5 Beste Platenspelers Test van 2021

Laatste update: 17.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Platenspelers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke platenspeler dan willen wij jou daar vast en zeker even bij helpen. Daarom hebben we een koopgids geschreven waarin we jou zoveel mogelijk tips en advies proberen te geven. Zo krijg je een beter idee van waar je eventueel op kunt letten wanneer je een platenspeler koopt. We zijn ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen en zo hebben we gemerkt dat je met de Soundmaster PL186H platenspeler een degelijk toestel in huis haalt. Het is namelijk niet alleen een platenspeler maar bovendien ook een radiotoestel. Met de Onkyo CP-1050 platenspeler haal je vast en zeker een meer dan waardig alternatief in huis. Bovendien zijn heel wat kopers bijzonder tevreden over de uitstekende geluidskwaliteit van het toestel.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Platenspelers koopgids

 

Een platenspeler is terug populair omdat vele mensen de kwaliteit van vinyl verkiezen boven de kwaliteit van een CD. Een platenspeler in je huis zorgt voor extra gezelligheid draagt toe aan het design van de ruimte waar je het apparaat plaatst. Je moet een keuze maken tussen verschillende soorten platenspelers en rekening houden met de aandrijving, de bedieningswijze en de prijs.

 

 

Soorten platenspelers

We bespreken twee verschillende soorten platenspelers in dit artikel: de retro platenspeler en de USB-platenspeler. Bij een retro platenspeler ligt de focus op het design van het toestel. Deze platenspelers hebben een vintage look zodat ze in elk interieur passen. Ze spelen je platen natuurlijk af zoals elke andere platenspeler maar trekken ook de aandacht van bezoekers bij jou thuis. De meeste modellen beschikken over ingebouwde luidsprekers zodat je het apparaat niet op een versterker hoeft aan te sluiten.

Een USB-platenspeler kun je gebruiken om je platencollectie in digitale vorm te bewaren op je computer. Dankzij de USB verbinding kun je je favoriete muziek op vinyl eenvoudig overzetten in MP3 formaat. Op die manier kun je ook buitenshuis naar je collectie luisteren.

Er zijn ook nog platenspelers die vervaardigd zijn voor DJ’s, dit zijn de direct drive platenspelers. Deze modellen zijn duurder maar ze hebben minder onderhoud nodig.

 

De aandrijving van de platenspeler

De aandrijving van de platenspeler is het eerste punt waar je moet op letten bij de aankoop. Je kunt kiezen tussen drie soorten aandrijving namelijk snaaraandrijving, direct drive aandrijving of wielaandrijving.

Een platenspeler met snaaraandrijving is genoeg voor een koper die enkel van plan is om naar muziek te luisteren. Je hebt hiervoor geen speciale aandrijving nodig en dit type is meestal ook goedkoper in de aanschaf.

Voor professionele dj’s of echte muziekliefhebbers is een platenspeler met een direct drive een betere aankoop. Het toerental van een direct drive platenspeler is preciezer dus je bent verzekerd van een betere weergave van je vinyl. Je moet deze platenspeler ook minder onderhouden, dit is vooral goed als je dagelijk platen draait met je toestel.

De platenspelers die door een wieltje worden aangedreven zijn moeilijker te vinden. Bij dit model staat een wieltje in verbinding met het plateau om deze op snelheid te brengen.

 

Bedieningswijze

De volautomatische platenspeler voert alle handeling vanzelf uit, je hoeft gewoon op een knop te drukken en de toonarm gaat automatisch naar de plaat. De naald wordt in de groef geplaatst en wanneer het einde van de plaat bereikt is gaat de toonarm terug naar het rustpunt. Het gebruiksgemak bij deze bediening is heel groot maar je hebt een grotere kans op storingen. Als er iets stuk gaat zijn reparaties heel duur bij dit type platenspeler.

