5 Beste Satellietontvangers Test van 2020

Laatste update: 04.12.20

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Satellietontvangers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Indien je op zoek bent naar een groter aanbod aan gratis zenders dan kun je eventueel eens nadenken om eventueel een satellietontvanger aan te schaffen. In onze koopgids krijg je voldoende informatie zodat je veel gerichter op zoek kunt gaan om een degelijke satellietontvanger aan te kopen. Als je beperkt zit qua tijd maar er toch zeker van wilt zijn dat je een kwalitatief degelijk product aankoopt, kun je ook gewoon onze top 3 van satellietontvangers gaan raadplegen. Daaruit is gebleken dat de SAB SKY 4900 HD wel degelijk een plaatsje in onze top 3 verdient omwille van het voordelige tarief en de gebruiksvriendelijkheid. Ook de RED360+ IPTV box heeft een plaatsje verdiend en is dan ook een waardig alternatief. Je krijgt er niet alleen een ruimer aanbod aan films bij maar ook heel wat leuke toebehoren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Satellietontvangers koopgids

 

Met een satellietontvanger kun je verschillende gratis kanalen ontvangen om zo een nog groter aanbod aan zenders te hebben. Bij het kopen van een satellietontvanger is het belangrijk dat je met enkele factoren rekening houdt. Wil je analoge of digitale signalen ontvangen? Welke schotel gebruik je? Welke extra functies heeft het apparaat en hoeveel kost het?

Digitale of analoge ontvanger

De ontvanger is het belangrijkste onderdeel van de satellietset. Je hebt een ontvanger nodig om kanalen te kunnen ontvangen via de schotel. Je kunt uit twee verschillende ontvangers kiezen: één voor analoge signalen en één voor digitale signalen.

De meeste ontvangers die tegenwoordig in omloop zijn gebruiken digitale signalen om zenders te ontvangen. Het digitale signaal wordt door de ontvanger vertaalt in beeld en geluid. Je kunt verschillende gratis kanalen ontvangen maar er zijn ook andere zenders die versleuteld zijn. Voor deze zenders heb je een smartcard nodig om het signaal te decoderen.

Deze smartcard kun je eenvoudig in het apparaat steken om het te gebruiken. Let ook op het formaat van de ontvanger want deze kunnen al vlug te groot zijn om in een inbouwkastje te plaatsen. Sommige modellen hebben het formaat van een oude VCR.

 

Welke schotel gebruik je?

Je kunt kiezen tussen een vaste schotel die je op het dak of op het balkon installeert, of een losse schotel die je kunt plaatsen waar je wilt. Een vaste schotel kost een stuk meer dan een losse schotel, je moet daarbij ook nog rekening houden met de installatiekosten door een expert.

De schotel wordt meestal vastgemaakt aan een wendbare mast die je met de hand kunt draaien om een betere ontvangst te hebben. Als je geen beperkingen hebt op je budget dan kun je kiezen voor een elektrisch aangestuurde antenne die automatisch de beste ontvangst opzoekt.

Een vaste schotel heeft echter enkele voordelen. Het is gebruiksvriendelijk en je kunt het direct gebruiken. Aan de andere kant heeft het wel een hoge prijs en zijn ze ook kwetsbaar omdat ze buiten hangen. Als je kiest voor een losse set dan moet je deze eerst opbouwen voordat je de schotel kunt gebruiken. Je hebt ook plaats nodig om deze schotel binnenshuis te bewaren wanneer je deze afbreekt. Dit kan echter een goede oplossing zijn om mee te nemen in de caravan.

 

Nuttige functies

Bij sommige ontvangers is het mogelijk om een USB stick of een externe harde schijf op het apparaat aan te sluiten. Op die manier kun je programma’s opnemen om die op een later tijdstip opnieuw te bekijken.

Andere ontvangers ondersteunen ook radiostations zodat je naar muziek kunt luisteren of hebben een aanbod van on-demand films en series. Sommige kun je zelfs met internet verbinden om te genieten van internetradio.

Let ook op de opslagcapaciteit van het toestel. Vele ontvangers beschikken over een interne harde schijf van enkele GB die je kunt gebruiken om programma’s op te nemen en te bewaren.

