5 Beste Strandtenten Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Strandtenten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ga je graag en vaak een dagje naar zee met het voltallige gezin? Of heb je binnenkort een weekje strand geboekt? Dan kan een degelijke en duurzame strandtent alvast een goede aanbeveling zijn. Toch is het niet altijd makkelijk om een goede keuze te maken omwille van het ruime assortiment. Wij willen jou daar dan ook graag bij helpen. Zo blijkt uit onderzoek dat je met de Basic 1-2-T3NT alvast een duurzame en originele strandtent aankoopt. Geen gedoe meer om de tent in elkaar te zetten, want de installatie is een fluitje van een cent en in een mum van tijd geklaard. Door te kiezen voor de Abbey Camp strandtent, kies je voor een degelijke strandtent die is afgewerkt in een originele camouflageprint. Ideaal dus ook om mee te nemen als je bijvoorbeeld gaat kamperen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Strandtenten koopgids

 

Een dagje naar het strand is echt wel iets waar je naar uit kunt kijken. Als je met kleine kindjes naar het strand gaat is het belangrijk dat ze voldoende beschermd zijn. Een strandtent kan hierbij van nut zijn. De beste strandtenten beschermen namelijk tegen UV licht. Het is een aanbeveling om te denken aan het nut, het model, de kostprijs, het design en de opties als je de tenten wilt vergelijken.

 

Het nut van een goede strandtent

Zodra de zon erdoor komt en de temperaturen de hoogte ingaan, beslissen veel mensen om naar het strand te trekken. Een stranddag of strandvakantie kan heel erg ontspannend zijn voor heel wat personen. Een strandtent is dan vaak geen overbodige luxe. Zeker als je van plan bent om met je kindjes een dagje naar het strand te gaan.

Een strandtent is een tent die heel gemakkelijk en vooral snel te monteren en op te vouwen is. Bovendien weegt het relatief weinig waardoor je de tent zonder al teveel moeite overal mee naartoe kunt nemen. Als je kinderen hebt dan is een strandtent echt een leuke oplossing. Het is iets minder groot dan een gewone tent en is meestal niet volledig afgesloten. Het is vaak een tent die half afgesloten is.

Zo kunnen jouw kindjes zich even terugtrekken en een dutje doen. Het is ook handig voor jezelf als je graag even een boekje leest. Een strandtent biedt dus bescherming tegen heel wat zaken. In de meeste gevallen biedt zo een model bescherming tegen UV licht. Daarnaast kan het je beschermen tegen wind. Op die manier wordt het zand niet in je gezicht geblazen terwijl je bijvoorbeeld eet of een boek leest.

 

De soort strandtent

In je zoektocht naar de voor jou ideale strandtent zul je merken dat er heel wat mogelijkheden zijn. Dit maakt de keuze er uiteraard niet gemakkelijker op. Afhankelijk van het model dat je kiest zul je merken dat de prijs varieert. Zo heb je goedkope strandtenten maar je hebt daarnaast ook de duurdere modellen.

Zo kun je opteren om een grote rechthoekige doek aan te kopen die vaak windscherm wordt genoemd. Dit model kun je eenvoudig monteren door de houten stokken in het zand vast te zetten. Hierbij is het belangrijk dat je rekening houdt met nat zand. In nat zand zijn de stokken namelijk veel stabieler te plaatsen. Zo een strandtent of windscherm biedt dus bescherming tegen de wind. Maar het kan ook zorgen voor wat privacy en schaduw als je wilt eten of lezen.

Voor gezinnen met kindjes is toch liever een tentje aan te raden. Uiteraard zien deze er niet volledig uit als een volwaardige kampeertent. De voorkant van de strandtent is namelijk heel vaak open. Er zijn aanbiedingen waarbij je de tent kunt dichtritsen. Zo heb je de exemplaren die werken op basis van een paraplu-systeem. Je spreidt de tent op de grond en vouwt alle poten uit. Eenmaal dit gebeurd is, hoef je enkel nog aan het touwtje te trekken. Je kunt dit model extra stevig vastzetten door middel van haringen. Andere modellen werken dan via het pop-up systeem en zijn dus gemakkelijk te monteren.

