5 Beste Oorthermometers Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

 Oorthermometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Zowel bij kinderen als volwassenen kun je, door middel van een oorthermometer heel snel duidelijkheid krijgen over de lichaamstemperatuur. Toch zul je met een aantal zaken rekening hoeven te houden bij de aankoop van een degelijk exemplaar. Bekijk daarvoor alvast even onze desbetreffende koopgids of klik rechtstreeks door naar de top 3. Op die manier zul je te weten komen dat de  Braun ThermoScan 7 Lichaamsthermometer gekenmerkt wordt door een stel krachtige en duurzame 1,5V AA LR6 batterijen. Daarnaast blijkt ook de Beurer FT65 oorthermometer alvast een schot in de roos te zijn en bovendien geschikt om de metingen van maar liefst 10 verschillende personen te onthouden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Oorthermometers koopgids

 

Een oorthermometer is geschikt voor volwassenen en kinderen en kun je gebruiken om de lichaamstemperatuur te meten. Bij het kopen van een oorthermometer aanbieding is het belangrijk om rekening te houden met enkele eigenschappen van het product zoals de werking, de nauwkeurigheid, de voor- en nadelen en de prijs. Gebruik de informatie in dit artikel om de beste oorthermometer te kopen.

Werking van een oorthermometer

Een oorthermometer gebruikt een infrarood systeem om de temperatuur te meten via het trommelvlies zonder ermee in contact te komen. Op die manier kun je op nauwkeurige wijze je lichaamstemperatuur meten.

De meeste oorthermometers voeren verschillende metingen na elkaar uit om de nauwkeurigheid van de metingen te verhogen. Dus het resultaat die je kunt aflezen van het scherm is eigenlijk het gemiddelde van meerdere metingen.

Het voordeel van een oorthermometer is de snelle werking. Deze thermometer moet je niet even laten zitten zodat het op temperatuur komt zoals een gewone digitale thermometer. Het belangrijk dat je de sensor goed op het trommelvlies richt, je kunt de meting dus beter laten uitvoeren door een andere persoon.

De wand van de gehoorgang heeft een lagere temperatuur dan het trommelvlies. Dus als de sensor niet goed gericht is dan zul je een lager resultaat op het display zien. Zorg er ook voor dat je oren proper zijn want te veel oorsmeer kan de metingen beïnvloeden.

 

Nauwkeurigheid van de metingen

De meeste fabrikanten gebruiken de nauwkeurigheid van een oorthermometer als pluspunt voor de verkoop, maar in de praktijk zijn er verschillende factoren die deze nauwkeurigheid beïnvloeden.

Zoals we hierboven gemeld hebben kunnen de resultaten grote verschillen tonen als de sensor niet correct gericht is op het trommelvlies of als er te veel oorsmeer in je oren zit.

Het is belangrijk dat de metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn zodat je correct kunt vaststellen of je koorts hebt of niet. Je kunt dit controleren door verschillende metingen na elkaar te maken en de resultaten met elkaar te vergelijken. Als alle metingen verschillende zijn dan heb je geen nauwkeurige oorthermometer. In dit geval is het een aanbeveling om rekening te houden met de hoogste waarde.

Om deze reden zijn er bepaalde modellen die tijdens 1 meting al verschillende metingen maken en het gemiddelde daarvan nemen. Denk er ook aan om altijd in hetzelfde oor je temperatuur te meten want tussen je beide oren kan de temperatuur grote verschillen tonen.

Het voordeel van een oorthermometer is het gebruiksgemak. Als je twijfels hebt over de metingen kun je altijd een bijkomende rectale meting uitvoeren als extra controle.

 

Voor- en nadelen van een oorthermometer

Het belangrijkste voordeel van oorthermometers is dat ze vlug werken. Je kunt dus heel snel een meting uitvoeren. Een ander voordeel, vooral voor kinderen, is dat het minder vervelend is dan een rectale meting. Er komt bijna geen lichamelijk contact bij aan te pas dus het is heel makkelijk in gebruik.

Met een volle batterij kun je bijna 2 jaar lang de oorthermometer gebruiken. De meeste modellen beschikken zelfs over een functie die een waarschuwing geeft wanneer de batterij bijna leeg is.

Het grootste nadeel is de lagere nauwkeurigheid van dit type thermometers. Zo is het mogelijk dat je koorts hebt maar dat dit aangetoond wordt door de thermometer omdat de resultaten teveel kunnen afwijken. Het is ook niet makkelijk om deze thermometer te gebruiken bij baby’s.

