5 Beste Satellietontvangers Test van 2022

Laatste update: 29.06.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Satellietontvangers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar een groter aanbod aan gratis zenders dan kun je overwegen om een satellietontvanger aan te schaffen. In onze koopgids krijg je voldoende informatie zodat je veel gerichter op zoek kunt gaan om een degelijke satellietontvanger aan te kopen. Echter, zijn we ook al zo vrij geweest om een selectie te maken van 3 topproducten. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Tvv Schotelset Met Interact Hd Zapper indien je over een ruim zenderaanbod onder tv Vlaanderen wilt genieten. Daartegenover staat de TechniSat TechniStar S3 ISIO die dan weer bekend staat om zijn hoge data-overdrachtsnelheden en compatibiliteit met audio-, beeld- én videoformaten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Satellietontvangers koopgids

 

Met een satellietontvanger kun je verschillende gratis kanalen ontvangen om zo een nog groter aanbod aan zenders te hebben. Bij het kopen van een satellietontvanger is het belangrijk dat je met enkele factoren rekening houdt. Wil je analoge of digitale signalen ontvangen? Welke schotel gebruik je? Welke extra functies heeft het apparaat en hoeveel kost het?

Digitale of analoge ontvanger

De ontvanger is het belangrijkste onderdeel van de satellietset. Je hebt een ontvanger nodig om kanalen te kunnen ontvangen via de schotel. Je kunt uit twee verschillende ontvangers kiezen: één voor analoge signalen en één voor digitale signalen.

De meeste ontvangers die tegenwoordig in omloop zijn gebruiken digitale signalen om zenders te ontvangen. Het digitale signaal wordt door de ontvanger vertaalt in beeld en geluid. Je kunt verschillende gratis kanalen ontvangen maar er zijn ook andere zenders die versleuteld zijn. Voor deze zenders heb je een smartcard nodig om het signaal te decoderen.

Deze smartcard kun je eenvoudig in het apparaat steken om het te gebruiken. Let ook op het formaat van de ontvanger want deze kunnen al vlug te groot zijn om in een inbouwkastje te plaatsen. Sommige modellen hebben het formaat van een oude VCR.

 

Welke schotel gebruik je?

Je kunt kiezen tussen een vaste schotel die je op het dak of op het balkon installeert, of een losse schotel die je kunt plaatsen waar je wilt. Een vaste schotel kost een stuk meer dan een losse schotel, je moet daarbij ook nog rekening houden met de installatiekosten door een expert.

De schotel wordt meestal vastgemaakt aan een wendbare mast die je met de hand kunt draaien om een betere ontvangst te hebben. Als je geen beperkingen hebt op je budget dan kun je kiezen voor een elektrisch aangestuurde antenne die automatisch de beste ontvangst opzoekt.

Een vaste schotel heeft echter enkele voordelen. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt het direct gebruiken. Aan de andere kant heeft het wel een hoge prijs en zijn ze ook kwetsbaar omdat ze buiten hangen. Als je kiest voor een losse set dan moet je deze eerst opbouwen voordat je de schotel kunt gebruiken. Je hebt ook plaats nodig om deze schotel binnenshuis te bewaren wanneer je deze afbreekt. Dit kan echter een goede oplossing zijn om mee te nemen in de caravan.

 

Nuttige functies

Bij sommige ontvangers is het mogelijk om een USB stick of een externe harde schijf op het apparaat aan te sluiten. Op die manier kun je programma’s opnemen om die op een later tijdstip opnieuw te bekijken.

Andere ontvangers ondersteunen ook radiostations zodat je naar muziek kunt luisteren of hebben een aanbod van on-demand films en series. Sommige kun je zelfs met internet verbinden om te genieten van internetradio.

Let ook op de opslagcapaciteit van het toestel. Vele ontvangers beschikken over een interne harde schijf van enkele GB die je kunt gebruiken om programma’s op te nemen en te bewaren.

Verder kan het nog nuttig zijn om verschillende aansluitingen op het apparaat te hebben. Een HDMI verbinding is zeker nodig om het toestel aan te sluiten op de televisie. Als je over meerdere HDMI aansluitingen beschikt dan kun je nog andere apparatuur verbinden. Ook audioverbindingen kunnen handig zijn, zo kun je de ontvanger aansluiten op een versterker of een home cinema systeem voor een beter geluid.

Als je de ontvanger wilt gebruiken op een camping dan moet je controleren of het toestel ook geschikt is om te werken op een stroombron van 12V. Anders kun je dit apparaat niet in de auto of de caravan gebruiken.

