5 Beste Rookvrije Barbecues Test van 2020

Laatste update: 06.08.20

 

Rookvrije barbecues – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Woon je op een appartementje met een klein terras, maar heb je toch zin in een heerlijke barbecue? Dan is de rookvrije barbecue misschien voor jou wel het ideale apparaat. Toch raden wij jou aan om niet meteen het eerste het beste toestel aan te kopen. Wij zijn alvast even een kijkje gaan nemen, en hebben ontdekt wat de 3 best beoordeelde rookvrije barbecues zijn. Zo blijkt de LotusGrill Classic alvast een schot in de roos te zijn. Het is een compact apparaat dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen. Uiteraard kun je ook nog altijd kiezen voor de Merkloos BBQ ‘classic’. Het toestel is voorzien van een handig circulatiesysteem waardoor je weinig tot geen last zult hebben van rookontwikkeling.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Rookvrije barbecues koopgids

 

In de zomer is er niets dat gezelliger is dan een heerlijke barbecue onder vrienden en familie. Zelfs als je op een appartementje woont en een heel klein terras hebt dan nog kun je hiervan genieten dankzij de rookvrije barbecues. Uiteraard moet je wel aandacht besteden aan een aantal zaken zoals het gebruiksgemak, de soort rookvrije barbecue, kolen, briketten of gas als je de beste rookvrije barbecues wilt vergelijken.

 

Gebruiksgemak

Zodra het een beetje mooi weer wordt, haalt werkelijk iedereen de barbecue weer uit. En zeg nu zelf, wat is er nu gezelliger dan een barbecue op een mooie zomerdag in het gezelschap van je vrienden en familie. Toch kan een barbecue ook voor heel wat rookoverlast zorgen. Als je op een boerderij woont dan zul je hier niet meteen klachten over krijgen. Maar stel dat je op een klein appartementje woont met een terras dan zul je wel iets meer rekening moeten houden met de buren die ook in het appartementsblok wonen.

Uiteraard willen wij jou helemaal niet verbieden om ook van een barbecue te genieten. Integendeel, wij helpen jou graag je probleem op te lossen. Tegenwoordig bestaan er namelijk ook rookvrije toestellen waarmee je net zoals een gewone barbecue op houtskool kan werken. Maar doordat het vet niet langer op het houtskool kan druppelen, zal er ook geen rook meer ontstaan. Op die manier kun jij dus ook zorgeloos genieten van een heerlijk stukje gegrild vlees.

De meeste rookvrije barbecues zijn bovendien ook heel compact waardoor ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Je kunt dus de barbecue gemakkelijk meenemen als je gaat kamperen of als je bijvoorbeeld met vrienden een paar dagen naar een festival gaat. Kortom dit lijkt wel een echte rookvrije barbecue aanbieding die je voor heel wat gelegenheden kunt gebruiken.

 

Soort rookvrije barbecue

Als je op zoek gaat naar een geschikt barbecue toestel dan zul je versteld staan van de mogelijkheden die er momenteel zijn. Zo heb je nu ook de rookvrije barbecues om rookhinder zoveel mogelijk te vermijden. Dit zijn misschien niet de goedkope rookvrije barbecues maar is toch een echte aanbeveling voor mensen die in de stad wonen of op een appartement met balkon.

Zo heb je de barbecue toestellen die werken op gas en die geschikt zijn om in een recordtempo een goed stukje vlees, vis of groenten te grillen. Doordat je gebruik maakt van gas zul je geen last hebben van rookontwikkeling op het moment dat je het toestel aansteekt. De gasbarbecue is heel eenvoudig aan te sluiten op een gasfles. Je hoeft echt helemaal geen schrik te hebben aangezien je de temperatuur van de gasbarbecue altijd zelf kunt regelen. Zo kun je op een veilige manier grillen.

