Beste spierstimulator

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Spierstimulators test van 2021

 

Een kwalitatieve spierstimulator kan hardnekkige spierpijnen op een doeltreffende manier aanpakken. Als je bijvoorbeeld na een lange dag werken of een intensieve training last hebt van verkrampte spieren dan kan een spierstimulator je spieren doen ontspannen. Toch is er heel wat verschil tussen de verschillende soorten apparaten. Om het jou iets gemakkelijker te maken, hebben wij een selectie gemaakt waarin we de 3 beste spierstimulators aan jou voorstellen. Zo haal je met de AA Commerce TENS een zeer degelijk en functioneel apparaat in huis. Het toestel is voorzien van verschillende snelheden en programma’s. Je hebt natuurlijk ook de keuze om voor de Compex Fit 1.0 te kiezen. In vergelijking met sommige andere spierstimulators is dit toestel vrij compact en daardoor handig om op te bergen of overal mee naartoe te nemen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Spierstimulators koopgids

 

Met een spierstimulator kun je pijnen op de verschillende spieren verminderen. Deze apparaten worden geregeld door atleten gebruikt. Bij het aanschaffen van zo’n toestel houd je best rekening met de prijs, de grootte, de functies, de batterijduur, de beveiliging, enzovoort. We bespreken even enkele belangrijke punten maar dit zijn niet alle factoren waarop je moet letten.

 

 

Soorten spierstimulators

 

De soorten spierstimulators zijn te onderscheiden op basis van de spieren waarvoor je ze kunt gebruiken. Niet alle apparaten zijn geschikt voor alle spieren. We kunnen toestellen onderscheiden die geschikt zijn voor de schouders, de rug, de taille, de handen en de benen. Maar ook de buik- en borstspieren kunnen behandeld worden.

De meeste stimulators zijn erop gericht om de spieren te versterken of om de spieren te masseren. Je spieren kunnen namelijk pijn doen na het sporten en met een spierstimulator kun je deze pijn verlichten.

Sommige apparaten zijn bedoeld om grote zones mee te bewerken maar andere modellen beschikken over accessoires om kleine gedeeltes mee te bewerken. Zo kun je bijvoorbeeld een stimulator met een elektrische acupunctuur pen kopen.

Deze apparaten zorgen er ook voor dat je bloedsomloop verbetert en sommigen bevorderen zelfs de stofwisseling. Het is dus ook nog eens gezond om een spierstimulator te gebruiken.

De meeste van deze apparaten gebruiken elektrische stimulatie om de spieren te ontspannen of te stimuleren. Je kunt meestal kiezen uit verschillende programma’s die afgestemd zijn op de verschillende spiergroepen. De snelheid waarmee je spieren gestimuleerd of gemasseerd worden zal ook verschillen.

 

 

Grootte en batterijduur

 

Als je van plan bent om een spierstimulator op verplaatsing te gebruiken dan koop je beter een compact toestel. Zo kun je het makkelijk meenemen in je rugzak of zelfs in je broekzak zodat je na een loopwedstrijd in een andere stad je spieren kunt laten masseren.

Sommige modellen zijn zo klein dat je ze in je broekzak kunt meenemen. Kies dan voor een toestel die ook nog eens licht van gewicht is zodat het niet te zwaar aanvoelt om het mee te nemen.

Als je over veel accessoires beschikt dan zul je natuurlijk ook meer plaats nodig hebben om deze accessoires te bewaren. Sommige apparaten komen met een opbergtas zodat je alles goed kunt bewaren. Mogelijke accessoires zijn armbanden om de armspieren te stimuleren maar ook een riem voor de taille.

De batterij van een stimulator moet je natuurlijk af en toe opladen. Of als je wegwerpbatterijen gebruikt dan moeten deze geregeld vervangen worden. Let op de batterijduur die aangegeven staat op de verpakking en koop een model die zo lang mogelijk werkt.

