5 Beste Robotmaaiers Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Robotmaaiers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Wanneer je een vrij grote en assymetrische tuin hebt dan kan het misschien wel een ideetje zijn om even na te denken over een degelijke robotmaaier. Wij willen jou natuurlijk zoveel mogelijk helpen zodat je met de beste robotmaaier naar huis kunt gaan. Daarom hebben we in onze koopgids een aantal handige tips en adviezen meegedeeld. Daarnaast zijn we ook op zoek gegaan naar 3 hedendaagse toppertjes binnen dit segment. Zo blijkt de Stiga Autoclip M3 Robotmaaier alvast een schot in de roos en bovendien geschikt voor gazonoppervlakten tot maximaal 300m². Kies je voor de Gardena Sileno City, dan haal je vast en zeker een waardig alternatief in huis. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat in een mum van tijd een groot gazon kan maaien.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Robotmaaiers koopgids

 

Een robotmaaier zorgt ervoor dat het gras van je gazon automatisch gemaaid wordt. Dit is perfect voor personen die er elke lente opnieuw van balen om het gazon te maaien. Bij de aankoop van een robotmaaier zijn er vele factoren die van belang zijn. Denk maar aan de grootte van de tuin, het geluidsniveau, de extra functies, het onderhoud en de prijs.

Grootte van de tuin

Een robotgrasmaaier beschikt over een bepaalde capaciteit die uitgedrukt wordt in m2. Je kunt een toestel kopen voor een tuin met een grootte van 250 m2 maar er zijn ook apparaten die tuinen van wel 15000 m2 kunnen maaien. De grootte van het gazon zal ook een invloed hebben op de maaibreedte. Het is beter om een zo groot mogelijke maaibreedte te kiezen voor grote tuinen.

Om een bepaald gebied te kunnen maaien moet je dit afbakenen met een draad. Deze draad zendt signalen naar de robotmaaier zodat het apparaat weet wanneer het moet draaien en wanneer het niet meer verder kan.

Het aanleggen van deze draad vergt redelijk veel tijd en je besteedt er beter ook genoeg aandacht aan. Je hoeft een geul te maken aan de rand van het te maaien gebied die overal even diep is, anders kan de draad niet met de robotmaaier communiceren. Als je grote obstakels in je tuin hebt, zoals een boom, dan leg je daar beter ook een draad rond.

Goedkope modellen maaien het gras willekeurig totdat ze bij de draad komen. Dan draaien ze om en gaan ze weer willekeurig verder. De duurdere modellen gebruiken echter een navigatiesysteem zodat ze op een efficiënte manier het gazon kunnen maaien.

Je moet ook een goede plaats kiezen voor het oplaadstation zodat de robotmaaier makkelijk kan terugkeren wanneer de batterij bijna leeg is.

 

Geluidsniveau en onderhoud

Als je geen problemen wilt hebben met je buren dan is het een aanbeveling om rekening te houden met het geproduceerde geluidsniveau van een robotmaaier. We weten allemaal dat een grasmaaier veel lawaai kan maken. Omdat je een robotmaaier kunt instellen om automatisch het gazon te maaien zul je dit apparaat ook meer gebruiken dan wanneer je het zelf moet doen. Dit kan voor nogal veel overlast zorgen als het toestel veel lawaai maakt. Kies dus voor een apparaat die weinig geluid maakt.

Een robotmaaier moet je ook af en toe onderhouden zodat het optimaal blijft werken. Het is aan te raden om de messen van de maaier elk jaar te vervangen, vooral als het apparaat gebruikt maakt van dunne messen. Andere modellen gebruiken zware messen die je kunt omkeren of slijpen zodat je ze voor een langere periode kunt gebruiken.

De batterij moet je ook na 3 á 5 jaar vervangen en maak regelmatig de onderzijde en de wielen schoon zodat ze niet vastraken van het vuil die er blijft aanplakken.

 

Extra functies

Wanneer het regent is het moeilijk om het gras te maaien. Het gras plakt teveel aan elkaar en is moeilijk om te maaien. Robotmaaiers beschikken daarom over ingebouwde sensoren die het apparaat niet laten werken wanneer het regent. Zo kun je er zeker van zijn dat je apparaat niet stuk gaat of blokkeert door grote plakken nat gras.

