5 Beste Vaste Telefoons Test van 2020

Laatste update: 27.05.20

 

Vaste Telefoons – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een vaste telefoon maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan willen wij jou alvast even helpen. In onze koopgids proberen we dan ook dieper in te gaan op een aantal belangrijke factoren. Op die manier heb je en goede richtlijn om te gebruiken in de zoektocht naar de voor jou ideale vast telefoon. Verder zijn we ook op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde vaste telefoons. Die stellen we dan ook even graag aan jou voor. Zo blijkt de Gigaset A415 alvast een goede keuze te zijn. Je kunt dit exemplaar bekomen met 2 of met maximaal 4 handsets. Wanneer je kiest voor de Philips XL4902 dan mag je zeker zijn van een duurzaam alternatief. Het is bovendien een draadloze handset die heel wat bewegingsvrijheid met zich meebrengt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vaste telefoons koopgids

 

Een vaste telefoon komt niet meer zoveel voor bij nieuwe gezinnen maar het kan toch nog zorgen voor bepaalde voordelen. Sommige aanbieders van internet bieden ook interessante promoties voor vaste telefoonlijnen, zoals de mogelijkheid om volledig gratis te bellen naar andere vaste telefoons. Om een goede aankoop te maken moet je rekening houden met de soorten telefoons, de techniek, de overige eigenschappen en de prijs. Als je deze aanbevelingen volgt dan kun je zeker de beste vaste telefoons vinden.

 

 

Soorten vaste telefoons

De klassieke vaste telefoon is een apparaat waarvan de hoorn verbonden is met het basisstation via een kabel om de hoorn van elektriciteit te voorzien en de verbinding tot stand te kunnen brengen. Dit zijn meestal goedkope vaste telefoons die je al voor een goede €10 kunt kopen. Hoe goedkoper, hoe minder goed de kwaliteit zal zijn dus houd daar wel rekening mee.

Een nieuwere optie zijn de seniorentelefoons. Dit zijn vaste telefoons die over minder opties beschikken zodat ze makkelijk zijn om te bedienen. De knoppen van het toestel zijn groter zodat ze beter zichtbaar zijn en de meeste modellen kun je zelfs gebruiken met een gehoorapparaat. Bovendien beschikken de meeste seniorentelefoons over een SOS-knop die ze kunnen indrukken in geval van nood.

Er zijn echter ook vaste telefoons die voor een groot stuk mobiel zijn. Dit wil zeggen dat de telefoon zelf draadloos is maar dat je niet te ver weg mag zijn van het basisstation om een goed signaal te kunnen ontvangen. Bovendien moet je de telefoon na gebruik terug op het basisstation plaatsen zodat de batterij kan opladen. Deze mobiele telefoons maken het gebruik als iets makkelijker maar ze hebben wel geen onbeperkt bereik.

 

Techniek van de telefoon

Je kunt kiezen voor analoge telefoons die gebruik maken van lage frequenties. Dit zijn vooral oudere modellen die nog last kunnen hebben van storing en die niet beveiligd zijn tegen afluisteren. Het voordeel is dat ze heel goedkoop zijn.

De tweede optie is om een DECT-toestel te kopen. DECT of Digital Enhanced Cordless Telecommunication maakt ook een analoge verbinding maar is veel beter bestand tegen storingen en is bovendien ook beter beveiligd tegen afluisteren.

Digitaal bellen via het internet is een derde mogelijke optie. Dit kun je tot stand brengen via bepaalde programma’s zoals Skype of Messenger. Je hebt dan wel een computer en een headset nodig. Sommige DECT-toestellen kun je aansluiten op het internet om het analoge signaal om te zetten naar IP-telefonie dat je digitaal kunt bellen.

Je kunt deze drie technieken vergelijken en zelf beslissen welke techniek jouw voorkeur geniet. Koop daarna de beste vaste telefoon aanbieding voor jouw situatie.

 

Overige eigenschappen

De meeste vaste telefoons zijn voorzien van een ingebouwd antwoordapparaat zodat mensen een boodschap kunnen inspreken wanneer je niet thuis bent. Op die manier kun je weten wie er je gebeld heeft zodat je deze persoon kunt terugbellen.

Nummerherkenning is tegenwoordig ook heel populair. De telefoon is dan uitgerust met een digitaal schermpje die het nummer van de beller weergeeft. Als de telefoon over een geheugen beschikt kun je meerdere nummers in de telefoon bewaren zodat je meteen ook kunt zien wie er belt of als het om een onbekend nummer gaat.

Voor personen die graag handsfree bellen is het aanbevolen om een telefoon te kopen met een speakerfunctie. Zo hoef je de hoorn niet eens op te nemen maar kun je het gesprek eenvoudig beantwoorden met een druk op de knop.

Als je meerdere telefoons hebt kan het handig zijn om gesprekken tussen de verschillende telefoons door te verbinden. Verder bestaan er ook telefoon met een optie om ze te gebruiken als babyfoon. Je kunt hier allemaal rekening mee houden wanneer je aanbiedingen aan het bekijken bent.

 

 

Prijs van een vaste telefoon

Je kunt hele goedkope telefoons vinden met weinig functies. Deze apparaten zijn perfect voor personen die gewoon een vaste telefoon willen waarmee ze oproepen kunnen beantwoorden of zelf uitvoeren.

Als je echter van plan bent om een toestel te kopen met meerdere functies dan is het beter om een groter budget te voorzien. Gebruik de informatie in deze koopgids om op zoek te gaan naar leuke aanbiedingen en neem ook even de tijd om online de reviews van andere kopers te lezen. Deze reviews bevatten nuttige informatie over de werking van een product en kunnen een grote hulp zijn om een keuze te maken tussen twee of meerdere toestellen.

