fbpx

Beste TIG lasser

Laatste update: 15.10.19

 

TIG lassers test van 2019

 

Het valt op dat steeds minder mensen een TIG lasapparaat gebruiken. Desondanks kun je het toch nog altijd in heel veel verschillende winkels en ketens aankopen. Daarom willen wij jou graag nog wat tips en richtlijnen meegeven zodra je van plan bent een TIG lasser aan te kopen. Indien je echt dringend op zoek bent naar een TIG lasser dan kun je ook gewoon onze top raadplegen. Uit onderzoek is gebleken dat de Silverline 100 A MMA alvast tot de 3 best beoordeelde TIG lassers behoort. Het toestel biedt je de mogelijkheid om staal met een 2,5 mm doorsnede probleemloos te lassen. Je hebt ook altijd de mogelijkheid om te kiezen voor de Weldkar WK TIG 2025. Het is een compact en draagbaar toestel dat handig overal mee naartoe te nemen is.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

TIG lassers koopgids

 

Een TIG lasapparaat wordt tegenwoordig niet zo veel meer gebruikt, dit wil echter niet zeggen dat je het daarom niet meer kunt kopen. Een TIG lasser gebruikt een wolfraam elektrode om een mooie lasnaad te maken. Je hebt al redelijk wat ervaring nodig om dit apparaat te kunnen gebruiken en het duurt ook langer eer je klaar bent. TIG lassers zijn wel geschikt voor het lassen van dunne metalen. Als je de beste TIG lassers wilt kopen dan moet je letten op het amperage, de inschakelduur, de functies en de prijs.

Amperage van een TIG lasser

 

Het amperage of het vermogen van een TIG lasser is belangrijk. Hoe hoger het amperage, hoe dikker het staal dat je kunt lassen. Per millimeter staal heb je een vermogen van ongeveer 40 ampère nodig. Als je dus een stalen plaat met een dikte van 3 mm wilt lassen dan heb je een apparaat nodig met een vermogen van 120 ampère.

Voordat je een TIG lasser aanbieding koopt kun je best noteren welke platen je zult gebruiken om te lassen zodat je het benodigde vermogen kunt berekenen.

Er doet zich ook een probleem voor met dit vermogen. Als het toestel een te hoog vermogen heeft, hoger dan 200 ampère, dan heeft het een hoge stroomsterkte nodig van wel 400 volt. Je zult dit toestel dus niet zomaar van stroom kunnen voorzien via het stopcontact. Als je van plan bent om zo’n apparaat te kopen dan kun je je beter extra informeren over de mogelijkheden om dit apparaat van stroom te voorzien.

 

 

Wat is de inschakelduur?

 

De betekenis van inschakelduur kun je makkelijk afleren van het woord zelf. Het is de maximale duur van het apparaat wanneer het ingeschakeld is. Een lasser zal tijdens langdurig werken meestal oververhitten waardoor het automatisch zal uitschakelen. Daarna moet je het toestel even laten afkoelen voordat je het terug kunt gebruiken.

De inschakelduur wordt aangeduid in procent en gebruikt de volgende regel: 100% betekent dat je het apparaat 10 minuten kunt gebruiken voordat het oververhit raakt. Het percentage ligt altijd lager. Bij vele apparaten ligt de inschakelduur op 60%, dit wil zeggen dat je het toestel gedurende 6 minuten ononderbroken kunt gebruiken voordat het uitvalt. Daarna moet het apparaat gedurende 4 minuten afkoelen voordat je opnieuw kunt lassen.

Het is makkelijk om zo de gebruiksduur van een apparaat te kennen. De goedkope TIG lassers beschikken meestal over een korte inschakelduur. Een apparaat met een inschakelduur van 60% is een goede aankoop want de meeste lasklussen duren niet langer.

