5 Beste stappentellers Test Van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Stappentellers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Stappentellers koopgids

 

Tegenwoordig bestaan er heel wat verschillende soorten stappentellers waardoor het niet altijd makkelijk is om een gegronde keuze te maken. Misschien kan onze koopgids wel een handje helpen? Het is alvast een goede aanbeveling om de beste stappentellers met elkaar te vergelijken alvorens je er eentje aankoopt. Houd hierbij niet alleen rekening met de kenmerken en de mogelijkheden maar eventueel ook met het type en het mogelijke prijskaartje. Daar sommige exemplaren niet tot de goedkope stappentellers behoren, is het een goed idee aandachtig te zijn voor aanbiedingen.

Wat is een stappenteller en de mogelijke pluspunten

Een stappenteller, ook wel pedometer genoemd, is een handig apparaatje waarmee het mogelijk wordt gemaakt om het dagelijks aantal stappen te tellen. Afhankelijk van de stappenteller die je aankoopt, is het mogelijk om de afgelegde afstand en de snelheid te berekenen. Het gebruik van een duurzame stappenteller wordt dan ook bijzonder hard aanbevolen en dat heeft vooral te maken met de verschillende pluspunten.

Zo begeleidt een stappenteller je op de weg naar een gezond en gelukkig leven. Heb je niet de tijd om nog naar de sportschool te rennen? Dan loont het de moeite om jezelf bijvoorbeeld 10.000 stappen op te leggen. Zo zul je al gauw vaststellen dat je meer zin krijgt om te bewegen en je record van de dag ervoor te verbreken. Je kunt het vergelijken als een soort van motivator die je stimuleert om dagelijks een bepaald aantal stappen te zetten. En hierdoor wordt ook het immuunsysteem gestimuleerd.

 

Het type en het ontwerp

Je zult het misschien niet meteen vermoeden maar er bestaan wel degelijk verschillende soorten stappentellers. Zo kun je opteren voor één van de basis exemplaren waarbij het enkel mogelijk is om het aantal stappen per dag te tellen. Echter is er in de loop der jaren heel wat veranderd. Zo bestaan er tegenwoordig heel wat stappentellers waarbij ook de snelheid, de afstand en zelfs het aantal calorieën kan worden berekend.

En mag het allemaal nog net een tikkeltje meer zijn? Kies dan voor een stappenteller die evenals is uitgerust met een betrouwbare hartslagmeter en eventueel GPS functie. En wil je graag je slaappatroon registreren dan bestaan er ook daar heel wat mogelijkheden voor. Het spreekt natuurlijk voor zich dat dergelijke apparaatjes best wel wat meer budget zullen verlangen. Houd daar dan ook zoveel mogelijk rekening mee zodat je achteraf niet voor verrassingen komt te staan.

Wat het ontwerp van de stappenteller betreft, zul je vaak merken dat het compacte en lichtgewicht apparaten betreft. Zo kun je kiezen voor een stappenteller armband die je eenvoudigweg rond je pols draagt. Maar je kunt evenzeer kiezen voor een compact bakje dat je makkelijk in de hand houdt of in je broekzak draagt. Aan jou de keuze!


Design, extra kenmerken en functiemogelijkheden

Tenslotte zul je kunnen vaststellen dat bepaalde stappentellers net iets meer mogelijkheden en kenmerken aanbieden. Sommigen daarvan kunnen best wel als een meerwaarde worden beschouwd terwijl anderen misschien een leuke extra zijn. Zo kan het handig zijn om de batterijduur van het apparaat even grondig te bekijken. Een krachtige batterij die voldoende lang meegaat en zo snel mogelijk weer oplaadt mag dan wel duurder zijn, toch is het een echte must!

Daarnaast kan het handig zijn indien het apparaat naast het aantal stappen ook nog tal van andere gegevens kan meten. Denk bijvoorbeeld maar aan het aantal calorieën, de afgelegde afstand of eventueel je hartslag. Ook het design kan door sommigen als een belangrijk puntje worden beschouwd. Zo kun je tegenwoordig een stappenteller aankopen in tal van verschillende kleuren en/ of designs. Kies je voor een exemplaar met print of toch liever eentje in neutraal zwart?

