fbpx

Beste rekenmachine

Laatste update: 15.10.19

 

Rekenmachines test van 2019

 

 

Rekenmachines koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste rekenmachines. Eigenlijk bestaat er ook niet zoiets als “beste rekenmachines”. Elke rekenmachine heeft namelijk voordelen en nadelen. Het is daarom een goede aanbeveling om verschillende apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Apart van de prijs kun je hierbij ook rekening houden met de voeding, het soort rekenmachine en de eventuele extra kenmerken. Vaak zullen rekenmachines niet zo goedkoop zijn. Daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk aandacht te hebben voor eventuele promoties en kortingen. Je weet nooit of je ergens eens een rekenmachine aanbieding weet te spotten.

 

 

Het type rekenmachine

 

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale rekenmachine dan zul je merken dat er een heleboel verschillende modellen bestaan. Dit is uiteraard handig maar anderzijds zorgt het er ook voor dat de keuze er niet altijd makkelijker op wordt. Daarom is het een goed idee om even goed rekening te houden met het doel. Waarvoor wil je de rekenmachine gebruiken? Welke bewerkingen wil je er allemaal mee kunnen uitvoeren? Zo zullen sommige rekenmachines in staat zijn om met breuken en kwadraad wortels te rekenen. Andere rekenmachines kunnen dit bijvoorbeeld niet.

Eigenlijk kunnen we over het algemeen een onderscheid maken tussen 4 verschillende soorten rekenmachines. Zo heb je enerzijds de grafische rekenmachines en de wetenschappelijke rekenmachines. Anderzijds zijn er ook nog de financiële rekenmachines en de bureaurekenmachines. Het spreekt voor zich dat elk type rekenmachine over eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden beschikt.

Het is dan ook een goed idee om je keuze voor een bepaalde rekenmachine vooral te laten afhangen van het doel en de situatie. Wanneer je bijvoorbeeld naar het middelbaar gaat dan zullen de wiskundelessen niet helemaal hetzelfde zijn als iemand die bijvoorbeeld wiskunde gaat studeren aan de universiteit. We bedoelen hier dus eigenlijk mee dat iemand die wiskunde studeert aan de universiteit vaak een rekenmachine zal moeten aankopen met meer mogelijkheden en opties. Verder kun je een rekenmachine ook gewoon thuis gebruiken om bepaalde berekeningen uit te voeren.

 

 

De voeding

 

Verder willen we toch ook even de tijd nemen om stil te staan bij het soort voeding. De meeste rekenmachines werken op basis van bijzonder krachtige batterijen. Dat kunnen de standaard AA of AAA batterijen zijn maar er zijn ook apparaten die functioneren met behulp van knoopcelbatterijen. Het grote voordeel is dat deze soorten batterijen vaak heel goedkoop zijn en makkelijk te vinden. Het nadeel is dat ze dan weer vrij kwetsbaar zijn en gemakkelijk stuk gaan.

Je kunt daarom ook altijd kiezen voor een rekenmachine die werkt op basis van zonne-energie. Zonne-energie is niet alleen handig maar ook extra comfortabel. Want zo zul je nooit last hebben van lege of lekkende batterijen die je dan moet vervangen. Het is wel belangrijk dat er steeds voldoende licht aanwezig is in de ruimte zodat de rekenmachine zonder problemen kan functioneren.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een rekenmachine die werkt op een oplaadbare accu of door middel van netstroom. Het grote voordeel is dat je dan niet om de haverklap nieuwe batterijen hoeft aan te kopen. Je kunt de accu gewoon aan de netstroom leggen en op die manier zal de rekenmachine opnieuw worden opgeladen.

 

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

 

Verder zullen sommige rekenmachines over iets meer mogelijkheden beschikken. Zo is het altijd handig om een rekenmachine aan te kopen met een groter display waarop tot wel 5 regels kunnen afgebeeld worden. Ook een kleurenscherm en een rekenmachine met een kantelbaar scherm behoren tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat hoe meer mogelijkheden en opties je kiest, hoe duurder de rekenmachine uiteindelijk zal zijn.

 

 

Welk budget moet ik voorzien

 

Het spreekt voor zich dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes zullen optreden in de zoektocht naar de perfecte rekenmachine. Soms kun je al een rekenmachine aankopen voor amper 17 euro maar je hebt er ook die ruim 150 euro kosten. Dit zijn vaak de exemplaren die over extra opties en kenmerken beschikken en dus niet langer tot de goedkope rekenmachines behoren.

In de eerste plaats moet je dus voor jezelf gaan uitmaken hoeveel je maximaal wilt en kunt spenderen aan een degelijke rekenmachine. Vervolgens moet je er ook zeker van zijn dat de rekenmachine geschikt is om te gebruiken voor dat ene specifieke doel.

Het kan misschien een goed hulpmiddel zijn om op voorhand even de verschillende online beoordelingen van klanten door te nemen. Daarin wordt er vaak net iets meer advies gegeven over een bepaald product. Dus hier in dit geval over rekenmachines. Dit advies kan zowel positief of negatief zijn maar het kan je wel een beter beeld geven over een bepaald toestel. Verder willen wij jou ook altijd aanraden om steeds rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Het is altijd leuker als je een krachtige en degelijke rekenmachine kunt aankopen tegen een spotprijsje.

