Beste omvormer

Laatste update: 03.06.20

 

Omvormers test van 2020

 

Een omvormer is een bijzonder handig apparaatje waarmee je op een eenvoudige manier de spanning kunt gaan omvormen tot de juiste hoeveelheid. De juist hoeveelheid spanning is uiteraard afhankelijk van het type en de kracht van je apparaat. In onze koopgids proberen we zo goed mogelijk uit te leggen waarmee je zoal rekening kunt houden. Je kunt natuurlijk ook gewoon onze top 3 raadplegen. Daaruit is gebleken dat je met de HQ INV150WU-12 één van de goedkopere omvormers in huis haalt. Met de HQ INV1700/24 omvormer mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig alternatief. Het toestel is kan zonder problemen een spanning van 24V gaan omvormen naar een spanning van maar liefst 230V.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Omvormers koopgids

 

Met een omvormer kun je de spanning van 12V omzetten naar 230V of omgekeerd. Deze apparaten zijn heel handig op plaatsen waar je bijvoorbeeld niet over een stopcontact beschikt. Voor mensen die veel gaan kamperen kan dit heel nuttig zijn. Als je van plan bent om een omvormer aanbieding te kopen dan kun je rekening houden met de volgende aanbevelingen: de spanning en het vermogen, het rendement, het geluid, het stand-by vermogen en de prijs. Gebruik deze informatie om de beste omvormer te kopen.

 

 

Spanning en vermogen van de omvormer

 

Een omvormer die spanning overzet van 12V naar 230V moet gevoed worden met een gelijkspanning van 12V. Dit is de normale spanning van de batterij van een auto en een omvormer kun je in vele gevallen aansluiten op de sigarettenaansteker van een auto.

Een omvormer heb je nodig om een bepaald toestel te laten werken, en dat toestel heeft een bepaald vermogen nodig. Het vermogen van een apparaat wordt weergegeven in Watt. Toch zijn er sommige omvormers die het maximaal leverbare vermogen uitdrukken in Volt Ampère. Het probleem is dat deze hoeveelheden niet gelijk zijn aan elkaar.

Het verschil in de twee waarden hangt af van het apparaat die je zult aansluiten op de omvormer. Er is echter een vuistregel die je kunt hanteren in dit geval. Meestal is een omvormer met 100 VA belastbaar met een apparaat tot 70 Watt.

 

 

Het rendement

 

Het rendement van een omvormer wordt uitgedrukt in %. Dit komt neer op hoeveel energie er effectief omgezet wordt. Door grondstoffen of energie om te zetten gaat er altijd een stuk van deze energie verloren. Bij een omvormer is dit verlies niet zo groot als bijvoorbeeld bij een benzinemotor. Een benzinemotor heeft een rendement van slechts 25% want de rest van de energie wordt vrijgegeven als warmte. Omdat dit voor extreme hitte zorgt beschikt je auto over een koelsysteem.

Het rendement van een omvormer die 12V spanning naar 230V omzet ligt ongeveer rond 90% wat vrij hoog is. Het probleem is dat een omvormer heel warm kan worden als het overbelast wordt. Om dit te lossen beschikken de meeste modellen over een ventilator die automatisch aanslaat. Kies voor een omvormer met een zo hoog mogelijk rendement, het product zal niet tot de goedkope omvormers behoren maar zorgt voor een betere omzetting.

 

 

Hoeveel geluid maakt het toestel

 

Een omvormer maakt altijd een beetje geluid, het probleem is dat het toestel meer geluid zal maken hoe meer het belast wordt. Dit kan zorgen voor een storend en brommend geluid waar sommige mensen last kunnen van hebben. Vooral als je de omvormer gebruikt in dezelfde ruimte waar je slaapt.

Het probleem begint wanneer de omvormer te veel belast wordt. Op dat moment zal de ventilator van het apparaat aanslaan en dit kan voor geluidsoverlast zorgen. Jammer genoeg wordt het geluidsniveau van de ventilator niet weergegeven op de verpakking van de omvormer dus je weet van vooraf niet of het luidruchtig zal zijn of niet. Het is daarom ook onmogelijk om de verschillende producten te vergelijken op basis van geluidsniveau. Je kunt wel kiezen voor een model met een beperkt vermogen zonder ventilator.

