5 Beste Smart TV’s Test van 2022

Laatste update: 21.01.22

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Smart TV’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende huidige smart-tv toestellen en daarom willen wij jou graag even op weg helpen. Zo hebben we onder meer een koopgids geschreven waarin we enkele belangrijke kenmerkende eigenschappen nader bespreken gevolgd door een top 3 waarin we de 3 huidige toppertjes even lijnrecht tegenover elkaar plaatsen. Zo zou je onder meer kunnen kiezen voor de Samsung QE55Q70T – 55 inch smart-tv die meteen in het oog springt vanwege zijn grote QLED beeldscherm van 55 inches. Daartegenover staat de Salora 50UA330 – Televisie die gebruik maakt van het bekende Android platform en daardoor de mogelijkheid biedt om gebruik te maken van Netflix, YouTube en Chromecast.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smart TV’s koopgids

 

Tegenwoordig zijn bijna alle televisies die je kunt kopen Smart TV’s. Dit wil zeggen dat je met je televisie ook verbinding kunt maken met het internet en gebruik kunt maken van verschillende apps en streaming diensten. Eén van de bekendste programma’s is Netflix, je kunt de app gebruiken om verschillende series en films te bekijken op je Smart TV. We wijzen je even op enkele belangrijke kenmerken van een Smart TV die de keuze van je aankoop zullen beïnvloeden.

Formaat en beeldkwaliteit

Het is belangrijk om een goed formaat te kiezen van je Smart TV. Je moet ten eerste genoeg plaats hebben op je TV meubel om je nieuwe televisie te zetten of je kunt ook een televisie kopen die je aan de muur kunt bevestigen. De grootte van een televisie hangt vooral af van de grootte van het scherm en dit wordt uitgedrukt in inch. In een kleine woonkamer is het beter om een kleinere televisie te plaatsen zodat het beeld niet te groot is.

Daarna moet je ook nog een keuze maken voor de beeldkwaliteit. Bijna alle televisies zijn HD-ready, deze hebben de laagste HD kwaliteit en beschikken meestal over een resolutie van 1366 x 768 pixels. Als je op zoek bent naar een betere beeldkwaliteit dan opteer je best voor een Full HD of een 4K Ultra HD televisie.

 

De bediening en interface

Je kunt een Smart TV op verschillende manieren bedienen. Het is al zo ver gekomen dat er zelfs modellen zijn die je kunt bedienen door te spreken of gebaren te maken. De afstandsbediening van een televisie gaat er ook op vooruit, zo beschikken vele toestellen over een touchpad of een cursorfunctie.

De laatste tijd ontwikkelen vele fabrikanten ook een gratis app die je kunt downloaden om de televisie met je smartphone te bedienen. Deze virtuele afstandsbediening beschikt over alle functies van de gewone afstandsbediening maar het is veel makkelijker om een tekst in te voeren.

De interface van een Smart TV verschilt per fabrikant. Dit komt omdat de gebruikte software van de meeste fabrikanten verschillend is. De ene televisie is dus eenvoudiger om te gebruiken dan de andere. De functies zullen ook verschillen. Meestal kun je even naar de winkel gaan om de verschillende merken uit te proberen. Zo kun je zelf ervaren met welke interface jij beter overweg kunt.

 

De apps en aansluitingen

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke applicaties er net aangeboden worden op het platform van je Smart TV. Meestal ontvang je standaard applicaties zoals YouTube en Facebook, maar dit kan natuurlijk verschillen per fabrikant. Je hebt de mogelijkheid om veel meer apps te downloaden. Op dit moment is Samsung de grootste aanbieder van apps, gevolgd door LG. Je kunt deze makkelijk via de interface downloaden om te gebruiken. Hoewel dit een betalende app is, wordt Netflix toch door vele mensen gebruikt, daarom zal het voor velen belangrijk zijn om deze app op de Smart TV te hebben.

Als je andere apparaten op je televisie wilt aansluiten dan moet je rekening houden met de aansluiting die op je televisie zitten. De belangrijkste aansluiting is HDMI, deze wordt vooral gebruikt voor een spelconsole of zelfs om je computer aan te sluiten. Dit komt omdat deze kabels op een snelle manier zowel beeld en geluid digitaal overbrengen. Verder kun je nog gebruik maken van een USB poort om gedownloade content te bekijken.

De extra opties en de prijs

Er zijn extra opties die een Smart TV nog aantrekkelijker kunnen maken. Denk maar aan de mogelijkheid om je smartphone of tablet te verbinden met je televisie zodat je video’s van deze apparaten kunt streamen. Zo kun je de televisie ook gebruiken om muziek te streamen wanneer je gasten hebt.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Vele modellen gebruiken Bluetooth maar het kan ook verwezenlijkt worden via WiFi. Een andere functie is Miracast om de beelden van je smartphone op je TV te streamen.

Er bestaan ook tv’s met een ingebouwde camera zodat je videogesprekken kunt voeren via je televisie. Je kunt de app van Skype downloaden om deze videogesprekken te voeren. Deze camera wordt bij andere tv’s gebruikt om je gezicht te scannen zodat de voorkeuren van een bepaalde gebruiker geladen worden.