 

 

Veiligheid en extra’s

 

De verschillende functies van een spierstimulator komen vooral neer op het stimuleren en masseren van de verschillende spieren via automatische programma’s. Maar er komen nog andere functies bij kijken zoals een digitale besturing, de snelheid en de tijd zelf instellen, enzovoort.

Het gebruiksgemak van de accessoires kan ook van belang zijn. Sluit je ze makkelijk met velcro of is het met een systeem net zoals een riem. De meeste modellen beschikken ook over een soort van beveiliging. Zo kan het zijn dat de pad automatisch uitschakelt als de onderdelen niet goed aangebracht zijn.

Kies je voor een apparaat met afstandsbediening dan hoef je je niet veel te bewegen tijdens de stimulatie om van programma te veranderen. Let er op dat je de afstandsbediening niet in de buurt van kleine kinderen legt zodat zij het programma niet veranderen.

Hoewel er tegenwoordig veel verschillende spierstimulators te vinden zijn, is het toch beter om te opteren voor een apparaat van een gerenommeerd merk. Zo zijn er fabrikanten die al tientallen jaren bezig zijn met het verbeteren van de technologie om spieren te stimuleren.

 

 

Kostprijs van een spierstimulator

 

De prijs van een spierstimulator is uiteenlopend en hangt vooral af van het merk, de kwaliteit en het aantal accessoires die je erbij krijgt. Niet alle apparaten kun je gebruiken voor alle spieren dus als je op zoek bent naar een model om gans je lichaam te bewerken, let dan goed op de kenmerken en de meegeleverde accessoires.

Als je zeker wilt zijn dat je een kwalitatief product koopt dan geef je beter wat extra geld uit. Goedkoop is meestal duurkoop en omdat het hier over je gezondheid gaat kun je beter opletten om geen product te kopen die slecht is voor je spieren.

Gebruik het internet om meer informatie op te zoeken over de verschillende producten. Je kunt genoeg waardevolle informatie vinden over de positieve en de negatieve punten van elk artikel zodat je een lijst kan opmaken met eventuele interessante aanbiedingen. Er bestaan verschillende websites die de producten goedkoper aanbieden maar je moet dan wel nog rekening houden met de verzendkosten van het apparaat. En hoe groter het apparaat, hoe hoger de verzendkosten zullen zijn.

 

 

Spierstimulator reviews – top 5

 

 

Mensen die veel en graag sporten kunnen nogal eens last hebben van spierpijn. Schaf dan beste een spierstimulator aan om je spierpijnen te verzachten. Om je te helpen bij je keuze hebben wij 5 verschillende apparaten opgezocht en vergeleken op basis van de online reviews van kopers. Neem maar een kijkje en beslis zelf welke de beste spierstimulator is.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

AA Commerce TENS

 

Met deze massage stimulator kun je spierpijnen in de schouders, rug, taille, handen en benen verlichten.

Hij wordt geleverd met een elektrische acupunctuur pen om kleine gedeeltes van het lichaam te stimuleren. Dankzij de digitale besturing heb je geen last van een ongemakkelijk gevoel.

Je kunt de snelheid en de tijd van het toestel goed controleren. Hij beschikt over 7 verschillende soorten snelheden en 4 verschillende automatische programma’s. Hij beschikt over een veiligheid: als de pad niet goed is aangebracht dan schakelt hij automatisch uit.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven maar de koper geeft wel een positief advies. Het apparaat is handig in gebruik en is duurzaam.

Hij werkt naar behoren maar heeft geen Nederlandse handleiding dus is het even zoeken om te weten hoe het precies werkt.

Als jij vaak last hebt van spierpijnen bijvoorbeeld na het sporten dan kan een spierstimulator wel eens redding bieden. Dit apparaat is afkomstig van het AA Commerce en biedt heel wat mogelijkheden aan. Het is dan ook altijd handig om de voor- en nadelen van deze spierstimulator eens grondig te bestuderen.

