Beste vergiet

Laatste update: 04.06.20

 

Vergieten test van 2020

 

Bepaalde apparaten en benodigdheden zijn nu eenmaal onmisbaar geworden in de keuken. Zo ook voor heel wat gebruikers het vergiet. Een vergiet is een handig productje dat je toch wel regelmatig even zult nodig hebben. Denk maar aan de keren dat je pasta wilt afgieten, of de groentjes even wilt afspoelen. Maar welk vergiet is nu eigenlijk het beste? Wij hebben het voor jou uitgezocht en zijn op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde producten. Zo hebben we gemerkt dat je met de Weis Rvs Grijs alvast een topproduct in huis haalt. Een duurzame zeef die voorzien is van allemaal kleine fijne mazen. Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen opteren voor de Zak!Designs Lime zeef. Dit vergiet wordt bovendien gekenmerkt door een opvallende vrolijke groene kleur. Kortom, een echt blikvanger in de keuken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Vergieten koopgids

 

Als je graag in de keuken werkt en met gerechten bezig bent dan zul je wel al gemerkt hebben dat een aantal keukenspulletjes gewoon onmisbaar zijn geworden. Het vergiet is er zeker één van. Omdat wij willen dat je kunt kiezen uit de beste vergieten, hebben wij een onderzoek gedaan. Hierdoor zijn we te weten gekomen waar je min of meer op kunt letten wanneer je aanbiedingen en modellen gaat vergelijken. Probeer zeker rekening te houden met het nut, het materiaal en het type vergiet.

 

 

Het nut van een vergiet

 

Sommige personen werken nu eenmaal graag in de keuken en komen er helemaal tot rust. Voor anderen is het dan weer een omgeving van heel wat stress. Toch zijn er bepaalde dingen waar je helemaal niet omheen kunt. Zoals het feit dat bepaalde keukenspullen helemaal onmisbaar zijn geworden. Het vergiet is hier zeker zo een voorbeeld van. Je hoeft je gewoon maar eens in te beelden dat je pasta aan het koken bent en er op het einde het water hoeft vanaf te gieten zonder vergiet. Je zult al heel snel heel wat stoom in je gezicht voelen en dan bestaat ook nog de kans dat je misschien wel heet water over je handen morst. Met een vergiet is dit helemaal verleden tijd.

Het is belangrijk dat je een heel degelijk en duurzaam vergiet uitkiest. Dit zijn misschien niet meteen de goedkope vergieten maar het is nu ook niet meteen de bedoeling om elke maand een nieuw vergiet aan te kopen. Je kunt op voorhand altijd al eens nadenken over een bedrag dat je er wel kunt en wilt aan spenderen. Ben je van plan om het vergiet vaak te gebruiken of is het toch eerder iets sporadisch. Verder zul je ook versteld staan van de verschillende formaten en materialen waaruit een vergiet kan bestaan. Kortom er zijn heel wat elementen waar je aandacht kunt aan besteden.

 

 

Materiaal

 

In je zoektocht naar het voor jou beste vergiet, zul je al vrij snel begrijpen dat er heel wat verschillende materiaalsoorten bestaan. Zo heb je heel wat vergieten die uit bamboevezel gemaakt zijn. Bovendien is bamboevezel na gebruik ook altijd heel handig en snel schoon te maken en dus enorm gemakkelijk te onderhouden. Dit kan zeker een aanbeveling zijn als je een hekel hebt aan afwassen. Indien je graag milieubewust probeert te leven, dan is een vergiet uit bamboevezel ook het meest ideale doordat het gemaakt is uit natuurlijke en milieuvriendelijke producten. Houdt er wel rekening mee dat bamboevezel niet heel erg duurzaam is en iets sneller kan verslijten.

