5 Beste Smart TV’s Test van 2020

Laatste update: 17.09.20

 

Smart TV’s – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd makkelijk om een keuze te maken tussen de verschillende Smart TV toestellen die er nu al bestaan. Daarom willen wij jou graag helpen. We hebben een koopgids geschreven waarin we je een aantal tips en adviezen willen geven wanneer je op zoek gaat naar de beste Smart TV. Indien je echt nu op zoek bent naar een degelijk toestel dan kun je ook altijd onze top 3 eventjes bekijken. Zo wordt de LG OLED65C8PLA – 4k TV 65 inch (165cm) Smart TV alvast bijzonder sterk aanbevolen door diverse klanten. Bovendien blijkt het toestel in heel wat landen op nummer 1 te staan vanwege de uitstekende kwaliteit en het unieke design. Er bestaat ook de mogelijkheid om te kiezen voor de Sony KD-40WD650 Smart TV. Het is een vrij compact toestel met een schermformaat van ongeveer 40 inch dat je makkelijk ergens kunt plaatsen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Smart TV’s koopgids

 

Tegenwoordig zijn bijna alle televisies die je kunt kopen Smart TV’s. Dit wil zeggen dat je met je televisie ook verbinding kunt maken met het internet en gebruik kunt maken van verschillende apps en streaming diensten. Eén van de bekendste programma’s is Netflix, je kunt de app gebruiken om verschillende series en films te bekijken op je Smart TV. We wijzen je even op enkele belangrijke kenmerken van een Smart TV die de keuze van je aankoop zullen beïnvloeden.

Formaat en beeldkwaliteit

Het is belangrijk om een goed formaat te kiezen van je Smart TV. Je moet ten eerste genoeg plaats hebben op je TV meubel om je nieuwe televisie te zetten of je kunt ook een televisie kopen die je aan de muur kunt bevestigen. De grootte van een televisie hangt vooral af van de grootte van het scherm en dit wordt uitgedrukt in inch. In een kleine woonkamer is het beter om een kleinere televisie te plaatsen zodat het beeld niet te groot is.

Daarna moet je ook nog een keuze maken voor de beeldkwaliteit. Bijna alle televisies zijn HD-ready, deze hebben de laagste HD kwaliteit en beschikken meestal over een resolutie van 1366 x 768 pixels. Als je op zoek bent naar een betere beeldkwaliteit dan opteer je best voor een Full HD of een 4K Ultra HD televisie.

 

De bediening en interface

Je kunt een Smart TV op verschillende manieren bedienen. Het is al zo ver gekomen dat er zelfs modellen zijn die je kunt bedienen door te spreken of gebaren te maken. De afstandsbediening van een televisie gaat er ook op vooruit, zo beschikken vele toestellen over een touchpad of een cursorfunctie.

De laatste tijd ontwikkelen vele fabrikanten ook een gratis app die je kunt downloaden om de televisie met je smartphone te bedienen. Deze virtuele afstandsbediening beschikt over alle functies van de gewone afstandsbediening maar het is veel makkelijker om een tekst in te voeren.

De interface van een Smart TV verschilt per fabrikant. Dit komt omdat de gebruikte software van de meeste fabrikanten verschillend is. De ene televisie is dus eenvoudiger om te gebruiken dan de andere. De functies zullen ook verschillen. Meestal kun je even naar de winkel gaan om de verschillende merken uit te proberen. Zo kun je zelf ervaren met welke interface jij beter overweg kunt.

 

De apps en aansluitingen

Het is natuurlijk belangrijk om te weten welke applicaties er net aangeboden worden op het platform van je Smart TV. Meestal ontvang je standaard applicaties zoals YouTube en Facebook, maar dit kan natuurlijk verschillen per fabrikant. Je hebt de mogelijkheid om veel meer apps te downloaden. Op dit moment is Samsung de grootste aanbieder van apps, gevolgd door LG. Je kunt deze makkelijk via de interface downloaden om te gebruiken. Hoewel dit een betalende app is, wordt Netflix toch door vele mensen gebruikt, daarom zal het voor velen belangrijk zijn om deze app op de Smart TV te hebben.

