5 Beste Stoomreinigers Test van 2021

Laatste update: 18.10.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

 Stoomreinigers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Het is niet altijd eenvoudig om uit te maken wat nu precies een goede stoomreiniger is en wat niet. Daarom lijkt het ons een goede aanbeveling om de betreffende koopgids even grondig door te nemen. Daarin bieden we jou enkele handige tips en kenmerken aan waarmee je rekening kunt houden. Echter heb je ook gewoon de mogelijkheid om gelijk verder te klikken naar onze top 3. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen kiezen voor de Kärcher SC 3 EasyFix stoomreiniger die geleverd wordt in combinatie met een stevige vloermond en een ontkalkingsfilter. Daarnaast blijkt ook de Vileda Steam XXL Power Pad een schot in de roos te zijn. Een krachtige stoomreiniger die voorzien is van een snoer dat wel 7 meter lang is en bijgevolg heel wat bewegingsruimte zal creëren.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stoomreinigers koopgids

 

Met een stoomreiniger kun je snel verschillende oppervlakken schoonmaken. Het apparaat is milieuvriendelijk want het gebruikt alleen water om stoom te maken en rekent daarmee af met bacteriën en schimmels. Waar wil je de stoomreiniger voor gebruiken? Welk type stoomreiniger geniet jouw voorkeur, welke kenmerken moet het apparaat hebben en hoeveel ben je bereid om er voor te betalen?

Waarvoor wil je de stoomreiniger gebruiken?

Je kunt een stoomreiniger gebruiken om vloeren te reinigen. Het apparaat wordt dan meestal geleverd met een speciale doek om gladde tegels grondig te kunnen reinigen. Maar ook parket en laminaat kun je reinigen met zo’n toestel. Het is wel aanbevolen om voorzichtig te zijn wanneer je deze soorten ondergrond schoonmaakt. Je kunt dit doen door bijvoorbeeld de stoomdruk op een lager niveau te zetten, zo beschadig je de vloer niet.

Bepaalde ondergronden zijn lastiger om schoon te maken met een stoomreiniger, denk maar aan vloerkleden of tapijten. Je kunt dit oplossen door een model te kopen dat beschikt over een tapijtglijder. Dit maakt het reinigen van ongelijke ondergronden veel eenvoudiger.

Je kunt ook wanden schoonmaken door een borstel op je stoomreiniger te gebruiken. Vooral tegelwanden in de keuken of in de badkamer kunnen een grote bron van bacteriën zijn door een teveel aan vocht.

We mogen tenslotte het sanitair niet vergeten, dit kan erg vuil worden en een belangrijk bron van bacteriën zijn. Gelukkig kun je met de meeste stoomreinigers ook het sanitair schoonmaken.

 

Soorten stoomreinigers

Bij een stoomreiniger denken de meeste mensen meteen aan een groot apparaat zoals een stofzuiger. Er bestaan echter ook kleine stoomreinigers die handig zijn om hogere oppervlaktes mee schoon te maken. Wij maken een onderscheid tussen drie verschillende soorten namelijk de slede stoomreinigers, de handstoomreinigers en de stoommoppen.

Een slede stoomreiniger is het ideale apparaat om grote ruimtes zoals een woonkamer mee schoon te maken. Dit type is krachtig en beschikt over een ruime watertank zodat je voor een lange tijd kunt bezig blijven zonder de tank opnieuw te moeten vullen. Deze apparaten staan, net zoals een stofzuiger, op wieltjes zodat je het eenvoudig door het huis heen kunt bewegen.

Met een handstoomreiniger kun je kleinere oppervlaktes in het huis schoonmaken. Deze toestellen zijn licht van gewicht zodat je handen en armen niet moe worden door langdurig gebruik. Ze zijn ook compact van formaat dus nemen niet veel ruimte in. Het nadeel is dat ze niet zo krachtig zijn maar toch nog genoeg om tegels te laten blinken en te reinigen.

Een stoommop is speciaal gemaakt om enkel vloeren en tapijten te reinigen. Dit type beschikt over een lange steel om de vloer schoon te maken. Je kunt het qua vorm vergelijken met een steelstofzuiger.

