Beste rekenmachine

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Rekenmachines test van 2021

 

Een rekenmachine kan best wel handig zijn. Of je nu binnenkort terug op de schoolbanken zit, of professioneel als bijvoorbeeld architect aan de slag bent. Een rekenmachine komt dan ook handig van pas in diverse sectoren. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken vanwege het tegenwoordig uitgebreide assortiment. Wij zijn echter op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde rekenmachines en zijn zo, onder andere, uitgekomen bij de Texas Instruments TI-84 Plus rekenmachine. Een grafische rekenmachine die garant staat voor heel wat mogelijkheden en functies. Door te kiezen voor de Casio FX-82MS kies je niet alleen voor kwaliteit maar bovendien ook voor betaalbaarheid.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rekenmachines koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste rekenmachines. Eigenlijk bestaat er ook niet zoiets als “beste rekenmachines”. Elke rekenmachine heeft namelijk voordelen en nadelen. Het is daarom een goede aanbeveling om verschillende apparaten te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Apart van de prijs kun je hierbij ook rekening houden met de voeding, het soort rekenmachine en de eventuele extra kenmerken. Vaak zullen rekenmachines niet zo goedkoop zijn. Daarom is het een goed idee om zoveel mogelijk aandacht te hebben voor eventuele promoties en kortingen. Je weet nooit of je ergens eens een rekenmachine aanbieding weet te spotten.

 

 

Het type rekenmachine

Wanneer je op zoek gaat naar de voor jou ideale rekenmachine dan zul je merken dat er een heleboel verschillende modellen bestaan. Dit is uiteraard handig maar anderzijds zorgt het er ook voor dat de keuze er niet altijd makkelijker op wordt. Daarom is het een goed idee om even goed rekening te houden met het doel. Waarvoor wil je de rekenmachine gebruiken? Welke bewerkingen wil je er allemaal mee kunnen uitvoeren? Zo zullen sommige rekenmachines in staat zijn om met breuken en kwadraad wortels te rekenen. Andere rekenmachines kunnen dit bijvoorbeeld niet.

Eigenlijk kunnen we over het algemeen een onderscheid maken tussen 4 verschillende soorten rekenmachines. Zo heb je enerzijds de grafische rekenmachines en de wetenschappelijke rekenmachines. Anderzijds zijn er ook nog de financiële rekenmachines en de bureaurekenmachines. Het spreekt voor zich dat elk type rekenmachine over eigen specifieke kenmerken en mogelijkheden beschikt.

Het is dan ook een goed idee om je keuze voor een bepaalde rekenmachine vooral te laten afhangen van het doel en de situatie. Wanneer je bijvoorbeeld naar het middelbaar gaat dan zullen de wiskundelessen niet helemaal hetzelfde zijn als iemand die bijvoorbeeld wiskunde gaat studeren aan de universiteit. We bedoelen hier dus eigenlijk mee dat iemand die wiskunde studeert aan de universiteit vaak een rekenmachine zal moeten aankopen met meer mogelijkheden en opties. Verder kun je een rekenmachine ook gewoon thuis gebruiken om bepaalde berekeningen uit te voeren.

 

De voeding

Verder willen we toch ook even de tijd nemen om stil te staan bij het soort voeding. De meeste rekenmachines werken op basis van bijzonder krachtige batterijen. Dat kunnen de standaard AA of AAA batterijen zijn maar er zijn ook apparaten die functioneren met behulp van knoopcelbatterijen. Het grote voordeel is dat deze soorten batterijen vaak heel goedkoop zijn en makkelijk te vinden. Het nadeel is dat ze dan weer vrij kwetsbaar zijn en gemakkelijk stuk gaan.

Je kunt daarom ook altijd kiezen voor een rekenmachine die werkt op basis van zonne-energie. Zonne-energie is niet alleen handig maar ook extra comfortabel. Want zo zul je nooit last hebben van lege of lekkende batterijen die je dan moet vervangen. Het is wel belangrijk dat er steeds voldoende licht aanwezig is in de ruimte zodat de rekenmachine zonder problemen kan functioneren.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor een rekenmachine die werkt op een oplaadbare accu of door middel van netstroom. Het grote voordeel is dat je dan niet om de haverklap nieuwe batterijen hoeft aan te kopen. Je kunt de accu gewoon aan de netstroom leggen en op die manier zal de rekenmachine opnieuw worden opgeladen.

