Beste stoomstofzuiger

Laatste update: 03.06.20

 

Stoomstofzuigers test van 2020

 

Tegenwoordig zijn er steeds meer personen die een degelijke stoomstofzuiger aankopen. Indien je er zelf nog geen in huis gehaald hebt dan is het nu het ideale moment daarvoor. Een stoomstofzuiger is volgens verschillende klanten vaak iets sterker dan een standaard stofzuiger. Je kunt er dus probleemloos het hardnekkigste vuil mee gaan verwijderen. Omdat er momenteel toch heel wat verschillende stoomstofzuigers worden aangeboden, zijn wij alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo is uit onderzoek gebleken dat je met de Kärcher SC 3 stoomstofzuiger alvast een bijzonder goede aankoop doet. Het is een krachtig apparaat dat over een grote capaciteit aan vermogen beschikt. Je kunt natuurlijk ook nog altijd kiezen voor de Bissell 1977 stoomstofzuiger. Dit product heeft de handige eigenschap dat je het niet alleen als een stoomstofzuiger kunt gebruiken maar je kunt het ook aanwenden als een gewone standaard stofzuiger.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Stoomstofzuigers koopgids

 

Iedereen komt graag thuis in een kraaknet en mooi verzorgd huis. Een stoomstofzuiger kan je hierbij helpen. Uiteraard moet je wel gaan voor één van de beste stoomstofzuigers als je de aanbiedingen gaat vergelijken. Probeer daarom zeker aandacht te schenken aan het gebruiksgemak, het doel, het model en de functies.

 

 

Gebruiksgemak

 

Met een stoomstofzuiger kun jij vanaf nu altijd van een kraaknet huis genieten. Dit toestel zorgt er namelijk voor dat je op een snelle en heel eenvoudige manier vuil en bacteriën kunt verwijderen. En dit doe je door enkel en alleen maar water te gebruiken dus er komt helemaal geen schoonmaakmiddel aan te pas.

Bovendien is dit toestel in vergelijking met andere reinigingsmiddelen ook gewoon veel hygiënischer en daardoor gezonder. De stoom zorgt er namelijk voor dat bacteriën en schimmels en ander vuil gewoon geen enkele kans krijgen. De stoomstofzuigers zijn trouwens ook ideaal voor mensen die milieubewust zijn en leven omdat je enkel en alleen maar water hoeft bij te vullen. Hierdoor is dit type stofzuiger in vergelijking met de standaard stofzuigers ook veel goedkoper in gebruik.

Je zal ook al heel snel merken dat stoomstofzuigers ook heel gebruiksvriendelijk zijn. Wanneer je de stofzuiger aanzet dan zal hij onmiddellijk het water gaan vervangen tot op het punt dat het begint te koken. Op die manier kan er namelijk stoom ontstaan. De snelheid waarmee dit water opwarmt is uiteraard afhankelijk van het toestel dat je aankoopt maar kan verschillen van een halve minuut tot zelfs enkele minuten.

 

 

Doel

 

Vooraleer je op zoek gaat naar de voor jou ideale stoomstofzuiger is het belangrijk dat je voor jezelf uitmaakt waarvoor je het toestel wilt gaan gebruiken. Sommige toestellen kunnen alleen voor tegelvloeren gebruikt worden terwijl andere toestellen ook geschikt zijn voor sanitair of tapijten. Het lijkt misschien echt nutteloos maar het is dus echt wel belangrijk dat je goed beseft waarvoor je het toestel wilt gebruiken.

Zo heb je bijvoorbeeld heel veel modellen die voorzien zijn van een speciale vloerdoek. Dit type stoomstofzuiger zou dan een goede aanbeveling zijn voor het schoonmaken van tegelvloeren. Bovendien kun je het ook gebruiken op parket en laminaat. Indien je veel tapijten in je woning hebt liggen dan is het beter om voor een toestel te gaan waarmee je ook het vloerkleed schoon krijgt. Zo zijn er modellen die beschikken over een tapijtglijder waardoor dit mogelijk wordt.

Als je vooral op zoek bent naar een toestel dat gemakkelijk tegelwanden en sanitair schoonmaakt dan kun je uitkijken naar een toestel dat hiervoor ontworpen is. Dit type stoomstofzuigers is voorzien van een kleine ronde borstel zodat jij vanaf nu je tegelwanden gemakkelijk kunt schoonmaken.

