Beste staafmixers

Laatste update: 12.08.20

 

Staafmixer test van 2020

 

Bepaalde toestellen zijn zo goed als onmisbaar geworden in de keuken. Een staafmixer is hier zeker en vast zo een voorbeeld van. Toch is er heel wat onderscheid tussen de verschillende soorten staafmixers. Onze koopgids biedt je daarom enkele handige richtlijnen opdat je met de beste staafmixer naar huis zou kunnen gaan. We hebben ook een onderzoek verricht waarbij we op zoek zijn gegaan naar de 3 beste staafmixers van dit moment. Zo zijn we uitgekomen bij één van de krachtigere staafmixers namelijk de Braun Multiquick 3 MQ325. Ook met de Bosch MSM67170 ErgoMixx mag je zeker zijn van een degelijke en krachtige staafmixer. Met dit toestel is het mogelijk om verschillende soorten ingrediënten te blenden, hakken of zelfs pureren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Staafmixers koopgids

 

Voor zij die ervan houden om regelmatig soepen, sauzen of puree te maken, is een staafmixer wel heel erg ideaal om te hebben in huis. Als je misschien niet zoveel ervaring hebt met een staafmixer, dan kun je dit artikel lezen om te weten op welke eigenschappen je kunt letten bij het kopen van 1. Dit zijn natuurlijk slechts enkele eigenschappen van een staafmixer.

Prijs

 

De prijs van elk product speelt een belangrijke rol als je het product daadwerkelijk gaat kopen of niet. De prijs van het product dat je wenst te kopen geeft aan of jouw budget wel genoeg is om het te kunnen kopen of niet. Het is dus belangrijk om uit te kijken naar producten die binnen jouw budget vallen of binnen het bedrag dat je maximaal zou willen uitgeven.

Je kunt dan de producten die in dezelfde prijsklasse zijn, met elkaar vergelijken en kiezen voor de staafmixer die het best bij jou past. Je kunt ook wel goedkope staafmixers tegenkomen, als je de tijd neemt om deze producten te herkennen tussen alle andere staafmixers. Misschien vind je zelfs een staafmixer aanbieding en hou je nog geld over van jouw budget. Let wel dat je een product koopt dat duurzaam is en waar je het liefst jaren van kunt genieten.

 

 

Vermogen

 

Er zijn tegenwoordig tal van  aanbiedingen in de winkels als het gaat om staafmixers. Dat maakt het kiezen van zo een product steeds moeilijker. Voor elk apparaat dat je koopt is het ook belangrijk om te letten op het vermogen van het product. Het vermogen geeft eigenlijk aan hoe krachtig de motor van het apparaat is.

Hoe hoger het vermogen, hoe meer kracht zo een motor heeft. In het geval van een staafmixer, zal het dan ook een rol spelen in hoe snel en goed het apparaat werkt. Vooral als je jouw ingrediënten binnen de kortste tijd tot een puree wilt maken. Als het apparaat snel werkt, dan kun je ook eerder klaar zijn met koken. Je kunt hierdoor dus tijd besparen en dan nog andere dingen doen of gewoon even uitrusten.

 

 

Snelheden

 

Voor een staafmixer is het wel van belang dat je nagaat uit hoeveel snelheden je een keuze kunt maken. Het is handig als je niet gebonden bent aan een bepaalde snelheid van het apparaat. Vooral voor het maken van puree of soepen, zou je misschien willen dat het apparaat nog net iets sneller te werk gaat.

Meestal hebben de iets simpele modellen gewoon maar een aan en uit knop. Met zo een apparaat zal je wel uiteindelijk het resultaat bereiken dat je wilt, maar het zal dan langer duren dan het nodig is. De duurdere modellen staafmixers zijn meestal geavanceerder en met deze apparaten heb je soms een aantal snelheden waaruit je kunt kiezen. Je zou daarom kunnen zeggen dat deze staafmixers de beste staafmixers zijn, aangezien ze meer opties bieden.