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Verder zullen sommige rekenmachines over iets meer mogelijkheden beschikken. Zo is het altijd handig om een rekenmachine aan te kopen met een groter display waarop tot wel 5 regels kunnen afgebeeld worden. Ook een kleurenscherm en een rekenmachine met een kantelbaar scherm behoren tot de mogelijkheden. Houd er wel rekening mee dat hoe meer mogelijkheden en opties je kiest, hoe duurder de rekenmachine uiteindelijk zal zijn.

 

 

Welk budget moet ik voorzien

Het spreekt voor zich dat er ook heel wat verschillende prijskaartjes zullen optreden in de zoektocht naar de perfecte rekenmachine. Soms kun je al een rekenmachine aankopen voor amper 17 euro maar je hebt er ook die ruim 150 euro kosten. Dit zijn vaak de exemplaren die over extra opties en kenmerken beschikken en dus niet langer tot de goedkope rekenmachines behoren.

In de eerste plaats moet je dus voor jezelf gaan uitmaken hoeveel je maximaal wilt en kunt spenderen aan een degelijke rekenmachine. Vervolgens moet je er ook zeker van zijn dat de rekenmachine geschikt is om te gebruiken voor dat ene specifieke doel.

Het kan misschien een goed hulpmiddel zijn om op voorhand even de verschillende online beoordelingen van klanten door te nemen. Daarin wordt er vaak net iets meer advies gegeven over een bepaald product. Dus hier in dit geval over rekenmachines. Dit advies kan zowel positief of negatief zijn maar het kan je wel een beter beeld geven over een bepaald toestel. Verder willen wij jou ook altijd aanraden om steeds rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Het is altijd leuker als je een krachtige en degelijke rekenmachine kunt aankopen tegen een spotprijsje.

 

Rekenmachine Reviews – Top 5

 

Binnenkort staat de schoolperiode weer voor de deur. Een rekenmachine kan dan echt wel handig zijn en is soms ook verplicht. Toch is het niet meteen de bedoeling om de eerste de beste rekenmachine aan te schaffen. Bepaalde modellen hebben namelijk iets meer opties in vergelijking met andere modellen. Bekijk daarom gerust eens de 5 topproducten die hieronder besproken worden. Deze selectie is tot stand gekomen door niet alleen rekening te houden met de online reviews maar ook met het advies van de klanten. Wie weet zit er wel een rekenmachine aanbieding tussen.

 

 

Texas Instruments TI-84 Plus

 

Deze grafische rekenmachine van het alombekende merk Texas Instruments zul je vanwege de hoge prijs helemaal niet tussen de goedkope rekenmachines kunnen vinden. Toch kunnen we heel wat tevreden klanten waarnemen. Dit heeft te maken met de opties en de mogelijkheden die dit toestel biedt.

Het apparaat is beschikbaar in een blauwe en zwarte kleur en mag tijdens bepaalde wiskunde examens gebruikt worden. Het weegt relatief weinig waardoor het eenvoudig mee te nemen is en is uitgerust met een duidelijk kleurenscherm. De batterij van deze rekenmachine is bovendien oplaadbaar. De rekenmachine beschikt over heel wat handige functies voor berekeningen met wortel, kwadraten en zoveel meer.

Een aantal kopers vindt dat de prijs wel behoorlijk hoog is. Toch is de meerderheid overtuigd vande kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel.

Ben je op zoek naar een rekenmachine die heel wat mogelijkheden aanbiedt en waarmee je diverse functies kunt berekenen? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van het bekende merk Texas alvast even grondig onder de loep te nemen. Wij zetten de populairste kenmerken even op een rijtje voor jou.

Voordelen
Gewicht:

je zult merken dat deze rekenmachine helemaal niet zoveel weegt en daardoor makkelijk hanteerbaar is.

