5 Beste Motorolies Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Motorolies – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Motorolie is echt wel belangrijk omdat het ervoor zorgt dat de motor goed onderhouden blijft. En enkel een goed onderhouden motor, zal blijven draaien. In onze koopgids proberen we een aantal belangrijke richtlijnen mee te geven. Daardoor kan het makkelijker worden om op zoek te gaan naar de voor jou beste motorolie. Zo zou je kunnen kiezen voor de Kroon Oil Keramisch montagepasta, ideaal voor eender welk type wagen. Ook met de Castrol 15669D motorolie zul je meteen merken dat je een topproduct in huis hebt gehaald. Verder zul je ook kunnen vaststellen dat heel wat kopers de prijs-kwaliteitverhouding hard waarderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Motorolie koopgids

 

Motorolie heb je nodig om de goede werking van de motor van je auto te garanderen. Je kunt verschillende soorten motorolie kopen afhankelijk van de motor die je auto bevat. We bespreken even deze soorten zodat je er zelf de beste motorolie uit kunt kiezen. Bovendien zijn er nog andere belangrijk factoren waarop je kunt letten zoals de additieven. In deze koopgids bieden we je nuttige informatie aan die je kunt gebruiken om een interessante motorolie aanbieding te vinden.

De soorten motorolie

De verschillende soorten motorolie worden uit elkaar gehouden door ze allemaal andere nummers te geven. Natuurlijk hebben deze nummers ook een bepaalde betekenis. Motorolie wordt weergegeven als 5W30, 5W40, 10W40, enzovoort. De cijfers die in de naam staan doelen op de dikte van de olie bij bepaalde temperaturen.

Het eerste cijfer drukt de dikte van de olie uit bij lage temperaturen terwijl het tweede cijfer weergeeft hoe dik de olie is bij hoge temperaturen. Natuurlijk mag je niet gelijk welke soort olie gebruiken voor alle motoren. In de handleiding van je auto kun je belangrijke informatie vinden over het type motor dat zich in jouw auto bevindt en welke motorolie er geschikt is. 

Het is ook belangrijk om ervoor te zorgen dat er genoeg olie in de motor zit, je kunt dit dus best regelmatig controleren. Te weinig olie kan ervoor zorgen dat je motor vlugger kapot gaat vanwege sleet. We geven je enkele tips om rekening mee te houden wanneer je het oliepeil controleert. De auto moet op een vlakke ondergrond staan en wacht ook tenminste 15-20 minuten na gebruik van de auto.

 

Synthetische en minerale motorolie

De minerale olie is meestal ook de goedkope motorolie. Deze olie is een direct distillaat uit ruwe aardolie en heeft één probleem namelijk dat de olie meestal nog veel ongewenste ingrediënten bevat die schadelijk kunnen zijn op lange termijn. Een voorbeeld van ongewenste ingrediënten zijn onverzadigde koolwaterstoffen. Het goede nieuws is dat deze stoffen afgebroken kunnen worden om zo een stabiele substantie te ontwikkelen.

Een synthetische motorolie wordt gemaakt in laboratoria en bevat meestal een groot aantal stoffen die voordelig zijn voor de motor van je auto. De meeste fabrikanten passen de motorolie tegenwoordig aan de motor van de auto aan zodat je een specifieke olie hebt die perfect is voor een bepaalde motor.

Synthetische olie is beter voor de motor vanwege de stabiele eigenschappen en de lange levensduur. Het is dus zeker een aanbeveling om deze olie te kopen. Het zorgt voor een goede smeerlaag zodat de motor minder last ondervindt van wrijvingen. Hierdoor verbruik je ook minder brandstof dus je bespaart ook nog eens extra kosten.

In plaats van deze twee soorten te vergelijken kun je kiezen voor een combinatie van beide. De meeste motorolie is tegenwoordig half-synthetisch. Deze olie is beter dan minerale olie maar goedkoper dan synthetische olie. Dit maakt half-synthetische olie het ideale product voor personen die niet te veel geld willen uitgeven maar toch nog goed zorg willen dragen voor de motor van hun auto.