Materiaal

 

Voor wat betreft het materiaal van een staafmixer, zijn er een aantal punten waarop je kunt letten. Let bijvoorbeeld op het materiaal van de behuizing. Een staafmixer moet er niet alleen mooi uitzien, maar zorg er ook voor dat het een stevige behuizing heeft. Een behuizing die van plastic is gemaakt, zal niet zo stevig zijn als een behuizing die van roestvrij staal is gemaakt.

Het materiaal waarvan zo een product is gemaakt, zal ook een rol spelen in hoe zwaar zo een product is.

Houd daarmee ook rekening, want een staafmixer moet je uiteindelijk in je handen vasthouden. Je wilt geen staafmixer waarvan je handen snel moe worden, omdat dit product te zwaar is. Het is dus een aanbeveling om een staafmixer te vinden die van een duurzaam materiaal gemaakt is en die niet te zwaar aanvoelt.

 

 

Accessoires

 

Het is altijd leuk als je meer voor je geld terug kunt krijgen dan je verwacht hebt. Stel je nou eens voor dat je twee staafmixers tegenkomt die ongeveer dezelfde eigenschappen hebben zoals de prijs, kwaliteit, snelheid etc. en je krijgt bij de ene staafmixer nog leuke accessoires erbij, dan zal het maken van een keus niet zo moeilijk meer zijn. Je kunt tegenwoordig staafmixers vinden die met leuke accessoires komen zoals schaaltjes of bekers.

De bekers in het bijzonder hebben dan een speciale opening waarin de staafmixer gewoon past. Dat is heel erg handig in gebruik, want je hoeft geen aparte beker te gaan zoeken en je kunt nu gewoon sauzen of puree maken, zonder dat het overal kan gaan spatten. Je hebt dus minder schoonmaakwerk en aan het eind kun je deze accessoires losmaken en in de vaatwasmachine stoppen.

 

 

Staafmixer reviews – top 5

 

 

Om prettig jouw tijd in de keuken door te kunnen brengen heb je wel de juiste accessoires nodig. Denk daarbij maar aan een staafmixer, waarmee je (afhankelijk van het model) kunt mengen, roeren, pureren en hakken. Je kunt dus binnen de kortste tijd al jouw favoriete gerechten klaarmaken. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste staafmixer.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Braun Multiquick 3 MQ325 

 

Met de Braun Multiquick 3 MQ325 staafmixer kun je heel veel doen in de keuken. Dit is het ideale product voor het maken van soepen en diverse sauzen zoals Mexicaanse saus, pastasaus en nog veel meer.

Het is voorzien van een gepatenteerde staafmixervoet, dat zorgt voor de beste puree resultaten en dat je keuken spatvrij blijft. Met de roestvrijstalen garde kun je eieren, diverse crème en luchtige desserts kloppen.

Dit product is ook voorzien van een handige hakmolen waarmee je ingrediënten zoals kaas, noten, wortelen fijn kunt hakken en een beker van 600 ml.

Er zijn een aantal beoordelingen te lezen over dit product. De meeste kopers zijn wel tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. Dit product heeft een redelijke prijs en het is ook compact, waardoor je het met gemak kunt opbergen.

Deze staafmixer van Braun behoort zeker tot de populairste toestellen als we rekening houden met de vele positieve reacties. Het feit dat dit apparaat de laagste prijs heeft, zou dit enigszins kunnen verklaren. Als je liever niet zoveel geld uitgeeft of gewoon een beperkt budget hebt, dan hoef je dit toestel maar eens te bekijken.

Voordelen
Onderhoud:

de losse onderdelen van dit apparaat kun je zonder problemen in de vaatwasser stoppen. Dit is ideaal als je een hekel hebt aan afwassen.

Kracht:

de staafmixer van Braun beschikt over een vermogen van maar liefst 550 Watt. Daardoor kan het feilloos verschillende soorten ingrediënten mixen. Zo kun jij een heerlijke spaghettisaus klaarmaken.

Gebruiksgemak:

je kunt kiezen uit 2 verschillende snelheidsstanden. Daarnaast krijg je er ook nog een maatbeker, een klopper en zelfs een hakmolen bij.

