5 Beste Oorthermometers Test van 2020

Laatste update: 22.01.20

 

Oorthermometers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Bij kindjes maar ook bij volwassen kun je met behulp van een oorthermometer heel snel duidelijkheid krijgen over de lichaamstemperatuur. Toch zul je met een aantal zaken rekening hoeven te houden bij de aankoop van een degelijke oorthermometer. Deze elementen worden uitvoerig besproken in onze koopgids. Verder hebben wij ook een grondig onderzoek gedaan. Op basis van dit onderzoek, hebben wij een selectie van 3 topproducten kunnen samenstellen. Zo is de Cresta TH838 oorthermometer zeker en vast een meer dan degelijk product omwille van de snelheid en de enorme opslagcapaciteit die het toestel bezit. Natuurlijk haal je met de Braun thermoscan irt6520 een waardig alternatief in huis. Zo beschikt deze oorthermometer bijvoorbeeld over een koorts indicator die leeftijdsgebonden is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Oorthermometers koopgids

 

Een oorthermometer is geschikt voor volwassenen en kinderen en kun je gebruiken om de lichaamstemperatuur te meten. Bij het kopen van een oorthermometer aanbieding is het belangrijk om rekening te houden met enkele eigenschappen van het product zoals de werking, de nauwkeurigheid, de voor- en nadelen en de prijs. Gebruik de informatie in dit artikel om de beste oorthermometer te kopen.

Werking van een oorthermometer

Een oorthermometer gebruikt een infrarood systeem om de temperatuur te meten via het trommelvlies zonder ermee in contact te komen. Op die manier kun je op nauwkeurige wijze je lichaamstemperatuur meten.

De meeste oorthermometers voeren verschillende metingen na elkaar uit om de nauwkeurigheid van de metingen te verhogen. Dus het resultaat die je kunt aflezen van het scherm is eigenlijk het gemiddelde van meerdere metingen.

Het voordeel van een oorthermometer is de snelle werking. Deze thermometer moet je niet even laten zitten zodat het op temperatuur komt zoals een gewone digitale thermometer. Het belangrijk dat je de sensor goed op het trommelvlies richt, je kunt de meting dus beter laten uitvoeren door een andere persoon.

De wand van de gehoorgang heeft een lagere temperatuur dan het trommelvlies. Dus als de sensor niet goed gericht is dan zul je een lager resultaat op het display zien. Zorg er ook voor dat je oren proper zijn want te veel oorsmeer kan de metingen beïnvloeden.

 

Nauwkeurigheid van de metingen

De meeste fabrikanten gebruiken de nauwkeurigheid van een oorthermometer als pluspunt voor de verkoop, maar in de praktijk zijn er verschillende factoren die deze nauwkeurigheid beïnvloeden.

Zoals we hierboven gemeld hebben kunnen de resultaten grote verschillen tonen als de sensor niet correct gericht is op het trommelvlies of als er te veel oorsmeer in je oren zit.

Het is belangrijk dat de metingen zo nauwkeurig mogelijk zijn zodat je correct kunt vaststellen of je koorts hebt of niet. Je kunt dit controleren door verschillende metingen na elkaar te maken en de resultaten met elkaar te vergelijken. Als alle metingen verschillende zijn dan heb je geen nauwkeurige oorthermometer. In dit geval is het een aanbeveling om rekening te houden met de hoogste waarde.

Om deze reden zijn er bepaalde modellen die tijdens 1 meting al verschillende metingen maken en het gemiddelde daarvan nemen. Denk er ook aan om altijd in hetzelfde oor je temperatuur te meten want tussen je beide oren kan de temperatuur grote verschillen tonen.

Het voordeel van een oorthermometer is het gebruiksgemak. Als je twijfels hebt over de metingen kun je altijd een bijkomende rectale meting uitvoeren als extra controle.

 

Voor- en nadelen van een oorthermometer

Het belangrijkste voordeel van oorthermometers is dat ze vlug werken. Je kunt dus heel snel een meting uitvoeren. Een ander voordeel, vooral voor kinderen, is dat het minder vervelend is dan een rectale meting. Er komt bijna geen lichamelijk contact bij aan te pas dus het is heel makkelijk in gebruik.

