5 Beste stoomkokers Test van 2021

Laatste update: 20.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Stoomkokers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Met een degelijke stoomkoker is het mogelijk om je groenten of je zelfs gewoon je stukje vlees of vis heerlijk te stomen. Dit is niet alleen heel erg smaakvol maar bovendien ook veel gezonder dan wanneer je je voedsel kookt of bakt. Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse stoomkokers. Zo is gebleken dat de Philips Avance HD9170/91 een product is dat heel sterk wordt aangeraden. Het is een krachtig apparaat dat bovendien over meerdere stoomschalen beschikt. Je kunt ook altijd kiezen voor de Braun FS 3000 stoomkoker. Dit apparaat is zelfs voorzien van een handige automatische timerfunctie die je kunt instellen tussen 0 en 60 minuten.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stoomkokers koopgids

 

Een stoomkoker is handig om voedsel te bereiden op een gezonde manier. Je kunt complete maaltijden maken met dit toestel omdat het over verschillende stoomschalen beschikt. Zo kun je bijvoorbeeld rijst aan de onderkant plaatsen, vis in het midden en groenten bovenaan. De stoomschalen geven geen smaken af onder elkaar dus je hoeft je geen zorgen te maken dat je groenten naar vis zullen smaken. Bij het kopen van een stoomkoker is het belangrijk om te kijken naar de inhoud, het aantal stoomschalen, de functies van het toestel en de prijs.

Inhoud van een stoomkoker

De inhoud van je stoomkoker moet groot genoeg zijn om voedsel te bereiden voor alle mensen in het gezin. Als je meerdere kinderen hebt dan moet je daar zeker rekening mee houden want je moet dan al gauw voor 4 à 5 personen eten klaarmaken. Als je als koppel samenleeft kun je al vlugger een kleiner model kopen, dit is makkelijker op te bergen ook. Een ander punt is dat je het teveel aan voedsel altijd voor een nachtje in de koelkast kunt laten staan om het de volgende dag op te eten.

Je kunt controleren of je plaats vrij hebt in de kast om de stoomkoker te bewaren. Als je van plan bent om dagelijks eten te bereiden met de stoomkoker dan kun je het toestel gewoon op het aanrecht laten staan. Een groter apparaat zal sowieso moeilijker zijn om op te bergen. Houd daar rekening mee als je op zoek bent naar een goede stoomkoker.

 

Het aantal stoomschalen

Een rijstkoker werkt meestal met een binnenpan die beschikt over een antiaanbaklaag, maar een stoomkoker gebruikt verscheidene stoomschalen die je op elkaar kunt stapelen. Dit maakt het mogelijk om verschillende ingrediënten tegelijkertijd klaar te maken zonder dat de smaak van deze ingrediënten beïnvloedt wordt.

Het is een aanbeveling om het voedsel die het langst moet stomen onderaan te zetten. In de onderste schaal zul je de meeste stoom krijgen dus je kunt daar producten zoals rijst in plaatsen die meer tijd nodig hebben. Elke stoomschaal die je op de eerste schaal stapelt zal minder stoom ontvangen, dus het voedsel die het vlugst klaar is plaats je in de bovenste schaal.

De inhoud van de schalen kan onderling ook verschillen, niet elke stoomschaal hoeft dezelfde inhoud te hebben. Je kunt daar dus best ook rekening mee houden want voor een stuk vlees zul je een grotere schaal nodig hebben dan voor een portie erwten.

Kijk goed hoeveel schalen je bij de aankoop ontvangt. Deze schalen zijn meestal gemaakt van een harde soort plastic en zijn geschikt om schoon te maken in de vaatwasmachine.

 

Functies van de stoomkoker

Een stoomkoker beschikt meestal over verschillende programma’s die je kunt kiezen. Meestal wordt een stoomkoker vooral gebruikt om snel een maaltijd te bereiden maar je kunt dit toestel ook gebruiken om bevroren voedsel te ontdooien, bereid voedsel warm te houden of zelfs bepaalde gerechten langzaam te laten garen op een lage temperatuur.

