5 Beste PS4 Headsets Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

PS4 Headsets – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je in het bezit van een degelijke PS4? Dan loont het de moeite om dit product aan te vullen met één van de betere PS4 headsets. Tegenwoordig bestaat er dan ook een ruim assortiment aan degelijke PS4 headsets waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse PS4 headsets. Zo blijkt de HyperX Cloud II Stereofonisch Hoofdband alvast een bijzonder goede aanbeveling te zijn. Bovendien hoef je dit exemplaar niet per sé te gebruiken in combinatie met je PS4 maar kun je deze headset ook op je Xbox One aansluiten. Met de SteelSeries Arctis Pro Draadloze Gaming Headset mag je zeker zijn van een meer dan evenwaardig product. Bovendien kun je bij dit product ook kiezen tussen verschillende kleuren en designs.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

PS4 headsets koopgids

 

Heb jij ook een PS4 in huis en ben je op zoek naar één van de beste PS4 headsets? Dan kunnen wij jou alvast aanraden om zoveel mogelijk headsets te vergelijken alvorens er eentje aan te kopen. Zo kun je aandachtig zijn voor bepaalde factoren zoals het gebruiksgemak, de voordelen, het prijskaartje en het platform. Maar ook comfort speelt een belangrijke rol. Zeker wanneer je dagelijks toch wel wat uurtjes achter je PC doorbrengt. Aangezien niet alle headsets tot de goedkope PS4 headsets kunnen gerekend worden, is het een aanrader om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

Het gebruiksgemak en de voordelen

Als je dol bent op gamen en toch heel wat uurtjes doorbrengt aan je PS4 toestel, dan is een degelijke en comfortabele PS4 headset alvast zo goed als onmisbaar. Er is tegenwoordig dan ook heel wat keuze in het assortiment voor PS4 headsets. Dat is leuk maar maakt het kiezen ook wel lastiger. Een PS4 headset moet niet alleen voor een uitstekende geluidskwaliteit zorgen maar moet ook comfortabel om de oren zitten. Al helemaal wanneer je per week toch heel wat uurtjes achter het scherm doorbrengt.

Door te kiezen voor een degelijke en kwalitatieve PS4 headset kies je in de eerste plaats voor ene unieke en heldere geluidskwaliteit. Echt een aanrader wanneer je bijvoorbeeld in bepaalde games met andere medespelers moet communiceren. Daarnaast filter een degelijke PS4 headset ook het vervelende omgevingsgeluid weg waardoor je dus niet gestoord wordt tijdens het gamen. En tenslotte zorgt een kwalitatieve PS4 headset ook voor realistische surround sounds. Kortom, met een PS4 headset maak je de beleving van het gamen alleen maar levensecht.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Als je kiest voor een degelijke PS4 headset met alles erop en eraan dan staat daar in de meeste gevallen wel een prijskaartje tegenover. Toch zijn er vandaag de dag ook heel wat goedkope PS4 headsets te vinden of leuke promoties en aanbiedingen waar je rekening mee kunt houden. Het is alvast een goede aanbeveling om voor jezelf even op voorhand een aantal zaken uit te maken. Wat zijn je verwachtingen en welk budget kun je er maximaal aan spenderen?

Twijfel je tussen meerdere verschillende PS4 headsets? Geen enkel probleem! Bekijk in dat geval alvast even de verschillende online beoordelingen die geplaatst zijn door kopers. Daarin geven meerdere klanten een positief of negatief advies over een bepaalde PS4 headset. Op die manier krijg je een beter beeld van de desbetreffende headset en kun je bepalen of het beantwoordt aan je verwachtingen of toch maar niet.

 

Op welk platform speel je

Het is ook belangrijk om even stil te staan bij het platform waarop je speelt. Dat lijkt misschien heel nutteloos en onbelangrijk maar dat is het helemaal niet. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een headset met een aansluiting van 3,5 mm dan zul je die vrijwel op eender welke console en op eender welk type PC kunnen aansluiten. Maar toch zul je, vooral bij consoles, nog extra rekening moeten houden met het type software dat gebruikt wordt. Kortom, niet meteen de eerste de beste gaming headset aankopen, is de boodschap.

