Beste snijmachine

Laatste update: 13.08.20

 

Snijmachines test van 2020

 

Omdat wij natuurlijk willen dat je met de beste snijmachine naar huis kunt gaan, hebben wij een koopgids hieromtrent geschreven. In de koopgids proberen we zoveel mogelijk tips en adviezen te geven zodat je weet waarop je zoal kunt letten bij het kopen van een snijmachine. We zijn daarnaast ook op zoek gegaan naar de 3 beste snijmachines. Uit onderzoek is hierbij gebleken dat je met de Bosch MAS9454M snijmachine een degelijk apparaat koopt dat voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit stevig en duurzaam roestvrij staal. Ook wanneer je besluit om te kiezen voor de Graef Master M20 graafmachine kun je zeker zijn van een topproduct volgens verschillende kopers. Het toestel kun je zowel voor professioneel gebruik aankopen alsook voor de echte hobby kok.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Snijmachines koopgids

 

Met een snijmachine kun je verschillende soorten voedsel in stukken of in plakjes snijden. Dit maakt het makkelijk om je voedsel in kleine porties op te eten. Als je van plan bent om een snijmachine te kopen dan kun je rekening houden met het mes, de dikte van de plakjes, de opvangschaal, de hygiëne, de veiligheid en de prijs van het product.

 

 

Mes en snijdikte

 

Je kunt twee verschillende soorten messen terugvinden op een snijmachine: een glad mes of een gekarteld mes. Met een glas mes kun je compacte producten zoals kaas en vlees makkelijk snijden.

Je kunt ook een gekarteld mes gebruiken. Dit mes is vooral handig om brood of andere luchtige etenswaren mee te snijden. Een glad mes zou het brood enkel naar beneden duwen dus een gekarteld mes werkt veel beter in dit geval.

Bij sommige snijmachines krijg je een slijpsteen om de messen goed geslepen te houden. Dit is heel handig want je hoeft dan apart geen slijpsteen meer te kopen. De messen kun je normaal altijd eenvoudig wisselen zodat je op elk moment een glad of gekarteld mes kunt vervangen door een andere soort.

Je kunt de snijbreedte van de snijmachine ook naar keuze aanpassen. Hoewel niet alle machines over deze optie beschikken is dit toch bij de meeste aanwezig. Je kunt dan het aantal millimeters instellen en zelf de dikte van je plakjes of sneetjes brood kiezen.

 

 

Opvangschaal en hygiëne

 

Sommige snijmachines zijn voorzien van een opvangschaal. Deze schaal vangt de plakjes kaas of vlees of de sneetjes brood op zodat ze niet direct op het aanrecht van je keuken terechtkomen. Je kunt zelfs een extra reservoir hebben die de restjes opvangt zodat je ook minder moet schoonmaken na het gebruik van de machine.

Andere snijmachines kun je openklappen en beschikken over een plank (meestal in plastic) waar de afgesneden plakjes op vallen.

Het is heel belangrijk dat je de snijmachine regelmatig schoonmaakt, maar om een goede hygiëne aan te houden dan moet het apparaat zelfs schoonmaken tussen het snijden van verschillende producten. Als je eerst kaas snijdt en daarna vlees dan kun je de snijmachine beter eerst reinigen.

Sommige snijmachines beschikken over afneembare onderdelen zodat je het apparaat eenvoudig kunt wassen. Veelal kun je de onderdelen ook gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

 

 

Veiligheid voor alles

 

We mogen niet vergeten dat er een bepaald risico komt bij het gebruiken van een snijmachine. Deze apparaten beschikken over grote en scherpe messen die op een hoge snelheid kunnen draaien, dus als je niet oplet kun je al gauw een vinger kwijtraken.

Je kunt op bepaalde aspecten letten die bijdragen tot de veiligheid van het toestel. Zo is het beter als een snijmachine uitgerust is met antislipvoetjes zodat het niet verschuift tijdens gebruik. Je wilt zeker hebben dat het apparaat stevig blijft staan tijdens het snijden.

De meeste modellen zijn voorzien van een inschakelbeveiliging zodat je het apparaat niet per ongeluk kunt aanzetten. Als je nog een stap verder wilt gaan dan kun je kiezen voor toestel met een kinderblokkering, dit is zeker handig voor mensen met kinderen.