Bij een halfautomatische platenspeler moet je zelf de naald laten zakken maar de toonarm gaat automatisch terug naar de beginpositie wanneer de plaat uitgespeeld is. Dit type platenspeler loopt minder risico op storingen en de naald is beter beschermd tegen beschadiging.

Een handmatige platenspeler moet je zelf bedienen. Je moet zelf de toonarm naar het plateau verplaatsen en de naald op de plaat laten zakken. Wanneer de plaat uitgespeeld is moet je de toonarm zelf terugplaatsen in de beginpositie. Bij zo’n model is het belangrijk dat je in de gaten houdt wanneer de plaat gestopt is met spelen zodat je de naald terug kunt plaatsen om schade te vermijden.

 

Toonarm en naald

Meestal is de toonarm van een platenspeler recht of heeft het een klein bocht. De toonarm moet zich vrij kunnen bewegen over de platenspeler zonder weerstand te ondervinden. Daarom is de toonarm op een soepele manier bevestigd op de platenspeler. De lengte is belangrijk want de toonarm moet zo recht mogelijk in de groeven van de plaat terechtkomen om de beste geluidskwaliteit te kunnen produceren.

De naald is heel belangrijk voor de kwaliteit van de muziek. Via de naald wordt de muziek uit de groeven van een plaat gehaald. Je koopt best een scherpe naald van goede kwaliteit, deze zijn meestal wel een stuk duurder. Het is ook van belang dat je de druk van de naald correct instelt zodat de toonarm niet verspringt vanwege stof.

 

 

Prijs van een platenspeler

Je zult meteen merken dat de prijs van een platenspeler behoorlijk variabel is. Dit heeft te maken met het gebruikte materiaal van de naald of de aanwezigheid van een ingebouwde voorversterker.

Je moet voor jezelf uitmaken wat het belangrijkste is voor de platenspeler die je wilt kopen. Daarna kun je een budget opstellen en verschillende modellen vergelijken op basis van prijs en functies. Een aanbeveling is om online op zoek te gaan naar een platenspeler omdat de prijzen meestal lager liggen. Zo kun je goedkope aanbiedingen vinden, zelfs bij producten van bekende merken.

 

5 Beste Platenspelers (Reviews) van 2021

 

Maak gebruik van de platencollectie van je ouders of je grootouders. Of je eigen collectie want vele jongeren kennen ook de charme van vinyl. Koop een platenspeler om te blijven genieten van het nostalgische geluid die voortgebracht wordt door deze schijven. Wij hebben vijf verschillende platenspelers vergeleken en in een lijstje samengevat. Denk maar aan topmerken zoals Crosley, Denon, Akai,… Kies er zelf de beste platenspeler uit.

 

1. Soundmaster PL186H Platenspeler 

 

De PL186H is een platenspeler en radio in één. Het apparaat heeft een goede prijs/kwaliteitsverhouding, het behoort dan ook tot de goedkope platenspelers. De inspiratie voor het ontwerp komt van de platenspelers uit de jaren 70. De behuizing is gemaakt van hout zodat het een nostalgisch uitzicht heeft.

De ingebouwde luidsprekers kunnen de hele kamer met geluid vullen en als je krachtiger geluid wilt dan kun je deze speler altijd aansluiten op luidsprekers. Het toestel beschikt over een aansluiting voor een hoofdtelefoon.

De kopers zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding van dit apparaat en geven verder ook nog goed advies over de gebruiksvriendelijkheid. Het design valt ook in de smaak maar de meningen over de geluidskwaliteit zijn verdeeld: sommigen zijn tevreden en anderen vinden de kwaliteit ondermaats. Het toestel is ook te beperkt in z’n mogelijkheden.

Ben jij ook zo dol op het geluid van een duurzame en kwaliteitsvolle platenspeler dan kun je zeker dit model van Soundmaster eens bekijken. Bovendien zul je helemaal staan kijken van de wel heel voordelige prijs ervan. Daardoor zou het niet verwonderen dat het wel eens één van de populairste platenspelers uit onze lijst is.

