fbpx

Beste percolator

Laatste update: 15.10.19

 

Percolators test van 2019

 

 

Percolators koopgids

 

Heel wat mensen kunnen in de ochtend echt verlangen naar een heerlijke kopje zelfgemaakte traditionele koffie. Daarvoor kun je dan ook maar best één van de beste percolators uitzoeken. Dit kun je doen door verschillende modellen en aanbiedingen te vergelijken alvorens je overgaat tot een aankoop. Je kunt hierbij eventueel letten op de prijsklasse, de kenmerken en de mogelijkheden, de maat, het onderhoud en de warmtebron. Door ook aandachtig te kijken naar eventuele promoties kun je misschien zelfs een percolator aanbieding op de kop tikken.

 

 

Wat is een percolator en de voordelen ervan

 

Een percolator is eigenlijk een moeilijk woord voor een eenvoudig koffiepotje dat vooral veel in Italië gebruikt wordt. Met dit toestel ben je dus in staat om zelf op een eenvoudige en vooral snelle manier een heerlijk potje traditionele koffie klaar te maken. Wil je bijvoorbeeld graag even een heerlijke espresso drinken rond de middag, dan kan dit met behulp van dit toestel probleemloos gemaakt worden. Bovendien bevat een percolator ook helemaal niet zoveel opties als een volautomatisch toestel waardoor het bijzonder eenvoudig te bedienen is.

Ook wat betreft de prijs zal je aangenaam verrast zijn. Daarnaast biedt de percolator nog tal van andere leuke voordelen. Met een percolator kun je je koffie een unieke en vooral intense smaak bezorgen. Ideaal dus voor mensen die ’s ochtends vaak wat moeite hebben met wakker worden en dan ook nood hebben aan een sterk en heerlijk potje koffie. Kortom met een degelijk percolator apparaat kun jij voor jezelf de beste koffie en espresso bereiden. Alvorens je een toestel gaat aankopen, is het een goede aanbeveling om zoveel mogelijk modellen met elkaar te vergelijken.

 

 

De mogelijke prijsklasse

 

Zoals we in het voorgaande stukje reeds min of meer lieten uitschijnen, zul je de meeste van deze apparaten dan ook tussen de goedkope percolators kunnen spotten. In vergelijking met een volautomaat, is een percolator dan ook een echt koopje. En dit maakt dat het dan ook zo aantrekkelijk bevonden wordt door een groot deel van de kopers. Zo kun je al gauw een degelijk percolator vinden met een prijskaartje beneden de 100 euro. Uiteraard zijn er altijd wel iets duurdere toestellen maar ook dit valt best wel mee.

We kunnen jou dan ook aanraden om eventueel voor jezelf even na te gaan welke verwachtingen je hebt van dit apparaat. Afhankelijk daarvan kun je dan ook meteen een bepaald budget opstellen. De prijs kan al dan niet lichtjes variëren naargelang de mogelijkheden en de kenmerken waarover het apparaat beschikt. Het kan misschien ook een goed idee zijn om even de vele online reviews van de gebruikers erbij te nemen. Daarin kun je vaak nog tal van nuttige tips en ervaringen vinden die je eventueel kunnen helpen bij de uiteindelijke keuze.

 

 

De maat en het onderhoud

 

Daarnaast is het ook belangrijk om even stil te staan bij de maat van het percolator toestel dat je wilt kopen. In de meeste gevallen zul je vooral percolators tegenkomen die slechts één enkele maat aanbieden. Toch bestaan er ook toestellen die meerdere maten aanbieden zoals bijvoorbeeld de toestellen die probleemloos tot 2 kopjes koffie tegelijk kunnen zetten. Houd er hier wel rekening mee dat het om espresso’s gaat en dus niet de grote kopjes koffie. De maat heeft dus vooral te maken met de hoeveelheid kopjes die je per keer kunt maken. En bij de meeste percolators zal dit slechts 1 maat zijn.

Tot slot raden wij jou ook aan om toch even stil te staan bij het onderhoud van een degelijke percolator. Het is belangrijk om het toestel niet met zeep of andere schoonmaakmiddelen te reinigen. Dit om de eenvoudige reden dat het in bepaalde mate de smaak van de koffie of de espresso toch zou kunnen aantasten. Het is belangrijk om de percolator gewoon eventjes af te spoelen met lauw water. Houd er rekening mee dat zo goed als alle percolators niet in de vaatwasmachine mogen worden gestopt.

 

 

Warmtebron of elektrisch

 

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar een degelijke percolator dan is het ook een goed idee om even stil te staan bij de warmtebron. De allereerste percolators die op de markt gebracht werden, konden enkel gebruikt worden op een verhit vuurtje. Indien je echter een recenter model wilt aankopen dan heb je natuurlijk iets meer mogelijkheden. Vandaag de dag zijn er heel wat percolators die bijvoorbeeld op een keramisch vuur of een inductiekookplaat kunnen gebruikt worden.

Het is natuurlijk wel belangrijk om hier aandachtig rekening mee te houden aangezien niet alle percolators op gelijk welke warmtebron kunnen gebruikt worden. Zo zijn er vandaag de dag namelijk nog altijd heel wat toestellen die niet geschikt zijn voor een inductiekookplaat. Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor een elektrisch toestel. De elektrische percolators zijn misschien iets duurder in de aankoop maar zeker en vast een pak handiger om te bedienen. Je hoeft enkel water en wat koffie toe te voegen en het toestel doet gewoon de rest.

