Beste tandenborstel

Laatste update: 05.06.20

 

Tandenborstels test van 2020

 

Het is belangrijk om je tanden meermaals per dag te poetsen. Of je daarvoor nu een gewone standaard tandenborstel gebruikt of toch liever een elektrische exemplaar verkiest, blijft uiteraard een volledig persoonlijke keuze. Toch zijn sommige producten net iets beter dan andere. Wij helpen jou een keuze te maken tussen de 3 best beoordeelde hedendaagse tandenborstels. Zo zou je kunnen kiezen voor de Oral-B Genius 9000N tandenborstel. Dit exemplaar combineert kwaliteit moeiteloos met een uniek design, te bekomen in het zwart of roze/goud. Door te kiezen voor de Philips Sonicare Healthy White HX6762/43 tandenborstel kies je voor een exemplaar met een ovale opzetborstel die gebruik maakt van een typische sonische vibratie.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tandenborstels koopgids

 

Er zijn heel wat tandenborstels op de markt gebracht waardoor het niet altijd makkelijk is om een keuze te maken. We kunnen jou daarom wel aanraden om de beste tandenborstels met elkaar te vergelijken alvorens je besluit een keuze te maken. Zo zou je kunnen letten op de verschillende soorten tandenborstels, de poetseigenschappen, de accu en de eventuele extra toebehoren en accessoires. Ook het prijskaartje kan voor sommigen misschien een doorslaggevende rol spelen. Het is een aanbeveling om ook kortingen en aanbiedingen te bekijken. Zo kun je zomaar even een prachtige tandenborstel aanbieding spotten.

 

 

Het nut van een degelijke tandenborstel

Het spreekt voor zich dat een tandenborstel echt een belangrijke rol speelt in de dagelijkse mondhygiëne. Het wordt aangeraden om je tanden minstens tweemaal per dag te poetsen. Meer mag altijd uiteraard. Op die manier kun je de vorming van tandsteen vermijden of toch in elk geval aanzienlijk verminderen. Daarnaast helpt het ook bij het minimaliseren van een slechte adem of smaak. Ook rotte tanden kunnen vermeden worden door regelmatig te poetsen, doordat dan bacteriën minder kans krijgen.

Toch is het belangrijk om niet meteen de eerste de beste tandenborstel aan te kopen. Bekijk even de verschillende mogelijkheden. Zo is een tandenborstel vaak ook leeftijdsgebonden en bestaan er wel degelijke verschillende soorten. Ook het design en het prijskaartje kunnen voor sommige gebruikers wel als belangrijk worden beschouwd. Het kan misschien helpen om ook even een kijkje te nemen tussen de verschillende online beoordelingen van klanten. En wie weet kun je zo wel met één van de goedkope tandenborstels naar huis gaan.

 

Het design, de leeftijd en de mogelijke prijs

Een degelijke tandenborstel hoeft niet duur te zijn. Uiteraard zul je wel altijd diverse prijscategorieën kunnen spotten. Je beslist dus zelf hoeveel je wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een tandenborstel. Grote gezinnen kunnen bijvoorbeeld baat hebben bij de aanschaf van een voordeelverpakking met meerdere tandenborstels. Verder zal het ook het merk of het design een bepaalde invloed uitoefenen op het uiteindelijke prijskaartje ervan.

Zo zul je merken dat de kindertandenborstels vaak iets kleiner zijn van formaat en vaak zijn voorzien van prachtige afbeeldingen en kleuren. Op die manier wordt een tandenborstel voor je kind net iets aantrekkelijker gemaakt. Met als gevolg dat je zoon of dochter sneller geneigd zal zijn om zijn of haar tandjes te poetsen. Ook al moet je hiervoor vaak iets meer betalen, de meeste ouders blijken zich daar niet meteen aan te ergeren.

 

Het type tandenborstel

Wanneer je besluit om op zoek te gaan naar de voor jou beste tandenborstel, dan zul je vaststellen dat er een onderscheid kan gemaakt worden. Het grootste onderscheid kun je maken tussen de manuele tandenborstel of de elektrische variant. Per categorie zijn er dan uiteraard nog heel wat andere verschillen die kunnen worden opgemerkt. Zo zal een manuele tandenborstel vaak iets goedkoper zijn dan een elektrische tandenborstel. Houd er wel rekening mee dat je zelfs iet meer kracht zult moeten uitoefenen en dit vaak zult moeten combineren met flossen.

