Beste pluviometer

Laatste update: 03.06.20

 

Pluviometers test van 2020

 

Een pluviometer wordt door heel veel personen ook vaak omschreven als een handige regenmeter. Het is dan ook het ideale toestel om na te gaan hoeveel regen er in een bepaalde periode of tijdspanne is gevallen. Dit kan best wel nuttig zijn als landbouwer bijvoorbeeld. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast even gaan uitzoeken wat precies de 3 best beoordeelde toestellen zijn. Zo blijk je met de Hendrik Jan Regenmeter alvast een topproduct in huis te halen. Het apparaat beschikt over een verdeelschaal die een maximum bereikt van maar liefst 350 mm. Met de Gardman Regenmeter haal je alvast een meer dan evenwaardig apparaat in huis. Bovendien is het ook één van de goedkope toestellen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Pluviometers koopgids

 

Een pluvio- of regenmeter kun je gebruiken om de hoeveelheid neerslag te berekenen. Deze meters zijn vooral nuttig voor personen die groente en fruit telen zodat ze kunnen controleren of de planten genoeg water krijgen of net teveel. Als je op zoek bent naar de beste pluviometers dan moet je letten op het type, het materiaal, de opstelling en de mogelijkheid om het aan te sluiten op een weerstation. Als je na deze koopgids nog met vragen zit, dan kun je eventueel een expert om een aanbeveling vragen.

 

 

Type

 

Er zijn twee belangrijke soorten pluviometers namelijk de klassieke en de moderne digitale regenmeter. Het klassieke model bestaat uit een opvangbakje waarop een maatverdeling aangeduid staat in millimeter. Je kunt in theorie verschillende objecten als regenmeter gebruiken, denk maar aan een emmer of een maatbeker. Het is toch beter om te kiezen voor een pluviometer met een trechtervorm zodat er genoeg regen opgevangen wordt waarna je eenvoudig de meetresultaten kunt aflezen.

Meestal zijn deze klassieke meters van plastic gemaakt en dit heeft één groot nadeel: in de winter kunnen ze breken vanwege vriestemperaturen. De kleine modellen kunnen ook overlopen bij veel regen en op warme dagen zal het water vlug verdampen. Je kunt een model kopen dat beschikt over een reservoir zodat het water bewaard blijft. Dit type is perfect voor mensen die op zoek zijn naar goedkope pluviometers.

De digitale meter bewaart het water niet maar meet de neerslag die door de meter valt. De resultaten kunnen dus niet beïnvloed worden door water die verdampt of vriestemperaturen. Een digitale meter is ook beter geschikt om grote hoeveelheden neerslag te meten want het beschikt niet over een reservoir dat kan vol raken. Je kunt ook de resultaten per week of maand raadplegen omdat deze bewaard worden. De nadelen van dit type zijn de hoge prijs en de gebruiksduur van de batterijen. Wanneer de batterijen leeg zijn zal het apparaat niet meer werken.

 

 

Materiaal van de meter

 

Een pluviometer kan van verschillende soorten materiaal vervaardigd zijn. In de vorige paragraaf hebben we al laten vallen dat de klassieke pluviometers meestal gemaakt zijn van plastic. Het nadeel is dat ze kunnen stukvriezen in de winter.

Je kunt ook kiezen voor een meter die gemaakt is van glas, deze zijn iets steviger maar je mag ze natuurlijk niet laten vallen. Als je de meter laat vallen zal ze veel vlugger breken dan een model dat gemaakt is van plastic. De meters die gemaakt zijn van kunststof of glas zijn praktisch omdat ze meestal beschikken over een maatbeker om te controleren hoeveel neerslag er is gevallen.

Je kunt ook kiezen voor een pluviometer die gemaakt is van gietijzer of van een soort metaal zoals verzinkt staal. Deze zijn echter minder praktisch en worden eerder gekocht om de tuin een mooiere aankleding te geven. Veel van deze modellen beschikken ook niet over een maatbeker. Het ene materiaal is steviger dan het andere maar het is toch nog altijd aanbevolen om bij vriestemperaturen de pluviometer naar binnen te halen.

 

 

De opstelling van de meter

 

Nadat je een pluviometer aanbieding hebt gekocht moet je deze ook nog correct opstellen in de tuin. Het is belangrijk dat er geen gebouwen of planten nabij de meter staan. Het toestel moet vrij staan van obstakels zodat de neerslag correct in de maatbeker kan vallen. Op die manier kun je de correcte hoeveelheid regen meten.

Een andere aanbeveling is om de meter op een hoger punt te plaatsen zoals 40 cm boven de grond. Sommige gebruikers maken een berg met aarde waar ze daarna een kuil in graven om de regenmeter in de plaatsen. Zo staat de regenmeter hoog boven de grond maar wordt het beschermd tegen wind door de kuil.

Kies op voorhand een goede plaats uit zodat je op correcte wijze de hoeveelheid neerslag kunt meten.

 

 

Weerstation

 

Je kunt een digitale pluviometer meestal aansluiten op een weerstation die ook andere metingen maakt. Als je een weerstation koopt dan kun je andere informatie zoals de windsnelheid, de luchtvochtigheid en de temperatuur meten. Het apparaat zal deze informatie vergelijken en analyseren om zo een weersvoorspelling te maken.