Daarnaast heb je ook een aantal toestellen die werken op basis van houtskool, net zoals de meeste standaard barbecue toestellen. Maar doordat in deze toestellen het vet niet op het houtskool druppelt, kan rookhinder vermeden worden. Je kunt de temperatuur handig regelen door middel van het luchtcirculatiesysteem waarover deze toestellen beschikken. Houd er wel rekening mee dat qua onderhoud dit toestel iets moeilijker schoon te maken is dan de gasbarbecue.

 

Kolen, briketten of gas

Een rookvrije barbecue aanbieding kan werken op gas of kolen. Als je gaat voor een model dat niet op gas werkt en dus op houtskool dan kun je de houtskool ook veranderen door briketten. Daarom is het belangrijk dat je het verschil tussen beide kent. Houtskool is eigenlijk niet meer of niet minder dan verkoolde stukken hout. Dit wil dus zeggen dat ze ook heel erg snel zullen verbranden. Dit zou je ook als een nadeel kunnen zien want dan gaan ze gewoon ook veel minder lang mee. Je kunt houtskool wel gewoon bijvullen tijdens het barbecueën. Dit kan met briketten bijvoorbeeld niet.

Briketten zijn gemaakt van gemalen houtskool in combinatie met maïsmeel. Bovendien bevatten ze ook een soort van bindmiddel waardoor je briketten niet zomaar kunt aanvullen tijdens het barbecueën. Houd er wel rekening mee dat briketten veel langer op temperatuur blijven en dus veel langer meegaan.

Er bestaan ook grill-houtskoolbriketten die voorzien zijn van een speciale substantie die rookontwikkeling tracht tegen te gaan. Deze zijn enkel te verkrijgen in een speciaalzaak en dus iets duurder. Wat je dus ook kiest is afhankelijk van je eigen verwachtingen en wensen. Sowieso zul je geen rookhinder hebben doordat het vet niet op het houtskool of op de briketten valt. Bekijk ook zeker de reviews van kopers alvorens je de aanbiedingen verder bekijkt.

 

5 Beste Rookvrije Barbecues (Reviews) van 2020

 

Barbecueën in de zomer is heel gezellig en je kunt het als excuus gebruiken om je vrienden uit te nodigen. Maar soms heb je wel te veel last van de rook van een barbecue, vooral als er wind is dan kan de rook alle kanten opgaan. Om dit te vermijden kun je een rookvrije barbecue kopen om toch nog te genieten van een stukje gegrild vlees maar zonder rook. De volgende vijf artikelen zijn van topkwaliteit en je vindt er zeker de beste rookvrije barbecue tussen.

 

 

1. LotusGrill Classic Hybrid Tafelbarbecue

 

Deze rookvrije tafelbarbecue kun je gemakkelijk meenemen om overal te barbecueën. In slechts drie minuten is het apparaat klaar voor gebruik en omdat het vet niet op het houtskool kan vallen heb je geen last van rookvorming. De temperatuur kun je regelen dankzij het luchtcirculatiesysteem.

De ingebouwde batterij zorgt ervoor dat de ventilator werkt en je kunt het grillrooster en de binnenschaal in de vaatwasmachine schoonmaken. De buitenste schaal wordt niet heet omdat er koude lucht tussen de binnen- en de buitenschaal geventileerd wordt.

De commentaren van de kopers zijn vooral positief. Het product is snel gebruiksklaar en je zult ook geen last hebben van vlammen. De barbecue is makkelijk om te reinigen en hoewel sommige kopers de prijs te hoog vinden krijg je er wel topkwaliteit voor terug.

Wil jij ook wel graag eens barbecuen maar dat gaat niet vanwege rookoverlast voor je buren? Een rookvrije barbecue is dan de oplossing voor je probleem. Deze rookvrije barbecue kan jouw keuze zijn als je de voor- en nadelen bekijkt.

Voordelen
Bediening:

via het luchtcirculatiesysteem laat de temperatuur zich heel eenvoudig regelen.

Veiligheid:

de buitenschaal wordt niet heet. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je kind de handjes brandt.

