Beste tuinslanghaspel

Laatste update: 14.08.20

 

Tuinslanghaspels test van 2020

 

Of je nu een kleine, middelgrote of grote tuin hebt; het is belangrijk om die zo goed mogelijk te onderhouden. In de zomer kan het dan best wel aangewezen zijn om de planten en het gras even met water te besproeien. Als je dus toch al een tuinslang moet aankopen dan kun je maar meteen overwegen om er ook een tuinslanghaspel bij te kopen. Om de zoektocht naar de beste tuinslanghaspel sneller te laten verlopen, zetten we de 3 best beoordeelde hedendaagse producten alvast even op een rijtje. Zo zou je kunnen opteren om voor de Gardena Wand-slangenbox te kiezen die gekenmerkt wordt door een praktisch automatisch oprolsysteem. Met de Kärcher Automatische haspel CR 5.220 kies je niet alleen voor kwaliteit maar ook voor duurzaamheid. Je kunt het apparaat makkelijk en snel aan de muur of de wand van de garage bevestigen. Zo bespaar je bovendien ook nog heel wat plaats.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Tuinslanghaspels koopgids

 

Wat zijn de beste tuinslanghaspels en waarvoor kun je dergelijk product gebruiken? Bestaan er verschillende soorten en wat dan met de materialen en het zogenaamde opbergsysteem? Bestaan er heel wat goedkope tuinslanghaspels of is het aangewezen om rekening te houden met aanbiedingen en promoties. Kortom, heel wat vragen en dus ook heel wat knopen om door te hakken. Geen zorgen, want wij willen jou met deze koopgids verder op weg proberen helpen. Neem verder rustig de tijd om de verschillende tuinslanghaspels met elkaar te vergelijken.

Wat is een tuinslanghaspel en het gebruiksgemak

Misschien doet de naam “tuinslanghaspel” niet bij iedereen een belletje rinkelen. Echter is het een bijzonder handig apparaat waarmee het mogelijk wordt om de tuinslang op een eenvoudige manier op te bergen. Echter is het een goede aanbeveling om niet meteen de eerste de beste tuinslanghaspel aan te kopen. Er bestaat namelijk meer dan één mogelijkheid. Zo kunnen er verschillen optreden op het gebied van het type en de gebruikte opbergsystemen maar ook wat betreft de materialen. Ben je benieuwd? Lees dan vooral even verder.

 

Het type en het formaat

Het zal je misschien verwonderen maar er zijn wel degelijk verschillende types op het gebied van tuinslanghaspels. Afhankelijk van het type tuinslanghaspel dat je besluit aan te kopen, kun je het gebruiken voor één of meerdere doeleinden. Heb je een vrij klein tuintje of leef je op een appartement en beschik je al dan niet over een balkon? Dan lijkt een spiraalslang voor jou de beste oplossing. Handig en compact van formaat en bijgevolg ideaal voor mensen met een beperkte ruimte.

Beschik je echter over een middelgrote tot grote tuin en wil je dus grote hoeveelheden water in één keer kunnen nuttigen? Dan kies je maar beter voor de zogenaamde “afvoerslang”. Het zal je niet verwonderen dat de lengte maar ook de diameter van de afvoerslang veel groter zal zijn dan die van de spiraalslang. Indien je dus kiest voor de afvoerslang kun je maar beter iets meer opbergruimte voorzien. Extra handig ook om bijvoorbeeld je auto te wassen.

 

Stabiliteit en gebruikte materiaalsoorten

We raden jou verder ook aan om even rekening te houden met de gebruikte materiaalsoorten en tevens te letten op de stabiliteit van de tuinslang die bij de haspel hoort. Zo zul je merken dat een degelijke tuinslang standaard uit 3 lagen zal bestaan. Zo is er niet alleen een binnen- en een buitenlaag maar is er ook een extra geweven laag tussen binnen- en buitenlaag voorzien. In de meeste gevallen wordt gebruik gemaakt van stevige materialen die voor heel wat stabiliteit zorgen. Denk bijvoorbeeld maar aan gerecycleerd PVC, EPMD of gewoon kwalitatief synthetisch rubber.

