5 Beste Naaimachines Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Naaimachines – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Als je van plan bent om zelf je kledingstukken of gordijnen te naaien en te stikken dan heb je daar in de eerste plaats een degelijke naaimachine voor nodig. Als je niet voldoende tijd hebt om de koopgids eens grondig te lezen dan is het misschien een goed idee om meteen over te stappen naar de top 3. Deze hebben we geselecteerd op basis van een zeer grondig onderzoek waarbij we verschillende factoren in beschouwing genomen hebben. We onder andere rekening gehouden met het vermogen, de mogelijkheden en de gebruikerservaring. Daarbij is gebleken dat de Singer Talent 3321 zeker één van de beste naaimachines is. Dit apparaat biedt je de mogelijkheid om te kiezen uit wel 21 steekprogramma’s en heeft bovendien een eenvoudige bediening. Ook met de Brother FS40 doe je meer dan een goede koop omwille van de krachtige motor waarover het apparaat beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Naaimachines koopgids

 

Het gebeurt regelmatig dat er een scheurtje in je kledij komt of dat er een naad loskomt. Je kunt dit makkelijk repareren met gebruik van een naaimachine. Als je een naaimachine wilt kopen dan zijn er enkele belangrijke punten waar je moet op letten zoals de prijs, het type naaimachine, de kenmerken en de functies, de grootte en het gewicht en de accessoires.

 

 

Type naaimachine

We onderscheiden twee soorten naaimachines waaruit je kunt kiezen: de mechanische naaimachine en de elektronische naaimachine. Het klassieke model is de mechanische naaimachine waar je zelf de steken handmatig moet instellen. Als het model over een draaiknop beschikt dan gaat dat redelijk makkelijk.

Ze beschikken over een elektrisch motortje die je meestal laat werken via een voetpedaal zodat je makkelijker kunt naaien. Er kunnen handige opties op het apparaat zitten zoals een automatische draadinsteker.

De elektronische naaimachine is heel nauwkeurig want dit type wordt gestuurd door een computer. Het toestel beschikt over een elektronische printplaat en een digitaal display waarop je kunt zien wat je gaat doen. Meestal bevatten ze ook nog verschillende steekprogramma’s om uit te kiezen. Dit type is wel duurder dan de mechanische naaimachine en als er een reparatie nodig is kunnen de kosten ook hoog oplopen.

 

Functies en kenmerken

Het is handig om een naaimachine te kopen die beschikt over een vrije arm. Dit wil zeggen dat je het hoekgedeelte kunt verwijderen zodat je andere oppervlakken kunt naaien, denk maar aan broekspijpen of mouwen.

Soms wil je ander garen gebruiken op je toestel en wil je de spoel snel een eenvoudig kunnen verwisselen. Het is ook prettig als het spoelsysteem vlug werkt bij het plaatsen van nieuw garen, zo kun je vlugger beginnen met naaien.

Met de knoopsgatfunctie kun je knoopsgaten maken in je kleding op de grootte die je zelf wilt. Als je dus een extra knoop op een hemd wilt is dit mogelijk.

Als je liever geen voetpedaal gebruikt dan kun je kiezen voor een apparaat met een start/stopfunctie. Je kunt dan gewoon een knop indrukken om te kunnen naaien. Sommige modellen beschikken ook over de mogelijkheid om de snelheid te regelen. Deze functies zijn vooral nuttig voor beginners.

Met de naaldstopfunctie kun je zelf de stand van de naald bepalen wanneer het stopt. Dit is handig als je van richting wilt veranderen. Als je dan ook nog eens een automatische draadinsteker hebt wordt het naaien echt wel makkelijk.
Het is niet nodig dat je apparaat over een waaier aan steekpatronen beschikt. Met vijf steken heb je al genoeg. Als je toestel een rechte steek, een zigzagsteek, een blindzoomsteek, een overlocksteek en een stretchsteek kan maken dan heb je een goede naaimachine.

 

Grootte en gewicht

Denk eraan dat een naaimachine ook nogal wat ruimte kan innemen. Als je dus over een beperkte ruimte beschikt dan is het beter om een zo klein mogelijk apparaat te kopen. Je wilt dit toestel natuurlijk ook opbergen wanneer je het niet gebruikt dus je moet ook nog rekening houden met de beschikbare opbergruimte bij jou thuis.

Het gewicht is ook belangrijk bij een naaimachine. Het toestel moet stabiel genoeg staan om goed te kunnen werken. Als je een licht apparaat koopt dan moet je de stabiliteit controleren en kijken of het eventueel over een manier beschikt om het toestel aan de tafel vast te klemmen.