De lens van een oorthermometer is gevoelig voor vervuiling en vocht. Het is belangrijk dat je deze lens met voorzichtigheid behandelt. Deze thermometers zijn ook niet goed bestand tegen schokken.

Prijs van een oorthermometer

Beslis niet te vlug om meteen enkel maar goedkope oorthermometers te kopen want deze zijn meestal minder nauwkeurig. Het is dus aangeraden om een duurder model te kopen zodat de metingen minder grote verschillen tonen.

Sowieso is het beter om extra informatie op te zoeken over bepaalde modellen zodat je zeker een goede aankoop kunt maken. Je kunt online de reviews van andere kopers lezen om de voor- en nadelen per product met elkaar te vergelijken.

Het is ook goed om een budget op te stellen, je kunt dan binnen je budget zoeken naar de beste producten. Als je echter een beter model vindt dat iets duurder is dan kun je eventueel je budget verhogen. Online is het mogelijk om interessante aanbiedingen te vinden voor een goedkopere prijs. Een extra voordeel is dat de thermometer een dag of enkele dagen later meteen aan huis geleverd wordt. Houd ook nog rekening met de verzendkosten zodat je niet voor een verrassing komt te staan wanneer je moet betalen.

 

5 Beste Oorthermometers (Reviews) van 2022

 

De oorthermometer kun je zeker heel goed gebruiken om de temperatuur van het lichaam te meten. Natuurlijk is het vooral geschikt voor oudere kinderen en volwassenen, maar je kunt het zeker ook voor baby’s gebruiken vanaf een bepaalde leeftijd. Zie hieronder welke jou schikt en kies voor de beste oorthermometer.

 

1. Braun ThermoScan 7 Lichaamsthermometer Wit

 

Het is misschien niet meteen één van de goedkope oorthermometers, maar toch heeft deze lichaamsthermometer van Braun heel wat positieve reacties mogen ontvangen. Deze unieke digitale oorthermometer wordt geleverd inclusief een stevige opbergdoos, 21 lensfilters en een stel krachtige 1,5V AA LR6 batterijen.

Het is een compacte en lichtgewicht lichaamsthermometer die je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Door middel van infrarood is het mogelijk om de koorts te meten via het oor. Binnen enkele luttele seconden krijg je vervolgens het resultaat. Bovendien is het apparaat in staat om tot maar liefst 9 personen te gaan onthouden, en dat is natuurlijk al heel wat. De oorthermometer is voor het grootste gedeelte uit kunststof vervaardigd en zal een duidelijk signaal afgeven op het einde van de meting.

Een blik op de online reviews toont aan dat heel wat klanten duidelijk geloven in de unieke kwaliteit en de optimale gebruiksvriendelijkheid. Indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden geuit dan heeft dit volgens één gebruiker vooral te maken met de hoge prijs.

Deze unieke digitale oorthermometer levert niet alleen kwaliteit maar ook gebruiksvriendelijkheid op. Het product wordt jou aanbevolen door Braun, een merk dat bekend staat omwille van z’n kwaliteit en duurzaamheid. Bekijk hieronder de voor- en nadelen alvast even.

Voordelen
Verpakking:

je zult merken dat de verpakking niet alleen een oorthermometer telt maar eveneens 2 1,5V AA LR6 batterijen en maar liefst 21 lensfilters. Dit alles wordt jou geleverd in een stevige opbergdoos.

Comfort:

de oorthermometer is vrij compact en licht van gewicht. Dit maakt het comfortabel om mee te werken en ideaal om mee te nemen op reis.

Geluidssignaal:

op het moment dat koorts wordt waargenomen dan zul je dit horen aan de hand van een geluidssignaal. Bovendien wordt de meting uitgevoerd op basis van infrarood.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je toch heel wat budget hoeven te voorzien aangezien deze oorthermometer niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Koop bij bol.com (€65.99)

 

 

 

 

2. Beurer FT65 Lichaamsthermometer Digitaal

 

Hij is misschien iets duurder in vergelijking met sommige andere oorthermometers, maar het betreft dan ook een multifunctioneel product. Deze unieke lichaamsthermometer van het bekende merk Beurer kan beschouwd worden als een 6-in-1 thermometer. Zo is het niet alleen mogelijk om de metingen via het oor te bekomen maar kun je bijvoorbeeld ook kiezen voor een voorhoofd meting en is hij zelfs in staat om de temperatuur van objecten en vloeistoffen te meten.

Deze digitale lichaamsthermometer biedt de mogelijkheid om de metingen van maar liefst 10 verschillende personen te onthouden en zal daarnaast ook een notificatie van de datum en de tijd weergeven. Hij wordt gekenmerkt door een compact en lichtgewicht design wat hem handzaam en makkelijk in gebruik maakt. Op het moment dat er koorts gedetecteerd wordt, zul je dit te weten komen aan de hand van een geluidssignaal.