Voordelen
Aankoopprijs:

in vergelijking met de andere 4 platenspelers uit onze lijst, beschikt dit model werkelijk over de laagste prijs.

Materiaal:

de behuizing van dit handige product is helemaal vervaardigd uit duurzaam en stevig hout. Daardoor krijg het een typische jaren 70 look.

Luidsprekers:

de luidsprekers van deze platenspeler zijn helemaal ingebouwd. Daarnaast kun je deze platenspeler ook nog altijd met een paar externe luidsprekers gaan verbinden indien je dit wenst.

Nadelen
Beperkte mogelijkheden:

een enkele koper is van mening dat de mogelijkheden van deze platenspeler toch net iets te beperkt zijn.

Geluidskwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers is niet helemaal tevreden met de geluidskwaliteit van dit toestel.

 

 

 

 

2. Onkyo CP-1050 Drive Turntablle

 

De Onkyo Cp-1050 is gemaakt om de beste geluidskwaliteit te produceren. Dankzij de direct drive functie hoef je de snelheid zelf niet in te stellen, dit gebeurt volledig automatisch. Het apparaat is uitgerust met een Audio-Technica MM element en beschikt ook nog eens over een stofkap.

Hoewel de prijs van deze platenspeler aanbieding nogal hoog is zijn de kopers toch heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding. Het toestel heeft een mooi design en de klankweergave is uitstekend.

Het is simpel in gebruik en je kunt er ook singles mee afspelen. Het apparaat is stevig gebouwd en de kopers zijn ook heel tevreden over de levering. Een minpunt is dat de handleiding niet in het Nederlands is.

Met de Onkyo CP-1050 platenspeler haal je een zeer degelijk en kwalitatief hoogstaand toestel in huis. Dit model is niet alleen voorzien van een beschermende stofkap maar het is ook nog eens uitgerust met een handig en degelijk Audio Technica MM element.

Voordelen
Gebruiksvriendelijk:

de meeste kopers zijn het erover eens dat deze platenspeler bijzonder eenvoudig te bedienen is.

Stofkap:

je zult vrijwel meteen merken dat deze platenspeler over een handige stofkap beschikt. Zo komt er geen stof terecht terwijl je plaatjes draait.

Nadelen
Handleiding:

enkele gebruikers vinden het best wel jammer dat de platenspeler niet voorzien is van een Nederlandstalige handleiding.

Prijskaartje:

andere kopers zijn dan weer van mening dat het prijskaartje van deze platenspeler toch best wel hoog ligt.

 

 

 

 

3. Crosley Executive Platenspeler Teal

 

Deze retro platenspeler is gemaakt van hout en is uitgerust met 3 snelheidsstanden. Het apparaat beschikt ook over een USB verbinding en is licht van gewicht.

De vormgeving laat het op een koffer lijken en je kunt het overal makkelijk mee naartoe nemen.

Over dit product staan slechts drie beoordelingen geschreven maar deze geven overwegend positief advies. Het apparaat is makkelijk te gebruiken en heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het design valt ook in de smaak bij de gebruikers.

De USB verbinding is handig voor wanneer je externe boxen wilt aansluiten voor een krachtiger volume. Een nadeel is de naald, deze is niet zwaar genoeg en slaat vaak over. Voor een andere koper is het toestel ook te kwetsbaar.

In de meeste gevallen wil het oog natuurlijk ook wel wat. Met deze retro platenspeler van het bekende en misschien wel beste merk Crosley haal je dan ook meteen een blikvanger in huis. Bovendien is dit toestel bijzonder licht qua gewicht waardoor je het gemakkelijk kunt verplaatsen of meenemen.

Voordelen
Handig in gebruik:

deze platenspeler is voorzien van maar liefst 3 verschillende snelheidsstanden. Verder is er ook een USB verbinding voorzien.

