fbpx

Beste vergrootglas

Laatste update: 15.10.19

 

Vergrootglazen test van 2019

 

 

Vergrootglazen koopgids

 

Indien het niet meer zo makkelijk is om kleine lettertjes te lezen dan zou je eventueel een vergrootglas kunnen gebruiken. Er zijn veel goedkope vergrootglazen maar daarom zijn dit niet meteen de beste vergrootglazen. Het is bijvoorbeeld een goede aanbeveling om met een aantal factoren rekening te houden wanneer je een vergrootglas wilt aankopen. Denk maar aan het gebruiksgemak, de voordelen, het type, de prijs, de vergrotingsfactor, het doel en de opties ervan.

 

 

Het gebruiksgemak en de mogelijke voordelen

 

Een vergrootglas biedt uiteraard heel veel mogelijkheden en je kunt het in diverse situaties gaan gebruiken. In een contract of op de bijsluiter van een geneesmiddel staan vaak heel kleine lettertjes. Deze zijn niet altijd makkelijk te lezen. In zo een geval zou je kunnen gebruik maken van een degelijk vergrootglas. Uiteraard kun je een vergrootglas ook nog in heel wat andere situaties gebruiken.

Wanneer je bijvoorbeeld bepaalde micro organismen wilt bekijken in de geneeskundige sector dan is een apparaat met een sterk vergrootglas een goede aanbeveling. Het is wel duidelijk dat er dus heel wat diverse vergrootglazen bestaan. Dit is enerzijds wel goed maar anderzijds zorgt dit ervoor dat het niet zo eenvoudig is om op zoek te gaan naar het voor jou ideale vergrootglas.

 

 

Type vergrootglas en kenmerken

 

In je zoektocht naar het ideale vergrootglas zul je vrij snel zien dat er diverse mogelijkheden bestaan. Zo kun je kiezen voor een rond of een vierkant exemplaar. Een groot of een klein vergrootglas. Uit het ruime assortiment kunnen we toch een aantal vergrootglazen waarnemen. Zo zijn er bijvoorbeeld de vergrootkaarten. Deze zien er uit zoals een pinpas en zijn helemaal niet zo duur. Toch is een vergrootkaart niet zo goed van kwaliteit. Je kunt beter kiezen voor een vergrootglas die je rond je hals kunt hangen of een vergrootglas met een stevig handvat.

Verder zul je ook de leeslinialen tegenkomen. Deze vergrootglazen zijn langwerpig en volledig doorzichtig. Ze zijn ideaal wanneer jij bijvoorbeeld een boek of tijdschrift wilt lezen. Ze zorgen ervoor dat de regel vergroot wordt en duidelijk leesbaar wordt. Met een bladzijde vergroter haal je een vrij groot vergrootglas in huis. Dit exemplaar wordt gebruikt om een hele pagina groter en duidelijker leesbaar te maken. Tot slot kun je ook kiezen voor een vergrootglas dat op een staander staat.

Daarnaast zul je merken dat sommige vergrootglazen ook voorzien zijn van een extra lichtfunctie of een dubbele lens. Indien je kiest voor een vergrootglas met een lichtfunctie probeer dan vooral te letten op de exemplaren waarbij je de lichtfunctie kunt uit- en inschakelen. Dit is altijd handiger. Je hebt ook vergrootglazen die speciaal ontworpen zijn om deze op je computer of je laptop te installeren.

 

 

De vergrotingsfactor

 

Bij de aankoop van een vergrootglas is het ook belangrijk om rekening te houden met de vergrotingsfactor. Om de vergrotingsfactor te kunnen bepalen, moet je zelf even van te voren bedenken waarvoor je het vergrootglas precies wilt gebruiken. Het is namelijk zo dat wanneer je een sterk vergrootglas nodig hebt, de diameter van het glas ook een pak kleiner zal worden. Hoe sterker het vergrootglas hoe kleiner de middellijn.