Het belangrijkste is dat je rekening houdt met de samenstelling van de motorolie. Bepaalde additieven zijn gunstig want ze voorkomen wrijving en roest. Dit is natuurlijk voordelig voor de werking van de motor en de auto in het algemeen. Het is ook belangrijk dat je zelf geen additieven toevoegt om schade te vermijden.

Additieven en prijs

We gaan nog even dieper in op het onderwerp van de additieven. De toevoeging van additieven heeft veranderingen ondervonden vanwege de veranderingen inzake de wetten en de normen rond uitlaatgassen. De nieuwste motor beschikken over een katalysator en dit kan de werking van sommige additieven tegengaan. Bepaalde additieven kunnen namelijk schade veroorzaken aan de katalysator. Je kunt in dit geval beter op zoek gaan naar motorolie zonder schadelijke additieven.

Tenslotte is de prijs van de motorolie ook nog belangrijk. Een synthetische olie is duurder dan de andere soorten maar zorgt ook voor een veel beter onderhoud van de motor. Het is tegenwoordig heel makkelijk om verschillende soorten met elkaar te vergelijken zodat je de beste aanbiedingen kunt vinden. Dit kun je doen door online op zoek te gaan naar motorolie.

Eenmaal je een geschikte motorolie hebt gevonden kun je de prijzen vergelijken op verschillende webwinkels om zo de beste promotie te vinden. Bovendien wordt het product aan huis geleverd zodat je zelf niet op verplaatsing moet.

 

5 Beste Motorolies (Reviews) van 2020

 

Motorolie is belangrijk voor mensen die veel met de auto rijden. Het zorgt ervoor dat je motor goed blijft werken en geen last heeft van slijtage. Je kunt verschillende soorten motorolie kopen en meestal staat in de gebruiksaanwijzing van jouw auto welke de beste motorolie voor jouw auto is. Neem een kijkje naar de volgende vijf topproducten en kies zelf de olie die het meest geschikt is voor jouw situatie.

 

1. Kroon Oil Keramisch Vet 600 Gram

 

Ben je op zoek naar motorolie maar kun je er niet zoveel budget aan spenderen? Dan loont het de moeite om dit product van Kroon-Oil even grondig te bekijken. Bovendien is het op dit moment ook in prijs verlaagd.

De montagepasta wordt geleverd in een stevige verpakking met een inhoud van 0,6 liter en is ideaal om te gebruiken in eender welk type wagen. De samenstelling van dit product zorgt niet alleen voor een bijzonder hoge drukbestendigheid maar bovendien ook voor een aanzienlijk hoog temperatuurbereik. Het zorgt voor voldoende bescherming tegen de eventuele corrosievorming en zal de wrijving tussen bewegende delen ook aanzienlijk doen verminderen.

Het product is beoordeeld door 3 kopers die unaniem een score van maximaal 5 sterren hebben gegeven. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de unieke kwaliteit en de unieke samenstelling van dit product maar ook over de gebruiksvriendelijkheid.

Deze degelijke montagepasta kan makkelijk gebruikt worden om remdelen, bougies, uitlaatdelen en dergelijke meer te onderhouden. De pasta is duurzaam en bovendien makkelijk om aan te brengen. Laten we even een overzichtje bekijken van de voordelen en de nadelen van dit product.

Voordelen
Samenstelling:

de unieke samenstelling van dit degelijke product biedt heel wat voordelen. Zo blijkt de montagepasta alvast over een hoog temperatuurbereik te beschikken net zoals het ook over een hoge drukbestendigheid beschikt.

Wrijving:

wrijving tussen verschillende bewegende onderdelen kan aanzienlijk verminderd worden dankzij dit product.

Corrosie:

het product biedt verder ook heel wat bescherming tegen de gevaren van mogelijke corrosievorming.

Nadelen
Inhoud:

de fles bevat een inhoud van 0,6 liter en dit kan voor sommige klanten misschien wel te weinig zijn.

Koop bij bol.com (€23.58)

 

 

 

 

2. Castrol Edge 5W-30 Longlife Titanium LL Motorolie 5L

 

Je kunt natuurlijk ook opteren voor deze motorolie geleverd door het bekende merk Castrol. Deze Castrol 15669D motorolie wordt geleverd in een grote hoeveelheid van maar liefst 5 liter. Je kunt het gebruiken in eender welk type wagen en hierbij maakt het niet uit of het om een diesel- of benzinemotor gaat.