Bij aankoop krijg je er meteen 2 duurzame 1,5 V AAA batterijen bij die het toestel meteen gebruiksklaar maken. Een blik op de online reviews toont aan dat de meeste klanten duidelijk overtuigd zijn van de kwaliteit en het product aanbevelen. Slechts één koper heeft twijfels bij de nauwkeurigheid van de lichaamsthermometer.

Voordelen
Handig in gebruik:

je zult zien dat de oorthermometer eenvoudig te bedienen is en eventueel ook een meting via het voorhoofd toelaat. Daarnaast kun je er zelfs de temperatuur van objecten, voorwerpen en vloeistoffen mee gaan meten.

Geheugen:

de digitale oorthermometer wordt gekenmerkt door een aanzienlijk geheugen waarbij hij de metingen van 10 verschillende personen kan onthouden.

Comfort:

de combinatie van het compacte formaat enerzijds en het lichte gewicht anderzijds, zorgen voor een comfortabel en makkelijk te gebruiken toestel.

Voeding:

het apparaat werkt met behulp van 1,5 Volt AAA batterijen die je er zomaar bij krijgt.

Nadelen
Niet nauwkeurig:

jammer genoeg blijkt één gebruiker toch wel van mening dat de resultaten onbetrouwbaar en onnauwkeurig zijn.

Koop bij bol.com (€26.29)

 

 

 

 

3. Omron MC-521-E Lichaamsthermometer Digitaal

 

De Omron oorthermometer is niet alleen geschikt om de lichaamstemperatuur nauwkeurig in beeld te brengen maar kan verder ook gebruikt worden om de oppervlakte- én omgevingstemperatuur te meten. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld de temperatuur van de zuigfles of babykamer even wilt nagaan. Bovendien krijg je bij aankoop van deze digitale oorthermometer meteen 20 lenshoesjes meegeleverd.

Deze unieke infrarood oorthermometer blijkt uitgerust met een verlicht en duidelijk leesbaar display waarop de meetresultaten vrij snel in Celsius of Fahrenheit verschijnen. Het apparaatje wordt hierbij aangevuld met een automatische uitschakelingsfunctie en de mogelijkheid om de laatste 25 metingen in het geheugen op te slaan.

Ben je dus op zoek naar een oorthermometer die betrouwbaar en makkelijk te bedienen is? Dan is de Omron thermometer alvast een schot in de roos. Bovendien zijn ook de meeste klanten daarvan overtuigd alhoewel een kleine minderheid toch wel wat vragen blijkt te hebben over het hoge prijskaartje.

Voordelen
Verpakkingsinhoud:

de infrarood oorthermometer wordt jou aangeboden inclusief 20 unieke beschermhoesjes, een aansluitring, een krachtige batterij en een informatieve gebruiksaanwijzing.

Werkwijze:

de oorthermometer is in staat om de lichaamstemperatuur te meten via het oor. Verder kan hij ook aangewend worden om de temperatuur van een oppervlakte en/ of omgeving te meten.

Geheugen:

de oorthermometer wordt gekenmerkt door een krachtig geheugen en blijkt in staat om de resultaten van de laatste 25 metingen op te slaan.

Handig in gebruik:

in amper enkele seconden kun je het resultaat van de meting op het verlichte display zien verschijnen. Bovendien kun je de meeteenheid in Celsius of Fahrenheit instellen.

Nadelen
Hoge prijs:

sommige klanten vinden dat deze Omron oorthermometer toch wel behoorlijk prijzig is.

Koop bij bol.com (€30)

 

 

 

 

4. Braun IRT 3030 Lichaamsthermometer

 

De oorthermometer van Braun is te verkrijgen in analoog of digitaal. Deze thermometer kun je gebruiken voor alle leeftijdscategorieën zelfs voor pasgeboren baby’s. Dit product heeft een licht gewicht van 172 gram en het is heel veilig.

De Braun ThermoScan is gemakkelijk te reinigen en het is klinisch getest. Als voeding gebruikt het knoopcel batterijen. Met een indicator kun je weten wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn. En bij een temperatuur van 37,5 graden Celsius gaat er een signaal aan.

De meeste Braun ThermoScan gebruikers geven positieve reviews voor dit product om het feit dat het een goede prijs heeft en van goede kwaliteit is. Het is duurzaam en het kan gemakkelijk door iedereen gebruikt worden.