Er bestaan te veel functies om ze allemaal op te noemen. Je kunt een lijstje opstellen met belangrijke functies en kenmerken voor jou zodat je kunt beginnen met het vergelijken van verschillende merken. Een Smart TV wordt tegenwoordig voor weinig geld verkocht dus je kunt al vlug op enkele voordelige aanbiedingen stoten.

 

5 Beste Smart TV’s (Reviews) van 2022

 

Net zoals beveiligingscamera’s en andere technologische apparaten een hele evolutie hebben ondergaan, is dat met de Smart tv helemaal niet anders. Dankzij een Smart tv kun je nu nog meer genieten van je avond door bijvoorbeeld Netflix of Youtube te gebruiken. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider met zo’n toestel. Kies voor een grote of kleine Smart TV met of zonder Wifi. De volgende vijf apparaten behoren tot de beste Smart TV’s van dit moment. Neem een kijkje en kies er zelf de beste Smart TV uit.

 

1. Samsung QE55Q70T – 55 inch – 4K QLED – 2020 – Europees model

 

In het rijtje van beste smart-tv’s mogen we – afgaande op de mooie gemiddelde eindscore van 5 sterren én de bijbehorende adviezen van klanten en experts – vast en zeker dit exemplaar van Samsung verwachten. Bovendien betreft het een vrij nieuwe smart-tv die recentelijk in 2020 voor het eerst op de markt kwam en dit aan een rechtvaardig prijskaartje. Kortom, de moeite waard om deze Samsung smart-tv eens van naderbij te bekijken.

Zo wordt de Samsung QE55Q70T gekenmerkt door een vrij groot QLED beeldscherm van 55 inches (140 cm) en een bijbehorende 4K Ultra HD resolutie. Dit alles wordt aangevuld met een hoge verversingssnelheid van 100 Hz waardoor de beelden mooi in elkaar lijken over te vloeien. Daarnaast blijkt de 55 inch smart-tv uitgerust met meerdere aansluitingen én verbindingen gaande van USB tot HDMI, wifi, bluetooth en een Cl/Cl+ ingang.

Qua bijkomstigheden kun je alvast rekenen op de aanwezigheid van teletekst, een lichtsensor, een energiebesparende functie én een eenvoudig te bedienen elektronische gids. Een echt toppertje dus!

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

deze Samsung smart-tv werd in 2020 uitgebracht en wordt beschouwd als een Europees model. Hij wordt standaard geleverd inclusief een afstandsbediening en instructieve handleiding.

Formaat:

deze degelijke smart-tv van Samsung kent een beeldschermdiagonaal van 140 cm wat overeenkomt met zo’n 55 inches.

Handig in gebruik:

de smart-tv is voorzien van 2 krachtige ingebouwde speakers, diverse aansluitingsmogelijkheden en verbindingen. Denk onder meer aan wifi, bluetooth, 4 HDMI poorten, een USB-poort, een netwerkaansluiting en een analoge audio uitgang.

Nadelen:
Prijskaartje:

hoewel de prijs wel degelijk te rechtvaardigen is, betreft het hier jammer genoeg geen smart-tv aanbieding.

Te groot:

ben je op zoek naar een compacte smart-tv van 32 inches of kleiner, dan is dit exemplaar van Samsung uiteraard niet de allerbeste aanbeveling uit het rijtje.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Salora 50UA330 – Televisie – 50 Inch – 4K – Android – Netflix, Youtube en Chromecast

 

Ben je op zoek naar een degelijke smart-tv waarbij kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid én betaalbaarheid moeiteloos met elkaar worden gecombineerd? Dan lijkt dit exemplaar van Salora alvast een stap in de goede richting. Wat – in vergelijking met de andere televisietoestellen uit deze selectie – meteen opvalt is zijn lage prijskaartje waardoor je hem vast en zeker tussen de goedkope smart-tv’s mag verwachten. Een reden te meer dus om even een kijkje te nemen. 

Zo maakt de Salora 50UA330 gebruik van een 50 inches groot led beeldscherm, wat overeenkomt met een beeldschermdiagonaal van 127 cm. Daarmee is hij groter dan de gemiddelde smart-tv wat betekent dat je maar beter iets meer ruimte incalculeert. Dit wordt verder aangevuld met een 4K Ultra HD resolutie én een beeldverversing van 50 Hz. Bovendien biedt deze Android smart-tv de mogelijkheid tot HDR aan zoals Dolby Vision en/ of HLG.

De prijs-kwaliteitverhouding wordt nog dat tikkeltje versterkt door de aanwezigheid van 4 HDMI poorten, 2 USB-poorten, een koptelefoonaansluiting, een netwerkaansluiting, wifi, bluetooth, teletekst én een elektronische gids.

ProsVoordelen
Budgetvriendelijk: :

vanwege zijn lagere prijskaartje mag je deze led smart-tv zonder twijfel tussen de goedkope apparaten verwachten.

Aansluitingen:

de 4 HDMI aansluitingen worden aangevuld met 2 USB-poorten, een netwerkaansluiting, een koptelefoonaansluiting en een Cl/Cl+ uitgang.