Bedraad of draadloos

Kies je voor een draadloze PS4 headset of toch liever een bedraad exemplaar. Eender welk type je kiest, er zijn altijd wel wat voordelen en nadelen aan verbonden. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor een bedrade PS4 headset dan hoef je die gewoon even snel in de console te klikken en klaar is Kees! Bovendien weegt een bedraad exemplaar vaak net iets minder waardoor het veel comfortabeler is om het urenlang te dragen. Een nadeel is natuurlijk wel dat je veel minder bewegingsvrijheid hebt.

Zo biedt een een draadloze PS4 headset de vrijheid om eens even snel naar toilet te gaan of naar de keuken, terwijl je tegelijk met je medespelers in contact kunt blijven. Verder doet de meegeleverde ontvanger van heel wat bedrade headsets meteen ook dienst als bijzonder degelijke en duurzame standaard. Een nadeel is dan weer dat een bedrade headset vaak iets zwaarder weegt. Niet zo handig dus als je meerdere uurtjes na elkaar aan het gamen bent.

 

Het comfort van de PS4 headset

Tenslotte raden wij jou ook aan om rekening te houden met het comfort, toch zeker wanneer je regelmatig aan het gamen bent. Door te kiezen voor een verstelbare hoofdband, is het mogelijk om de headset helemaal aan jouw hoofd aan te passen. Kies bij voorkeur voor oorschelpen die mooi rondom je oor kunnen bevestigd worden. En indien mogelijk is het een aanrader om ook even rekening te houden met het gewicht. Een headset die te zwaar weegt, wordt algauw oncomfortabel.

 

5 Beste PS4 Headsets (Reviews) van 2021

 

Als fervent gamer wil je natuurlijk de mogelijkheid hebben om zo goed mogelijk in het spel aanwezig te kunnen zijn. Met een degelijke PS4 headset zul je het gevoel krijgen dat je zelf één van de personages in het spel bent. Tegenwoordig zijn er heel wat goedkope PS4 headsets te verkrijgen net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren zijn. We zijn daarom voor jou op zoek gegaan naar 5 topproducten. Bekijk deze hieronder even rustig en kies er dan voor jezelf de beste PS4 headset uit. Dat kan een model zijn van Sony of een wireless exemplaar dat voorzien is van Bluetooth. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

 

1. HyperX Cloud II Stereofonisch Hoofdband

 

Indien je op zoek bent naar een degelijke PS4 headset dan zul je meteen merken dat er heel wat verschil is qua prijzen. Dit model is niet meteen het goedkoopste model uit de lijst maar in vergelijking met sommige andere exemplaren is het zeker en vast een aantrekkelijke PS4 headset aanbieding.

Dit model is dan ook ideaal wanneer je dol bent op gaming en alles wat daarmee te maken heeft. Je kunt het zelfs gebruiken met je Xbox One en Nintendo Switch apparaat. Verder zul je merken dat de headset comfortabel is om te dragen. Dit heeft vooral te maken met de brede leren hoofdband in combinatie met de zachte oorkussentjes.

We merken dat de overgrote meerderheid duidelijk tevreden is over de uitstekende kwaliteit van het toestel. Daarnaast is het ook duurzaam en kun je het aan een mooi prijsje aankopen.

Voordelen:
Noise cancelling:

deze unieke headset is voorzien van een handige noise cancelling functie waardoor eventuele ruis en andere omgevingsgeluiden zoveel mogelijk worden weggefilterd.

Materiaal:

de headset is vervaardigd uit de meest kwalitatieve en duurzame materialen. Denk maar aan een aluminium behuizing in combinatie met een hoofdband overtrokken in leer en oorkussens gemaakt uit traagschuim.

Microfoon:

de headset wordt gekenmerkt door een ruisonderdrukkende makkelijk afneembare microfoon.

Compatibel:

het is een degelijke en unieke PS4 headset die bovendien ook compatibel blijkt met Windows, Xbox One en Mobile.