De unieke samenstelling van deze motorolie zorgt voor een optimaliseren van de motor prestaties en dit op zowel korte als lange termijn. Verder is de motorolie bestand tegen extreme temperaturen en kan het gebruikt worden onder verschillende uiteenlopende rijomstandigheden.

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de klanten tevreden zijn met de aanschaf van dit product. De motorolie werd dan ook beoordeeld met maar liefst 5 sterren. Ben je benieuwd? Neem dan alvast een kijkje en misschien voldoet de motorolie wel aan jouw verwachtingen.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om de beste motorolie uit het ruime assortiment te kiezen. Toch lijkt het hier wel om een topproduct te gaan als we de reviews en het advies van de klanten mogen geloven.

Voordelen
Correcte prijs-kwaliteitverhouding:

de kopers zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van deze motorolie wel degelijk in verhouding staat met de prijs ervan.

Inhoud:

de motorolie wordt geleverd in een stevige verpakking met een maximale inhoud van maar liefst 5 liter.

Type motor:

je kunt deze motorolie niet alleen voor benzinemotoren maar ook voor dieselmotoren gebruiken ongeacht het type wagen.

Nadelen
Budget:

toch durven we vermoeden dat sommige klanten het prijskaartje misschien wel iets te hoog zullen vinden.

Koop bij bol.com (€49.99)

 

 

 

 

3. Shell Helix HX7 5W-40 Motorolie 5L

 

Tenslotte wordt heb je ook nog de optie om te kiezen voor de motorolie van Shell. Shell is een bijzonder bekend en sterk gewaardeerd merk wanneer het gaat over motorolie. Deze Shell Helix HX7 5W-40 wordt bovendien aangeboden aan een mooi en vooral betaalbaar prijskaartje.

Het is een handig product dat je kunt gebruiken voor eender welk type wagen. Bovendien maakt het helemaal niet uit of je over een dieselmotor of een benzinemotor beschikt. Het product wordt geleverd in een handige en stevige verpakking met een totale capaciteit van 5 liter. Daarmee kom je vast en zeker al een hele poos toe.

De unieke samenstelling van de motorolie zorgt voor een verbetering van de motor prestaties en een goed onderhoud op korte en lange termijn. De voordelen en vele pluspunten zorgen dan ook meteen voor een uitstekende beoordeling van het product. De koper laat weten dat de kwaliteit perfect is en de motorolie duurzaam is. Toch is de prijs nog steeds iets te hoog.

Shell is een bekend merk en wordt door sommige kopers misschien ook meteen als veruit het beste merk beschouwd. Het lijkt ons dan ook een goed idee om de voordelen en de nadelen van deze motorolie even rustig te bekijken. Zo krijg je een beter beeld van wat het product te bieden heeft.

Voordelen
Betere prestaties:

zodra je de motorolie begint te gebruiken, zul je meteen een verbetering zien in de prestaties van de motor.

Type motor:

deze motorolie kun je gebruiken bij zowel diesel- alsook benzinemotoren.

Nadelen
Budget:

ondanks de positieve elementen vindt de koper de prijs van deze motorolie toch nog veel te hoog.

Koop bij bol.com (€34.39)

 

 

 

 

4. Mobil motorolie ‘ESP Formula 5W-30′ 1 L

 

Deze motorolie 5W30 zorgt voor een optimale bescherming van je motor en verhoogt de prestaties. De olie is geschikt voor zowel diesel- als benzinemotoren in personenwagens, lichte bestelwagens en zelfs SUV’s. De olie zorgt voor minder wrijving en wordt geleverd in een verpakking met een inhoud van 1 liter.

De olie helpt je om brandstof te besparen en is goedgekeurd voor verschillende merken en modellen van auto’s zoals de BMW longlife-04 of de Porsche C30.

Ook bij deze motorolie aanbieding zijn tot op heden nog geen reviews geplaatst. Wegens een gebrek aan beoordelingen is het voor ons niet mogelijk om je een advies te geven over dit product.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog voor de 5W30 motorolie kiezen. Het is een duurzame en degelijke motorolie die je kunt gebruiken voor zowel personenwagens alsook lichte bestelwagens. Zelfs voor de alom bekende SUV’s is deze motorolie uitermate geschikt. Het lijkt ons dan ook alvast een goed idee om de kenmerkende eigenschappen even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is een duurzame en praktische motorolie die de motor van je wagen niet alleen zal helpen beschermen maar daardoor ook de prestaties ervan zal verhogen.

