Beste trekking rugzak

Laatste update: 18.01.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Trekking rugzakken test van 2021

 

Staat er binnenkort een gezellige kampeervakantie met vrienden op de agenda? Of ben je een grote en avontuurlijke trektocht aan het plannen? In elk geval mag een degelijke en duurzame trekking rugzak niet ontbreken. Ervaar je toch wat moeilijkheden in de zoektocht naar de voor jou perfecte trekking rugzak? Dan kan het misschien een oplossing bieden om onze koopgids even grondig te bekijken. Verder kun je ook meteen verder klikken naar onze top 3. Zo is onder andere uit het onderzoek gebleken dat je met de Osprey Aether AG 70 trekking rugzak een topproduct aanschaft. De rugzak heeft een maximale capaciteit van ruim 70 liter en biedt dus heel wat opbergruimte. Kies je echter voor de Abbey Rugzak Met Verstelsysteem dan kies je voor een rugzak met een volume van ongeveer 50 liter. Iets kleiner dus maar toch nog altijd heel wat opbergmogelijkheden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Trekkingrugzakken koopgids

 

Als je binnenkort met vrienden of familie gaat kamperen dan kan één van de beste trekkingrugzakken best wel van pas komen. Je zult merken dat het niet allemaal even goedkope trekkingrugzakken zijn daarom is het belangrijk om ook rekening te houden met eventuele aanbiedingen. Verder kun je ook altijd aandacht besteden aan de grootte, het gewicht, het draagvermogen, de pasvorm en de eventuele extra mogelijkheden wanneer je de verschillende rugzakken gaat vergelijken.

Het gebruiksgemak

 

Als je regelmatige op een avontuurlijke trip vertrekt dan is een degelijke trekkingrugzak uiteraard geen overbodige luxe. Wanneer je in de bergen rondtrekt of het ene na het andere land doorkruist dan ben je natuurlijk niets met een trolley op wieltjes. In zulke gevallen is een degelijke backpack rugzak gewoon de beste aanbeveling. Toch is het belangrijk om je tijd te nemen wanneer je op zoek gaat naar de voor jou beste trekkingrugzak. Het is namelijk niet alleen goed om rekening te houden met het gewicht en de grootte maar natuurlijk ook met de pasvorm.

Wanneer je bijvoorbeeld een land doorkruist dan zul je namelijk heel wat uurtjes met de rugzak op je rug rondlopen. Dan kies je ook maar beter een model dat gemakkelijk en aangenaam is om te dragen ook al wil dit zeggen dat het niet meer tot de goedkope trekkingrugzakken behoort. Door verschillende modellen te vergelijken en ook rekening te houden met eventuele promoties kun je altijd een trekkingrugzak aanbieding tegenkomen die aan jouw eisen voldoet. Kortom neem je tijd en houd rekening met verschillende factoren die we hieronder nog even verder voor jou uitdiepen.

 

 

De grootte en het gewicht

 

Zoals we in het voorgaande stukje reeds min of meer lieten uitschijnen, is het enorm belangrijk om rekening te houden met het gewicht en de grootte van de trekkingrugzak. In eerste instantie omdat jij de rugzak toch het grootste gedeelte van de reis zult moeten dragen. Maar anderzijds ook omdat je maar een bepaald gewicht kunt meenemen op het vliegtuig. Je zult meteen merken dat er heel wat verschillende formaten mogelijk zijn. Zo heb je de kleinere trekkingrugzakken met een volume van amper 40 tot 60 liter. Maar je kunt ook modellen hebben van 60 tot 80 liter of zelfs nog meer dan 80 liter.

Een trekkingrugzak met een volume van meer dan 80 liter is eigenlijk vooral aan te raden wanneer je op wereldreis vertrekt. Indien je slechts 1 land doorkruist gedurende een aantal weten dan zit je goed met het kleinste model. In principe is het een aanrader om je backpack nooit meer te laten wegen dan ongeveer 25% van je persoonlijke lichaamsgewicht. Een rugzak die te zwaar weegt, zal namelijk niet meteen positief zijn voor het draagcomfort. En je zult dit al slechts na een aantal dagen heel goed kunnen voelen. Probeer hier dus ook zoveel mogelijk rekening mee te houden.