Jammer genoeg is het voor de overige gebruikers prijzig en van matige kwaliteit. Ook is het niet erg handig om te gebruiken.

Braun is niet alleen voor de meesten het beste merk maar beschikt ook nog over het populairste product namelijk de ThermoScan 3 oorthermometer. Deze lichte thermometer is geschikt voor volwassenen en baby’s.

Voordelen
Makkelijk in gebruik:

binnen enkele seconden kun je al de meetresultaten aflezen van het display. Met dit toestel is het eenvoudig om de temperatuur te nemen van kleine kinderen.

Lensfilters:

er worden standaard 21 lensfilters met het product meegeleverd dus je bent wel even zoet voordat je nieuwe filters moet kopen.

Geluidssignaal:

via pieptonen geeft het apparaat aan of je koorts hebt of niet. Je kunt tussen 1 en 4 pieptonen horen afhankelijk van de ernst van de situatie.

Nadelen
Prijzig:

hoewel je een goede kwaliteit krijgt, is de prijs voor vele kopers te hoog. Personen die op zoek zijn naar goedkope thermometers zullen dit model links laten liggen. Wanneer de lensfilters op zijn moet je deze apart bijkopen en dit zorgt voor een belangrijke meerkost.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Cresta TH838 Oor Thermometer Infrarood Digitaal

 

We kunnen het rijtje afsluiten met de lichaamsthermometer van het bekende en populaire merk Cresta. Doordat het apparaatje gebruik maakt van een bijzonder gesofisticeerde infraroodsensor, is hij in staat om de lichaamstemperatuur door middel van het oor te gaan meten. Op die manier kan een behoorlijk comfortabele én nauwkeurige meting worden bekomen.

Deze unieke oorthermometer wordt gekenmerkt door een vrij helder en duidelijk leesbaar LCD scherm waarop je meteen het resultaat van de meting ziet verschijnen. Bovendien wordt ook een geluidssignaal gegeven op het moment dat er koorts wordt gedetecteerd. Ondanks het feit dat hij reeds in 2011 op de markt kwam, kun je hem gebruiken in combinatie met een bijbehorende applicatie.

Klanten reageren hoofdzakelijk positief op deze infrarood lichaamsthermometer en vinden het ook een meerwaarde dat de batterij wordt meegeleverd. Houd er echter wel rekening mee dat de metingen van slechts 1 persoon kunnen worden opgeslaan.

Voordelen
Infrarood:

doordat deze oorthermometer op basis van infraroodsensoren werkt, mag je zeker zijn van een betrouwbaar en nauwkeurig meetresultaat.

Display:

hij is voorzien van een duidelijk leesbaar LCD display waarop alle nodige informatie vrijwel meteen verschijnt,

Geluidssignaal:

in het geval er koorts wordt waargenomen dan zul je dit snel te weten komen aan de hand van een geluidssignaal.

Nadelen
Geheugen:

ook hier kan er slechts 1 meetresultaat per keer in het geheugen worden bijgehouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Elera Infrarood oor en voorhoofd thermometer Digitaal

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de digitale oorthermometer van Elera. Bovendien is hij iets goedkoper in de aanschaf wat hem meteen een pak toegankelijker kan maken bij het grote publiek. Houd er wel rekening mee dat hij, in tegenstelling tot z’n voorganger, de metingen van slechts 1 persoon kan bewaren. Zodra er koorts wordt waargenomen, dan zal dit duidelijk gemaakt worden aan de hand van een geluidssignaal.

De combinatie van het compacte design en het lichte gewicht, maken van deze oorthermometer een bijzonder handzaam apparaatje. Bovendien krijg je er op het moment van aankoop gelijk een stevige draagtas bij alsook een informatieve handleiding. Net zoals het vorige product is dit apparaat evenzeer in staat om de temperatuur van oppervlakten te bepalen.

Wanneer we de reviews bekijken dan zien we gelijk een monsterscore verschijnen van maar liefst 5 sterren. Klanten zijn dus duidelijk tevreden en beoordelen het product niet alleen positief op het gebied van kwaliteit maar ook op vlak van duurzaamheid en prijs.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

in vergelijking met sommige andere oorthermometers uit dit lijstje, zul je zien dat dit apparaat meteen een pak toegankelijker is.

Comfort:

ook hier geniet je een compacte oorthermometer die wordt aangevuld met een beperkt gewicht en bijgevolg handig is om mee te nemen op reis.

Toebehoren:

hij wordt jou aangeboden inclusief een duurzame draagtas en informatie gebruikershandleiding.

Nadelen
Compact geheugen:

besef wel dat hij slechts de metingen van 1 persoon in het geheugen kan gaan opslaan.

