fbpx

Beste puntenslijper

Laatste update: 12.10.19

 

Puntenslijpers test van 2019

 

 

Puntenslijpers koopgids

 

Zodra het school opnieuw begint, is het belangrijk om meteen in orde te zijn met alle benodigdheden. Zo zijn bepaalde dingen zoals een puntenslijper bijna onmisbaar geworden. Om te weten welk model nu het beste bij jou past, hebben wij een klein onderzoek verricht. Hierdoor zijn we te weten gekomen dat er verschillende types, materialen en formaten voorhanden zijn. Zodra je de beste puntenslijpers en aanbiedingen gaat vergelijken, zul je ook merken dat er onderscheid is op basis van het design en de kostprijs. Uiteraard kun je wel altijd een puntenslijper aanbieding tegenkomen.

Het nut van een degelijke puntenslijper

 

Met een degelijke en duurzame puntenslijper is het mogelijk om teken- en kleurpotloden op een handige manier en in slechts een paar seconden mooi te slijpen. Het lijkt misschien nutteloos voor sommige personen maar toch zijn er best veel momenten of situaties waarin een puntenslijper goed van pas zou kunnen komen. Wanneer jouw kindje bijvoorbeeld binnenkort terug naar school moet, dan zijn een aantal benodigdheden echt helemaal onmisbaar geworden. Een puntenslijper zou je daar zeker kunnen bij rekenen.

Verder kan een puntenslijper ook bijzonder goed van pas komen tijdens je wekelijkse tekenles. Wanneer jij naar de tekenacademie trekt dan zul je wel vaak schetsen moeten maken of dingen hoeven in te kleuren en dan is een puntenslijper helemaal geen overbodige luxe. Of je bent gewoon thuis graag creatief bezig of je bent werkzaam als architect. In zulke gevallen is het natuurlijk een uitstekende aanbeveling om een degelijke en duurzame puntenslijper aan te kopen.

 

 

Het type

 

In je zoektocht naar een degelijke puntenslijper zul je meteen merken dat er heel wat verschillende modelletjes te bekomen zijn. Het ene exemplaar al wat duurder dan het andere uiteraard. Zo heb je de gewone standaard puntenslijper. Dit is meestal een grijs exemplaar dat voorzien is van 1 of 2 gaatjes waarbij het ene iets breder is dan het andere. Dit model is niet voorzien van een opvangbakje en kun je dus zeker en vast tussen de goedkope puntenslijpers spotten. De variant op dit model is de puntenslijper die voorzien is van een opvangbakje. Denk maar aan de modellen van Staedtler.

Alle potlood resten komen dan in het opvangbakje terecht. Zodra het opvangbakje vol is, dan kun je het legen. Daarnaast kun je opteren voor een elektrische puntenslijper die op netstroom werkt. Zoals de naam het al doet vermoeden worden je potloden hierbij één voor één elektrisch geslepen. Je hoeft dus zelf helemaal geen extra kracht te gebruiken. Dit zou ideaal kunnen zijn voor mensen die minder kracht hebben. Houd er wel rekening mee dat deze exemplaren net iets duurder zullen zijn om aan te kopen. Daarnaast moet je bij de keuze van de puntenslijper ook rekening houden met het type en de dikte van je potlood.

 

 

Het design en de kostprijs

 

Zodra je van plan bent om een puntenslijper aan te kopen dan zul je merken dat bepaalde modellen net iets duurder zijn dan andere exemplaren. Er zijn dus echt wel prijsverschillen mogelijk. Bekijk daarom alvast het bedrag dat jij wilt en kunt uitgeven aan een degelijke puntenslijper. Als architect bijvoorbeeld of striptekenaar kan een elektrische puntenslijper misschien meer aan te raden zijn. Iemand die naar school gaat, zal bijvoorbeeld iets minder vaak een puntenslijper nodig hebben. In dat geval hoef je dan ook niet meteen het duurste exemplaar aan te kopen.

Verder zal ook het design een grote invloed uitoefenen op de uiteindelijke prijsbepaling van het product. Zo heb je heel wat puntenslijpers die worden geleverd in combinatie met een handige gum. Op die manier heb je 2 handige spulletjes bij elkaar. Logischerwijze zullen deze puntenslijpers met gum ook iets duurder zijn in aankoop. Een puntenslijper met een leuk design of een figuurtje van de disney zal minder goedkoop zijn dan een gewone grijze standaard puntenslijper.

Het materiaal en de extra kenmerken

 

Je zult ook al vrij snel merken dat er ook heel wat verschillende materiaalsoorten kunnen voorkomen. Zo heb je heel wat puntenslijpers die bijvoorbeeld uit stevig en duurzaam kunststof gemaakt zijn en andere exemplaren die helemaal uit metaal vervaardigd zijn. De metalen modellen zijn vaak elektrische puntenslijpers en voelen dus iets steviger en duurzamer aan. Daarnaast is het ook belangrijk om zoveel mogelijk rekening te houden met de kenmerken van het apparaat.

Een puntenslijper waarbij de slijpopening voorzien is van vrij zachte tandjes zullen je potloden minder beschadigen tijdens het slijpen. Indien mogelijk kies je best ook altijd voor een model waarbij je de mogelijkheid hebt om zowel kleurpotloden alsook gewone tekenpotloden en grafietpotloden te slijpen. Op die manier hoef je geen 2 of 3 verschillende puntenslijpers aan te kopen maar koop je gewoon 1 model aan voor alle potloden te slijpen.