 

 

Stand-by vermogen

 

Als een omvormer ingeschakeld is, maar er zijn geen andere toestellen op het apparaat aangesloten, dan verliest de omvormer toch energie. Dit wordt het stilstandverlies genoemd en kan redelijk hoog oplopen. Bij sommige omvormers kan dit ervoor zorgen dat de accu van je auto al na enkele dagen leeg is zonder een ander apparaat aan te sluiten.

Controleer het stand-by vermogen van de omvormer zodat je weet wat het verbruik is van een omvormer die niet gebruikt wordt. Goede omvormers hebben een stilstandverlies van 4 Watt of beschikken over een power saving stand. Deze stand zorgt ervoor dat de omvormer zichzelf regelmatig uitschakelt om energie te besparen. Dit heeft ook een nadeel, het duurt enkele seconden voordat het apparaat dat je aansluit op de omvormer van stroom voorzien wordt.

 

 

Prijs van de omvormer

 

De meeste omvormers kosten niet overdreven veel geld en het is altijd mogelijk om interessante aanbiedingen te vinden. Je kunt makkelijk online een omvormer kopen en die aan huis laten leveren.

De meeste webwinkels bieden geregeld promoties aan dus je kunt je op de nieuwsbrief laten abonneren zodat je meteen gewaarschuwd wordt als er een nieuwe promotie beschikbaar is. Houd er wel rekening mee dat er nog verzendkosten aangerekend kunnen worden om het artikel aan huis te laten leveren.

Stel een budget op en vergelijk de voor- en nadelen van elk product zodat je de beste aanbieding voor jezelf kunt vinden.

 

 

Omvormer reviews – top 5

 

 

Een omvormer wordt gebruikt om de spanning om te vormen naar de juiste hoeveelheid die je nodig hebt voor je apparaten. Zo vermijd je dat apparaten kortsluiting ondervinden en is het veiliger om sommige toestellen te gebruiken. Neem een kijkje tussen de volgende vijf producten van topkwaliteit om er zelf de beste omvormer uit te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

HQ INV150WU-12

 

Deze goedkope omvormer van HQ kun je aansluiten op de 12V batterij van een auto of een boot om de 12V DC spanning om te zetten naar 230V AC. Zo kun je veel meer apparatuur aansluiten. Het toestel is uitgerust met een USB uitgang om MP3 spelers of digitale camera’s op aan te sluiten.

Het toestel heeft een vermogen van 150 Watt en een piekvermogen van 300 Watt. Als de spanning te laag is wordt het apparaat automatisch uitgeschakeld. Dankzij de compacte vorm kun je dit artikel makkelijk overal mee naartoe nemen.

Slechts één koper vindt de prijs net iets te hoog maar de rest geeft een positief advies over deze omvormer aanbieding. Het is vervaardigd van topkwaliteit en is zeer eenvoudig in gebruik. Je kunt er makkelijk je apparaten van 220V of 230V mee gebruiken of opladen.

Indien je op zoek bent naar een degelijke omvormer dan is het een aanrader om dit model van HQ even te bekijken. Het is niet alleen een krachtige en duurzame omvormer maar ook eentje die tegelijk bijzonder compact is. Daardoor kun je het toestel gemakkelijk overal mee naartoe nemen.

Voordelen
Aansluitingsmogelijkheden:

je kunt dit apparaat zonder problemen koppelen aan de 12V batterij die in je wagen of je boot zit. Op die manier is het mogelijk om de 12V DC spanning op een goede en veilige manier te veranderen naar een 230V AC spanning.

Comfort:

je zult merken dat het toestel vrijwel meteen uitschakelt op het moment dat de spanning drastisch minder wordt.

Vermogen:

deze omvormer beschikt over een minimaal vermogen van ongeveer 150 Watt en een maximaal vermogen van ruim 300 Watt.