Als je andere apparaten op je televisie wilt aansluiten dan moet je rekening houden met de aansluiting die op je televisie zitten. De belangrijkste aansluiting is HDMI, deze wordt vooral gebruikt voor een spelconsole of zelfs om je computer aan te sluiten. Dit komt omdat deze kabels op een snelle manier zowel beeld en geluid digitaal overbrengen. Verder kun je nog gebruik maken van een USB poort om gedownloade content te bekijken.

De extra opties en de prijs

Er zijn extra opties die een Smart TV nog aantrekkelijker kunnen maken. Denk maar aan de mogelijkheid om je smartphone of tablet te verbinden met je televisie zodat je video’s van deze apparaten kunt streamen. Zo kun je de televisie ook gebruiken om muziek te streamen wanneer je gasten hebt.

Dit kan op verschillende manieren gebeuren. Vele modellen gebruiken Bluetooth maar het kan ook verwezenlijkt worden via WiFi. Een andere functie is Miracast om de beelden van je smartphone op je TV te streamen.

Er bestaan ook tv’s met een ingebouwde camera zodat je videogesprekken kunt voeren via je televisie. Je kunt de app van Skype downloaden om deze videogesprekken te voeren. Deze camera wordt bij andere tv’s gebruikt om je gezicht te scannen zodat de voorkeuren van een bepaalde gebruiker geladen worden.

Er bestaan te veel functies om ze allemaal op te noemen. Je kunt een lijstje opstellen met belangrijke functies en kenmerken voor jou zodat je kunt beginnen met het vergelijken van verschillende merken. Een Smart TV wordt tegenwoordig voor weinig geld verkocht dus je kunt al vlug op enkele voordelige aanbiedingen stoten.

 

5 Beste Smart TV’s (Reviews) van 2020

 

Met een Smart TV kun je nu nog meer genieten van je avond door bijvoorbeeld Netflix of Youtube te gebruiken. De mogelijkheden zijn veel uitgebreider met zo’n toestel. Kies voor een grote of kleine Smart TV met of zonder Wifi. De volgende vijf apparaten behoren tot de beste Smart TV’s van dit moment. Neem een kijkje en kies er zelf de beste Smart TV uit.

 

1. LG OLED65C8PLA 4k TV 65 inch Smart TV

 

Er zijn tegenwoordig heel wat degelijke Smart TV’s op de markt gebracht waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. Met dit product kies je voor een Smart TV die je sterk wordt aanbevolen door LG. Dit televisietoestel maakt bovendien deel uit van de LG OLED serie.

Het televisietoestel heeft een maximaal formaat van wel 65 inch wat ongeveer overeenkomt met zo’n 165 cm. Naast het unieke design beschikt dit apparaat uiteraard ook over heel wat mogelijkheden. Doordat de Smart TV een beeldkwaliteit van 4K Ultra HD ondersteunt, geniet je van een optimale beeld- en geluidskwaliteit. Ideaal indien je je favoriete serie of film wilt kijken of wanneer je graag games speelt. Door middel van gebruik te maken van een ethernetkabel of draadloos dankzij het WiFi netwerk, kun je ook gebruik maken van het internet.

Wil je een tweede afstandsbediening vermijden? Dan is het mogelijk om dit unieke televisietoestel te gebruiken met een zogenaamde Cl+ module. Deze hoef je te voorzien van een smartcard en vervolgens in de Smart TV te installeren. Ondanks de hoge prijs, merken we toch vooral positieve reacties op over de kwaliteit. Echter vindt één enkele koper het jammer dat de Smart TV geen synology apps aanbiedt.

Met deze unieke Smart TV van het bekende en bijzonder gewaardeerde merk, mag je zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en een uniek en prachtig design. Bovendien behoort dit toestel in heel wat landen tot de top 5. Ben je benieuwd naar de verdere mogelijkheden? Bekijk dan het overzicht hieronder.

Voordelen
Beeldformaat:

je geniet van een bijzonder groot beeldformaat van ruim 65 inch, wat dus zo’n 165 cm is.