Een licht apparaat is natuurlijk makkelijker om te verplaatsen, vooral als het beschikt over een handvat zodat je het makkelijk kunt meenemen. 

 

 

Accessoires en prijs

Je hebt natuurlijk naaigaren nodig om te kunnen naaien. Vergeet ook niet het belang van naaispoelen en stofscharen om comfortabel te kunnen werken. Deze accessoires zijn heel belangrijk en denk eraan dat dit nog een extra kost zal zijn bovenop de aankoopprijs van je naaimachine. Je kunt al deze accessoires opbergen in een naaidoos die je kunt opbergen in de kast. Bij sommige modellen zit er een opbergvak in de naaiplaat.

Een naaimachine hoeft niet meteen duur te zijn, je kunt goedkope aanbiedingen vinden en een goede manier om deze te zoeken is door verschillende producten online te vergelijken. Ben je op zoek naar een aanbeveling? Lees dan de reviews van vorige kopers om meer informatie in te winnen over de voor- en nadelen van elk apparaat. Als je van plan bent om eenvoudig naaiwerk te verrichten dan heb je al genoeg aan een goedkopere naaimachine. Voor uitgebreide opdrachten koop je beter een toestel met meer mogelijkheden.

 

5 Beste Naaimachines (Reviews) van 2020

 

Het is altijd handig als je zelf je kleren, gordijnen, tafelkleedjes en nog veel meer kunt stikken. Hiervoor heb je natuurlijk een goede naaimachine nodig. Met zo een product kun je afhankelijk van het model zoveel naaiwerk zelf verrichten. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste naaimachine.

 

1. Singer Talent 3321 Naaimachine

 

De Singer Talent 3321 is jouw beste hulp als het gaat om stikken of naaien van al je kleding. Dit product is stevig gemaakt en biedt ruime steekkeuze van maar liefst 21 steekprogramma’s. Het is een apparaat dat eenvoudig is om te bedienen. De steken zijn duurzaam en kunnen gebruikt worden van rekbare tot decoratieve siersteken.

Met de stretchsteken creëer jij de perfecte naden in elastische stoffen. Je kunt een programma kiezen door het simpel met het keuzewiel in te stellen. De spoeltjes en naaivoeten verwisselen is ook gemakkelijk. Al met al een naaimachine die eenvoudig in gebruik is en waarmee je mooie resultaten bereikt.

De meeste kopers zijn erg tevreden met dit product, want het is gemakkelijk in gebruik en licht van gewicht. Het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding en het voldoet aan de verwachtingen van de kopers.

Aan de vele overwegend positieve reacties te zien, zou deze naaimachine zeker tot de populairste apparaten kunnen gerekend worden. De naaimachine is afkomstig van het heel bekende merk Singer dat voor vele kopers ook meteen als het beste merk beschouwd wordt. Het is zeker niet meteen het goedkoopste toestel maar ook verre van het duurste.

Voordelen
Naaiprogramma:

het toestel is voorzien van maar liefst 21 verschillende naaiprogramma’s waaruit je kunt kiezen.

Handig in gebruik:

de naaimachine is uitgerust met een draadinrijger die automatisch werkt. Dankzij het automatische kliksysteem is het mogelijk om de naaivoet snel te verwisselen.

Nadelen
Snoer:

volgens enkele gebruikers had het snoer toch net een tikkeltje langer mogen zijn.

Formaat:

de naaimachine is vrij groot en weegt volgens één enkele koper ook tamelijk veel. Daardoor is het niet eenvoudig om het apparaat te verplaatsen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Brother Naaimachine FS40

 

De Brother FS40 naaimachine is veelzijdig en het heeft een sterke elektrische motor. Het is een prachtige machine die voorzien is van 40 steken (zomen, elastische, decoratieve en siersteken) en 1 staps knoopsgat functies.

Handig is dat je dit product samen met een instructie dvd krijgt en een volledige accessoire kit. Je krijgt ook een beschermhoes erbij. Het is voor het gemak voorzien van een groot LCD scherm en nog zoveel functionaliteiten, waardoor je veel opties hebt met dit product. Het naaien van kleren is nooit zo leuk geweest.

Voor dit product zijn er bijna alleen positieve beoordelingen te lezen, want alle kopers zijn tevreden over de prijs en kwaliteit van dit product. Het heeft duidelijke instructies en je hebt als gebruiker genoeg steekkeuze. Voor deze kopers is dit een top product. Een koper is van mening dat de garenpen kwetsbaar lijkt.