Voeding:

de rekenmachine maakt gebruik van een bijzonder krachtige batterij die bovendien oplaadbaar is.

Display:

verder geniet je een helder en duidelijk leesbaar kleurenscherm waarop alle functies en berekeningen probleemloos worden weergegeven.

Gebruiksgemak:

deze rekenmachine is een echte aanrader daar je het toestelletje ook gewoon tijdens examens mag gebruiken. Verder is het ideaal om kwadraten te berekenen, breuken en noem maar op.

Nadelen
Prijzig:

houd er wel rekening mee dat deze rekenmachine jammer genoeg niet over de laagste prijs beschikt.

 

 

 

 

Casio FX-82MS 

 

Dit handige wetenschappelijke rekenmachine is afkomstig van het merk Casio en zou zomaar eens een aanbieding kunnen zijn. Het is bovendien één van de meest gebruikte rekenmachines op verschillende scholen.

Dankzij het tweeregelig display kun je zowel de formule alsook het antwoord gelijktijdig op het scherm zien verschijnen. De toetsen zijn bovendien behoorlijk groot en daardoor enorm comfortabel. Het apparaat bevat maar liefst 240 geïntegreerde functies. Verder kun je ook percentages berekenen net zoals breuken en hyperbolische functies.

We merken dat een aantal gebruikers het toestel niet zo handig vinden in gebruik. Echter blijkt de overgrote meerderheid wel helemaal overtuigd van de voordelen en de opties die deze rekenmachine met zich meebrengt. Haast je dus naar de winkel en test het vooral zelf eerst eens uit.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze wetenschappelijke rekenmachine die jou wordt aangeboden door het sterk gewaardeerde merk Casio. Bovendien zijn er heel wat kopers die Casio als veruit het beste merk beschouwen op het gebied van wetenschappelijk rekenmachines.

Voordelen
Kostenplaatje:

je zult vrijwel meteen versteld staan bij het zien van dit betaalbare en economische prijskaartje.

Display:

de rekenmachine wordt gekenmerkt door een tweeregelig display dat helder en duidelijk leesbaar is. Op die manier verschijnt niet alleen de formule maar ook gelijk het antwoord op het scherm.

Handig in gebruik:

het is een degelijke en duurzame rekenmachine die ruim 240 voorgeprogrammeerde functies telt. Zo is het onder andere mogelijk om percentages en zelfs hyperbolische functies te berekenen.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het toestel helemaal niet zo gebruiksvriendelijk is.

 

 

 

 

Texas Instruments TI-30XS 

 

Net zoals het eerste toestel is ook deze rekenmachine afkomstig van het bekende merk Texas Instruments. Toch is de prijs van dit wetenschappelijke toestel een heel pak voordeliger. En dat merken we ook aan de positieve reacties.

Met deze rekenmachine wordt elke wiskunde of meetkunde les vanaf nu een fluitje van een cent. Het apparaat beschikt over zo goed als alle mogelijke functies. Verder is het mogelijk om ook meerdere berekeningen tegelijk te maken en de verschillende resultaten met elkaar te vergelijken. Je kunt verder ook scrollen tussen de verschillende berekeningen en steeds het standaard menu raadplegen.

Een kleine minderheid van de kopers vindt het toestel nog steeds te prijzig. Toch is de meerderheid tevreden over de kwaliteit en de duurzaamheid van het toestel. Verder is het eenvoudig te gebruiken en past het perfect.

Door te kiezen voor het TI-30XS rekenmachine kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar bovendien opnieuw voor een toestel van het gewaardeerde merk Texas Instruments. Ben je benieuwd of dit product al dan niet aan jouw wensen kan voldoen? Lees dan zeker even verder.

Voordelen
Kostenplaatje:

het is misschien niet meteen de rekenmachine met de laagste prijs maar toch lijkt het tot de goedkope rekenmachines te behoren.

Handig in gebruik:

je zult vrij snel merken dat deze rekenmachine heel wat mogelijkheden te bieden heeft. Zo zou je bijvoorbeeld diverse berekeningen op hetzelfde moment kunnen uitvoeren en vervolgens alle resultaten vergelijken.