Verbinding:

naast ingebouwde wifi is er onder meer ook sprake van een praktische bluetooth functie.

Afstandsbediening:

bij aankoop van deze smart-tv wordt eveneens een afstandsbediening meegeleverd die voorzien is van een speciale knop met betrekking tot diverse streamingdiensten.

Nadelen:
Voetstuk:

ben je van plan om deze smart-tv in het winkelmandje te plaatsen, besef dan wel dat zijn voetstuk allesbehalve draaibaar is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. CHiQ U65H7S – 65 inch – 4K Android TV – 2020, Smart TV – Android TV

 

Met de CHiQ U65H7S Android tv 9.0 kies je meteen voor de allernieuwste versie binnen het segment van het bekende Android tv platform. Gekenmerkt door een 65 inches groot led beeldscherm inclusief 4K Ultra HD resolutie (3840 x 2160 pixels) én 50 Hz beeldverversing ben je verzekerd van een optimale en heldere beeldkwaliteit. Dit wordt moeiteloos gecombineerd met de optie tot HDR Dolby Vision, de aanwezigheid van maar liefst 4 processorkernen én een ingebouwde game Mode.

Kijken we naar de aansluitingsmogelijkheden dan zien we dat de CHiQ smart-tv alvast is uitgerust met 3 HDMI poorten, 2 USB-poorten, een analoge audio uitgang en een netwerkaansluiting. Dit alles wordt verder versterkt met een ingebouwde wifi functie, bluetooth en een composiet aansluiting.

Hoewel een kleine minderheid niet tevreden lijkt met de aangeboden kwaliteit, zijn de meeste kopers wel degelijk overtuigd van hun aankoop wat alsnog resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,6 sterren.

Voordelen:
Verpakkingsinhoud:

deze recente CHiQ U65H7S smart-tv kwam in september 2020 voor het eerst op de markt en wordt standaard geleverd inclusief afstandsbediening, garantiekaart en bijbehorende informatieve handleiding.

Handig in gebruik:

de smart-tv van CHiQ is voorzien van diverse extra functies en kenmerken zoals onder meer een sleeptimer functie, een lichtsensor, spraakbesturing, teletekst en een energiebesparingsfunctie.

Geluid:

de smart-tv is voorzien van 2 krachtige ingebouwde speakers die een ruim uitgangsvermogen van 2 x 10 Watt kennen.

Nadelen:
Energieverbruik:

hoewel hij over een energiebesparingsfunctie beschikt, dien je alsnog rekening te houden met een gemiddelde jaarlijks energieverbruik van 135 kWh wat resulteert in het energielabel G.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Sony KD-77AG9 4K Oled Tv 77 inch Beeldverversing 100 Hz

 

Wil je de woning voorzien van een grote en multifunctionele Smart tv met alles erop en eraan? En speelt budget hierbij geen enkele rol? Dan raden wij jou aan om dit exemplaar van Sony even grondig te bekijken. Zo zul je zien dat de overgrote meerderheid van de klanten overtuigd is van de kwaliteit, de geluids- én beeldkwaliteit en de gebruiksvriendelijkheid. Het enige minpuntje blijkt echter wel de hoge kostprijs te zijn.

Zo geniet je een Oled beeldscherm met een grootte van 77 inches of een schermdiagonaal van maar liefst 196 cm. Dit wordt aangevuld met een beeldverversing van wel 100 Hz en een Ultra HD/ 4K resolutie. Ook op het gebied van aansluitingsmogelijkheden zit je absoluut goed. Zo ben je verzekerd van maar liefst 4 HDMI aansluitingen, 3 USB poorten, de mogelijkheid om een koptelefoon aan te sluiten, een netwerkaansluiting, wifi en bluetooth.

Je hebt de mogelijkheid om teletekst en de elektronische gids te raadplegen alsook gebruik te maken van spraakbesturing en/ of de speciale applicatie waarmee je eveneens de Smart tv kunt bedienen. Ondanks de vele mogelijkheden en extra functies mag je echt wel zeker zijn van een energiezuinig toestel dat voorzien werd van het A+ label. Kortom, een topproduct maar wel eentje met een bijzonder duur prijskaartje.

Voordelen
Energieverbruik:

dankzij het toegekende energielabel A+ mag je er zeker van zijn dat het een energiezuinige Smart tv betreft. Verder is er ook een sleeptimer functie én energiebesparende functie aanwezig.

Bediening:

bij aankoop wordt gelijk een afstandsbediening meegeleverd zodanig dat je je Smart tv vanop de bank kunt bedienen. Echter bestaat ook de mogelijkheid om de tv via een speciale applicatie op je smartphone te bedienen.

Beeldverversing:

de Smart tv wordt gekenmerkt door een bijzonder hoge beeldverversingssnelheid van maar liefst 100 Hz.