Gemak:

deze rookvrije barbecue is heel snel gebruiksklaar

Reiniging:

schoonmaken is heel eenvoudig en het grillrooster en de binnenschaal kunnen zo de vaatwasser in.

Nadelen
Etenswaar:

een koper merkt op dat de grill niet echt geschikt is voor dikke stukken vlees.

Prijskaartje:

deze rookvrije barbecue heeft niet echt de laagste prijs. Daar staat wel weer een goede kwaliteit tegenover.

Koop bij bol.com (€144.99)

 

 

 

 

2. BBQ Rookvrije Houtskool Tafelbarbecue

 

Dankzij het slimme circulatiesysteem is deze barbecue bijna volledig rookvrij. De houtskool plaats je in het midden en daar rond kun je grillen zonder dat er vet op de houtskool kan vallen want deze vallen meteen in de binnenschaal.

De ingebouwde batterij zorgt voor de werking van de ventilator en je kunt de temperatuur van dit product makkelijk regelen. Dit is een tafelbarbecue wat wil zeggen dat je het op vele verschillende plaatsen kunt gebruiken. Je krijgt ook een draagtas bij de aankoop om de barbecue eenvoudig mee te nemen.

De enige koper die momenteel een review heeft geschreven is heel tevreden over deze rookvrije barbecue aanbieding. Het apparaat kun je bijna overal plaatsen, het is snel klaar voor gebruik en er wordt weinig rook gevormd.

Ook deze rookvrije barbecue beschikt over een luchtcirculatiesysteem. Er ontstaat geen rook en er zijn ook geen vlammetjes. De houtskool ligt in het midden en het grillen gebeurt rondom. Deze barbecue behoort misschien wel tot de populairste.

Voordelen
Temperatuur:

de temperatuur kan eenvoudig worden ingesteld via het luchtcirculatiesysteem en hij is heel snel gebruiksklaar.

Gemak:

de buitenzijde van de barbecue wordt niet heet en je kunt hem makkelijk verplaatsen. Met de meegeleverde draagtas kun je hem ook meenemen op vakantie.

Nadelen

Tot nu toe hebben nog maar twee kopers een review over deze rookvrije barbecue gegeven. Negatieve punten werden daarin niet genoemd. Zo is het voor ons lastig hier een advies te geven.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Dutch Mountains Turbo Barbecue Houtskool

 

Ook deze barbecue gebruikt een ventilator voor het luchtcirculatiesysteem. Met deze turbo barbecue kun je vlug je vlees of groenten grillen en je kunt de temperatuur regelen via een knop.

De ontwikkeling van rook wordt vermeden omdat er geen vetdruppels op de kolen kunnen vallen. Op die manier heb je ook geen last van hoge vlammen en kan het vlees niet aanbranden. De buitenschaal wordt ook niet heet dus je kunt het product zonder problemen opheffen.

De kopers geven positief advies over het gebruiksgemak van deze barbecue en je kunt het ook eenvoudig schoonmaken. Voor één koper is het product te hoog voor een tafelbarbecue maar de kwaliteit van de barbecue is uitstekend.

Natuurlijk kun je ook op regenachtige avonden gezellig in huis barbecueën met bijvoorbeeld deze rookvrije barbecue van Dutch Mountains. Ook deze is voorzien van het luchtcirculatiesysteem, waarmee je makkelijk de temperatuur kunt regelen.

Voordelen
Veiligheid:

de buitenschaal wordt niet heet dus kun je ook veilig barbecueën met je kinderen.

Budget:

deze rookvrije barbecue heeft een heel vriendelijke prijs. Hij zal dan ook naar alle waarschijnlijkheid binnen jouw budget kunnen passen.

Reiniging:

de barbecue is heel eenvoudig te reinigen. Zo ben je na een gezellige avond barbecueën niet nog uren druk met poetsen.

