Beste wasmachine

Laatste update: 14.07.20

 

Wasmachines test van 2020

 

Bepaalde toestellen zijn ondertussen zodanig onmisbaar geworden dat bijna iedereen ze in huis heeft. Denk maar aan een degelijke wasmachine. Het feit dat er zoveel verschillende modellen bestaan, maakt het uiteraard niet eenvoudig om een keuze te maken. Daarom willen wij jou graag helpen. Wij hebben een onderzoek gedaan naar de 3 beste wasmachines van het moment. Zo zijn we onder andere uitgekomen bij de Samsung WF70F5ECQ4W wasmachine die over een wascapaciteit beschikt van ruim 7 kilogram. Daardoor is dit apparaat vooral ideaal voor iets kleinere wasjes te doen. Ook met de Bosch WNAT323471 wasmachine mag je zeker zijn van een meer dan degelijk toestel. Net zoals het voorgaande apparaat beschikt ook deze wasmachine over een totale capaciteit van maar liefst 7 kg.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wasmachines koopgids

 

Een wasmachine is een onmisbaar apparaat in een woning. Zo hoef je je vuile was niet met de hand schoon te maken en wacht je gewoon een paar uur totdat de machine je kleding heeft gewassen. Natuurlijk kun je niet zomaar de eerste de beste wasmachine kopen. Je moet met enkele belangrijke kenmerken rekening houden zoals het type wasmachine, het geluid, het vulgewicht, de energieklasse en het toerental.

Soorten wasmachines

 

Een voorlader is een wasmachine waarvan de deur aan de voorkant zit. Deze wasmachines kun je makkelijk onder het aanrecht plaatsen of je kunt op de machine zelf nog een andere machine zetten zoals een droger. De grootte van de deur verschilt per model en hangt af van je eigen voorkeur. Het nadeel van een voorlader is dat je altijd moet bukken om de was in de machine te plaatsen of het eruit te halen.

De bovenlader moet je langs de bovenkant vullen met was. Dit type kun je eenvoudig in een kleine ruimte zetten want je hebt geen ruimte nodig om de deur langs de zijkant te openen. Het nadeel is dat je deze wasmachine niet onder het aanrecht kunt plaatsen en je kunt ook niets op het apparaat zelf zetten. Over het algemeen zijn deze machines minder breed dan voorladers.

Je kunt ook nog kiezen voor een wasmachine die wassen en drogen combineert. Het nadeel is dat deze machines meer water gebruiken en dat je ze niet volledig mag vullen.

 

 

Geluid en toerental van de wasmachine

 

Het geluid van een wasmachine wordt veroorzaakt door de motor. Dit is te wijten aan een bepaald mechanisme die gebruikt wordt om de motor aan te drijven. Een wasmachine met een motor die koolborstels gebruikt is een stuk luider dan een model met een koolborstelloze motor.

Je kunt deze beter voor de tweede optie kiezen zodat je geen last hebt van teveel geluid in je huis. Je zult er de buren ook minder mee storen. Een extra voordeel is dat de motor minder vlug zal slijten.

Het toerental is een indicatie om te weten hoe goed de wasmachine je kleding kan drogen. Meestal ligt het toerental van een wasmachine tussen 1200 en 1800 toeren. Als je een zo droog mogelijke was uit de machine wilt halen dan moet je kiezen voor een model met een zo hoog mogelijk toerental. De was zal nooit volledig droog zijn maar je zult het minder lang moeten laten drogen in de buitenlucht.

 

 

De energieklasse van het apparaat

 

De energieklasse geeft aan hoe zuinig de wasmachine is. Als je zo weinig mogelijk extra kosten wilt maken dan kun je best kiezen voor een toestel dat beschikt over een A+++ energieklasse. Deze apparaten verbruiken de minste energie en zorgen dus voor een lagere elektriciteitsrekening op het einde van de maand.

De minst zuinige machines worden beoordeeld met energieklasse D en zijn gelukkig niet veel meer te vinden. De meeste machines die verkocht worden hebben tenminste energieklasse A+.

Je kunt ook nog besparen op water door een wasmachine te kopen met een eco functie. Met deze functie kun je minder lang wassen en gebruikt het programma ook minder water maar de resultaten blijven toch goed. Je kunt ook zoeken naar een model met een Eco Bubble programma. Eco Bubble gebruikt lagere temperaturen om te wassen met dezelfde uitstekende resultaten.

De meeste apparaten beschikken over de mogelijkheid om slechts een halfvolle machine te wassen. Je kunt dan een knop indrukken die machine slechts voor de helft met water vult.