Met welk budget hoef je rekening te houden

Een duurzame stappenteller hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo bestaan er exemplaren die je voor een appel en een ei reeds kunt aankopen. Echter hebben we hierboven gemerkt dat bepaalde apparaten over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken. Het zal en mag dan ook niet verwonderen dat dergelijke factoren het uiteindelijke prijskaartje in een bepaalde mate zullen beïnvloeden.

Het is logisch dat een stappenteller met meer mogelijkheden ook iets duurder is in de aankoop. Houd daar zoveel mogelijk rekening mee. Bedenk waar je naar op zoek bent en wat je zelf belangrijk vindt. Ben je van plan om de stappenteller regelmatig te gebruiken en welk budget kun je er minimaal aan spenderen? Bekijk ook even de online reviews en wie weet spot je zo nog wel een leuke stappenteller aanbieding.

 

 

5 Beste stappentellers (Reviews) van 2020

 

Steeds meer mensen kiezen voor een degelijke en duurzame stappenteller. Het is het ideale toestelletje om toch wat in conditie te blijven. Zo zijn er tegenwoordig heel wat mogelijkheden en kun je kiezen voor een Android besturingssysteem, een Samsung exemplaar of toch liever Iphone. Zijn er bijvoorbeeld ook heel wat goedkope stappentellers of moet je steevast een hoger budget voorzien? Bekijk daarom de 5 topproducten hieronder even en maak vervolgens je keuze. Houd ook rekening met het advies dat klanten vermelden in de online reviews.

 

1.  Omron Stappenteller Walking Style IV Zwart 3D-meting

 

Omron is een bekend en sterk gewaardeerd merk wanneer we het hebben over stappentellers. Dit unieke apparaat zou bovendien zomaar eens een stappenteller aanbieding kunnen zijn vanwege het mooie prijskaartje ervan. De stappenteller is zelfs te bekomen in 3 verschillende kleuren waaronder wit, zwart of blauw.

Je kunt dit unieke apparaatje zonder problemen op je heup dragen maar ook in een broekzak, jaszak of zelfs rugzak blijft de stappenteller zonder problemen functioneren. Dankzij dit apparaat kun je onder andere het aantal stappen berekenen die je per dag zet. Daarnaast wordt er ook meer informatie gegeven inzake het aantal verbrande calorieën en de totaal afgelegde afstand. Door de actiemodus te activeren kun je echter nog net iets specifieker te werk gaan.

De meeste klanten reageren vooral bijzonder positief op deze unieke stappenteller. Zo wordt er niet alleen positief advies gegeven op basis van de uitstekende kwaliteit, maar ook voor gebruiksvriendelijkheid. Echter voldoet de stappenteller niet helemaal aan de verwachtingen van enkele kopers.

 

Koop bij bol.com (€37.95)

 

 

 

 

 

2.  Yamax EX-510 Stappenteller afstandmeting Met caloriemeter

 

Ben je op zoek naar de beste stappenteller dan zou je altijd nog kunnen kiezen voor dit unieke exemplaar van Yamax. Het is een degelijke stappenteller tegen een mooi en betaalbaar prijskaartje. De stappenteller biedt daarnaast heel wat extra kenmerken en mogelijkheden. Zo kun je bijvoorbeeld het aantal stappen zonder problemen bijhouden maar vertelt het toestel je ook iets meer over de totaal afgelegde afstand.

Ook wanneer je wat meer informatie wenst inzake de verbruikte calorieën en de vetverbranding, is deze stappenteller een echte aanwinst. Ook de duur van de activiteit kan zonder problemen worden weergegeven.

Een blik op de verschillende online beoordelingen leert ons dan ook dat de meeste klanten helemaal overtuigd zijn van het product. Zo wordt er niet alleen een positief advies gegeven over de uitstekende kwaliteit maar komt ook de gebruiksvriendelijkheid uitvoerig aan bod. De moeite waard dus om het even te bekijken.

