5 Beste Trilplaten Test van 2021

Laatste update: 15.09.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Trilplaten – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke en duurzame trilplaat maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je alvast onze bijbehorende koopgids even doornemen. Daarin bespreken we een aantal belangrijke kenmerken in verband met trilplaten, die de zoektocht mogelijks makkelijker kunnen maken. Echter zijn we ook op zoek gegaan naar 3 hedendaagse topproducten. Zo blijkt de VibroShaper trilplaat alvast een schot in de roos te zijn. Bovendien omvat de levering eveneens een digitale vetmeter. Daarnaast blijkt ook de Ultrathin Body Slimmer trilplaat een schot in de roos en voorzien van een ruim vermogen van wel 200 Watt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Trilplaten koopgids

 

Wat is een trilplaat en hoe werkt het? Bestaan er mogelijkheden op het gebied van programma’s en trainingsniveau’s en heeft dit een invloed op het uiteindelijke prijskaartje? Je kunt jezelf dergelijke vragen stellen wanneer je de beste trilplaten met elkaar gaat vergelijken. Daar niet alle apparaten tot de goedkope trilplaten behoren, is het een aanbeveling om eventuele aanbiedingen niet te negeren. En wie weet kun je zo nog wel een trilplaat aanbieding spotten die helemaal aan jouw verwachtingen voldoet.

Wat is een trilplaat, hoe werkt het en welk effect biedt het

Een trilplaat zou je kunnen beschouwen als een degelijk fitnesstoestel dat voorzien is van een trillende plaat. Het is de bedoeling dat je plaatsneemt bovenop deze trillende plaat. De trillingen die door de plaat worden uitgestuurd, moeten receptoren en zenuwbanen ter hoogte van de spieren aansturen. Je lichaam zal hierdoor vrijwel geheel automatisch de aangestuurde spieren gaan opspannen en op die manier sterker kunnen maken.

Het zal je dan ook niet verwonderen dat het gebruik van een trilplaat voor heel wat positieve effecten op het lichaam kan zorgen. Het zorgt namelijk niet alleen voor iets meer spierkracht maar het zal ook helpen bij de spieropbouw van het lichaam. Verder is het gebruik van een trilplaat ideaal voor je botten en gewrichten en helpt het ook de flexibiliteit, mobiliteit en bloedsomloop te verbeteren.

Heb je mogelijks last van cellulitis of wil je je spieren na een lange stressvolle werkdag even doen ontspannen? Kies ook dan voor één van de betere trilplaten. Indien je toch nog mocht twijfelen tussen 2 of meerdere trilplaten dan kan het handig zijn om de online reviews van klanten er alvast even bij te nemen. Zo zul jij vast en zeker met de voor jou beste trilplaat huiswaarts kunnen keren.

 

Gebruikte materialen en draagkracht

Bij de productie van trilplaten kan gebruik gemaakt worden van diverse materiaalsoorten. In de meeste gevallen wordt beroep gedaan op de positieve eigenschappen van kunststof, al dan niet in combinatie met metaal. Toch worden ook materialen zoals ABS, plastic en rubber regelmatig gebruikt voor het vervaardigen van duurzame trilplaten.

Afhankelijk van het type materiaal dat wordt gebruikt bij het vervaardigen van de trilplaat, kun je zeker zijn van een bepaalde belasting. Met belasting wordt de maximale draagkracht of het maximale belastbare gewicht bedoeld. Zo bestaan er trilplaten met een draagkracht van 100 tot 150 kg of je kunt kiezen voor een trilplaat met een draagkracht van minimaal 150 kg of meer.

 

Programma’s en trainingsniveau’s

De zoektocht naar de voor jou perfecte trilplaat zorgt ervoor dat je heel wat onderscheid tussen de verschillende apparaten zult kunnen noteren. Zo zul je vaststellen dat bepaalde trilplaten over net iets meer voorgeprogrammeerde programma’s beschikken en/ of trainingsniveau’s. Zo kun je kiezen voor een standaard trilplaat met slechts 10 basis programma’s en maximaal 10 trainingsniveau’s. Dat kan handig zijn voor mensen die het toestel zo nu en dan eens een keertje willen gebruiken.