 

 

Draagcomfort en pasvorm

 

We hebben het in het voorgaande stukje al eens even kort aan bod laten komen maar het draagcomfort is enorm belangrijk. Bedenk maar dat jij degene bent die de rugzak gedurende de volledige reis zult hoeven te dragen. En dan is het helemaal niet aan te raden om de trekkingrugzak overvol te laden en een gewicht mee te sleuren als je meerdere landen doorkruist. Als je op reis vertrekt dan is het in eerste instantie belangrijk om na te denken wat echt belangrijk is om mee te nemen en wat niet. Als je bijvoorbeeld van plan bent om een bergtocht van een aantal dagen te maken dan is een haardroger misschien niet het meest belangrijke element om mee te nemen.

Door op voorhand een goede selectie te maken, zul je merken dat dit het draagcomfort zeker en vast ten goede komt. Verder is het ook altijd een goed idee om de trekkingrugzak altijd eens te passen. Neem de rugzak op je rug en loop er even een paar metertjes mee rond. Kijk ook altijd of het mogelijk is om de banden van je trekkingrugzak aan te passen en te verstellen. De meeste van deze modellen zijn bovendien ook voorzien van een handige heupband. Op die manier wordt het gewicht toch een beetje verdeeld en draagt dit bij aan een goede pasvorm en draagcomfort.

Extra functies en het budget

 

Je zult merken dat bepaalde rugzakken ook net iets meer opties bezitten dan andere modellen. Zo heb je trekkingrugzakken die over heel wat aparte opbergvakjes beschikken om je smartphone of een flesje water in te bewaren. Uiteraard zul je dit natuurlijk ook wel voelen in het uiteindelijke prijskaartje. Stel jezelf dan ook even de vraag waar jij nu precies naar op zoek bent en welk bedrag je wilt en kunt uitgeven aan een degelijke trekkingrugzak. In de online reviews van klanten kun je vaak ook iets meer advies en informatie terugvinden omtrent een bepaald model. Ook de gebruikerservaring kan je helpen een beslissing te nemen.

 

 

Trekkingrugzak Reviews – Top

 

 

Sommige mensen gaan graag op strandvakantie terwijl andere personen liever op trektocht vertrekken. Tijdens zo een trektocht is het belangrijk dat je op alles voorbereid bent. Dan heb je maar liever de beste trekking rugzak mee. Daarom hebben wij het voor jou gemakkelijk gemaakt. Je hoeft enkel maar een keuze te maken uit de top 5 hieronder. En misschien zit er wel een trekking rugzak aanbieding tussen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Osprey Aether AG 70

 

Deze trekking rugzak van Osprey zul je niet meteen tussen de goedkope trekking rugzakken terugvinden. Dit model is gemaakt uit nylon en heeft een inhoud van maar liefst 70 liter. Zo kun je heel wat spullen meenemen zodra je op trektocht vertrekt.

De opvallende blauwe kleur en het grotere model maken deze rugzak vooral geschikt voor mannen. Uiteraard kun je dit model als vrouw ook gerust kopen. De brede schouderbanden bieden extra comfort en stevigheid tijdens het dragen. Op die manier wordt elke trektocht meteen heel wat leuker.

Bij dit product werd momenteel nog maar één review geplaatst. Toch is de koper helemaal enthousiast over deze trekking rugzak. Deze persoon geeft een goed advies over de goede kwaliteit van het product en de gebruiksvriendelijk ervan.

Met dit product van het bekende merk Osprey haal je meteen een bijzonder degelijke trekking rugzak in huis. Toch is het altijd een goed idee om op voorhand even de kenmerken en de eigenschappen van een product te bekijken. Daarom bespreken we hieronder alvast de populairste voor- en nadelen.

Voordelen
Materiaal:

het is een bijzonder stevige trekking rugzak die voor het grootste gedeelte vervaardigd is uit duurzaam nylon.

Inhoud:

het is een vrij grote rugzak met een maximale capaciteit van ruim 70 liter. Ideaal dus om mee te nemen wanneer je bijvoorbeeld op een avontuurlijke reis vertrekt.

Comfort:

de rugzak is voorzien van brede schouderbanden die je bovendien ook zonder problemen kunt verstellen. De verschillende opbergvakjes kun je makkelijk openen en sluiten door middel van een rits.