Een vergiet aanbieding uit emaille behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Emaille zou je eigenlijk kunnen vergelijken met een heel erg fijne glaslaag die gehanteerd wordt als een soort van coating. En deze wordt over metalen of aardewerken voorwerpen geplaatst. Een vergiet uit emaille ziet er dus niet alleen heel elegant uit maar is ook gewoon bijzonder sterk en krijg je helemaal niet kapot. In tegenstelling tot bamboevezel is het dus veel duurzamer. Naast bamboevezel en emaille kun je natuurlijk ook voor een vergiet uit RVS kiezen. RVS is niet alleen heel stevig en duurzaam maar bovendien ook vaatwasmachinebestendig. Je hoeft je dus helemaal geen zorgen te maken over het onderhoud. Bovendien kunnen deze vergieten uit RVS best wel een stootje verdragen en zijn ze ook vrij licht en daardoor bijzonder comfortabel.

 

 

Het type vergiet

 

Vergieten heb je niet alleen in verschillende materiaalsoorten maar ook in verschillende formaten afhankelijk van het type vergiet. Zo heb je bijvoorbeeld het standaard vergiet waar de meeste gebruikers wel mee bekend zijn. Deze heb je in heel wat vormen en afmetingen. Verder kun je ook opteren voor een opvouwbaar vergiet. Dit is misschien iets minder stevig en duurzaam dan een emaille of RVS vergiet maar kan toch ook heel handig zijn. Zo kun je een opvouwbaar vergiet eventueel gemakkelijk meenemen als je op reis vertrekt. Bovendien hoef je niet veel plaats te voorzien om het vergiet op te bergen.

Verder heb je ook de vergietlepel. Dit toestel ziet er een beetje uit zoals de naam het zegt. Een grote lepel waarvan het uiteinde als een vergiet werkt. Dit kan heel erg handig zijn om bijvoorbeeld gekookte groentjes uit te de kom te scheppen. Een vergietlepel kan bijvoorbeeld ook een heel nuttig instrument zijn als je het schuim van een heerlijke erwtensoep eraf wilt halen. Je kunt natuurlijk ook altijd kijken om een vergietbak met lekbak aan te kopen. Dit is wel iets groter van formaat dus je zult iets meer plek hoeven te voorzien. Het voordeel hierbij is dat je niet hoeft te wachten tot het water uit de pasta gedrupt is bijvoorbeeld want je kunt gewoon het vergiet met de lekbak eronder op tafel zetten. De lekbak doet dan dienst als een soort opvangbak van het water.

 

 

Vergiet Reviews – Top 5

 

 

Sommige mensen staan nu eenmaal graag in de keuken en dan is het ook belangrijk dat je beschikt over degelijk keukenmateriaal. Zo kan een vergiet nu eenmaal niet ontbreken. Het is niet altijd gemakkelijk om er het beste vergiet uit te kiezen. Daarom hebben wij voor jou een aantal topproducten geselecteerd en met elkaar vergeleken.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Weis Rvs Grijs

 

Als je op zoek bent naar een zeef met heel fijne mazen dan is het vergiet van Weis zeker en vast een goede aanrader.

Het vergiet is gemaakt van roestvrij staal en heeft een grijze kleur waardoor het vrijwel in elke keuken past. Doordat de zeef volledig vastgesoldeerd zit in het frame kun je er echt op rekenen dat het om een zeer stevig en duurzaam product gaat. Bovendien krijgen bacteriën hierdoor weinig kans om zich te nestelen.

Soms is het nu eenmaal zo dat het wel eens over een topproduct kan gaan. Dit is hier ook het geval. Werkelijk alle kopers zijn heel tevreden over dit product. Het beschikt niet alleen over een goede prijs-kwaliteitverhouding maar is ook nog eens heel erg handig in gebruik. Bovendien ziet het product er ook gewoon heel erg goed uit.

Ben je op zoek naar een duurzaam en bovenal heel degelijk vergiet? Dan kan het alvast een bijzonder goede aanbeveling zijn om dit product van Weis even onder de loep te nemen. Om het voor jou wat makkelijker te maken, hebben we de populairste kenmerken hieronder alvast even opgesomd.

Voordelen
Materiaal:

het is een duurzaam vergiet dat volledig vervaardigd is uit degelijk en makkelijk te onderhouden roestvrij staal.

Ontwerp:

de zeef wordt gekenmerkt door bijzonder fijne mazen en een opvallende grijze kleur.

Duurzaam:

je zult merken dat de zeef bovendien helemaal zit vastgesoldeerd in het frame en daardoor best wel tegen een stootje kan.

