Beste reisföhn

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Reisföhns test van 2021

 

Als vrouw wil je er altijd zo goed mogelijk uitzien, zelfs wanneer we op reis vertrekken. In dergelijke gevallen is het maar zo handig om voor één van de betere reisföhns te kiezen. Deze reisföhns zijn een pak compacter en veel lichter van gewicht in vergelijking met de standaard föhn. Kortom, een pak comfortabeler om mee te nemen zodra je op reis vertrekt. Wij hebben alvast een selectie gemaak van de 3 best beoordeelde hedendaagse reisföhns en zijn onder andere uitgekomen bij de Beurer HC25. Een handig en krachtig apparaat dat geleverd wordt inclusief opzetkam. Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor de Tristar HD-2333 reisföhn die door vele klanten omschreven wordt als een artikel met een uitstekende verhouding tussen de prijs en de kwaliteit.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Reisföhns koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te moeten maken tussen de beste reisföhns. Welk vermogen moet je kiezen? En over hoeveel warmtestanden moet het toestel beschikken? En wat dan met de snoerlengte en de aanwezigheid van de ionentechnologie. Kortom, heel wat vragen die de keuze er meteen een pak moeilijker op maken. En wij helpen jou daarom graag even op weg. Zo is het alvast een goede aanbeveling om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Ga hierbij de eventuele aanbiedingen en promoties alvast niet uit de weg.

 

Wat is een reisföhn en het gebruiksgemak

Een reisföhn is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt om, door middel van warme wind, je haar in een mum van tijd droog te blazen. Het verschil met andere standaard föhn toestellen is dat een reisföhn vaak veel compacter is Bovendien is ook het gewicht vaak een pak minder dan bij een standaard föhn toestel. Dit maakt de reisföhn het ideale apparaat om mee te nemen wanneer je op reis vertrekt. Het maakt niet uit of dit met de auto, kampeerwagen of misschien wel het vliegtuig is.

Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Neem rustig de tijd om de verschillende reisföhns te bekijken. Op die manier zul je kunnen vaststellen dat sommige apparaten over net iets meer vermogen beschikken en over meer of minder warmtestanden beschikken. Waar ben je zelf naar op zoek en wat zijn zoal je verwachtingen? Welk budget kun je maximaal spenderen aan een duurzame reisföhn? Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen die je in het begin zult moeten doorhakken.

 

Het vermogen en de warmtestand

We hebben het misschien al min of meer vermeld, maar reisföhns kunnen van elkaar verschillen op basis van de warmtestanden en het vermogen. Met het vermogen bedoelen we de kracht waarmee de reisföhn werkt. Hoeveel warmte wordt er afgegeven en is het product al dan niet snel gebruiksklaar. Het vermogen wordt dan ook uitgedrukt in Watt en kan, afhankelijk van het toestel sterk variëren. Zo zijn er reisföhns met een maximaal vermogen van 1200 Watt maar je hebt er ook van maar liefst 1800 Watt.

Om het vermogen van de reisföhn te kunnen bepalen, is het best wel handig om rekening te houden met het haartype. Stel dat je bijvoorbeeld tamelijk dik haar hebt met heel wat volume en bovendien ook nog eens kleine fijne krulletjes? Dan kies je maar beter voor een föhn met een krachtig vermogen. Ook de warmtestanden is belangrijk om rekening mee te houden. De meeste toestellen zijn voorzien van 2 tot 3 warmtestanden waar je makkelijk tussen kunt schakelen. Let wel op dat sommige reisföhns niet over een koude stand beschikken.

 

Snoerlengte, ionentechnologie en keramische technologie

Als je op zoek gaat naar een reisföhn is het ook aangewezen om rekening te houden met de lengte van het snoer. Hoe langer het snoer is, hoe meer bewegingsvrijheid je zult genieten. En hoe comfortabeler het wordt om je haar te drogen. Daarnaast zul je merken dat sommige apparaten ook voorzien zijn van een ionentechnologie en/of keramische elementen. Sommige föhns hebben dan weer geen van beide. Ionentechnologie helpt je haar mooi glad en glanzend te föhnen terwijl keramische warmte-elementen voor een gelijkaardige warmteverdeling zullen zorgen.

 

 

Kenmerken, opties, toebehoren en prijskaartje

Tenslotte is het een aanbeveling om ook even stil te staan bij de extra kenmerken. Sommige reisföhns beschikken namelijk over net iets meer mogelijkheden en zullen daardoor niet altijd meer tot de goedkope reisföhns behoren. Echter kun je altijd nog een reisföhn aanbieding spotten die helemaal aan je verwachtingen voldoet. Zo kan het handig zijn indien het geheel geleverd wordt in een duurzame reisetui of een stevige opbergkoffer.

Daarnaast is het een pluspunt indien de reisföhn geleverd wordt in combinatie met enkele praktische opzetstukken en/of toebehoren. Denk onder andere maar aan een duurzame blaasmond. De meeste reisföhns, maar niet allemaal, zijn ook inklapbaar en besparen zo heel wat extra opbergruimte uit. Verder zijn er ook toestellen die voorzien zijn van multivoltage en infraroodverwarming. Kortom heel wat mogelijkheden dus.

Houd er wel rekening mee dat het aantal kenmerken en opties, ook een invloed zal hebben op de prijsbepaling. Een degelijke reisföhn hoeft natuurlijk helemaal niet zo duur te zijn en kun je al snel aanschaffen voor amper 17 euro. Alhoewel er ook apparaten op de markt gebracht zijn van ongeveer 25 euro. Bekijk het alvast even, al dan niet in combinatie met de bijbehorende online beoordelingen. Zo zul je vroeg of laat met een fantastische reisföhn huiswaarts keren.