Wil je echter heel wat meer dan kun je ook kiezen voor een krachtiger apparaat. Zo blijken trilplaten met 20 tot 30 programma’s vandaag de dag alvast niet onbekend net zoals trilplaten met maar liefst 30 of meer trainingsniveau’s. Houd er wel rekening mee dat trilplaten met meer programma’s en een hogere weerstand vaak ook net een tikkeltje duurder zullen zijn en daardoor niet langer tot de goedkope trilplaten zullen behoren.

Eventuele opties en andere kenmerken

Sommige trilplaten zullen daarnaast over net iets meer mogelijkheden en kenmerken beschikken, waarvan sommigen ook best wel een meerwaarde kunnen zijn. Zo is het mogelijk om de trilplaat met behulp van een afstandsbediening te besturen. Verder worden heel wat trilplaten geleverd inclusief een duurzame trainingselastiek en/ of trainingscomputer. Ook de mogelijkheid om de trilplaat te verstellen, blijkt alvast een pluspunt te zijn voor velen.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tenslotte raden wij jou aan om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Gemiddeld zul je rekening moeten houden met een budget van ongeveer 190 euro. Alhoewel er altijd trilplaten zijn die veel goedkoper zijn of misschien juist net iets duurder. Bedenk daarom waar je naar op zoek bent, wat je bedoelingen zijn en hoeveel budget je maximaal wilt en kunt  spenderen hieraan.

Ben je van plan om de trilplaat regelmatig te gebruiken of zo nu en dan eens een keertje? En is het je bedoeling om conditie en spiermassa op te bouwen en dus gebruik te maken van diverse programma’s en weerstanden? Bij twijfel tussen meerdere trilplaten kan het helpen de online reviews van klanten even rustig te bekijken.

 

5 Beste Trilplaten (Reviews) van 2021

 

Wil je graag wat aan je conditie werken en je spieren onderhouden of verstevigen? Kies dan voor een degelijke trilplaat. Sommigen gebruikers zullen opteren voor de Vibrofit trilplaat terwijl anderen het houden op de Power Maxx trilplaat. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. Hierbij hebben we niet alleen rekening gehouden met aantal online reviews maar uiteraard ook met het advies van de klanten.

 

1. Bekend van TV VibroShaper Trilplaat

 

Ben je op zoek naar de beste trilplaat? Dan loont het alvast de moeite om dit product even wat grondiger te bekijken. Het is misschien niet meteen één van de goedkope trilplaten maar toch lijken de meeste kopers zich daar niet meteen aan te storen. De trilplaat wordt jou toegestuurd door het bekende merk „Bekend van TV” en wordt geleverd inclusief een digitale vetmeter.

Je zult versteld staan van de gebruiksvriendelijkheid van het product. Want uiteindelijk hoef je er alleen maar even op te gaan staan, waarna je lichaam een volledige training ontvangt. Dankzij de multi-directionele vibraties wordt werkelijk elke lichamelijke spier aangesproken en geactiveerd. Bovendien heb je de mogelijkheid om te kiezen uit maar liefst 99 programma’s. Zo beslis je helemaal zelf hoe zwaar je de workout wilt maken.

Het is een handig apparaat van amper 75 x 15 x 42 cm groot met een maximale belastbaarheid van ruim 100 kg. Je krijgt er meteen ook een strak maaltijdplan bij, net zoals 2 elastische banden en zelfs een handige afstandsbediening. Kopers reageren dan ook positief en raden het product meteen aan.

Voordelen:
Toebehoren:

de trilplaat wordt geleverd inclusief een vetmeter, een afstandsbediening, een voedingsplan, een gebruikershandleiding en 2 krachtige elastische banden.

Formaat en draagkracht:

de trilplaat wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 75 x 42 x 15 cm wat een draagkracht van maximaal 100 kg garandeert.

Handig in gebruik:

de trilplaat biedt een ruim vermogen aan van maar liefst 200 Watt in combinatie met 3 verschillende programma’s en 3 afzonderlijke trainingsniveaus.

Nadelen:
Geen batterijen:

de 2 duurzame 1,5 Volt AAA batterijen die nodig zijn om de afstandsbediening te laten werken, worden jammer genoeg niet meegeleverd.

Prijzig:

verder wordt ook meteen duidelijk dat het hier niet meteen om het toestel met de laagste prijs betreft.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Ultrathin Body Slimmer Trilplaat 73cm 200 Watt

 

Ben je op zoek naar een echte fitness trilplaat dan is dit exemplaar van Ultrathin vast en zeker wel wat voor jou. Zo wordt deze trendy elektrische trilplaat, die overigens vervaardigd blijkt uit duurzaam ABS materiaal, gekenmerkt door een compact formaat van maximaal 73 x 39,5 x 14 cm. Wat hem dan weer handig te verplaatsen maakt en eenvoudig om na gebruik op te bergen.