Het vulgewicht

 

Hoewel we dit nu pas bespreken is het toch één van de belangrijkste punten. Het vulgewicht van een wasmachine wordt aangeduid in kg en bepaalt de hoeveelheid kleding die je in het apparaat kunt steken. Als je een gezin hebt dan is het een aanbeveling om een wasmachine te kopen met een hoog vulgewicht.

Een bovenlader heeft meestal een lager vulgewicht omdat ze een compacter formaat hebben dan een voorlader. Ze zijn daarom geschikt voor kleinere gezinnen of koppels. Een grote wasmachine heeft meer water nodig om je was schoon te krijgen. De meeste apparaten hebben een vulgewicht van 7 of 8 kg. Het hangt ook af van hoeveel keer per week je wilt wassen. Een koppel zal misschien maar één keer per week moeten wassen maar een gezin minimum twee keer per week.

Vergelijk de voor- en nadelen van enkele apparaten voordat je een beslissing neemt zodat je de beste aanbieding kunt kopen. Je mag niet te vlug beslissen want met een beetje geduld is het mogelijk dat je interessante promoties vindt.

 

 

Wasmachine reviews – top 5

 

 

Voor schone kleding heb je zeker een goede wasmachine nodig. Een apparaat dat het grofste vuil kan verwijderen, maar jouw wasgoed toch niet beschadigt. Van huis- tot werkkleding, van ondergoed tot sokken en met het beste resultaat voor elk wasgoed. Bekijk de opties hieronder en kies voor de beste wasmachine.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Samsung WF70F5ECQ4W

 

De Samsung WF70F5ECQ4W Eco Bubble heeft een wascapaciteit van 7 kg en werkt het best voor kleine wasjes.

Dit product heeft een speciale drumtrommel die ervoor zorgt dat je kleren mooi en zacht blijven en ook hun eigen kleur behouden. Ook heeft het een eco bubble motor die zorgt voor een snellere opname van schuim en een betere schoonmaak van de kleding.

Als je naar de prijs van dit product kijkt, dan lijkt het wel op een wasmachine aanbieding en dat kun je merken aan de reviews van de meeste gebruikers. Zij zijn tevreden met dit product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik.

Dit product heeft ook een goede prijs. Enkele minpunten voor sommige gebruikers zijn dat de was een andere geur krijgt door het Eco Bubble systeem en dat het wasprogramma niet onderbroken kan worden.

Als je op zoek gaat naar een degelijke wasmachine dan kun je altijd dit toestel van Samsung tegenkomen. Aan de vele positieve online reviews te zien, zouden we het zeker tot de populairste toestellen kunnen rekenen. Dit komt omdat Samsung voor velen ook als het beste merk beschouwd wordt op het gebied van elektronische huishoudtoestellen.

Voordelen
Energiezuinig:

dit toestel beschikt over het energielabel A+++ waardoor je er zeker van mag zijn dat het een erg zuinig apparaat is.

Kracht:

het is een bijzonder krachtig toestel dat over een toerental van 1400 tpm beschikt. Je zult merken dat je was er zo goed als droog uitkomt.

Eco bubble motor:

dankzij de eco bubble motor wordt het schuim veel sneller opgenomen en de kleding dus ook veel efficiënter schoongemaakt.

Nadelen
Matige kwaliteit:

een enkele gebruiker vindt het best wel jammer dat het wasprogramma helemaal niet onderbroken kan worden.

Geur:

een andere koper merkt op dat de was achteraf toch best anders ruikt door het eco bubble systeem.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Bosch WNAT323471

 

De Bosch WNAT323471 serie 6 EcoSilence heeft een efficiënte motor die dit product extreem stil laat draaien. Dankzij de slim programma opties wast deze wasmachine voor 50% zuiniger.

Het heeft een vulgewicht van maximaal 7 kg en een anti-allergie wasprogramma voor gevoelige huid. Tijdens het programma kun je was toevoegen door op de pauzeknop te drukken. Dit product heeft ook een zelfreinigende wasmiddellade en voor de veiligheid van het kind krijg je er een kinderslot bij die op de deur geplaatst kan worden.

Voor de meeste gebruikers is dit een top product, want het is van goede kwaliteit en het is eenvoudig in gebruik. Ook is deze wasmachine stil en heeft het een goede prijs.

Verder heeft het veel programma’s en het past precies, daarom geven zij positief advies voor dit product. Voor enkele kopers is deze wasmachine prijzig en het is niet echt stil.