Verder kan het nog nuttig zijn om verschillende aansluitingen op het apparaat te hebben. Een HDMI verbinding is zeker nodig om het toestel aan te sluiten op de televisie. Als je over meerdere HDMI aansluitingen beschikt dan kun je nog andere apparatuur verbinden. Ook audioverbindingen kunnen handig zijn, zo kun je de ontvanger aansluiten op een versterker of een home cinema systeem voor een beter geluid.

Als je de ontvanger wilt gebruiken op een camping dan moet je controleren of het toestel ook geschikt is om te werken op een stroombron van 12V. Anders kun je dit apparaat niet in de auto of de caravan gebruiken.

Prijs van een satellietontvanger

Als je kiest om een vaste schotel te installeren en een digitale ontvanger te kopen dan moet je er rekening mee houden dat je meer geld zult nodig hebben. De installatiekosten komen er ook nog bij maar je kunt dan wel meer zenders ontvangen en de ontvanger ook voor andere doeleinden gebruiken zoals naar muziekzenders luisteren.

Het is niet makkelijk om een goede satellietontvanger te kopen want er zijn niet zoveel aanbieders. Je kunt dus best de producten op verschillende websites vergelijken en meer informatie opzoeken over de sterke en zwakke punten van elk model. Als je iemand kent die al een satellietontvanger gekocht heeft dan kun je deze persoon om een aanbeveling vragen. Hij of zij kan je ook extra nuttige informatie geven voordat je een aankoop maakt.

Online is het eenvoudig om aanbiedingen te vinden maar je moet wel zeker zijn dat je een product koopt met een goede kwaliteit.

 

5 Beste Satellietontvangers (Reviews) van 2020

 

Als je graag televisie kijkt voor het slapengaan en graag het aanbod van gratis zenders wilt uitbreiden dan koopt je best een satellietontvanger. Zo kun je gemakkelijk alle satellietzenders ontvangen op je televisie en heb je veel meer keuze wanneer je de televisie aanzet. Wij hebben vijf verschillende producten vergeleken op basis van online reviews en op een rijtje gezet. Kies er zelf de beste satellietontvanger uit.

 

1. Sab Sky 4900 HD FTASC Canal Digitaal Satellietonvanger

 

Met deze HD satellietontvanger is het mogelijk om programma’s op te nemen als je een externe harde schijf of USB stick erop aansluit. Het beschikt over een kaartlezer en ondersteunt FastScan, MultiScan, Youtube, RSS Reader,… Dankzij de lage prijs behoort het toestel tot de categorie van goedkope satellietontvangers.

De gebruikers geven een positief advies over dit product in hun online reviews. Ze zijn heel tevreden over de prijs/kwaliteitsverhouding en het toestel is eenvoudig in gebruik. Het apparaat is makkelijk te installeren en de beeldkwaliteit van de zenders die je ontvangt is goed. Het is een kleine en compacte satellietontvanger.

De beeldkwaliteit op een grote televisie is echter iets minder en sommige kopers vinden het toestel nogal kwetsbaar. De handleiding is enkel in het Engels en mocht ook iets overzichtelijker zijn.

Wil je graag iets meer zenders kunnen bekijken, dan is deze satellietontvanger van Sab misschien wel datgene waar jij al zo lang naar op zoek bent. Aan de reacties te zien, die overwegend positief zijn, durven we stellen dat dit misschien wel eens de populairste satellietontvanger uit onze lijst zou kunnen zijn. Voor heel wat mensen zal Sab ook veruit het beste merk zijn.

Voordelen
Prijskaartje:

dit toestel heeft een vrij lage prijs en kun je daardoor zeker en vast terugvinden bij de goedkope satellietontvangers.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om met deze satellietontvanger ook programma’s op te nemen. Het enige dat je dan nodig hebt is een externe harde schijf of een USB stick die je op het apparaat hoeft aan te sluiten.

Nadelen
Handleiding:

enkele kopers vinden het jammer dat de gebruiksaanwijzing volledig in het Engels was. Bovendien wordt niet alles even goed uitgelegd.

