Beste robot grasmaaier

Laatste update: 26.03.23

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Robot grasmaaiers test van 2023

 

Zodra je een tuin hebt, groot of klein, dan is het belangrijk om die zo goed mogelijk te onderhouden. Wil je jezelf al heel wat werk besparen, kies dan voor één van de betere robot grasmaaiers. Het aanbod tegenwoordig is bijzonder groot, en de keuze bijgevolg niet altijd even makkelijk. Daarom willen wij jou helpen, en zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse robot grasmaaiers. Zo zou je kunnen kiezen voor de Robomow RC304 robot grasmaaier die over een krachtig vermogen van maar liefst 200 Watt beschikt. Ook met de Gardena R40Li robot grasmaaier kies je voor een meer dan evenwaardig product. Het grote pluspunt van dit toestel is dat het voorzien is van een krachtig maaimechanisme dat 3 afzonderlijke messen telt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Robot grasmaaiers koopgids

 

Of je nu over een grote of kleine tuin beschikt, we zien dat steeds meer mensen opteren voor één van de beste robot grasmaaiers. Echter is het een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste robotmaaier aan te kopen. Door verschillende apparaten met elkaar te vergelijken, krijg je een beter beeld van de mogelijkheden en natuurlijk ook het prijskaartje. Zo zijn er heel wat degelijke goedkope robot grasmaaiers net zoals er ook heel wat duurdere exemplaren op de markt staan. Bekijk verder ook factoren zoals de perimetercontrole, de aanwezigheid van sensoren en de installatie ervan.

 

 

Het gebruiksgemak en de installatie

Zoals vermeld kiezen gebruikers voor een degelijke robotmaaier omdat het in de eerste plaats zorgt voor heel wat comfort. Je hoeft niet langer zelf achter de maaier aan te lopen. Je kunt het toestel gewoon programmeren en instellen en klaar is Kees! Ondertussen kun je andere taken uitvoeren of even lekker genieten van een goed boek en een glaasje wijn. De aankoop van een degelijke robot grasmaaier is vaak een hele onderneming. Dat heeft vooral te maken met de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn.

Zo zullen sommige robotmaaiers verwachten dat je een perimeter of grensdraad gaat installeren terwijl andere exemplaren over een ingebouwd GPS systeem beschikken. Daarnaast is het ook altijd handig indien de robotmaaier eender welke helling op kan en/of over meerdere sensoren beschikt. Kortom, het loont de moeite om de verschillende producten met elkaar te vergelijken alvorens je besluit om een definitieve keuze te maken. De online reviews kunnen jou hier alvast bij helpen.

 

Het mogelijke kostenplaatje

Bij de aanschaf van een degelijke en duurzame robot grasmaaier hoort natuurlijk ook een bepaald prijskaartje. De prijs kan en zal beïnvloedt worden door verschillende factoren. Zo zal de kracht van de motor en de duurzaamheid van de accu al een belangrijke invloed hebben. Ook de aanwezigheid van meerdere opties en functies, kunnen ervoor zorgen dat het prijskaartje lichtjes naar omhoog gaat.

Uiteraard beslis je helemaal zelf hoeveel geld je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke robot grasmaaier. Indien je mocht twijfelen over 2 of meerdere toestellen dan kunnen de online beoordelingen van klanten jou misschien wel verder op weg helpen. Probeer uit te kijken naar leuke aanbiedingen, promoties of kortingen. Het is nu eenmaal altijd leuk indien je met een aantrekkelijke robot grasmaaier aanbieding huiswaarts kunt trekken.

 

Helling en perimetercontrole

Het lijkt misschien heel nutteloos maar toch is het aangewezen om rekening te houden met het feit of de robotmaaier hellingen aankan. De meeste standaard robot grasmaaiers zijn ontworpen met de mogelijkheid om een kleine helling zonder problemen te “beklimmen”. Echter kan het wel handig zijn, zeker voor mensen met een bijzonder grote tuin, om uit te kijken naar een apparaat waarbij de hellingsgraad iets groter mag zijn. Kies bijgevolg voor een robotmaaier die middelgrote tot grote hellingen zonder problemen aankan.