Nadelen
Budget:

volgens één enkele klant zou het prijskaartje van deze omvormer toch wel een tikkeltje te hoog zijn.

Koop bij bol.com (€35.76)

 

 

 

 

HQ INV1700/24

 

Zoals de titel aangeeft is deze omvormer geschikt om 24V spanning om te vormen naar 230V. Zo kun je altijd apparaten van 230V gebruiken in je auto of op een boot. De omvormer is uitgerust met een ingebouwde batterijlader om de accu automatisch op te laden. Het toestel heeft een normaal uitgangsvermogen van 600 Watt en een piek uitgangsvermogen van 1500 Watt.

Het wordt afgekoeld door een geïntegreerde ventilator en is beveiligd tegen kortsluiting. Verder beschikt het nog over beveiliging tegen foute aansluiting van batterijpolen en een te hoge ingangsspanning. Als de batterijspanning te laag is of bij oververhitting schakelt het apparaat automatisch uit.

Slechts één koper heeft momenteel een mening geschreven over dit apparaat maar de review is volledig positief. Je kunt het gebruiken om zelfs een microgolfoven op aan te sluiten voor mensen die lange autoritten moeten maken zoals vrachtwagenchauffeurs. De kwaliteit is top en het toestel is handig in gebruik.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze omvormer afkomstig van het bekende merk HQ. We vermoeden dan ook dat dit misschien wel eens één van de populairste merken en misschien voor sommige kopers ook meteen het beste merk zou kunnen zijn. Het kan alvast geen kwaad om even de eigenschappen van het toestel te bekijken.

Voordelen
230V:

dankzij deze omvormer kun je zonder problemen een spanning van 24V gaan omzetten naar een spanning van 230V.

Voeding:

je hoeft je geen zorgen te maken wat betreft de accu van deze omvormer. Het toestel is namelijk voorzien van een krachtige ingebouwde batterijlader. Die zorgt er dus voor dat de accu van deze omvormer steeds automatisch zal worden opgeladen.

Uitgangsvermogen:

het apparaat is uitgerust met een minimaal uitgangsvermogen van ongeveer 600 Watt en een maximaal uitgangsvermogen van maar liefst 1500 Watt.

Veiligheid:

het toestel is uitgerust met een beveiliging tegen kortsluiting en tegen een bijzonder hoge ingangsspanning. Daarnaast is er ook een beveiliging voorzien op het moment dat foute batterijpolen worden gekoppeld.

Nadelen

Op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling geplaatst waarin de koper een positief advies geeft over dit apparaat.

Koop bij bol.com (€215)

 

 

 

 

HQ Sinus INV100U-12

 

Dit product is geschikt om spanning van 12V om te vormen naar 230V. Het is een compact apparaat die je zelfs in de bekerhouder van je auto kunt plaatsen. Het apparaat is voorzien van een ingebouwde USB verbinding om apparaten zoals een MP3 speler op aan te sluiten.

Het uitgangsvermogen van dit toestel is 100 Watt en bij piekmomenten bereikt het 200 Watt. Het apparaat schakelt uit bij te lage batterijspanning en is beveiligd tegen oververhitting. Het is verder nog uitgerust met beveiliging tegen overbelasting, kortsluiting en te hoge ingangsspanning.

Tot op heden is er één review geplaatst over dit artikel en het geeft goed advies. De kwaliteit van het toestel is top en je neemt het makkelijk mee in de auto om bijvoorbeeld je laptop op aan te sluiten.

Opnieuw krijgen we te maken met een omvormer die toebehoort aan het ondertussen bekende merk HQ. Dit model is werkelijk ideaal wanneer jij op zoek bent naar een omvormer die een 12V spanning probleemloos kan omzetten naar een 230V spanning.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking tot sommige andere toestellen, zul je merken dat het hier om een bijzonder compact product gaat. Je kunt dit dus gemakkelijk overal mee naartoe nemen en opbergen.

USB verbinding:

deze omvormer is uitgerust met een handige interne USB verbinding. Op die manier kun je zonder problemen een toestel zoals een MP3 speler erop aansluiten.