Hij blijkt eveneens uitgerust met een stevige stroomkabel waarmee je een aansluiting kunt maken met de netstroom. Door rekening te houden met een maximale aansluitspanning van 220-240 Volt kun je overigens vrij snel een piekvermogen van wel 200 Watt bereiken. Bovendien wordt de trilplaat geleverd inclusief een afstandsbediening, echter moet je de batterijtjes er zelf nog bij aankopen.

Toch reageren klanten gelijk positief op de aangeboden kwaliteit en uiteindelijke gebruiksvriendelijkheid van het product, wat resulteert in een mooie gemiddelde eindscore van 4,7 sterren.

Voordelen
Draagkracht:

deze ABS trilplaat mag dan wel compact zijn, toch biedt hij een hoge stevigheidsgraad aan wat meteen resulteert in een maximaal draagvermogen van 150 kg.

Vermogen:

eenmaal deze elektrische sport trilplaat correct wordt ingeschakeld, kan hij zonder problemen een vermogen van maximaal 200 Watt leveren.

Toebehoren:

de trilplaat wordt jou aangeboden inclusief een afstandsbediening en een trainingselastiek.

Nadelen
Voeding:

de afstandsbediening werkt op basis van 3 AA batterijen die jammer genoeg niet worden aangeboden op het moment van aankoop.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. VibroShaper trilplaat Met oscillatietechnologie

 

Mag het toch net dat tikkeltje meer zijn en ben je op zoek naar een efficiënte trilplaat die werkelijk alle spiergroepen stimuleert? Dan kan deze VibroShaper inclusief zijn bekende oscillatietechnologie, misschien wel wat voor jou zijn. Bovendien wordt hij geleverd inclusief een afstandsbediening, een voedingsplan, 2 elastische banden en een meertalige gebruikershandleiding wat zijn prijskaartje aanvaardbaar maakt.

Zo wordt de E382 VibroShaper gekenmerkt door een maximaal formaat van 62,5 x 38,5 x 12 cm en kun je hem, net zoals het vorige product, eenvoudig op het stroomnet aansluiten. Houd hierbij rekening met een gemiddelde aansluitspanning van 220-240 Volt waarna een piekvermogen van wel 200 Watt kan worden bereikt. Dit gaat gepaard met maar liefst 3 voorgeprogrammeerde trainingsniveaus en tot wel 99 verschillende intensiteitsniveaus. Kortom, je kunt de trainingen net zo intensief maken als je zelf wilt.

De VibroShaper trilplaat mag dan wel compact en fragiel ogen, toch biedt hij een hoge maximale draagkracht van wel 120 kg aan. Heel wat klanten reageren dan ook verwacht positief op deze unieke trilplaat alhoewel enkele kopers wel wat teleurgesteld bleken.

Voordelen
Materiaal:

deze unieke elektrische trilplaat is vervaardigd uit een combinatie van kunststof en metaal waardoor een maximale draagkracht geleverd kan worden van 120 kg.

Voeding:

de trilplaat is voorzien van een stevige stroomkabel die je eenvoudig in het stopcontact dient te pluggen.

Verpakkingsinhoud:

hij wordt geleverd inclusief een duidelijke informatieve handleiding, een afstandsbediening en 2 elastische trainingsbanden.

Handig in gebruik:

de trilplaat maakt gebruik van 3 voorgeprogrammeerde trainingsprogramma’s aangevuld met maar liefst 99 weerstandsniveaus.

Nadelen
Voeding:

de afstandsbediening werkt op 2 1,5V AAA batterijtjes die jammer genoeg niet worden meegeleverd.

Matige kwaliteit:

een paar klanten zijn jammer genoeg niet te spreken over de aangeboden kwaliteit en geven hierdoor een minder goede review.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Wayflex Trilplaat Incl. Weerstandsbanden en Afstandsbediening 200 Watt

 

In vergelijking met het vorige product, is deze trilplaat van Wayflex meteen een pak goedkoper wat hem toegankelijker maakt voor mensen met een beperkt budget. Bovendien wordt hij eveneens geleverd inclusief een pols afstandsbediening en enkele stevige weerstandsbanden.

