5 Beste Motorhelmen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Motorhelmen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je vaak met de motorfiets op de baan bent dan is het toch wel belangrijk om de juiste uitrusting aan te doen. Enkel en alleen op die manier kun je jezelf ten volle beschermen indien er iets mocht gebeuren. Een degelijke en kwaliteitsvolle motorhelm is misschien niet altijd even goedkoop maar wel enorm belangrijk als je voldoende veilig wilt zijn. Met de Vinz Systeemhelm mag je er zeker van zijn dat je een uitstekende motorhelm in huis haalt. De helm is uitgerust met een ingebouwd zonnevizier en van een systeem dat de lucht kan reguleren. Ook de HJC C70 motorhelm is een uitstekend alternatief op het eerste product. De helm is vervaardigd uit duurzame materialen en kan best wel tegen een stootje.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Motorhelmen koopgids

 

Als je met de motor of de scooter rijdt dan is het belangrijk en zelfs verplicht om een helm te dragen. Het helpt om je te beschermen wanneer je valt. Daarnaast zijn er ook heel wat types en materialen waaruit je tegenwoordig kunt kiezen. Als je de beste motorhelmen wilt vergelijken, dan kun je ook altijd rekening houden met de kostprijs en het design ervan. En misschien kom je wel een motorhelm aanbieding tegen.

Soort motorhelm

Als je je met de motor van het ene punt naar het andere wilt verplaatsen dan is het dragen van een helm verplicht. Ook al ga je gewoon maar 200 meter verder. Verder is het ook verplicht dat je helm voldoet aan de normen die in de wet zijn vastgelegd. Als je daarmee rekening houdt dan kun je kiezen tussen 4 verschillende soorten helmen.

Zo heb je bijvoorbeeld de gesloten integraalhelm. Deze is niet alleen het bekendste maar komt ook het vaakste voor. Het is een beetje de klassieke motorhelm die voorzien is van een kinstuk dat vast zit. Op het moment dat je valt dan zal je hoofd werkelijk volledig beschermd zijn. Daarnaast ondervind je bij dit soort helm heel weinig hinder van wind en lawaai.

De crosshelm heeft net zoals de integraalhelm ook een vast kinstuk. In tegenstelling tot de integraalhelm heeft de crosshelm geen vizier. Het is dus aan te raden om er een aparte bril bij te dragen die de functie van het vizier overneemt. Dit model is ook veel lichter waardoor er een betere ventilatie is. Langs de andere kant hoor je wel veel meer lawaai.

De systeemhelm kun je vergelijken met de integraalhelm maar met dat verschil dat je het kinstuk omhoog kunt klappen. Het spreekt voor zich dat de helm enkel volledige bescherming zal bieden indien hij volledig gesloten is. Als je met het kinstuk open rijdt en je valt dan ben je niet volledig beschermd. En dan is er ook nog de jethelm die vooral onder scooterrijders heel populair is. Bij deze soort blijft je gezicht volledig vrij en wordt het hoofd tot aan de oren bedekt. Uiteraard ben je niet volledig beschermd als je valt.

 

Materiaal waaruit de helm gemaakt is

Ook het materiaal is wel belangrijk als je op zoek gaat naar een goede motorhelm die aan jouw wensen voldoet. Je kunt uiteraard de verschillende aanbiedingen bekijken en vergelijken maar het is toch handig als je op voorhand weet wat mogelijk is. Als we ons focussen op de buitenschaal van de helm dan kunnen we 2 materiaalsoorten gebruiken. Zo zijn er modellen die gemaakt zijn uit thermoplastisch materiaal en andere helmen uit duroplastisch materiaal.

Als je een model wilt dat lichter en dus comfortabeler is om te dragen dan is het een aanbeveling om te kiezen voor duroplastisch materiaal. Deze helmen bestaan uit verlijmde koolstofvezels of in sommige gevallen uit verlijmde aramidevezels. Hierdoor wegen ze amper en zijn ze handig in gebruik. Testen hebben uitgewezen dat deze helmen een zeer goede bescherming bieden maar ze behoren niet meer tot de goedkope motorhelmen.