Het is ook beter om een snijmachine te kopen waarvan het mes volledig afgedekt is. Dit verkleint aanzienlijk de kans op ongevallen.

Verder zijn er nog enkele tips die je kunnen helpen bij het gebruik van een snijmachine. Plaats het toestel altijd op een stabiele en vlakke ondergrond zodat het niet kan verschuiven of bewegen. Zorg dat het apparaat hoog genoeg staat zodat kinderen er niet bij kunnen. Als je het product wil schoonmaken dan is het belangrijk dat je de stekker uit het stopcontact trekt. Zo vermijd je dat het apparaat ongewild kan aanslaan. Houd tenslotte ook rekening met de maximale gebruiksduur van een snijmachine. Deze apparaten kun je meestal maar voor 10 minuten gebruiken en daarna hoef je het uit te zetten zodat de motor kan afkoelen.

Prijs van een snijmachine

 

Na het lezen van deze gids kun je op zoek gaan naar een goede snijmachine voor bij jou thuis. Misschien heb je zelfs al een aanbeveling ontvangen van vrienden die zo’n machine in huis hebben. Je maakt best een budget op en probeer binnen dit budget te blijven door verschillende aanbieders met elkaar te vergelijken.

Zo kun je naar een keukenzaak gaan om prijzen te controleren maar je kunt soms ook toffe aanbiedingen vinden in bepaalde supermarkten of gewoon een aankoop maken op een webwinkel. Deze laatste optie heeft veel populariteit gewonnen gedurende de laatste jaren omdat het veel gemak met zich meebrengt. Je hoeft je niet te verplaatsen en het product wordt zelfs aan huis geleverd.

 

 

Snijmachine reviews – top 5

 

 

Voor het nauwkeurig en evenredig snijden van je favoriete voedsel, hoef jij je niet langer te forceren. Probeer maar een snijmachine die zowel harde als zachte oppervlakken de baas kan. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste snijmachine die in al jouw snijbehoeften in de keuken zal kunnen voorzien.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Bosch MAS9454M

 

De Bosch MAS9454M snijmachine heeft een 2 in 1 mes gemaakt van roestvrijstaal en het heeft een traploos instelbare snijdikte tot 15 mm. De snijtafel zorgt voor moeiteloos snijden van alle voedingsmiddelen. Voor het veilig gebruiken van dit product heeft het een inschakelingsbeveiliging tevens een duimbeschermer en voedselhouder.

Het RvS mes is volledig afgedekt voor extra veiligheid en het product heeft rubberen zuigvoetjes voor een optimale stabiliteit. Voor een eenvoudige opberging heeft het een ingebouwde kabel opbergruimte. Het biedt ook de mogelijkheid voor inbouw in jouw keukenmeubel.

Voor dit product staan er alleen maar positieve reviews geschreven door de gebruikers van dit product. Voor deze personen is dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Deze snijmachine is een voordelige koop en het past perfect. Verder heeft het ook nog een prima snijtechniek.

Met deze handige snijmachine van Bosch kan het geen enkel probleem vormen om jouw favoriete etenswaren mooi en evenredig te gaan snijden. Bosch staat bij velen bekend omwille van de kwaliteit en de degelijkheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat vele gebruikers het als het beste merk zullen gaan beschouwen.

Voordelen
Snijdikte:

het toestel is voorzien van een maximale snijdikte van 15 mm die je helemaal traploos kunt instellen.

Veiligheid:

deze snijmachine is niet alleen voorzien van een handige inschakelingsbeveiliging maar ook van een voedselhouder en een duimbeschermer.

Comfort:

het toestel zal helemaal niet verschuiven en steeds mooi stabiel blijven staan dankzij de zuigvoetjes uit rubber. Verder is er ook een opbergruimte voorzien om de kabel in weg te werken.

Nadelen

We kunnen geen enkele negatieve online review waarnemen. De klanten zijn dus duidelijk tevreden over de voordelen van dit apparaat. Dit maakt het niet eenvoudig om eventuele minderheden naar boven te halen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Graef Master M20

 

De Graef Master M20 snijmachine is geschikt voor eenieder die in de keuken bezig is. Dit product is een universele machine en het snijdt alles. Van verse vleeswaren, kaas, groenten, fruit, brood tot de flinterdunne carpaccio of rosbief, dankzij het speciale hol geslepen mes.

