en dankzij de rubberen grip ligt dit toestel goed in de hand. De lens heeft een diameter van 36 mm en de monokijker kan een beeld tot 10 keer vergroten.

Hoewel dit product in een hogere klasse ligt zijn de gebruikers toch tevreden over de prijs/kwaliteitverhouding. De beelden zijn helder en het product is licht van gewicht. De monokijker ligt goed in de hand en is eenvoudig in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€99)

 

 

 

 

BG4U 66M/8000M

 

De monokijker van BG4U beschikt over een optische zoom van 16x en de lens heeft een diameter van 52 mm. Het product beschikt over een dual focus zodat je naast inzoomen ook kunt uitzoomen. Het product wordt geleverd met een polsband zodat je het makkelijk aan de pols kunt meedragen. Dit apparaat is bestand tegen water en is geschikt voor mensen die een bril dragen.

De reviews tonen verschillen in mening van de kopers van deze monokijker aanbieding. De meesten vinden het product handig en zijn ook tevreden over de voordelige verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

Het beeld is scherp en je kunt de kijker makkelijk meenemen dankzij het lichte gewicht. Een andere koper is niet tevreden, zowel de handleiding als de polsband ontbrak.

 

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Gridbyt Dual Focus

 

Met de monokijker van Gridbyt kun je vogels spotten in het bos maar ook andere dieren bekijken. Dit product zorgt voor HD beelden en is licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen in je jaszak. Deze kijker kun je ook in het donker gebruiken dus je kunt zelfs ‘s nachts op zoek gaan naar dieren.

De lens van het product heeft een diameter van 40 mm en je kunt 16 keer vergroten met deze kijker. Het gezichtsveld van het apparaat bedraagt 389 meter en het apparaat is ook geschikt voor mensen die een bril dragen.

Dit product maakt deel uit van de goedkope monokijkers en hoewel het nog maar één review heeft ontvangen is het advies van de koper heel positief. De monokijker is eenvoudig in gebruik en de kwaliteit van het product is top.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status