Beste tajine kookpot

Laatste update: 18.11.20

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Tajine kookpotten test van 2020

 

Ben je iemand die graag in de keuken bezig is en nieuwe gerechten ontdekt? Dan heb je misschien al eens overwogen om een degelijke tajine kookpot aan te schaffen? We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een goede keuze te maken uit de verschillende tajine kookpotten en daarom willen wij jou helpen. We zijn alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde toestellen. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Creuset tajine. Een mooie kersenrode tajine die vervaardigd is uit duurzaam gietijzer. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de Emile Henry Tajine kookpot. Zodra je het prijskaartje ziet, zul je meteen het gevoel hebben dat het hier om een echte unieke aanbieding gaat.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tajine kookpotten koopgids

 

Kun jij ook zo genieten van een heerlijk stoofpotje? Dan moet je zeker en vast eens de tajine stoofpotjes proberen. Als je besluit een tajine kookpot aan te schaffen, is het een aanbeveling om rekening te houden met het materiaal. Wil je echt één van de beste tajine kookpotten kiezen dan kun je ook letten op de inhoud, het design en de kostprijs ervan. En wie weet kom jij in je zoektocht wel een tajine kookpot aanbieding tegen.

 

 

Wat is een tajine?

 

Met tajine verwijst men eigenlijk heel vaak naar de kookpot maar ook naar de Marokkaanse gerechten. In de meeste gevallen is de tajine kookpot gemaakt uit gebakken klei maar je kunt ook andere materialen vinden. Zo heb je de goedkope tajine kookpotten die er heel simplistisch uitzien. Maar je kunt ook een iets duurder model kiezen dat bijvoorbeeld handgeschilderd is. Je hebt de kookpotten zowel in een groot als een klein formaat.

Daarnaast verwijst het woord tajine ook vaak naar die typische Marokkaanse gerechten. Deze Marokkaanse stoofpotjes worden afgekruid met typische kruiden zoals kurkuma, komijn en gember. Afhankelijk van de streek en het gerecht worden ze in een verschillende hoeveelheid gebruikt. In de meeste gevallen wordt een tajine gemaakt op basis van kip, kalkoen of rundvlees. Varkensvlees wordt in de typische Marokkaanse tajine stoofpotjes niet gebruikt vanwege het geloof.

Je werkt het gerecht af met groenten, fruit en soms worden er ook noten gebruikt. Door alle ingrediënten samen te brengen in de tajine kookpot worden de smaken goed gemengd en blijven ze zoveel mogelijk behouden. Daarnaast kun je met een tajine kookpot de warmte ook veel langer behouden.

 

 

Materiaal en inhoud

 

In je zoektocht naar de voor jou ideale tajine kookpot zul je merken dat er heel wat onderscheid te merken is. De allereerste tajine kookpotten werden hoofdzakelijk uit gebakken klei gemaakt. Dit is niet alleen heel stevig en duurzaam maar zorgt ook dat de warmte behouden blijft. Tegenwoordig heb je natuurlijk veel meer mogelijkheden.

Zo heb je aanbiedingen die gemaakt zijn uit een combinatie van gietijzer en aardewerk. De bodem van de kookpot is dan vaak uit gietijzer gemaakt en dus extra stevig en duurzaam. Bovendien is een gietijzeren bodem geschikt om vrijwel op alle warmtebronnen waaronder dus ook inductie te gebruiken. Daarnaast mag gietijzer ook perfect in de oven gebruikt worden. Het bovenste gedeelte dus het deksel is vaak uit aardewerk gemaakt.

Je kunt natuurlijk ook tajine kookpotten tegenkomen die volledig uit aardewerk gemaakt zijn. Aardewerk is net als gietijzer ideaal om op verschillende warmtebronnen te gebruiken. Je kunt zonder problemen een gasvuur, keramisch vuur of zelfs inductie gebruiken. Een tajine die vervaardigd is uit aardewerk kun je ook probleemloos in de oven stoppen. Kortom er zijn heel wat mogelijkheden.