Deze snijmachine zorgt voor een snijdikte tot 20 mm met een massief stalen mes van Ø17 cm. Dit product is voorzien van een kinderbeveiliging met een vergrendeling mogelijkheid van de slede die afneembaar is. Het heeft een opvangschaal gemaakt van kunststof, een kabel depot en tube met met een glazen bodemplaat.

Als je kijkt naar de prijs van de snijmachine, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope snijmachines. Ondanks dit feit zijn beide gebruikers van dit product tevreden ermee, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Voor deze personen heeft het ook een goede prijs.

Ook met de Graef Master snijmachine kun je rekenen op degelijkheid en kwaliteit. In tegenstelling tot het voorgaande product zul je er misschien wel net iets meer budget voor hoeven te voorzien. Het toestel is namelijk niet meteen voorzien van de laagste prijs. Bekijk hieronder even de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Universeel:

doordat het om een universele snijmachine gaat, kun je dit model gebruiken om eender welk voedsel te gaan snijden.

Snijdikte:

de maximale snijdikte van deze snijmachine bedraagt 20 mm. Bovendien is het mogelijk om deze snijdikte te gaan verstellen en aan te passen.

Veiligheid:

er is een kinderbeveiliging op deze snijmachine aanwezig. Bovendien kun je ook de afneembare slede gaan vergrendelen indien je dit wenst.

Nadelen
Hoge prijs:

we merken dat een kleine minderheid van de kopers de prijs van deze snijmachine toch wel behoorlijk hoog vindt.

Koop bij bol.com (€249)

 

 

 

 

Siemens MS4000B

 

De Siemens MS4000B heeft een universeel RvS gekarteld mes gemaakt van roestvrij staal met een snijdikte tot 17mm. Verder heeft dit product een momentschakeling met inschakelbeveiliging, transportslede met duimbescherming en voedselhouder voor het veilig omgaan met de te snijden ingrediënten. Ook is dit product voorzien van een geïntegreerde serveerschaal en een automatische snoeroproller. Dit apparaat is inklapbaar om ruimte te besparen, als het niet in gebruik is en het heeft een aansluitwaarde van 100 watt.

De meeste gebruikers van dit product hebben positieve beoordelingen geschreven voor dit apparaat. Deze groep is blij met dit product, want het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Deze snijmachine is compact en het is ook eenvoudig in gebruik. De ontevreden gebruikers vinden dit product kwetsbaar en lastig in gebruik. Het is voor een persoon onprettig om de knop ingedrukt te houden bij het snijden.

Indien je op zoek bent naar een degelijke snijmachine dan zul je ook heel wat modellen van Siemens op de markt zien staan. Het gaat hier over een vrij compacte snijmachine die je dus na gebruik veel gemakkelijker zult kunnen opbergen. Alvorens je het toestel aankoopt, kun je misschien eerst even de eigenschappen hieronder bekijken.

Voordelen
Veiligheid:

net zoals het eerste apparaat heeft ook dit toestel een inschakelbeveiliging, een voedselhouder en zelfs een handige duimbeschermer.

Comfort:

deze snijmachine is voorzien van een ingebouwde serveerschaal. Verder zal het snoer automatisch oprollen en kun je de snijmachine na gebruik ook gaan inklappen. Op die manier kun je heel wat ruimte gaan besparen.

Kracht:

het is een krachtige snijmachine die voorzien is van een aansluitwaarde die rond de 100 watt ligt.

Nadelen
Kwetsbaar:

een aantal kopers vinden dat bepaalde onderdelen aan het toestel toch wel vrij kwetsbaar zijn en snel stuk gaan.