De meeste modellen beschikken over een pincode om het apparaat te beveiligen tegen diefstal. Als je deze code niet ingeeft dan zal het toestel ook niet werken. Tegenwoordig zijn er zelfs robotmaaiers die voorzien zijn van een alarmsysteem. Omdat deze apparaten buiten staan zijn ze makkelijker om te stelen.

Een andere handige extra is de mogelijkheid om de robotmaaier vanop afstand te bedienen via een app. Met deze app kun je bijvoorbeeld het automatisch maaien onderbreken en een nieuwe opdracht geven. Dit is vooral handig wanneer je gasten hebt in de tuin en het apparaat is net begonnen met maaien. Je kunt de instellingen wijzigen en het apparaat zelfs besturen met de app.

Een voordeel van een robotmaaier is dat je het gazon zelf niet meer hoeft te bemesten. Dit komt omdat een robotmaaier het gras mulcht en op het gazon laat liggen zodat het zichzelf bemest.

Hoeveel kost een robotmaaier

Je zult al gauw 1000 euro moeten uitgeven voor een robotmaaier van goede kwaliteit. De grootte van je gazon heeft ook nog een invloed op de prijs. Mensen met een grotere tuin hebben een duurder model nodig.

Toch is de populariteit van de robotmaaier de laatste jaren veel gestegen, zowel in België als in Nederland. Als je al een goede robotmaaier in gedachten hebt dan kun je de prijs van dit toestel vergelijken tussen verschillende aanbieders. Ga nooit meteen voor de eerste verkoper want meestal zijn er andere aanbieders die het product goedkoper aanbieden.

 

5 Beste Robotmaaiers (Reviews) van 2021

 

Het gras maaien in de zomer is nooit een leuke taak. Zeker niet als je nog thuis woont en je vader de taak aan jou overgeeft. Geef je vader daarom een robotmaaier als geschenk. Deze apparaten maaien het gazon volledig automatisch. Je hoeft er nooit meer mee in te zitten dat je gazon er slordig bij ligt of dat jij elke zomer het gras moet maaien. Kies uit de volgende vijf topproducten de beste robotmaaier.

 

1. Stiga Autoclip M3 Robotmaaier – Voor een tuin tot 300 m²

 

Met de Autoclip M3 kies je alvast voor één van de beste robotmaaiers uit het rijtje, jou aangeboden door het bekende en sterk gewaardeerde merk Stiga. Zo blijkt de Stiga robotmaaier alvast uitgerust met een bijzonder krachtige én duurzame 2.5 Ah Lithium-Ion batterij die je makkelijk weer kunt opladen dankzij het meegeleverde dockingstation.

Daarnaast kun je deze relatief compacte robotmaaier op verschillende manieren gebruiken gaande van handmatig tot automatisch en/ of bluetooth. In het laatste geval dien je in het bezit te zijn van de bijbehorende Autoclip Remote-app zodat het makkelijker wordt om het apparaat vanaf je smartphone of tablet te programmeren. Verder is de Autoclip M3 robotmaaier eveneens in staat om in 2 afzonderlijke maaizones te werken waarbij telkens rekening wordt gehouden met een maaicyclus van maximaal 50 minuten.

En ondanks de vele mogelijkheden die deze robotmaaier inclusief maaimes van 22 cm te bieden heeft, zijn er nog geen online reacties geplaatst. We durven stellen dat het hoge prijskaartje sommige klanten misschien wel wat afschrikt.

Voordelen:
Voeding:

de Stiga robotmaaier is uitgerust met een bijzonder krachtige 2.5 Ah Lithium-Ion accu die je makkelijk, met behulp van het meegeleverde dockingstation, opnieuw kunt opladen.

Gebruiksgemak:

het apparaat is bovendien uitgerust met een diefstalbeveiliging én regensensor waardoor hij wel eens tot de beste robotmaaiers zou kunnen behoren.

Handig in gebruik:

je kunt deze robotmaaier in de handmatige dan wel automatische stand gebruiken waarbij je, in het laatste geval, kiest uit vooraf ingestelde programma’s. Verder kan hij ook via bluetooth worden geprogrammeerd met behulp van de bijbehorende Autoclip Remote-app.

Nadelen:
Prijzig:

jammer genoeg is het niet meteen één van de goedkope robotmaaiers uit het lijstje.