 

Kenmerken van een stoomreiniger

Zoals we al aangegeven hebben bij de slede stoomreiniger, is de inhoud van de watertank belangrijker. Hoe groter de inhoud, hoe langer je kunt verder werken zonder de tank te hoeven hervullen.

Je kunt ook op de stoomdruk van het apparaat letten. Dit is de kracht waarmee het vuil wordt bewerkt met de stoom en wordt uitgedrukt in bar. Meestal is een stoomdruk tot 3 bar voldoende, maar dit is enkel maar als de vloer niet te vies is. Voor hardnekkig vuil koop je best een model met een stoomdruk van 4 bar of meer.

Natuurlijk moet een stoomreiniger eerst het water in stoom omzetten. Je kunt dit apparaat dus niet meteen gebruiken. Toch verschilt de opwarmtijd bij de meeste modellen. Sommige toestellen kun je na enkele seconden al gebruiken waar andere enkele minuten nodig hebben.

Geavanceerde modellen zijn voorzien van de mogelijkheid om te zuigen zodat ze de vloer meteen drogen. Je kunt deze stoomreinigers ook gebruiken om bijvoorbeeld je garage schoon te maken want het kan ook vloeistoffen opzuigen.

Kostprijs van een stoomreiniger

Het is simpel, een klein apparaat zal minder kosten dan een groot apparaat. Je zult minder geld moeten uitgeven aan een handstoomreiniger dan aan een slede stoomreiniger. Het hangt er in de eerste plaats van af waarvoor je het apparaat wilt gebruiken. Houd ook nog rekening met de beschikbare plaats om het toestel op te bergen.

Je kunt beter meerdere apparaten vergelijken op basis van prijs en kwaliteit en je even in de reviews van andere kopers verdiepen. Dat is een goede aanbeveling om aanbiedingen te vinden want online zul je verschrikkelijk veel informatie vinden over de sterke en de zwakke punten van elk product.

Daarbovenop is een product meestal goedkoper als je het online koopt maar dat hangt af van de verkoper, sommigen rekenen daarop nog eens verzendkosten die redelijk hoog kunnen liggen. Als je een mooie aanbieding gevonden hebt met gratis verzending dan hoef je niet te twijfelen!

 

5 Beste Stoomreinigers (Reviews) van 2021

 

Een stoomreiniger is een absolute must als je in huis of op kantoor een moeilijk te onderhouden vloer of tapijt hebt. Voor een snelle en efficiënte schoonmaak is zo een apparaat niet weg te denken, vooral als je moe bent en toch nog een schone en plezierige omgeving wilt. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste stoomreiniger.

 

1. Kärcher SC 3 EasyFix Stoomreiniger Inclusief ontkalkingsfilter en vloermond

 

Het is altijd aangenamer indien je in een net en schoon huis kunt binnenkomen. Vanaf nu is dat ook perfect mogelijk door gebruik van deze unieke en krachtige stoomreiniger die jou wordt aangeboden door Kärcher. Kärcher is al langer een vaste waarde op het gebied van huishoudtoestellen en staat dan ook garant voor kwaliteit, gebruiksvriendelijkheid en duurzaamheid.

De EasyFix stoomreiniger wordt geleverd inclusief een ontkalkingsfilter én vloermond en wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1900 Watt. Hij biedt hierbij een stoomdruk van ruim 3,5 bar en maakt gebruik van een 1 liter reservoir dat je makkelijk kunt bijvullen. Je kunt deze sledestoomreiniger dan ook perfect gebruiken om de badkamer en het toilet schoon te maken alsook de keuken, ruiten en spiegels. Door hem volledig op te laden, kun je hem makkelijk 20 minuten gebruiken.

Een blik op de online reviews toont dan ook aan dat de meeste klanten duidelijk tevreden zijn met hun aankoop en het product bijgevolg positief beoordelen. Echter is het wel belangrijk om er rekening mee te houden dat het niet mogelijk is om het waterreservoir te verwijderen. We vermoeden dat sommigen dit dan ook als een mogelijke spelbreker zullen beschouwen.