Wanneer je dus op zoek bent naar een vergrootglas met een vergrotingsfactor van 4 x dan is een standaard exemplaar uitstekend. Indien je op zoek bent naar sterkere vergrotingen dan is het niet meer zo simpel om een standaard vergrootglas aan te kopen. Dan is het beter om een elektrisch vergrootglas te kiezen. Deze zijn iets duurder te betalen maar je kunt altijd letten op eventuele aanbiedingen.

 

 

De gebruiksomstandigheden

 

Verder is het ook een goed idee om even aandacht te schenken aan de gebruiksomstandigheden. Waarvoor wil je het vergrootglas gebruiken. Of beter gezegd, wat is het de rede dat je op zoek bent naar een vergrootglas. Wil je bijvoorbeeld liever een vergrootglas dat je zelf kunt vastpakken. Of heb je liever een exemplaar dat je gewoon op de tafel kunt plaatsen.

Er zijn ook heel wat exemplaren die je bijvoorbeeld aan de tafel of je bureau kunt bevestigen. Kortom er zijn dus heel wat elementen waar je op hoeft te letten. Maar indien je dit doet dan zul je merken dat je binnen de kortste keren een onvoorstelbaar handig vergrootglas kunt aankopen.

 

 

Budget

 

Net doordat er zoveel diverse vergrootglazen bestaan, is het normaal dat je ook meerdere prijscategorieën zult kunnen zien. Sommige vergrootglazen zijn echt een koopje terwijl je voor andere exemplaren dan weer wat duurder moet betalen. Toch is het belangrijk om eerst voor jezelf na te denken waar je naar op zoek bent. Ben je van plan om het vergrootglas veel te gebruiken of zo af en toe een keertje.

Het kan misschien ook helpen om even door de verschillende online beoordelingen van klanten te gaan. Daarin geven gebruikers vaak iets meer advies en informatie over een bepaalde product. Deze informatie kan jou misschien helpen om een goede keuze te maken. Door rekening te houden met promoties kun je ook altijd een leuke vergrootglas aanbieding tegenkomen. Probeer in elk geval zoveel mogelijk exemplaren met elkaar te vergelijken om vervolgens een keuze te maken.

 

 

Vergrootglas Reviews – Top 5

 

 

Soms is het niet altijd eenvoudig om de kleine lettertjes in een contract te lezen bijvoorbeeld of op een bijsluiter. Zeker niet voor mensen die al wat ouder zijn of personen die problemen hebben met de ogen. Een vergrootglas kan hierbij zeker soelaas bieden. Tegenwoordig bestaat er een heel ruim gamma en om jou wat te helpen, hebben wij een selectie gemaakt van 5 topproducten. We hebben ons hierbij laten leiden door het advies en de reviews van de klanten. Neem gerust een kijkje en kies er het beste vergrootglas uit.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

AA Commerce Loupe Lamp super

 

Met dit vergrootglas zit je zeker en vast altijd goed en bovendien hoef je er niet eens zoveel budget voor te voorzien. Het vergrootglas beschikt over een dubbele lens en is zelfs voorzien van licht door middel van ledlampjes.

De lenzen zijn vervaardigd uit hoogwaardig gehard glas. Toch weegt het apparaatje bijzonder licht waardoor het eenvoudig is om mee te werken. Het ergonomische handvat zorgt voor nog net dat tikkeltje meer comfort. Er is ook een schakelaar voorzien waarmee je de verlichting kunt aan- en uitschakelen.

Dit vergrootglas met licht kan bij de meeste gebruikers op heel wat bijval rekenen. Voor de meeste kopers is het van een goede kwaliteit en biedt het niet alleen een schitterende vergroting maar ook een uitstekende verlichting. Dit zou zomaar eens een vergrootglas aanbieding kunnen zijn.