Nadelen
Kwetsbaar:

volgens sommige kopers blijkt het om een heel kwetsbaar product te gaan dat snel stuk gaat. Zij vinden dan ook dat de prijs toch net iets te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch MSM67170 ErgoMixx

 

Met de Bosch MSM67170 ErgoMixx staafmixer kun jij nu van alles pureren, blenden of hakken. Het heeft een krachtige motor van 750 watt en maar liefst 12 snelheden waaruit je kunt kiezen om al je pureerwerk te verrichten. Het heeft ook een turbostand, die je met een druk op de knop kunt aanmaken.

Dit product komt samen met handige accessoires zoals een hakmolen waarin jij je uien, knoflook of dergelijke kunt hakken en een mixer voor het kloppen van eieren en room. Je krijgt ook een leuke maatbeker erbij.

Het overgrootste deel van de gebruikers is blij met dit product en geeft er positief advies over. Dit product is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Enkele kopers vinden de prijs van dit product te hoog en dat het een kleine kom heeft. Daarnaast is het mes van de staafmixer een beetje te hoog.

Ook Bosch kunnen we bij de bekende merken rekenen. En misschien is het voor sommige kopers wel het beste merk op vlak van huishoudelijke toestellen. Bij de aankoop van dit toestel krijg je er ook een heleboel leuke toebehoren bij. Denk maar aan een maatbeker, een garde, een hakker en zelfs een crushed ice mes.

Voordelen
Vermogen:

deze staafmixer is in vergelijking met het vorige product nog net dat tikkeltje krachtiger. Met een vermogen van 750 Watt wordt alles in een mum van tijd volledig gemixt.

Comfort:

dit apparaat is voorzien van maar liefst 12 verschillende snelheden waaruit jij kunt kiezen. Daarnaast beschikt de staafmixer ook over een turbofunctie.

Onderhoud:

doordat je de losse delen veilig in de vaatwasmachine kunt stoppen, hoef je niet zoveel tijd te besteden aan het schoonmaak werk.

Nadelen
Aankoopprijs:

ondanks de vele mogelijkheden die aan dit product verbonden zijn, vinden sommige mensen de prijs toch wel redelijk hoog.

Koop bij bol.com (€62.75)

 

 

 

 

Philips Avance HR1673/90

 

De Philips Avance HR1673/90 staafmixer is de ideale keukenhulp voor eenieder die dagelijks in de keuken moet zijn. Met de titanium messen van dit product kun je binnen de kortste tijd jouw ingrediënten malen, hakken en mengen.

Je krijgt een garde, een XL hakmolen, een kleine hakmolen en een maatbeker van 1000 ml als je dit product aanschaft. De handgreep is ergonomisch ontworpen, zodat je een comfortabele grip hebt. Het heeft een simpele en eenvoudige bediening en je kunt zoveel doen met dit product.

Voor dit product staan er niet alleen positieve beoordelingen geschreven. De kopers zijn tevreden met dit product, omdat het eenvoudig in gebruik is en het van goede kwaliteit is.

De prijs van dit product valt ook mee. Enkele kopers vinden dat vingervlekken snel zichtbaar zijn en dat de verdeling aan 1 zijde van de maatbeker ontbreekt.

Bij het horen van de merknaam Philips heb je meteen heel veel kopers die denken aan degelijke producten en duurzaamheid. Het zal dus ook niet verwonderen dat deze staafmixer veruit tot de populairste exemplaren zal behoren. Bovendien krijg je er zelfs een maatbeker, een garde en een grote hakmolen bij.

Voordelen
Kracht:

met een vermogen van maar liefst 800 Watt is dit een uiterst krachtig toestel. In een mum van tijd kun jij een heerlijke spaghettisaus en zoveel meer klaarmaken.

Handig in gebruik:

je kunt de voet van het toestel er gemakkelijk afnemen en in de vaatwasser stoppen. Bovendien is er ook een turbofunctie voorzien en krijg je bij de aankoop heel wat leuke accessoires meegeleverd.

Nadelen
Budget:

dit apparaat beschikt over alleen maar positieve punten. Een eventueel struikelblok zou dus echt wel eens de hoge prijs kunnen zijn.