Voordelen
Gebruiksduur:

zodra de accu van de stoomreiniger helemaal is volgeladen, kun je hem zonder problemen tot wel 20 minuten gebruiken.

Handig in gebruik:

de stoomreiniger is bijzonder comfortabel in gebruik en biedt heel wat mogelijkheden aan. Hij is geschikt om ruiten en spiegels grondig schoon te maken alsook de badkamer, het toilet en/ of de keuken.

Vermogen:

deze unieke stoomreiniger is in staat om een piekvermogen van maximaal 1900 Watt te bereiken. Dit maakt dat hij snel gebruiksklaar staat.

Reservoir:

de stoomreiniger wordt verder aangevuld met een reservoir dat een inhoud kent van ruim 1 liter. Bovendien is het reservoir makkelijk en zonder problemen bij te vullen.

Nadelen
Vast waterreservoir:

indien we wel even op een mogelijk minpuntje mogen wijzen, dan heeft dat evenzeer met het waterreservoir te maken dat je jammer genoeg niet kunt verwijderen.

Koop bij bol.com (€139)

 

 

 

 

2. Vileda Steam XXL Power Pad Stoomreiniger Geleverd met 2 microvezeldoeken

 

Wil je liever niet zoveel budget spenderen maar tegelijk wel zeker zijn van een uitstekende kwaliteit en degelijkheid? Dan lijkt deze stoomreiniger van Vileda, uit de Vileda Steam serie, misschien wel iets voor jou te zijn. Hij wordt jou bovendien aangeboden inclusief 2k kwalitatieve microvezeldoeken, een vulbeker, tapijt accessoires en zelfs een rood/ witte microvezelpad.

Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen van maar liefst 1550 Watt en is blijkt geschikt te zijn om laminaat, tegels, parket en vloerbedekking aan een grondige schoonmaakbeurt te onderwerpen. Verder wordt hij aangevuld met een ruim waterreservoir van 400 ml, een snoerlengte van maar liefst 7 meter én een aanzienlijke gebruikstijd.

Verder is hij eveneens uitgerust met een indicatielampje, een aan- en uitschakelaar, een waterniveau indicator en een parkeerstand. We zien dan ook dat klanten duidelijk positief reageren op deze voordelen en het product belonen met een score van 4,7 sterren. Slechts een kleine minderheid van de klanten is van mening dat het toestel te zwaar is en bijgevolg minder aangenaam in gebruik.

Voordelen
Budgetvriendelijk:

je zult meteen aangenaam verrast zijn bij het zien van het betaalbare en vriendelijke prijskaartje.

Vermogen:

ook hier wordt het apparaat gekenmerkt door een bijzonder hoog vermogen dat zonder problemen een piek van 1550 Watt bereikt.

Waterreservoir:

het waterreservoir biedt een ruime inhoud aan van maar liefst 400 ml.

Handig in gebruik:

daarnaast is het apparaat voorzien van heel wat technische snufjes en opties Denk bijvoorbeeld maar aan een indicatielampje alsook een parkeerstand, een aan- en uitschakelaar en een waterniveau indicator.

Nadelen
Zwaar:

volgens een beperkt aantal gebruikers zou de stoomreiniger behoorlijk zwaar wegen en bijgevolg minder comfortabel zijn om mee te werken.

Koop bij bol.com (€98)

 

 

 

 

3. Vileda Steam Stoomreiniger

 

Zoek je naar iets lichts en gemakkelijk te gebruiken of wil je iemand verrassen die veel te hard werkt in de huishouding, dan is de Vileda Steam stoomreiniger een goede optie.

Zo een apparaat reinigt de vloer door middel van stoom en verwijdert alle vuil. Dit apparaat heeft een ideaal formaat en is met een gewicht van 2,3 kg gemakkelijk te verplaatsen. Het is heel eenvoudig in gebruik met een stoere en stijlvolle uitstraling en dit apparaat past zeker in iedere huishouding.

De meeste kopers vinden dit product een koopje en het is van goede kwaliteit. Een ander pluspunt voor deze kopers is dat dit product eenvoudig is in gebruik. Enkele minpunten die andere kopers aangeven zijn dat dit apparaat te nat stoomt en dat het op sommige vloeren strepen achterlaat. Verder heeft dit product ook een te hoge prijs.