Als we kijken naar de binnenkant van de helm dan is die in de eerste plaats uiteraard schokabsorberend. Dit komt omdat de binnenkant uit polystyreenschuim gemaakt is. Als je gaat voor een moderne en iets recentere motorhelm dan zul je merken dat die vaak heel wat verstelbare deeltjes heeft. Op die manier kun je de helm gemakkelijk aanpassen aan je wensen en de vorm van je schedel.

Kostprijs en het design van de helm

Bij je zoektocht naar de meest geschikte motorhelm zul je ook merken dat er verschillende prijsklassen zijn. De prijs kan gemakkelijk variëren van 50 euro tot wel 1000 euro of meer. Uiteraard is het allerbelangrijkste wel dat je veilig met de motor kunt rijden. En je dus beschermd bent tegen een mogelijke val.

In de eerste plaatst kan de prijs bepaald worden door het type helm dat je kiest. Zo zal een motorcross helm iets minder duur zijn dan de integraalhelm die volledige bescherming biedt. Naast de vorm is het ook belangrijk rekening te houden met de materialen. Zoals reeds aangehaald is het duroplastische materiaal veel duurder maar biedt het wel volledige bescherming.

Ook de opties en het design kunnen een grote invloed hebben op de prijs. Zo zijn er helmen waarbij je de binnenkant kunt verstellen en aanpassen aan je schedelvorm. Andere motorhelmen hebben deze optie niet en zijn dus goedkoper. Sommige helmen zijn voorzien van een zonnevizier terwijl andere helmen dit niet hebben. Kortom er zijn heel wat dingen die de prijs kunnen bepalen. Het is ook altijd leuk als je de beoordelingen van kopers bekijkt. Op die manier weet je of een product wel bij jou past of juist niet.

 

5 Beste Motorhelmen (Reviews) van 2020

 

Een motorhelm moet je verplicht dragen als je met de motor gaat rijden. Deze regels zijn in het leven gebracht om jou beter te beschermen. Testen hebben aangetoond dat een motorhelm je hoofd beschermt indien je mocht vallen met je motor. Neem een kijkje naar de volgende vijf helmen die allemaal van topkwaliteit zijn. Je kunt nu zelf nog beslissen welke de beste motorhelm voor jou is.

 

1. Vinz Lombard Fluor Geel Extra Large

 

Deze motorhelm is goedgekeurd om te gebruiken op de openbare weg en is geschikt voor motors, brommers, scooters, enzovoort. De helm beschikt over een ingebouwd zonnevizier die je omhoog of omlaag kunt zetten aan de buitenkant. De helm is ook voorzien van een systeem om de lucht te reguleren.

De helm heeft een comfortabele pasvorm en beschikt over een veiligheidssluiting zodat de helm goed aan je hoofd vasthangt. Je kunt de helm bestellen in alle maten vanaf XS tot en met XL. Het is aanbevolen om een maatje meer te bestellen want de helm kan klein uitvallen.

De koper van deze helm is tevreden over de goede prijs/kwaliteitverhouding van deze motorhelm aanbieding en geeft ook goed advies over het design. De helm is licht van gewicht en heeft een goede sluiting die je snel kunt gebruiken.

Als je vaak onderweg bent met de motor dan is het belangrijk dat je een goede uitrusting aan hebt. Het hoeft dan ook helemaal niet gezegd dat een degelijke motorhelm daar natuurlijk bij hoort. Dit model van Vinz heeft misschien niet meteen de laagste prijs, maar biedt volgens de koper wel een goede veiligheid en dat is uiteindelijk het belangrijkste.

Voordelen
Design:

deze motorhelm is beschikbaar in 2 verschillende kleuren. Verder is het ook mogelijk om de gewenste maat uit te kiezen. Er zijn motorhelmen van XS tot en met XL.

ECE goedgekeurd:

deze motorhelm is volledig ECE goedgekeurd en mag je dus dragen op de openbare weg wanneer je met je motor rijdt. Ook met een scooter, quad of brommer is dit model toegelaten.

Handig in gebruik:

de helm beschikt over een ingebouwd zonnevizier en een luchtregulatiesysteem. Dankzij de veiligheidssluiting kun je de helm veilig afsluiten.