Kies je voor een elektrische tandenborstel, dan hoef je niet zoveel kracht meer te gebruiken aangezien de tandenborstel alles voor jou doet. Bovendien is reeds bewezen dat een elektrische tandenborstel ook veel beter werkt. Zo wordt er net iets meer tandplak verwijderd en wordt de kans op gaatjes en ontstekingen meteen een pak kleiner. Verder krijg je vaak een signaal te horen zodanig dat je weet wanneer je kunt stoppen met poetsen.

 

 

De elektrische tandenborstel en de poetsbewegingen

De elektrische tandenborstels winnen steeds meer aan populariteit en kunnen nogmaals onderverdeeld worden in 2 andere categorieën. We maken dit onderscheid op basis van de beweging die gemaakt wordt door de borstel. Zo heb je enerzijds de elektrische tandenborstels die een oscillerende-roterende beweging gaan maken. Dat wil zeggen de borstel niet alleen heen-en weer gaat maar tegelijk ook zal ronddraaien.

Anderzijds kun je ook kiezen voor een elektrische tandenborstel die gebruik maakt van een sonische borstelbeweging. Hierbij is de zijwaartse heen- en- weer beweging bijzonder kenmerkend. Welk exemplaar je kiest is uiteraard een persoonlijke keuze. Toch raden de meeste tandartsen een oscillerende-roterende beweging aan. Vaak ook iets duurder in de aankoop maar je zorgt dan weer wel voor een optimale mondhygiëne.

 

Extra kenmerken en toebehoren

Je zult merken dat sommige tandenborstels over iets meer mogelijkheden beschikken. Kies je voor een elektrische tandenborstel dan kan het altijd handig zijn indien er meerdere opzetborstels worden geleverd. Een degelijk oplaadstation spreekt natuurlijk ook voor zich. Zorgt voor een tandenborstel die voorzien is van een vrij krachtige accu die toch wel eventjes mee kan. Bij een manuele tandenborstel kan het handig zijn om over een ergonomisch gevormde greep te beschikken, en over een combinatie van siliconen met standaard haartjes.

 

Tandenborstel Reviews – Top 5

 

Het beste visitekaartje voor jezelf is een brede glimlach met een stralend wit gebit. En daarbij kun je wel wat hulp gebruiken. Wij hebben de beste tandenborstel aanbiedingen voor je op een rijtje gezet.Van goedkope tandenborstels tot smart tandenborstels. Kies voor jou de beste tandenborstel uit zodat je gebit er top uit gaat zien.We geven je ook het advies om de reviews van gebruikers te lezen. Daaruit kun je veel informatie halen over de ervaringen met deze producten.

 

 

Oral-B Genius 9000N

 

Oral-B staat al jarenlang garant voor uitstekende kwaliteit en service. Deze elektrische tandenborstel wordt wereldwijd aanbevolen door tandartsen. Verkrijgbaar in de kleuren zwart en roze/goud.

De ronde opzetborstel maakt 3D roterende en vibrerende bewegingen. Daardoor wordt er 100% meer tandplak verwijderd en heb je al in 30 dagen gezonder tandvlees. Dit apparaat beschikt over een 30 secondentimer, een poetsdruksensor en een massagestand. Verder  heeft deze tandenborstel 5 snelheden tot maximaal 10500 bewegingen per minuut. Via een applicatie op je smartphone krijg je professionele poets-begeleiding. Er passen verschillende soorten opzetborstels op zoals de merken 3D white, Cross action, Sensitive clean en Orthocare.

Gebruikers zijn heel tevreden over deze Oral-B tandenborstel. Hij doet krachtig zijn werk.

Bovendien makkelijk op te laden dankzij de  USB aansluiting. En de poets-begeleiding via de app wordt goed gewaardeerd. Deze elektrische tandenborstel is wel prijzig maar daar krijg je veel extra´s voor.