Verpakking:

de verpakking telt een totale inhoud van maar liefst 1 liter zodat je toch een tijdje verder kunt.

Gebruiksgemak:

dit product zal op een eenvoudige manier de wrijving gaan verminderen en je bovendien helpen om zoveel mogelijk brandstof uit te sparen.

Type wagen:

je kunt deze motorolie zonder problemen gebruiken voor verschillende soorten wagens en merken. Of je nu over een BMW longlife-04 beschikt of toch een Porsch C30 in de garage hebt staan, dit product is ideaal.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

jammer genoeg kunnen wij jou geen verder advies geven over dit product aangezien er tot op heden nog geen enkele koper een reactie heeft geplaatst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Bardahl Motorolie XTC 50501 5W40 Syntronic

 

Deze Bardahl motorolie 5W40 is semi-synthetisch en speciaal vervaardigd voor motoren met hoge eisen. De motorolie heeft een hoge viscositeit en is daardoor geschikt voor gebruik bij extreme hitte en koude. De olie helpt je om brandstof te besparen en beperkt het verbruik van de olie in diesel- en benzinemotoren van wagens.

De olie is uitermate geschikt voor de nieuwste motoren van Volkswagen, Skoda, Seat en Audi en is veilig voor katalysatoren. Toch is het aanbevolen om het onderhoudsboekje van je auto te lezen om zeker te zijn dat je deze olie kunt gebruiken. Deze longlife motorolie beschikt over de EURO4 norm voor personenwagens en is dus goedgekeurd voor gebruik.

De verpakking van deze motorolie heeft een inhoud van 1 liter. We hebben nog geen reviews gevonden van andere kopers over dit artikel. Wees de eerste koper om een beoordeling te schrijven over deze motorolie aanbieding zodat wij ons advies daarop kunnen baseren.

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om te gaan kiezen voor de Bardahl motorolie 5W40. Bovendien zul je meteen versteld staan van het mooie economische prijskaartje. We zouden zelfs durven zeggen dat deze motorolie misschien wel over de laagste prijs beschikt in vergelijking met de andere 4 producten uit deze lijst.

Voordelen
Kostenplaatje:

ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je misschien over een beperkt budget beschikt.

Hoge viscositeit:

dankzij de hoge viscositeit waarover de motorolie beschikt, zul je merken dat dit product bestand is tegen bijzonder extreme temperaturen. Zowel bij extreme hitte alsook bij extreme koude temperaturen.

Energiezuinig:

deze motorolie onderhoudt niet alleen de motor van je wagen maar zorgt er tegelijk ook voor dat er heel wat brandstof kan worden bespaard.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er nog geen enkele klant een reactie heeft kunnen neerschrijven, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over dit product.

Koop bij bol.com (€17.21)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Runner Motorolie 10W40

 

We beginnen meteen met één van de goedkope motorolies. Deze semi-synthetische motorolie is zowel geschikt voor benzine- als dieselmotoren. Je kunt het voor personenwagens en bestelwagens met of zonder turbo gebruiken.

De olie bevat een combinatie van minerale en synthetische basisolie van hoogwaardige kwaliteit. De olie is goedgekeurd voor Porsche, Volvo, BMW Longlife en Volkswagen 502.00 en 505.00. De verpakking bevat 1 liter 10W40 motorolie.

Volgens de koper is deze olie uitermate geschikt voor een kleine personenwagen. De motorolie is van goede kwaliteit en je betaalt er een mooie prijs voor. Deze koper geeft goed advies over deze motorolie aanbieding.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar motorolie die degelijk en betaalbaar is. Met dit product mag je echter zeker zijn dat aan beide voorwaarden voldaan is. De motorolie is niet alleen degelijk en duurzaam maar wordt vergezeld van een mooi economisch prijskaartje.

Voordelen
Budget:

het is misschien niet meteen de motorolie met de laagste prijs maar toch zul je dit product vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten.