Je kunt eenvoudig online een vaste telefoon kopen die enkele dagen later aan huis geleverd wordt. Je hoeft dus je huis zelfs niet eens te verlaten. Houd in dit geval wel nog rekening met eventuele verzendkosten.

 

5 Beste Vaste Telefoons (Reviews) van 2020

 

Vroeger had iedereen een vaste telefoon, maar sinds de opkomst van de mobiele telefoon vind je standaard geen vaste telefoon meer terug in de woning van nieuwe gezinnen. Dit kan nochtans nuttig zijn voor bepaalde doeleinden. We hebben enkele topproducten opgezocht zodat je zelf minder zoekwerk moet verrichten. Het is nu aan jou om er de beste vaste telefoon uit te selecteren.

 

1. Gigaset A415 Duo DECT telefoon

 

Deze vaste telefoon bevat twee handsets maar is ook verkrijgbaar met 4 handsets. Deze telefoon is enkel geschikt voor gebruik in Nederland en beschikt over een groot display waar je eenvoudig de informatie van kunt aflezen. Je kunt 100 contacten in het geheugen opslaan en je kunt sneltoetsen programmeren.

Je hebt de mogelijkheid om overdag een verschillend oproepsignaal in te stellen dan ‘s nachts en je kunt anonieme oproepen dempen. De telefoon kan tot 25 gemiste oproepen bijhouden en beschikt over 5 verschillende volumes voor de ringtones. Je beschikt zelfs over een wekkerfunctie.

De meeste reviews geven een positief advies over deze draadloze vaste telefoonset. Je beschikt over vele mogelijkheden en de telefoon is eenvoudig om in te stellen en te bedienen. Voor enkele kopers is de geluidskwaliteit echter maar matig.

 

Koop bij bol.com (€39)

 

 

 

 

2. Philips XL4902 Duo DECT telefoon

 

Deze vaste telefoon is draadloos en beschikt over twee headsets. De telefoon beschikt over een luidspreker en nummerherkenning om het product gebruiksvriendelijker te maken. Je kunt de telefoon zelfs in een donkere omgeving gebruiken dankzij de verlichte toetsen. Het beeldscherm is ook afleesbaar en je beschikt over drie sneltoetsen voor favorieten.

De telefoon is compatibel met gehoorapparaten dus het is ook geschikt voor oudere en hardhorende mensen. Je kunt tot 50 contacten in het telefoonboek bewaren en je beschikt ook nog over een alarmfunctie.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van het product en hoewel de prijs niet echt laag is vinden de kopers het toch nog goedkoop. Het display is ook helder. Voor enkele gebruikers is de prijs te hoog en één koper vind het product zelfs waardeloos omdat het moeilijk te bedienen is.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Philips Luceo M6602 Duo DECT Telefoon

 

Deze design telefoon beschikt over een tweede scherm waarop de maan van de beller of de tijd kan weergegeven worden. Je beschikt over een luidspreker, een alarmfunctie en een telefoonboek waar je tot 100 contacten in kunt bewaren. De batterij maakt het mogelijk om tot 16 uur lang te spreken zonder het terug op te laden.

De telefoon kun je instellen op stille modus en je beschikt ook over nummerherkenning. Je hebt een bereik van 50 meter binnenshuis en buitenshuis kun je zelfs tot 300 meter ver gaan. Het is ook mogelijk om de gesprekken onderling tussen de handsets door te verbinden.

Slechts twee kopers zijn niet tevreden over de geluidskwaliteit van de telefoon, alle andere kopers geven goed advies. In de reviews lezen we verder nog dat de telefoon vele gebruiksmogelijkheden heeft en dat het design bij de meesten ook in de smaak valt.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Profoon D-Sign Graham Retro telefoon

 

Deze vaste telefoon met snoer is geschikt om aangesloten te worden in Nederland en België en heeft een echte retro look. De telefoon is voorzien van een mechanische bel en een katoen gevlochten koord. De geluidskwaliteit van de gesprekken is uitstekend en je kunt gesprekken doorverbinden naar een ander toestel in huis.

Daar stopt het eigenlijk ook, niet enkel het design is minimalistisch maar de functionaliteit ook. De prijs van deze telefoon is ook niet overdreven duur dus het is zeker mogelijk voor mensen met een beperkt budget om deze telefoon te kopen.

De kopers zijn tevreden over de topkwaliteit van dit product en het design valt zeker ook goed in de smaak. De telefoon is gebruiksvriendelijk en kan tegen een stootje. Voor een koper is het volume van de beltoon niet hoog genoeg.

 

Koop bij bol.com (€38.99)

 

 

 

 

5. Motorola CT320 Vaste telefoon LCD Display

 

Deze vaste telefoon met snoer is enkel geschikt voor aansluiting en Nederland en beschikt over een groot LCD display die de informatie van de beller weergeeft. De telefoon geeft ook de gemiste oproepen weer en je beschikt over 10 plaatsen in het geheugen om telefoonnummers op te slaan.

De telefoon is voorzien van 24 verschillende beltonen en heeft een wachtfunctie die je kunt gebruiken. Verder kan het ook de datum en tijd weergeven en kun je een alarm instellen. Het product behoort tot de categorie van goedkope vaste telefoons.

Deze vaste telefoon aanbieding is makkelijk te installeren, één koper kocht het product voor haar moeder die het toestel zelf geïnstalleerd heeft. De kwaliteit van het geluid is in orde, het volume van de beltoon hard genoeg en de toetsen zijn makkelijk om te bedienen.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status