Koop bij bol.com (€899)

 

 

 

 

2. Gardena Sileno City Robotmaaier  geschikt voor gazons tot ca. 500m²

 

Ben je op zoek naar een degelijke robotmaaier? Dan kun je alvast dit product van GARDENA even bekijken. GARDENA is bijzonder bekend en wordt sterk gewaardeerd door heel wat kopers omdat het garant staat voor duurzaamheid en kwaliteit.

Het is een bijzonder krachtig apparaat dat moeiteloos een gazon met een totale oppervlakte van ruim 500 vierkante meter kan maaien. Je zult merken dat het helemaal geen grote moeite is om deze robotmaaier te installeren en dat de werking ervan betrouwbaar en nauwkeurig te noemen is. Deze unieke robotmaaier is verder ook voorzien van handige kantel-, bots- en tilsensoren. Ook wanneer het regent mag je deze robotmaaier gewoon gebruiken.

Ondanks de kracht van het apparaat zul je merken dat de motor vrijwel geluidloos is. Het is een degelijk apparaat waarbij je zelfs de maaihoogte kunt aanpassen van minimaal 20 tot maximaal 50 mm. Dat is dan ook de reden waarom de meeste kopers duidelijk bijzonder tevreden zijn over de aankoop van dit product.

De robotmaaier van GARDENA is maar liefst 55 cm lang, 36 cm breed en zo’n 22 cm hoog. Het is een handig apparaat met een bijzonder krachtige motor. De robotmaaier is uitgerust met een Li-Ion accu die je steeds opnieuw kunt opladen. In amper 60 minuten is de robotmaaier volledig opgeladen en klaar voor gebruik.

Voordelen
Maaihoogte:

het product biedt je de mogelijkheid om helemaal zelf de maaihoogte te gaan bepalen. Hierbij bedraagt de minimale maaihoogte 20 mm en de maximale maaihoogte 50 mm.

Materiaal:

het is een bijzonder degelijke robotmaaier waarvan de behuizing uit duurzaam en stevig kunststof is vervaardigd.

Handig in gebruik:

de robotmaaier is uitgerust met verschillende handige sensoren en functies. Zo zijn er niet alleen kantelsensoren aanwezig maar ook bots-, en tilsensoren. Er is een alarm aanwezig net zoals er ook een pin code kan worden ingesteld.

Nadelen

Tot op heden hebben de kopers alleen maar positieve reacties geplaatst. Dat maakt het voor ons bijzonder moeilijk om op zoek te gaan naar eventuele minpuntjes.

Koop bij bol.com (€889)

 

 

 

 

3. Robomow Robotmaaier RX12U  MTD 

 

Het onderhouden van een gazon kan best heel wat bloed, zweet en tranen kosten. Tegenwoordig bestaan er echter diverse apparaten die al heel wat werk uit handen kunnen nemen. Neem nu bijvoorbeeld deze unieke Robomow robotmaaier die gekenmerkt wordt door z’n compacte formaat van 26 x 42 x 55 cm en geleverd wordt inclusief een dockingstation. Op die manier kan de robotmaaier steeds opnieuw én geheel automatisch worden opgeladen.

Dankzij de krachtige en duurzame batterij in combinatie met het ruime vermogen kan een maximale oppervlakte van 250 m2 worden behandeld. Hierbij geniet je een totale maaibreedte van 18 cm aangevuld met een drievoudig instelbare maaihoogte variërend van 15 tot 45 mm. Houd er wel rekening mee dat de robotmaaier niet voorzien is van een regensensor noch over een mulchfunctie beschikt.

Wanneer we de reacties bekijken dan zien we dat de klant duidelijk tevreden is over de kracht van het toestel en de gebruiksvriendelijkheid. Echter zijn er ook enkele puntjes die wel wat beter hadden mogen zijn zoals het formaat en het geheugen. Zo blijkt de robotmaaier toch wel heel erg groot te zijn, wat niet altijd even makkelijk is om te maaien.

Voordelen
Dockingstation:

bij de aankoop van deze unieke robotmaaier wordt al gelijk een dockingstation meegeleverd zodanig dat de accu van de maaier automatisch kan worden opgeladen.

Diefstalbeveiliging:

de robotmaaier blijkt overigens voorzien van een beveiliging tegen diefstal wat dan weer bijdraagt aan de veiligheid.

Maaihoogte:

je zult zien dat de maaihoogte probleemloos kan worden ingesteld waarbij er kan geschakeld worden tussen 3 hoogtes van minimaal 15 en maximaal 45 mm.