Als we alleen zouden afgaan op de vele positieve reacties van de klanten dan zouden we zeker durven stellen dat het wel eens één van de populairste stoomreinigers uit onze lijst is. Dit model is afkomstig van het merk Vileda en zul je niet meteen tussen de goedkope modellen spotten. Laten we even de voor- en nadelen van dit product grondig en rustig bekijken.

Voordelen
Vermogen:

deze stoomreiniger behoort zeker tot de krachtige toestellen aangezien het een vermogen heeft van 1200 watt.

Opwarmtijd:

het toestel heeft slechts 15 seconden nodig om volledig op te warmen en doodt vervolgens zo goed als alle bacteriën.

Handig in gebruik:

dit model van Vileda is bijzonder licht en daardoor handig te gebruiken. Je krijgt er bij de aankoop zelfs een extra opzetstuk bijgeleverd om tapijten grondig te reinigen.

Nadelen
Kwetsbaar:

enkele gebruikers vinden het product behoorlijk kwetsbaar en daardoor helemaal niet zo duurzaam.

Prijskaartje:

de hoge prijs zou een struikelblok kunnen vormen voor sommige klanten.

Koop bij bol.com (€64.85)

 

 

 

 

4. Shark S6001EU Stoomreiniger Click ’n Flip  Stoommop 

 

Door te kiezen voor de stoomreiniger van Shark kies je voor een krachtige en kwalitatieve stoommop die geschikt is om vloeren grondig schoon te maken. Hierbij maakt het helemaal niet uit of het een parketvloer, laminaat of tegels betreft. Hij wordt gekenmerkt door een ruim vermogen dat makkelijk 1200 Watt kan bereiken inclusief een stoomdruk die eenvoudig 2,5 bar haalt.

Hij is voorzien van een behoorlijk ruim waterreservoir met een inhoud van ongeveer 350 ml en kan, met behulp van het 7 meter lange snoer, makkelijk op het lichtnet worden aangesloten. De aansluitspanning bedraagt hierbij ongeveer 220 Volt. Verder zul je zien dat hij een lange gebruikstijd heeft, over maar liefst 2 warmtestanden beschikt en een laag geluidsniveau van 30 dB heeft.

Doordat het waterreservoir afneembaar is, kun je het makkelijk en zonder problemen bijvullen. Daarnaast blijkt het eveneens mogelijk om de stoomkracht naar eigen wensen te regelen. Ondanks het feit dat de overgrote meerderheid duidelijk positief heeft gereageerd, is een enkele koper niet overtuigd van de aangeboden kwaliteit.

Voordelen
Geluidsniveau:

het maximale geluidsniveau van deze stoomreiniger bedraagt amper 30 dB en is bijgevolg behoorlijk stil.

Handig in gebruik:

je zult zien dat hij over heel wat mogelijkheden beschikt en van alle comfort voorzien is. Zo geniet je een 7 meter lang snoer dat voor heel wat bewegingsvrijheid zorgt, is er een afneembaar waterreservoir en kun je de stoomkracht eigenhandig instellen.

Vermogen:

ook hier mag je zeker zijn van een bijzonder krachtig vermogen van maar liefst 1200 Watt.

Gebruiksvriendelijk:

het betreft hier een degelijke en handige stoomreiniger die je perfect kunt gebruiken in combinatie met een parketvloer, tegels of laminaat.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg moeten we vaststellen dat één enkele klant niet helemaal tevreden is met de kwaliteit.

Koop bij bol.com (€79)

 

 

 

 

5. Leifheit CleanTenso 11913 Stoomreiniger 1200 Watt

 

Tot slot is er altijd nog de mogelijkheid om te kiezen voor deze stoomreiniger van Leifheit waarmee je zonder problemen parket, tegels, laminaat en vloerbedekking van een grondige schoonmaakbeurt kunt voorzien. Hij wordt gekenmerkt door een vrij hoog vermogen van maximaal 1200 Watt en een 0,6 liter afneembaar waterreservoir dat je bovendien makkelijk kunt bijvullen.