 

Koop bij bol.com (€45)

 

 

 

 

 

3.  Fitbit Charge 2 . Activity tracker Zwart Gunmetal Special Edition

 

Ook wanneer je kiest voor deze unieke stappenteller van Fitbit, kies je voor kwaliteit en duurzaamheid. De stappenteller behoort tot de Fitbit Charge 2 serie en maakt deel uit van een zogenaamde „special edition”.  Deze horloge stappenteller blijkt ook heel mooi als armband te staan vanwege het prachtige en elegante design ervan.

De batterij gaat maar liefst 5 dagen lang mee op voorwaarde dat deze volledig opgeladen is. De stappenteller is daarnaast ook voorzien van een betrouwbare hartslagfunctie. Verder is het ook mogelijk om eventuele inkomende berichtjes en oproepen te bekijken en te beantwoorden. De GPS functie werkt wanneer je een connectie maakt met je smartphone. Houd er wel rekening mee dat de stappenteller niet bestand is tegen water en daardoor niet ideaal is om mee te zwemmen.

De meerderheid van de kopers reageren dan ook vooral positief op de kwaliteit en de duurzaamheid van het product. Echter vindt een beperkte minderheid van de kopers het best wel jammer dat de stappenteller niet helemaal waterdicht blijkt te zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

 

4. Samsung Galaxy Fit e Android en ¡Os Zwart met hartslagfunctie

 

Er zijn tegenwoordig ook heel wat kopers die opteren voor deze unieke stappenteller van Samsung. De Samsung Galaxy Fit e is te bekomen in maar liefst 3 verschillende kleuren. Zo kun jij onder andere kiezen tussen geel, zwart of wit. Zodra de stappenteller helemaal is opgeladen dan kun je die makkelijk tot wel 7 dagen lang gebruiken.

De stappenteller zal het ook meteen kunnen detecteren wanneer je aan het hardlopen bent of wanneer je bijvoorbeeld gewoon wandelt. Eventuele oproepen en berichtjes die op je smartphone binnenkomen, kunnen ook verschijnen op het display van deze unieke stappenteller. Verder is het een groot pluspunt dat de stappenteller niet alleen stofdicht blijkt te zijn maar ook waterdicht. Echter is het jammer dat het display in zwart/wit en niet in kleur wordt weergegeven.

Ondanks al deze pluspunten merken we toch vooral een algemene verdeeldheid op bij de klanten. Zo zijn sommige kopers echt helemaal overtuigd van de voordelen van deze stappenteller terwijl andere gebruikers toch wel wat twijfels hebben over de duurzaamheid ervan.

 

Koop bij bol.com (€38.95)

 

 

 

 

 

5.  Merkloos Digitale Stappenteller Armband roze 3D meting

 

Tenslotte is er ook nog altijd de optie om eventueel te kiezen voor deze prachtige armband stappenteller met 3D meting. De stappenteller wordt gekenmerkt door een opvallend roze kleurtje en zal daardoor misschien vooral meisjes en dames aanspreken. De betaalbare prijs is verder ook een belangrijk pluspunt voor heel wat klanten.

De stappenteller geeft niet alleen het aantal stappen weer maar zal ook extra informatie bezorgen omtrent het aantal verbrande calorieën. Ook de tijd en de gehele afstand worden zonder problemen vermeld. Het siliconen ontwerp zorgt ervoor dat de stappenteller eender wie past. Verder weegt het toestelletje weinig en zit het comfortabel om je pols heen. Kortom, een echt topproduct!

Het grote pluspunt is dat de knoopcelbatterij gewoon bij de aankoop van het product inbegrepen zit. Echter zijn er momenteel nog helemaal geen reactie bij het product geplaatst. Dit maakt het voor ons dan ook bijzonder lastig om jou verder advies te geven over de ervaringen van gebruikers.

 

Koop bij bol.com (€7.93)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status