Lastig in gebruik:

een kleine minderheid van de gebruikers laat weten dat het toestel niet zo gebruiksvriendelijk is voor linkshandige personen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch MAS4000W

 

De Bosch MAS4000W snijmachine is compact en het beschikt over een multifunctioneel en scherp RvS mes. Dit mes snijdt kaas, worst, brood en vele andere voedingsmiddelen in schijven met een constante dikte afhankelijk van de millimeter nauwkeurigheid. Het heeft een instelbare snijdikte tot 17 mm en momentschakeling met inschakelbeveiliging, een handbeschermer en een voedselhouder. Dit product is inklapbaar om ruimte te besparen en het heeft een compartiment om de kabel op te bergen.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan lijkt het op een snijmachine aanbieding en dat is het ook voor de meeste gebruikers van dit product. Deze gebruikers raden dit product aan, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Het past perfect en het is een voordelige koop. Voor andere gebruikers is dit product kwetsbaar en is het lastig schoon te maken.

Net zoals het eerste apparaat is ook deze snijmachine afkomstig van het bekende en misschien ook wel het populairste merk Bosch. De witte kleur zorgt ervoor dat de machine in vrijwel elke keuken past. Het is een compact apparaat dat je gemakkelijk kunt verplaatsen en na gebruik ook eenvoudig weer kunt opbergen.

Voordelen
Formaat:

in vergelijking met de voorgaande toestellen is deze snijmachine vrij compact. Daardoor is het gemakkelijk op te bergen en hoef je nooit veel plaats te voorzien.

Snijdikte:

je kunt de maximale snijdikte van 17 mm uiteraard zelf gaan instellen en dus ook gaan veranderen.

Veiligheid:

het toestel is niet alleen voorzien van een handbeschermer maar ook van een nuttige inschakelbeveiliging en een voedselhouder.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts enkele kopers vinden dat bepaalde onderdelen vrij snel stuk gaan en dus iets te kwetsbaar zijn.

Onderhoud:

voor één koper is deze snijmachine toch niet zo handig schoon te maken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Domo MS171

 

De Domo MS171 is een snijmachine die een RvS kartelmes heeft met een diameter van 17 cm en een snijdikte tot 15 mm. Hierdoor kun je met gemak je favoriete groenten en vleeswaren snijden.

Dit product heeft een uiterst precieze instelling van de snijdikte voor alle voedingswaren met een plastieken voeding schaal om het op te vangen. Deze snijmachine is ook voorzien van een veiligheidsschakelaar, zodat het door iedere tiener en volwassene gebruikt kan worden. Het heeft een gewicht van slechts 2,55 kg en het heeft een vermogen van 120W.

De meeste gebruikers van deze snijmachine geven positief advies voor dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Voor hen heeft dit apparaat ook een goede prijs. Voor andere gebruikers heeft dit product een matige kwaliteit. Ook is het lastig om 2 knoppen ingedrukt te houden tijdens het snijden met dit apparaat.

Indien je al geruime tijd op zoek bent naar een degelijke snijmachine aan een voordelige prijs dan kun je dit model van Domo eens bekijken. De snijmachine werkt behoorlijk krachtig en is vooral ideaal om brood te kunnen snijden. Hieronder kun je een opsomming vinden van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Prijskaartje:

als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of een beperkt budget hebt dan is deze snijmachine ideaal. In vergelijking met de andere modellen uit deze lijst, beschikt deze snijmachine over de laagste prijs.

Handig in gebruik:

het apparaat is voorzien van een geïntegreerde serveerschaal uit plastic. Verder is er ook gedacht aan een handige veiligheidsschakelaar.

Kracht:

het is een krachtige snijmachine die is uitgerust met een sterk vermogen van maar liefst 120 watt.

Nadelen
Geluid:

een enkele koper laat weten dat de motor van het apparaat toch niet zo fantastisch klinkt en behoorlijk veel lawaai maakt.

Bediening:

een andere gebruiker is van mening dat deze snijmachine toch niet zo eenvoudig te bedienen is als eerst verwacht werd.

Koop bij bol.com (€39.59)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
2 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Erik
Erik
23 days ago

Op aanraden van jullie heb ik bij Graef-Shop de Graef M20 Gekocht. Fantastisch apparaat. En goede service. Blij mee. Nu lekker flinterdun vlees snijden.

10top Team
Admin
10top Team
22 days ago
Reply to  Erik

Hoi Erik,

Bedankt om te laten weten dat je tevreden bent met dit product.
Is altijd leuk als blijkt dat we hebben kunnen helpen.

Met vriendelijke groet,

DMCA.com Protection Status