Indien je van plan bent om de Brother naaimachine aan te kopen dan zul je toch iets meer budget hoeven te voorzien aangezien het niet de laagste prijs heeft. De naaimachine is volledig computergestuurd en van een topkwaliteit als we de vele overwegend positieve reacties van de gebruikers lezen.

Voordelen
Toebehoren:

bij de aankoop van deze naaimachine krijg je er meteen ook enkele hulpstukken bij. Denk maar aan een beschermhoes, en een handige DVD met alle instructies op. Je krijgt er ook een leuke accessoire kit bij.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met een bijzonder groot en duidelijk LCD display. Er is ook een snelheidsregelaar en zelfs een draadsnijder voorzien.

Gebruiksvriendelijk:

de naaimachine is volledig computergestuurd en werkt op basis van een bijzonder krachtige elektrische motor.

Nadelen
Garenpen:

volgens een kleine minderheid van de kopers, is de garenpen die je erbij krijgt, vrij kwetsbaar.

Prijskaartje:

de kopers zijn bereid de prijs te betalen. Toch is het mogelijk dat sommige gebruikers de prijs misschien wel te hoog vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Toyota Lockmachine SLR 4D

 

De Toyota SLR4D Automatic sewing machine is een geweldig apparaat die je kunt gebruiken om al je naaiwerk te laten verrichten. Het is een elektrische machine dat je genoeg opties geeft en maakt dat je prettig achter deze machine kunt werken.

Het komt samen met een handige beschermhoes en een accessoire kit met alle nodige accessoires. Dit product is licht van gewicht dus je kunt het ook gemakkelijk verplaatsen.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven over dit product. Een groot deel van de kopers is wel tevreden met dit product. Dit apparaat doet wat het moet doen en is handig in gebruik. Het is van goede kwaliteit en is ook eenvoudig in gebruik. Dit product heeft ook een goede prijs. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Voor enkele kopers is dit product van matige kwaliteit en is het lastig in gebruik.

Met de Toyota naaimachine haal je niet enkel een degelijk apparaat in huis maar ook nog eens een toestel dat er bovendien bijzonder fraai en trendy uitziet. Net zoals het voorgaande toestel, zul je hier toch iets meer budget hoeven te voorzien. Wij raden jou dan ook aan om eerst even een kijkje te nemen naar de voor- en nadelen van dit toestel.

Voordelen
Vermogen:

deze automatische naaimachine is bijzonder krachtig en sterk en werkt volledig elektrisch.

Bediening:

het apparaat is volgens de meeste kopers ook heel eenvoudig en snel te bedienen.

Formaat:

de naaimachine is behoorlijk groot maar weegt relatief weinig. En dit maakt het eenvoudig om het apparaat te verplaatsen.

Accessoires:

bij de aankoop van het product krijg je er meteen ook een handige beschermhoes bij om de naaimachine te beschermen. Verder krijg je ook een accessoire kit meegeleverd waarin alle mogelijke hulpstukken in zitten.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het niet zo eenvoudig is om het product te gebruiken en dat de kwaliteit ondermaats is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Singer HD4423 Naaimachine

 

Ben je op zoek naar een degelijke Singer naaimachine? Dan kun je alvast even het Heavy Duty 4423 exemplaar rustig bekijken. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat voorzien is van maar liefst 23 verschillende soorten steken. Zo zijn er bijvoorbeeld 9 stretchsteken aanwezig die goed van pas kunnen komen.

De maximale steekbreedte van het apparaat bedraagt zo’n 6 mm en verder is het toestel ook uitgerust met een 1 staps knoopsgat. Dit wordt aangevuld met de geleverde knoopsgatslede waardoor je zeker kunt zijn van een perfect mooi rond knoopsgat. Naast al deze meegeleverde accessoires en toebehoren zul je merken dat het toestel ook bijzonder stevig is.

De combinatie van het metalen frame en de grondplaat die gemaakt is uit RVS, zorgt ervoor dat deze naaimachine best wel tegen een stootje kan. Verder wordt het apparaat voorzien van een krachtige motor en valt het prijskaartje ook hartstikke goed mee. Toch is slechts één enkele klant niet overtuigd van de kwaliteit van het frame.

Het is niet altijd makkelijk om een degelijke naaimachine te vinden die dan ook nog eens wordt aangeboden aan een mooi prijskaartje. Maar misschien is het vandaag wel jouw geluksdag? Wij sommen alvast even de voordelen en nadelen van deze Singer naaimachine voor jou op.