Daarnaast is het ook belangrijk om rekening te houden met de perimetercontrole. Eigenlijk zijn er 2 mogelijkheden. Zo kun je kiezen voor een robot grasmaaier die voorzien is van een krachtig ingebouwd GPS systeem. Op die manier kun je de afmetingen en de oppervlakte van je tuin exact gaan instellen en vervolgens doet de robotmaaier de rest. Indien er geen GPS systeem aanwezig is, dan wordt vaak een perimeter gevoelige draad meegeleverd die je gewoon even rond je tuin heen moet spannen.

 

 

Veiligheid

Huisdieren of kinderen, beiden kunnen ze nogal nieuwsgierig van aard zijn. Het zal dan ook niet verwonderen indien je kind of huisdier even een kijkje gaat nemen bij die, toch wel heel aantrekkelijke robot grasmaaier. Kinderen zullen eerder geneigd zijn de robotmaaier op te tillen of te willen vastgrijpen terwijl huisdieren er zullen proberen mee spelen. Met als gevolg dat de robotmaaier eventueel zou kunnen omkantelen.

Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen zorgen dat je kinderen en huisdieren uit de buurt van de robot grasmaaier blijven. Alhoewel dat niet altijd makkelijk is en vaak ook onbegonnen werk. Kies dan voor een robotmaaier die voorzien is van verschillende veiligheidssystemen. Zo zijn de meeste robot grasmaaiers vandaag de dag voorzien van een kantelbeveiliging en optilbeveiliging. Dat wil zeggen dat, zodra de robotmaaier gekanteld wordt of wordt opgetild, die automatisch zal uitschakelen.

 

Kenmerken en andere mogelijkheden

Sommige robotmaaiers zullen over net iets meer mogelijkheden beschikken in vergelijking met andere apparaten. Sommige opties kunnen echter wel als een meerwaarde worden beschouwd terwijl andere dan weer gewoon een leuke extra zijn. Een robotmaaier die over een botssensor beschikt, is altijd wel een pluspunt. Zo worden eventuele obstakels tijdig gedetecteerd en dus vermeden.

Ook een regensensor is handig. Zodra het begint te regenen, zal de robotmaaier geheel automatisch terugkeren naar het laadstation. Hetzelfde gebeurt wanneer de accu van de robotmaaier zo goed als leeg blijkt te zijn. In dergelijke gevallen zal de robotmaaier ook meteen terugkeren naar het laadstation om nadien het werk weer voort te zetten.

 

Robot grasmaaier Reviews – Top 5

 

Als je regelmatig en graag in de tuin werkt dan zijn bepaalde toestellen bijna onmisbaar geworden. Een robot grasmaaier kan dan eventueel wel een goede aanbeveling zijn. Om te weten wat nu precies de beste robot grasmaaier is, is het een goed idee om zoveel mogelijk apparaten te vergelijken. Wij zijn alvast op zoek gegaan naar de 5 best beoordeelde toestellen. We hebben deze ondergebracht in een top 5. Bekijk deze even rustig en probeer ook even de verschillende online reviews en het advies van de klanten te bekijken.

 

 

Robomow RC304

 

Ben je op zoek naar een degelijke robotmaaier maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je alvast even dit toestel van het bekende en sterk gewaardeerde merk Robomow even bekijken. Het toestel is bijzonder krachtig en beschikt over een totaal vermogen van wel 200 Watt. Daardoor is het mogelijk om een gazon met een maximale oppervlakte van 400 m2 probleemloos te maaien.

Het toestel beschikt over een totale maaibreedte van 28 cm en een maaihoogte van ruim 15 tot 60 mm. Verder is er ook een anti-diefstalbeveiliging functie aanwezig net zoals er ook sensoren aanwezig zijn om de regen te detecteren. Het toestel werkt op basis van een krachtige 26 V Lithium accu en wordt geleverd met een basisstation. Na elke taak zal de robot grasmaaier dus gewoon naar het laadstation terugkeren.