Mogelijkheden, design en prijskaartje

Naast de verschillende types die er voorhanden zijn zul je ook een ruime keuze merken aan opties. Zo zijn er strandtenten die misschien net iets meer mogelijkheden hebben dan andere. Dit zijn vaak de iets duurdere modellen. Het is uiteraard altijd mogelijk om een strandtent aanbieding tegen te komen tijdens je zoektocht.

Zo is het altijd handig om te kijken naar een strandtent die wordt aangeboden in combinatie met een opberghoes. Op die manier kun je de tent na gebruik altijd weer opvouwen en netjes opbergen. Als je kindjes hebt is het misschien ook een pluspunt om te kijken naar een tent die je kunt sluiten. Zo kunnen jonge kindjes ongestoord een dutje doen in een veilige omgeving. Sommige modellen beschikken bovendien over één of meerdere opbergvakjes. Dit kan heel erg handig zijn. Je kunt er kleine spullen zoals bijvoorbeeld een leesboek of een gsm in opbergen.

Daarnaast doet het design ook veel aan de uiteindelijke prijs van de tent. Zo heb je tenten in verschillende kleuren en ontwerpen. Je kunt een camouflageprint kiezen en de tent dan zelfs op kampeervakanties gebruiken. Of je kiest gewoon een exemplaar dat uit één enkele kleur bestaat. Het is bijvoorbeeld een goede tip om op voorhand de reviews van kopers eens door te nemen. Zo kun je te weten komen of een bepaald product wel bij jou past of juist niet.

 

5 Beste Strandtenten (Reviews) van 2021

 

Een strandtent kan voor schaduw zorgen tijdens een zomerse dag. Je kunt er ook je spullen in bewaren zodat ze niet te vlug warm worden, denk maar aan een koelbox. Een strandtent is verder ook nuttig wanneer er veel wind is. Zo kun je toch nog genieten van een dagje op het strand terwijl de tent je beschermt tegen opvliegend zand. Hieronder vind je onze top 5 van goede tenten, kies er zelf de beste strandtent uit.

 

1. Basic Beachshelter

 

Omdat alle stokken al in deze tent ingebouwd zijn, is het heel makkelijk om de tent op te zetten. De tent gebruikt een paraplu-systeem, dit wil zeggen dat je de tent moet uitspreiden op de grond, daarna alle poten moet uitvouwen en aan het koord moet trekken. Achteraf kun je nog de haringen in de hoekpunten vastmaken zodat de tent stevig blijft staan.

De tent is gemaakt van polyester en de stokken zijn vervaardigd van fiberglass. Het product wordt geleverd met een draagtas zodat je het eenvoudig kunt meenemen en is beschikbaar in drie verschillende kleuren. Je kunt de kleur echter niet kiezen.

De kopers zijn lovend over de snelheid waarmee je deze tent kunt opzetten. De kwaliteit van het product is top, je bent goed beschermd tegen zand en je kunt je spullen veilig bewaren. De tent is ook eenvoudig om af te breken en neemt weinig plaats in wanneer het opgerold is zodat je het makkelijk kunt meenemen naar een andere locatie.

Ben je op zoek naar een praktische en duurzame strandtent? Dan kun je misschien alvast even dit product onder de loep nemen. Bovendien kun je deze strandtent in tal van verschillende en vooral opvallende kleurtjes bekomen. Zo is de tent ook van ver goed zichtbaar. Ideaal als je met kindjes naar het strand vertrekt.

Voordelen
Installatie:

je zult merken dat het helemaal geen moeite kost om deze strandtent te installeren. Dat komt vooral omdat de stokken reeds in het ontwerp zijn ingebouwd. Verder werkt het volgens een soort van paraplu-systeem.

Stevigheid:

om er zeker van te zijn dat de tent goed blijft staan, kun je eventueel ook nog gebruik maken van een paar extra haringen die je in de grond klopt.

Materiaal:

de tent zelf is vervaardigd uit bijzonder duurzaam en degelijk polyester terwijl de stokken dan weer bestaan uit fiberglass.