Onderhoud:

na gebruik kun je de zeef even makkelijk afspoelen of gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Nadelen
Te klein:

we merken alleen maar positieve reacties op alhoewel het vergiet misschien voor sommige klanten met een groot gezin te klein zal zijn.

Koop bij bol.com (€16.99)

 

 

 

 

Zak!Designs Lime

 

Het vergiet van Zak!Designs zal je vanaf nu bijstaan in de keuken. Daarnaast ziet het er ook nog eens heel leuk uit. De groene bloemachtige vorm zorgt ervoor dat het ook naar kinderen toe heel aantrekkelijk wordt. Je zal merken dat je kinderen je vanaf nu vaker zullen helpen in de keuken.

Het vergiet is gemaakt van melamine en is bovendien heel gemakkelijk schoon te maken doordat je het zonder problemen in de vaatwasser mag stoppen. Doordat het niet veel weegt is het ook voor kinderen gewoon heel eenvoudig te gebruiken.

Dat het om een leuk en aantrekkelijk product gaat, kun je ook meteen merken zodra je de beoordelingen van de gebruikers leest. Het product is voor hen heel erg duurzaam en zeer handig in gebruik. De bloemachtige vorm zorgt ervoor dat het er ook nog eens heel leuk uitziet. Zij geven dan ook een positief advies over de prijs-kwaliteitverhouding van dit product.

Je kunt natuurlijk ook voor dit opvallende vergiet van het, al dan niet bekende merk Zak!Designs kiezen. Dit vergiet is vervaardigd uit duurzaam melamine en wordt gekenmerkt door een opvallende prachtige groene kleur. Je hebt ook de keuze uit heel wat andere kleuren.

Voordelen
Ontwerp:

je zult merken dat het hier niet om een standaard vergiet gaat met een typische ronde vorm. Dit product wordt namelijk gekenmerkt door een opvallende bloemachtige vorm.

Onderhoud:

je hoeft je geen zorgen te maken over het onderhoud van dit vergiet aangezien je het product na gebruik gewoon in de vaatwasser kunt stoppen.

Kindvriendelijk:

het product weegt weinig en is vrij compact van formaat. Ideaal indien je kindjes graag meehelpen in de keuken.

Nadelen
Te klein:

ook hier bestaat de mogelijkheid dat het vergiet voor sommige gebruikers misschien net iets te compact is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Araven Vergiet Wit 

 

Met het vergiet van Araven heb je niet enkel een degelijke keukenhulp maar bovendien ook nog eens aan een lage prijs. Dit vergiet maakt namelijk echt wel deel uit van de goedkope vergieten.

Het product is gemaakt van kunststof waardoor het heel stevig en duurzaam is en heeft een ronde vorm. Het heeft een zwarte kleur waardoor het ook heel erg stijlvol overkomt. Ideaal voor een keuken met een strak en modern design.

Ondanks het feit dat sommige gebruikers vinden dat het product niet echt comfortabel in de hand ligt en niet gemakkelijk op te bergen is, zijn de meeste kopers echter wel overtuigd. Ze vinden het een product met een goede prijs-kwaliteitverhouding dat er ook nog eens heel goed uitziet. Doordat het gemakkelijk schoon te maken is, is het voor hen echt wel een vergiet aanbieding.

Je zou natuurlijk ook kunnen kiezen voor het Araven vergiet. Of het ook het product is met de laagste prijs valt natuurlijk nog af te wachten. Toch kan het alvast een bijzonder goed idee zijn om de verschillende voor- en nadelen van het vergiet eens even op een rijtje te gaan plaatsen. Hieronder een overzicht.

Voordelen
Prijskaartje:

je zult effectief versteld staan van het mooie en bovenal betaalbare prijskaartje van dit vergiet.

Materiaal:

het is een duurzaam vergiet dat volledig vervaardigd is uit stevig en kwalitatief kunststof.

Design:

het vergiet is te bekomen in een witte of zwarte kleur en past daardoor in eender welke keuken.

Onderhoud:

na gebruik is het mogelijk om het vergiet gewoon in de vaatwasmachine te plaatsen. Dat bespaart je niet alleen een lastig schoonmaakklusje maar ook heel wat tijd. Kortom, een meevaller!