Nadelen
Hoogte:

Eén koper gaf aan, deze rookvrije barbecue iets te hoog te vinden voor een tafelmodel.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Draagbare Tafel BBQ Rookvrij

 

Maar ook goedkope rookvrije barbecues zijn verkrijgbaar. De Koolgrill van BBQ Collection is zo’n product en je kunt de temperatuur eenvoudig regelen dankzij het luchtcirculatiesysteem en de ingebouwde ventilator. Het product is al in slechts enkele minuten klaar voor gebruik en de buitenkant wordt niet heet dus je kunt de barbecue probleemloos verplaatsen.

Het is een lichte barbecue en door de compacte vorm kun je het makkelijk op een tafel of op de camping gebruiken. Je kunt bijna anderhalf uur lang grillen en de meeste onderdelen kun je eenvoudig in de vaatwasmachine reinigen.

Over dit product is momenteel nog geen review geschreven door een koper. Wegens een gebrek aan beoordelingen hebben wij geen advies geformuleerd voor deze rookvrije barbecue aanbieding.

Deze rookvrije barbecue is degene met de laagste prijs in onze top 5 selectie. Natuurlijk beschikt deze ook over het luchtcirculatiesysteem waarmee je de temperatuur regelt. Geen rook dus lekker barbecueën op het balkon.

Voordelen
Veiligheid:

de buitenkant wordt niet heet dus je kunt hem veilig verplaatsen.

Reiniging:

hij is heel eenvoudig schoon te maken. Je hoeft dus niet na een gezellige barbecue nog een uur te poetsen.

Budget:

met zijn zeer aantrekkelijke prijs past hij bijna in elk budget. Stel, dat je eens een keer met een aantal vrienden wilt barbecueën, kun je er een tweede bijkopen.

Gewicht:

met zijn lichte gewicht is hij ook makkelijk mee te nemen naar bijvoorbeeld de camping.

Nadelen
Brandduur:

een koper merkt op dat hij vrij snel is uitgebrand. Het bijvullen van houtskool gaat dan een beetje lastig.

Koop bij bol.com (€44.95)

 

 

 

 

5. LotusGrill Tafelbarbecue

 

Deze tafelbarbecue van LotusGrill kun je makkelijk overal mee naartoe nemen in de meegeleverde draagtas. Het product is al klaar voor gebruik in 3 minuten en omdat het vet niet op het houtskool kan druppelen ontstaat er ook geen rookvorming. Net als alle andere barbecues in dit artikel beschikt dit product over een slim luchtcirculatiesysteem.

Je kunt de temperatuur eenvoudig regelen en de ventilator wordt door een ingebouwde batterij van stroom voorzien. Je kunt verschillende onderdelen in de vaatwasmachine plaatsen en de buitenste schaal wordt niet heet dus je kunt de barbecue makkelijk oppakken om het te verplaatsen.

Ook hier zijn er nog geen beoordelingen geplaatst door andere gebruikers. Schrijf als eerste een review om toekomstige kopers te helpen bij het nemen van een beslissing.

Dit is de tweede barbecue van Lotus in onze top 5. Dit zou kunnen betekenen dat dit mogelijk wel het beste merk zou kunnen zijn. Kijk even naar de voor- en nadelen van dit product. Misschien ben je dan toch bereid voor deze duurdere rookvrije barbecue te kiezen.

Voordelen
Batterij:

het gepatenteerde luchtcirculatiesysteem wordt aangedreven door een geïntegreerde batterij. Hiermee kan nog eenvoudiger de temperatuur worden geregeld.

Gebruik:

het apparaat is snel gebruiksklaar. Je kunt al na 3 minuten met grillen beginnen.

Draagtas:

met de bijgeleverde draagtas is deze rookvrije barbecue ook heel makkelijk mee te nemen naar vrienden of de camping.

Nadelen
Prijskaartje:

deze rookvrije barbecue is niet echt goedkoop. Daar staat dan wel weer een hele goede kwaliteit tegenover.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status