De mogelijke opbergsystemen en extra kenmerken

Als je besluit op zoek te gaan naar een degelijke tuinslanghaspel dan is het ook een goed idee om rekening te houden met de mogelijke opbergsystemen. Een tuinslanghaspel is best wel handig omdat het de tuinslang niet alleen opbergt maar tegelijk ook zal beschermen tegen de verschillende mogelijke weersomstandigheden. Je hoeft dus niet te panikeren indien de zon schijnt, het begint te regenen of eens een keertje enorm hard waait of vriest.

Maar welk type slanghaspel is nu eigenlijk het beste? Dat blijkt vooral een persoonlijke keuze te zijn. Zo zou je bijvoorbeeld kunnen opteren voor een tuinslanghaspel die je aan de wand of de muur moet installeren. Het grote voordeel van een exemplaar dat je aan de muur monteert, is dat je maar heel weinig opbergruimte moet voorzien. Echter kun je ook kiezen voor een verrijdbaar exemplaar. Dan moet je misschien iets meer ruimte voorzien maar tegelijk geniet je ook meer bewegingsvrijheid.

Daarnaast zul je merken dat bepaalde tuinslanghaspels je de mogelijkheid aanbieden om de tuinslang geheel automatisch te gaan opbergen of oprollen. Terwijl je bij andere tuinslanghaspels toch weer een handje moet toesteken.

 

Met welk budget hoef je rekening te houden

Tot slot is het ook belangrijk om even stil te staan bij het mogelijke prijskaartje. Een degelijke tuinslanghaspel hoeft helemaal niet zo duur te zijn. Zo bestaan er al toestellen van amper 50 euro. Echter bestaan er ook heel wat duurdere tuinslanghaspels van ruim 140 euro of misschien wel meer. Je beslist daarom zelf hoeveel geld je maximaal wilt maar vooral ook kunt spenderen aan een degelijke tuinslanghaspel. Ben je van plan om het toestel regelmatig te gebruiken of niet?

Indien je mocht twijfelen tussen meerdere tuinslanghaspels dan kan het handig zijn om ook de online reviews alvast even te bekijken. Daarin geven klanten hun ongezouten mening over een bepaalde slanghaspel. Deze gebruikerservaring kan dan misschien wel een doorslaggevende functie hebben in het bepalen van de uiteindelijke tuinslanghaspel. En misschien kun je zo nog wel een tuinslanghaspel aanbieding spotten.

 

Tuinslanghaspel Reviews – Top 5

 

De zomer is in aantocht en we hopen natuurlijk op veel zon. Dan moet je de tuin wel extra bewateren. We houden onze tuin natuurlijk wel graag strak en zo’n losse tuinslang is een beetje rommelig. Opgeruimd staat netjes! We gingen op zoek naar de beste tuinslanghaspel voor jou. Wij baseerden ons daarbij op het advies van onze klanten.

 

 

Gardena Wand-slangenbox

 

Gardena is één van de bekende merken waar het gaat om tuinonderhoud. Met deze handige opbergbox heb je de tuinslang nooit meer in de knoop. Hij heeft een automatisch oprolsysteem, zodat je na gebruik de slang weer heel netjes opgeruimd hebt. Hij is zeer geschikt voor middelgrote tuinen met een slanglengte van 25 meter.

Hij wordt geleverd inclusief alle toebehoren om aan de muur te monteren. Eenmaal aan de muur bevestigd draait hij 180º met je mee en zorgt voor grote bewegingsvrijheid. De meegeleverde slang heeft een doorsnede van 13 mm en zorgt voor een krachtige watertoevoer. Hij is makkelijk afneembaar wanneer je hem gedurende de wintermaanden wilt opbergen.

In de review van klanten wordt zeer lovend gesproken over het ingenieuze, professionele oprolsysteem. Dit zorgt ervoor dat de slang heel netjes terug glijdt in de box. Deze tuinslangbox is zeer handig in gebruik en spaart veel tijd bij het opbergen.

 

Koop bij bol.com (€139.95)

 

 

 

 

Kärcher Automatische haspel CR 5.220

 

Kärcher is natuurlijk ook een begrip wanneer het gaat om tuinverzorging. Deze tuinslanghaspel voor de muur zorgt ervoor dat je de tuinslang na gebruik weer snel kunt opruimen met zijn automatische oprolsysteem. Met een slanglengte van 20 meter is hij geschikt voor tuinen met een gemiddelde grootte.