Nadelen
Prijskaartje:

echter zul je er wel rekening mee moeten houden dat deze trekking rugzak niet meteen over de laagste prijs beschikt.

Koop bij bol.com (€233.99)

 

 

 

 

Abbey Rugzak Met Verstelsysteem

 

Deze rugzak heeft een iets kleinere inhoud van 50 liter en is daardoor uitermate geschikt voor dames. Dit model is afkomstig van het merk Abbey en is beschikbaar in een rode en grijze kleur. Je kiest dus gewoon het model dat je het liefste ziet.

De trekking rugzak is gemaakt uit polyester. De schouderbanden met reflectie kun je helemaal aan jouw lichaamsbouw aanpassen. Dit verhoogt het draagcomfort van de rugzak alleen maar. Er is ook een heupband en een borstband voorzien om extra comfort te bieden. Dankzij de regenhoes kun je er zeker van zijn dat je rugzak niet nat wordt.

Wij krijgen het vermoeden dat dit wel eens een topproduct zou kunnen zijn. Beide gebruikers zijn namelijk helemaal enthousiast over deze trekking rugzak. Het heeft een goede kwaliteit en is handig in gebruik.

Je kunt natuurlijk ook altijd nog kiezen voor deze unieke trekking rugzak. Dit model wordt jou aangeboden door het bekende, en misschien ook wel meteen het beste merk Abbey. De rugzak heeft een opvallende rode kleur maar kun je ook zonder problemen in neutraal grijs bestellen indien je dit wenst.

Voordelen
Formaat:

met een maximale capaciteit van maar liefst 50 liter, is deze rugzak, vooral voor dames, ideaal om mee te nemen op trektocht.

Schouderbanden:

je zult vrijwel meteen kunnen vaststellen dat de schouderbanden iets breder zijn en daardoor comfortabeler aanvoelen. Je kunt ze ook verstellen indien je dit wenst.

Materiaal:

het is een stevige rugzak die helemaal vervaardigd is uit kwalitatief en degelijk polyester.

Handig in gebruik:

de rugzak is verder ook voorzien van een stevige heup- en borstband. Dankzij de aanwezige regenhoes blijft de trekking rugzak zoveel mogelijk beschermd bij eventuele regen.

Nadelen
Te klein:

het is mogelijk dat de rugzak voor mannen misschien toch net iets groter had mogen zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mantona Foto

 

Deze trekking rugzak van Mantona zou je zeker en vast een uniek model kunnen noemen. Als je als fotograaf mee op trektocht vertrekt dan is dit een zeer handig model. Het is het meest geschikt om er een spiegelreflexcamera in op te bergen.

De rugzak is binnenin en aan de onderkant extra verstevigd. Op die manier hoef je helemaal geen schrik te hebben dat er iets gebeurt met de camera. Zo kun jij zorgeloos genieten tijdens de trektocht.

We merken dat de koper niet helemaal tevreden is over het product. Zo zijn er positieve punten aan het model maar zeker ook minpuntjes. Dit biedt uiteraard alleen maar ruimte voor verbetering. Laat je hier dus zeker niet door afschrikken want misschien ben jij wel op zoek naar zo een rugzak?

Ben je niet alleen op zoek naar kwaliteit maar ook naar design? Dan zou je eventueel kunnen opteren voor deze prachtige trekking rugzak die jou aanbevolen wordt door het gewaardeerde merk Mantona. Om te weten of dit product al dan niet iets voor jou is, kun je de eigenschappen ervan hieronder bekijken.

Voordelen
Gebruiksgemak:

de rugzak is speciaal ontworpen om er je spiegelreflexcamera en eventuele lenzen en andere benodigdheden, veilig in te kunnen opbergen.

Veiligheid:

zowel aan de binnenkant alsook aan de onderkant, is deze trekking rugzak nog net iets beter verstevigd.

Nadelen
Niet gebruiksvriendelijk:

jammer genoeg blijkt de koper niet helemaal overtuigd te zijn van de aankoop van dit product. Zo zou de rugzak helemaal niet zo handig zijn om te gebruiken.

