Beste trilplaat

Laatste update: 27.05.20

 

Trilplaten test van 2020

 

Trilplaten koopgids

 

Wat is een trilplaat en hoe werkt het? Bestaan er mogelijkheden op het gebied van programma’s en trainingsniveau’s en heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Je kunt jezelf dergelijke vragen stellen wanneer je de beste trilplaten met elkaar gaat vergelijken. Daar niet alle apparaten tot de goedkope trilplaten behoren, is het een aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet te negeren. En wie weet kun je zo nog wel een trilplaat aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Wat is een trilplaat, hoe werkt het en welk effect biedt het

Een trilplaat zou je kunnen beschouwen als een degelijk fitnesstoestel dat voorzien is van een trillende plaat. Het is de bedoeling dat je plaatsneemt bovenop deze trillende plaat. De trillingen die door de plaat worden uitgestuurd, moeten receptoren en zenuwbanen ter hoogte van de spieren aansturen. Je lichaam zal hierdoor vrijwel geheel automatisch de aangestuurde spieren gaan opspannen en op die manier sterker kunnen maken.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat het gebruik van een trilplaat voor heel wat positieve effecten op het lichaam kan zorgen. Het zorgt namelijk niet alleen voor iets meer spierkracht maar het zal ook helpen bij de spieropbouw van het lichaam. Verder is het gebruik van een trilplaat ideaal voor je botten en gewrichten en helpt het ook de flexibiliteit, mobiliteit en bloedsomloop te verbeteren.

Heb je mogelijks last van cellulitis of wil je je spieren na een lange stressvolle werkdag even doen ontspannen? Kies ook dan voor één van de betere trilplaten. Indien je toch nog mocht twijfelen tussen 2 of meerdere trilplaten dan kan het handig zijn om de online reviews van klanten er alvast even bij te nemen. Zo zul jij vast en zeker met de voor jou beste trilplaat huiswaarts kunnen keren.

 

Gebruikte materialen en draagkracht

Bij de productie van trilplaten kan gebruik gemaakt worden van diverse materiaalsoorten. In de meeste gevallen wordt beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof, al dan niet in combinatie met metaal. Toch worden ook materialen zoals ABS, plastic en rubber regelmatig gebruikt voor het vervaardigen van duurzame trilplaten.

Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt bij het vervaardigen van de trilplaat, kun je zeker zijn van een bepaalde belasting. Met belasting wordt de maximale draagkracht of het maximale belastbare gewicht bedoeld. Zo bestaan er trilplaten met een draagkracht van 100 tot 150 kg of je kunt kiezen voor een trilplaat met een draagkracht van minimaal 150 kg of meer.

 

Programma’s en trainingsniveau’s

De zoektocht naar de voor jou perfecte trilplaat zorgt ervoor dat je heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten zult kunnen noteren. Zo zul je vaststellen dat bepaalde trilplaten over net iets meer voorgeprogrammeerde programma’s beschikken en/ of trainingsniveau’s. Zo kun je kiezen voor een standaard trilplaat met slechts 10 basis programma’s en maximaal 10 trainingsniveau’s. Dat kan handig zijn voor mensen die het toestel zo nu en dan eens een keertje willen gebruiken.

Wil je echter heel wat meer dan kun je ook kiezen voor een krachtiger apparaat. Zo blijken trilplaten met 20 tot 30 programma’s vandaag de dag alvast niet onbekend net zoals trilplaten met maar liefst 30 of meer trainingsniveau’s. Houd er wel rekening mee dat trilplaten met meer programma’s en een hogere weerstand vaak ook net een tikkeltje duurder zullen zijn en daardoor niet langer tot de goedkope trilplaten zullen behoren.

Eventuele opties en andere kenmerken

Sommige trilplaten zullen daarnaast over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken, waarvan sommigen ook best wel een meerwaarde kunnen zijn. Zo is het mogelijk om de trilplaat met behulp van een afstandsbediening te besturen. Verder worden heel wat trilplaten geleverd inclusief een duurzame trainingselastiek en/ of trainingscomputer. Ook de mogelijkheid om de trilplaat te verstellen, blijkt alvast een pluspunt te zijn voor velen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte raden wij jou aan om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een budget van ongeveer 190 euro. Alhoewel er altijd trilplaten zijn die veel goedkoper zijn of misschien juist net iets duurder. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent, wat je bedoelingen zijn en hoeveel budget je maximaal wilt en kunt  spenderen hieraan.

Ben je van plan om de trilplaat regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? En is het je bedoeling om conditie en spiermassa op te bouwen en dus gebruik te maken van diverse programma’s en weerstanden? Bij twijfel tussen meerdere trilplaten kan het helpen de online reviews van klanten even rustig te bekijken.

 

Trilplaat Reviews – Top 5

 

Wil je graag wat aan je conditie werken en je spieren onderhouden of verstevigen? Kies dan voor een degelijke trilplaat. Sommigen gebruikers zullen opteren voor de Vibrofit trilplaat terwijl anderen het houden op de Power Maxx trilplaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met aantal online reviews maar uiteraard ook met het advies van de klanten.