Het overwegend zwarte design met hier en daar roze en grijze accenten blijkt voornamelijk uit een combinatie van kunststof en rubber te zijn vervaardigd. Dit garandeert dan ook meteen een maximaal belastbaar gewicht van ongeveer 120 kg. Kortom, een degelijke trilplaat die perfect kan gebruikt worden om thuis aan je lichaam verder te werken.

We zien dat de overwegend grote meerderheid duidelijk positief reageert is en overtuigd is van de kwaliteit en het kunnen van deze trilplaat. Echter, blijkt er ook 1 koper te zijn bij wie het apparaat niet naar behoren werkt alhoewel dit ook aan een productiefout gelegen kan zijn.

Voordelen
Formaat:

de trilplaat wordt gekenmerkt door een maximaal formaat van 38 x 65 x 15 cm wat hem behoorlijk compact en bijgevolg handig in gebruik maakt.

Belastbaar:

de combinatie van de gebruikte materialen maakt dat deze trilplaat maximaal kan belast worden met 120 kg.

Materiaal:

de trilplaat blijkt voornamelijk te zijn gemaakt uit kunststof en rubber.

Nadelen
Matige kwaliteit:

jammer genoeg heeft de kwaliteit van deze trilplaat één koper niet helemaal weten te overtuigen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Fitness Body Trilplaat 360 Blauw

 

Tenslotte kunnen we het rijtje afsluiten met deze unieke trilplaat van het bekende merk BX. Deze trilplaat is bovendien te verkrijgen in maar liefst 3 verschillende kleuren. Zo heb je de keuze tussen een roze, paarse of blauwe trilplaat. Voor elk wat wils dus!

De trilplaat heeft een totale afmeting van 53 x 13 x 32 cm en beschikt over een totaal vermogen van maar liefst 200 Watt. Of je nu je buik, je billen, je taille of je heupen wenst te verstevigen, het kan werkelijk allemaal. Na gebruik kun je deze unieke trilplaat bovendien makkelijk en zonder al teveel problemen veilig opbergen dankzij het compacte formaat en lichte gewicht.

De meeste kopers reageren positief op de kwaliteit en de duurzaamheid van het apparaat. Echter merken we toch dat één enkele klant het behoorlijk jammer vindt dat het niet mogelijk is om zelf een trainingsprogramma in te stellen.

Voordelen:
Design:

het lijkt nutteloos maar voor heel wat klanten is ook het design een belangrijk punt. Het is dus een voordeel dat deze trilplaat in diverse kleuren en designs te bekomen is.

Formaat:

de trilplaat biedt een handzaam formaat aan van maar liefst 53 x 13 x 32 cm.

Vermogen:

met een ruim vermogen van ongeveer 200 Watt, is deze trilplaat bijzonder snel gebruiksklaar en geschikt om meerdere zones te trainen en onderhouden.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

slechts één koper vindt het toch wel jammer dat je bij dit toestel het trainingsprogramma niet zelf kunt gaan instellen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

VitalMaxx VibratieTraine Trilplaat

 

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor deze unieke trilplaat van het bekende merk Vitalmaxx. In vergelijking met het vorige apparaat lijkt het hier wel meteen om een trilplaat aanbieding te gaan. De trilplaat heeft een totale afmeting van 64 x 40 x 16 cm en weegt ongeveer een 10 kilogram. De compactheid zorgt ervoor dat de trilplaat makkelijk te verplaatsen en op te bergen is.

De trilplaat heeft een maximaal vermogen van ruim 200 Watt waarbij je de mogelijkheid hebt om uit 3 verschillende programma’s en tot wel 30 trillingsniveau’s te kiezen. Bovendien kun je de trillingsniveau’s ook nog eens afzonderlijk gaan instellen. De trilplaat is onderverdeeld in 3 trainingszones en wordt geleverd met expander banden.

Het is een handige trilplaat die makkelijk te bedienen en over een maximale draagkracht van 120 kg beschikt. Met een snoer van ongeveer 1,50 meter lang heb je bovendien voldoende bewegingsvrijheid. We merken dat de kopers duidelijk tevreden zijn met dit product en dat ook laten merken in de beoordeling.

 

Voordelen:
Budgetvriendelijk:

je zult meteen aangenaam verrast zijn van het vriendelijke en betaalbare prijskaartje wat hem vast en zeker tot één van de populairste trilplaten maakt.