Met een volle batterij kun je bijna 2 jaar lang de oorthermometer gebruiken. De meeste modellen beschikken zelfs over een functie die een waarschuwing geeft wanneer de batterij bijna leeg is.

Het grootste nadeel is de lagere nauwkeurigheid van dit type thermometers. Zo is het mogelijk dat je koorts hebt maar dat dit aangetoond wordt door de thermometer omdat de resultaten teveel kunnen afwijken. Het is ook niet makkelijk om deze thermometer te gebruiken bij baby’s.

De lens van een oorthermometer is gevoelig voor vervuiling en vocht. Het is belangrijk dat je deze lens met voorzichtigheid behandelt. Deze thermometers zijn ook niet goed bestand tegen schokken.

Prijs van een oorthermometer

Beslis niet te vlug om meteen enkel maar goedkope oorthermometers te kopen want deze zijn meestal minder nauwkeurig. Het is dus aangeraden om een duurder model te kopen zodat de metingen minder grote verschillen tonen.

Sowieso is het beter om extra informatie op te zoeken over bepaalde modellen zodat je zeker een goede aankoop kunt maken. Je kunt online de reviews van andere kopers lezen om de voor- en nadelen per product met elkaar te vergelijken.

Het is ook goed om een budget op te stellen, je kunt dan binnen je budget zoeken naar de beste producten. Als je echter een beter model vindt dat iets duurder is dan kun je eventueel je budget verhogen. Online is het mogelijk om interessante aanbiedingen te vinden voor een goedkopere prijs. Een extra voordeel is dat de thermometer een dag of enkele dagen later meteen aan huis geleverd wordt. Houd ook nog rekening met de verzendkosten zodat je niet voor een verrassing komt te staan wanneer je moet betalen.

 

5 Beste Oorthermometers (Reviews) van 2020

 

De oorthermometer kun je zeker heel goed gebruiken om de temperatuur van het lichaam te meten. Natuurlijk is het vooral geschikt voor oudere kinderen en volwassenen, maar je kunt het zeker ook voor baby’s gebruiken vanaf een bepaalde leeftijd. Zie hieronder welke jou schikt en kies voor de beste oorthermometer.

 

1. Cresta TH838 Oor Thermometer Infrarood Digitaal

 

Met de Cresta TH838 oorthermometer meet je via dit zintuig nauwkeurig en comfortabel de lichaamstemperatuur. Door middel van moderne infrarood sensoren kun je dit voor elkaar krijgen.

Dit product is eenvoudig te gebruiken, maar het is best om indien je het voor een baby wilt gebruiken rekening mee te houden dat zij ouder dan 6 maanden moeten zijn. Het is ergonomisch ontworpen en voorzien van een groot LCD scherm. Dit product is ook klinisch getest en het heeft een geheugen voor 9 metingen. Naast de handige mogelijkheden is er ook een koortsalarm aanwezig om zonder tijd te verspillen gelijk maatregelen te treffen. Handig is dat dit product voor betere hygiëne met 20 stuks lens beschermhoesjes wordt meegeleverd.

Dit product komt vanwege de prijs gemakkelijk in een oorthermometer aanbieding terecht. Voor bijna alle gebruikers doet dit product precies wat in de beschrijvingen voorkomt.

Neem de temperatuur van jezelf of je kind met deze oorthermometer die gebruik maakt van infrarood sensoren. Dit product heeft de laagste prijs van alle producten uit onze vergelijkende studie en ontvangt goede beoordelingen van de kopers.

Voordelen
Snelheid:

je kunt met dit apparaat de temperatuur meten in slechts 1 seconde. De meetresultaten kun je eenvoudig aflezen van het grote display.

Opslag:

het product beschikt over een geheugen die de laatste 9 metingen opslaat. Zo kun je de temperatuur over een tijdspanne van enkele dagen controleren. Dit is vooral handig als je de temperatuur van een baby in de gaten wilt houden.

Hygiëne:

de thermometer wordt geleverd met 20 beschermhoesjes voor de lens van het apparaat. Deze hoesjes zorgen voor een betere hygiëne bij het gebruik van het toestel.

Nadelen
Meetresultaten:

de resultaten van de temperatuurmetingen tonen soms redelijk grote verschillen. Verscheidene kopers zijn niet tevreden over de onnauwkeurige metingen.