 

 

Motorola MBP69SN Lichaamsthermometer Control Through Mobile App

 

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen maar tegelijk zeker zijn van een volwaardig product? Dan loont het de moeite om deze oorthermometer van Motorola even grondig onder de loep te nemen. Deze lichaamsthermometer maakt bovendien deel uit van de bekende Motorola Mbp serie.

Deze digitale oorthermometer is vrij krachtig en is in staat om de gegevens van maar liefst 4 personen te onthouden. Door middel van infrarood wordt vervolgens nagegaan of iemand al dan niet koorts maakt. In het geval van koorts dan zul je vrijwel meteen een handig geluidssignaal kunnen vaststellen. Naast het meten van koorts is deze oorthermometer ook geschikt om de omgevingstemperatuur te meten. Extra handig bijvoorbeeld in de babykamer.

We merken dat de klanten die tot op heden gereageerd hebben, duidelijk bijzonder tevreden zijn met het product. De uitstekende kwaliteit in combinatie met de gebruiksvriendelijkheid, zorgen voor een topproduct. Beide klanten hebben het product unaniem met de maximumscore van 5 sterren beloond.

Door te kiezen voor de oorthermometer van Motorola kies je enerzijds voor kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid en anderzijds voor betaalbaarheid. De thermometer is snel en nauwkeurig en laat, aan de hand van een krachtig geluidssignaal weten of iemand al dan niet koorts maakt.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het mooie en betaalbare prijskaartje.

Geheugenstatus:

het is een krachtige digitale thermometer die de mogelijkheid biedt om de metingen van de 4 laatste personen te gaan opvragen.

Infrarood:

net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze oorthermometer zich baseert op het gebruik van infrarood.

Handig in gebruik:

met deze lichaamsthermometer is het niet alleen mogelijk om de koorts te meten maar ook de omgevingstemperatuur. Dit kan handig zijn indien je de temperatuur op de babykamer wilt controleren.

Nadelen

Tot op heden kunnen we alleen maar positieve reacties van klanten op het product waarnemen. Dit maakt het voor ons moeilijk om alsnog eventuele minpunten te ontdekken.

 

 

Welch Allyn Thermoscan PRO 6000

 

Je zou eventueel ook kunnen kiezen voor deze unieke oorthermometer van Welch Allyn. Houd er wel rekening mee dat het prijskaartje hier echt wel een pak hoger ligt en je dus bijgevolg wel wat meer budget zult moeten voorzien. Daartegenover staat dat deze lichaamsthermometer niet alleen vrij krachtig maar ook heel nauwkeurig te werk gaat.

Deze digitale oorthermometer wordt gekenmerkt door een compact formaat in combinatie met een licht gewicht. Dit maakt de thermometer goed hanteerbaar en handig om overal mee naartoe te nemen. De behuizing bestaat uit kunststof en kan dan ook best wel tegen een stootje. Je zult merken dat de thermometer op oplaadbare batterijen werkt die, samen met een plaatsingsstation, bij de aankoop worden meegeleverd.

Het is ook een handig apparaat om de hartslag te meten en door middel van de geheugentoets kun je de resultaten van de laatste metingen oproepen. De elektronische beveiligingsfunctie wordt gecombineerd met een mechanische beveiligingsfunctie om zo diefstal en/ of verlies te vermijden. Verder geniet je een voorverwarmde sondepunt en de C/F toets om de meeteenheid te veranderen.

Mag het toch allemaal wat meer zijn en speelt het budget niet meteen een belangrijke rol? Geen probleem want dan lijkt de oorthermometer van Welch Allyn misschien wel iets voor jou. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, bieden we een opsomming aan van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Comfort:

het is een bijzonder degelijk apparaatje dat niet alleen behoorlijk compact is maar ook nog eens weinig weegt. Goed hanteerbaar dus!

Materiaal:

voor de behuizing heeft men vooral gebruik gemaakt van de positieve eigenschappen van kunststof.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze oorthermometer worden meteen ook krachtige batterijen en zelfs een plaatsingsstation geleverd.

Handig in gebruik:

deze unieke oorthermometer biedt je verder de mogelijkheid om ook de hartslag te meten. En met behulp van de C/F toets is het zelfs mogelijk om de meeteenheid van je metingen te gaan veranderen.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg ligt de prijs van deze duurzame oorthermometer best wel wat boven het gemiddelde.