Design:

het retro design zorgt ervoor dat je een echte blikvanger en gadget in huis haalt. Bovendien is het model zodanig ontworpen zodat het op een reiskoffer lijkt.

Nadelen
Kwetsbaar:

een enkele koper is van mening dat het toestel toch net iets te kwetsbaar is en daardoor helemaal niet zo duurzaam.

Naald:

een aantal gebruikers vinden het belangrijk om mee te delen dat de naald van de platenspeler iets zwaarder mocht geweest zijn.

 

 

 

 

4. Denon DP-300F Platenspeler 

 

Met de Denon DP-300F heb je weinig last van trillingen dankzij de stevige behuizing de arm is uitgerust met een afneembare armkop die je eenvoudig kunt verwisselen. Het apparaat beschikt over een automatische startfunctie waardoor je maar één knop moet indrukken. Na het spelen komt de toonarm terug in de houder.

De draaitafel zelf is gemaakt van aluminium en je beschikt ook over een handmatig mechanisme om de naald te verplaatsen. Je kunt deze platenspeler ook aansluiten op een versterker of receiver zonder eigen phono-ingang.

De beoordelingen voor dit product zijn overwegend positief. De kopers zijn tevreden over de goede kwaliteit en de mooie prijs die ze betalen voor deze platenspeler aanbieding. Het toestel is makkelijk in elkaar te zetten en werkt volledig automatisch. De standaard coax kabel is wel te kort en voor één koper is de prijs net iets te duur.

Ook met de Denon DP-300F mag je er zeker van zijn dat je een kwaliteitsvolle en duurzame platenspeler in huis haalt. Op die manier kun jij genieten van de mooie nostalgische klanken van een degelijke platenspeler. Toch raden wij jou aan eerst even de voor- en nadelen van dit product grondig te bekijken.

Voordelen
Weinig trillingen:

je zult merken dat deze platenspeler over een vrij stevige behuizing beschikt. Hierdoor worden eventuele trillingen tot een minimum herleid.

Handig in gebruik:

je hoeft slechts maar één enkele knop in te drukken aangezien dit toestel van een handige automatische startfunctie voorzien is.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om indien je dit wenst de platenspeler op een versterker aan te sluiten. Daarnaast is de draaitafel zelf van bijzonder stevig en duurzaam aluminium gemaakt.

Nadelen
Coax kabel:

volgens een enkele gebruiker mocht de standaard coax kabel toch wel net iets langer geweest zijn.

Aankoopprijs:

een andere koper is dan weer van mening dat de vraagprijs voor deze platenspeler veel te hoog is.

 

 

 

 

5. Vintage Vinyl kofferplatenspeler Platenspeler 

 

Deze VintageVinyl platenspeler heeft een bruine kleur en een mooie retro look. Je kunt kiezen tussen 33, 45 en 78 toeren om zelfs de kleinste plaatjes af te spelen. Het apparaat beschikt over ingebouwde luidsprekers en wordt geleverd met een handleiding.

Dit apparaat is gevormd zoals een koffer. Je kan het dus makkelijk sluiten en overal mee naartoe nemen. Deze platenspeler wordt aangeboden tegen een scherpe prijs dus het toestel behoort zeker tot de categorie van goedkope platenspelers.

Over dit product is tot nu toe nog maar één gebruikerservaring geschreven. De koper is tevreden over de compacte vorm van dit apparaat en schrijft dat het naar behoren werkt. Hij is wel minder tevreden over de geluidskwaliteit, die is nogal ondermaats door het gebruik van interne speakers. Ook zijn de mogelijkheden van dit toestel te beperkt maar voor de prijs blijft het toch nog een mooie aanbieding.

Tot slot is er dan nog de VintageVinyl Retro platenspeler. Dit model is voorzien van een speciale maar toch heel mooie bruine kleur. Op die manier krijgt het toestel een leuke retro look die ervoor zorgt dat je echt een blikvanger in huis haalt. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen aandachtig bekijken en doornemen.