Beeldkwaliteit:

de beeldkwaliteit van deze Smart TV is echt wel top. Dat heeft vooral te maken met het feit dat dit product zonder problemen 4K Ultra HD ondersteunt. Daardoor beschikt het beeld over 4 keer zoveel pixels in vergelijking met een Full HD beeld.

Gebruiksgemak:

het is werkelijk de ideale Smart TV om te gebruiken tijdens het bekijken van een film, serie of tijdens het spelen van je favoriete games.

Nadelen
Kostenplaatje:

indien je interesse hebt in deze Smart TV dan zul je echter wel rekening moeten houden met een prijskaartje dat net een tikkeltje hoger ligt.

Geen synology apps:

volgens een gebruiker die het toestel in huis heeft, zou deze Smart TV echter helemaal niet beschikken over synology apps. Dat kan misschien voor sommigen een struikelblok zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Sony KDL-40WD650 Full HD tv

 

De Sony Bravia KDL-40WD650 is een smart tv met een beeldscherm van 40 inch maar het is ook verkrijgbaar met een grootte van 48 inch. Dankzij de 200 Hz Motionflow XR en de X-Reality PRO processor komen de beelden tot leven en met de ingebouwde USB mediaplayer kun je inhoud van je USB stick op je televisie bekijken.

Via screen mirroring kun je foto’s en apps laten zien vanaf je smartphone. Dit is wel geen 4K TV en je kunt het apparaat ook niet gebruiken voor 3D.

De gebruikers van dit product zijn tevreden over hun aankoop. De beeldkwaliteit is top en het toestel is gebruiksvriendelijk. Het design is aantrekkelijk en de kabels worden mooi weggewerkt in de voetsteun. De kwaliteit van het geluid is ook goed maar het apparaat beschikt over weinig aansluitmogelijkheden en heeft te weinig apps in de smart hub.

Ook het merk Sony behoort tot de populaire en bekende merken op het gebied van Smart TV toestellen. Het is niet meteen één van de goedkope toestellen maar toch ook zeker niet één van de duurdere exemplaren. Dat zou kunnen verklaren waarom dit toestel op heel wat positieve reacties van klanten kan rekenen.

Voordelen
Beeld:

dit toestel combineert een 200 Hz Motionflow XR met een X-Reality PRO processor. Op die manier zul je vrijwel meteen het gevoel krijgen alsof de beelden meteen tot leven lijken te komen. Je zult dus kunnen genieten van een intense en vooral optimale kijkervaring.

USB mediaplayer:

deze Smart TV is ook voorzien van een USB mediaplayer waardoor je op een eenvoudige en vooral snelle manier je bestanden die op je USB staan op je Smart TV kunt afspelen.

Kostenplaatje:

het toestel is voorzien van een behoorlijk gunstige prijs en zou misschien wel eens kunnen beschikken over de laagste prijs als we het vergelijken met de andere exemplaren uit onze lijst.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een beperkt aantal gebruikers vindt het wel behoorlijk jammer dat de Smart TV over niet zoveel aansluitmogelijkheden beschikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips 55PUS6101 4K tv

 

Deze Philips smart tv beschikt over een groot scherm van 55 inch met een 4K Ultra HD resolutie. Het toestel beschikt over geïntegreerde Wifi, Easylink en 4 HDMI ingangen. Het toestel beschikt wel niet over ambilight voor een intensere kijkervaring en je kunt er ook geen 3D films mee bekijken.

Deze televisie beschikt over energielabel A+ dus is energiezuinig. Via de Philips remote app kun je je telefoon rechtstreeks op je televisie aansluiten om de inhoud van je smartphone te streamen. Met de Philips Cloud heb je bovendien toegang tot meer dan 100 televisiekanalen en films.

De kopers zijn positief over deze smart tv aanbieding. De beeldkwaliteit is uitstekend en het toestel heeft vele mogelijkheden. Het design is aantrekkelijk en de prijs is voor de meesten aanvaardbaar. De geluidskwaliteit is volgens enkele gebruikers ondermaats maar toch geven de meesten nog een positief advies.