Nadelen:
Niet draadloos:

houd er wel rekening mee dat deze PS4 headset niet draadloos functioneert waardoor de bewegingsvrijheid misschien wel wat beperkt wordt.

 

 

 

 

2. SteelSeries Arctis Pro Draadloze Gaming Headset

 

In vergelijking met het voorgaande toestel zul je voor deze PS4 headset toch even iets meer budget hoeven te voorzien. Toch krijg je volgens heel wat kopers waar voor je geld. Zo is de PS4 headset beschikbaar in een witte of zwarte kleur en kun je het ook aansluiten op je PC.

Doordat de headset helemaal draadloos is, kun je genieten van voldoende bewegingsvrijheid. De Bluetooth verbinding is bijzonder handig en maakt het mogelijk om een verbinding aan te gaan met bijvoorbeeld je PC. Daarnaast zul je merken dat de PS4 headset voorzien is van leuke verlichting en een handige microfoon. De microfoon zorgt er trouwens voor dat alle vervelende omgevingsgeluiden worden weggefilterd.

Ondanks het hoge prijskaartje merken we toch vooral de tevredenheid bij de klanten op. Voor veel gebruikers is dit een topproduct dat een uitstekende geluidskwaliteit garandeert.

Voordelen:
Draadloos:

in tegenstelling tot het vorige product, blijkt deze headset wel degelijk draadloos te functioneren waardoor je heel wat bewegingsvrijheid geniet.

Bluetooth:

de headset blijkt voorzien van een handige bluetooth functie waardoor je op een geheel draadloze wijze een verbinding kunt maken met je laptop, tablet of smartphone.

Gebruiksgemak:

het is een degelijke en makkelijk te bedienen PS4 headset die voorzien is van tal van handige snufjes. Denk maar aan een ruisonderbrekende microfoon en een unieke verlichting.

Nadelen:
Budget:

jammer genoeg blijkt het niet meteen de PS4 headset met de laagste prijs te zijn waardoor hij misschien voor sommigen niet meteen tot het lijstje van populairste toestellen behoort.

 

 

 

 

3. Razer Kraken Pro V2 Oval Gaming Headset

 

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke PS4 headset maar een beperkt budget hebt dan is het de moeite om dit apparaat even te bekijken. Dit model is afkomstig van het bekende merk Razer en kan rekenen op heel wat online reviews waarin klanten positief advies geven.

De headset is beschikbaar in maar liefst 5 verschillende felle kleurtjes. Je kunt dus gewoon het model kiezen dat je het liefste ziet. Dankzij de grote en vooral krachtige drivers zul je merken dat het geluid echt nog beter en intenser aanvoelt. Daarnaast is het toestel ook van een microfoon voorzien en voelt het aangenaam om de oren.

Volgens een enkele koper zou het toestel ervoor zorgen dat je ter hoogte van de oren behoorlijk gaat zweten. Toch is de overgrote meerderheid duidelijk helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van de headset.

Voordelen:
Budgetvriendelijk:

wil je liever niet meteen heel wat budget spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een kwalitatieve en duurzame headset? Dan is dit product van Razer, door sommigen beschouwd als het beste merk, misschien wel iets voor jou.

Design:

in tegenstelling tot heel wat andere headset, blijkt het design hier een belangrijke waarde te hebben. Zo heb je de mogelijkheid om uit diverse opvallende kleurtjes te kiezen.

Microfoon:

net zoals de meeste andere PS4 headsets, blijkt ook dit apparaat voorzien te zijn van een handige en kwalitatieve microfoon.

Nadelen:
Niet comfortabel:

een blik op de online reviews toont aan dat slechts één gebruiker misschien toch wel nog net iets meer had verwacht van de aangeboden kwaliteit.

 

 

 

 

4. Sony Playstation 4 Wireless 7.1 Virtueel Surround Gaming Headset

 

Wanneer je op zoek gaat naar een degelijke PS4 headset om te koppelen aan je PS4, PS3 of PS Vita toestel dan zul je zeker bij dit model van Sony uitkomen. Bovendien kun je deze headset ook aansluiten op je smartphone, je PC of je MAC toestel.