Een weerstation is meestal iets duurder maar het is ook mogelijk om goedkope aanbiedingen te vinden. Bezoek regelmatig webwinkels die deze apparaten verkopen om de beste promoties te vinden. Je kunt je eventueel inschrijven op de nieuwsbrief om als eerste op de hoogte te zijn van nieuwe aanbiedingen.

Online kopen heeft enkel maar voordelen. Je hoeft niet naar de winkel en het product wordt ook aan huis geleverd. Enkel als het heel dringend is dan is online kopen geen goede optie.

 

 

Pluviometer reviews – top 5

 

 

Vraag jij je ook altijd af hoeveel regen er effectief gevallen is na elke bui? Misschien zou je dan best een pluviometer kopen zodat je na elke regenbui kunt controleren hoeveel regen er gevallen is. Je kunt deze meters makkelijk in de grond duwen tussen je planten om zo de dagelijkse neerslag te meten. Zo kun je beter inschatten hoeveel water je nog moet geven aan je groentetuin of als er teveel regen gevallen is. Misschien vind je wel de beste pluviometer tussen de volgende vijf topproducten.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Hendrik Jan Regenmeter

 

Deze regenmeter van het merk Hendrik Jan is uitgerust met een verdeelschaal tot 350 mm. Het reservoir is gemaakt van kunststof en heeft een groene kleur en een opstaande rand zodat de regen er makkelijk invalt.

De regenmeter is voorzien van een lage punt om het makkelijk in de grond te plaatsen. Dit product heeft een lengte van 38 cm. Dankzij de lage prijs kun je het toestel ook tot de goedkope pluviometers rekenen.

De meningen van de kopers zijn positief, het is een gewone regenmeter die voldoet aan de verwachtingen. Let op dat je het niet onder een boom plaatst zodat je de echte hoeveelheid kunt meten en het is makkelijk af te lezen. De kwaliteit is goed en dit voor een goedkope prijs. Bij vriesweer is het natuurlijk mogelijk dat deze regenmeter kapot gaat.

Ben je op zoek naar een degelijke pluviometer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan hoef je alvast niet te panikeren want dit product blijkt een schot in de roos te zijn. Bovendien is het ook één van de goedkope pluviometers en dat is natuurlijk altijd wel een pluspunt.

Voordelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de andere 4 pluviometers uit deze lijst dan zul je merken dat dit toestel wel degelijk over de laagste prijs beschikt. En daardoor zou het misschien ook wel eens tot de populairste apparaten kunnen behoren.

Verdeelschaal:

de pluviometer is voorzien van een handige verdeelschaal die gaat tot ongeveer 350 mm. Je zult merken dat het reservoir van dit apparaat volledig bestaat uit duurzaam kunststof en is afgwerkt met een opstaande rand.

Gebruiksgemak:

dankzij de lage punt zul je merken dat het meteen een pak eenvoudiger is om deze pluviometer gewoon ergens in de grond te gaan stoppen.

Nadelen
Vriesweer:

deze pluviometer is minder goed bestand bij koude temperaturen en vriesweer.

Koop bij bol.com (€12.05)

 

 

 

 

Gardman Regenmeter

 

Met de gardman haal je meteen een hele goedkope pluviometer in huis. Het product is gemaakt van kunststof en je kunt het gebruiken om de dagelijkse regenval te meten. Zo kun je weten of je de tuin nog extra moet besproeien.

Het artikel heeft een hoogte van 21 cm en een diameter van 10,5 cm. Je kunt deze pluviometer makkelijk in de grond duwen.

Over deze pluviometer aanbieding is momenteel nog maar één review geplaatst maar het is duidelijk dat de koper goed advies geeft over dit topproduct.

Het is een grote regenmeter waar je een regenbui van tot 50 mm mee kunt meten. Het product heeft een mooi design en is vervaardigd uit goed materiaal.

Je kunt natuurlijk ook altijd voor deze aangename pluviometer kiezen van het bekende en misschien wel het beste merk Gardman. Bovendien hoef je er ook helemaal niet zoveel budget voor uit te rekenen en dat is natuurlijk altijd wel een groot pluspunt.

Voordelen
Materiaal:

net zoals de vorige pluviometer is ook deze regenmeter vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk kunststof.

Formaat:

het toestel is maar liefst 21 cm hoog en heeft een maximale doorsnede van ruim 10,5 cm. Bovendien kun je de regenmeter zonder problemen in de grond plaatsen dankzij de bijzonder lange en fijne punt.

Kostprijs:

zodra je het prijskaartje opmerkt dan zul je praktisch meteen het gevoel krijgen dat het hier om een aanbieding gaat.

Nadelen

Op dit moment is er nog maar één enkele beoordeling geplaatst. We kunnen meteen vaststellen dat de koper werkelijk helemaal overtuigd is van de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Talen Tools Transparant

 

Deze pluviometer springt meteen in het oog door het design van de steel. De steel lijkt op een plant met bladeren en past zeker in elke tuin.