Daarnaast zul je een keuze moeten maken wat betreft de grootte van de tajine. Je kunt kiezen voor een grote tajine kookpot maar er zijn natuurlijk ook kleinere modellen. Hierbij is het handig om te denken aan de leden waaruit je huishouden bestaat en of je de kookpot al dan niet vaak gaat gebruiken.

 

 

Het ontwerp en het budget

 

Je kunt een groot onderscheid waarnemen op basis van het ontwerp van de tajine. De meeste tajine kookpotten zijn voorzien van een bodem met daarop een kegelvormig deksel. De unieke en vooral aparte kegelvorm maakt gelijkmatige verdamping helemaal mogelijk. Doordat je ingrediënten gelijkmatig kunnen verdampen, kun je rekenen op een mals en sappig gerechtje achteraf. Bovendien zul je merken dat de smaken ook veel langer behouden blijven doordat alles langzaam gaart.

De schaal die gemaakt kan zijn uit gietijzer of uit aardewerk heeft de unieke eigenschap om de warmte ook langer vast te houden. Dit is natuurlijk ideaal wanneer je jouw gerecht bijvoorbeeld wilt serveren. Zo hoef je helemaal geen schrik te hebben dat het te snel koud wordt. Daarnaast onderscheiden de kookpotten zich ook op basis van de afwerking.

Je kunt een goedkoop exemplaar kiezen dat er eigenlijk heel neutraal en simplistisch uitziet. Toch is het altijd leuker om een tajine kookpot aan te kopen die volledig met de hand geschilderd is. Zo heb je een uniek stuk aangezien er nooit 2 helemaal hetzelfde zullen zijn. Houd er wel rekening mee dat deze misschien wel iets duurder kunnen zijn. Verder is het ook altijd een goed idee om de reviews van kopers te lezen. Zo kun jij de verschillende modellen nog net iets beter vergelijken. Op die manier kun jij er de tajine uitkiezen die voor jou de beste prijs-kwaliteitverhouding heeft.

 

 

Tajine kookpot Reviews – Top 5

 

 

Voor een heerlijk stoofpotje op Afrikaanse of Marokkaanse wijze heb je natuurlijk de beste tajine kookpot nodig. Met deze aardewerken stoofpot kun je de lekkerste en geurigste gerechten klaarmaken. Aarzel niet en neem zeker een kijkje in de top 5 van tajine kookpotten die wij voor jou hebben samengevat.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Creuset tajine

 

De gietijzeren tajine van het merk Creuset wordt beschouwd als één van de beste tajine kookpotten en heeft een kersenrode kleur.

Het product is voorzien van een gietijzeren bodem waardoor het geschikt is voor alle warmtebronnen. Het is zelfs mogelijk het product in de oven te gebruiken. Het deksel van de tajine is dan weer gemaakt uit aardewerk. De speciale vorm zorgt voor een gelijkmatige verdamping. Op die manier ben je zeker van een extra mals en sappig gerechtje. Het product is ideaal voor 4 tot 6 personen. Je kunt het product ook in de vaatwasser steken en zelfs in de microgolfoven.

De meeste kopers zijn tevreden over de degelijkheid van het product en geven dan ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding. Het is bovendien gemakkelijk te reinigen waardoor het dus ook erg handig is in gebruik. Echter vinden sommige gebruikers de vermelde afmetingen onduidelijk en hou je er best rekening mee dat je de tajine niet te vol stopt.

Met de Creuset tajine kookpot haal je niet alleen een kwalitatief product in huis maar bovenal ook een echte blikvanger. De tajine kookpot wordt geleverd door het bekende merk Le Creuset wat door heel wat kopers ook als veruit het beste merk wordt beschouwd. Laten we alvast even kijken naar de voor- en nadelen van dit product.

Voordelen
Materiaal:

deze tajine kookpot bestaat uit 2 delen. Zo is de bodem vervaardigd uit duurzaam en stevig gietijzer terwijl het deksel dan weer uit aardewerk bestaat.

Ontwerp:

je zult meteen kunnen vaststellen dat het deksel van de tajine er zeer speciaal en uniek uitziet. Deze aparte vorm biedt een mooie en vooral gelijkmatige verdamping aan. Zo zul jij kunnen genieten van een mals en heerlijk gekruid gerechtje.