 

 

Omron Gentle Temp MC-521-E Lichaamsthermometer Digitaal 25 personen onthouden

 

Tenslotte kun je altijd nog kiezen voor deze unieke oorthermometer van Omron. Deze digitale lichaamsthermometer is bijzonder krachtig en biedt je de mogelijkheid om de gegevens van maar liefst 25 personen te gaan onthouden. De metingen gebeuren door middel van infrarood en op het moment dat koorts wordt gedetecteerd dan zul je dit horen aan de hand van een geluidssignaal.

Het toestel is vooral vervaardigd uit duurzaam polypropyleen en kan dan ook best wel tegen een stootje. Verder zul je merken dat de oorthermometer gebruikt maakt van een krachtige oplaadbare batterij die bij de aankoop van het toestel ook gewoon wordt meegeleverd. Daarnaast is het mogelijk om met deze lichaamsthermometer ook de temperatuur van diverse vloeistoffen te gaan meten.

Wanneer we de online reviews bekijken dan merken we jammer genoeg op dat de meningen vrij verdeeld zijn. Zo is het voor heel wat klanten een topproduct. Andere kopers zijn dan weer minder tevreden en vinden de oorthermometer minder geschikt voor kindjes en de gebruiksaanwijzing eerder klantonvriendelijk.

Met de Omron Gentle Temp is het mogelijk om het rijtje van deze 5 topproducten af te sluiten. Deze oorthermometer is bijzonder compact en licht van gewicht. Ideaal om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op reis vertrekt. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen.

Voordelen
Geheugenstatus:

deze unieke lichaamsthermometer biedt je de mogelijkheid om het resultaat van de 25 laatste metingen te gaan bekijken.

Geluidssignaal:

door gebruik te maken van infrarood wordt nagegaan of iemand al dan niet koorts heeft. Is er sprake van koorts, dan zul je dit merken met behulp van een krachtig geluidssignaal.

Handig in gebruik:

de oorthermometer is niet alleen in staat om koorts te detecteren maar maakt het ook mogelijk om de temperatuur van een vloeistof te gaan bepalen.

Nadelen
Niet kindvriendelijk:

volgens enkele kopers zou deze oorthermometer niet meteen geschikt zijn voor de kleine gehoorgang bij jonge kindjes.

 

 

Elera infrarood oor en voorhoofd thermometer Digitaal

 

Het is niet altijd makkelijk om de lichaamstemperatuur te meten bij kindjes. Vaak liggen ze niet echt stil en kunnen ze wel eens met handjes en beentjes liggen slaan. Vanaf nu geen gedoe meer dankzij deze unieke thermometer van Elera. Met dit apparaat kun je de lichaamstemperatuur makkelijk en snel te weten komen door deze ter hoogte van het voorhoofd of het oor te plaatsen. In een mum van tijd weet je dan of iemand koorts heeft, wat wordt aangeduid door een handig alarmsignaal.

Het is een compact apparaatje met een licht gewicht wat het comfortabel maakt om mee te werken. Daarnaast is de infrarood thermometer voorzien van een handige automatische uitschakeling functie en kun je tot wel 35 metingen probleemloos opslaan. Verder kun je met dit product ook de temperatuur in de kamer meten of van eender welk object zoals bijvoorbeeld melk.

De multifunctionele infrarood thermometer wordt geleverd inclusief 2 krachtige AAA batterijen, een duidelijke handleiding en een stevige draagtas. Klanten reageren positief en hebben tot op heden, het product unaniem beloond met een maximumscore van 5 sterren.

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken uit het ruime assortiment van oorthermometers. Elera doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar biedt toch een heel kwalitatieve en duurzame oorthermometer aan. En bovendien valt ook het prijskaartje hartstikke goed mee. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

deze unieke thermometer is bijzonder eenvoudig om te gebruiken. Het enige dat je hoeft te doen, is deze even ter hoogte van het voorhoofd of het oor plaatsen.

Alarmsignaal:

op het moment dat er koorts gedetecteerd wordt dan zul je een alarmsignaal ontvangen, aangeduid door een oranje/rood lichtje.

Accessoires:

zodra je besluit om het product aan te kopen dan wordt niet alleen de infrarood thermometer geleverd maar ook de batterijen en een handige gebruiksaanwijzing. Dit alles wordt geleverd in een duurzame draagtas.

Handig in gebruik:

de infrarood thermometer biedt je verder de mogelijkheid om de temperatuur in een bepaalde ruimte en van bepaalde objecten te meten. Het product kenmerkt zich ook door een automatische uitschakeling functie en de mogelijkheid om de metingen op te slaan.

Nadelen

Tot op heden kunnen we geen negatieve beoordelingen door klanten vaststellen. Daardoor durven we stellen dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan.