Voordelen
Toerental:

bij deze platenspeler heb je de mogelijkheid om te kiezen tussen 33, 45 of zelfs 78 toeren. Dit maakt het mogelijk om zelfs bijzonder kleine platen eenvoudig en zonder problemen af te spelen.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een handige en sterke interne luidspreker. Daarnaast krijg je er bij de aankoop van de platenspeler een duidelijke handleiding bij.

Prijskaartje:

vanwege de scherpe prijs zul je deze platenspeler zeker en vast kunnen spotten tussen de goedkope modellen.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

volgens de koper is de geluidskwaliteit van deze platenspeler toch niet helemaal wat het hoort te zijn.

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

 

Draaitafels koopgids

 

 

 

 

Sony PS-LX300 Platenspeler

 

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame draaitafel? Dan loont het alvast de moeite om dit product even grondig te bekijken. De draaitafel wordt jou aangeboden door het bekende merk Sony en maakt deel uit van de Sony PS serie. De zwarte kleur laat het product er modern en elegant uitzien.

Ondanks de lage prijs zul je merken dat het apparaat toch heel wat aan te bieden heeft. Zo kun je genieten van een geïntegreerde voorversterker, een makkelijk in te stellen toerental en een converteerfunctie waarbij je de mogelijkheid hebt om muziek naar MP3 formaat te gaan omzetten. De combinatie van enerzijds de geïntegreerde phonotrap en anderzijds de USB uitgang maakt het mogelijk om de draaitafel aan te sluiten op verschillende soorten versterkers.

De platen worden probleemloos afgespeeld met een maximale snelheid van maar liefst 33 1/3 en 45 toeren per minuut. Dankzij de bijbehorende automatische bedieningen worden eventuele krassen en beschadigingen makkelijk vermeden. Een blik op de online beoordelingen leert ons dat de kopers het erover eens zijn dat de kwaliteit optimaal is. Echter is één enkele klant toch niet helemaal tevreden over de bijgeleverde software die alleen maar in het Engels beschikbaar zou zijn.

Wil je toch liever niet zoveel geld spenderen of beschikt je misschien over een beperkter budget? Dan niet langer getreurd want misschien is de draaitafel van Sony dan wel iets voor jou. De lage prijs zorgt ervoor dat het product meteen een pak toegankelijker wordt voor het grote publiek.

Voordelen
Converteerfunctie:

de platenspeler is uitgerust met een handige converteerfunctie. Daardoor wordt het mogelijk gemaakt om liedjes van de platenspeler over te zetten naar een handig MP3 formaat.

Versterker:

je zult merken dat de draaitafel reeds van een ingebouwde voorversterker voorzien is. Daarnaast is het echter ook nog mogelijk om, indien je dit wenst, de draaitafel aan externe versterkers te koppelen.

Snelheid:

het is een vrij krachtige draaitafel waarbij je de mogelijkheid hebt om het toerental te regelen zoals je zelf wilt. Hierbij kun je kiezen uit 33 1/3 of 45 toeren per minuut.

Nadelen
Software:

de platenspeler wordt geleverd in combinatie met een handig softwarepakket. Jammer genoeg zou deze software alleen in het Engels geleverd worden.

 

 

 

 

 

Lenco L-3867

 

De Lenco L-3867 kun je aansluiten op je eigen versterker of zelfs op je computer via de USB poort. Dit kun je doen om je oude platencollectie te digitaliseren zodat je je muziek ook kunt beluisteren op een MP3 speler. De draaitafel is uitgerust met een ingebouwde voorversterker en beschikt over een autoreturn en een autostop.

Deze platenspeler is geschikt voor platen van de volgende snelheden: 33 rpm en 45 rpm. We mogen dit apparaat ook tot de categorie van goedkope draaitafels rekenen want het wordt aangeboden tegen een lage prijs.