 

 

Percolator Reviews – Top 5

 

 

Een heerlijk kopje koffie in de ochtend kan werkelijk wonderen doen. En vaak is het nog net iets specialer als die zo traditioneel mogelijk gemaakt wordt. Omdat er momenteel heel wat percolators op de markt zijn, is het niet altijd gemakkelijk om een keuze te maken. Daarom hebben wij 5 topproducten geselecteerd door rekening te houden met de reviews. Nu hoef jij er enkel nog maar de beste percolator uit te kiezen en wie weet spot jij zo wel een percolator aanbieding.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bialetti Moka Express

 

Met deze percolator van Bialetti haal je vast en zeker een blikvanger in huis. Het toestel ziet er heel apart maar toch meteen ook heel stijlvol uit. Daardoor past het vrijwel in elk interieur. Bovendien is het apparaat geschikt om op vele warmtebronnen te functioneren. Denk maar aan elektrisch en keramisch.

Het kleinste model heeft een inhoud van 550 ml. Uiteraard is het ook mogelijk om een Bialetti percolator te kiezen die een groter volume heeft. De percolator is gemaakt uit aluminium en is handig in gebruik. Je hoeft enkel water in het reservoir te doen, koffie in de filter te stoppen en het geheel in elkaar te schroeven. Vervolgens plaats je het op een warmtebron.

De meerderheid vindt dat het een product van een goede kwaliteit is en handig in gebruik. Verder is het ook eenvoudig en snel schoon te maken. Voor één enkele koper mocht de percolator misschien nog net een tikkeltje groter zijn.

 

Koop bij bol.com (€35)

 

 

 

 

Percolator voor 6 kopjes

 

Tussen de goedkope percolators zul je zeker dit model terugvinden. Het ziet er misschien een beetje uit zoals het vorige product maar het heeft een veel lagere prijs. Dit is ideaal als je liever niet zoveel geld wilt spenderen hieraan of gewoon een beperkt budget hebt.

Deze percolator werkt helaas niet op elke warmtebron. Het is dus belangrijk dat je er rekening mee houdt dat deze enkel werkt op een elektrisch vuur of eventueel op gas. Met dit apparaat kun je tot maar liefst 6 kopjes koffie in één keer klaarzetten.

Voor de meeste kopers is dit een handig product dat er ook nog eens goed uitziet. Een aantal gebruikers geven zelfs een goed advies over de prijs-kwaliteitverhouding ervan. Een kleine minderheid van de kopers is er echter van overtuigd dat de percolator niet zo gebruiksvriendelijk is.

 

Koop bij bol.com (€13.95)

 

 

 

 

Cloer 5928 Elektrisch

 

Heb jij thuis een elektrisch kookvuur? Dan is deze percolator van het merk Cloer zeker een aanwinst voor jou. Zo kun jij vanaf nu op een handige en vooral snelle manier van een heerlijke espresso genieten.

Dit model is uitgerust met een pot die je er gemakkelijk kunt afhalen en dus snel kunt reinigen. Er is ook een controlelampje voorzien en zelfs 2 inzetfilters. Als je 3 kopjes espresso wilt klaarmaken dan heb je ongeveer 150 ml water nodig. Als je 300 ml gebruikt dan kun je tot wel 6 kopjes bereiden zonder problemen. Het apparaat schakelt automatisch uit na gebruik.

Beide kopers zijn het er unaniem over eens dat dit echt een topproduct is. Het beschikt over een uitstekende kwaliteit en bovendien is het helemaal niet zo duur. Het apparaat past ook perfect en is heel handig te gebruiken. Kortom een echte aanrader.

 

Koop bij bol.com (€72.95)

 

 

 

 

Weis 16976

 

Met deze percolator van het merk Weis heb je echt helemaal een topproduct in huis gehaald. Het kan namelijk op alle warmtebronnen gebruikt worden zoals elektrisch en halogeen. Het is zelfs mogelijk om het op inductie te gebruiken.

Dit apparaat is volledig uit roestvrij staal gemaakt. Met een inhoud van maar liefst 0,3 liter is het mogelijk om tot 6 kopjes koffie klaar te maken. Ideaal als je vrienden of familie over de vloer krijgt. Of gewoon wanneer jij in de ochtend wilt genieten van een heerlijke espresso.

Ook hier zijn er helemaal geen minpunten aan het product als we de reacties van de kopers nalezen. Ze vinden het beiden een handig product dat beschikt over een correcte prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast ziet het toestel er gewoon ook nog eens heel leuk en stijlvol uit.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Rommelsbacher Eko 364/E

 

Als je op zoek bent naar een compacte percolator dan hoef je zeker dit apparaat van het merk Rommelsbacher eens van naderbij te bekijken. Houd er wel rekening mee dat het tot de duurdere apparaten behoort omwille van de iets hogere prijs.

Doordat deze percolator iets compacter is in vergelijking met de vorige producten, kun je dit ook gemakkelijk meenemen. Denk maar als je bijvoorbeeld op kampeertrip gaat. Het apparaat is in staat om 2 tot 4 kopjes koffie per keer klaar te maken. Bovendien is het zowel handig voor rechtshandigen alsook linkshandige personen.

De kopers zijn alvast blij met de aankoop van dit product. Het is niet alleen handig maar beschikt over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Bovendien gaat het lang mee en is het dus duurzaam.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status