Nadelen
Niet budgetvriendelijk:

heb je interesse in deze Smart tv dan raden wij jou aan om een bijzonder ruim budget opzij te zetten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

5. LG CX OLED 77CX6LA – 77 inch – 4K OLED – 2020, Realistische beeldkwaliteit

 

We sluiten het rijtje af met de LG CX OLED 77CX6LA smart-tv die meteen opvalt vanwege zijn bijzonder grote OLED beeldscherm van 77 inches, wat overeenkomt met een beeldschermdiagonaal van maar liefst 196 cm. Dit wordt moeiteloos aangevuld met een optimale resolutie van maximaal 4K Ultra HD, HDR Dolby Vision én een beeldverversing van wel 100 Hz. In combinatie met de A9 Gen3 Al processor betekent dit bijgevolg een ultieme beeld- én geluidskwaliteit.

Verder blijkt deze smart-tv voorzien van diverse aansluitingsmogelijkheden waaronder 3 USB-poorten, 4 HDMI aansluitingen, een koptelefoonaansluiting, een analoge audio uitgang en een netwerkaansluiting. En alsof het nog niet voldoende is, beschik je eveneens over wifi, bluetooth, spraakbesturing, teletekst en de mogelijkheid tot bediening via een app.

Hoewel de prijs hier duidelijk een pak hoger ligt dan gemiddeld, lijken de meeste klanten wel degelijk overtuigd van de aangeboden kwaliteit. Wat ook nog eens bevestigd lijkt door de mooie eindscore van 4,6 op 5 sterren.

Voordelen:
Beeldscherm:

de LG smart-tv maakt gebruik van een OLED beeldscherm van 77 inches groot inclusief 4K Ultra HD resolutie en een bijbehorende beeldverversing van 100 Hz.

Connectie:

de ingebouwde wifi functie wordt moeiteloos gecombineerd met de aanwezigheid van bluetooth.

Aansluitingen:

de 3 USB-poorten en 4 HDMI aansluitingen worden gecombineerd met een netwerkaansluiting, een koptelefoonaansluiting, een Cl+ uitgang en een analoge audio uitgang.

Nadelen:
Te groot:

ben je eerder op zoek naar een kleinere 32 of 40 inch smart-tv dan zul je begrijpen dat dit exemplaar niet meteen aan de voorwaarden voldoet.

Prijzig:

de hoge prijs zou wel eens het figuurlijke addertje onder het gras kunnen betekenen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

LG OLED65C8PLA 4k TV 65 inch Smart TV

 

Er zijn tegenwoordig heel wat degelijke Smart TV’s op de markt gebracht waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Met dit product kies je voor een Smart TV die je sterk wordt aanbevolen door LG. Dit televisietoestel maakt bovendien deel uit van de LG OLED serie.

Het televisietoestel heeft een maximaal formaat van wel 65 inch wat ongeveer overeenkomt met zo’n 165 cm. Naast het unieke design beschikt dit apparaat uiteraard ook over heel wat mogelijkheden. Doordat de Smart TV een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD ondersteunt, geniet je van een optimale beeld- en geluidskwaliteit. Ideaal indien je je favoriete serie of film wilt kijken of wanneer je graag games speelt. Door middel van gebruik te maken van een ethernetkabel of draadloos dankzij het WiFi netwerk, kun je ook gebruik maken van het internet.

Wil je een tweede afstandsbediening vermijden? Dan is het mogelijk om dit unieke televisietoestel te gebruiken met een zogenaamde Cl+ module. Deze hoef je te voorzien van een smartcard en vervolgens in de Smart TV te installeren. Ondanks de hoge prijs, merken we toch vooral positieve reacties op over de kwaliteit. Echter vindt één enkele koper het jammer dat de Smart TV geen synology apps aanbiedt.

Met deze unieke Smart TV van het bekende en bijzonder gewaardeerde merk, mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en een uniek en prachtig design. Bovendien behoort dit toestel in heel wat landen tot de top 5. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan het overzicht hieronder.

Voordelen
Beeldformaat:

je geniet van een bijzonder groot beeldformaat van ruim 65 inch, wat dus zo’n 165 cm is.

Beeldkwaliteit:

de beeldkwaliteit van deze Smart TV is echt wel top. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit product zonder problemen 4K Ultra HD ondersteunt. Daardoor beschikt het beeld over 4 keer zoveel pixels in vergelijking met een Full HD beeld.

Gebruiksgemak:

het is werkelijk de ideale Smart TV om te gebruiken tijdens het bekijken van een film, serie of tijdens het spelen van je favoriete games.

Nadelen
Kostenplaatje:

indien je interesse hebt in deze Smart TV dan zul je echter wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat net een tikkeltje hoger ligt.

Geen synology apps:

volgens een gebruiker die het toestel in huis heeft, zou deze Smart TV echter helemaal niet beschikken over synology apps. Dat kan misschien voor sommigen een struikelblok zijn.

 

 

Sony KDL-40WD650 Full HD tv

 

De Sony Bravia KDL-40WD650 is een smart tv met een beeldscherm van 40 inch maar het is ook verkrijgbaar met een grootte van 48 inch. Dankzij de 200 Hz Motionflow XR en de X-Reality PRO processor komen de beelden tot leven en met de ingebouwde USB mediaplayer kun je inhoud van je USB stick op je televisie bekijken.