Deze regenmeter van Talen Tools heeft een totale lengte van 79 cm en een inhoud van 40 ml. Het reservoir van de regenmeter is doorzichtig en heeft een witte kleur.

Ook dit artikel is tot op heden nog maar één keer beoordeeld geweest door een gebruiker. Deze persoon is lovend over de aankoop en is van mening dat de pluviometer nauwkeurige metingen maakt.  

Het product ziet er mooi uit dankzij het aantrekkelijke design en is ook gemaakt van goed materiaal.

Je kunt natuurlijk ook altijd kiezen voor de Talen Tools Transparant pluviometer. Bovendien is dit niet alleen een kwalitatief bijzonder sterk apparaat maar ook qua design is het meteen een echte blikvanger. Het is dus het ideale toestel voor personen die kwaliteit en design het liefst van al willen combineren.

Voordelen
Formaat:

de pluviometer is maar liefst 79 cm lang en kan een volume behalen van ruim 40 ml.

Reservoir:

je zult merken dat het reservoir van deze handige pluviometer volledig transparant is. Dit is handig want zo kun jij meteen zien hoeveel neerslag er gevallen is in een bepaalde tijdspanne.

Design:

de pluviometer is vervolgens afgewerkt met een bijzonder origineel en apart design. Kortom met deze regenmeter haal je meteen een echte blikvanger in huis.

Nadelen
Ontwerp:

wat voor de ene koper een pluspunt is kan voor de andere klant dan weer een nadeel zijn. Het is dus mogelijk dat het design niet bij elke klant in de smaak zal vallen.

Koop bij bol.com (€34.99)

 

 

 

 

Talen Tools groen

 

Deze pluviometer komt van pas in je tuin om te meten hoeveel neerslag er is gevallen. De regenmeter heeft een inhoud van 40 ml en staat op een steel van 95 cm die je gemakkelijk in de grond kunt duwen.

Het reservoir van de regenmeter heeft een groene kleur en je kunt makkelijk aflezen hoeveel neerslag er gevallen is. De steel is gemaakt van staal voor meer stevigheid.

De twee kopers die een review geschreven hebben over dit product geven goed advies. Het toestel is handig in gebruik want het geeft precies aan hoeveel neerslag er gevallen is.

Het design van de pluviometer is volgens de kopers mooi en het product heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding.

Net zoals één van de vorige toestellen zul je merken dat ook deze pluviometer afkomstig is van het bekende merk Talen Tools. Het loont alvast de moeite om dan ook even op zoek te gaan naar wat nu precies de verschillende voordelen en nadelen van het apparaat zijn.

Voordelen
Formaat:

het toestel heeft een totale lengte van maar liefst 95 cm en een reservoir met een volume van wel 40 ml. Bovendien kun je de regenmeter door middel van de fijne en lange steel zeer snel in de grond stoppen.

Steel:

je zult merken dat de steel van het toestel best wel tegen een stootje kan aangezien deze volledig vervaardigd is uit duurzaam staal.

Nadelen

Opnieuw stellen we vast dat beide kopers echt wel helemaal overtuigd zijn van de voordelen van deze pluviometer. Dit maakt het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over eventuele struikelblokken.

Koop bij bol.com (€14.69)

 

 

 

 

Hendrik Jan Regenmeter

 

Deze pluviometer aanbieding heeft een groene kleur en beschikt over een verdeelschaal tot 350 mm. Het reservoir is gemaakt van kunststof en het product wordt geleverd met een stokhouder zodat je het op een stok kunt bevestigen.

De regenmeter heeft een hoogte van 245 mm en is licht van gewicht. Dit product is perfect voor mensen die over een beperkt budget beschikken want het maakt deel uit van de categorie van goedkope pluviometers.

De meeste gebruikers schrijven positieve beoordelingen over deze regenmeter, maar toch is één koper helemaal niet tevreden. Bij de levering van de meter was stokhouder stuk en de verkoper heeft geen nieuw product gezonden. Deze koper is niet tevreden met de service van de verkoper. De rest van de kopers zijn lovend, vooral over de goede kwaliteit die je krijgt voor de lage prijs. Het toestel gaat ook niet vlug kapot.

Net zoals het eerste toestel is ook deze pluviometer afkomstig van het merk Hendrik Jan. Dit doet vermoeden dat het misschien wel één van de populairste merken is of misschien voor heel wat kopers ook veruit het beste merk. Hieronder geven we jou alvast een overzichtje van de voor- en nadelen.

Voordelen
Budget:

zodra je het prijskaartje onder ogen krijgt dan zul je vrijwel meteen verrast zijn van de mooie economische prijs.

Verdeelschaal:

ook dit product is voorzien van een handige verdeelschaal met een inhoud van maximum 350 mm.

Reservoir:

bovendien is het reservoir volledig vervaardigd uit duurzaam en degelijk kunststof. Verder krijg je er ook nog een handige stokhouder bij op het moment dat je het toestel aankoopt.

Nadelen
Slechte service:

slechts één enkele klant is minder tevreden over de levering van het toestel.

Koop bij bol.com (€9.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status