Voordelen
Toebehoren:

bij de aankoop van dit product krijg je er een elektrische acupunctuur pen bij. Op die manier kun je ook kleine zones zoals de handen van spierpijnen verlossen.

Handig in gebruik:

de besturing van het apparaat verloopt volledig digitaal. Het is mogelijk om zowel de snelheid alsook de tijd te controleren. Deze spierstimulator is uitgerust met 7 snelheidsstanden en 4 voorgeprogrammeerde programma’s.

Veiligheid:

het toestel zal automatisch gaan uitschakelen op het moment dat de pad niet goed aangebracht is.

Nadelen
Handleiding:

het apparaat biedt heel wat mogelijkheden. Enkele kopers hadden toch graag ook een Nederlandstalige handleiding gewenst.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Compex Fit 1.0

 

De Compex Fit 1.0 spierstimulator is compact, licht en eenvoudig om te gebruiken.

Dit is de perfecte fitnesspartner en concentreert zich om de grote zones van het lichaam te stimuleren. Het belangrijkste doel van dit apparaat is de spieren versterken met zijn 8 verschillende programma’s.

Gebruik hem 4 tot 6 weken lang drie keer per week tijdens ongeveer 20 minuten en je zult al de eerste resultaten zien van een gespierder lichaam.

Vrouwen kunnen het apparaat gebruiken om hun armen en billen te verstevigen of zelfs om hun taille te versmallen. Mannen gebruiken hem voor hun buikspieren, biceps en borstspieren.

Over dit product zijn momenteel nog geen reviews geschreven door kopers. Door gebrek aan een gebruikerservaring kunnen wij jou geen advies geven over deze spierstimulator aanbieding.

Met deze spierstimulator van het merk Compex kun jij jouw spierpijnen op een eenvoudige manier aanpakken. Het zal je helpen om de spierklachten drastisch te verminderen. Dit kan na het sporten zijn maar evengoed na een lange stressvolle werkdag. Bekijk de sterke en minder sterke punten dus eens even rustig.

Voordelen
Comfort:

deze spierstimulator is niet alleen compact maar weegt ook behoorlijk weinig. Daardoor kun je het toestel gemakkelijk overal mee naartoe nemen en is het heel handig te gebruiken.

Gebruiksgemak:

er zijn maar liefst 8 programma’s waaruit je kunt kiezen. Op die manier kun jij je spieren op een gezonde manier versterken.

Gebruiksaanwijzing:

het is aan te raden om het toestel gedurende 6 weken een aantal keren per week te gebruiken. Dit hoeft maar 20 minuutjes te zijn. Zo zul jij na 6 weken al duidelijke resultaten kunnen zien.

Nadelen
Beoordeling:

op dit moment zijn er helemaal nog geen reviews bij dit product geplaatst. Dit kan toekomstige gebruikers eventueel wel tegenhouden om het toestel aan te kopen. Kopers laten zich nu eenmaal graag leiden door het advies van andere klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AA Commerce Handheld TENS

 

Wat krijg je als je moderne wetenschap en technologie combineert met Chinese medische kennis?

De Handheld TENS, een compact massage apparaat die je overal mee naartoe kunt nemen en gebruiken voor het stimuleren of masseren van je spieren. Het apparaat verbetert ook de bloedsomloop en bevordert de stofwisseling.

Hij beschikt over verschillende modi en is ideaal om spierpijn te verlichten. Gebruik hem bijvoorbeeld voor je schouders, nek, armen en buikspieren maar het apparaat kan ook helpen bij andere problemen zoals buikpijn, hoge of lage bloeddruk, energietekort,… Het is nuttig voor vele verschillende problemen.

Over deze spierstimulator aanbieding zijn er nog geen ervaringen gedeeld op het internet. Door gebrek aan reviews kunnen wij je dus geen advies geven over dit product.