Via screen mirroring kun je foto’s en apps laten zien vanaf je smartphone. Dit is wel geen 4K TV en je kunt het apparaat ook niet gebruiken voor 3D.

De gebruikers van dit product zijn tevreden over hun aankoop. De beeldkwaliteit is top en het toestel is gebruiksvriendelijk. Het design is aantrekkelijk en de kabels worden mooi weggewerkt in de voetsteun. De kwaliteit van het geluid is ook goed maar het apparaat beschikt over weinig aansluitmogelijkheden en heeft te weinig apps in de smart hub.

Ook het merk Sony behoort tot de populaire en bekende merken op het gebied van Smart TV toestellen. Het is niet meteen één van de goedkope toestellen maar toch ook zeker niet één van de duurdere exemplaren. Dat zou kunnen verklaren waarom dit toestel op heel wat positieve reacties van klanten kan rekenen.

Voordelen
Beeld:

dit toestel combineert een 200 Hz Motionflow XR met een X-Reality PRO processor. Op die manier zul je vrijwel meteen het gevoel krijgen alsof de beelden meteen tot leven lijken te komen. Je zult dus kunnen genieten van een intense en vooral optimale kijkervaring.

USB mediaplayer:

deze Smart TV is ook voorzien van een USB mediaplayer waardoor je op een eenvoudige en vooral snelle manier je bestanden die op je USB staan op je Smart TV kunt afspelen.

Kostenplaatje:

het toestel is voorzien van een behoorlijk gunstige prijs en zou misschien wel eens kunnen beschikken over de laagste prijs als we het vergelijken met de andere exemplaren uit onze lijst.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een beperkt aantal gebruikers vindt het wel behoorlijk jammer dat de Smart TV over niet zoveel aansluitmogelijkheden beschikt.

 

 

Philips 55PUS6101 4K tv

 

Deze Philips smart tv beschikt over een groot scherm van 55 inch met een 4K Ultra HD resolutie. Het toestel beschikt over geïntegreerde Wifi, Easylink en 4 HDMI ingangen. Het toestel beschikt wel niet over ambilight voor een intensere kijkervaring en je kunt er ook geen 3D films mee bekijken.

Deze televisie beschikt over energielabel A+ dus is energiezuinig. Via de Philips remote app kun je je telefoon rechtstreeks op je televisie aansluiten om de inhoud van je smartphone te streamen. Met de Philips Cloud heb je bovendien toegang tot meer dan 100 televisiekanalen en films.

De kopers zijn positief over deze smart tv aanbieding. De beeldkwaliteit is uitstekend en het toestel heeft vele mogelijkheden. Het design is aantrekkelijk en de prijs is voor de meesten aanvaardbaar. De geluidskwaliteit is volgens enkele gebruikers ondermaats maar toch geven de meesten nog een positief advies.

Ook met de Smart TV van Philips mag je er zeker van zijn dat je een krachtig en sterk product in huis haalt. Dit toestel is voorzien van een bijzonder groot beeldscherm van wel 55 inch. In combinatie met een resolutie 4K Ultra HD zal dit zorgen voor een optimale beeldkwaliteit en een intense kijkervaring.

Voordelen
Energiezuinig:

deze Smart TV heeft het energielabel A+ gekregen waardoor je er dus zeker van mag zijn dat het over een energiezuinig toestel gaat.

Philips remote app:

dankzij de Philips remote app is het mogelijk om je smartphone aan te sluiten op de Smart TV. Op die manier is het mogelijk om alles wat op je smartphone toestel staat te gaan streamen.

Philips Cloud:

het toestel is ook voorzien van de Philips Cloud. Daardoor krijg je toegang tot een heleboel leuke televisiekanalen en topfilms.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten vindt de geluidskwaliteit iets minder dan ze verwacht hadden. Toch is de meerderheid van de reacties vooral positief getint.

 

 

Samsung UE50J6240 Full HD tv

 

De Samsung UE50J6240 is een Full HD LED smart tv met een 100 Hz beeldscherm om te kunnen genieten van je favoriete films met haarscherp beeld. Het toestel beschikt over Tizen Smart software om van vele apps gebruik te maken zoals Netflix of Spotify en dankzij de Quad Core processor gebeurt de verbinding heel vlug.

Het apparaat beschikt over HDMI en USB verbindingen om andere toestellen te kunnen aansluiten en Samsung Smart TV selecteert dagelijks nieuwe series, games en apps voor jou. Je kunt er wel geen 3D films op kijken.

De kopers van dit product zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit en de vele gebruiksmogelijkheden van dit toestel. Ze vinden het een voordelige koop en is ook geschikt om te gamen. Enkel een paar gebruikers vinden de geluidskwaliteit van het toestel ondermaats.

Net zoals één van de voorgaande Smart TV toestellen is ook dit apparaat afkomstig van het bekende merk Samsung. Ook hier merken we heel wat positieve online reacties van klanten op. Alvorens je besluit om het apparaat aan te kopen, kun je eventueel eerst eens een kijkje nemen naar de voor- en nadelen van deze Samsung Smart TV.

Voordelen
Beeld:

deze Smart TV is eigenlijk een Full HD LED toestel dat is uitgerust met een 100 Hz beeldscherm. Op die manier kun je genieten van een optimale beeldkwaliteit.