Kwetsbaar:

een andere gebruiker vindt het toestel toch net iets te kwetsbaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Red360+ Iptv box

 

Met de RED360 kun je genieten van hoogwaardige beeldkwaliteit en snelle kanaalwisselingen. Je kunt live televisie kijken maar je krijgt er ook een aanbod van on-demand films en series bij. Het apparaat ondersteunt verder ook lokale en online muziekstations en beschikt over internetradio voor wanneer je naar je favoriete muziek wilt luisteren.

Het beschikt over een opslagcapaciteit van 8 GB en wordt geleverd met een afstandsbediening, stroomadapter, batterijen en een HDMI kabel.

Over deze satellietontvanger aanbieding zijn er momenteel nog maar twee reviews geschreven maar de kopers vinden dit product helemaal top. Het is een gebruiksvriendelijk en overzichtelijk toestel en de beeldkwaliteit is uitstekend. De prijs ligt in een hogere prijsklasse maar de kopers zijn er toch tevreden over vanwege de kwaliteit die ze er voor krijgen.

Aan de positieve reacties bij dit product te lezen, durven we stellen dat deze satellietontvanger van Tvbox.nl zeker en vast een topproduct hoeft te zijn. Om dit helemaal zeker te weten, hebben wij het product even grondig onderzocht. Hieronder kun je de voor- en nadelen van deze satellietontvanger raadplegen.

Voordelen
Beeldkwaliteit:

met deze satellietontvanger kun je genieten van een schitterende beeldkwaliteit. Bovendien is het mogelijk om heel snel van kanaal te verwisselen.

Aanbod films:

je krijgt er meteen een groot aanbod aan films en series bij. Uiteraard is het ook mogelijk om live televisie te kijken als je dat wenst.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze satellietontvanger krijg je er ook een heleboel toebehoren bij. Denk maar aan een stroomadapter, batterijen, een afstandsbediening en zelfs een HDMI kabel.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal enthousiast over de voordelen van deze satellietontvanger. Voor hen zijn er dan ook helemaal geen minpunten aan te vinden. Dit maakt het voor ons net iets lastiger om eventuele nadelen te ontdekken.

Koop bij bol.com (€68.95)

 

 

 

 

3. VU+ Solo SE V2 Full HD Dual Satelliet-Tuner Receiver Hybrid

 

Deze kleine satellietontvanger is ideaal voor mensen met weinig ruimte. Je kunt het bijvoorbeeld in je caravan plaatsen of meenemen naar een camping. Het toestel beschikt over alle belangrijke hardware en software en is uitgerust met vele opties zoals de Opera Webbrowser en HBBTV.

Verder heeft het een Linux besturingssysteem, 1GB DDR3 DRAM geheugen, een smartcard reader, 2 USB 2.0 aansluitingen, 2 audio uitgangen, een geavanceerde elektronische programmagids, multimedia plug-in ondersteuning en nog veel meer!

De twee kopers die een review geschreven hebben voor dit product geven een volledig positief advies. Het toestel is van goede kwaliteit en de beeldkwaliteit is uitstekend. Het apparaat past perfect en beschikt over vele aansluitmogelijkheden.

Vu+ maakt zeker deel uit van de bekende merken en is misschien ook wel het beste merk voor sommige gebruikers. Dankzij deze satellietontvanger kun jij vanaf nu naar meerdere zenders kijken en kun je van alles op de hoogte blijven. Het is een vrij compact apparaat dat je dus ook gemakkelijk kunt verplaatsen.

Voordelen
Formaat:

deze satellietontvanger is vrij klein van formaat en is daardoor ideaal om bijvoorbeeld in de kampeerwagen te plaatsen.

Capaciteit:

ondanks het kleine formaat van deze satellietontvanger is het toestel wel uitgerust met alle nodige opties en mogelijkheden.

Nadelen

Ook hier merken we dat alle kopers die gereageerd hebben, helemaal enthousiast zijn over het product dat ze aangekocht hebben. Daarom is het voor ons vrij moeilijk om je verder advies te geven over de eventuele nadelen die aan het product verbonden zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Mutant HD1265

 

De Mutant HD1265 biedt maar liefst 50% datareductie en is zeer kostenbesparend voor media opslag, IPTV en streams.  