 

Reisföhn Reviews – Top

 

Als we op vakantie gaan of we moeten op zakenreis, dan is een reisföhn wel zo handig. Reisföhns zijn over het algemeen wat praktischer om mee te nemen. Ze zijn kleiner en lichter in de bagage dan de föhn die we dagelijks thuis gebruiken. De reisföhns die nu op de markt zijn, bieden tegenwoordig nagenoeg wel dezelfde kwaliteit. Wij zetten er een aantal op een rijtje, zodat je de voor jou beste reisföhn kunt selecteren.

 

 

Beurer HC25 

 

Een krachtige compacte föhn om je haar snel te drogen als je op reis bent. Deze föhn beschikt over een ion-functie om het haar glad en glanzend te drogen. Hij is zo gemaakt dat hij weinig lawaai maakt tijdens het gebruik. Het handvat is ergonomisch ontwikkeld en ligt plezierig in de hand.

Het vermogen van deze reisföhn is 1600 Watt. Naast twee standen voor verwarming en twee ventilator snelheden beschikt hij over een koude luchtfunctie. Hij heeft een automatische beveiliging tegen oververhitting. Het voltage is instelbaar op 110-120 of 220-240 en dus is hij geschikt voor wereldwijd gebruik. Hij heeft een ophanglus en wordt geleverd met een opbergtas.

In de review van klanten wordt gesproken over een zeer praktisch apparaat dat makkelijk in de koffer past. Hij droogt het haar snel en is prettig geluidsarm. Gesproken wordt over een prima prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

Tristar HD-2333

 

Tristar staat bekend om de productie van artikelen met een hele goede prijs-kwaliteitverhouding. Deze reisföhn is daar een typisch voorbeeld van. Tegen een zeer gunstige prijs wordt een top product geleverd. Hierdoor krijg je het gevoel met een reisföhn aanbieding te maken te hebben.

Deze  reisföhn weegt slechts 403 gram en heeft een inklapbaar handvat. Dit maakt hem tot een compacte föhn die je makkelijk in de koffer stopt. Het snoer heeft een lengte van 1,80 m. Het vermogen van deze föhn is slechts 1200 watt en is met name geschikt voor het drogen van wat dunner haar.

Klanten beoordelen deze reisföhn zeer positief. Hij levert goede prestaties en met zijn gunstige prijs valt hier zeker te spreken over een goede prijs-kwaliteitverhouding. Hij is eenvoudig in gebruik en makkelijk op te bergen door het handige ophangoog.

 

Koop bij bol.com (€16.5)

 

 

 

 

BaByliss 5250E Compac

 

Deze reisföhn met een handig formaat doet wat hij belooft. Door het handige inklapbare handvat is hij erg compact en stop je hem heel makkelijk in de koffer. Bovendien heeft hij een zeer aantrekkelijke prijs. Daarvoor kun je het gemak van een föhn voor op reis niet laten liggen.

Deze reisföhn heeft een vermogen van 1200 Watt. Het flexibele snoer heeft een lengte van 1,80 m. Hij beschikt over twee warmtestanden en twee snelheden. Hiermee is hij geschikt voor alle typen haar. Deze Babyliss reisföhn wordt geleverd met een handige reistas.

Klanten geven een positief advies voor aankoop van dit artikel. Hij ligt goed in de hand en droogt de haren prima. Hij is eenvoudig in gebruik en is met de praktische reistas makkelijk mee te nemen. Ook de prijs-kwaliteitverhouding is zeer goed te noemen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Philips Essential Care BHD006/00

 

Deze reisföhn van Philips behoort niet meteen tot de categorie goedkope reisföhns. Daar staat tegenover dat je een artikel koopt met een kwaliteit die je van dit merk mag verwachten. Hij heeft een vermogen van 1600 Watt en droogt dus snel. Het gewicht is slechts 560 gram dus eenvoudig mee te nemen op reis.

Het voltage is instelbaar op 110-120 of 220-240 en daarmee dus overal ter wereld te gebruiken. Het snoer met een lengte van 1,80 m kan worden opgeborgen in de föhn. Hij beschikt over drie snelheden en drie warmtestanden. Deze föhn heeft ook een beveiliging tegen oververhitting. Een handig reisetui wordt meegeleverd.

Kopers die je voorgingen spreken over een prima prijs-kwaliteitsverhouding. De prestaties van deze reisföhn zijn super. Hij ligt plezierig in de hand en is makkelijk in de koffer te stoppen.

 

Koop bij bol.com (€26)

 

 

 

 

Clatronic HTD 3429 

 

Deze reisföhn met diffuser is geschikt voor het drogen van alle haartypen. Met zijn soft touch behuizing met rubber oppervlak ligt hij heel plezierig in de hand. Hij beschikt over een handige ophanglus en is daarmee makkelijk op te bergen als je op reis bent.

De juiste reisföhn voor diegenen die de aanwezigheid  van een diffuser toch wel heel plezierig vinden. Het vermogen van deze föhn is 1300 Watt. Samen met de föhn wordt een handige opbergtas geleverd, zodat hij ook eenvoudig in de koffer kan worden gestopt.

Kopers van deze reisföhn met diffuser spreken over een prima prijs-kwaliteitverhouding. Hij is makkelijk op te bergen en handig mee te nemen op reis. De bijgeleverde diffuser wordt als heel positief ervaren en maakt hem tot een top reisföhn. 

 

Koop bij bol.com (€17.95)

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status