Dankzij z’n 6,5 meter lange snoer kun je hem makkelijk met het lichtnet verbinden aan een aansluitspanning van maar liefst 240 Volt. Verder wordt hij gekenmerkt door tal van handige functies en opties zoals een aan- en uitschakelaar, een parkeerstand, een regelbare stoomkracht en een indicatielampje. het feit dat de stoomreiniger inklapbaar blijkt, maakt hem ideaal om na gebruik veilig op te bergen.

Het blijkt daarnaast ook een veilig apparaat te zijn dat voorzien is van een temperatuur veiligheid én een veiligheidsuitschakeling. Wat ideaal is indien er ook kindjes thuis rondlopen. Ondanks het hogere prijskaartje zien we voornamelijk positieve reacties én een hoge score van 4,8 sterren verschijnen.

Voordelen
Aansluitspanning:

de aansluitspanning van dit apparaat wordt geschat op een totaal van 240 Volt wat bijzonder hoog is.

Handig in gebruik:

je zult gelijk kunnen vaststellen dat het apparaat over heel wat functies en mogelijkheden beschikt. Zo is er een indicatielampje aanwezig alsook een parkeerstand en een aan- en uitschakelaar.

Snoer:

het snoer wordt gekenmerkt door een totale lengte van maar liefst 6,5 meter en zorgt bijgevolg voor heel wat bewegingsvrijheid.

Nadelen
Prijzig:

jammer genoeg blijkt het prijskaartje toch wel wat hoger te liggen dan het gemiddelde.

Koop bij bol.com (€89.93)

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

Kärcher SC 3 EasyFix Premium Stoomreiniger

 

Het is altijd leuker om in een net en schoon huis binnen te komen. Met deze krachtige Kärcher stoomreiniger is dit vanaf nu geen enkel probleem meer. Kärcher is een bekend merk op het gebied van huishoudtoestellen en staat garant voor kwaliteit en duurzaamheid.

De EasyFix Premium stoomreiniger heeft een maximaal vermogen van maar liefst 1900 Watt en een reservoir met een totale inhoud van 1 liter. Bovendien is het mogelijk om deze sledestoomreiniger continu te gaan bijvullen. Verder is het apparaat ook voorzien van een krachtige en intelligente ontkalkingsfilter waardoor het water op automatische basis wordt ontkalkt.

Met een druk van maar liefst 3,5 bar is dit een krachtig en handig apparaat. De meeste kopers reageren dan ook meteen positief op deze stoomreiniger. Toch is het belangrijk om er rekening mee te houden dat je het waterreservoir helemaal niet kunt verwijderen. En dat is toch wel een belangrijk nadeel voor sommigen.

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen of het nu om een krachtige stoomreiniger gaat of juist niet. Indien je interesse hebt in deze sledestoomreiniger van Kärcher dan is het een goed idee om alvast even te kijken naar de voordelen en de nadelen ervan.

Voordelen
Vermogen:

je zult meteen versteld staan van de enorme kracht waarover dit apparaat beschikt. Zo is deze stoomreiniger gezegend met een 1900 Watt aan maximaal vermogen en een druk van wel 3,5 bar.

Ontkalkingsfilter:

het grote pluspunt van deze sledestoomreiniger is dat het apparaat geleverd wordt met een bijzonder krachtige interne ontkalkingsfilter. Zo wordt het water op een regelmatige en automatische basis ontkalkt.

Waterreservoir:

de reiniger is voorzien van een waterreservoir met een maximaal volume van 1 liter. Bovendien kun je het reservoir ook steeds gaan bijvullen wanneer je maar wilt.

Nadelen
Korte snoerlengte:

volgens een enkele koper had het snoer toch wel wat langer mogen zijn om zo meer bewegingsvrijheid te krijgen.

Waterreservoir:

jammer genoeg is het niet mogelijk om het waterreservoir er af te nemen.

 

 

Shark Steam Lite Mop S3255

 

Je hebt uiteraard ook de mogelijkheid om te kiezen voor deze stoomreiniger van het merk Shark. Het valt meteen op dat je dit product helemaal niet zo duur zult betalen en dat kan voor sommige gebruikers wel een voordeel zijn.