De satellietontvanger wordt geleverd met een HDMI kabel, een afstandsbediening, batterij en gebruiksaanwijzing. Het beschikt over 512 MB DDR3 geheugen en een kaartlezer. Het apparaat heeft een zwarte kleur en is uitgerust met een display. Met de Fast Channel change kun je snel veranderen van kanaal.

Deze HD satellietontvanger ontvangt positieve beoordelingen van de online gebruikers. Ze zijn tevreden over de goede kwaliteit van het apparaat en de prijs die ze ervoor betalen. Het toestel is eenvoudig te installeren en de beeldkwaliteit is uitstekend. De kopers van deze satellietontvanger aanbieding vinden het een voordelige koop.

Met de Mutant satellietontvanger kun jij vanaf nu het aanbod van gratis zenders zoveel gaan uitbreiden als jij zelf wilt. Bovendien zul je dan ook veel meer zenders kunnen ontvangen en zo de keuze aan programma’s alleen maar groter kunnen maken. Maar wat zijn nu de sterke en minder sterke kanten van dit apparaat.

Voordelen
Prijskaartje:

het is misschien niet meteen het product met de laagste prijs, maar toch kun je het tegen een zeer voordelig prijsje aankopen.

Toebehoren:

bij de aankoop van dit toestel krijg je er niet alleen een afstandsbediening bij maar ook batterijen en een handige gebruiksaanwijzing.

Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van een sterk geheugen en een kaartlezer. Op het display kun je alles gemakkelijk aflezen.

Nadelen
Formaat:

in vergelijking met sommige andere satellietontvangers uit onze lijst, is dit model iets minder compact. En misschien zullen sommige gebruikers daar wel eens een probleem van kunnen maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Edision Proton DVB-S2 Ontvanger

 

De Edision Proton digitale Full HD satellietontvanger behoort tot de categorie van goedkope satellietontvangers en is heel compact. Het is uitgerust met een HDMI, AV en USB poort en is geschikt om alle gratis TV-kanalen via satelliet te ontvangen. Het wordt geleverd met een voorgeprogrammeerde zenderlijst. Het toestel beschikt ook over teletekst en vanuit de standby modus krijg je na twee seconden al terug beeld.

Je kunt natuurlijk ook je eigen zender programmeren met de Fastscan functie en het toestel is geschikt voor 12 Volt dus je kunt het gebruiken op de camping of in de caravan. Je kunt tot wel 4000 TV en radioprogramma’s opslaan en het apparaat is energiezuinig want het verbruikt minder dan 0,5 Watt stroom tijdens de standby.

De kopers van dit apparaat zijn tevreden over de kwaliteit die ze krijgen voor de goedkope prijs. Het apparaat is compact en eenvoudig te installeren. Het toestel zoekt heel snel naar zenders en werkt perfect. De gebruikers van dit product vinden het een voordelige koop.

Ben jij al een tijdje op zoek naar een degelijke satellietontvanger zodat je het aanbod aan gratis zenders kunt uitbreiden? Dan is dit model van Edison misschien wel dat waar jij naar op zoek bent. Bovendien kun je het ook al tegen een vrij voordelige prijs aankopen waardoor je dus niet meteen een groot budget hoeft te voorzien.

Voordelen
Formaat:

dit toestel behoort absoluut tot de compacte satellietontvangers.

Prijskaartje:

je zult versteld staan van de prijs van dit apparaat. Het maakt namelijk deel uit van de goedkope satellietontvangers.

Gebruiksvriendelijk:

het toestel is voorzien van een voorgeprogrammeerde zenderlijst. Verder beschikt het ook over teletekst.

Nadelen
Matige kwaliteit:

slechts een kleine minderheid van de gebruikers vindt de kwaliteit van dit toestel toch niet echt wat het zou moeten zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Rudi Steurs
Rudi Steurs
1 month ago

Geen enkele van deze ontvangers is leverbaar bij bol.com.

10top Team
Admin
10top Team
1 month ago
Reply to  Rudi Steurs

Hoi Rudi,

Wij stellen het zeer op prijs als klanten reageren op de artikelen.
We gaan het zeker bekijken en de pagina actualiseren indien de producten niet meer leverbaar blijken.

Met vriendelijke groet,
Het 10toptest.nl team

DMCA.com Protection Status