Maaibreedte:

dit wordt gecombineerd met een totale maaibreedte van wel 18 cm.

Nadelen
Geen regensensor:

indien er toch een klein puntje van kritiek mag worden vermeld, dan kan dit te maken hebben met het gebrek aan een regensensor.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Bosch Indego 350 Connect

 

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de Bosch robotmaaier. De levering bevat niet alleen een degelijke robotmaaier maar ook een handig laadstation, enkele bevestigingspinnen en kabelverbinders, een 100 meter lange kabel en een informatieve handleiding.

Het is een krachtig toestel dat voorzien is van een duurzame accu met een maximale spanning van 18 Volt. Bovendien kun je de accu makkelijk opladen en heeft deze een korte oplaadtijd van amper 45 minuten. Dankzij de sensoren hoef je niet bang te zijn dat de robotmaaier overal tegenaan botst of rijdt. Verder heb je de mogelijkheid om de maaihoogte aan te passen en zul je merken dat de robotmaaier automatisch naar het laadstation terugkeert.

Tot op heden heeft er nog maar één enkele koper een reactie bij het apparaat geplaatst. Toch blijkt de klant aangenaam verrast te zijn door de hoge kwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid van deze unieke robotmaaier.

In vergelijking met het vorige product zul je merken dat deze robotmaaier vooral geschikt is voor kleine of middelgrote tuinen. Toch verandert dit helemaal niets aan de uitstekende kwaliteit en duurzaamheid. Hieronder een overzicht van de belangrijkste kenmerkende eigenschappen.

Voordelen
Maaihoogte:

je kunt de maaihoogte makkelijk en zonder problemen verstellen van 20 tot maximaal 60 mm.

Ingebouwde sensors:

dankzij de ingebouwde sensors hoef je helemaal niet te vrezen dat de robotmaaier overal tegenaan zal botsen of rijden.

App:

het is mogelijk om deze robotmaaier te besturen met behulp van een speciaal ontwikkelde applicatie. Zo kun je de robotmaaier gewoon vanop de bank of de sofa inschakelen.

Nadelen
Geen grote tuinen:

indien je over een tuin met een oppervlakte van meer dan 350 m2 beschikt, dan is deze robotmaaier niet langer een aanbeveling.

Koop bij bol.com (€919)

 

 

 

 

5. McCulloch ROB R1000 Robotgrasmaaier Batterij

 

Tot slot kunnen we het rijtje van de robotmaaiers afsluiten met dit unieke apparaat van McCulloch. In tegenstelling tot sommige andere maaiers uit dit rijtje, zal z’n hoge prijskaartje echter meteen opvallen. We vermoeden dan ook dat de hoge prijs een eventuele verklaring zou kunnen zijn voor het uitblijven van online reacties waardoor het voor ons niet mogelijk is om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Toch loont het de moeite om deze krachtige robotmaaier even van naderbij te bekijken. Zo wordt hij gekenmerkt door een ruim vermogen waardoor oppervlaktes van maximaal 1000 m2, al dan niet inclusief hellingen van maximaal 25%, tot de mogelijkheden behoren. Bovendien wordt deze ROB maaier niet verhinderd door de weersomstandigheden noch het gegeven dag/nacht. Het enige wat de maaier van tijd tot tijd nodig heeft, is een rustmomentje en de mogelijkheid om te herladen dankzij het dockingstation.

De robotmaaier blijkt voorzien van een maximale maaibreedte van 17 cm en wordt aangevuld met een mulchfunctie. Op die manier hoef je het gemaaide gras niet op te vangen en kan het als een soort mest dienen. Daarnaast blijkt het toestel voorzien van een diefstalbeveiliging vanwege de PIN code in combinatie met een luid alarmsysteem.

Voordelen
Veiligheid:

je zult zien dat er steeds een PIN code wordt gevraagd bij gebruik van de robotmaaier en dat er een alarmsysteem in werking treedt op het moment dat de code niet wordt ingegeven. Op die manier is het apparaat beveiligd tegen diefstal.

Dockingstation:

ook hier wordt een dockingstation meegeleverd zodanig dat de accu van de robotmaaier steeds opnieuw kan worden opgeladen.

Mulchfunctie:

in tegenstelling tot sommige andere robotmaaiers zul je zien dat dit apparaat over een mulchfunctie beschikt. Het gemaaide/ versnipperde gras wordt dus niet gelijk opgevangen maar komt opnieuw terecht in de bodem en doet dienst als mest.