 

 

Rekenmachine Reviews – Top 5

 

 

Binnenkort staat de schoolperiode weer voor de deur. Een rekenmachine kan dan echt wel handig zijn en is soms ook verplicht. Toch is het niet meteen de bedoeling om de eerste de beste rekenmachine aan te schaffen. Bepaalde modellen hebben namelijk iets meer opties in vergelijking met andere modellen. Bekijk daarom gerust eens de 5 topproducten die hieronder besproken worden. Deze selectie is tot stand gekomen door niet alleen rekening te houden met de online reviews maar ook met het advies van de klanten. Wie weet zit er wel een rekenmachine aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Texas Instruments TI-84 Plus

 

Deze grafische rekenmachine van het alombekende merk Texas Instruments zul je vanwege de hoge prijs helemaal niet tussen de goedkope rekenmachines kunnen vinden. Toch kunnen we heel wat tevreden klanten waarnemen. Dit heeft te maken met de opties en de mogelijkheden die dit toestel biedt.

Het apparaat is beschikbaar in een blauwe en zwarte kleur en mag tijdens bepaalde wiskunde examens gebruikt worden. Het weegt relatief weinig waardoor het eenvoudig mee te nemen is en is uitgerust met een duidelijk kleurenscherm. De batterij van deze rekenmachine is bovendien oplaadbaar. De rekenmachine beschikt over heel wat handige functies voor berekeningen met wortel, kwadraten en zoveel meer.

Een aantal kopers vindt dat de prijs wel behoorlijk hoog is. Toch is de meerderheid overtuigd vande kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel.

 

Koop bij bol.com (€109.99)

 

 

 

 

Casio FX-82MS 

 

Dit handige wetenschappelijke rekenmachine is afkomstig van het merk Casio en zou zomaar eens een aanbieding kunnen zijn. Het is bovendien één van de meest gebruikte rekenmachines op verschillende scholen.

Dankzij het tweeregelig display kun je zowel de formule alsook het antwoord gelijktijdig op het scherm zien verschijnen. De toetsen zijn bovendien behoorlijk groot en daardoor enorm comfortabel. Het apparaat bevat maar liefst 240 geïntegreerde functies. Verder kun je ook percentages berekenen net zoals breuken en hyperbolische functies.

We merken dat een aantal gebruikers het toestel niet zo handig vinden in gebruik. Echter blijkt de overgrote meerderheid wel helemaal overtuigd van de voordelen en de opties die deze rekenmachine met zich meebrengt. Haast je dus naar de winkel en test het vooral zelf eerst eens uit.

 

Beste Aanbod

 

 

 

 

Texas Instruments TI-30XS 

 

Net zoals het eerste toestel is ook deze rekenmachine afkomstig van het bekende merk Texas Instruments. Toch is de prijs van dit wetenschappelijke toestel een heel pak voordeliger. En dat merken we ook aan de positieve reacties.

Met deze rekenmachine wordt elke wiskunde of meetkunde les vanaf nu een fluitje van een cent. Het apparaat beschikt over zo goed als alle mogelijke functies. Verder is het mogelijk om ook meerdere berekeningen tegelijk te maken en de verschillende resultaten met elkaar te vergelijken. Je kunt verder ook scrollen tussen de verschillende berekeningen en steeds het standaard menu raadplegen.

Een kleine minderheid van de kopers vindt het toestel nog steeds te prijzig. Toch is de meerderheid tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Verder is het eenvoudig te gebruiken en past het perfect.

 

Koop bij bol.com (€23.89)

 

 

 

 

Casio FX-9860GII

 

Deze grafische rekenmachine is afkomstig van het bekende merk Casio en bevat heel wat handige functies. Op die manier worden wiskunde en alegra lessen echt een pak aangenamer. Toch zul je voor dit toestel net een tikkeltje meer budget hoeven te voorzien.

Het apparaat is voorzien van een groot en bijzonder duidelijk display. Daarop kun je alle mogelijke functies aflezen op dezelfde wijze zoals ze in je schriftje of je boek staan. Het toestel heeft een 61 kB RAM geheugen. Verder zul je heel wat extra toetsen zoals de GGD en de KGV functie kunnen waarnemen net zoals ook de restfunctie.

Een aantal kopers vindt dat het apparaat niet zo eenvoudig is om te gebruiken en dat de handleiding iets duidelijker had mogen zijn. Toch zijn de meeste online reviews overwegend positief. Haast je dus snel naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€95.99)

 

 

 

 

Texas Instruments TI84+ 

 

Deze handige rekenmachine van Texas Instruments is werkelijk ideaal als je binnenkort naar de middelbare school of de hogeschool vertrekt. Deze rekenmachine is misschien niet meteen de goedkoopste maar het bevat dan ook heel wat handige functies en formules.

Met dit toestel is het mogelijk om zowel met reële alsook met complexe getallen te rekenen. Verder kun je er ook heel wat functies zoals vierkantswortels en breuken in verwerken. Deze grafische rekenmachine wordt bovendien geleverd met een handige USB kabel.

De hoge prijs stoort sommige kopers wel een beetje. Daarnaast vindt een kleine minderheid het ook toestel ook wel bijzonder complex in gebruik. De meningen zijn dus eerder een beetje verdeeld maar dat is uiteraard helemaal niet erg.

 

Koop bij bol.com (€110)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status