Een andere handige functie van een stoomkoker is de automatische afslag. Dit wil zeggen dat het apparaat automatisch zal uitschakelen wanneer je voedsel klaar is. Meestal wordt je daarvoor gewaarschuwd door een alarm zodat je tijdens het koken rustig in de sofa kunt zitten.

De warmhoudfunctie is ook heel handig. Je hebt net het voedsel klaargemaakt maar je partner is nog niet terug van het werk? Je kunt het eten dan makkelijk warm houden totdat iedereen thuis is om te kunnen eten. Bij sommige modellen schakelt het toestel automatisch over op warmhoudfunctie wanneer het voedsel klaar is.

Bij sommige stoomkokers is het mogelijk dat je accessoires krijgt bij de aankoop. Dit komt meestal in de vorm van een rijstlepel of een spatel.

 

 

Kostprijs van een stoomkoker

Vele mensen zien het nut niet in van een stoomkoker. Waarom zouden ze dit toestel kopen als je even goed hetzelfde voedsel met een pan kun klaarmaken? Het gebruik van een stoomkoker is veel gezonder. De vitamines blijven beter bewaard in de groenten en je gebruikt geen vet, olie of boter om je eten klaar te maken.

De smaak van je voedsel blijft ook beter bewaard en je kunt meteen een ganse maaltijd in één apparaat bereiden. Een stoomkoker zorgt dus voor vele voordelen. Je kunt zelf de voor- en nadelen vergelijken van een stoomkoker voordat je een beslissing neemt.

Daarna kun je op zoek gaan naar aanbiedingen om daarop een budget te baseren. Zo kun je proberen om binnen je budget te blijven en niet teveel geld uit te geven. Houd er rekening mee dat het beter is om een duurder model te kopen, je zult er lang gebruik van kunnen maken. Goedkoop is meestal duurkoop in dit geval dus als je echt het goedkoopste toestel koopt dan kan het vlug stuk gaan.

 

5 Beste stoomkokers (Reviews) van 2021

 

Voor een gezonde leefstijl moet je zeker in het bezit zijn van een goede stoomkoker. Hiermee kun je alle groenten, vis en vlees het best bereiden met zo min als mogelijk vet. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste stoomkoker die zeker zal bijdragen aan een productief dieet.

 

1. Philips Avance HD9170/91 Stoomkoker

 

Met de Philips Avance HD9170/91 stoomkoker kun je de pure smaak en voedingswaarde van al je gerechten behouden. Dit product is geschikt voor het stomen van groenten, vis, vlees, aardappelen en eieren. Het biedt de mogelijkheid om per mand verschillende maaltijd programma’s in te stellen, zodat je volledige maaltijd tegelijk klaar is zonder dat de rest afkoelt. Het heeft 3 manden waardoor de stoom heen kan en het zorgt dat het aroma vrijkomt en in het eten trekt.

Voor deze stoomkoker staan er meer positieve beoordelingen dan negatieve beoordelingen geschreven door de gebruikers. De meeste personen vinden dit een top product, want het heeft een goede prijs en het is van goede kwaliteit. Het is eenvoudig in gebruik en het past perfect. Voor andere gebruikers is deze stoomkoker lastig in gebruik en van matige kwaliteit. Het heeft een onduidelijke handleiding en het is prijzig.

Met behulp van een degelijke stoomkoker zoals dit model van Philips, kun jij jouw groentjes vanaf nu heerlijke stomen. We merken dat er heel wat online reacties bij dit product zijn geplaatst. Dit zou kunnen verklaard worden aan de hand van het merk Philips dat voor velen veruit als het beste merk beschouwd wordt.

Voordelen
Stoomschaal:

dit apparaat is voorzien van maar liefst 3 verschillende stoomschalen. Elke stoomschaal heeft hierbij een volume van ruim 3 liter.

Aroma Infuser:

deze Philips stoomkoker is ook voorzien van een handige Aroma Infuser. Daardoor zul je kunnen genieten van bijzonder heerlijke gekruide gerechten.