Toebehoren:

naast het dockingstation wordt er ook 250 meter draad meegeleverd alsook enkele kunststof pennen, reserve mesjes en een voeding + 10 kabel.

Nadelen
Geen regensensor:

ook hier moeten we jammer genoeg opmerken dat er geen regensensor aanwezig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

McCulloch Rob 600 Robotmaaier

 

Je kunt natuurlijk ook gewoon opteren voor de robotmaaier van het merk McCulloch. Bovendien lijkt het wel een koopje te zijn in vergelijking met het vorige apparaat dat we besproken hebben. De robotmaaier heeft een totale afmeting van maar liefst 28 x 28 x 48 cm en is makkelijk ergens op te bergen. 

Het toestel wordt geleverd in combinatie met een oplaadstation, zodat je de robotmaaier ten allen tijde kunt opladen. Het is een krachtig apparaat met een maximale maaibreedte van maar liefst 17 cm. Zo kun je zonder problemen een oppervlakte van maximaal 600 m2 maaien. Verder is het toestel uitgerust met een diefstalbeveiliging en een handige mulchfunctie.

Jammer genoeg is er niet meteen een regensensor aanwezig waardoor de maaier bij regen niet automatisch naar het docking station zal terugkeren. Toch vermoeden we niet dat dit een verklaring mag zijn voor het ontbreken van enige online reviews.

Wanneer je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een degelijke robotmaaier dan kun je altijd dit apparaat van McCulloch even bekijken. Het is niet meteen het toestel met de laagste prijs, maar in vergelijking met de vorige maaier lijkt het wel of we met een aanbieding te maken hebben.

Voordelen
Verpakking:

de verpakking telt niet alleen de degelijke robotmaaier maar is ook voorzien van het bijbehorende oplaadstation.

Maaibreedte:

het toestel is uitgerust met vlijmscherpe messen en een maximale maaibreedte van maar liefst ruim 17 cm.

Gebruiksgemak:

de combinatie van de krachtige motor en de uitstekende maaibreedte, zorgen ervoor dat deze robotmaaier met gemak een gazon van zo’n 600 m2 kan maaien.

Handig in gebruik:

het apparaat is verder ook nog voorzien van een aantal handige kenmerken en functies zoals een mulchfunctie en een diefstalbeveiliging.

Nadelen
Geen regensensor:

indien je besluit om het toestel aan te kopen, dan is het wel belangrijk om te beseffen dat er geen regensensor aanwezig is.

 

 

Zoef Robot Harm MR40Z 1000m2 Garantie 2 jaar

 

Met deze unieke robotmaaier van het bekende merk Zoef Robot kies je niet alleen voor kwaliteit maar duidelijk ook voor gebruiksvriendelijkheid. Het is een praktische robotmaaier die de mogelijkheid biedt om een maximale oppervlakte van wel 1000 m2 te maaien. Uiteraard kun je met dit toestel ook kleinere oppervlaktes van 300 of 600 m2 maaien. Afhankelijk van hoe je het apparaat instelt.

Afhankelijk van de te maaien oppervlakte zul je merken dat de robotmaaier er langer of net iets minder lang over doet. In elk geval wordt de actie van het maaien automatisch elke 48 uur herhaald, tenzij anders ingesteld. Er is een noodstop voorzien, aangeduid door de rode knop en je kunt gebruik maken van de verschillende sensoren. Zo is er gedacht aan een anti bots sensor, een tilsensor, een regensensor en diverse kantelsensoren. Die zorgen allemaal voor meer comfort en veiligheid.

De levering bevat niet alleen het apparaat zelf maar ook enkele sleutels, een 100 meter lange kabel, een degelijke messenset, een aansluitkabel en natuurlijk ook een praktisch laadstation. Deze voordelen en pluspunten hebben de beide kopers alvast weten te overtuigen en dat kun je ook zien in de gegeven maximumscore van maar liefst 5 sterren.

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke robotmaaier, jou aangeboden en aanbevolen door Zoef Robot. Om te weten of dit exemplaar al dan niet iets voor jou is, is het handig om even een kijkje te nemen tussen de verschillende kenmerkende eigenschappen. Hieronder alvast een overzicht.

Voordelen
Laadstation:

bij de levering krijg je meteen ook een praktisch laadstation meegeleverd. Zodra de batterij van de robotmaaier bijna leeg is, keert het toestel vrijwel automatisch terug naar het laadstation.