Voeding:

deze wetenschappelijke rekenmachine maakt gebruik van een krachtige AA batterij die bovendien ook vrij duurzaam blijkt te zijn.

Nadelen
Niet oplaadbaar:

echter is het wel belangrijk om te weten dat de batterij helemaal niet oplaadbaar is.

Te prijzig:

ondanks het voordelige prijskaartje, stellen we vast dat een kleine minderheid van de klanten de prijs toch nog steeds een tikkeltje te hoog vindt.

 

 

 

 

Casio FX-9860GII

 

Deze grafische rekenmachine is afkomstig van het bekende merk Casio en bevat heel wat handige functies. Op die manier worden wiskunde en alegra lessen echt een pak aangenamer. Toch zul je voor dit toestel net een tikkeltje meer budget hoeven te voorzien.

Het apparaat is voorzien van een groot en bijzonder duidelijk display. Daarop kun je alle mogelijke functies aflezen op dezelfde wijze zoals ze in je schriftje of je boek staan. Het toestel heeft een 61 kB RAM geheugen. Verder zul je heel wat extra toetsen zoals de GGD en de KGV functie kunnen waarnemen net zoals ook de restfunctie.

Een aantal kopers vindt dat het apparaat niet zo eenvoudig is om te gebruiken en dat de handleiding iets duidelijker had mogen zijn. Toch zijn de meeste online reviews overwegend positief. Haast je dus snel naar de winkel en oordeel vooral zelf.

Opnieuw hebben we te maken met een rekenmachine die jou aangeboden en geleverd wordt door het sterk gewaardeerde merk Casio. Dergelijke rekenmachine is bijzonder handig daar het de mogelijkheid biedt om heel wat diverse functies te berekenen. De moeite waard om het even te bekijken.

Voordelen
Display:

in vergelijking met sommige andere rekenmachines zul je merken dat dit toestel is uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar scherm.

Geheugen:

verder geniet je een bijzonder krachtig 61 kB RAM geheugen zodanig dat het mogelijk wordt om functies en berekeningen op te slaan.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het toestel over diverse functies beschikt. Denk bijvoorbeeld maar aan de restfunctie of de GGD en zelfs de KGV functie.

Nadelen
Prijskaartje:

het zal je dan ook niet verwonderen dat de prijs van dit rekenmachine toch wel wat boven het gemiddelde zal liggen. Houd hier dan ook zoveel mogelijk rekening mee.

 

 

 

 

Texas Instruments TI84+ 

 

Deze handige rekenmachine van Texas Instruments is werkelijk ideaal als je binnenkort naar de middelbare school of de hogeschool vertrekt. Deze rekenmachine is misschien niet meteen de goedkoopste maar het bevat dan ook heel wat handige functies en formules.

Met dit toestel is het mogelijk om zowel met reële alsook met complexe getallen te rekenen. Verder kun je er ook heel wat functies zoals vierkantswortels en breuken in verwerken. Deze grafische rekenmachine wordt bovendien geleverd met een handige USB kabel.

De hoge prijs stoort sommige kopers wel een beetje. Daarnaast vindt een kleine minderheid het ook toestel ook wel bijzonder complex in gebruik. De meningen zijn dus eerder een beetje verdeeld maar dat is uiteraard helemaal niet erg.

We sluiten het rijtje van de 5 topproducten af met de rekenmachine jou aangeboden en thuis geleverd door Texas Instruments. Om te weten te komen of dit toestel al dan niet iets voor jou is, kan het handig zijn om de voor- en nadelen ervan eens even grondig te bekijken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

of je nu reële getallen of eerder complexe getallen moet berekenen; met dit rekenmachine is het allemaal mogelijk.

USB kabel:

op het moment dat je besluit de rekenmachine aan te kopen dan krijg je er meteen een handige USB kabel bij.

Nadelen
Prijskaartje:

in vergelijking met sommige andere duurzame rekenmachines zul je merken dat je voor dit toestel toch wel iets dieper in de buidel zult moeten tasten.

Niet gebruiksvriendelijk:

een beperkt aantal klanten is van mening dat de rekenmachine helemaal niet zo handig is om mee te werken.

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status