Het is een krachtige stoomreiniger die over een totaal vermogen van wel 1150 Watt beschikt en een waterreservoir heeft met een inhoud van ongeveer 0,4 liter. Je kunt het toestel op gelijk welke ondergrond gebruiken en zelfs op vloerkleden. Verder zul je merken dat de stoomreiniger amper iets weegt wat het dan ook weer makkelijker maakt om ermee te werken.

Zodra je besluit om het toestel aan te kopen dan krijg je er meteen ook heel wat hulpstukken bij geleverd. Zo worden er een navulfles en 2 uitwasbare reinigingshoezen meteen meegeleverd. Deze voordelen zorgen ervoor dat er op dit moment alleen maar positieve online beoordelingen zijn geplaatst.

Het is niet altijd makkelijk om te weten wat nu precies de beste stoomreiniger is. Daarom willen wij jou alvast helpen. We hebben dit apparaat van het al dan niet bekende merk Sharp even grondig onder de loep genomen. De voordelen en de nadelen ervan worden hieronder mooi en duidelijk opgesomd.

Voordelen
Accessoires en toebehoren:

je zult vrijwel meteen merken dat er heel wat handige hulpstukken worden meegeleverd met het toestel. Zo krijg je er niet alleen enkele reinigingshoezen bij maar meteen ook een degelijke navulfles.

Waterreservoir:

het toestel beschikt over een waterreservoir met een capaciteit van ongeveer 0,4 liter.

Vermogen:

je zult merken dat het om een bijzonder krachtig apparaat gaat dat over een maximaal vermogen van maar liefst 1150 Watt beschikt.

Nadelen

Wanneer we de verschillende online reviews bekijken dan stellen we vast dat de gebruikers momenteel alleen maar positieve reacties hebben geplaatst.

 

 

Kärcher SC 4 Premium Stoomreiniger

 

Wil je een continu navulbare en afneembare watertank, dan geeft de Kärcher SC 4 Premium stoomreiniger non-stop stoom zonder onderbreking. Dit apparaat is kindvriendelijk, want het heeft een kinderslot en beschikt aan de achterzijde over een toebehoren opberging.

Met een vermogen van 2000 watt heeft dit apparaat één van de sterkste zuigkrachten in zijn soort en is het eenvoudig in gebruik met slechts 2 stoomregulatie niveaus. Ook is deze stoomreiniger te gebruiken op glas.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope stoomreinigers. Maar ondanks dit feit geven de meeste kopers wel goed advies voor dit product, want het heeft een redelijke prijs en de kwaliteit ervan is ook goed. Daarnaast is dit product eenvoudig in gebruik. Niet alle kopers zijn tevreden met dit product, want voor sommige kopers heeft het een te hoge prijs en de vloermop is een beetje onhandig.

Iedereen komt graag thuis in een proper en hygiënisch huis. Indien je niet zoveel tijd hebt om grondig schoon te maken, kun je altijd gebruik maken van een stoomreiniger. Dankzij dit model van Kärcher is het mogelijk om je huis in een handomdraai kraaknet te krijgen. Het loont dus vast en zeker de moeite om de sterke en minder sterke punten van het toestel eens te analyseren.

Voordelen
Inhoud:

de stoomreiniger behoort tot de grotere modellen met een inhoud van 1,3 liter.

Kracht:

in vergelijking met de voorgaande stoomreinigers, is dit model van Kärcher zeker één van de meest krachtige toestellen. Het beschikt over een vermogen van maar liefst 2000 watt.

Gebruiksgemak:

het toestel is na 4 minuten volledig opgewarmd en klaar voor gebruik. Bovendien kun je de watertank eraf halen en continu bijvullen. Zo blijft de stoomreiniger stoom produceren zonder al te veel onderbrekingen.

Nadelen
Vloermondstuk:

een aantal kopers vinden het niet zo eenvoudig om het vloermondstuk te monteren. Verder zijn er ook een aantal problemen tijdens het gebruik. Het blijkt niet zo handig te zijn.