Koop bij bol.com (€58.87)

 

 

 

 

Kenwood HB615

 

Met de Kenwood HB615 staafmixer kun jij je ingrediënten roeren, mengen, malen en mixen. Het is een geweldig product die je zeker goed kunt gebruiken in de keuken.

Dit product heeft een vermogen van 400 watt en het heeft twee snelheden waarmee je kunt werken. Het is voorzien van een uniek Suregrip handvat en zorgt ervoor dat je het moeiteloos kunt gebruiken. Er wordt een handige mengkom met een inhoud van 0,7 liter meegeleverd samen met dit product.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op een staafmixer aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers. Dit product is voor velen een voordelige koop.

Ze zijn tevreden met de kwaliteit van dit product en vinden het eenvoudig in gebruik. Sommige kopers vinden dat dit product kwetsbaar is en dat het een matige kwaliteit heeft.

Als we kijken naar de mogelijkheden in keukentoestellen dan is het merk Kenwood zeker en vast geen onbekende. Deze staafmixer is afkomstig van dit merk. Het ontwerp en de kleuren zijn heel eenvoudig maar tegelijkertijd ook erg elegant en modern. Daardoor zal het dus zonder twijfel in menig interieur passen.

Voordelen
Onderhoud:

als je een hekel hebt aan afwassen dan heb je met dit product zeker een aanwinst in huis gehaald. De losse onderdelen kun je namelijk zonder problemen in de vaatwasmachine plaatsen. Dit bespaart je een heleboel werk.

Kracht:

met een vermogen van 400 Watt is dit zeker en vast een krachtig toestel te noemen. Bovendien is het mogelijk om een keuze te maken uit 2 verschillende snelheidsstanden.

Nadelen
Lastig in gebruik:

het toestel blijkt voor enkele personen niet zo heel handig te zijn en niet zo duurzaam. Daardoor vinden sommigen dat de prijs toch net iets te hoog is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Tefal  HB866 Infiny Force

 

De Tefal Staafmixer HB866 Infiny Force heeft een elegant design en is het ideale product waarmee je kunt kloppen, mixen, pureren en hakken. Maak de lekkerste mayonaise of soepen met dit product. Het is voorzien van een gepatenteerde ActivFlow Technologie en zorgt samen met een vermogen van 700 watt voor krachtige prestaties.

Er zijn maar liefst 20 snelheden waaruit je kunt kiezen. Je krijgt een leuk receptenboek erbij, voor het uitproberen van nieuwe gerechten. Dit product komt ook met een mengbeker, garde, hakmolen en saus accessoire.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope staafmixers. Ondanks de hoge prijs van dit product, staan er alleen positieve reviews geschreven. Alle kopers zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is handig in gebruik. De prijs van dit product is ook goed. De kopers vinden daarom dat dit een top product is.

Bij deze staafmixer van Tefal zul je net iets meer hoeven uit te geven om een degelijk en kwalitatief product aan te kopen. Maar aan de vele positieve reacties te zien, vinden de gebruikers dat het de prijs echt wel waard is. De zilveren kleur laat het toestel er elegant en stijlvol uitzien.

Voordelen
Vermogen:

deze staafmixer kunnen we zeker tussen de krachtigere toestellen terugvinden. Met een vermogen van maar liefst 700 Watt worden alle ingrediënten in een mum van tijd gemixt.

Snelheid:

je kunt een keuze maken uit 20 verschillende snelheden. Er is zelfs een turbofunctie voorzien.

Onderhoud:

doordat je de losse delen in de vaatwasser kunt stoppen, spaar je heel wat tijd uit. Daardoor is het ook ideaal voor alle personen die een hekel hebben aan afwassen.

Toebehoren:

bij de aankoop van deze staafmixer krijg je er ook een hakmolen, een maatbeker en enkele kloppers bij.

Nadelen

Werkelijk alle kopers zijn helemaal tevreden over dit product en ondervinden geen nadelen. Daardoor is het zelfs voor ons enorm moeilijk geworden om eventuele kleine nadelen te ontdekken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status