Formaat:

hij wordt gekenmerkt door een handzaam formaat van 64 x 40 x 16 cm waardoor je hem makkelijk kunt transporteren en opbergen.

Vermogen:

ook hier geniet je een behoorlijk ruim vermogen dat een maximum van 200 Watt kan bereiken.

Handig in gebruik:

de trilplaat is voorzien van maar liefst 3 verschillende vooraf ingeprogrammeerde programma’s en wordt aangevuld met ruim 30 trillingsniveaus.

Nadelen:
Snoer:

het snoer van 1,50 meter lang kan door sommige klanten misschien als te kort worden ervaren.

 

 

Rock N Fit Trilplaat Fitnessapparaat

 

Met deze fitness trilplaat van het bekende merk Wonder Core II, mag je zeker zijn van een betaalbaar en kwalitatief sterk product. De trilplaat heeft een totale afmeting van 38 x 63 x 15 cm en is dus vrij compact. Daardoor kun je de trilplaat makkelijk overal mee naartoe nemen en veilig opbergen.

De trilplaat weegt ongeveer 18 kg en heeft een totaal vermogen van ruim 200 Watt. Hierbij kun je niet alleen kiezen tussen meerdere trainingsprogramma’s maar ook de duur en het niveau van de training kunnen bepaald worden. Zo kun je maximaal kiezen voor 10 minuten trainingsduur en kun je makkelijk schakelen tussen de 20 verschillende niveau’s. Op die manier kun je je spieren aan het werk zetten en extra verstevigen en onderhouden.

Een blik op de verschillende online reviews leert ons dat het om een degelijk en gebruiksvriendelijk toestel gaat. Zo zijn er heel wat klanten die een positief advies geven over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid ervan.

Voordelen:
Formaat:

in vergelijking met andere trilplaten, is dit toestel met een maximaal formaat van 38 x 63 x 15 cm behoorlijk compact te noemen. Dit maakt hem dan weer bijzonder handzaam om het moment van transporteren of opbergen.

Handig in gebruik:

de trilplaat is eenvoudig te bedienen en garandeert diverse handige functies. Denk bijvoorbeeld maar aan diverse trainingsprogramma’s, verschillende trainingsniveaus en de mogelijkheid om de duur van je training te gaan bepalen.

Vermogen:

het ruime vermogen van maar liefst 200 Watt garandeert een toestel dat in een mum van tijd gebruiksklaar is.

Nadelen:
Formaat:

het is mogelijk dat hij door sommige klanten alsnog als te compact wordt omschreven.

 

 

VibroFit Fitness Trilplaat

 

Met deze VibroFit Fitness trilplaat lijk je, volgens heel wat kopers, meteen een topproduct in huis te halen. De trilplaat heeft een totale afmeting van 49 x 80 x 20 cm en weegt ongeveer 19 kg. In vergelijking met de hierboven besproken trilplaten, is dit model net iets zwaarder en ook stabieler.

Ook wat betreft het maximale vermogen zit je helemaal goed met een totaal aan 250 Watt. Hierbij heb je de mogelijkheid om te schakelen tussen maar liefst 99 verschillende trainingsprogramma’s. Ook de duur en de intensiteit van de training kunnen makkelijk bepaald worden. Met slechts 10 minuten per dag mag je zeker zijn van een zeer effectieve workout.

Slechts één enkele koper blijkt echter niet helemaal overtuigd te zijn van de geleverde kwaliteit. Dit wordt echter niet bevestigd door de andere klanten die duidelijk wel tevreden zijn en het product zelfs aanraden.

Voordelen:
Formaat:

met deze VibroFit Fitness trilplaat, door velen als veruit het beste merk omschreven, kies je voor een degelijk apparaat met een formaat van 49 x 80 x 20 cm.

Gewicht:

de trilplaat weegt toch wel ruim 19 kg wat hem niet alleen zwaarder maar tevens ook een pak stabieler maakt.

Vermogen:

in vergelijking met sommige andere trilplaten uit dit lijstje, zul je merken dat dit apparaat gekenmerkt wordt door een ruim vermogen van wel 250 Watt.

Handig in gebruik:

de trilplaat garandeert tot wel 99 diverse trainingsprogramma’s waarbij je niet alleen de intensiteit maar ook de duur van de training kunt bepalen.

Nadelen:
Matige kwaliteit:

slechts één gebruiker had jammer genoeg wel iets meer verwacht van de aangeboden kwaliteit.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status