De meeste gebruikers zijn heel tevreden over dit product, vooral over de goede prijs/kwaliteitverhouding. De platendraaier is van goede kwaliteit maar is volgens enkele kopers niet stevig genoeg. Het apparaat produceert een goed geluid en is eenvoudig te gebruiken maar is minder geschikt voor het digitaal overzetten van je platen naar MP3.

Ook met de Lenco L-3867 draaitafel mag je volgens heel wat kopers rekenen op een krachtig en kwalitatief sterk product. Het toestel is voorzien van een handige USB poort waarmee je de draaitafel eventueel op de versterker kunt aansluiten. Het is ook mogelijk om de draaitafel met de computer te verbinden indien je dit wenst.

Voordelen
Handig in gebruik:

doordat je de draaitafel met je laptop kunt verbinden, is het mogelijk om je uitgebreide platencollectie helemaal te gaan digitaliseren. Zo kun je je platen eventueel omzetten naar MP3 formaat.

Gebruiksgemak:

het toestel is niet alleen voorzien van een krachtige interne voorversterker maar is bovendien ook nog eens uitgerust met een autostop en een autoreturn functie.

Snelheid:

met deze draaitafel is het mogelijk om zowel platen van 33 rpm af te spelen alsook deze van 45 rpm.

Nadelen
Niet stevig:

sommige kopers zijn echter van mening dat deze draaitafel niet zo stevig is en daardoor vrij snel stuk gaat.

 

 

 

 

 

Soundmaster PL 186H Platenspeler

 

In vergelijking met sommige andere producten uit dit lijstje, zul je merken dat deze draaitafel zomaar eens een aanbieding zou kunnen zijn. Ideaal indien je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een degelijke draaitafel of als je over een beperkt budget beschikt. 

Het apparaat mag er dan wel heel nostalgisch uitzien, het is echter voorzien van allerlei comfort en extra opties. Het is een multifunctioneel product dat zowel als draaitafel alsook als radio kan worden gebruikt. Doordat de draaitafel is uitgerust van een stel krachtige geïntegreerde 2 x 15 Watt luidsprekers, is het vrijwel meteen gebruiksklaar. Verder heb je ook de mogelijkheid om er een hoofdtelefoon op aan te sluiten en kun je het toerental ook instellen. Het is mogelijk om te kiezen tussen 33, 45 of 78 toeren per minuut.

We merken dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met de voordelen die deze draaitafel te bieden heeft. Echter is er ook een kleine minderheid die de geluidskwaliteit toch net een tikkeltje beter verwacht had. Laat je hierdoor niet meteen afschrikken en bekijk het even rustig.

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar een opvallend en prachtig design? Kies dan voor deze draaitafel van Soundmaster. Het nostalgische design doet echter helemaal niets af aan de aangeboden kwaliteit. Laten we de voor- en nadelen even grondig op een rijtje plaatsen.

Voordelen
Luidsprekers:

deze unieke draaitafel is voorzien van 2 duurzame ingebouwde 2 x 15 Watt speakers. Daardoor kun je de draaitafel praktisch gelijk gebruiken.

Multifunctioneel:

je zult versteld staan van de mogelijkheden van dit product. Zo heb je meteen een draaitafel en radio in één.

Toerental:

het is mogelijk om het toerental van de draaitafel aan te passen. Hierbij heb je de mogelijkheid om te kiezen uit 33, 45 of maar liefst 78 toeren per minuut.

Nadelen
Matige geluidskwaliteit:

een beperkt aantal klanten is echter minder tevreden met de geleverde geluidskwaliteit.

 

 

 

 

 

Marantz TT5005 Platenspeler

 

Door te kiezen voor de Marantz draaitafel kies je voor een exemplaar afkomstig uit de Marantz Stereocomponenten serie. De draaitafel is afgewerkt in een prachtige zwarte kleur die daardoor goed oogt in eender welk interieur. Dankzij de ingebouwde schakelbare phono-equalizer waarmee de draaitafel is uitgerust, is het mogelijk om het product te koppelen aan een versterker.