Tizen Smart software:

het apparaat is voorzien van Tizen Smart software. Daardoor kun je gebruik maken van verschillende leuke en handige apps zoals bijvoorbeeld Netflix of Youtube.

Quad Core processor:

de Quad Core processor zal ervoor zorgen dat de verbinding op een uiterst snelle en efficiënte manier gebeurt.

Nadelen
Geluid:

slechts enkele kopers vinden dat de geluidskwaliteit van het toestel iets minder is.

 

 

Samsung UE22H5610 Full HD tv

 

De Samsung UE22H5610 is een kleine smart tv met ingebouwde Wifi en een beeldscherm van 22 inch.

Je kunt deze televisie gebruiken om series en films van Netflix te kijken en dankzij de Quad Core processor reageert deze tv heel snel. Het toestel beschikt over 3 HDMI uitgangen.

Het apparaat heeft Full HD resolutie en beschikt over een interne mediaspeler om films en foto’s vanaf je USB stick te bekijken. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope Smart TV’s. Je kunt er geen 3D films mee kijken.

De kopers van deze Smart TV aanbieding zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit, het aantrekkelijke design en de goedkope prijs. Hoewel de meesten tevreden zijn over het geluid zijn er toch een paar gebruikers die de geluidskwaliteit ondermaats vinden.

Net zoals sommige andere toestellen uit deze lijst behoort ook deze Smart TV tot de Samsung collectie. Het gaat hier eerder om een vrij compact toestel in vergelijking met de voorgaande Smart TV toestellen die we besproken hebben. Toch is het de moeite waard om de voor- en nadelen eens grondig te bestuderen.

Voordelen
Formaat:

het gaat hier om een vrij compacte Smart TV met een 22 inch beeldscherm.

Quad Core processor:

net als vele andere Smart TV toestellen beschikt ook dit apparaat over Quad Core processor. Daardoor zul je merken dat de TV over een snelle reactietijd beschikt.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met verschillende HDMI uitgangen en bezit Full HD resolutie. Daardoor zul je kunnen genieten van een mooie beeldkwaliteit.

Nadelen
Geluid:

ook hier blijkt het geluid niet altijd van een hoge kwaliteit te zijn volgens sommige klanten.

 

 

Samsung UE43KU6000 4K tv

 

Je kunt de Samsung KU6000 smart hub besturen met je telefoon en dankzij de geoptimaliseerde verversingssnelheid van 1300 Hz blijven de beelden vloeiend. Het toestel heeft 4K resolutie voor een haarscherp beeld en speelt HDR beelden af die beschikken over een hoger contrast.

Het apparaat is uitgerust met HDMI en USB aansluitingen en dankzij Tizen Smart TV kun je eenvoudig applicaties installeren. Het menu onthoudt je kijkgeschiedenis en selecteert dagelijks series, films, games en apps die je zouden kunnen interesseren. Je kunt er wel geen 3D mee afspelen.

De meer dan honderd reviews geven een positief advies over deze Smart TV aanbieding. De beeldkwaliteit is uitstekend en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Het toestel heeft vele gebruiksmogelijkheden en is makkelijk te installeren. Enkele kopers vinden de geluidskwaliteit van deze televisie ondermaats.

Als je besluit op zoek te gaan naar een nieuwe Smart TV dan zul je heel wat toestellen zien van Samsung. Aan de reacties bij dit toestel van Samsung te zien, durven we stellen dat het misschien wel eens één van de populairste toestellen uit de selectie zou kunnen zijn. Het wordt wel heel duidelijk dat heel wat klanten Samsung dan ook als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Verversingssnelheid:

deze leuke Smart TV van Samsung heeft een verversingssnelheid van 1300 Hz. Dit maakt dat de beelden elkaar in een sneltempo opvolgen en heel vloeiend zijn.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van verschillende HDMI en USB aansluitingsmogelijkheden. Bovendien zul je vrijwel meteen merken dat deze Smart TV in staat is om je kijkgeschiedenis te memoriseren.

Tizen Smart TV:

de Tizen Smart TV functie biedt de mogelijkheid om meerdere toepassingen op een handige en vooral snelle manier te gaan selecteren en in te stellen.

Nadelen
Geluid:

we merken meteen op dat een beperkte groep van de kopers niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de geluidskwaliteit van het apparaat.

 

 

Televisie reviews

 

Samsung UE43KU6500

 

Deze Samsung is een 4K TV met een ultra HD beeldkwaliteit. Het is een gebogen televisie waardoor je meer diepte ervaart. De beelden zijn realistischer dankzij de Micro Dimming technologie en het toestel is ook uitgerust met de Samsung Smart Hub om eenvoudig toegang te hebben tot Netflix, Youtube en Spotify.  

Deze televisie heeft een hoge score ontvangen van de consumentenbond en dit dankzij de goede beeldkwaliteit en de extra functies zoals opnemen via de TV en het pauzeren van Live TV. Het apparaat beschikt verder nog over de mogelijkheid om HDR video’s te bekijken maar je kunt er wel geen 3D content op bekijken. Door de lage prijs behoort deze televisie tot de categorie van de goedkope 4K TV’s.

