5 Beste Schooltassen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Schooltassen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tegenwoordig is er heel wat keuze op het gebied van schooltassen, en dat zorgt dan ook vaak voor iets meer keuzestress. Misschien kan je kindje mee helpen kiezen maar wat is dan eigenlijk de beste schooltas? In onze koopgids proberen we een overzichtje te bieden van de kenmerken waar je zoal rekening mee zou kunnen houden. Echter kun je ook gelijk verder scrollen naar onze top 3. Zo is uit onderzoek gebleken dat de Skip Hop Zoo Kinderrugzak 10 liter alvast een meer dan goede aanbeveling blijkt te zijn. Indien je nog jonge kindjes hebt rondlopen dan is dit prachtige rugzakje met dierenprint alvast een goed en vrolijk idee. Met de The North Face Borealis Classic Rugtas TNF mag je zeker zijn van een evenwaardig product. De zwarte kleur laat deze schooltas er heel stoer en robuust uitzien en daardoor misschien net iets aantrekkelijker voor jongens.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Schooltassen koopgids

 

Is het binnenkort opnieuw school? Dan kan een degelijke en praktische schooltas alvast niet ontbreken. Toch is het niet altijd makkelijk om een keuze te maken uit de beste schooltassen. Het assortiment is behoorlijk ruim waardoor je moet rekening houden met het formaat, het materiaal, het design, de prijs en de extra mogelijkheden of kenmerken. Het is dan ook een goede aanbeveling om zoveel mogelijk schooltassen te bekijken en deze met elkaar te vergelijken. Probeer eventueel ook te letten op promoties zodat je een eventuele schooltas aanbieding alvast niet misloopt.

 

 

Het nut van een degelijke schooltas

Iedereen heeft wel al eens gehoord van een schooltas. Sommige personen, vooral in België, gebruiken ook vaak het woord boekentas. Het verwijst naar één en hetzelfde product, namelijk een tas die je kunt meenemen naar school. Een schooltas is best wel handig aangezien je er je boeken, mappen en etui veilig in kunt opbergen en makkelijk van- en naar school kunt verplaatsen. Toch hoef je een schooltas of boekentas niet alleen te gebruiken wanneer je naar school vertrekt. Een schooltas kan ook in tal van andere omstandigheden worden gebruikt.

Wanneer je na school bijvoorbeeld met een paar vrienden graag gaat picknicken. Of wanneer je besluit eens een dagje naar het strand te gaan. Ook in dergelijke gevallen kan een schooltas best wel praktisch zijn. Bovendien zul je merken dat er heel wat keuze op de markt is. Zo zijn er grote en kleine schooltassen, dure en goedkope schooltassen. Het is daarom een bijzonder goede aanbeveling om zoveel mogelijk schooltassen te bekijken en te vergelijken op basis van verschillende factoren. Houd ook rekening met je eigen verwachtingen en wensen.

 

Het type schooltas

Zoals in het voorgaande stukje reeds min of meer vermeld, zul je merken dat het assortiment schooltassen bijzonder ruim is. Dat is natuurlijk leuk maar maakt het tegelijk ook lastig om een uiteindelijke keuze te maken. Daarom kan het misschien helpen als je de schooltassen per categorie zou kunnen bekijken. We kunnen eigenlijk 3 grote categorieën vaststellen. 

Zo is er eerst de typische standaard schooltas. Deze is meestal rechthoekig van vorm en draag je op je rug. Tegenwoordig bestaan er natuurlijk ook heel wat andere exemplaren.

Zo kun je ook kiezen voor een rugzak. Net zoals de standaard boekentas draag je deze op de rug, maar is de vorm iets soepeler. De rugzak kan bovendien ook als een soort van schoudertas worden gedragen. Kortom, met de rugzak heb je iets meer mogelijkheden dan met de standaard schooltas. 

En tenslotte kun je tegenwoordig ook kiezen voor een trolley. Het is misschien minder stoer, maar toch veel beter voor je rug. Zo wordt je rug niet belast met het gewicht van de boeken die je moet meenemen naar school.

 

Het formaat en de gebruikte materiaalsoorten

In je zoektocht naar de voor jou ideale schooltas zul je merken dat er grote en kleine schooltassen bestaan. Je beslist uiteraard zelf het formaat van je schooltas. Toch spreekt het voor zich dat de schooltassen voor kleutertjes best wel compacter zullen zijn dan die van tieners of volwassenen. Om het formaat te bepalen van de schooltas kijk je dus best naar de leeftijd, het aantal items dat je wilt of moet meenemen en natuurlijk ook je eigen verwachtingen en wensen.

Verder zul je kunnen vaststellen dat schooltassen uit tal van verschillende materiaalsoorten kunnen worden ontworpen. De meest gebruikte materiaalsoort is echter polyester. Denk maar aan de schooltassen van EastPak. Uiteraard kunnen ook kunststof, leer en duurzame plastic tot de mogelijkheden behoren.

 

 

Het design en de mogelijke prijsklasse

Verder zal ook het design, de kleuren en de gebruikte print afhankelijk zijn van persoon tot persoon. Heel wat mannen kiezen voor bijvoorbeeld voor donkere neutrale kleuren zoals zwart of grijs omdat dit stoer overkomt. Vrouwen durven vaak een kleurtje te kiezen. 

Kinderen daarentegen zullen eerder gaan voor leuke en vrolijke prints zoals van dieren of een leuk Disney figuurtje. Toch moet je er rekening mee houden dat het design een zekere invloed zal uitoefenen op de prijs. Het is daarom een goede aanbeveling om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan.