Past niet optimaal:

daarnaast zou deze trekking rugzak toch niet helemaal de gewenste afmetingen blijken te hebben. En dat is uiteraard best wel jammer en vervelend.

Koop bij bol.com (€67.92)

 

 

 

 

Vango Sherpa 60-70 S

 

Deze trekking rugzak van Vango is een unisex model. Dit betekent dat het zowel door mannen als vrouwen kan worden gebruikt. De blauwe kleur maakt de rugzak aantrekkelijk en stijlvol.

Met een inhoud van 70 liter behoort dit model zeker tot de grotere trekking rugzakken. Deze rugzak is vooral geschikt voor mensen met een iets kortere rug. Uiteraard kun je het rugsysteem naar wens aanpassen. Er zijn voldoende opbergvakjes voorzien om al je spullen en benodigdheden veilig in te bewaren.

Momenteel zijn er bij dit product nog geen beoordelingen geplaatst. Je moet je zeker geen zorgen maken hierover. Wij vermoeden namelijk dat het om een vrij recent product zou kunnen gaan. Het is ook mogelijk dat er al mensen in het bezit zijn van deze trekking rugzak. Misschien hebben wij gewoon nog niet de tijd gevonden om een review bij dit product te plaatsen.

Indien je eerder op zoek bent naar een degelijke trekking rugzak die zowel door mannen alsook door vrouwen kan worden gebruikt, dan loont het de moeite om dit unisex exemplaar even wat grondiger onder de loep te nemen. De rugzak wordt jou bovendien aanbevolen door het bekende merk Vango.

Voordelen
Inhoud:

je zult vrijwel meteen kunnen opmerken dat deze trekking rugzak bijzonder groot en comfortabel is. Zo kun je genieten van een maximale capaciteit van maar liefst 70 liter.

Rugsysteem:

het is mogelijk om het rugsysteem in meer of mindere mate aan te passen. Zo is er niet alleen een buikband voorzien maar zijn ook de verstelbare schouderbanden iets breder dan normaal.

Handig in gebruik:

de trekking rugzak wordt gekenmerkt door tal van kleine en grote opbergvakken die je steeds opnieuw veilig kunt afsluiten door middel van de ritssluiting.

Nadelen
Te zwaar:

ondanks het feit dat het om een unisex model gaat, is het mogelijk dat de rugzak voor dames misschien net iets te groot en te zwaar kan zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Mammut Lithium Speed

Deze trekking rugzak van het merk Mammut ziet er door de donkerblauwe kleur niet alleen heel aantrekkelijk maar ook erg elegant uit. Dit model is geschikt om door vrouwen en mannen te worden gebruikt tijdens kampeervakanties.

Er is voldoende ruimte voorzien om al je spullen veilig in te bewaren. Op die manier kun jij met een gerust hart op trektocht of kampeervakantie vertrekken. De brede schouderbanden zorgen voor net dat tikkeltje meer comfort.

Ook hier werden jammer genoeg nog geen beoordelingen geplaatst. Hierdoor kunnen wij jou dan ook niet verder informeren over dit product. Laat dit je zeker niet tegenhouden om eens een kijkje te nemen. Het kan natuurlijk altijd zijn dat dit de trekking rugzak is waar jij al zo lang naar op zoek bent.

De top 5 kan makkelijk worden afgesloten met deze unieke trekking rugzak die bij jou thuis wordt geleverd door het sterk gewaardeerde merk Mammut. Om te weten of deze rugzak al dan niet aan jouw verwachtingen voldoet, kan het handig zijn om toch maar even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen.

Voordelen
Unisex:

het gaat hier om een unisex trekking rugzak die dus zowel voor dames alsook voor heren ideaal blijkt te zijn.

Comfort:

de rugzak wordt gekenmerkt door heel wat verschillende opbergvakjes en voldoende opslagcapaciteit.

Veiligheid:

je kunt de rugzak makkelijk openen en sluiten door middel van gebruik te maken van de ritssluitingen.

Handig in gebruik:

de schouderriemen zijn verstelbaar en verder geniet je ook van een brede en stevige heup- en borstband.

Nadelen
Te klein:

de rugzak kan als te klein worden ervaren voor mensen die een hele lange avontuurlijke reis op de planning hebben staan.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status