Met dit apparaat kun je probleemloos zelfs de kleinste details hoorbaar maken. Daarnaast is er ook een degelijke microfoon voorzien die bijzonder krachtig en helder functioneert. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je deze headset zonder problemen tot wel 8 uur lang gebruiken.

Ondanks de vele voordelen en kwaliteiten merken we toch enige verdeeldheid op bij de kopers. Zo kunnen we zien dat heel wat gebruikers tevreden zijn over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van de headset. Andere klanten zijn dan weer van mening dat het prijskaartje toch wel wat aan de hoge kant is.

Voordelen:
Gebruiksduur:

het is een krachtige en duurzame PS4 headset die volledig draadloos functioneert. Met een opgeladen batterij, kun je hem tot wel 8 uurtjes lang probleemloos gaan gebruiken.

Compatibel:

het blijkt een duurzame en degelijke headset te zijn die niet alleen compatibel blijkt met je PS4 toestel maar ook met je PS3 of eventueel PS Vita apparaat. Daarnaast blijkt deze headset ook geschikt om aan te sluiten op je laptop, je MAC toestel of smartphone.

Microfoon:

ook deze headset blijkt over een handige microfoon te beschikken die bovendien in het toestel werd in gebouwd.

Nadelen:
Prijzig:

indien er dan toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan heeft dit volgens sommige klanten voornamelijk met het prijskaartje te maken.

 

 

 

 

5. Corsair HS50 Gaming Headset

 

Tot slot is er dan ook nog deze mooie PS4 headset aanbieding die toebehoort aan het bekende merk Corsair. In vergelijking met de voorgaande toestellen uit deze selectie, beschikt dit model wel degelijk over de laagste prijs. De headset heeft een mooie groene kleur maar kun je ook in andere kleuren bekomen.

Deze headset is geschikt om te gebruiken in combinatie met je PS4, je Xbox One of zelfs gewoon je PC. Net zoals de voorgaande apparaten beschikt ook deze headset over een degelijke microfoon met een helder en duidelijk geluid.

Het is belangrijk om er rekening mee te houden dat deze PS4 headset niet over een surround sound beschikt. En dit zou voor sommige kopers misschien wel een minpuntje kunnen zijn. Toch merken we vooral tevredenheid op bij de meeste gebruikers die dit product hebben aangekocht.

Voordelen:
Kostenplaatje:

een echte aanbeveling voor iedereen die op zoek is naar een kwalitatieve en tegelijk betaalbare PS4 headset.

Design:

hij wordt gekenmerkt door een prachtige groene kleur maar blijkt tevens ook in tal van andere kleurtjes en designs verkrijgbaar.

Compatibel:

de PS4 headset blijkt daarnaast ook compatibel te zijn met je laptop en je Xbox One toestel.

Microfoon:

het zal je misschien niet meteen verwonderen maar ook hier geniet je een kwalitatieve microfoon die een helder en duidelijk signaal garandeert.

Nadelen:
Geen surround sound:

besef bij aankoop van deze headset wel dat hij niet voorzien is van een surround sound optie.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
ps5 headset
6 months ago

Ik ben benieuwd wat de pulse 3d ps5 headset gaat doen en of deze echt zo goed is.

10top Team
Admin
10top Team
6 months ago
Reply to  ps5 headset

Beste, Bedankt voor de oprechte interesse in het artikel “Beste PS4 headsets test van 2020”. Echter, het spreekt voorzich dat je de Pulse 3D PS5 headset niet in dit lijstje zult kunnen terugvinden aangezien we hier een selectie gemaakt hebben van uitsluitend PS4 headsets. Toch zijn we even op onderzoek gegaan naar de mogelijkheden van een Pulse 3D PS5 headset. Daaruit blijkt dat het een draadloze headset betreft die is uitgerust met de laatste technologische snufjes en voorzien is van alle comfort. Je geniet hierbij een draadloze headset met een 5.1 surround en bijgevolg 3D geluidsweergave. Dankzij de krachtige batterij… Read more »

DMCA.com Protection Status