 

Extra kenmerken en mogelijkheden

Bovendien zul je merken dat bepaalde schooltassen over iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Sommigen daarvan kunnen best wel hanidg zijn. Kies bijvoorbeeld altijd voor een schooltas met verstelbare schouderriemen. Indien je besluit om voor een trolley te kiezen dan kan zijn zwenkwieltjes bijzonder handig en comfortabel. Verder is een telescopisch of uitschuifbaar handvat ook altijd een meerwaarde.

 

5 Beste Schooltassen (Reviews) van 2020

 

Een degelijke en duurzame schooltas kan met gemak een aantal jaren meegaan. Je kunt de schooltas eventueel achteraf ook gebruiken om een dagje naar het strand te gaan of een leuke picknick te houden met vrienden. Je hebt tegenwoordig heel wat keuze uit verschillende kleuren, merken en modellen. Daarom hebben wij een kijkje genomen naar de vele online reviews en het advies van de gebruikers. Op die manier hebben wij 5 topproducten kunnen samenstellen en hoef jij er nu nog maar gewoon de beste schooltas uit te halen.

 

 

1. Skip Hop Zoo Kinderrugzak 10 liter

 

Indien je op zoek bent naar een leuke schooltas voor je kinderen dan kun je misschien het model van Skip hop eens bekijken. De schooltas is helemaal vervaardigd uit kunststof en afgewerkt met het leuke design van een giraffe. Uiteraard kun je nog uit 31 andere leuke figuurtjes kiezen.

De tas zelf weegt amper 305 gram en is dus vrij licht en behoorlijk compact. Daardoor is het vooral ideaal voor peuters en kleuters. Bovendien zul je aangenaam verrast zijn zodra je het prijskaartje ziet. De lage prijs doet vermoeden dat het hier wel eens om een schooltas aanbieding zou kunnen gaan.

De tas is voorzien van verschillende handige opbergvakjes zodat je bepaalde dingen overzichtelijk kunt ordenen. De meeste kopers zijn dan ook tevreden over de praktische kant van de tas en de degelijkheid ervan. Kortom haast je dan ook naar de winkel en oordeel vooral zelf.

 

Koop bij bol.com (€24.99)

 

 

 

 

2. The North Face Borealis Classic Rugtas TNF

 

Met deze schooltas van het bekende merk The North Face zul je toch maar beter iets meer budget hoeven te voorzien. Het is niet meteen één van de meest goedkope modellen. Toch kan deze schooltas op heel wat sympathie van de vele kopers rekenen.

De tas heeft een zwarte kleur en ziet er daardoor heel erg stoer en robuust uit. Daardoor zal het hoofdzakelijk heren of jongens kunnen aanspreken. Uiteraard zijn er ook heel wat andere kleuren en design te bekomen. De tas is gemaakt uit degelijk polyester en heeft een ruim volume van maar liefst 29 liter.

Zoals reeds min of meer aangehaald, kunnen we vooral positieve online reviews waarnemen. Voor de vele kopers zijn er niet meteen minpunten of zwakke eigenschappen aan verbonden. Het is een schooltas van een degelijke kwaliteit en die bovendien heel erg praktisch is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Eastpak Padded Pak’R Rugzak 24 liter Checkpard

 

De meeste mensen zullen wel al eens gehoord hebben van Eastpak. Op het gebied van schooltassen is het veruit één van de meeste bekende en gewaardeerde merken. En dat kun je trouwens ook heel duidelijk zien aan de vele positieve reacties.

Het is misschien niet meteen één van de meest goedkope modellen maar alvast zeker niet de duurste schooltas. Dit model is helemaal vervaardigd uit polyester en beschikt over een capaciteit van 24 liter. Bovendien is het voorzien van meerdere opbergvakjes en kun je de schouderbanden verstellen.

Doordat je deze schooltas in maar liefst 127 kleuren en designs kunt bekomen, is dit model zowel voor jongens alsook voor meisjes geschikt. Deze mogelijkheden en voordelen zorgen ook voor grote tevredenheid bij de klanten. Het is een degelijke tas die over een correcte prijs-kwaliteitverhouding beschikt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Aktie Eastpak Provider Rugzak

 

Net zoals het voorgaande model is ook deze schooltas helemaal afkomstig van het bekende merk Eastpak. Toch zul je voor dit product net iets dieper in de buidel moeten tasten.

Deze rugzak is uit duurzaam en stevig polyester vervaardigd en is te verkrijgen in 129 verschillende kleuren en designs. Met een inhoud van ruim 33 liter is het zeker en vast één van de grotere modellen uit deze top 5 selectie. De schooltas is voorzien van meerdere opberg compartimenten en verstelbare schouderbanden.

De kopers zijn het er dan ook over eens dat het om een product van degelijke kwaliteit gaat dat bijzonder praktisch is. Bovendien ziet het er ook nog eens heel erg goed en aantrekkelijk uit. Kortom het voldoet voor hen dan ook volledig aan de verwachtingen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Lisa’s Glitter Mode Kinder Rugtas Tas met naam

 

Indien je op zoek bent naar een leuke schooltas met naam voor je kind dan kun je zeker en vast dit model eens bekijken. Afhankelijk van de kleur is de ene tas meer geschikt voor een jongen en het andere model iets meer voor meisjes.

Deze tas is ideaal voor kinderen vanwege de compactheid ervan. Het model heeft een inhoud van ongeveer 9 liter en is helemaal vervaardigd uit polyester. De achterkant van de schooltas is volledig gewatteerd en je kunt de schouderbanden naar wens aanpassen.

Zodra je de prijs van deze schooltas ziet dan zul je beseffen dat het zeker tot de goedkope schooltassen behoort. We kunnen dan ook heel wat positieve reviews waarnemen van tevreden klanten. Volgens één enkele gebruiker is de tas wel niet zo degelijk en daardoor ook niet zo handig in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€29.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status