Ook met de Smart TV van Philips mag je er zeker van zijn dat je een krachtig en sterk product in huis haalt. Dit toestel is voorzien van een bijzonder groot beeldscherm van wel 55 inch. In combinatie met een resolutie 4K Ultra HD zal dit zorgen voor een optimale beeldkwaliteit en een intense kijkervaring.

Voordelen
Energiezuinig:

deze Smart TV heeft het energielabel A+ gekregen waardoor je er dus zeker van mag zijn dat het over een energiezuinig toestel gaat.

Philips remote app:

dankzij de Philips remote app is het mogelijk om je smartphone aan te sluiten op de Smart TV. Op die manier is het mogelijk om alles wat op je smartphone toestel staat te gaan streamen.

Philips Cloud:

het toestel is ook voorzien van de Philips Cloud. Daardoor krijg je toegang tot een heleboel leuke televisiekanalen en topfilms.

Nadelen
Geluidskwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten vindt de geluidskwaliteit iets minder dan ze verwacht hadden. Toch is de meerderheid van de reacties vooral positief getint.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Samsung UE50J6240 Full HD tv

 

De Samsung UE50J6240 is een Full HD LED smart tv met een 100 Hz beeldscherm om te kunnen genieten van je favoriete films met haarscherp beeld. Het toestel beschikt over Tizen Smart software om van vele apps gebruik te maken zoals Netflix of Spotify en dankzij de Quad Core processor gebeurt de verbinding heel vlug.

Het apparaat beschikt over HDMI en USB verbindingen om andere toestellen te kunnen aansluiten en Samsung Smart TV selecteert dagelijks nieuwe series, games en apps voor jou. Je kunt er wel geen 3D films op kijken.

De kopers van dit product zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit en de vele gebruiksmogelijkheden van dit toestel. Ze vinden het een voordelige koop en is ook geschikt om te gamen. Enkel een paar gebruikers vinden de geluidskwaliteit van het toestel ondermaats.

Net zoals één van de voorgaande Smart TV toestellen is ook dit apparaat afkomstig van het bekende merk Samsung. Ook hier merken we heel wat positieve online reacties van klanten op. Alvorens je besluit om het apparaat aan te kopen, kun je eventueel eerst eens een kijkje nemen naar de voor- en nadelen van deze Samsung Smart TV.

Voordelen
Beeld:

deze Smart TV is eigenlijk een Full HD LED toestel dat is uitgerust met een 100 Hz beeldscherm. Op die manier kun je genieten van een optimale beeldkwaliteit.

Tizen Smart software:

het apparaat is voorzien van Tizen Smart software. Daardoor kun je gebruik maken van verschillende leuke en handige apps zoals bijvoorbeeld Netflix of Youtube.

Quad Core processor:

de Quad Core processor zal ervoor zorgen dat de verbinding op een uiterst snelle en efficiënte manier gebeurt.

Nadelen
Geluid:

slechts enkele kopers vinden dat de geluidskwaliteit van het toestel iets minder is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Samsung UE22H5610 Full HD tv

 

De Samsung UE22H5610 is een kleine smart tv met ingebouwde Wifi en een beeldscherm van 22 inch.

Je kunt deze televisie gebruiken om series en films van Netflix te kijken en dankzij de Quad Core processor reageert deze tv heel snel. Het toestel beschikt over 3 HDMI uitgangen.

Het apparaat heeft Full HD resolutie en beschikt over een interne mediaspeler om films en foto’s vanaf je USB stick te bekijken. Door de lage prijs behoort dit product tot de categorie van goedkope Smart TV’s. Je kunt er geen 3D films mee kijken.

De kopers van deze Smart TV aanbieding zijn tevreden over de goede beeldkwaliteit, het aantrekkelijke design en de goedkope prijs. Hoewel de meesten tevreden zijn over het geluid zijn er toch een paar gebruikers die de geluidskwaliteit ondermaats vinden.