Voordelen
Accessoires en toebehoren:

op het moment van de aankoop zul je merken dat je er heel wat handige accessoires bij krijgt. Denk zoal maar aan ritsvoet, een standaard persvoer en een voetpedaal.

Naaisnelheid:

het is een krachtig toestel dat is uitgerust met een bijzonder hoge naaisnelheid van maar liefst 1100 steken per minuut.

Materiaal:

de Singer naaimachine is voorzien van een grondplaat die vervaardigd is uit duurzaam RVS, in combinatie met een frame dat bestaat uit metaal.

Knoopsgatslede:

het apparaat is uitgerust met een 1 staps knoopsgat maar wordt ook nog voorzien van een handige knoopsgatslede. Zo kun je steeds over mooie en verzorgde knoopsgaten beschikken.

Nadelen
Slechte kwaliteit:

slechts één enkele gebruikt blijkt echter helemaal niet overtuigd te zijn van de matige kwaliteit van het frame.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. WT Trading Mini Handnaaimachine Handy Stitch

 

Met de Mini handnaaimachine kun je van nu af aan al je kleine reparaties zelf verrichten. Je hoeft je kleding dus niet meer speciaal naar een kleermaker te brengen.

Je kunt dit apparaat gebruiken op verschillende materialen zoals katoen, chiffon, denim en nog veel meer. Het werkt met 4 batterijen die niet meegeleverd worden. Dit apparaat is gemakkelijk en eenvoudig om te gebruiken, binnen de kortste tijd ben je klaar met het verrichten van reparaties.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een naaimachine aanbieding. Er zijn tot nu toe twee beoordelingen voor dit product. De ene koper is tevreden met dit product, want het is handig om het even snel te gebruiken. Dit product is ook gelijk klaar voor gebruik. Een andere koper is niet tevreden met dit product, want het is gewoon gestopt met werken.

Als je op zoek bent naar een degelijke naaimachine maar je een beperkt budget hebt, dan loont het zeker en vast de moeite om dit model van WT trading eens te bekijken. In vergelijking met de andere 4 naaimachines uit onze lijst, heeft dit product wel degelijk de laagste prijs.

Voordelen
Budget:

je zult versteld staan van de voordelige verkoopprijs van dit toestel. Ideaal als je een beperkt budget hebt of liever niet zoveel geld wenst uit te geven.

Batterij:

het toestel werkt op basis van 4 batterijen en is geschikt om te gebruiken op verschillende stofsoorten zoals katoen, chiffon en denim.

Nadelen
Matige kwaliteit:

sommige kopers vinden het product bijzonder kwetsbaar omdat het snel stuk gaat.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

 

Pfaff Passport 2.0

 

De Pfaff Passport 2.0 naaimachine is compact en licht van gewicht. Dit product is ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een naaimachine voor een kleine ruimte of voor mensen die met een naaimachine moeten sjouwen voor een cursus.

Dit apparaat biedt eerste klasse functies, waarbij je met gemak en comfort ermee kunt werken.

Het is voorzien van 70 steken van 7 mm inclusief nuttige steken, knoopsgaten, decoratieve steken, quiltsteken, naaldkunststeken en cordonsteken. Het komt met extra naaivoeten en een accessoire doos, die je handig kunt gebruiken.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope naaimachines en dat kun je merken aan het aantal reviews dat er is geplaatst voor dit product. Tot nu toe is er nog geen enkele review geplaatst voor dit product en dat zou met de hoge prijs ervan te maken kunnen hebben.

De Pfaff naaimachine ziet er bijzonder apart en elegant uit en zal dus echt een blikvanger zijn bij je thuis. Het is mogelijk dat je nog nooit van het merk Pfaff gehoord hebt onder de naaimachines. Daarom lijkt het ons een goed idee om even de sterke en misschien ook minder sterke punten eens grondig onder de loep te nemen.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de voorgaande toestellen is deze naaimachine eerder compact en bijzonder licht van gewicht. Dit maakt het veel eenvoudiger om het product te verplaatsen en op te bergen.

Steken:

de naaimachine is uitgerust met maar liefst 70 steken van ongeveer 7 mm waaronder nuttige steken en decoratieve steken. Maar ook de quilsteken en cordonsteken zijn aanwezig.

Hulpstukken:

zodra je het product aankoopt, zul je merken dat je er ook een handige accessoire kit bij krijgt net zoals enkele extra naaivoeten.

Nadelen
Gebruikerservaring:

op dit moment zijn er nog geen reacties bij dit product geplaatst waardoor het niet eenvoudig is om jou verder advies te geven over eventuele minpuntjes van het toestel.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status