 

 

Welke belangrijke functies heeft de lasser

 

Er zijn twee handige functies waarop je kunt letten wanneer je aanbiedingen aan het vergelijken bent. De synergie functie zorgt voor meer gebruiksgemak. Dankzij deze functie kun je de dikte van het materiaal invoeren waarna de lasser met een enkele druk op de knop zelf alle instellingen kiest. Als er lasprogramma’s zijn die je regelmatig moet gebruiken kun je ze bovendien in het toestel bewaren om ze later opnieuw te gebruiken. Zo verlies je minder tijd door het apparaat zelf te moeten instellen.

Een andere functie die vooral voorkomt op TIG of MIG/MAG lassers is de pulse functie. Deze functie zorgt ervoor dat het materiaal niet vervormt door minder warmte aan te voeren. De lasser pulseert tussen basisstroom en piekstroom en is makkelijker te gebruiken om te lassen in een verticale positie. Het grote voordeel is dat je minder bindingsfouten zult hebben en de las zal veel meer gelijk lopen dan bij apparaten zonder deze functie.

Prijs van een TIG lasser

 

Sommige kopers letten vooral op de prijs van een product omdat ze binnen een bepaald budget moeten blijven. Een TIG lasser kun je al kopen voor €100 maar er zijn ook andere apparaten die wel vijf keer zoveel kosten. Je kunt naar de winkel gaan om een goed apparaat uit te kiezen en om raad te vragen aan de verkoper.

Tegenwoordig is het echter ook makkelijk om online een TIG lasser te kopen. Zo moet je zelf niet op verplaatsing en kun je het product aan huis laten leveren. Bovendien zijn er veel webwinkels die regelmatig interessante promoties aanbieden. Als je daarvan op de hoogte wilt blijven dan kun je je inschrijven op een nieuwsbrief om af en toe e-mails te ontvangen.

Als je beschikt over een beperkt budget dan zul je op zoek moeten gaan naar goedkope modellen, probeer ook dan nog te letten op de aanwezige functies en de mogelijkheden zodat je het product met de beste prijs-kwaliteitverhouding koopt.

 

 

TIG lasser reviews – top 5

 

 

Met een TIG lasser is het moeilijker om te lassen want je hebt beide handen nodig, maar de kwaliteit van het laswerk is superieur in vergelijking met een gewoon lasapparaat. Wij hebben vijf verschillende TIG lassers onderzocht en vergeleken op basis van de meningen van gebruikers. Je kunt ze terugvinden in ons lijstje hieronder en de informatie gebruiken om de beste TIG lasser voor jezelf te kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Silverline 100 A MMA

 

Met de TIG lasser van Silverline kun je staal met een dikte van maximum 2,5 mm lassen. Dit product is ideaal voor kopers die op zoek zijn naar goedkope TIG lassers maar toch nog een product van hoogwaardige kwaliteit willen. Het apparaat is voorzien van een bewegende spoeltransformator die het mogelijk maakt om de spanning staploos te regelen.

Tijdens het lassen wordt het toestel koel gehouden door een ventilator, dit verbetert de prestatie van de lasser. Het apparaat beveiligd tegen oververhitting en overbelasting en wordt geleverd met een aardkabel, lasmasker en elektrodehouder.

Dit apparaat is momenteel nog niet beoordeeld geweest door vorige gebruikers of kopers. Wegens gebrek aan een review kunnen wij geen advies formuleren over deze TIG lasser aanbieding.

Als je op zoek bent naar een degelijke lasser waarvan de kwaliteit werkelijk het van het is, dan moet je op zoek gaan naar een duurzame TIG lasser. Je kunt alvast even dit apparaat van het bekende en misschien ook wel het populairste merk Silverline bekijken. Je zult aangenaam verrast zijn.

Voordelen
Budget:

je zult meteen merken dat het apparaat voorzien is van de laagste prijs in vergelijking met de andere 4 toestellen uit deze lijst.

Kracht:

het is een bijzonder krachtig apparaat dat zonder problemen een stuk staal van maar liefst 2,5 mm dik kan lassen.

Spoeltransformator:

dankzij de aanwezigheid van de bewegende spoeltransformator is het mogelijk om de spanning van het apparaat traploos te gaan instellen.