Gebruiksgemak:

het is een handig product dat je niet alleen kunt gebruiken voor dieselmotoren maar ook voor benzinemotoren. Verder maakt het niet of het om een personenwagen of een bestelwagen gaat.

Samenstelling:

dit product is gebaseerd op een duurzame mix van enerzijds minerale basisolie en anderzijds synthetische basisolie

Nadelen
Niet leverbaar:

tot op heden zijn er alleen maar positieve reacties gekomen op dit product. Echter is het belangrijk om er rekening mee te houden dat de motorolie tijdelijk niet leverbaar is.

 

 

Bardahl XTC 15W40 Turbo

 

Deze verpakking bevat 5 liter motorolie en maakt deel uit van de goedkope motorolies. Dit product is perfect om turbomotoren te smeren, zowel voor diesel- als benzinemotoren. De olie heeft een hoge hittebestendigheid en zorgt ervoor dat er geen verbrandingsresten op de turbolagers voorkomen.

Bij dit artikel is tot op heden nog maar één review geplaatst maar de gebruiker is heel tevreden over de aankoop. De motorolie is van hoogwaardige kwaliteit en wordt door vele mensen aanbevolen.

Het is echter wel belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing van je voertuig leest zodat je zeker weet dat je motorolie met deze viscositeit kunt gebruiken.

Wanneer je kiest voor de Bardahl XTC 15W40 Turbo motorolie dan kies je voor een verpakking met een maximale inhoud van maar liefst 5 liter. Zo kun je meteen een hele poos verder. Het is bovendien ook voorzien van een betaalbaar prijskaartje waardoor het vast en zeker tot de populairste motorolies kan gerekend worden.

Voordelen
Hittebestendig:

deze motorolie is volledig hittebestendig en kan vermijden dat er mogelijke verbrandingsresten op de krachtige turbolagers zouden terecht komen.

Budget:

je zult werkelijk meteen versteld staan van het mooie en vooral betaalbare prijskaartje van dit product.

Verpakking:

het product wordt geleverd in een grote gele flacon die over een totale inhoud beschikt van wel 5 liter.

Nadelen
Niet leverbaar:

opnieuw is het belangrijk om te beseffen dat deze motorolie tijdelijk niet kan geleverd worden.

 

 

Runner 10W40

 

Deze motorolie is hetzelfde product als het eerste item in onze lijst maar in een grotere hoeveelheid. Je kunt deze verpakking van 4 liter kopen zodat je langer gebruik kunt maken van de olie. Je bespaart zelfs kosten want deze verpakking is goedkoper dan vier keer de verpakking van 1 liter.

Deze motorolie is geschikt voor diesel- en benzinemotoren met of zonder turbo. De olie is goedgekeurd voor verschillende merken zoals Volvo, Porsche, Volkswagen en BMW. De motorolie is ook geschikt voor bestelwagens en is gemaakt van een combinatie van minerale en synthetische basisolie van topkwaliteit.

Er staan nog geen beoordelingen bij dit artikel, je kunt dus als eerste gebruiker een review plaatsen om anderen te helpen met meer informatie.

Net zoals het eerste product in onze lijst, zul je merken dat ook deze 10W40 motorolie wordt geleverd door het populaire merk Tedex. Dit doet vermoeden dat het door heel wat kopers misschien ook wel eens beschouwd zal worden als veruit het beste merk. Hieronder alvast een overzicht van de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Verpakking:

het product wordt geleverd in een vrij grote verpakking die over een inhoud van maar liefst 4 liter beschikt.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om deze motorolie te gebruiken voor zowel dieselmotoren alsook benzinemotoren. Het maakt niet uit of ze al dan niet over een turbo beschikken.

Samenstelling:

de motorolie bestaat enerzijds uit minerale basisolie die is gecombineerd met synthetische basisolie.

Nadelen
Geen reviews:

tot op heden zijn er jammer genoeg nog geen online beoordelingen door kopers geplaatst.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jan van Benthem
Jan van Benthem
1 month ago

Wat is dit voor kolder; keramische montage pasta als beste motorolie ?? Wel als je zoekt naar de snelste manier om je motorblok om zeep te helpen…

10top Team
Admin
10top Team
1 month ago

Bedankt voor de reactie, we brengen het in orde!
Vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status