De meeste kopers vinden deze televisie aanbieding top en geven een positief advies in hun online reviews. Ze zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit en vinden het toestel gebruiksvriendelijk. Het heeft een mooi design maar sommigen vinden de geluidskwaliteit ondermaats en vinden het toestel kwetsbaar.

Wanneer je op zoek moet naar een nieuwe televisie dan is het hoogstwaarschijnlijk dat je heel wat modellen van het merk Samsung zult waarnemen. Dit model is een 4K TV en zorgt werkelijk voor een uitstekende beeld- en geluidskwaliteit. Het toestel kan rekenen op heel wat positieve online reacties waardoor het wel eens tot de populairste televisies zou kunnen behoren.

Voordelen
Prijskaartje:

deze televisie van Samsung kunnen we zeker tot de goedkope exemplaren rekenen. Als we het bekijken met de andere toestellen uit deze lijst, beschikt het ook over de laagste prijs.

Vorm:

dit model heeft een gebogen vorm. Dit zorgt ervoor dat je meer diepte zult ervaren tijdens het tv kijken.

Samsung Smart Hub:

dankzij de Samsung Smart Hub heb je vrijwel meteen toegang tot andere applicaties zoals bijvoorbeeld Youtube, Spotify en zelfs Netflix.

Handig in gebruik:

met dit televisietoestel is het ook mogelijk om programma’s op te nemen via de TV en een live programma te gaan pauzeren.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers vindt dat het televisietoestel toch wel behoorlijk kwetsbaar blijkt te zijn. Bovendien hadden ze iets meer verwacht van de geluidskwaliteit ervan.

 

 

Samsung UE43KU6000

 

Indien je op zoek bent naar een nieuw televisietoestel dan is het zeker de moeite om dit model van Samsung eens te overwegen. Met dit toestel is het mogelijk om van een uitstekende beeldkwaliteit te genieten. Dit komt omdat het toestel over 4K resolutie beschikt en een verversingssnelheid haalt van maar liefst 1300 Hz.

Doordat de Samsung televisie ook over smart hub beschikt, kun je het apparaat zelfs met je tablet of je smartphone gaan bedienen indien je dit wenst. Verder zul je merken dat de televisie beschikt over meerdere HDMI en USB aansluitingen. Met behulp van Tizen Smart TV is het zelfs mogelijk om op een snelle maar vooral efficiënte manier bepaalde apps te installeren.

We kunnen vaststellen dat de meeste kopers helemaal tevreden zijn met de aankoop van dit toestel. Het is voorzien van een uitstekende beeldkwaliteit en is bijzonder gebruiksvriendelijk. Slechts enkele gebruikers vinden dit televisietoestel iets te kwetsbaar en niet zo duurzaam.

Net zoals het voorgaande toestel is ook deze televisie afkomstig van het bekende en misschien ook wel veruit het beste merk Samsung. Alvorens je van plan bent om dit toestel aan te kopen, kunnen wij jou aanraden om eerst even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van dit apparaat. Deze worden hieronder grondig weergegeven.

Voordelen
Verversingssnelheid:

dit toestel is voorzien van een bijzonder hoge verversingssnelheid van wel 1300 Hz. Daardoor zul je merken dat de beelden op gelijk welk moment bijzonder vloeiend blijven.

Beeld:

verder is het apparaat voorzien van een 4K resolutie waardoor zelfs de details in de beelden bijzonder duidelijk en scherp zijn.

Handig in gebruik:

het toestel beschikt over HDMI en zelfs USB aansluitmogelijkheden. Verder zal het menu ook telkens je kijkgeschiedenis gaan onthouden.

Tizen Smart TV:

dankzij het Tizen Smart TV is het mogelijk om verschillende applicaties op een snelle en eenvoudige manier te selecteren.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

niet alle kopers blijken even overtuigd te zijn van de geluidskwaliteit waarover dit televisietoestel beschikt.

 

 

Philips 49PUS6101

 

Deze 4K TV combineert superieure technologie met een stijlvol design. Het scherm heeft een grootte van 49 inch en beschikt over 4K resolutie die wel vier keer hoger ligt dan Full HD. Via het Philips Smart TV besturingssysteem kun je deze televisie eenvoudig bedienen en genieten van ingebouwde Wifi, Easylink en tot wel 4 HDMI ingangen.

Deze televisie beschikt echter niet over Ambilight voor een intensere kijkervaring en je kunt er ook geen films in 3D op bekijken.

De vele kopers van dit product geven er een positief advies over. Het apparaat is gebruiksvriendelijk en de beeldkwaliteit is top. Het beschikt ook over vele gebruiksmogelijkheden en de meesten vinden de prijs ook aanvaardbaar. Enkel de geluidskwaliteit is voor sommige kopers ondermaats.

Ook Philips behoort zeker en vast tot de bekende merken en is een gevestigde waarde op het gebied van televisie toestellen. Het toestel is niet voorzien van de laagste prijs maar zul je toch veeleer tot de goedkopere modellen kunnen rekenen. Het loont dan ook de moeite om eens op zoek te gaan naar de eigenschappen van dit apparaat.