Handig in gebruik:

de tent is bijzonder eenvoudig op te zetten en weer af te breken en kan daardoor vast en zeker tot de populairste strandtenten behoren. Dit product wordt bovendien in een bijzonder stevige draagtas geleverd.

Nadelen
Kleur niet te kiezen:

echter is het belangrijk om te beseffen dat het niet mogelijk is om de kleur van deze strandtent zelf uit te kiezen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Abbey Camp Strandtent

 

Deze strandtent is gemaakt van polyester en heeft een camouflageprint met een legergroene kleur.  De tent is voorzien van 2 opbergvakken waar je verschillende spullen in kunt bewaren. Je kunt de tent eenvoudig vastzetten met de roestvrije haringen en de scheerlijnen.

Dankzij de draagzak is het mogelijk om de tent makkelijk mee te nemen op verplaatsing. Dit artikel is geschikt voor kopers met een beperkt budget want het behoort tot de categorie van goedkope strandtenten.

De meeste kopers schrijven positieve reviews over dit product en geven goed advies over de kwaliteit van deze strandtent aanbieding. Voor enkele kopers is de tent iets kleiner dan verwacht maar de kwaliteit is uitstekend. Je kunt de tent makkelijk opzetten en het zorgt voor genoeg beschutting.

Net zoals de vorige strandtent zul je merken dat ook dit product vervaardigd is uit duurzaam polyester. Vervolgens werd de tent afgewerkt in een unieke camouflageprint die gebruik maakt van de typische legergroene kleur. Daardoor is het ook de ideale tent om mee te nemen op militaire trainingen of wanneer je op een avontuurlijke trektocht gaat.

Voordelen
Opbergvakken:

de tent is uitgerust met maar liefst 2 handige opbergvakken. Zo is het mogelijk om heel wat belangrijke spulletjes veilig op te bergen.

Stevigheid:

het is mogelijk om de tent extra stevig vast te zetten door gebruik te maken van de meegeleverde haringen en scheerlijnen.

Draagzak:

de tent wordt geleverd in een bijzonder stevige en duurzame draagzak. Dit maakt het makkelijker om de tent overal mee naartoe te nemen of te gaan verplaatsen.

Prijskaartje:

het zou misschien wel eens de strandtent met de laagste prijs kunnen zijn. Geschikt voor mensen die liever niet zoveel geld wensen te spenderen of misschien over een beperkt budget beschikken.

Nadelen

Een blik op de online beoordelingen leert ons dat er tot op heden nog geen enkele negatieve beoordeling is geplaatst. Dat maakt het moeilijk voor ons om verder op zoek te gaan naar mogelijke minpunten.

Koop bij bol.com (€26)

 

 

 

 

3. High Peak Evia Strandtent

 

Deze strandtent werkt volgens het pop-up principe en is dus eenvoudig om op te zetten. Je kunt de tent in twee verschillende kleuren kopen namelijk blauw en grijs. De grijze tent is goedkoper dan de blauwe. Deze tent biedt bescherming tegen de zon en de wind en beschikt over een grote bodem om spullen op te zetten.

Je kunt de tent gebruiken om kleine kinderen te beschermen. Als de tent opgevouwen is heeft het een compact formaat zodat je het makkelijk kunt meenemen en het wordt geleverd met alle benodigdheden zoals haringen en scheerlijnen om de tent vast te maken.

Volgens de gebruikers heeft dit product een goede prijs-kwaliteitverhouding en is de tent heel eenvoudig om op te zetten. De draagtas kun je makkelijk meenemen in een sporttas. Enkel de haringen zijn niet zo goed want ze hebben weinig grip in het zand, je kunt beter andere haringen kopen om de tent vast te zetten.

Mag het allemaal wat meer zijn dan kun je ook opteren voor deze unieke strandtent van het bekende, en misschien voor sommige klanten ook wel het beste merk, High Peak. De tent kun je makkelijk opzetten door middel van het bekende pop-up principe. Makkelijk en snel dus.

Voordelen
Design:

deze unieke strandtent is te verkrijgen in een blauwe of grijze kleur met een licht prijsverschil. Zo zal de grijze tent net een tikkeltje goedkoper zijn.