Net zoals het eerste toestel is ook deze spierstimulator afkomstig van het merk AA Commerce. Dit doet ons vermoeden dat het wel eens tot de populairste toestellen zou kunnen behoren. Het is ook mogelijk dat kopers dit als het beste merk beschouwen. Met dit apparaat zijn je spierklachten in een mum van tijd verholpen.

Voordelen
Formaat:

ook dit is een eerder compact toestelletje dat je gemakkelijk kunt meenemen. Bovendien weegt het helemaal niet veel en maakt dit het alleen maar comfortabeler.

Doeltreffendheid:

met deze spierstimulator kun jij je pijnlijke spieren masseren. Daarnaast helpt dit toestel de bloedcirculatie te stimuleren net zoals het ook de stofwisseling stimuleert. Verder is het ideaal als je te kampen hebt met een lage bloeddruk of energietekort.

Nadelen
Review:

doordat er momenteel nog geen beoordelingen geplaatst werden, kan dit eventuele kopers misschien wel tegenhouden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Abdo ENRG Blast

 

De Abdo ENRG Blast is een elektrische spierstimulator die handig is om je bloedsomloop te verbeteren en nek- en rugpijn te verlichten.

Hij masseert met een lage frequentie en komt inclusief een riem met een lengte van 104 cm, twee armbanden van 33 cm en verlengstukken voor de riem en de armbanden.

Je kunt deze accessoires gemakkelijk sluiten dankzij de velcrosluiting. Daardoor past het ook beter om je lichaam. Het apparaat beschikt ook nog over een afstandsbediening, zeven elektroden met geleidende gelpatches en twee verbindingssnoeren.

Dit apparaat ligt in een hogere prijsklassen en behoort dus niet tot de goedkope spierstimulators.

Misschien is het daardoor dat er nog geen reviews geschreven zijn over dit product. We kunnen je dus nog geen advies geven hierover.

Deze spierstimulator is afkomstig van het merk BestPriceAlarm. Misschien is dit niet meteen het bekende merk maar het biedt toch heel wat voordelen. Laten we deze sterke punten dan ook even bekijken. We wegen ze meteen af ten opzichte van de eventuele nadelen ervan. Dit zal het voor jou gemakkelijker maken om het product goed te kunnen beoordelen.

Voordelen
Toebehoren:

bij de aankoop van dit toestel krijg je er heel wat hulpstukken bij. Je krijgt er een handige riem bij, net zoals ook 2 armbanden. Bovendien zitten er ook verlengstukken in de prijs inbegrepen die op de armbanden of de riem passen.

Gebruiksgemak:

het toestel is voorzien van een afstandsbediening en maar liefst 7 elektroden en 2 verbindingssnoeren. De massages worden uitgevoerd met een relatief lage frequentie. Op die manier kunnen klachten in de nek en rug verholpen worden.

Nadelen
Matige kwaliteit:

de koper is niet volledig overtuigd van de kwaliteit van het product. De spierstimulator is enorm kwetsbaar en bijgevolg voor deze gebruiker ook net iets te duur.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Abdo ENRG Pulse

 

De Abdo ENRG Pulse is een elektrische spierstimulator die uitermate geschikt is om de bloedsomloop te verbeteren en spierpijnen te verminderen. Het is een compact toestel, dus je kunt het gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Het apparaat gebruikt elektrostimulaties die gebaseerd zijn op bio-elektriciteit.

Het toestel beschikt over 10 verschillende intensiteiten en 10 snelheden. Het is eenvoudig in gebruik en wordt geleverd met 4 elektroden met geleidende gelpatches. Deze kun je plaatsen op het lichaamsdeel van jouw keuze. Door zijn lage prijs behoort hij ook nog eens tot de goedkope spierstimulators.

