5 Beste USB Sticks Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

USB Sticks – Vergelijkingstest & Koopgids

 

De USB stick gaat toch wel al een aantal jaartjes mee. Toch is dit product bijna zo goed als onmisbaar geworden. Dat heeft vooral te maken met de praktische kant dat je er heel wat bestanden en gegevens op kunt bewaren. Dat kan heel ruim geïnterpreteerd worden. Je kunt er je favoriete vakantiefoto’s op bewaren, maar ook films, je favoriete muziek of belangrijke documenten voor school of werk. Zo zou je kunnen kiezen voor de SanDisk Cruzer Fit USB-stick met een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 32 GB. Ook wanneer je kiest voor de SanDisk Ultra Fit USB-stick mag je zeker zijn van een uitstekend product. De stick heeft een totale opslagcapaciteit van maar liefst 128 GB.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

USB sticks koopgids

 

Een usb stick is een handig hulpmiddel om bestanden op te bewaren die je op een andere computer wilt gebruiken. Dit product is ook handig als je bestanden wilt afdrukken in een copycenter. Andere personen plaatsen muziek op een usb stick om het daarna in de auto af te kunnen spelen, er zijn dus vele toepassingen mogelijk. Als je op zoek bent naar de beste usb sticks dan zijn er enkele belangrijk kenmerken waarop je moet letten. Denk maar aan de opslagruimte, de interface, de beveiliging, de behuizing en het formaat.

 

 

Opslagruimte van een usb stick

Een usb stick is een klein apparaatje maar dit wil daarom niet zeggen dat het over een kleine opslagcapaciteit beschikt. Een usb stick bevat een flashgeheugen die de opslagcapaciteit bepaalt en deze wordt uitgedrukt in GB. Vroeger was een usb stick met een opslag van 2 GB al genoeg maar nu beschikken de meeste apparaten over een minimale opslagruimte van 8 of 16 GB. Dit komt omdat computerbestanden altijd maar groter worden vanwege de betere beeld- en geluidskwaliteit.

Vooral films en series met een 4K resolutie zullen veel plaats innemen. Het is daarom een aanbeveling om een usb stick te kopen met een zo groot mogelijke opslagruimte. Je kunt al toestellen kopen met een geheugen van 256 GB of zelfs meer. In de toekomst zal de opslagruimte ook altijd maar toenemen.

Als je opteert voor goedkope usb sticks dan zal de opslagcapaciteit van het product een stuk lager liggen. Houd daar dus zeker rekening mee wanneer je verschillende modellen aan het vergelijken bent.

 

Interface en beveiliging

De interface van een usb stick bepaalt de snelheid van de werking. Je kunt tegenwoordig kiezen uit USB 2.0 en USB 3.0. Waar USB 2.0 vroeger de standaard was zie je altijd maar meer sticks met een USB 3.0 interface. Dit is een verbeterde versie die zorgt voor een snellere werking. Houd er wel rekening mee dat de ingang van de computer ook moet beschikken over USB 3.0, anders zal het apparaat werken met een USB 2.0 snelheid.

Je kunt een usb stick beveiliging zodat je gegevens niet ongewenst kunnen gekopieerd of gelezen worden. Dit kan gebeuren op verschillende manieren. Je kunt kiezen om een wachtwoord in te stellen maar er zijn ook al usb stick die werken met vingerafdrukken. De derde optie is om de bestanden te coderen of versleutelen via encryptie.

Let er ook op of een usb stick beschikt over een led indicatie. Dit zal voor vele mensen een banaal gegeven lijken maar het kan ongewenst verlies van bestanden voorkomen. De led indicatie zal knipperen wanneer je bestanden aan het lezen of schrijven bent. Je mag de stick op dat moment niet verwijderen want anders is het mogelijk dat je bepaalde gegevens verliest.

 

Formaat en behuizing

Bij het aankopen van een usb stick aanbieding zullen vele personen ook letten op het formaat van het product. De meeste mensen doen dit echter om de verkeerde reden omdat ze denken dat een grotere stick meer opslagcapaciteit bezit. Niets is minder waar, we hebben dit in de inleiding ook al vermeld.

De laatste tijd zie je altijd maar kleinere modellen die makkelijk zijn om mee te nemen. Je kunt ook verschillen zien in het design. Sommige sticks beschikken over een dopje om de stick te beschermen maar je kunt deze dopjes natuurlijk makkelijk verliezen. Daarom zijn er meer en meer mensen die opteren voor een uitschuifbare usb stick.

De behuizing is ook belangrijk want een stevige behuizing kan schade aan de usb stick vermijden. Omdat je dit product makkelijk meeneemt op verplaatsing is het gevaar op vallen of stoten groter. Om deze reden is het beter om te kiezen voor een model met een stevige behuizing.

 

 

Prijs van een usb stick

Er zijn zodanig veel usb sticks te koop dat het makkelijk is om goedkope aanbiedingen te vinden. Toch zijn er ook bepaalde merken die iets bekender zijn op dit vlak en daardoor garant staan voor een goede kwaliteit, denk maar Trust of Kingston.