Prijs van een satellietontvanger

Als je kiest om een vaste schotel te installeren en een digitale ontvanger te kopen dan moet je er rekening mee houden dat je meer geld zult nodig hebben. De installatiekosten komen er ook nog bij maar je kunt dan wel meer zenders ontvangen en de ontvanger ook voor andere doeleinden gebruiken zoals naar muziekzenders luisteren.

Het is niet makkelijk om een goede satellietontvanger te kopen want er zijn niet zoveel aanbieders. Je kunt dus best de producten op verschillende websites vergelijken en meer informatie opzoeken over de sterke en zwakke punten van elk model. Als je iemand kent die al een satellietontvanger gekocht heeft dan kun je deze persoon om een aanbeveling vragen. Hij of zij kan je ook extra nuttige informatie geven voordat je een aankoop maakt.

Online is het eenvoudig om aanbiedingen te vinden maar je moet wel zeker zijn dat je een product koopt met een goede kwaliteit.

 

5 Beste Satellietontvangers (Reviews) van 2022

 

Als je graag televisie kijkt voor het slapengaan en graag het aanbod van gratis zenders wilt uitbreiden dan koopt je best een satellietontvanger. Zo kun je gemakkelijk alle satellietzenders ontvangen op je televisie en heb je veel meer keuze wanneer je de televisie aanzet. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van online reviews en op een rijtje gezet. Kies er zelf de beste satellietontvanger uit.

 

1. Tvv Schotelset Met Interact Hd Zapper // TV Vlaanderen – Complete Set 

 

Ben je op zoek naar een kwalitatieve satellietontvanger aanbieding set die perfect geschikt blijkt voor thuisgebruik? Dan is dit exemplaar van TV Vlaanderen alvast de moeite waard om even van naderbij te bekijken. Zo omvat het pakketje in eerste instantie een functionele CanalDigitaal en tv Vlaanderen gecertificeerde M7 801 HD receiver verder aangevuld met een tv Vlaanderen smartcard, een L-beugel, een bijbehorende Asat 64 cm satellietschotel, een F-F Coax kabel van 20 meter lang, een kompas en een informatieve handleiding.

Dankzij zijn compacte formaat en relatief lichte gewicht, is deze receiver makkelijk ergens in huis te installeren – bij voorkeur in de buurt van het televisietoestel. Eenmaal correct geïnstalleerd, kun je genieten van een bijzonder ruim zenderaanbod van tv Vlaanderen en dit alles tegen een schappelijk prijskaartje. Bovendien kan de receiver ook dienst doen als opnamemogelijkheid maar dan heb je daar wel een USB-stick of een extern HDD kaart voor nodig die jammer genoeg niet worden meegeleverd.

De set blijkt eveneens uitgerust met een ingebouwde elektronische gids, de mogelijkheid om live te pauzeren en wordt aangeboden inclusief een afstandsbediening. Klanten reageren bijzonder tevreden en kennen maar liefst 5 sterren toe.

Voordelen:
Formaat:

de receiver wordt gekenmerkt door een relatief compact formaat waarbij een breedte van 19,5 cm wordt aangevuld met een hoogte van 66 cm en een lengte van 67,5 cm.

Verpakkingsinhoud:

de verpakking bestaat enerzijds uit een M7 MZ101 HD receiver inclusief ingebouwde smartcard en anderzijds uit een Asat 64 cm satellietschotel, een Astras ⅓ Duo LNB, een L beugel inclusief de nodige schroeven voor muurmontage, een informatieve installatiehandleiding en een 20 meter lange F/F Coax kabel.

Handig in gebruik:

eenmaal correct geïnstalleerd geniet je van een het ruime zenderaanbod onder tv Vlaanderen en dit tegen een vriendelijk prijskaartje. Dit wordt aangevuld met een elektronische gids en de mogelijkheid om een uitzending live te pauzeren.

Nadelen:
Geen 4K:

met de tv Vlaanderen kies je voor een standaard digitale HD satellietontvanger. Ben je op zoek naar een 4K satellietontvanger dan is dit exemplaar niet meteen de beste aanbeveling binnen deze selectie.

Koop bij bol.com (€209)

 

 

 

 

2. TechniSat TechniStar S3 ISIO Satelliet Volledige HD TV set-top box

 

Mag het allemaal net dat tikkeltje meer zijn en is budget daarbij minder van belang, dan raden wij jou aan om deze HD satellietontvanger van Technisat alvast even wat grondiger onder de loep te nemen. Zo wordt de zwarte receiver gekenmerkt door een relatief compact formaat wat het net iets makkelijker maakt om deze volwaardige set in de ruimte – bij voorkeur in de buurt van het televisietoestel – te installeren.