 

 

Model

 

In je zoektocht naar een stoomstofzuiger aanbieding zul je merken dat er verschillende types te onderscheiden zijn. Het is daarom niet onbelangrijk dat we hier wat extra uitleg over geven zodat je toch weet welke mogelijke modellen er op de markt zijn. Eenmaal je weet waarvoor je het toestel wilt gebruiken dan kun je gaan uitkijken naar de verschillende types die er zijn.

Zo bestaat er de mogelijkheid om een handstoomreiniger aan te schaffen. Deze toestellen zijn niet alleen heel compact maar ook nog eens licht. Bovendien zijn ze niet zo heel krachtig waardoor ze ideaal zijn voor kleine schoonmaakklussen zoals het reinigen van de badkamertegels. Wanneer je van plan bent om het toestel enkel en alleen te gaan gebruiken voor het schoonmaken van tapijten en vloeren dan is de stoommop de ideale aanbeveling. Dit model is namelijk voorzien van een lange steel waardoor je heel eenvoudig en snel de hele vloer kunt gaan schoonmaken.

Het is daarnaast ook mogelijk om voor een slede stoomstofzuiger te gaan. Dit kan bijvoorbeeld ideaal zijn als je veel grote ruimtes te reinigen hebt doordat deze toestellen ook veel krachtiger zijn. Bovendien is het waterreservoir van deze toestellen ook veel groter. Dankzij de wieltjes kun je de stoomstofzuiger gemakkelijk gaan verplaatsen en lijkt het een beetje op de standaard stofzuigers.

 

 

Functies

 

Net zoals er verschillende modellen zijn, zullen er ook verschillende functiemogelijkheden zijn. Houd er best wel rekening mee dat een toestel met meer functies niet meer in de categorie van goedkope stoomstofzuigers zal terug te vinden zijn. Heb je graag een toestel dat in een recordtijd opwarmt dan is dit mogelijk. Sommige stoomstofzuigers hebben namelijk slechts 30 seconden nodig om volledig op te warmen terwijl andere modellen enkele minuten nodig hebben.

Het is ook altijd handig om voor een toestel te gaan dat beschikt over een ingebouwde ontkalkingsfunctie. Op die manier kun je er zeker van zijn dat het toestel op tijd ontkalkt wordt en zo verdere problemen gaan vermijden. Het is ook altijd handig als het toestel zelf kan aangeven wanneer het waterreservoir leeg is. Alhoewel dit misschien ook niet erg een must is. Wat wel handig kan zijn is dat sommige stoomstofzuigers beschikken over een opbergbakje aan de achterkant. Op die manier kun je al je toebehoren gemakkelijk gaan opbergen.

 

 

Stoomstofzuiger Reviews – Top 3

 

 

Met een goede stoomstofzuiger kun je zelfs het hardnekkigste vuil verwijderen en de meeste bacteriën doden. Je zult merken dat er een selectie is gemaakt waaruit je de beste stoomstofzuiger zou kunnen kiezen. Dit product is te verkrijgen in verschillende formaten en ze hebben genoeg kracht om een groot huis grondig te reinigen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Kärcher SC 3

 

De Kärcher SC 3 is een stevige stoomreiniger met een heel groot vermogen om zelfs hardnekkig vuil te verwijderen van elke oppervlakte. Dit product heeft een ruim waterreservoir van 1 liter wat goed uitkomt als je veel schoonmaakwerk hebt. Je hoeft niet lang te wachten om aan de slag te gaan met dit product, want het opwarmen van de stoomreiniger duurt slechts 30 seconden. Dit maakt het handig om heel snel grote schoonmaakresultaten te bereiken. Dit product produceert aan één stuk door stoom en het heeft een geïntegreerde ontkalkingsfunctie  met wissel indicatie. Ook geeft dit product jou aan wanneer het reservoir leeg is. En om alles bij elkaar te houden, kun je alle toebehoren aan de achterkant van dit product opbergen voor de volgende keer.