Nadelen
Kostenplaatje:

een aantal gebruikers zullen de prijs eerder als een struikelblok zien.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HJC C70 Motorhelm

 

Indien je regelmatig met de motor op de baan bent, dan is een degelijke en duurzame motorhelm geen overbodige luxe. Dit exemplaar van het bekende merk HJC is een kwalitatieve en unieke motorhelm voor de fervente motorrijder. De helm heeft een hoofdomtrek van 57 cm, weegt 2235 gram en kan door zowel heren als vrouwen worden gedragen.

De buitenschaal van de helm bestaat uit duurzaam en degelijk polycarbonaat. Verder is er ook een helder en groot vizier aanwezig. Het vizier is zodanig ontworpen dat het mogelijk is om er in de toekomst, indien je dat wilt, een anticondens lens op te bevestigen. Het zonnevizier is normaal getint en de binnenvoering van de helm bestaat uit aangenaam SuperCool materiaal.

Het is zelfs mogelijk om zowel de wangkussens als de hoofdkussens uit de helm te verwijderen en deze te wassen. De helm is ook voorzien van een handige ventilatiesysteem dat je tweevoudig kunt gaan instellen. Zelfs voor brildragers is deze motorhelm werkelijk ideaal. Jammer genoeg zijn er tot op heden nog helemaal geen beoordelingen bij deze helm geplaatst.

Het spreekt voor zich dat je zo goed mogelijk moet beschermd zijn wanneer je vaak met de motor onderweg bent. Een stevige motorjack en handschoenen alleen, zijn dan niet voldoende. Deze duurzame motorhelm van het merk HJC is misschien niet meteen voorzien van de laagste prijs maar hoort vast en zeker tot de goedkope motorhelmen.

Voordelen
Helmmaat:

de motorhelm beschikt over een totale hoofdomtrek van zo’n 57 cm en is ideaal voor zowel mannen als vrouwen.

Handig in gebruik:

de helm is niet alleen voorzien van een handig tweevoudig ventilatiesysteem, maar beschikt ook over een getint zonnevizier. Bovendien is het vizier zodanig ontworpen dat het mogelijk is om er eventueel een anticondens lens op te plaatsen.

Verpakking:

de motorhelm wordt geleverd in een stevige en handige opbergtas zodat je de helm altijd veilig kunt opbergen en bewaren.

Materiaal:

de helm is vervaardigd uit bijzonder duurzame en stevige materialen zoals polycarbonaat. De motorhelm kan dus best wel tegen een stootje.

Nadelen
Geen reviews:

tot op heden zijn er nog helemaal geen online beoordelingen bij deze motorhelm geplaatst. Daardoor is er ook nog niets bekend over eventuele gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€130.95)

 

 

 

 

3. Motorhelm Schuberth C4 Pro

 

Indien het toch allemaal een tikkeltje meer mag zijn, en naast de veiligheid ook het design belangrijk is voor jou, dan kun je kiezen voor deze motorhelm van Schuberth. De C4 Pro motorhelm is niet meteen een koopje aan de hoge prijs te zijn. En dat kan ook een verklaring zijn voor het feit dat er tot op heden nog helemaal geen online reviews zijn genoteerd.

De helm heeft een hoofdomtrek van maar liefst 61 cm en weegt ongeveer 3 kg. De helm kan zowel door mannen als vrouwen worden gedragen daar het een unisex exemplaar is. De motorhelm beschikt zowel over een standaard anticondens vizier en een geïntegreerd getint zonnevizier. Om te wisselen tussen beide vizieren kun je gebruik maken van het Quick-Release-Systeem.

Aan de binnenkant van de helm zijn de voeringen helemaal naadloos waardoor je geen last zult hebben van vervelende en storende drukpunten. Verder kun je de binnenvoering er ook makkelijk uitnemen om te wassen en is deze zelfs antibacterieel. De helm is gemaakt uit stevige materialen en kan dan ook best wel tegen een stootje.

De hoge prijs kan een mogelijke verklaring zijn waarom er momenteel nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst. Toch biedt deze motorhelm heel wat handige voordelen die kunnen bijdragen aan jouw veiligheid in het verkeer. Laten we even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen van dit exemplaar.