Over dit product is momenteel nog maar één review geschreven en de koper is er tevreden van maar geeft toch ook enkele minpunten op. De verhouding tussen de prijs en de kwaliteit van het toestel is perfect. Niet alle elektroden werken naar behoren dus de gebruiker voelt de stimulatie aan één kant wel maar aan de andere kant niet. Hij wordt ook niet geleverd met een Nederlandse handleiding dus je moet het toestel zelf uitproberen.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze spierstimulator afkomstig van het merk BestPriceAlarm. Als je liever niet zoveel geld uitgeeft aan een degelijk apparaat dan hoef je zeker deze spierstimulator eens te bekijken. De voordelige prijs ervan maakt het heel aantrekkelijk.

Voordelen
Prijskaartje:

dit toestel is voorzien van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen die we in onze lijst hebben opgenomen.

Doeltreffendheid:

dit apparaat is niet enkel gericht op het verhelpen van spierpijn maar helpt ook de bloedsomloop te stimuleren. Er zijn maar liefst 10 snelheidsstanden en 10 intensiteiten beschikbaar waaruit je kunt kiezen.

Gebruiksgemak:

het apparaat is voorzien van 4 elektroden die voorzien zijn van geleidende gel pads.

Nadelen
Kwetsbaar:

ondanks de vele voordelen, blijken de elektroden niet altijd goed te werken. Bovendien ontbreekt er ook een Nederlandstalige handleiding.

Koop bij bol.com (€19.95)

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

 

 

 

Elektrische spierstimulator reviews 

 

 

 

Tens Apparaat Met Acupunctuur Pen

 

Wil jij je spierpijn in je overbelaste lichaamsdelen verlichten dan is de Tens Massage Stimulator de manier om dat te doen. Je kunt de kleinere lichaamsdelen met de acupunctuur pen behandelen.

Dit product telt 7 snelheden die je zelf kunt aanpassen tijdens het gebruik. Voor de rug, benen, taille en overige delen van het lichaam kun je gebruik maken van de 4 automatische programma’s. Het Tens massage apparaat schakelt na het gebruik zelf uit of als de voet niet goed zit op de pad.

Voor de koper van het Tens massage apparaat is dit product simpel om te gebruiken. Deze persoon raadt dit product aan, want het heeft een leuk ontwerp en het is niet duur. De kwaliteit is ook top. Echter is de beschrijving niet in het Nederlands, maar overigens is de tevredenheid duidelijk uit de review te constateren.

Met deze TENS elektrische spierstimulator kun jij op een handige en snelle manier hevige spierpijn gaan behandelen. Dit apparaat is niet alleen geschikt om te gebruiken op je schouders maar je kunt het ook gebruiken voor je benen, rug en andere lichaamsdelen. Het loont dan ook de moeite om de voor- en nadelen ervan even op een rijtje te plaatsen.

Voordelen
Acupunctuur pen:

het toestel wordt geleverd met een handige acupunctuur pen. Op die manier kun je ook kleine lichaamszones zonder problemen gaan behandelen.

Veiligheid:

je zult merken dat het toestel helemaal automatisch uitschakelt wanneer je het niet langer gebruikt. Ook wanneer je de pads niet op de correcte manier gebruikt, zal het toestel uitschakelen.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van maar liefst 4 voorgeprogrammeerde programma’s. Daarnaast kun je ook nog eens kiezen uit 7 verschillende snelheidsstanden.

Nadelen
Handleiding:

volgens een enkele gebruiker zou de gebruiksaanwijzing van het toestel toch niet helemaal duidelijk zijn.

 

 

 

 

 

Tens Massage Apparaat Met 16 Pads

 

Voor het verlichten van spierpijnen in de rug, handen, benen, schouders, taille en elk ander lichaamsdeel, is het Tens massage apparaat met 16 pads een goede keus.

Dit product levert elektronische pulsen die bevordering brengen in de bloedcirculatie en de stofwisseling. Dit apparaat werkt ook effectief tegen de vorming van cellulitis en bestrijdt het ook. Het heeft verder een LCD scherm met een digitale besturing, zodat het gemakkelijk in gebruik is voor eenieder.