Koop bij bol.com (€32)

 

 

 

 

2. Braun ThermoScan 7 IRT 6520 Lichaamsthermometer

 

De Braun thermoscan irt6520 heeft een leeftijdsafhankelijke koortsindicator voor jong en voor oud. Dit product heeft een voorverwarmde tip om de temperatuur van elk individu nauwkeurig te meten.

Deze oorthermometer beschikt ook over een ExacTemp-hulpsysteem dat door middel van een geluid- en lichtsignaal aangeeft als de punt zich op de juiste plek bevindt voor de meting. En het waakt er wel over dat het onderzoek nauwkeurig wordt verricht. Dit product komt daarnaast met een scherm met nachtverlichting die tevens de laatste 9 metingen opslaat.

Uit al de gebruikers van de Braun thermoscan irt6520 is dit product door de meeste goed bevonden.  Hoewel het niet behoort tot de categorie van goedkope oorthermometers is het duurzaam en het is gemakkelijk weg te stoppen. De kwaliteit en eenvoud in gebruik zijn voor velen top. De leeftijdsgroep is wel overbodig voor een gebruiker en dit product is soms onhandig te gebruiken.

Voor vele kopers wordt Braun als het beste merk aanzien op het vlak van oorthermometers. We bevelen je dit product aan vanwege de vele hulpmiddelen en de mogelijkheid om verschillende metingen op te slaan.

Voordelen
Geheugen:

de laatste negen metingen met het apparaat worden in het geheugen bewaard zodat je deze opnieuw kunt raadplegen. Dit is handig als je de temperatuur van je baby in de gaten wilt houden.

Gebruiksgemak:

het grote display toont vlug de meetresultaten weer en dankzij het kleursysteem is het voor kinderen ook makkelijk om te weten of ze koorts hebben of niet.

Nadelen
Prijs:

dit product ligt in een hogere prijsklasse die verschillende kopers ervan zal weerhouden om het apparaat aan te schaffen. Het toestel is niet geschikt voor kopers met een beperkt budget. De dopjes die zorgen voor een betere hygiëne zijn ook niet goedkoop.

Categorieën:

je moet bij elke nieuwe meting opnieuw de leeftijdsklasse kiezen van de persoon die je meet zoals baby, peuter, volwassene, enzovoort.

Koop bij bol.com (€45)

 

 

 

 

3. Aeg FT 4919 Lichaamsthermometer

 

De AEG FT 4919 oorthermometer heeft een ingebouwde stopwatch en een scanfunctie. Verder heeft dit product aan overige specificaties een anti thermische schokfunctie en een beschermkap voor de sensor.

Om de resultaten gemakkelijk te lezen, beschikt het over een groot LCD scherm, die de datum en de kamertemperatuur weergeeft. Dit product garandeert een nauwkeurige meting van de temperatuur in graden Celsius en in Fahrenheit. Aan het eind van de meting krijg je automatisch een signaal te horen en ook bij een temperatuur boven 37,5 graden Celsius.

Weinig gebruikers van de AEG FT 4919 vinden het onhandig in gebruik en van matige kwaliteit, terwijl het overgrote deel er positief advies voor geeft, want voor dit product heb je geen zogenaamde lensdopjes nodig en bovendien is het van goede kwaliteit. Het is ook eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijsverhouding.

De FT 4919 van AEG onderscheidt zich van andere oorthermometers vanwege de ingebouwde stopwatch. Net als andere thermometers heeft het toestel een groot LCD scherm om eenvoudig de resultaten af te lezen.

Voordelen
Extra informatie:

op het grote LCD scherm kun je niet alleen de meetresultaten aflezen, het geeft ook de datum en de kamertemperatuur weer. Je kunt ook kiezen voor een weergave in Celsius of Fahrenheit.

Geluidssignaal:

de thermometer geeft via een geluidssignaal aan wanneer de meting gemaakt is en ook bij koorts wordt je gewaarschuwd via een geluidssignaal.

Multifunctioneel:

je kunt er niet alleen de temperatuur van een persoon mee nemen maar je kunt er ook de temperatuur van objecten mee scannen. Het apparaat is dus handig voor meerdere toepassingen.

Nadelen
Uitschakeling:

je moet net iets te lang op de knop duwen om het toestel uit te kunnen schakelen.