Met de TechniSat TechniStar S3 ISIO kies je dan ook gelijk voor een digitale satellietontvanger die in staat is om diverse video-, audio- én beeldformaten te ondersteunen gaande van ASF, AVI en M2TS tot AAC, mp2, mp3 en JPEG XR. Hij is daarbij uitgerust met een helder en duidelijk leesbaar VFD beeldscherm waarop tot wel 12 cijfers kunnen worden weergegeven. Dit wordt aangevuld met 1000 pagina’s Teletekst en behoorlijk hoge data-overdrachtsnelheden van maar liefst 10,100 Mbit/s.

Een blik op de online reviews toont aan dat klanten duidelijk overtuigd zijn van de aangeboden kwaliteit en gebruiksvriendelijkheid wat gelijk resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren.

Voordelen:
Digitaal:

het betreft een digitale satellietontvanger die in staat is om diverse audio-, beeld- én videoformaten te ondersteunen.

Beeldscherm:

deze relatief compacte satellietontvanger zonder schotel is uitgerust met een helder en bijzonder duidelijk leesbaar VFD beeldscherm waarop tot maximaal 12 cijfers kunnen worden weergegeven.

Snelheid:

je bent gezegend met behoorlijk hoge data-overdrachtsnelheden die makkelijk kunnen oplopen tot wel 10,100 Mbit/s.

Nadelen:
Geen afstandsbediening:

bij aankoop wordt jammer genoeg geen afstandsbediening meegeleverd.

Prijskaartje:

we durven vermoeden dat zijn prijskaartje door sommige klanten wel eens als een minpuntje zou kunnen worden beschouwd.

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

3. M7 Group Tv Vlaanderen M7 MP-201 Hd Pvr 500GB

 

In vergelijking met het vorige apparaat lijkt deze satellietontvanger, van het merk M7 Group, net iets gunstiger geprijsd. Toch zul je nog steeds een behoorlijk ruim budget moeten voorzien waardoor hij misschien niet toegankelijk is voor mensen met iets minder financiële ruimte. Het rechthoekige compacte design van 5 cm hoog, 16 cm breed en 26 cm lang, maakt het mogelijk om voor deze satellietontvanger makkelijk een plekje te vinden.

Hij is voorzien van een ingebouwde recorder en biedt hierbij een totale opslagcapaciteit van maar liefst 500 GB aan, wat behoorlijk veel is. Verder zul je zien dat hij de mogelijkheid biedt om al je favoriete programma’s en zenders op TV Vlaanderen te bekijken alsook de elektronische gids te raadplegen. Hierbij kun je probleemloos live pauzeren om vervolgens weer verder te kijken, alsook opnemen en afspelen tegelijk.

Hij ondersteunt interactieve tv en kan zowel bestuurd worden via een mobiele app alsook via de meegeleverde afstandsbediening. Jammer genoeg werden er nog geen reacties geplaatst waardoor het voor ons bijzonder moeilijk is om jou verder advies te geven omtrent de gebruikerservaringen.

Voordelen
Toebehoren:

de verpakking telt niet alleen de satellietontvanger maar tevens ook een afstandsbediening inclusief 2 batterijen, een 12 Volt adapter, een HDMI kabel, een infrarood verlengkabel en een installatiehandleiding.

Bediening:

aangezien er een afstandsbediening wordt meegeleverd, kun je de satellietontvanger makkelijk zo bedienen. Daarnaast kun je hem ook bedienen door middel van een speciale applicatie.

Opslagcapaciteit:

je bent verzekerd van een ruime opslagcapaciteit die maar liefst 500 GB telt.

Nadelen
Geen aanbieding:

ben je op zoek naar een aanbieding tussen de satellietontvangers, dan is dit product jammer genoeg geen goede aanbeveling.

Koop bij bol.com (€299)

 

 

 

 

4. Vu+ Uno 4k se FBC-S2x (satelliet) ontvanger // Gecertificeerd voor: Canal digitaal

 

Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor deze unieke satellietontvanger jou aangeboden en geleverd door het bekende merk Vu+. Bovendien krijg je er op het moment van levering eveneens een afstandsbediening, een quick manual, een HDMI-kabel en een externe IR-ontvanger bij wat zijn prijskaartje toch min of meer lijkt te rechtvaardigen. Hoewel 1 koper vindt dat er weinig aansluitingsmogelijkheden voorhanden zijn, lijkt de overgrote meerderheid duidelijk tevreden wat resulteert in 4,5 op 5 sterren.

Met de Vu+ Uno 4K Second Edition kies je voor een kwalitatieve receiver die gebruik maakt van een bijzonder krachtige ARM Dual Core processor en geschikt blijkt voor zowel HD alsook UHD tv-programma’s. Hij wordt daarbij aangevuld met een helder en duidelijk leesbaar TFT LCD beeldscherm van 2,4 inches groot en een bijzonder ruime opslagcapaciteit en intern werkgeheugen.