 

Koop bij bol.com (€14.95)

 

 

 

 

Maped Office Ergologic

 

Dit model van Maped Office zul je zeker tussen de goedkope vergrootglazen kunnen spotten omwille van de lagere prijs. Ideaal als je dus liever niet zoveel geld wenst uit te geven aan een degelijk vergrootglas.

Het vergrootglas is zowel geschikt voor volwassenen alsook voor kinderen doordat het heel eenvoudig en handig te gebruiken is. Het kan de kleine lettertjes van een contract of bijsluiter tot 3 maal toe gaan vergroten. Het handvat is bovendien heel ergonomisch en zorgt niet alleen voor meer comfort maar ook voor een betere grip.

We merken uit de reacties dat het hier echt wel eens om een topproduct zou kunnen gaan. Werkelijk alle gebruikers zijn helemaal tevreden over de goede kwaliteit en het leuke ontwerp. Bovendien ligt het goed in de hand en is het praktisch in gebruik.

 

Koop bij bol.com (€8.9)

 

 

 

 

Velleman Derde Hand

 

Dit apparaatje van het bekende merk Velleman biedt echt heel wat mogelijkheden aan en dit tegen een relatief lage prijs.

Het product wordt ook wel eens de „Derde Hand” genoemd omdat het niet alleen over een vergrootglas beschikt maar ook nog eens over een lamp en zelfs een soldeerbouthouder. Het is dus eigenlijk een 3 in 1 apparaatje.

We merken dat de overgrote meerderheid van de gebruikers echt laaiend enthousiast is over dit product. De meesten vinden het niet alleen handig in gebruik maar ook heel erg duurzaam en degelijk. Indien er één minpuntje gegeven mag worden, dan had er toch ook een schoonmaakdoekje in de verpakking kunnen zitten.

 

Koop bij bol.com (€19.28)

 

 

 

 

Velleman Bureaulamp Led

 

Net zoals het vorige product is ook dit vergrootglas afkomstig van het bekende merk Velleman. Eigenlijk is het eerder een bureaulamp dat is uitgerust met een vergrootglas. Ideaal ook voor studerende jongeren.

Dit product heeft een witte kleur en past daardoor vrijwel in elk interieur. Het is wel belangrijk om te weten dat je de lamp helemaal niet kunt dimmen. Er is namelijk geen dimfunctie voorzien.

Toch merken we dat werkelijk alle kopers laaiend enthousiast zijn over de aankoop van dit leuke vergrootglas. Een aantal gebruikers vinden dit product van een degelijke kwaliteit getuigen terwijl andere klanten dan weer versteld staan van de voordelige prijs ervan. Haast je dus zeker naar de winkel want misschien zou dit wel eens het vergrootglas kunnen zijn dat volledig aan je verwachtingen voldoet.

 

Koop bij bol.com (€45.64)

 

 

 

 

Able2 Ergovita Vergrootglas nekmodel

 

Indien je besluit dit product van able2 – Ergovita aan te kopen dan zul je versteld staan van de mooie prijs ervan. Je zult het namelijk zeker en vast tussen de goedkope vergrootglazen kunnen spotten. Dit vergrootglas is niet alleen ideaal voor volwassen maar kan ook probleemloos door kinderen worden gebruikt.

Het vergrootglas is bevestigd aan een koordje dat je om je nek hoeft te dragen. Het onderstel van het vergrootglas wordt dan eenvoudigweg tegen het lichaam geplaatst. Op die manier heb je je handen vrij om dingen te lezen of andere activiteiten uit te voeren. Het onderstel is voorzien van rubberen voetjes waardoor het apparaat niet kan verschuiven.

Op dit moment zijn er nog maar 3 reviews geplaatst die allemaal heel positief zijn. Iedereen is overtuigd van de goede kwaliteit en de mooie vormgeving van dit product.

 

Koop bij bol.com (€26.95)

 

 

 

 

Leave a Reply

avatar
  Subscribe  
Notify of
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (2 votes, average: 5.00 out of 5)
Loading...
DMCA.com Protection Status