Daarnaast kun je ook gebruik maken van het start- en stopsysteem zodanig dat je toonarm op een automatische manier kan worden teruggeplaatst. Het plateau van de platenspeler is vervaardigd uit duurzaam aluminium zodanig dat een stabiele rotatie kan worden gegarandeerd. Verder zul je merken dat de draaitafel ook voorzien is van een MM element waarmee je het product op een HiFi-systeem kunt aansluiten.

Ondanks de vele voordelen merken we toch vooral op dat de meningen verdeeld zijn. Zo zijn enkele kopers echt helemaal overtuigd van de voordelen en de kwaliteit van de draaitafel. Andere gebruikers hebben dan weer hun twijfels en vinden de kwaliteit van de behuizing van het product eerder ondermaatst. Laat je hierdoor niet meteen afschrikken.

Tenslotte is er nog de mogelijkheid om te kiezen voor de draaitafel van Marantz. De zwarte kleur zorgt ervoor dat de draaitafel niet alleen mooi  en elegant maar ook tijdloos oogt. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, kun je hieronder de selectie van de voor- en nadelen even grondig bekijken.

Voordelen
MM element:

dankzij het MM element waarover de draaitafel beschikt, is het mogelijk om dit product zonder problemen aan een HiFi-systeem te koppelen.

Phono-equalizer:

je zult merken dat de draaitafel voorzien is van een krachtige geïntegreerde phono-equalizer. Op die manier kun je de platenspeler zonder problemen aansluiten op een versterker.

Nadelen
Slechte behuizing:

we merken dat een kleine minderheid van de klanten van mening is dat de behuizing van de draaitafel toch iets steviger had mogen zijn.

 

 

 

 

 

Nikkei NTT15U

 

De Nikkei NTT15U platendraaier gebruikt elementen van het merk Audio Technica en wordt geleverd met een diamanten naald voor een optimale geluidskwaliteit. Je kunt platen afspelen op 33 rpm of 45 rpm en je hebt de mogelijkheid om de snelheid bij te sturen met de Pitch control knop. Dankzij de Direct Drive motor zit je meteen op je juiste snelheid.

De draaitafel beschikt over een stofkap om je platen te beschermen en een rubberen antislipmat. Dit apparaat is verder nog uitgerust met een RCA uitgang om het aan te sluiten op een versterker en met de USB uitgang kun je het toestel verbinden met een computer om je platen te digitaliseren naar MP3 bestanden.

De kopers vinden de prijs en de kwaliteit van deze draaitafel aanbieding heel goed. Het behoort tot de goedkope draaitafels en is ook makkelijk om te bedienen. Het geluid is prima en het enigste minpunt is dat de handleiding onvolledig is.

Als je graag met muziek bezig bent en misschien ook actief bent als DJ da kan deze platendraaier misschien wel iets voor jou zijn. In vergelijking met sommige andere modellen zul je zeker en vast verrast zijn van het mooie prijskaartje. Het zou zomaar eens het toestel met de laagste prijs kunnen zijn in vergelijking met de andere 4 draaitafels uit deze selectie.

Voordelen
Diamanten naald:

je zult merken dat dit toestel wordt aangeboden in combinatie met een diamanten naald. Op die manier wordt de geluidskwaliteit meteen een pak beter.

Pitch control knop:

met behulp van de Pitch control knop is het mogelijk om de snelheid aan te passen en eventueel een tikkeltje bij te sturen.

Direct Drive motor:

de Direct Drive motor functie helpt je om vrijwel meteen op de correcte snelheid te zitten.

Handig in gebruik:

het toestel biedt je de mogelijkheid om je platen af te spelen op enerzijds 33 rpm en anderzijds 45 rpm.

Nadelen
Handleiding:

volgens een enkele gebruiker is de handleiding niet volledig en daardoor niet echt duidelijk.