Net zoals sommige andere toestellen uit deze lijst behoort ook deze Smart TV tot de Samsung collectie. Het gaat hier eerder om een vrij compact toestel in vergelijking met de voorgaande Smart TV toestellen die we besproken hebben. Toch is het de moeite waard om de voor- en nadelen eens grondig te bestuderen.

Voordelen
Formaat:

het gaat hier om een vrij compacte Smart TV met een 22 inch beeldscherm.

Quad Core processor:

net als vele andere Smart TV toestellen beschikt ook dit apparaat over Quad Core processor. Daardoor zul je merken dat de TV over een snelle reactietijd beschikt.

Handig in gebruik:

het toestel is uitgerust met verschillende HDMI uitgangen en bezit Full HD resolutie. Daardoor zul je kunnen genieten van een mooie beeldkwaliteit.

Nadelen
Geluid:

ook hier blijkt het geluid niet altijd van een hoge kwaliteit te zijn volgens sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Deze producten zijn niet langer beschikbaar

 

Samsung UE43KU6000 4K tv

 

Je kunt de Samsung KU6000 smart hub besturen met je telefoon en dankzij de geoptimaliseerde verversingssnelheid van 1300 Hz blijven de beelden vloeiend. Het toestel heeft 4K resolutie voor een haarscherp beeld en speelt HDR beelden af die beschikken over een hoger contrast.

Het apparaat is uitgerust met HDMI en USB aansluitingen en dankzij Tizen Smart TV kun je eenvoudig applicaties installeren. Het menu onthoudt je kijkgeschiedenis en selecteert dagelijks series, films, games en apps die je zouden kunnen interesseren. Je kunt er wel geen 3D mee afspelen.

De meer dan honderd reviews geven een positief advies over deze Smart TV aanbieding. De beeldkwaliteit is uitstekend en het apparaat is eenvoudig in gebruik. Het toestel heeft vele gebruiksmogelijkheden en is makkelijk te installeren. Enkele kopers vinden de geluidskwaliteit van deze televisie ondermaats.

Als je besluit op zoek te gaan naar een nieuwe Smart TV dan zul je heel wat toestellen zien van Samsung. Aan de reacties bij dit toestel van Samsung te zien, durven we stellen dat het misschien wel eens één van de populairste toestellen uit de selectie zou kunnen zijn. Het wordt wel heel duidelijk dat heel wat klanten Samsung dan ook als het beste merk beschouwen.

Voordelen
Verversingssnelheid:

deze leuke Smart TV van Samsung heeft een verversingssnelheid van 1300 Hz. Dit maakt dat de beelden elkaar in een sneltempo opvolgen en heel vloeiend zijn.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van verschillende HDMI en USB aansluitingsmogelijkheden. Bovendien zul je vrijwel meteen merken dat deze Smart TV in staat is om je kijkgeschiedenis te memoriseren.

Tizen Smart TV:

de Tizen Smart TV functie biedt de mogelijkheid om meerdere toepassingen op een handige en vooral snelle manier te gaan selecteren en in te stellen.

Nadelen
Geluid:

we merken meteen op dat een beperkte groep van de kopers niet helemaal tevreden blijkt te zijn over de geluidskwaliteit van het apparaat.

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Michael
Michael
10 months ago

LG is al voor het derde jaar de beste smart tv mede door het beste scherm en de beste prijs/ prestatie Oled scherm. Niet alleen volgens usa maar ook volgens Duitsland en Nederland( consumenten bond)

10top Team
Admin
10top Team
10 months ago
Reply to  Michael

Beste Michael,
Bedankt voor de eerlijke en oprechte reactie. Wij selecteren echter onze 5 producten op basis van verschillende factoren waaronder bijvoorbeeld ook de beoordeling die door klanten wordt gegeven.
Producten die uitverkocht raken of niet langer leverbaar zijn worden uiteraard niet in de top 5 opgenomen.

Daarom voeren wij regelmatig Page Updates uit. Wij zullen dus uiteraard ook een dergelijke update uitvoeren op de pagina van de “Beste smart tv”

DMCA.com Protection Status