In de geplaatste reviews zijn er positieve en negatieve beoordelingen gegeven voor deze stoomstofzuiger aanbieding. We lezen dat dit product kwetsbaar is door de lage kwaliteit ervan en dat het een te kort snoer heeft. Het is ook onhandig om het doekje op te spannen en met deze minpunten kan het eigenlijk wel goedkoper zijn. Je kunt merken als je de beoordelingen leest, dat de grotere groep aan gebruikers dit een topproduct vindt, want deze stoomstofzuiger is juist duurzaam door de hoge kwaliteit en het heeft een redelijke prijs wat het tot een voordelige koop maakt. Dit product is eenvoudig om gebruik van te maken en het past perfect in de huishouding.

Het is niet altijd makkelijk om te weten te komen wat nu precies de beste stoomstofzuiger is. Want eigenlijk kan dat voor iedereen anders zijn. Het is wel een feit dat Kärcher één van de bekende merken is en misschien voor heel veel kopers ook veruit het beste merk is. Laten we dan ook even kijken naar de voordelen en de nadelen van dit handige product.

Voordelen
Kracht:

je zult deze stoomstofzuiger vast en zeker tussen de krachtige apparaten kunnen verwachten die voorzien zijn van een uitzonderlijk hoog vermogen. Je zult merken dat het toestel dan ook over een enorme zuigkracht beschikt.

Reservoir:

het apparaat is verder ook nog eens uitgerust met een behoorlijk groot waterreservoir dat over een totale capaciteit van maar liefst 1 liter beschikt. Dit is dus werkelijk ideaal wanneer je heel wat schoonmaakwerk te doen hebt.

Handig in gebruik:

dankzij de kracht van het apparaat zul je merken dat het toestel in amper 30 seconden volledig klaar is voor gebruik. Verder is het toestel ook nog eens voorzien van een handige interne ontkalkingsfunctie die voorzien is van een wissel indicatie.

Nadelen
Kwetsbaar:

een kleine minderheid van de kopers is echter van mening dat het toestel toch wel behoorlijk kwetsbaar is en dus helemaal niet zo duurzaam is.

Snoer:

het apparaat is voorzien van een handig snoer maar toch vinden sommige gebruikers het snoer veel te kort. Ze hadden dan ook liever een langer snoer en dus meer bewegingsvrijheid gehad.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bissell 1977

 

Eenieder houdt van voordeel hebben en dit product biedt dubbel voordeel aan, want je kunt het als normale stofzuiger gebruiken en ook als stoomstofzuiger. Dankzij deze optie kun je nu kiezen wat voor jouw gunstiger uitkomt. Door deze combinatie van stoom- en stofzuiger wordt al het droog vuil van de vloer gepakt en de vloer wordt ook meteen gestoomd. Op deze manier bespaar je ook veel tijd en dit product is bovendien geschikt voor harde vloeren. Dit product heeft 2 opties om eerst het vuil op te zuigen en dan te stomen of om beide handelingen op hetzelfde moment te plegen. In het handvat komt er een elektronisch bedieningspaneel voor die de mogelijkheid biedt om de voornoemde functie te bepalen.

Je kunt met dit product optimaal schoonmaken en je bespaart jezelf ook meer geld voor chemicaliën, want met dit product heb je alleen water nodig.

Hoewel de ene gebruiker van dit product het aanraadt, heeft die toch enkele verbeteringspunten te delen over deze stoomstofzuiger. In eerste instantie gaat het hier om een product dat niet helemaal slecht is, want het reinigt de vloeren wel heel snel en je kunt de vloer stomen en tegelijk ook stofzuigen.

Verder is dit product heel eenvoudig om te gebruiken, omdat de instructies heel duidelijk staan aangegeven. Dit product is ook niet helemaal perfect voor deze gebruiker, want de hendel is kwetsbaar. Je kunt deze niet laten repareren, wat dus betekent dat je een hele nieuwe stoomstofzuiger zal moeten aanschaffen.

Je kunt natuurlijk ook altijd gaan opteren voor de BISSELL 1977 stoomstofzuiger. Indien je op zoek bent naar een degelijke stoomstofzuiger die bovendien ook nog eens betaalbaar is dan kun je alvast dit exemplaar van Bissell even bekijken. In vergelijking met de andere toestellen uit deze selectie is het namelijk voorzien van de laagste prijs en daardoor zou het ook wel eens tot de populairste stoomstofzuigers kunnen behoren.