 

 

Dirt Devil Aquaclean M318-0 Steelstoomreiniger

 

Met de Dirt Devil Aqua Clean M318 stoomreiniger wordt het schoonmaken van je vloer een gemakkelijke klus. Het is binnen een minuut klaar voor gebruik en is geschikt voor alle vloeren.

Dit apparaat is eenvoudig in gebruik, want het heeft een start knop die bij gebruik ingedrukt gehouden moet worden. Het heeft een driehoekige stoomvoet, waardoor je alle hoeken gemakkelijk kunt reinigen.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het op stoomreiniger aanbieding en dat is het ook voor de meeste kopers. Ze zijn tevreden met kwaliteit van dit product en voor deze prijs is het wel een voordelige koop. Het is gemakkelijk schoon te maken en werkt efficiënt. Voor hen is het dus een top product.

Enkele minpunten volgens sommige gebruikers zijn dat het te zwaar is en dat het startknopje bij gebruik steeds ingedrukt gehouden moet worden.

Indien je op zoek bent naar een degelijke stoomreiniger maar niet zo een groot budget voorzien hebt, dan hoef je niet te panikeren. Dit model van Dirt Devil beschikt over de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 stoomreinigers die we in onze lijst hebben opgenomen. Het is dus vast en zeker de moeite om het product eens van naderbij te bekijken.

Voordelen
Sterkte:

de stoomreiniger beschikt over een motor die is uitgerust met een vermogen van maar liefst 1500 watt.

Watertank:

het waterreservoir heeft een volume van 600 ml. Hiermee kun je probleemloos 10 minuten lang reinigen.

Nadelen
Kwetsbaar:

het product blijkt volgens een aantal kopers redelijk kwetsbaar te zijn en dus helemaal niet zo duurzaam als eerder gedacht.

 

 

Black & Decker FSMH1621R-QS

 

De BLACK+DECKER – FSMH1621R-QS is een 10 in 1 stoomreiniger die zorgt voor een snelle schoonmaakbeurt met een korte opwarmingstijd van onder de 20 sec.

Een moeilijk te onderhouden vloer heeft een goede stoomreiniger nodig voor het onderhouden van alle woon- of werkruimten. Met dit apparaat kun je zelf hardnekkig vuil verwijderen op alle vloertypen. Dit apparaat is gemakkelijk te onderhouden en compact genoeg om op te bergen. Het is ook erg handig in gebruik, want het kan zelfs de lastigste hoeken bereiken.

Het overgrootste deel van de kopers vindt dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig om te gebruiken. De prijs van dit product is ook redelijk. Andere kopers vinden dit apparaat kwetsbaar en van een matige kwaliteit. Verder heeft het een te kort snoer en je kunt niet elke ruimte effectief schoonmaken.

Met de Black & Decker stoomreiniger haal je echt een degelijk apparaat in huis dat niet alleen geschikt is om tapijten te reinigen maar ook vloeren uit verschillende materiaalsoorten. Het zal dus niet verwonderen dat het toestel zomaar eens tot de populairste huishoudtoestellen zou kunnen gerekend worden.

Voordelen
Kracht:

de stoomreiniger beschikt over een vermogen van maar liefst 1600 watt en behoort daardoor zeker tot de krachtige reinigers.

Opwarmtijd:

dit toestel heeft slechts 15 seconden nodig om volledig opgewarmd te zijn.

AutoSelect technologie:

dankzij de AutoSelect technologie zal de stoomreiniger de perfecte hoeveelheid stoom leveren afgaande op het type vloer.

Filtersysteem:

dankzij het filtersysteem dat aanwezig is, is de stoomreiniger volledig beschermd tegen mogelijke kalkaanslag.

Nadelen
Snoerlengte:

voor één koper had het snoer van de stoomreiniger toch net iets langer mogen zijn om zo meer bewegingsvrijheid te creëren.

 

 

Philips SteamCleaner Active FC7028/01

 

Met de Philips SteamCleaner Active FC7028/01 heb je geen reinigingsmiddelen meer nodig, dankzij de hoge stoomcapaciteit en temperatuur voor hygiënische reiniging resultaten.