Nadelen
Geen gebruikerservaring:

doordat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst, is er ook niets bekend over eventuele gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€105)

 

 

 

 

Weldkar WK TIG 2025

 

Deze TIG inverter werkt op 230 Volt en is draagbaar. Het apparaat beschikt over een hoog vermogen waardoor het mogelijk wordt om staal, aluminium en roestvrij staal tot wel 5 mm dik te lassen. Het toestel heeft een lasstroombereik van minimum 10 A en maximum 200 A op AC en minimum 5 A en maximum 200 A op DC.

Het toestel weegt 21,5 kg dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing. Bij de levering van dit product ontvang je ook nog een laskabel, een elektrodehouder, een massakabel, een aardklem, een TIG lastoorts en een gasslang met een lengte van 2 meter.

Voor dit artikel zijn er nog geen beoordelingen geplaatste. Schrijf als eerste een review om andere kopers te helpen en zodat wij een advies kunnen samenstellen op basis van jouw ervaring met dit product.

Indien je voor de Weldkar WK TIG 2025 kiest dan kies je voor een apparaat dat werkt op een spanning van maar liefst 230 Volt. Bovendien is het een vrij compact apparaat dat je makkelijk overal mee naartoe kunt nemen en dus kunt verplaatsen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerkende eigenschappen ervan.

Voordelen
Vermogen:

dankzij het bijzonder hoge vermogen is het mogelijk om verschillende materiaalsoorten zoals staal en aluminium, met een maximale dikte van 5 mm te lassen.

Lasstroombereik:

het apparaat is voorzien van een minimaal lasstroombereik van 10 A en een maximaal lasstroombereik van zo’n 200 A.

Toebehoren:

op het moment van de aankoop dan krijg je er bovendien nog heel wat handige toebehoren bij. Denk maar aan een massakabel, een aardklem, een laskabel, een elektrodehouder en zelfs een TIG lastoorts en een duurzame gasslang.

Nadelen
Geen reviews:

jammer genoeg zijn er tot op heden nog geen online reacties bij deze TIG lasser geplaatst.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Gys Tig 160

 

De GYS TIG 160 is een inverter lasapparaat met een duidelijk display om het toestel precies in te stellen voor elke lasklus. Het toestel is gestuurd door een microprocessor en dankzij de MMA functies kun je lassen met roestvrij staal, gietijzer elektroden en staal. Het toestel is voorzien van een downslope functie zodat het laswerk mooi afgewerkt wordt.

Het is een compact apparaat en met z’n slechts 10 kg is het licht van gewicht dus je kunt het makkelijk meenemen op verplaatsing. Het apparaat is beveiligd tegen overvoltage en je beschikt over de mogelijkheid om te werken met een generator. Het toestel wordt geleverd met verschillende accessoires zoals een lastoorts.

Dit lasapparaat heeft nog geen reviews ontvangen van andere gebruikers dus het is onmogelijk om je een advies te geven gebaseerd op de meningen van andere kopers.

Ben je op zoek naar een inverter lasapparaat dan is dit apparaat GYS TIG 160 alvast een bijzonder goede aanbeveling. Het apparaat is zelfs voorzien van een duidelijk afleesbaar scherm waarop je alles goed kunt aflezen en eventueel de instellingen ervan kunt veranderen.

Voordelen
MMA functies:

de MMA functies bieden je de mogelijkheid om te lassen met verschillende materiaalsoorten zoals staal, RVS en zelfs gietijzer elektroden.

Formaat:

je zult merken dat het om een vrij compacte TIG lasser gaat die bovendien ook weinig weegt. Dit maakt het toestel handig in gebruik en makkelijk om overal mee naartoe te nemen.

Veilig:

het toestel is bijzonder veilig en beschikt over een betrouwbare beveiliging tegen de gevaren van overvoltage.