Beide kopers die momenteel gereageerd hebben, zijn werkelijk helemaal tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat. Deze klanten raden de robot grasmaaier dan ook aan iedereen aan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gardena R40Li

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor een robot grasmaaier van het alombekende merk GARDENA. Houd er wel rekening mee dat je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope robot grasmaaiers zult spotten. Dit heeft vooral te maken met het hoge prijskaartje ervan.

Het is een degelijk toestel waarvan het maaimechanisme uit maar liefst 3 scherpe messen bestaat. Op die manier wordt het gazon nog iets nauwkeuriger gemaaid. Het toestel werkt dankzij een krachtige Li-ion accu die je in een mum van tijd kunt herladen. Daarnaast is het toestel bestand tegen eender welke weersomstandigheid en zal het maaien dus niet onderbroken worden.

Je zult ook kunnen vaststellen dat het product over een antidiefstal bescherming beschikt. Je hoeft dus een alarm in te stellen en een PIN code in te geven. Ondanks de kracht van het apparaat werkt het behoorlijk energiezuinig en zo goed als geluidloos. Dit zorgt ervoor dat de kopers dan ook helemaal overtuigd zijn van het toestel.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Worx WR105SI

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor deze robot grasmaaier van Worx. Worx is een merk dat bij sommige kopers zeer bekend is en waar andere klanten misschien nog niets over gehoord hebben. Deze opvallende oranje robot grasmaaier is echter toch heel krachtig en kan een oppervlakte van maximaal 500 m2 probleemloos maaien.

Bovendien kun je gebruik maken van de voorgeprogrammeerde functies of de robot grasmaaier zelf gaan programmeren indien je dit wenst. Je hoeft hiervoor niet thuis te zijn want je kunt de grasmaaier ook gewoon van op een afstand gaan programmeren. Het toestel werkt op een krachtige batterij en is voorzien van een basisstation. Verder is deze grasmaaier ook voorzien van een regensensor.

Momenteel heeft er nog maar één enkele gebruiker een online review bij het toestel geplaatst. Toch merken we dat de koper helemaal tevreden is over de uitstekende kwaliteit en de correcte prijs van het toestel. Het is bovendien ook bijzonder gebruiksvriendelijk.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Huismerk Husqvarna Automower accu

 

Indien je op zoek bent naar een robot grasmaaier aanbieding dan is dit product misschien wel iets voor jou. Deze robot grasmaaier Husqvarna is afkomstig van het merk 123Product en is voorzien van een mooi betaalbaar prijskaartje. Dit heeft vooral te maken door het feit dat het om een krachtige accu gaat die je gebruikt in combinatie met een robot grasmaaier.

Je hebt de mogelijkheid om te kiezen uit verschillende betaalbare accu’s die je in de robot grasmaaier kunt plaatsen. Je kiest uiteraard zelf hoe krachtig de accu is door rekening te houden met het type robot grasmaaier. Zo heeft dit product een maximaal voltage van ongeveer 18 Volt en een capaciteit van ruim 3000 mAh.

We merken dat de koper duidelijk tevreden is over de kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Daarnaast wordt ook vermeld dat het toestel snel en correct geleverd werd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Zoef Rob Robotmaaier

 

Indien je zelf een vrij grote tuin hebt dan is deze robot grasmaaier van het merk Zoef Robot misschien wel iets voor jou. Het is misschien niet meteen het toestel met de laagste prijs maar het heeft ook alvast niet de duurste prijs. Dit product heeft een totale maaibreedte van ongeveer 32 cm en wordt bovendien geleverd met een handige afstandsbediening.

Het is een krachtig apparaat dat zonder problemen een gazon met een oppervlakte van 3000 m2 kan maaien. Verder beschikt het toestel ook over een regensensor en een anti-bots sensor. Er is ook een kantel en zelfs optil sensor voorzien. Dit wil dus zeggen dat de robot grasmaaier onmiddellijk stopt met draaien op het moment dat het product wordt opgetild of gekanteld.

Ondanks de vele mogelijkheden en opties stellen we toch vast dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit is uiteraard niet erg want zo ontstaat er iets meer vrijheid om het toestel aan te passen en te verbeteren.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status