Met een opbergvak voor de lange kabel hoef je niet meer ruimte in te nemen dan nodig is bij het wegzetten van dit apparaat. Wil je even stoppen tijdens het schoonmaken, dan heeft dit apparaat voor jouw gemak een stoomfunctie waarbij het stopt wanneer je pauzeert genaamd de parkeerstand. Dankzij deze extra functie is er ook een minimaal waterverbruik.

Voor dit product staan er niet alleen positieve reviews geschreven. Een deel van de kopers is wel tevreden met dit product, want het voldoet aan de verwachtingen en het is gemakkelijk te gebruiken. Het werkt efficiënt en zuinig, heeft een goede prijs en is bovenal van goede kwaliteit. Deze kopers geven positief advies voor dit product. Voor enkele kopers heeft dit apparaat een matige hitte instelling en een kort snoer.

Dankzij de Philips stoomreiniger zijn vanaf nu moeilijk te bereiken plekken zoals hoeken en kantjes geen enkel probleem meer. Afgaande op de overwegend positieve reacties durven we ervan uitgaan dat het hier wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Het zal dan ook niet verwonderen dat heel wat personen ervan overtuigd zijn dat Philips veruit het beste merk is als het gaat om huishoudtoestellen.

Voordelen
Sterkte:

dit model van Philips heeft een zeer krachtig vermogen van maar liefst 1300 watt.

Hulpstukken:

bij de aankoop van deze stoomreiniger krijg je een aantal hulpstukken meegeleverd zoals 3 schijven en zelfs een extra stoomreiniger voor vloerkleedjes.

Gebruikstijd:

het toestel heeft slechts 30 seconden nodig om volledig op te warmen. Vervolgens kun je het 15 tot wel 25 minuten probleemloos gebruiken.

Nadelen
Snoer:

een kleine minderheid van de gebruikers had het snoer net iets langer gehad.

 

 

Kärcher SC 3 Premium

 

Ben je op zoek naar een goede en degelijke stoomreiniger? Dan kan dit product van het bekende merk Kärcher misschien wel iets voor jou zijn. Het is misschien niet het toestel met de laagste prijs maar we zien toch heel wat positieve online reviews.

Dit product is een soort van sledestoomreiniger en is beschikbaar in 2 kleuren. Het is een krachtig apparaat dat over een maximaal vermogen van maar liefst 1900 Watt beschikt. Verder bedraagt de stoomdruk bij dit toestel ruim 100 g/min. Dankzij dit grote vermogen en de kracht van het toestel, zul je merken dat de stoomreiniger amper 30 seconden nodig heeft om op te warmen.

Met een waterreservoir dat over een totale inhoud van ruim 1 liter beschikt, haal je dus volgens verschillende kopers een uitstekend toestel in huis. Slechts één enkele gebruiker vindt het niet zo handig dat het toestel voorzien is van een snoer. Een draadloos exemplaar had beter geweest en voor meer bewegingsvrijheid kunnen zorgen.

Ondanks het feit dat je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope stoomreinigers zult vinden, lijken de meeste kopers zich daar niet aan te storen. Het is een degelijk toestel waarvan we alvast even de voordelen en de nadelen mooi op een rijtje hebben geplaatst. Dit maakt het iets makkelijker voor jou.

Voordelen
Vermogen:

met deze stoomreiniger haal je zonder twijfel een bijzonder krachtig apparaat in huis. Zo heeft het toestel een totaal vermogen van maar liefst 1900 Watt.

Waterreservoir:

het apparaat beschikt over een voldoende groot waterreservoir van wel 1 liter.

Stoomdruk:

het toestel is uitgerust met een bijzonder krachtige stoom van ruim 3,5 bar. De stoomdruk bedraagt maar liefst 100 g/min.

Gebruiksgemak:

bij de aankoop van het toestel krijg je er meteen bijzonder veel handige hulpstukken bij. Verder wordt er ook een indicatie gegeven op het moment dat je het water moet bijvullen. En warmt het toestel in slechts 30 seconden wel helemaal op zodat het klaar is voor gebruik.

Nadelen
Snoer:

een enkele koper worstelt wel een beetje met het snoer. Het had beter en vooral handiger geweest indien de stoomreiniger volledig draadloos zou functioneren.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status