Er zijn vele verschillende winkels die usb sticks verkopen en je kunt online ook op zoek gaan naar dit product. Als je kiest om een usb stick online te kopen dan moet je zelf niet op verplaatsing en vanwege het lichte gewicht betaal je ook weinig verzendkosten.

Vergeet niet om rekening te houden met de opslagcapaciteit, het is soms beter om een product te kopen met een hogere capaciteit zodat je de stick voor een langere periode kunt gebruiken.

 

5 Beste USB Sticks (Reviews) van 2021

 

Een USB stick is heel handig om te gebruiken als extra opslagruimte, maar je kunt het ook gebruiken voor andere doelen. Je kunt muziek op de USB stick plaatsen om af te spelen op een autoradio of een ander apparaat. Je kunt er ook films of series op plaatsen om op de televisie af te spelen. Als je op zoek bent naar een product van topkwaliteit dan moet je even de volgende producten bekijken. Dit kan je helpen om de beste USB stick voor jouw situatie te vinden.

 

1. SanDisk Cruzer Fit USB stick 32 GB

 

De SanDisk Cruzer Fit USB stick beschikt over een geheugen van 32 GB maar is ook verkrijgbaar met 16 GB of 64 GB. Wanneer je de stick gebruikt gaat er een klein LED lampje branden. De stick werkt via een USB 2.0 aansluiting en heeft een compact formaat.

Je kunt deze USB stick gebruiken om foto’s en video’s in HD kwaliteit te bewaren maar je kunt ook muziek op dit product plaatsen.

Met meer dan honderd positieve reviews kunnen we stellen dat de meeste kopers positief staan tegenover de aankoop van dit product. De USB stick werkt snel en beschikt over veel  opslagruimte. Het product is klein dus je kunt het gemakkelijk meenemen op verplaatsing of gebruiken voor een digitale fotolijst.

 

 

 

 

 

2. SanDisk Ultra Fit 128GB USB 3.0 Flash Drive

 

Deze kleine USB stick beschikt over een opslagcapaciteit van 128 GB maar is ook beschikbaar met 64, 32 en 16 GB. Dankzij de USB 3.0 aansluiting geniet je van een snelle overdracht van bestanden tussen apparaten.

Enkele kopers vinden de hoge prijs van het product een minpunt maar geven wel goed advies over de kwaliteit van de USB stick. Het is een compacte stick met vele gebruiksmogelijkheden en het werkt heel snel.

Het product is zo klein dat sommige mensen het amper opmerken, maar dit heeft als nadeel dat je er wel eens op zou kunnen trappen. Enkele kopers vinden dit product dus ook te kwetsbaar.

 

 

 

 

 

3. Kingston DataTraveler SE9 USB stick 16 GB

 

Deze USB stick met een geheugen van 16 GB is perfect voor kopers die op zoek zijn naar goedkope USB sticks. De behuizing van het product is van metaal en zorgt voor betere bescherming van de stick. Je beschikt over een grote ring zodat je de stick makkelijk aan een sleutelhanger kunt meenemen.

De smalle vorm zorgt ervoor dat je de stick kunt gebruiken voor notebooks en tablets. De stick maakt gebruikt van een USB 2.0 aansluiting en is ook beschikbaar met een geheugen van 8, 32 en 64 GB.

De kwaliteit van de USB stick is top en je kunt het product makkelijk meenemen dankzij het compacte formaat. Wegens dezelfde reden kun je het natuurlijk ook makkelijk kwijtspelen maar je kunt dit vermijden door het te bevestigen aan een koord of sleutelhanger. De USB stick werkt snel en heeft een mooi design.

 

 

 

 

 

4. Transcend USB sticks 700

 

De Transcend JetFlash 700 USB stick heeft een capaciteit van 32 GB maar is ook verkrijgbaar met 4, 64 of 128 GB.  Dankzij de USB 3.0 aansluiting worden bestanden op een vlugge manier overgezet tussen de stick en andere apparaten. Het product heeft een zwarte kleur en weegt slechts 8,5 g.

Alle reviews tonen aan dat de kopers goed advies geven over deze USB stick. Ze zijn vooral tevreden over de snelheid van het product en de opslagcapaciteit. De USB stick is eenvoudig in gebruik en werd snel aan huis geleverd.

Voor één koper valt de snelheid een beetje tegen. Voor de rest kun je dit product makkelijk meenemen door het compacte formaat en zijn de gebruikers ook tevreden over de gunstige prijs/kwaliteitverhouding.

 

 

 

 

 

5. Toshiba THN-U202W0160E4 USB flash drive

 

Ook deze USB stick van Toshiba behoort tot de categorie van goedkope USB sticks. Het apparaat heeft een opslagcapaciteit van 16 GB maar is ook beschikbaar met een capaciteit van 8, 32, 64 of 128 GB.

De USB stick beschikt over een USB 2.0 aansluiting om bestanden over te zetten. Dankzij de compacte vorm kun je het product makkelijk meenemen in je broekzak.

De kopers zijn tevreden over de kwaliteit van deze USB stick aanbieding. Het product beschikt over genoeg opslagruimte en kun je makkelijk meenemen dankzij het compacte formaat. Voor enkele kopers is het product nog te prijzig.

 

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status