Oppervlakte:

het is een bijzonder krachtige robotmaaier die makkelijk een gazon met een maximale oppervlakte van zo’n 1000 m2 kan maaien. Uiteraard heb je ook de mogelijkheid om het apparaat in te stellen op een kleinere oppervlakte.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen één van de meeste goedkope robotmaaiers en dat zou voor sommige kopers misschien wel een struikelblok kunnen zijn.

 

 

Zoef Harm Robot

 

Of je nu over een grote, middelgrote of kleine tuin beschikt, een robotmaaier kan altijd wel goed van pas komen. Dit handige apparaat is makkelijk te bedienen en bovendien afkomstig van het merk Zoef Robot. Indien je besluit deze robotmaaier in huis te halen dan voorzie je maar beter iets meer budget. Toch lijken de 2 kopers die reeds gereageerd hebben, zich niet meteen druk te maken over het hoge prijskaartje.

Je zult vaststellen dat het apparaat bijzonder eenvoudig te bedienen is. Het enige dat je hoeft te doen, is de oppervlakte van het gazon in te stellen en vervolgens op de starttoets te drukken. Zo kun je kiezen tussen een oppervlakte van 300, 600 of 1000 m2. Vervolgens zal de robotmaaier deze bewerking alle 2 dagen opnieuw gaan uitvoeren. Er is gedacht aan een noodstop en de maaier is zelfs extra beveiligd.

Zodra de accu van de robotmaaier bijna leeg is, dan zal het toestel vrijwel meteen automatisch naar het laadstation rijden. Het toestel beschikt over een regensensor, een anti-botssensor en handige til- en kantelsensoren. Kortom een topproduct volgens beide kopers.

Het is niet altijd makkelijk om op zoek te gaan naar een degelijke robotmaaier. Dat heeft vooral te maken met de enorme keuzemogelijkheden die er vandaag de dag zijn. Zo kun je kiezen voor dit apparaat van Zoef Robot. Het toestel is zoal uitgerust met een handige noodstop en verder heb je een sleuteltje nodig om de robotmaaier in te schakelen.

Voordelen
Sensoren:

de robotmaaier is uitgerust met heel wat handige sensoren. Denk maar aan til- en kantelsensoren, een regensensor waardoor de maaier bij regen meteen naar het oplaadstation gaat. En verder mag je ook zeker zijn van een anti-botssensor waardoor vervelende obstakels worden vermeden.

Bediening:

zodra je de oppervlakte hebt geselecteerd, hoef je het toestel alleen nog maar in te schakelen door op start te duwen. Vervolgens zal de robotmaaier het gras elke 48 uur maaien.

Beveiliging:

het handige aan dit apparaat is, dat het voorzien is van een sleuteltje. Indien het toestel bijvoorbeeld gestolen wordt, en jij het sleuteltje bij jou hebt zitten, dan kan de dief de robotmaaier helemaal niet gebruiken.

Nadelen
Budget:

beide kopers lijken zich er niet meteen aan te storen, maar het is wel mogelijk dat andere klanten het prijskaartje te hoog zullen vinden.

 

 

Gardena R50Li

 

De Gardena R50Li robotmaaier is voorzien van een mulch functie en is geschikt voor een gazon van maximaal 500m2 met een helling van 25%. Het toestel blijft ook werken bij regen en via het display kun je de maaitijden en -dagen instellen.

Je moet wel eerst je tuin begrenzen met de kabel zodat de maaier binnen het juiste gebied blijft werken. De maaier kan 65 minuten maaien zonder stoppen en rijdt daarna zelf terug naar het oplaadstation.

Volgens de gebruikers is dit product van topkwaliteit en ook stevig genoeg om lang mee te gaan.

De installatie was iets ingewikkelder dan verwacht maar daarna werkt alles perfect. Het gras wordt perfect gemaaid met de scherpe messen.

Net zoals het voorgaande product is ook deze robotmaaier afkomstig van het bekende merk Gardena. Ook hier is er een handige mulch functie voorzien waardoor er een kleine hoeveelheid gras blijft liggen die dan dienst kan doen als natuurlijke mest. De eigenschappen van het apparaat zullen je helpen bepalen of deze robotmaaier iets voor jou is.