Turbo Start:

dankzij de Turbo Start waarover deze stoomkoker beschikt, is het mogelijk om het eten nog net iets sneller klaar te maken.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts een kleine minderheid van de kopers vindt dat bepaalde onderdelen van deze stoomkoker toch wel bijzonder kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Braun FS 3000 Stoomkoker

 

De Braun FS 3000 stoomkoker beschikt over een stoomversneller die zorgt dat de geproduceerde stoom zich binnen 45 seconden ontwikkelt. Het heeft een automatische timer die ingesteld kan worden van 0 tot 60 minuten. De stoomkoker schakelt automatisch uit als de ingestelde tijd verstreken is.

De 2 lekbakken maken dat er geen aroma vermenging plaatsvindt en de stoom zorgt ervoor dat de groente zijn kleur en alle vitaminen behoudt, waarna de onderdelen van dit product in de vaatwasser gereinigd kunnen worden. De kommen zijn BPA-vrij waardoor de stoomkoker ook gebruikt kan worden voor het bereiden van babyvoeding.

De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product, want het heeft een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is eenvoudig in gebruik en de onderdelen zijn los te bestellen. Voor andere gebruikers past dit product niet optimaal en het deksel is niet helemaal vaatwasserbestendig.

Ook Braun kunnen we tot de populairste merken rekenen op het gebied van elektronische toestellen. Deze FS 3000 stoomkoker kan dan ook op heel wat online reacties rekenen van de klanten. Alvorens je besluit om het toestel aan te kopen, lijkt het ons een goed idee om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen van deze stoomkoker.

Voordelen
Stoomschalen:

het apparaat is voorzien van 2 handige stoomschalen waarvan ze elk apart een inhoud hebben van ruim 2 liter.

Kracht:

we hebben hier te maken met een krachtige stoomkoker die over een ruim vermogen van maar liefst 850 watt beschikt. Daardoor zul je merken dat het toestel slechts 45 seconden nodig heeft om stoom te produceren.

Timer functie:

het apparaat is ook voorzien van een handige timer functie die je kunt gaan instellen van 0 tot 60 minuten.

Onderhoud:

het is mogelijk om de losse onderdelen van deze stoomkoker gewoon in de vaatwasmachine te plaatsen. Op die manier bespaar je heel wat tijd en werk.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts één enkele koper vindt het product toch wel wat kwetsbaar. Zo gaan bepaalde onderdelen vrij snel stuk.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Tefal Stoomkoker Mini Compact VC1301

 

De Tefal VC1301 heeft 3 transparante schalen met een totale inhoud van 6,5 liter.  Met deze stoomkoker kun je vlees, groente, aardappelen, sauzen en eieren koken.

De Mini Compact bevat een waterklok en automatische uitschakeling wanneer de ingeschakelde tijd om is. Het heeft voor het gemak een uitwendige waterniveau aanduiding met als extra onderdeel een opvangbak voor sauzen. Ook is dit product voorzien van een Easy Storage en Direct Serve functie.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel een stoomkoker aanbieding en dat is het ook voor de gebruikers van dit product. Op één punt na staan er alleen positieve reviews geschreven voor deze stoomkoker, want voor deze personen heeft het een goede prijs- en kwaliteitsverhouding. Het is eenvoudig in gebruik en het past perfect. Een gebruiker vindt het minder dat er geen rijst in gestoomd kan worden.

Indien je op zoek bent naar een degelijke stoomkoker die bovendien ook vrij compact is dan hoef je zeker dit model van Tefal eens te bekijken. Bovendien zul je ook meteen versteld staan van de bijzonder lage prijs. In vergelijking met de andere 4 apparaten uit deze lijst, beschikt deze stoomkoker over de laagste prijs.

Voordelen
Prijskaartje:

wanneer je liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijke stoomkoker dan is dit apparaat werkelijk ideaal.

Stoomschalen:

ondanks het compacte formaat bestaat deze stoomkoker toch nog wel uit maar liefst 3 verschillende stoomschalen.

Inhoud:

de stoomkoker heeft een totale inhoud van maar liefst 6,5 liter op voorwaarde dat je alledrie de stoomschalen gebruikt. Indien je er bijvoorbeeld maar 2 zou gebruiken dan komt dit neer op een volume van 4,5 liter.

Vermogen:

het toestel is uitgerust met een krachtig vermogen van ruim 650 watt en zal bovendien automatisch uitschakelen.