Voordelen
Opties en kenmerken:

het is mogelijk om het opzuigen van het vuil en het stomen tegelijk te laten uitvoeren. Maar je kunt het ook in 2 stappen laten uitvoeren. In het laatste geval zal het apparaat dan eerst en vooral al het vuil gaan opzuigen om vervolgens de vloer te stomen.

2 in 1 toestel:

eigenlijk kun je dit een beetje als een soort van 2 in 1 toestel gaan beschouwen. Je kunt dit apparaat niet alleen gebruiken als een degelijke stoomstofzuiger maar je kunt het ook gebruiken als een normale standaard stofzuiger.

Budget:

het is een degelijk toestel voor elke persoon die liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een handige stoomstofzuiger of gewoon over een beperkt budget beschikt.

Nadelen
Hendel:

volgens de gebruiker zou de hendel van deze degelijke stoomstofzuiger toch best wel kwetsbaar zijn en vrij snel stuk gaan.

Koop bij bol.com (€150)

 

 

 

 

Polti Unico MCV80

 

De Unico MCV80 stoomstofzuiger van Polti is een cilinder stoomreiniger met een grijze kleur. Dit product heeft een waterreservoir met een volume van 0,8 liter en het boiler materiaal is gemaakt van aluminium. Dit is een handige eigenschap want hierdoor kan het reservoir na een tijdje niet gaan roesten. Deze stoomstofzuiger heeft een groot vermogen om urenlang schoon te maken zonder dat dit product wordt overbelast.

De opwarmtijd van het reservoir is 5 minuten voor gebruik van dit product en het is continu navulbaar. De stoom heeft een consistente stroom waarbij je het niet traploos kan instellen en het reservoir is niet afneembaar. Dit product is na gebruik inklapbaar om ruimte te winnen en het heeft een lang snoer van 6 meter.

Deze 2-in-1 draagbare en stoomstofzuiger heeft tal van applicaties waarvoor je het zou kunnen gebruiken, daarom is het niet een verrassing dat dit product niet in de categorie voorkomt van de goedkope stoomstofzuigers. Voor een product met een vermogen om grote en sanitaire ruimtes grondig schoon te maken, heeft het nog geen geplaatste beoordelingen. Door een drukke en vermoeiende dag is het te begrijpen dat er weinig tijd en zin overblijft om je gebruikerservaring te delen.

Maar dit is heel belangrijk voor zij die naar een goed en duurzaam product uitkijken om hun woon- en leefruimte mee te reinigen. Zo gauw gebruikers hun ervaringen hebben gedeeld kan er een advies worden uitgebracht voor dit product.

Tot slot heb je ook nog altijd de mogelijkheid om volledig voor de Unico MCV80 stoomstofzuiger te kiezen. Dit model is afkomstig van het bekende merk Polti en is afgewerkt in een neutrale grijze kleur. Alvorens je beslist of je dit product nu wel of niet moet aankopen dan kan het handig zijn om eventjes naar de kenmerken van het apparaat te kijken. Wij zijn voor jou alvast op zoek gegaan naar de voordelen en de nadelen van deze stoomstofzuiger.

Voordelen
Waterreservoir:

het toestel is voorzien van een groot en degelijk waterreservoir dat over een totale capaciteit van maar liefst 0,8 liter beschikt.

Materiaal:

je zult merken dat het reservoir volledig vervaardigd is uit duurzaam en degelijk aluminium. Dit is uiteraard best wel handig want op die manier hoef je niet te vrezen dat het reservoir zal gaan roesten.

Kracht:

bovendien zul je het apparaat ook tussen de krachtige toestellen kunnen spotten vanwege het krachtige vermogen. In amper 5 minuten is het toestel helemaal opgewarmd en dus klaar om te gaan gebruiken.

Nadelen
Prijskaartje:

in vergelijking met de vorige stoomstofzuigers dan zal het meteen opvallen dat je dit apparaat niet meteen tussen de goedkope toestellen hoeft te verwachten. Je hoeft deze stoomstofzuiger toch wel vrij duur te betalen.

Koop bij bol.com (€789.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status