Voordelen
Quick-Release-Syteem:

dankzij het Quick-Release-Syteem is het mogelijk om snel en makkelijk tussen het standaard vizier en het geïntegreerde zonnevizier te gaan schakelen.

Binnenkant:

de binnenkant van de helm is voorzien van een naadloze binnenvoering die niet alleen antibacterieel is maar ook makkelijk uit te nemen en te wassen is. Zo blijft de helm steeds schoon en hygiënisch.

Gebruiksgemak:

de helm is bovendien ook nog eens standaard voorzien van een handige geïntegreerde antenne, 2 luidsprekers en een degelijke microfoon. Altijd handig als je het optionele communicatiesysteem in de helm wenst te installeren.

Nadelen
Budget:

houd er wel rekening mee dat je maar beter iets meer budget voorziet indien je deze motorhelm wenst aan te kopen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Beon Design Luxe Fashionhelm Motorhelm 

 

Deze design helm van Beon is geschikt voor gebruik op een scooter, brommer of motor. De helm is goedgekeurd voor gebruik op de openbare weg met de ECE norm en je kunt het product bestellen in verschillende maten, van XS tot en met XXL.

Dit is een comfortabele helm die ook in verschillende kleuren beschikbaar is zoals glans of mat zwart, glans wit of mat titanium. De binnenkant van de helm heeft een luxueuze afwerking en het product wordt geleverd met een beschermhoes.

Dit artikel heeft nog geen beoordelingen ontvangen van andere kopers. Wegens gebrek aan reviews is het voor ons niet mogelijk om een advies te formuleren over deze motorhelm aanbieding.

Met deze motorhelm van Beon zie je er niet alleen heel erg fashion uit maar ben je bovendien ook beschermt telkens wanneer je een ritje met de motor of de scooter maakt. En dit is uiteindelijk toch wat telt. We vinden het daarom een goed idee om ons even te richten op de sterke en eventueel minder sterke punten die deze motorhelm met zich meebrengt.

Voordelen
Maat:

je kunt deze motorhelm verkrijgen in drie verschillende maten. Zo heb je de mogelijk om een S, M of een L te kiezen.

Design:

deze motorhelm heeft een beetje een Italiaans design en ziet er enorm fashionable en elegant uit. Bovendien kun je ook kiezen uit verschillende kleuren.

Gebruiksvriendelijk:

de helm is volledig ECE goedgekeurd. Daarnaast is de binnenkant voorzien van een zachte voering en de buitenkant afgewerkt met ABS.

Nadelen
Review:

op dit moment werden er nog geen reacties bij dit product geplaatst. Dit zou potentiële kopers natuurlijk kunnen tegenhouden om het product al dan niet aan te kopen.

Koop bij bol.com (€77.5)

 

 

 

 

5. Merkloos Xtreme Kinder Motorhelm

 

Deze motorhelm is geschikt voor kinderen en heeft een mooi en aantrekkelijk design.

De helm is heel licht van gewicht maar is toch gemaakt van stevig materiaal voor een optimale bescherming. Je kunt deze helm bestellen in verschillende maten gaande van S tot en met XXL.

De helm is geschikt voor alle seizoenen en wordt geleverd met een draagzak om de helm mee te nemen op verplaatsing.

Ook bij dit product zijn nog geen reviews geplaatst door kopers dus je kunt zelf als eerste persoon een beoordeling schrijven. Zo kun je andere kopers helpen om een beslissing te maken wanneer ze op zoek zijn naar een motorhelm voor kinderen.

Als ouder is het nooit gemakkelijk wanneer je kind beslist om een uitdagende of gevaarlijke sport te beoefenen. Toch kun jij voor een groot stuk bijdragen in de veiligheid van jouw zoon of dochter. Wanneer je kind beslist om te gaan crossen en met de motor te gaan rijden, dan kun jij eventueel investeren in een degelijke motorhelm zoals dit model van Xtreme Crosshelm.

Voordelen
Design:

de helm is zodanig ontworpen zodat deze ook ideaal is om in de cross te gebruiken. De felle blauwe kleur maakt deze motorhelm zeer aantrekkelijk voor jonge kinderen.