 

 

VibroShaper + Digitale Vetmeter

 

Ben je op zoek naar de beste trilplaat? Dan loont het alvast de moeite om dit product even wat grondiger te bekijken. Het is misschien niet meteen één van de goedkope trilplaten maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet meteen aan te storen. De trilplaat wordt jou toegestuurd door het bekende merk „Bekend van TV” en wordt geleverd inclusief een digitale vetmeter.

Je zult versteld staan van de gebruiksvriendelijkheid van het product. Want uiteindelijk hoef je er alleen maar even op te gaan staan, waarna je lichaam een volledige training ontvangt. Dankzij de multi-directionele vibraties wordt werkelijk elke lichamelijke spier aangesproken en geactiveerd. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst 99 programma’s. Zo beslis je helemaal zelf hoe zwaar je de workout wilt maken.

Het is een handig apparaat van amper 75 x 15 x 42 cm groot met een maximale belastbaarheid van ruim 100 kg. Je krijgt er meteen ook een strak maaltijdplan bij, net zoals 2 elastische banden en zelfs een handige afstandsbediening. Kopers reageren dan ook positief en raden het product meteen aan.

 

Koop bij bol.com (€28.48)

 

 

 

 

VitalMaxx VibratieTrainer

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke trilplaat van het bekende merk Vitalmaxx. In vergelijking met het vorige apparaat lijkt het hier wel meteen om een trilplaat aanbieding te gaan. De trilplaat heeft een totale afmeting van 64 x 40 x 16 cm en weegt ongeveer een 10 kilogram. De compactheid zorgt ervoor dat de trilplaat makkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

De trilplaat heeft een maximaal vermogen van ruim 200 Watt waarbij je de mogelijkheid hebt om uit 3 verschillende programma’s en tot wel 30 trillingsniveau’s te kiezen. Bovendien kun je de trillingsniveau’s ook nog eens afzonderlijk gaan instellen. De trilplaat is onderverdeeld in 3 trainingszones en wordt geleverd met expander banden.

Het is een handige trilplaat die makkelijk te bedienen en over een maximale draagkracht van 120 kg beschikt. Met een snoer van ongeveer 1,50 meter lang heb je bovendien voldoende bewegingsvrijheid. We merken dat de kopers duidelijk tevreden zijn met dit product en dat ook laten merken in de beoordeling.

 

Koop bij bol.com (€28.48)

 

 

 

 

Rock N Fit

 

Met deze fitness trilplaat van het bekende merk Wonder Core II, mag je zeker zijn van een betaalbaar en kwalitatief sterk product. De trilplaat heeft een totale afmeting van 38 x 63 x 15 cm en is dus vrij compact. Daardoor kun je de trilplaat makkelijk overal mee naartoe nemen en veilig opbergen.

De trilplaat weegt ongeveer 18 kg en heeft een totaal vermogen van ruim 200 Watt. Hierbij kun je niet alleen kiezen tussen meerdere trainingsprogramma’s maar ook de duur en het niveau van de training kunnen bepaald worden. Zo kun je maximaal kiezen voor 10 minuten trainingsduur en kun je makkelijk schakelen tussen de 20 verschillende niveau’s. Op die manier kun je je spieren aan het werk zetten en extra verstevigen en onderhouden.

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat het om een degelijk en gebruiksvriendelijk toestel gaat. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid ervan.

 

Koop bij bol.com (€28.48)

 

 

 

 

VibroFit Fitness

 

Met deze VibroFit Fitness trilplaat lijk je, volgens heel wat kopers, meteen een topproduct in huis te halen. De trilplaat heeft een totale afmeting van 49 x 80 x 20 cm en weegt ongeveer 19 kg. In vergelijking met de hierboven besproken trilplaten, is dit model net iets zwaarder en ook stabieler.

Ook wat betreft het maximale vermogen zit je helemaal goed met een totaal aan 250 Watt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen maar liefst 99 verschillende trainingsprogramma’s. Ook de duur en de intensiteit van de training kunnen makkelijk bepaald worden. Met slechts 10 minuten per dag mag je zeker zijn van een zeer effectieve workout.

Slechts één enkele koper blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit. Dit wordt echter niet bevestigd door de andere klanten die duidelijk wel tevreden zijn en het product zelfs aanraden.

 

Koop bij bol.com (€28.48)

 

 

 

 

Fitness Body BX

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke trilplaat van het bekende merk BX. Deze trilplaat is bovendien te verkrijgen in maar liefst 3 verschillende kleuren. Zo heb je de keuze tussen een roze, paarse of blauwe trilplaat. Voor elk wat wils dus!

De trilplaat heeft een totale afmeting van 53 x 13 x 32 cm en beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 200 Watt. Of je nu je buik, je billen, je taille of je heupen wenst te verstevigen, het kan werkelijk allemaal. Na gebruik kun je deze unieke trilplaat bovendien makkelijk en zonder al teveel problemen veilig opbergen dankzij het compacte formaat en lichte gewicht.

De meeste kopers reageren positief op de kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat. Echter merken we toch dat één enkele klant het behoorlijk jammer vindt dat het niet mogelijk is om zelf een trainingsprogramma in te stellen.

 

Koop bij bol.com (€28.48)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status