Voordelen
Oppervlak:

met deze robotmaaier kun je probleemloos een oppervlakte van maar liefst 500m2 maaien. Indien er een helling bij zit van maximaal 25% dan is dit uiteraard geen enkel probleem.

Display:

het toestel is voorzien van een duidelijk display. Je kunt er bovendien de maaitijden in aanduiden en ook de dagen gaan instellen.

Nadelen
Geen regenstop:

het zou een nadeel kunnen zijn voor sommigen dat het toestel bij regenval helemaal niet stopt met het maaien van het gazon.

 

 

Gardena R40Li

 

De Gardena R40Li heeft een lagere prijs dan de meeste robotmaaiers dus het behoort tot de goedkope robotmaaiers. Je kunt dit toestel programmeren zodat het zelfstandig je gras maait op de door jou ingegeven tijden. Het apparaat is uitgerust met een mulch functie zodat er slechts een klein laagje gras blijft liggen die dient als natuurlijke bemesting.

Deze maaier is geschikt voor een gazon van 400m2 met een maximale helling van 25%. Het toestel werkt zelfs bij regen. Voor gebruik moet je de tuin eerst begrenzen met de begrenzingskabel zodat de maaier binnen het te maaien gebied blijft. Via het display kun je de maaitijden en -dagen instellen. Het toestel kan tot 60 minuten lang werken zonder stoppen.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven maar deze geeft positief advies. De koper is tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding en het apparaat werkt perfect eenmaal je de tuin begrensd hebt met de kabel.

Indien je op zoek bent naar een degelijke robotmaaier maar er liefst niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kun je altijd dit model eens bekijken. Het is niet meteen één van de goedkope apparaten maar ook al zeker niet het duurste. Laten we alvast even een opsomming maken van de eigenschappen van dit toestel.

Voordelen
Gebruiksgemak:

het is mogelijk om deze handige robotmaaier voor te programmeren. Op die manier hoef je trouwens niet thuis te blijven om het gras te maaien.

Mulch functie:

de mulch functie waarover het toestel beschikt, zorgt er voor dat er slechts een miniem laagje gras zal blijven liggen. Dit kan dan dienst doen als een soort natuurlijke mest.

Oppervlakte:

dankzij de krachtige motor is deze robotmaaier werkelijk ideaal voor ruime oppervlakten van maximaal 400m2. Hierbij is een eventuele helling van maximaal 25% geen enkel probleem.

Nadelen
Budget:

we merken dat de prijs voor sommige personen als een struikelblok beschouwd wordt.

 

 

Zoef Robot Rob

 

De Rob robotmaaier werkt volautomatisch en is geschikt voor gazonnen van wel 3000 m2. Dankzij de Lithium batterij kan dit apparaat bijna 3 uur aan een stuk werken en je kunt het toestel ook instellen op verschillende maaihoogtes. Als de batterij bijna leeg is keert de robotmaaier automatisch terug naar het oplaadstation.

Het apparaat weert obstakels dankzij de anti-bots sensor en als het begint te regenen keert het automatisch terug naar het oplaadstation. Het toestel beschikt verder nog over een sensor voor optillen of kantelen, zo stoppen de messen meteen met draaien als het opgetild of gekanteld wordt. Je beschikt verder nog over een afstandsbediening voor het toestel.

De gebruikers van deze robotmaaier aanbieding vinden het een topproduct. Het apparaat doet geruisloos zijn werk en is eenvoudig in gebruik. De accu gaat lang mee en de handleiding is duidelijk. Het is een stevig toestel die je leven makkelijker maakt.

Ook met het Zoef Robot apparaat mag je rekenen op heel wat kwaliteit en degelijkheid. Het is misschien niet afkomstig van een bekend merk maar voor sommigen is het alvast het beste merk. Bovendien is de prijs van dit toestel ook een pak lager in vergelijking met sommige andere apparaten uit deze lijst.

Voordelen
Oppervlakte:

dit apparaat functioneert helemaal volautomatisch. Het is daardoor werkelijk ideaal voor oppervlaktes tot en met 3000 m2.

Voeding:

de robotmaaier werkt op basis van een degelijke Lithium batterij. Zodra de batterij helemaal is opgeladen dan kun je het zonder problemen tot wel 3 uur lang gebruiken.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om de maaihoogte te gaan instellen en veranderen. Daarnaast zul je merken dat de robotmaaier automatisch het laadstation zal opzoeken op het moment dat de batterij dient te worden opgeladen.