Het pakketje wordt nog verder uitgebreid met een HDMI 2.0 in- én uitgang, 2 afzonderlijke USB-aansluitingen ter hoogte van de achterkant van de receiver en een handige Smartcard-reader. Kortom, een waar toppertje binnen zijn segment.

Voordelen:
Aansluitingsmogelijkheden:

je bent alvast verzekerd van een degelijke HDMI 2.0 in- én uitgang en 2 afzonderlijke USB 3.0 aansluitingen.

Verpakkingsinshoud:

de VU+ Uno 4K SE UHD satellietontvanger wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening, een quick manual, een HDMI-kabel en een externe IR-ontvanger.

Apps:

deze ontvanger garandeert de mogelijkheid om te werken met verschillende apps ondanks het gebruikte besturingssysteem iOS en/ of Android.

Nadelen:
Weinig aansluitingsmogelijkheden:

uit de online reviews kunnen we opmaken dat 1 koper toch wat meer aansluitingsmogelijkheden had verwacht.

Koop bij bol.com (€289)

 

 

 

 

5. Amiko HD 8265 + combo satelliet & kabel/T2 ontvanger

 

We kunnen het rijtje van de 5 topproducten afsluiten met deze unieke satellietontvanger van Amiko, die jou tevens wordt aangeboden tegen een zacht prijskaartje. Een blik op de online reviews toont dan ook heel wat positieve reacties aan over de kwaliteit van het beeld en het geluid. Eén koper laat echter wel weten dat je een ci-module nodig hebt om Canal digitaal te bekijken.

De ontvanger wordt jou aangeboden inclusief een HDMI kabel, een infrarood oog, een handleiding met instructies en een praktische afstandsbediening inclusief de nodige batterijen. Hij wordt ondersteund door een krachtige 800 MHz CPU processor, een RAM geheugen van wel 256 MB en een totale opslagcapaciteit van 16 MB op het Flashgeheugen. Met een maximale ingangsspanning van 12 VDC, is deze ontvanger probleemloos aan te sluiten op je televisietoestel waarna hij heel wat opties aanbiedt.

Zo kun je programma’s opnemen om ze vervolgens later af te spelen of gewoon een live programma even pauzeren. Verder is hij voorzien van verschillende aansluitingen zoals USB alsook een ethernet en/ of USB wifi ondersteuning. Kortom, een handig en makkelijk te bedienen apparaat met maar liefst 6000 programmeerbare kanalen.

Voordelen
Aansluitingen:

met behulp van de ethernet verbinding of de USB wifi ondersteuning, kun je makkelijk een verbinding maken met het internet.

Handig in gebruik:

niet alleen het pauzeren van een live uitzending behoort tot de mogelijkheden maar ook het opnemen en afspelen van programma’s en/ of films.

Budgetvriendelijk:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien verschijnen van het betaalbare prijskaartje.

Nadelen
Geen Canal digitaal:

volgens één koper zou het echter niet mogelijk zijn om Canal digitaal te bekijken of je moet daarvoor een ci-module aankopen.

Koop bij bol.com (€89)

 

 

 

Laat een reactie achter

4 COMMENTAIRES

Roland Zwiebel

May 20, 2021 at 9:27 am

SAB is al in midden 2019 opgehouden met het produceren van satelliet-ontvangers. Hoe kun je dan anno 2021 nog een Sab Titan Micro aanprijzen?? Bovendien, deze is met smartcard waarvan CD heeft aangekondigd die volgend jaar niet meer te ondersteunen.

Reply
10top Team

May 23, 2021 at 11:59 am

Hoi Roland,

Bedankt voor de reactie op de tekst over “satellietontvangers”.
Wij zijn inderdaad op de hoogte van het feit dat SAB al enkele tijd terug gestopt is met de productie. Echter, zolang de voorraad strekt, kan het product nog worden aanbevolen.

In elk geval worden de pagina’s regelmatig aan een update onderworpen zodanig dat we verouderde toestellen en/ of niet meer verkrijgbare apparaten uit de selectie kunnen halen. We houden hier dus ook rekening mee.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Rudi Steurs

October 28, 2020 at 6:51 pm

Geen enkele van deze ontvangers is leverbaar bij bol.com.

Reply
10top Team

October 28, 2020 at 10:36 pm

Hoi Rudi,

Wij stellen het zeer op prijs als klanten reageren op de artikelen.
We gaan het zeker bekijken en de pagina actualiseren indien de producten niet meer leverbaar blijken.

Met vriendelijke groet,
Het 10toptest.nl team

Reply
DMCA.com Protection Status