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

4. Braun IRT 3030 Lichaamsthermometer

 

De oorthermometer van Braun is te verkrijgen in analoog of digitaal. Deze thermometer kun je gebruiken voor alle leeftijdscategorieën zelfs voor pasgeboren baby’s. Dit product heeft een licht gewicht van 172 gram en het is heel veilig.

De Braun ThermoScan is gemakkelijk te reinigen en het is klinisch getest. Als voeding gebruikt het knoopcel batterijen. Met een indicator kun je weten wanneer de batterijen aan vervanging toe zijn. En bij een temperatuur van 37,5 graden Celsius gaat er een signaal aan.

De meeste Braun ThermoScan gebruikers geven positieve reviews voor dit product om het feit dat het een goede prijs heeft en van goede kwaliteit is. Het is duurzaam en het kan gemakkelijk door iedereen gebruikt worden.

Jammer genoeg is het voor de overige gebruikers prijzig en van matige kwaliteit. Ook is het niet erg handig om te gebruiken.

Braun is niet alleen voor de meesten het beste merk maar beschikt ook nog over het populairste product namelijk de ThermoScan 3 oorthermometer. Deze lichte thermometer is geschikt voor volwassenen en baby’s.

Voordelen
Makkelijk in gebruik:

binnen enkele seconden kun je al de meetresultaten aflezen van het display. Met dit toestel is het eenvoudig om de temperatuur te nemen van kleine kinderen.

Lensfilters:

er worden standaard 21 lensfilters met het product meegeleverd dus je bent wel even zoet voordat je nieuwe filters moet kopen.

Geluidssignaal:

via pieptonen geeft het apparaat aan of je koorts hebt of niet. Je kunt tussen 1 en 4 pieptonen horen afhankelijk van de ernst van de situatie.

Nadelen
Prijzig:

hoewel je een goede kwaliteit krijgt, is de prijs voor vele kopers te hoog. Personen die op zoek zijn naar goedkope thermometers zullen dit model links laten liggen. Wanneer de lensfilters op zijn moet je deze apart bijkopen en dit zorgt voor een belangrijke meerkost.

Koop bij bol.com (€30.5)

 

 

 

 

5. Sanitas SFT 53 Oorthermometer met Koortsalarm

 

Met de digitale SFT 53 oorthermometer van Sanitas kun je binnen enkele seconden de temperatuur van het oor en de ooroppervlakte meten door de positieve werking van infraroodsensoren.

De beschermkap is verwisselbaar en het zorgt voor een hygiënische tevens veilige meting bij volwassenen en ook bij kinderen. Bij de levering van dit product krijg je 10 beschermkapjes mee. Voor de kinderen komen er emoties op het scherm van de thermometer afhankelijk van de gezondheid. Verder worden er signalen gegeven bij een temperatuur van 38 graden en bij 37,5 graden Celsius.

Voldoende personen vinden de Sanitas SFT 53 digitale oorthermometer een top product. Dit is af te leiden van de beoordelingen die zij hebben geplaatst.

De kleinere groep heeft moeite ermee dat er geen batterijen worden meegeleverd met dit product en voor enkelen is het ook niet accuraat. De meerderheid vindt dat het wel de verwachtingen beantwoordt.

De digitale oorthermometer van Sanitas gebruikt infraroodsensoren om je lichaamstemperatuur te meten. De beschermkapjes op het product zorgen voor een goede hygiëne.

Voordelen
Geheugen:

de thermometer beschikt over een geheugen met 10 plaatsen die de laatste metingen opslaat, zo kun je deze op een later tijdstip opnieuw raadplegen.

Gebruiksgemak:

een akoestisch signaal geeft aan wanneer de meting volbracht is en een geluidssignaal waarschuwt bij koorts. Je kunt de temperatuur zowel in Celsius als Fahrenheit meten.

Batterijduur:

de thermometer schakelt automatisch uit wanneer je het niet meer gebruikt en beschikt over een indicator die aangeeft wanneer de batterijen bijna leeg zijn.

Nadelen
Beschermkapjes:

vergeleken met andere thermometers worden hier slechts 10 beschermkapjes meegeleverd. Het zal dus niet zo lang duren voordat je nieuwe losse kapjes moet kopen.

Koop bij bol.com (€29.99)

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (15 votes, average: 4.80 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status