Uitgangsvermogen:

het toestel beschikt over een krachtig minimaal uitgangsvermogen van ruim 100 Watt. Het maximaal uitgangsvermogen bedraagt maar liefst 200 Watt.

Veiligheid:

deze omvormer is niet alleen beveiligd tegen overbelasting en kortsluiting maar ook nog eens wanneer er een hoge ingangsspanning of een lage batterijspanning wordt gedetecteerd. Zelfs bij oververhitting zal de omvormer meteen uitschakelen.

Nadelen
Budget:

we vermoeden dat het prijskaartje misschien voor sommige kopers wel een probleem zou kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€31)

 

 

 

 

Adapter 230V naar 12V

 

Deze omvormer is geschikt om spanning van 230V naar 12V om te zetten. Deze stekker is het perfecte product wanneer je een auto batterijlader wilt aansluiten op een gewoon stopcontact. Het vorm AC spanning om naar DC spanning en is enkel geschikt om binnenshuis te gebruiken.

Je kunt deze omvormer natuurlijk ook gebruiken om apparaten van 220V naar 12V om te zetten, de input kan tussen de 100V en 240V bedragen. Voor dit product hoef je niet veel geld neer te tellen want het behoort tot de categorie van goedkope omvormers.

De meningen over dit product zijn verdeeld. Volgens enkele kopers is het product van goede kwaliteit en werkt het naar behoren. Andere kopers daarentegen vinden het een slechte aankoop want het werkt niet en er is ook te weinig informatie om te weten waar het toestel eigenlijk voor dient.

Met deze adapter 230V naar 12V kun je zonder problemen een spanning AC gaan omzetten naar een spanning DC. En dit kan wel bijzonder handig zijn. Toch raden wij jou aan om eerst altijd even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van het product. Deze kun je hieronder bekijken.

Voordelen
Budget:

als we het vergelijken met de andere 4 apparaten uit deze lijst dan kunnen we vaststellen dat deze omvormer wel degelijk over de laagste prijs beschikt.

Input:

dit apparaat beschikt over een ruim input bereik dat tussen de 100V en de 240V ligt.

Nadelen
Weinig info:

volgens een kleine minderheid van de kopers, zou er net iets te weinig informatie voorhanden zijn om het toestel beter te begrijpen.

Matige kwaliteit:

een aantal klanten zijn ervan overtuigd dat de kwaliteit van deze omvormer helemaal niet uitstekend is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Carpoint Omvormer AC-DC voor koelbox

 

Deze omvormer van het merk Carpoint zet spanning om van 230V naar 12V. Het is geschikt om je koelbox op aan te sluiten.

De input mag tussen de 200 en 240V bedragen. Het apparaat is uitgerust met beveiliging tegen overbelasting, kortsluiting en oververhitting. Je sluit dit apparaat aan op het stopcontact en dan kun je via de adapter apparaten van 12V aansluiten. Het toestel is vervaardigd uit ABS plastic.

Dit product is nog niet beoordeeld geweest door kopers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen wij dus geen advies formuleren over deze omvormer aanbieding. Je hebt de kans om als eerste een mening te schrijven over dit artikel.

Tot slot heb je ook nog de mogelijkheid om te opteren voor deze Carpoint omvormer. Dit model vormt zonder problemen een spanning van 230V om naar een spanning van 12V. Je zou deze omvormer bijvoorbeeld goed kunnen gebruiken wanneer je deze op de koelbox aansluit.

Voordelen
Input:

je kunt met dit toestel een input verdragen die zich situeert tussen de 200V en de 240V.

Veiligheid:

het apparaat is niet alleen beveiligd tegen kortsluiting maar ook nog eens tegen oververhitting en zelfs tegen overbelasting.

Materiaal:

deze omvormer is helemaal gemaakt uit bijzonder stevig en duurzaam ABS plastic.

Nadelen
Geen review:

doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is het voor ons niet zo eenvoudig om op zoek te gaan naar eventuele minpunten.

Koop bij bol.com (€31.5)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status