Nadelen
Geen rijst:

één enkele koper vindt het best wel jammer dat het niet mogelijk is om in dit apparaat rijst te stomen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Seb Stoomkoker Convenient VC1451

 

De Seb Stoomkoker Convenient VC1451 heeft een volume van 1,1 liter en is voorzien van 2 uitneembare pannen en stoomschalen. Het heeft verder een uitwendige waterniveau indicator en er kan tijdens het koken ook water aangevuld worden.

Er staat aan de buitenkant van dit product duidelijk aangegeven hoe lang het voor elk product duurt, voordat het eten klaar is om te gebruiken. En het heeft ook een automatische timer die zelf uitschakelt als de geprogrammeerde tijd om is. Deze timer heeft een maximale tijd van 60 minuten.

Voor dit product staan er alleen positieve beoordelingen geschreven door de gebruikers van deze stoomkoker. De personen die het hebben aangeschaft geven er goed advies voor, want het is eenvoudig in gebruik en het is van goede kwaliteit. Dit product heeft verder ook een goede prijs en het past perfect voor deze gebruikers.

Ook met de Seb Convenient VC1451 stoomkoker mag je zeker zijn van een degelijk apparaat als we de online reacties van klanten mogen geloven. Bovendien valt de prijs ook nog behoorlijk goed mee en is het zeker en vast niet het duurste toestel uit de lijst. Bekijk hieronder dan ook even rustig de voor- en nadelen die aan deze stoomkoker verbonden zijn.

Voordelen
Handig in gebruik:

het is mogelijk om het water aan te vullen zelfs op het moment dat het apparaat aan het stomen is.

Materiaal:

de 2 stoomschalen zijn gemaakt uit bijzonder degelijk en duurzaam RVS.

Stoomschalen:

het apparaat is voorzien van 2 handige stoomschalen. Deze kun je na gebruik gewoon omgekeerd in elkaar gaan opbergen. Op die manier bespaar je ook heel wat ruimte.

Nadelen
Kwetsbaar:

slechts enkele gebruikers vinden dat bepaalde onderdelen aan deze stoomkoker toch wel behoorlijk kwetsbaar zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Magimix 11581NL Multifunctionele Stoomkoker

 

De Magimix 11581NL is een multifunctionele stoomkoker met 2 stoomschalen van 5,5 liter die ook gebruikt kan worden om eten op te warmen. Het heeft een digitale display met achterverlichting en automatische uitschakeling. Dit product heeft een multifunctionele kom met een bewaardeksel voor het koken van rijst en het opwarmen van etenswaren. De Magimix 11581NL beschikt voor een eenvoudig gebruik over 4 kookprogramma’s.

Ook heeft het een ingebouwde schaal die je speciaal voor eieren kunt gebruiken. Het is groot genoeg voor 6 eieren. De stoomkoker heeft een waterreservoir met een inhoud van 1,2 liter en een geïsoleerde handgreep.

Gelet op de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope stoomkokers. Desondanks is de ene gebruiker van dit product er erg blij mee, want het is van goede kwaliteit en het past perfect. Deze stoomkoker is ook eenvoudig in gebruik en het heeft een goede prijs.

Met de Magimix 11581NL stoomkoker haal je volgens de kopers een meer dan degelijk en duurzaam apparaat in huis. Uiteraard is het altijd belangrijk om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan. Op die manier krijg je een beter beeld van de stoomkoker.

Voordelen
Stoomschalen:

het apparaat is voorzien van 2 stoomschalen. De schalen hebben elk afzonderlijk een volume van maar liefst 5,5 liter.

Handig in gebruik:

het toestel is voorzien van een digitaal display dat is uitgerust met achtergrondverlichting. Verder zul je merken dat je kunt kiezen uit meerdere kookprogramma’s en dat het apparaat automatisch zal uitschakelen.

Multifunctionele kom:

de stoomkoker is voorzien van een handige multifunctionele kom. Je kunt dus ook rijst gaan koken en eventueel voedsel gaan opwarmen. Verder is er ook gedacht aan een eierhouder.

Nadelen
Prijskaartje:

het prijskaartje is volgens één enkele koper toch wel lichtjes te hoog.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status