 

 

Braun ThermoScan 7 IRT 6520 Lichaamsthermometer

 

De Braun thermoscan irt6520 heeft een leeftijdsafhankelijke koortsindicator voor jong en voor oud. Dit product heeft een voorverwarmde tip om de temperatuur van elk individu nauwkeurig te meten.

Deze oorthermometer beschikt ook over een ExacTemp-hulpsysteem dat door middel van een geluid- en lichtsignaal aangeeft als de punt zich op de juiste plek bevindt voor de meting. En het waakt er wel over dat het onderzoek nauwkeurig wordt verricht. Dit product komt daarnaast met een scherm met nachtverlichting die tevens de laatste 9 metingen opslaat.

Uit al de gebruikers van de Braun thermoscan irt6520 is dit product door de meeste goed bevonden.  Hoewel het niet behoort tot de categorie van goedkope oorthermometers is het duurzaam en het is gemakkelijk weg te stoppen. De kwaliteit en eenvoud in gebruik zijn voor velen top. De leeftijdsgroep is wel overbodig voor een gebruiker en dit product is soms onhandig te gebruiken.

Voor vele kopers wordt Braun als het beste merk aanzien op het vlak van oorthermometers. We bevelen je dit product aan vanwege de vele hulpmiddelen en de mogelijkheid om verschillende metingen op te slaan.

Voordelen
Geheugen:

de laatste negen metingen met het apparaat worden in het geheugen bewaard zodat je deze opnieuw kunt raadplegen. Dit is handig als je de temperatuur van je baby in de gaten wilt houden.

Gebruiksgemak:

het grote display toont vlug de meetresultaten weer en dankzij het kleursysteem is het voor kinderen ook makkelijk om te weten of ze koorts hebben of niet.

Nadelen
Prijs:

dit product ligt in een hogere prijsklasse die verschillende kopers ervan zal weerhouden om het apparaat aan te schaffen. Het toestel is niet geschikt voor kopers met een beperkt budget. De dopjes die zorgen voor een betere hygiëne zijn ook niet goedkoop.

Categorieën:

je moet bij elke nieuwe meting opnieuw de leeftijdsklasse kiezen van de persoon die je meet zoals baby, peuter, volwassene, enzovoort.

 

 

Aeg FT 4919 Lichaamsthermometer

 

De AEG FT 4919 oorthermometer heeft een ingebouwde stopwatch en een scanfunctie. Verder heeft dit product aan overige specificaties een anti thermische schokfunctie en een beschermkap voor de sensor.

Om de resultaten gemakkelijk te lezen, beschikt het over een groot LCD scherm, die de datum en de kamertemperatuur weergeeft. Dit product garandeert een nauwkeurige meting van de temperatuur in graden Celsius en in Fahrenheit. Aan het eind van de meting krijg je automatisch een signaal te horen en ook bij een temperatuur boven 37,5 graden Celsius.

Weinig gebruikers van de AEG FT 4919 vinden het onhandig in gebruik en van matige kwaliteit, terwijl het overgrote deel er positief advies voor geeft, want voor dit product heb je geen zogenaamde lensdopjes nodig en bovendien is het van goede kwaliteit. Het is ook eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijsverhouding.

De FT 4919 van AEG onderscheidt zich van andere oorthermometers vanwege de ingebouwde stopwatch. Net als andere thermometers heeft het toestel een groot LCD scherm om eenvoudig de resultaten af te lezen.

Voordelen
Extra informatie:

op het grote LCD scherm kun je niet alleen de meetresultaten aflezen, het geeft ook de datum en de kamertemperatuur weer. Je kunt ook kiezen voor een weergave in Celsius of Fahrenheit.

Geluidssignaal:

de thermometer geeft via een geluidssignaal aan wanneer de meting gemaakt is en ook bij koorts wordt je gewaarschuwd via een geluidssignaal.

Multifunctioneel:

je kunt er niet alleen de temperatuur van een persoon mee nemen maar je kunt er ook de temperatuur van objecten mee scannen. Het apparaat is dus handig voor meerdere toepassingen.

Nadelen
Uitschakeling:

je moet net iets te lang op de knop duwen om het toestel uit te kunnen schakelen.

 

 

Sanitas SFT 53 Oorthermometer met Koortsalarm

 

Met de digitale SFT 53 oorthermometer van Sanitas kun je binnen enkele seconden de temperatuur van het oor en de ooroppervlakte meten door de positieve werking van infraroodsensoren.

De beschermkap is verwisselbaar en het zorgt voor een hygiënische tevens veilige meting bij volwassenen en ook bij kinderen. Bij de levering van dit product krijg je 10 beschermkapjes mee. Voor de kinderen komen er emoties op het scherm van de thermometer afhankelijk van de gezondheid. Verder worden er signalen gegeven bij een temperatuur van 38 graden en bij 37,5 graden Celsius.