 

 

Puntenslijpers Reviews – Top 5

 

 

Teken jij ook zo graag? Of gaan jouw kinderen binnenkort terug naar school? Dan is het belangrijk om de juiste benodigdheden aan te kopen. Een puntenslijper hoort daar nu eenmaal bij. Daarom hebben wij een selectie gemaakt op basis van de beoordelingen van kopers. Zo kun jij de beste puntenslijper kiezen uit de topproducten die wij voor jou hebben geselecteerd.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Machine Dahle 133

 

Een goede puntenslijper is uiteraard een must have als je graag creatief bezig bent. Deze puntenslijper van Dahle werkt dan ook helemaal perfect als je jouw gewone potloden en je kleurpotloden wilt slijpen.

Dit model is gemaakt uit kunststof en heeft een grijze kleur met hier en daar een zwart accent. Doordat de slijpopening relatief zachte tanden bevat, wordt de buitenkant van je potloden beschermd tijdens het slijpen. Er is ook een tafelklem en zelfs een automatische slijpstop voorzien.

We merken dat de meningen bij dit product eerder verdeeld zijn. Dat is uiteraard helemaal niet erg want op die manier kan de puntenslijper in de toekomst alleen maar beter worden. Heel veel mensen geven een positief advies over de goede kwaliteit van het product. Maar er zijn ook enkele kopers die vinden dat het product snel kapot gaat.

 

Koop bij bol.com (€11.99)

 

 

 

 

5 Star 2-gaats

 

Als je op zoek bent naar goedkope puntenslijpers dan bekijk je maar liever dit product van 5 Star eens. Deze standaard puntenslijper beschikt over een lage prijs in vergelijking met sommige andere producten.

Dit model is volledig uit metaal gemaakt en is dus ook bijzonder stevig en duurzaam. Het heeft een wigvormig ontwerp en is uiterst geschikt voor potloden en kleurpotloden met een diameter van maximum 8 mm. Er zijn 2 openingen voorzien om potloden met een verschillende diameter te slijpen.

Uit één enkele review blijkt dat de koper het gevaarlijk vindt omwille van de kleine onderdelen. Toch zijn de meeste mensen echter helemaal overtuigd van dit product. Het is een product van goede kwaliteit dat gewoon heel erg praktisch is. Het zou hier dus wel eens om een puntenslijper aanbieding kunnen gaan.

 

Koop bij bol.com (€1.8)

 

 

 

 

Staedtled Noris Club

 

Met deze Staedtler puntenslijper hoef je geen schrik te hebben dat er restjes van het slijpen op de grond vallen. Deze puntenslijper is namelijk voorzien van een potje waarin alle slijpresten terechtkomen.

Dit model is voorzien van een dubbele slijper waardoor het mogelijk is om verschillende soorten potloden te slijpen. Zo kun je gewone potloden maar ook grafietpotloden slijpen. Met de afsluitklep kun je de slijper volledig afsluiten. Op die manier komen er geen stukjes slijpafval op de grond terecht.

De meeste kopers zijn helemaal overtuigd van dit product en geven dan ook een positief advies over de goede kwaliteit ervan. Verder is de puntenslijper voorzien van een extra leuk ontwerp waardoor het heel aantrekkelijk wordt. Een aantal kopers ergeren zich aan de kleine onderdelen.

 

Koop bij bol.com (€6.39)

 

 

 

 

Bruynzeel MXZ met Gum

 

Deze puntenslijper met gum van Bruynzeel is eigenlijk een beetje een 2-in-1 pakket. Je krijg er niet alleen een puntenslijper maar ook meteen een gum bij. Bovendien kun je kiezen uit maar liefst 6 verschillende toffe kleurtjes.

Dit model kan ideaal zijn als je kind bijvoorbeeld na de vakantie terug naar school moet. Het is altijd leuk om met nieuwe benodigdheden aan het schooljaar te beginnen. Bovendien is het product heel compact en gemakkelijk mee te nemen. Daarnaast heb je 2 benodigdheden verwerkt in slechts één product.

Werkelijk alle kopers vinden dit echt een puntenslijper van een goede kwaliteit. Bovendien neemt het niet zoveel ruimte in en is het dus gemakkelijk om mee te nemen. Verder ziet het er ook nog eens aantrekkelijk uit dankzij de verschillende kleurtjes die voorhanden zijn. Haast je dus naar de winkel want misschien is dit wel iets voor jou.

 

Koop bij bol.com (€12.5)

 

 

 

 

Wetcott iPOINT evolution Axis

 

Deze puntenslijper van Westcott behoort niet langer tot de goedkope puntenslijpers. Dit komt enerzijds door de hoge prijs maar ook omdat het om een elektrische puntenslijper gaat. Dit model werkt dus volledig op netstroom.

Deze puntenslijper beschikt over titanium mesjes en 6 slijpgaten. Elk slijpgat heeft een andere diameter waardoor het mogelijk is om potloden met een verschillende diameter te slijpen. Verder start het toestel helemaal automatisch zodra je er een potlood in steekt.

Bij dit product is momenteel nog maar één enkele review geplaatst. Toch geeft de koper overwegend positief advies. Het is een handig apparaat waarmee je ook iets dikkere potloden kunt slijpen. Als er dan toch een minpuntje moet gegeven worden dan is het over de prijs die net iets te hoog is.

 

Koop bij bol.com (€78.99)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status