 

 

 

 

Pioneer PLX-1000

 

De Pioneer PLX-1000 is een direct drive draaitafel die uitgerust is met een krachtige motor. Dit toestel is uitermate geschikt om te scratchen en te mixen. Deze draaitafel is gebaseerd op de SL-1200 maar Pioneer heeft er alles aan gedaan om hem nog beter te maken. Deze platendraaier beschikt over een RCA aansluiting om aan te sluiten op een mixer.

Je kunt pitchen tussen +/-16% en +/-50%. De toonarm is ontworpen in een S-vorm zodat de naald zo recht mogelijk in de groef van de plaats terechtkomt. Zo heb je minder last van ruis. Je kunt het laten draaien op 33,3 en 45 rpm en omdat het bovenste plateau van de draaitafel gemaakt is van zwaar metaal heb je minder last van trillingen.

De meningen zijn verspreid over het internet maar zijn vooral positief. Deze draaitafel past in elk interieur en kan tegen een stootje. Je beschikt over vele pitch mogelijkheden en het heeft een krachtige motor. Deze draaitafel is een echt topproduct.

Indien je op zoek bent naar een draaitafel die over een krachtige motor beschikt dan loont het absoluut de moeite om dit apparaat eens te bekijken. Bovendien beschikt de Pioneer PLX-1000 draaitafel ook nog eens over een direct drive motor waardoor je vrijwel meteen op de juiste snelheid gebracht wordt.

Voordelen
Scratchen en mixen:

dankzij de krachtige motor waarover deze draaitafel beschikt, is het apparaat bijzonder ideaal om te leren mixen en scratchen.

RCA aansluiting:

de draaitafel is bovendien ook uitgerust met een handige RCA aansluiting. Op die manier is het mogelijk om de draaitafel met een mixer te koppelen.

Toonarm:

het zal je vrijwel meteen opvallen dat het design van de toonarm in een S-vorm loopt. Op die manier komt de naald zo goed als loodrecht op de plaat terecht met een uitstekende geluidskwaliteit als resultaat.

Nadelen
Geen gebruikerservaringen:

op dit moment zijn er nog geen online beoordelingen geplaatst. Daardoor is er ook nog niet veel bekend omtrent de gebruikerservaringen van klanten.

 

 

Thorens TD 235 EV

 

De Thorens TD 235 EV is een semi automatische draaitafel waarmee je platen van zowel 33 rpm als 45 rpm kunt afspelen. Het toestel is uitgerust met een Thorens TP-19-1 toonarm en een Thorens TAS 267 element. Thorens staat bekend om zijn draaitafels van topkwaliteit en bestaat al bijna 150 jaar.

Het apparaat is voorzien van een ingebouwde RIAA voorversterker, zo kun je de draaitafel direct aansluiten op de lijningang van je versterker. Het beschikt ook nog over een beschermkap die gemaakt is van kunststof plexiglas.

Over dit product zijn er momenteel nog geen online reviews geschreven door kopers. Wegens het gebrek aan beoordelingen is het voor ons onmogelijk om een advies te geven over deze draaitafel aanbieding.

Tot slot is er dan ook nog deze uitstekende automatische draaitafel van het gewaardeerde merk Thorens. Om te weten of dit product al dan niet is voor jou is, kan het misschien helpen om de voor- en nadelen even te raadplegen. Deze geven wij hieronder alvast even aan jou mee.

Voordelen
Type platen:

met dit apparaat is het mogelijk om verschillende soorten platen van 33 en 45 rpm af te spelen.

Handig in gebruik:

je zult merken dat deze draaitafel over een handige interne RIAA voorversterker beschikt. Verder is er ook nog een beschermkap voorzien om al het stof en vuil tegen te houden. Deze stofkap is vervaardigd uit een combinatie van kunststof en plexiglas.

Nadelen
Geen reviews:

momenteel zijn er nog geen online beoordelingen door klanten geschreven. Daardoor is het niet zo eenvoudig om jou verder advies te geven over de mogelijke nadelen ervan.

 

» Verberg voorgaande informatie

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status