Voordelen
Schermgrootte:

het televisie toestel is voorzien van een scherm met een grootte van wel 49 inch. Verder beschikt het apparaat ook een resolutie 4K.

Handig in gebruik:

je kunt dit televisietoestel op een eenvoudige en snelle manier bedienen met behulp van het Smart TV besturingssysteem. Verder is het apparaat ook uitgerust met Wifi, verschillende HDMI aansluitingen en Easylink.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers blijkt niet helemaal tevreden te zijn over de geluidskwaliteit.

Geen Ambilight:

het apparaat is niet voorzien van Ambilight dat zorgt voor een intense kijkervaring. Verder is het ook niet mogelijk om 3D films te bekijken met dit toestel.

 

 

LG 60UH615V

 

De LG 60UH615V is een 4K Led TV met een scherm van 60 inch. Het toestel geeft beelden weer in 4K Ultra HD en beschikt beschikt over Smart TV waarmee je gemakkelijk verbinding kunt maken met apps zoals Netflix of Youtube. Het toestel beschikt over verschillende geluidsmodi en over backlight control waarmee je de lichtsterkte van je scherm kunt aanpassen om energie uit te sparen.

Dankzij de Ultra Surround krijg je ook een verbeterde luisterervaring van hoge kwaliteit en door de 3D mapping kun je genieten van betere 3D beelden. Over deze 4K TV zijn momenteel nog geen online reviews geschreven door kopers.

Misschien heeft dit te maken met de hogere prijs van dit toestel. Op basis daarvan kunnen wij je geen advies geven over dit product.

Met dit televisietoestel van het gewaardeerde merk LG haal je meteen een vrij groot apparaat in huis. In vergelijking met de voorgaande modellen, beschikt dit televisietoestel over een schermgrootte van maar liefst 60 inch.

Voordelen
Smart TV:

het apparaat is voorzien van Smart TV waardoor het mogelijk is om verbinding te gaan maken met verschillende apps zoals bijvoorbeeld Netflix.

Backlight control:

dankzij de backlight control functie is het mogelijk om de lichtsterkte van het televisie scherm aan te passen. Op die manier kun je ook energie sparen.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er momenteel nog geen online reviews geplaatst zijn, is het voor ons bijzonder moeilijk om eventuele nadelen te ontdekken.

Geen gebruikerservaring:

door het gebrek aan beoordelingen, is er ook geen informatie omtrent de gebruikerservaring. Dit kan sommige potentiële klanten tegenhouden om het toestel aan te kopen.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

6 COMMENTAIRES

Patrick

November 11, 2020 at 10:40 am

Selectie toestellen die niet meer verkrijgbaar zijn….. Daar kan je niets mee aanvangen.

Reply
10top Team

November 11, 2020 at 10:49 am

Hoi Patrick,

We kijken het zeker na.
Toch willen wij er nog even op wijzen dat we steeds op zoek gaan naar hedendaagse topproducten die aanwezig zijn.
Echter bestaat de kans altijd dat producten uitverkocht raken en dus (tijdelijk) niet meer leverbaar zijn.
Dat is de reden dat de pagina’s en producten regelmatig een update ondergaan en daar zijn we momenteel mee bezig.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Pat

February 2, 2021 at 3:55 pm

Mis hier toch wel de panasonic oled , die op andere sites een 10 krijgt en wat ik ook de beste tvs vind ,

Reply
10top Team

February 2, 2021 at 11:34 pm

Hoi Pat,

Bedankt voor de reactie op de tekst over smart tv’s.

Wij selecteren onze producten op basis van verschillende criteria zoals onder andere prijs-kwaliteitverhouding en de algemene beoordeling van klanten.

Uiteraard kan deze selectie na verloop van tijd veranderen doordat er bijvoorbeeld nieuwe en betere toestellen op de markt komen en/ of andere gewoon verdwijnen of tijdelijk niet meer leverbaar zijn.
Daarom voeren we regelmatig pagina updates door.

We houden dus zeker rekening met je reactie en bekijken of we de Panasonic Oled eventueel in het lijstje kunnen opnemen.

Met vriendelijke groet,
het 10toptest.nl team

Reply
Michael

November 9, 2019 at 7:57 pm

LG is al voor het derde jaar de beste smart tv mede door het beste scherm en de beste prijs/ prestatie Oled scherm. Niet alleen volgens usa maar ook volgens Duitsland en Nederland( consumenten bond)

Reply
10top Team

November 9, 2019 at 8:45 pm

Beste Michael,
Bedankt voor de eerlijke en oprechte reactie. Wij selecteren echter onze 5 producten op basis van verschillende factoren waaronder bijvoorbeeld ook de beoordeling die door klanten wordt gegeven.
Producten die uitverkocht raken of niet langer leverbaar zijn worden uiteraard niet in de top 5 opgenomen.

Daarom voeren wij regelmatig Page Updates uit. Wij zullen dus uiteraard ook een dergelijke update uitvoeren op de pagina van de “Beste smart tv”

Reply
DMCA.com Protection Status