Nadelen
Vraagprijs:

het is zeker niet het duurste toestel uit de lijst. Toch zou de vraagprijs als een struikelblok kunnen worden beschouwd.

 

 

Zoef Robot Hendrik-Jan

 

De Hendrik-Jan is eveneens geschikt voor een gazon van 3000 m2 en je kunt het toestel programmeren zodat het begint te werken op de tijd die jij opgeeft. Het apparaat beschikt over een veiligheidsknop en een optilsensor zodat de messen stoppen met draaien als hij opgetild wordt. Dankzij de Lithium batterij blijft het tot 3 uur actief.

Je kunt dit toestel op verschillende maaihoogtes instellen en je kunt het beveiligen met een pincode. Als je op de noodstop drukt stopt de maaier binnen een halve seconde en als de batterij bijna leeg is gaat de maaier automatisch terug naar het oplaadstation. Verder is het apparaat nog uitgerust met een anti-bots- en een regensensor.

Dit apparaat heeft een hoge prijs maar toch zijn de kopers tevreden over de prijs-kwaliteitverhouding. De handleiding is duidelijk en de robotmaaier is eenvoudig in te stellen. Het design van dit product valt ook in de smaak bij de kopers.

Net zoals het voorgaande product is ook deze Hendrik-Jan robotmaaier ideaal voor een gazon met een oppervlakte van maar liefst 3000 m2. Het is een krachtig toestel dat over een ruim vermogen beschikt en heel wat extra mogelijkheden en opties bezit. Het is dan ook altijd aangeraden om de voor- en nadelen even grondig te bestuderen.

Voordelen
Optilsensor:

dankzij de optilsensor zullen de messen van dit krachtige toestel meteen ophouden te draaien op het moment dat de maaier wordt opgetild.

Veiligheid:

daarnaast is deze handige robotmaaier ook nog voorzien van een extra veiligheidsknop.

Voeding:

net zoals het voorgaande toestel werkt ook deze robotmaaier op basis van een bijzonder krachtige en duurzame Lithium batterij. Wanneer je deze batterij helemaal laat opladen dan kun je het apparaat vervolgens 3 uur lang gebruiken.

Nadelen
Prijskaartje:

je zult dit apparaat niet meteen tussen de goedkope robotmaaiers hoeven te zoeken aangezien het niet over de laagste prijs beschikt.

 

 

GreenWorks Optimow-15

 

Tenslotte sluiten we het rijtje af met deze unieke robotmaaier van het bekende merk Greenworks. Indien je dit apparaat wenst aan te kopen dan zul je daar wel een iets ruimer budget voor moeten aanspreken. Het is namelijk niet meteen het toestel met de laagste prijs.

Deze Optimow-15 robotmaaier kan probleemloos een totale oppervlakte van maar liefst 1500 m2 maaien en dit op amper 1 dag tijd. Het toestel is dan ook uitgerust met een bijzonder krachtige en oplaadbare accu. Bij de levering van het de robotmaaier worden ook heel wat handige toebehoren meegeleverd zoals 200 meter begrenzingsdraad.

Jammer genoeg merken we dat er nog geen online beoordelingen bij dit product zijn geplaatst. Het is mogelijk dat sommige klanten het prijskaartje van deze robotmaaier misschien wel iets te hoog vinden. Laat je hierdoor echter niet afschrikken want misschien beantwoordt het product wel helemaal aan je verwachtingen.

Met deze unieke robotmaaier haal je een bijzonder krachtig product in huis. Het toestel is uitgerust met een duurzame 24V / 2.0Ah Li-Ion accu die je makkelijk en zonder problemen kunt opladen. Na een aanzienlijk korte oplaadtijd van amper 70 minuten kun je het apparaat voor maar liefst 70 minuten gebruiken.

Voordelen
Maaigebied:

dankzij de krachtige motor kun je met deze robotmaaier probleemloos een oppervlakte tot wel 1500 m2 gaan bewerken.

Bediening:

het is mogelijk om deze robotmaaier volledig manueel te bedienen of door gebruik te maken van de bijbehorende app.

Begrenzingsdraad:

bij de aankoop van de robotmaaier krijg je er maar liefst 200 meter begrenzingsdraad bij. Zo kun je de ruimte waarin de robotmaaier zich mag begegeven makkelijker bepalen.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg zul je deze robotmaaier niet meteen tussen de goedkope producten hoeven te verwachten.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status