Comfort:

de helm voelt licht aan maar biedt toch de veiligheid en bescherming die je zoekt voor jouw kind.

Nadelen
Maat:

momenteel is de helm enkel en alleen beschikbaar in een kleine maat XS en dit zou een struikelblok kunnen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

X Motor

 

Dit product maakt deel uit van de goedkope motorhelmen en is verkrijgbaar in de maten medium, large en extra large. Deze helm is goedgekeurd met het ECE keurmerk en bevat een zachte binnenvoering voor meer comfort wanneer je de helm draagt.

De rand van de helm is afgewerkt met leer en de buitenkant is gemaakt van stevig ABS. De helm is voorzien van een gezichtsscherm zodat je ogen niet tranen door de wind en je ook geen insecten in je ogen kunt krijgen. De helm heeft een zilveren kleur.

De enige gebruiker die een review heeft geschreven over deze motorhelm aanbieding is heel positief. De helm heeft een mooi design en is handig in gebruik. De kwaliteit van het product is top en je betaalt er niet te veel geld voor.

Dankzij deze motorhelm van X Motor kun jij vanaf nu altijd veilig de baan op en dit is uiteraard heel belangrijk. De helm kun je ook perfect gebruiken wanneer je even een ritje met de scooter maakt. Ook al is het maar een kort ritje, veiligheid is enorm belangrijk. En volgens de gebruiker ben je dankzij deze motorhelm goed beschermd.

Voordelen
Materiaal:

de binnenkant van de helm beschikt over een zachte voering om extra comfort aan te bieden. De buitenkant is uiteraard iets steviger en gemaakt uit ABS. Bovendien is de buitenkant afgewerkt met een lak die UV bestendig is. De rand van de helm is afgewerkt met leer.

Gebruiksvriendelijk:

je kunt de helm in verschillende maten verkrijgen. Bovendien is de motorhelm ook uitgerust met een gezichtsscherm.

Nadelen

De koper is helemaal enthousiast over de aankoop van deze motorhelm. Dit maakt het ook voor ons bijzonder moeilijk om eventuele minpunten te ontdekken en mee te delen. Voor deze koper is dit echt wel de populairste motorhelm uit onze lijst.

 

 

Vinz Crosshelm

 

Deze crosshelm van Vinz is ook geschikt als motorhelm. Je kunt de binnenvoering van de helm verwijderen om het te wassen. De helm is voorzien van een ventilatiesysteem en de sluiting van de helm gebeurt via een kinband.

Je kunt de helm in verschillende maten bestellen, van S tot en met XL. De helm heeft een comfortabele pasvorm zodat je het product voor een lange tijd kunt dragen. Verder beschikt het nog over een ingebouwd zonnevizier om de zon en insecten uit je ogen te houden. De motorhelm heeft een mat zwarte kleur.

Hoewel de prijs van dit product al in een hogere klasse ligt, is de koper toch tevreden over de goede verhouding tussen prijs en kwaliteit. Het is een hele mooie helm maar je moet wel opletten met de maten want anders kan de helm te klein uitvallen voor je hoofd.

Net zoals het eerste product, is ook deze motorhelm afkomstig van het merk Vinz. Dit doet ons vermoeden dat Vinz misschien niet alleen één van de populairste merken is maar voor sommigen ook veruit het beste merk zal zijn. Dit kunnen we natuurlijk enkel en alleen te weten komen door de voor- en nadelen van dit model eens grondig te bekijken.

Voordelen
Design:

dit model ziet er iets stoerder en robuuster uit en is ook geschikt als crosshelm. Bovendien kun je deze motorhelm verkrijgen in 4 verschillende maten.

Onderhoud:

de binnenvoering kun je er gemakkelijk uithalen en mag je bovendien ook in de wasmachine stoppen.

Gebruiksvriendelijk:

de helm is voorzien van een ventilatiesysteem en een ingebouwd zonnevizier.

Nadelen
De maat:

volgens één enkele koper valt de motorhelm vrij klein uit. Het is dus aan te raden om de helm telkens 1 maat groter te bestellen dan je persoonlijke maat.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status