Nadelen
Niet comfortabel:

een kleine minderheid van de klanten is echter van mening dat het vergiet helemaal niet zo handig is om te gebruiken.

Te groot:

sommigen vinden het ook wel bijzonder groot om bijvoorbeeld makkelijk te kunnen wegbergen in één of andere lade.

Koop bij bol.com (€11.24)

 

 

 

 

Cha Cult Magic

 

Sommige mensen drinken graag koffie terwijl andere personen dan weer meer kunnen genieten van een heerlijk kopje thee. Dan is dit vergiet van Cha Cult zeker en vast een aanrader.

Het vergiet is gemaakt van kunststof dat bovendien hittebestendig is en ideaal is voor het zetten van een lekker en gezond kopje thee. Doordat het vergiet in de vaatwasser mag gestoken worden, is het dus ook heel gemakkelijk schoon te maken.

Uit de reviews bij dit product zien we dat de meningen eerder verdeeld zijn. Dit is uiteraard helemaal niet verkeerd want op die manier is er veel meer ruimte voor verbetering. Sommige vinden het een product van matige kwaliteit terwijl andere personen dan weer wel overtuigd zijn ervan. Het product is gemakkelijk schoon te maken en ziet er gewoon nog eens goed uit.

Je zou natuurlijk ook kunnen opteren om te kiezen voor dit unieke Cha Cult Magic vergiet. Cha Cult is misschien niet meteen één van de bekende merken maar kan door sommige klanten wel als veruit het beste merk worden beschouwd. Als je echt dol bent op een lekker kopje thee dan is dit vergiet alvast een goede aanrader.

Voordelen
Materiaal:

net zoals de meeste andere vergieten uit deze lijst, zul je merken dat ook dit product volledig vervaardigd is uit duurzaam kunststof. Stevig en bovendien ook nog eens helemaal hittebestendig.

Onderhoud:

het vergiet is makkelijk en snel te reinigen aangezien je het gewoon in de vaatwasmachine kunt stoppen.

Nadelen
Matige kwaliteit:

de reviews tonen echter wel aan dat een kleine minderheid van de klanten niet helemaal overtuigd is van de geleverde kwaliteit.

Koop bij bol.com (€24.5)

 

 

 

 

Point-Virgule Bamboe

 

Met dit Point-Virgule vergiet uit bamboe heb jij er vanaf nu een degelijk keukentoestel bij. Doordat het product gemaakt is uit bamboe is het ook een heel ecologisch vergiet en daardoor misschien wel ideaal voor mensen die zoveel mogelijk milieubewust proberen te leven.

Het product heeft een ronde vorm en is bovendien blauw van kleur. Als je echt een hekel hebt aan afwassen dan ben je met dit product echt goed af. Doordat het in de vaatwasser kan, is het namelijk heel gemakkelijk te reinigen.

Uit de review bij dit product blijkt dat de koper echt heel tevreden is over de kwaliteit van dit product dat bovendien ook nog eens heel handig is in gebruik. De combinatie met het fraaie design zorgt ervoor dat het voor deze gebruiker echt om een topproduct gaat.

Tenslotte is er ook nog altijd de mogelijkheid om te kiezen voor het vergiet van het bekende merk Point-Virgule. Het vergiet is vervaardigd uit duurzaam en natuurlijk bamboe hout. Ben je ook benieuwd naar de mogelijkheden van dit product? Hieronder kun je een overzicht raadplegen van de kenmerkende eigenschappen ervan.

Voordelen
Ecologisch:

probeer je zo milieuvriendelijk te leven? Dan is het een groot pluspunt als je weet dat dit vergiet uit ecologisch bamboe hout vervaardigd is.

Design:

het vergiet wordt gekenmerkt door een standaard ronde vorm in combinatie met een blauwe kleur.

Onderhoud:

nadat je het vergiet gebruikt hebt, dan kun je het even snel afspoelen of gewoon in de vaatwasmachine plaatsen.

Nadelen
Te klein:

ondanks de vele positieve reacties is het natuurlijk altijd mogelijk dat dit vergiet, vooral voor grote gezinnen, misschien toch wel net iets te klein zal zijn.

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status