Nadelen
Geen reviews:

doordat er nog geen online beoordelingen bij dit apparaat genoteerd staan, is het voor ons bijzonder moeilijk om jou verder advies te geven over de gebruikerservaringen.

Koop bij bol.com (€459)

 

 

 

 

Silverline 160 A

 

Deze TIG booglasmachine van Silverline behoort tot de goedkope TIG lassers en is uitgerust met een bescherming tegen oververhitting en overbelasting. Daarbovenop beschikt het over een controlelicht om de status van het apparaat in de gaten te houden. Je kunt er staal met een dikte van 6 mm mee lassen.

Tijdens het lassen wordt het toestel afgekoeld door de ingebouwde ventilator voor een optimale prestatie. De TIG lasser wordt geleverd met extra accessoires zoals een aardkabel, een lasmasker en een elektrodehouder. Het apparaat weegt slechts 15,5 kg en is makkelijk mee te nemen dankzij het handvat aan de bovenkant.

Je kunt als eerste een review schrijven over dit apparaat want momenteel heeft het nog geen beoordelingen ontvangen.

Net zoals één van de vorige apparaten uit deze lijst, zul je merken dat ook dit TIG lasapparaat afkomstig is van het bekende en populaire merk Silverline. Het zal niet verwonderen dat heel wat kopers dit merk ook als het beste merk zullen beschouwen. Laten we alvast even op zoek gaan naar de kenmerken ervan.

Voordelen
Budget:

indien je op zoek bent naar een goedkope booglasmachine dan is dit het toestel waar jij al zo lang naar op zoek bent.

Veiligheid:

het apparaat biedt niet alleen voldoende bescherming tegen de mogelijke gevaren van overbelasting maar ook tegen oververhitting.

Controlelicht:

met het controlelicht kun je op een eenvoudige en snelle manier de status van deze booglasmachine bekijken en controleren.

Nadelen
Geen beoordelingen:

doordat er momenteel nog geen enkele online review bij dit product staat, is er ook nog niet meteen iets bekend over de ervaringen van gebruikers.

Koop bij bol.com (€118.49)

 

 

 

 

Gys TIG 200

 

Deze lasinverter van GYS is geschikt voor het lassen van verschillend materiaal zoals ijzer, roestvrij staal en gietijzer. Door de hoge prijs is het geen TIG lasser aanbieding maar je krijgt er wel topkwaliteit voor terug. Het is het perfecte toestel om een werkplaats te bouwen en te onderhouden.

Dit apparaat werkt op 230 Volt en kun je opstarten volgens het LIFT of HF principe. Het toestel is voorzien van een duidelijk digitaal bedieningspaneel en wordt bestuurd door een microprocessor voor een optimaal resultaat tijdens het lassen.

Deze TIG lasser weegt 12 kg en heeft een snoer van 4 meter. Dankzij het handvat aan de bovenkant kun je het makkelijk meenemen op verplaatsing. Tot op heden zijn er nog geen reviews geschreven voor deze TIG lasser.

We sluiten deze top 5 af met de Gys TIG 200 lasser. Net zoals één van de vorige apparaten is ook dit toestel afkomstig van het merk GYS. Het is een bijzonder krachtig apparaat dat je de mogelijkheid biedt om duurzame materialen zoals RVS, ijzer en gietijzer zonder problemen te gaan lassen. En dat is best wel een pluspunt.

Voordelen
Opstarten:

je kunt het toestel eenvoudig en snel opstarten door gebruik te maken van het HF principe of het LIFT principe.

Spanning:

het apparaat werkt op een maximale spanning van maar liefst 230 Volt.

Comfort:

het toestel is vrij compact en weegt weinig. Verder is het ook voorzien van een bijzonder degelijk handvat zodat je het apparaat zonder problemen kunt verplaatsen.

Nadelen
Prijskaartje:

jammer genoeg zul je toch iets meer budget hoeven te voorzien wanneer je dit apparaat wilt aankopen. En dat kan voor sommige klanten misschien wel eens als een minpuntje overkomen.

Beste Aanbod

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (3 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status