 

 

Koop bij bol.com (€174.95)

 

 

 

 

Philips Sonicare Healthy White HX6762/43

 

Deze Philips tandenborstel onderscheidt zich door zijn speciale poetstechniek. De ovale opzetborstel doet zijn werk via sonische vibratie. Dit houdt in dat er met snelheden van 62000 poetsbewegingen per minuut tandplak wordt verwijdert! En dankzij de Clean & White poetsstand kunnen verkleuringen binnen 2 weken verdwijnen.

Deze tandenborstel heeft een 2 minuten timer. Door de quadpacer weet je door middel van een lichte trilbeweging wanneer je klaar bent met een kwadrant. Door de hoge frequentie is dit apparaat veel effectiever en door een easy start programma kun je makkelijk overstappen van gewoon poetsen naar elektrisch poetsen. En alle elektrische tandenborstels zijn te combineren met alle verschillende opzetborstels van Philips en dat is heel handig.

Gebruikers van deze tandenborstel zijn heel tevreden. Het wordt gezien als een revolutionaire ontwikkeling. Tanden worden gladder en witter en het tandvlees wordt gemasseerd. De opzetborsteltjes zijn wel wat prijzig.

 

Koop bij bol.com (€66.77)

 

 

 

 

Oral-B VItality Kids Cars & Planes

 

Deze kleurige tandenborstel maakt van het poetsen een waar feestje voor kinderen. Nog leuker is het dat je deze tandenborstel kunt combineren met de Disney Magic Timer app van Oral B. Met deze app kun je door te poetsen stickers verzamelen op een poetskalender. Daardoor wil je geen poetsbeurt meer overslaan.

De extra zachte opzetborstels maken 2D roterende bewegingen met een snelheid van 7300 bewegingen per minuut. Er zit een timer op die elke dertig seconden een signaal afgeeft zodat je weet wanneer je de tandenborstel moet verplaatsen. Bovendien is dit apparaat geschikt om onder de douche te gebruiken.

De jonge klantjes zijn heel blij met deze grappige tandenborstel. Wel wordt opgemerkt dat het handvat voor jonge kinderen aan de zware kant is. Maar eenmaal begonnen met deze vrolijke tandenborstel dan wordt er geen poetsbeurt meer overgeslagen!

 

Koop bij bol.com (€22.8)

 

 

 

 

Oral-B White and Clean D12.513W

 

Deze voordelige Braun tandenborstel maakt 2D bewegingen met een snelheid van 7600 bewegingen per minuut. De reinigingstechniek  bestaat uit roterende en oscillerende bewegingen. Het gebit wordt tand om tand omhult door de opzetborstel. Daardoor wordt er tot twee keer zoveel tandplak verwijdert.

Door de handige USB aansluiting is dit apparaat makkelijk op te laden. Het is voorzien van een 2 minuten timer zodat je op tijd gewaarschuwd wordt voor overmatig poetsen.Een poetsdruksensor waarschuwt je wanneer je te hard poetst. De Oral-B White and Clean is niet geschikt voor kinderen.

Gebruikers zijn erg tevreden over dit apparaat. Het doet wat het moet doen en de kwaliteit is uitstekend. Het indicatielampje voor een lege batterij ontbreekt helaas maar je betaalt zeker niet te veel voor deze goedkope tandenborstel!

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bamboe tandenborstel

 

Deze set van vier bamboe tandenborstels is biologisch afbreekbaar en dus Eco-vriendelijk. Zo kun je al poetsend een goede bijdrage leveren aan het milieu. Er wordt geen plastic in verwerkt en ook de zachte borstelharen van nylon zijn vrij van BPA (Biosperol-A).

Het handvat van de tandenborstel is gemaakt van Jacobee bamboe. Bamboe is het snelst groeiende materiaal op deze planeet. Bamboe is van nature antibacterieel waardoor het niet behandeld hoeft te worden met pesticiden.

De zachte borstelharen zijn geschikt voor gevoelige tanden en masseren het tandvlees op een effectieve en aangename manier. Door de aanschaf van deze vier-delige set bamboe tandenborstels lever je een actieve bijdrage aan het verbeteren van het milieu. Daarbij staan deze tandenborstels ook nog eens zeer decoratief in de badkamer!

 

Koop bij bol.com (€5.89)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status