Voldoende personen vinden de Sanitas SFT 53 digitale oorthermometer een top product. Dit is af te leiden van de beoordelingen die zij hebben geplaatst.

De kleinere groep heeft moeite ermee dat er geen batterijen worden meegeleverd met dit product en voor enkelen is het ook niet accuraat. De meerderheid vindt dat het wel de verwachtingen beantwoordt.

De digitale oorthermometer van Sanitas gebruikt infraroodsensoren om je lichaamstemperatuur te meten. De beschermkapjes op het product zorgen voor een goede hygiëne.

Voordelen
Geheugen:

de thermometer beschikt over een geheugen met 10 plaatsen die de laatste metingen opslaat, zo kun je deze op een later tijdstip opnieuw raadplegen.

Gebruiksgemak:

een akoestisch signaal geeft aan wanneer de meting volbracht is en een geluidssignaal waarschuwt bij koorts. Je kunt de temperatuur zowel in Celsius als Fahrenheit meten.

Batterijduur:

de thermometer schakelt automatisch uit wanneer je het niet meer gebruikt en beschikt over een indicator die aangeeft wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

Nadelen
Beschermkapjes:

vergeleken met andere thermometers worden hier slechts 10 beschermkapjes meegeleverd. Het zal dus niet zo lang duren voordat je nieuwe losse kapjes moet kopen.

 

 

Cresta TH838 Oor Thermometer Infrarood Digitaal

 

Met de Cresta TH838 oorthermometer meet je via dit zintuig nauwkeurig en comfortabel de lichaamstemperatuur. Door middel van moderne infrarood sensoren kun je dit voor elkaar krijgen.

Dit product is eenvoudig te gebruiken, maar het is best om indien je het voor een baby wilt gebruiken rekening mee te houden dat zij ouder dan 6 maanden moeten zijn. Het is ergonomisch ontworpen en voorzien van een groot LCD scherm. Dit product is ook klinisch getest en het heeft een geheugen voor 9 metingen. Naast de handige mogelijkheden is er ook een koortsalarm aanwezig om zonder tijd te verspillen gelijk maatregelen te treffen. Handig is dat dit product voor betere hygiëne met 20 stuks lens beschermhoesjes wordt meegeleverd.

Dit product komt vanwege de prijs gemakkelijk in een oorthermometer aanbieding terecht. Voor bijna alle gebruikers doet dit product precies wat in de beschrijvingen voorkomt.

Neem de temperatuur van jezelf of je kind met deze oorthermometer die gebruik maakt van infrarood sensoren. Dit product heeft de laagste prijs van alle producten uit onze vergelijkende studie en ontvangt goede beoordelingen van de kopers.

Voordelen
Snelheid:

je kunt met dit apparaat de temperatuur meten in slechts 1 seconde. De meetresultaten kun je eenvoudig aflezen van het grote display.

Opslag:

het product beschikt over een geheugen die de laatste 9 metingen opslaat. Zo kun je de temperatuur over een tijdspanne van enkele dagen controleren. Dit is vooral handig als je de temperatuur van een baby in de gaten wilt houden.

Hygiëne:

de thermometer wordt geleverd met 20 beschermhoesjes voor de lens van het apparaat. Deze hoesjes zorgen voor een betere hygiëne bij het gebruik van het toestel.

Nadelen
Meetresultaten:

de resultaten van de temperatuurmetingen tonen soms redelijk grote verschillen. Verscheidene kopers zijn niet tevreden over de onnauwkeurige metingen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

2 COMMENTAIRES

H de Vries

October 31, 2020 at 8:25 am

Ik snap niet dat de braun thermometers als enige nadeel hebben dat ze duur zijn. Wij hebben al onze tweede braun oorthermometer en die is zeer slecht, hij geeft constant foutmeldingen en gaat erg snel stuk, geen aanrader, voor ons geen braun meer.

Reply
10top Team

November 2, 2020 at 10:24 am

Hoi H. de Vries,

Wij vinden het jammer dat de Braun oorthermometer niet aan jouw wensen heeft kunnen voldoen.

We proberen steeds op zoek te gaan naar 5 degelijke producten binnen een bepaalde categorie en we houden hierbij rekening met verschillende factoren zoals de beoordeling door klanten.
Het is dus mogelijk dat na verloop van tijd bepaalde producten uit het lijstje verdwijnen of gewoon niet langer meer beschikbaar zijn. Daarom voeren we regelmatig pagina updates uit.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status