Gebruiksgemak:

je kunt deze tajine kookpot zonder problemen in de oven of in de magnetron gebruiken. Na gebruik kun je de kookpot zonder problemen in de vaatwasser stoppen.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

een kleine minderheid van de klanten is van mening dat de afmetingen, die in de productomschrijving vermeld worden, vrij onduidelijk zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Emile Henry Tajine

 

De Emile Henry Tajine is een tajine kookpot aanbieding gemaakt uit aardewerk. Het product bestaat uit een gewone schaal met een deksel die geschikt is voor alle warmtebronnen en ook gewoon in de oven kan gebruikt worden.

De vorm van het deksel zorgt ervoor dat je kunt genieten van een mals gerecht doordat het gelijkmatig gaar gestoomd wordt. Doordat je je gerechten langzaam kunt garen, kun je de smaken bovendien ook langer behouden. Daarnaast behoudt de schaal haar warmte gedurende een lange tijd. Ideaal dus bij het serveren aan tafel. Net zoals het vorige product mag ook dit product in de vaat.

De meeste kopers raden dit product sterk aan omwille van de prijs-kwaliteitverhouding. Het is bovendien een product met een leuk design, heel duurzaam en handig in gebruik. Uit één review blijkt dat de tajine toch niet functioneert op inductie.  

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze prachtige tajine kookpot over een uniek en speciaal gevormd deksel beschikt. De speciale vorm van het deksel zorgt niet alleen voor een uitstekende gelijkmatige verdamping maar garandeert daardoor ook meteen een sappig maar vooral bijzonder mals gerecht.

Voordelen
Materiaal:

deze prachtige tajine kookpot is volledig vervaardigd uit duurzaam aardewerk.

Gebruiksgemak:

het is mogelijk om deze tajine kookpot te gebruiken in combinatie met eender welke warmtebron. Verder mag je de kookpot ook gewoon in de oven plaatsen.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van deze tajine kookpot aangezien je dit product na gebruik gewoon in de vaatwasmachine kunt plaatsen.

Nadelen
Geen inductie:

een blik op de verschillende reviews leert ons dat de tajine kookpot volgens één enkele koper, helemaal niet op inductie kan worden gebruikt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Marcostore.nl Bruin

 

De tajine kookpot 35 cm aanbieding van het merk Marcostore is een grote Marokkaanse originele tajine die handgemaakt is en ook handgeschilderd waardoor elk stuk uniek is. Het materiaal dat men gebruikt heeft voor de schaal en het deksel is telkens aardewerk.

Ook hier zorgt de speciale kegelvorm van het deksel ervoor dat het eten gelijkmatig gegaard wordt en alle smaken optimaal gemengd worden. Bovendien komt het verdampte vocht opnieuw op de ingrediënten terug waardoor alle smaken, geuren en sappen in de tajine aanwezig blijven. Het product is geschikt voor verschillende soorten warmtebronnen zoals elektrisch, gas en keramisch vuur en mag zelfs in de oven gebruikt worden.

Het product blijkt gemakkelijk schoon te maken en is zeer handig in gebruik. Kortom de meeste kopers geven een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding van het product. Doordat het product handgeschilderd is, is elk stuk uniek.

Door te kiezen voor deze tajine kookpot kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar bovendien ook voor een uniek en handbeschilderd design. Je kunt er dus zeker van zijn dat de tajine kookpot die jij in huis haalt, uniek zal zijn. Laten we daarom even op zoek gaan naar de positieve en minder positieve kanten van dit product.

Voordelen
Materiaal:

zowel de schaal alsook de bodem van deze tajine kookpot is vervaardigd uit duurzaam aardewerk. Bovendien is het helemaal handgemaakt.

Kegelvorm:

net zoals bij de bovenstaande producten, valt ook hier de kegelvorm van het deksel meteen op. Daardoor worden de ingrediënten gelijkmatig gaar gestoomd en worden de smaken ook veel langer behouden.

Warmtebron:

je kunt deze unieke tajine kookpot zonder problemen op heel wat soorten warmtebronnen gebruiken. denk maar aan gas, keramisch of elektrisch. Verder kan de tajine ook gewoon in de oven.