Dit product heeft 6 voorgeprogrammeerde programma’s en 10 snelheden. Deze opties kun je tijdens het gebruik aanpassen. De snelheid en de tijd kunnen goed gecontroleerd worden en dit apparaat geeft geen steken of prikken. Uit de 4 verschillende massage standen kun je kiezen tussen: shiatsu-, klop-, vibratie- of wrijf therapie. De massage stimulator schakelt automatisch uit als de lens niet goed is aangebracht en ook 15 minuten na de behandeling.

Je hebt natuurlijk ook nog altijd de mogelijkheid om te opteren voor de TENS Massage Apparaat Met 16 Pads spierstimulator. Het is een degelijk apparaat dat vooral bedoeld is om eventuele spierpijnen in de rug of de schouders te verlichten. Uiteraard kun je dit toestel ook zonder problemen voor andere lichaamsdelen zoals de handen en de benen gebruiken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

door middel van, al dan niet krachtige, elektronische impulsen is het mogelijk om de bloedsomloop te verbeteren en de stofwisselen te stimuleren.

Gebruiksvriendelijk:

het apparaat is bijzonder eenvoudig te bedienen en is voorzien van een groot en degelijk LCD display. De besturing verloopt dus volledig digitaal.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het toestel voorzien is van verschillende voorgeprogrammeerde programma’s en meerdere snelheidsstanden. Je kunt de snelheid en dergelijk op gelijk welk moment gaan aanpassen.

Nadelen

De kopers zijn duidelijk tevreden over de kwaliteit en de voordelen van deze elektrische spierstimulator. Dit maakt het dan voor ons wel een pak moeilijker om eventuele minpunten tijdig aan jou voor te leggen.

 

 

 

 

 

Handheld Tens Meridiaan

 

Dit product is comfortabel en compact. De Handheld TENS is door het formaat gemakkelijk op te bergen en te vervoeren in je tas of in je broekzak.

Met dit handige apparaat kun je alle lichaamsspieren masseren en stimuleren. Heb je lichaamsklachten zoals: buikkrampen, verstijving aan de nek of de hals, zenuwstoornissen, ontregelde menstruatie en verschillende chronische en acute ziekten, dan is dit product een grote hulp om de pijnen te verhelpen.

Dit apparaat verbetert de bloedsomloop, verlicht de pijnen en stimuleert de stofwisseling. De handheld TENS werkt met 3 x AAA batterijen die je helaas niet meekrijgt bij de aanschaf van dit product. Je kunt het in verschillende standen gebruiken. Voor noodgevallen of voor wanneer je in de buurt bent van een stopcontact, kun je gebruik maken van de kabel. Wil je verbetering voor het lichaam en minder last van pijnen dan is de Handheld TENS het juiste product voor jou.

Tot slot is er dan nog een laatste optie namelijk de Handheld TENS Meridiaan. In vergelijking met sommige andere apparaten uit deze lijst, zul je merken dat dit toestel behoorlijk compact is. Doordat het zo compact is, kun je het ook gemakkelijk overal mee naartoe nemen en opbergen na gebruik.

Voordelen
Efficiënt:

het is een degelijk apparaat wanneer jij bepaalde pijnklachten zoals spierpijn of menstruatiepijnen wilt aanpakken. Het helpt de lichaamsspieren te ontspannen en te masseren.

Werkwijze:

het toestel zal in de eerste plaats zorgen voor een betere bloedsomloop. Daarnaast biedt het ook verlichting bij pijnlijke klachten en helpt het om de stofwisseling te stimuleren.

Voeding:

het apparaat werkt op basis van 3 krachtige AAA batterijen.

Nadelen
Geen batterij:

de batterijen worden jammer genoeg niet meegeleverd bij de aankoop van het toestel. Deze hoef je dus nog zelf apart aan te kopen.

 

» Verberg voorgaande informatie

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status