Bescherming:

dankzij deze strandtent ben je niet alleen voldoende beschermd tegen de gevaren van de zonnestralen maar ook tegen wind.

Compact:

het is mogelijk om de tent na gebruik volledig op te vouwen. Dit maakt het handiger om het overal mee naartoe te nemen of om de tent ergens op te bergen.

Nadelen
Slechte haringen:

volgens sommige kopers had de kwaliteit van de meegeleverde haringen best wel wat beter gekund.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Best Camp Tiwi Beach Shelter

 

Ook de Tiwi van Best Camp is vanwege de lage prijs geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope strandtenten. Deze strandtent is behandeld met een UV40 coating zodat je extra bescherming geniet tegen de UV straling van de zon. Je kunt deze tent dankzij het compacte formaat en het lichte gewicht makkelijk meenemen in de draagtas.

Het is heel eenvoudig om deze tent op te zetten en dankzij de meegeleverde haringen en scheerlijnen kun je de tent goed vastzetten zodat het bestand is tegen wind.

Alle beoordelingen tonen positief advies. De kopers zijn tevreden over de lage prijs en vinden de tent heel handig in gebruik. Het product heeft een compact formaat en is eenvoudig om op te zetten en af te breken. Eén koper is niet tevreden omdat de tent te plat ligt wanneer er te veel wind is.

Door te kiezen voor de Best Camp Tiwi strandtent kies je niet alleen voor kwaliteit en duurzaamheid maar ook voor betaalbaarheid. Ideaal dus als je misschien over een beperkt budget beschikt of wanneer je gewoon beslist op zoek gaat naar één van de goedkopere strandtenten.

Voordelen
UV40 coating:

doordat deze strandtent over een speciale UV40 coating beschikt, ben je volledig beschermd tegen de gevaren van de zon.

Formaat en gewicht:

de tent is vrij compact en weegt bovendien ook behoorlijk weinig. Makkelijk overal mee naartoe te nemen dus.

Handig in gebruik:

bij de levering krijg je er meteen een handige en vooral stevige draagtas bij. Verder is de strandtent ook makkelijk en moeiteloos in een mum van tijd te installeren.

Nadelen
Design:

het is mogelijk dat het aparte design en de kleurencombinaties niet iedereen zal aanspreken.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Relaxdays Strandtent Afsluitbaar

 

Deze strandtent verschilt van de andere tenten omdat het over een ritssluiting beschikt waarmee je de tent kunt sluiten. Je kunt vele spullen bewaren op de bodem met een grote oppervlakte of in de twee zakken aan de binnenkant. Het product kun je eenvoudig in elkaar zetten en afbreken.

De tent biedt bescherming tegen UV straling en is beschikbaar in verschillende kleuren. Het artikel is gemaakt van polyester en is licht van gewicht zodat je het makkelijk kunt meenemen in de handige draagtas.

Dit product heeft nog maar één review ontvangen van een koper maar het advies is positief. De tent is eenvoudig om op te zetten en biedt voldoende ruimte om verschillende spullen in te zetten. De kwaliteit van de tent is uitstekend en het biedt bescherming tegen UV licht, wind en zand.

Het rijtje wordt vervolgens afgesloten met de strandtent van het bekende merk Relaxdays. In tegenstelling met sommige andere modellen zul je merken dat deze tent voorzien is van een bijzonder handig ritssluiting.

Voordelen
Materiaal:

deze strandtent is volledig vervaardigd uit duurzaam polyester dat voldoende bescherming biedt tegen de gevaarlijke UV stralen van de zon.

Draagtas:

de tent wordt geleverd in een stevige en handige draagtas die je makkelijk kunt verplaatsen.

Comfort:

dankzij de ritssluiting kun je de tent afsluiten en op die manier je spullen net iets veiliger bewaren. Verder zijn er ook heel wat opbergvakjes in de tent aanwezig.

Nadelen

Ook hier kunnen we alleen maar positieve reacties waarnemen. Dat maakt het wederom niet makkelijk voor ons om jou verder advies te geven over eventuele mogelijke minpuntjes.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status