Nadelen
Kwetsbaar:

een beperkt aantal klanten merkt op dat de tajine kookpot toch wel behoorlijk kwetsbaar is. Of het daardoor tot de populairste kookpotten behoort, valt nog maar af te wachten.

Koop bij bol.com (€37.95)

 

 

 

 

Marcostore familie tajine

 

De familie tajine van het merk marcostore is een handgemaakte Marokkaanse tajine. De tajine kookpot bestaat uit een deksel en een schaal die beide uit aardewerk gemaakt zijn.

Het kegelvormige deksel zorgt ook hier dat het voedsel traag en gelijkmatig gegaard wordt. Op die manier blijven de geuren en smaken van je gerecht behouden en creëer je een sappig en mals gerechtje. Het product mag gebruikt worden op alle warmtebronnen behalve inductie. Bovendien is het ook geschikt voor de oven en de vaatwasser.

De meeste kopers raden het product sterk aan vanwege zijn goede kwaliteit en mooie design. Het product blijkt geschikt voor 2 tot 3 personen en is zeer handig in gebruik.

Kun je ervan genieten om met de hele familie aan tafel te zitten? Dan kun je hen verrassen met een heerlijke zelfgemaakte tajine? Deze tajine kookpot wordt, net zoals één van de vorige producten, geleverd door het bekende en sterk gewaardeerde merk marcostore. Het betreft een geheel handgemaakte kookpot.

Voordelen
Materiaal:

zowel het deksel alsook de schaal van deze unieke tajine kookpot zijn vervaardigd uit duurzaam aardewerk.

Kegelvorm:

het bestaat geen twijfel dat ook dit deksel over die typische kegelvorm beschikt. Zo wordt een aangename en gelijkmatige verdamping bereikt waardoor geuren en smaken langer behouden blijven.

Warmtebron:

je kunt deze tajine kookpot op vrijwel alle warmtebronnen gaan gebruiken en verder mag de tajine kookpot ook zonder problemen in de oven worden geplaatst.

Onderhoud:

na gebruik kun je de tajine kookpot gewoon in de vaatwasser stoppen en laten reinigen.

Nadelen
Geen inductie:

houd er wel rekening mee dat je deze tajine kookpot helemaal niet kunt gebruiken op een inductiekookplaat.

Koop bij bol.com (€32.95)

 

 

 

 

Cosy & Trendy Bruin

 

De melbourne tajine van het merk Cosy & Trendy, heeft een bruine kleur en is gemaakt van aardewerk.

Het kegelvormige deksel zorgt ervoor dat de groenten, het vlees en de vis gelijkmatig gegaard worden. Bovendien blijft het natuurlijk vocht van de ingrediënten in de tajine aanwezig waardoor je een gerecht kunt bereiden met lekker mals vlees of sappige groentjes. Het product is geschikt voor de oven en mag ook in de vaatwasser gebruikt worden.

Deze goedkope tajine kookpotten aanbieding wordt door de meeste kopers sterk aangeraden omwille van zijn goede prijs-kwaliteitverhouding. Het is bovendien zeer handig in gebruik en het fraaie design is mooi meegenomen.

Wil je liever niet zoveel geld spenderen aan een degelijke en duurzame tajine kookpot? Dan loont het alvast de moeite om dit exemplaar van het bekende merk Cosy & Trendy even onder de loep te nemen. Het is misschien niet het product met de laagste prijs maar toch zul je het vast en zeker tussen de goedkope tajine kookpotten mogen verwachten.

Voordelen
Kegelvormig deksel:

de tajine kookpot wordt gekenmerkt door een kegelvormig deksel die ervoor zorgt dat de ingrediënten gelijkmatig worden gaar gestoomd.

Materiaal:

deze unieke tajine kookpot is volledig vervaardigd uit bijzonder duurzaam en stevig aardewerk.

Gebruiksgemak:

je kunt deze tajine kookpot zonder problemen in de oven plaatsen. En na gebruik hoef je je geen zorgen te maken over het onderhoud aangezien dit product ook in de vaatwasser mag.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele koper blijkt niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit

Koop bij bol.com (€25.9)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status