De aanwezige slangrem zorgt voor een gelijkmatig en soepel oprollen van de tuinslang. Nooit geen knikken meer door de goede kwaliteit die je van Kärcher verwacht. Hij wordt geleverd met 1,5 meter aansluitslang, een spuitstuk, koppelingen en ophangmateriaal.

In de beoordeling door klanten wordt hij met maar liefst 4,9 sterren gewaardeerd. Als pluspunten worden genoemd zijn fraaie vormgeving en zijn hoogwaardige kwaliteit. Hij zorgt ervoor dat je tuin er altijd netjes bij ligt. Ook de kwaliteit van het oprolsysteem wordt heel goed beoordeeld.

 

Koop bij bol.com (€89.95)

 

 

 

 

Gardena Classic 

 

Deze wandslanghaspel valt in de categorie goedkope tuinslanghaspels. Deze Gardena tuinslanghaspel kan aan de muur worden bevestigd, maar is ook los te gebruiken. Je kunt er maar liefst 50 meter slang op kwijt. Hij is daarmee ook geschikt voor de wat grotere tuinen. Omdat hij los ook te gebruiken is, kun je er bijvoorbeeld ook makkelijk je auto mee wassen.

Hij wordt geleverd met een slanglengte van 20 meter. Daarnaast zijn aansluitstukken, 2 kraanstukken, een aansluitslang voor de kraan, een adapter en een Classic tuinspuit bij de levering inbegrepen. Een stabiele houder die niet kantelt bij het oprollen. Misschien is dit wel de tuinslanghaspel aanbieding voor jou.

Klanten die deze haspel reeds kochten, zijn zeer tevreden over dit artikel. Hij is eenvoudig aan de muur te bevestigen en ook weer los te koppelen. Bij het oprollen wordt de watertoevoer niet geblokkeerd. Hij is van goede kwaliteit en wordt tegen een aantrekkelijke prijs geleverd.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hozelock Auto Reel 25 meter

 

Hozelock is misschien wat minder bekend maar zeker een aanbieder van hoogwaardige kwaliteit. Deze tuinslanghaspel met 25 meter beschikt over een zogenaamd automatisch slow rewind systeem. Hij kan eenvoudig aan de muur worden bevestigd en wordt inclusief wandsteun geleverd. Na gebruik kun je hem netjes strak tegen de muur klappen.

Deze tuinslanghaspel is 180º draaibaar en zorgt zo voor veel bewegingsruimte. Hij heeft een geïntegreerde opbergruimte voor de sproeikop. Daarnaast beschikt hij over speciale opbergruimten voor sproeigereedschap. Koppelstukken zijn eenvoudig aan te sluiten via een kliksysteem. Hij is beveiligd met een kinderslotvergrendeliing.

In het koopadvies wordt door klanten heel positief gesproken. Hij is eenvoudig te monteren en neemt veel werk uit handen door het mooie oprolsysteem. Hij is van hoogwaardige kwaliteit en heeft een fraai design. De prijs-kwaliteitverhouding is prima te noemen. Kortom een top product.

 

Koop bij bol.com (€108.72)

 

 

 

 

Kärcher Slanghaspel HR 25

 

Heb je niet zo’n hele grote tuin en wil je niet te veel geld uitgeven? Dan is deze tuinslanghaspel misschien wel wat voor jou. Hij heeft slechts een gewicht van 3,5 kg en is super makkelijk in het gebruik. Daarbij is hij van de goede kwaliteit die je van Kärcher mag verwachten.

Deze tuinslanghaspel wordt geleverd met een slanglengte van 15 meter. De slangdoorsnede is 12,5 mm en zorgt daarmee voor een goede watertoevoer. Met deze tuinslanghaspel heb je na iedere sproeibeurt in de tuin de slang weer snel keurig opgeborgen.

Kopers die je voorgingen, raden aankoop van deze tuinslanghaspel zeer aan. Zij beoordelen de kwaliteit van dit artikel met maar liefst 5 sterren. Hij is zeer eenvoudig en handzaam in het gebruik. Met zijn aantrekkelijke prijs is hier zeker sprake van een heel goede prijs-kwaliteitverhouding.

 

Koop bij bol.com (€39.99)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status