Ook Bosch behoort zeker en vast tot de bekende en gewaardeerde merken. Een wasmachine van Bosch mocht dan ook zeker niet ontbreken in de lijst. Ook hier merken we hoofdzakelijk positieve reacties van klanten op. Dit ondanks het feit dat het niet meteen één van de meest goedkope wasmachine is.

Voordelen
Toerental:

met deze wasmachine haal je een bijzonder krachtig apparaat in huis dat over een toerental beschikt van maar liefst 1600 tpm.

Zuinig:

het is een bijzonder zuinig toestel en dit kun je zien aan het energielabel A+++ waarover het beschikt.

Handig in gebruik:

deze wasmachine biedt de mogelijkheid om tot wel 7 kg wasgoed tegelijk te wassen. Verder is het toestel ook voorzien van een handige waterbeveiliging.

Nadelen
Toerental:

voor één enkele koper is het toerental veel te hoog. Een hoog toerental zorgt namelijk voor iets meer kreuken en dus ook meer strijk.

Koop bij bol.com (€549)

 

 

 

 

Miele WDA 211 WPM

 

De Miele WDA 211 WPM BE wasmachine heeft een wascapaciteit van 7 kg en het heeft een voorprogrammering tot 24 uur. Dit product heeft een totaal van 12 programma’s en een unieke Miele-kwaliteit die een lange levensduur garandeert.

Het is dankzij het Watercontrol-systeem beveiligd tegen waterschade en met de SoftCare-trommel is je kleding ook beschermd. Dit product detecteert ook waterlekkages en het is aan de voorzijde geëmailleerd zodat het corrosie-, zeep-, kras- en zuurbestendig is.

Gezien de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope wasmachines. Toch raden alle 3 gebruikers dit product aan op enkele minpunten na. Voor deze kopers is dit product eenvoudig te bedienen en heeft het genoeg keuze aan programma’s.

Voor één gebruiker is het wennen aan de programma’s, omdat die verschillen van de vorige machine en de machine is niet erg stil.

Op het gebied van wasmachines en degelijkheid is Miele zeker en vast enorm bekend onder het grote publiek. Met dit model haal je dan volgens de gebruikers ook een heel duurzaam en kwalitatief sterk product in huis. Laten we daarom even kijken naar de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van dit apparaat.

Voordelen
Zuinig:

doordat het apparaat over een energielabel A+++ beschikt, werkt het ook bijzonder zuinig. Dit is ideaal voor mensen die heel milieubewust proberen te leven.

Toerental:

het is een vrij krachtig toestel dat bijzonder krachtig en goed centrifugeert aan 1400 tpm.

Handig in gebruik:

je kunt je was tot wel 24 uur op voorhand programmeren. Verder kun je kiezen uit 12 verschillende wasprogramma’s en is er een waterbeveiligingssysteem voorzien.

Veilig:

het toestel is aan de voorkant ook helemaal geëmailleerd. Op die manier is het niet alleen zuurbestendig maar ook nog eens corrosie-, zeep- en zelfs krasbestendig.

Nadelen
Duurtijd:

een enkele koper laat weten dat zo goed als alle wasprogramma’s toch een behoorlijk lange duurtijd hebben.

Lawaai:

een andere gebruiker vindt dan weer dat de wasmachine toch wel bijzonder veel lawaai maakt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

AEG L6FB86IW

 

De AEG L6FB86IW 6000 serie ProSens bespaart water en beschermt je kleding. Deze wasmachine heeft 10 programma’s en een digitaal scherm waarvan je de instellingen kunt aflezen.

Ook heeft dit apparaat verschillende opties voor elke soort stof zodat je kleding zo lang als mogelijk meegaat. Met de moderne technologie is deze wasmachine ook energie- en waterbesparend. Deze technologie is afgestemd op wat in de wasmachine zit om de minimale tijd te gebruiken met het beste resultaat.

Voor deze wasmachine zijn er zowel positieve als negatieve beoordelingen geplaatst. De meeste gebruikers zijn tevreden met dit product, want het is stil en het heeft een grote laadcapaciteit. Het is ook duurzaam en het heeft een mooi design.

Daarnaast is het van goede kwaliteit en het is een voordelige koop. Eén koper vindt het minder dat de optie voor 1400 tpm niet aanwezig is.

Indien deze wasmachine van AEG volledig aan jouw verwachtingspatroon voldoet dan zul je toch net iets meer budget hoeven te voorzien. Het is niet meteen het meest goedkope toestel alhoewel het ook zeker niet het duurste model is. Net zoals alle voorgaande wasmachines is ook dit model bijzonder energiezuinig en beschikt het over het energielabel A+++.

Voordelen
Wascapaciteit:

in vergelijking met de andere wasmachines die we besproken hebben, heeft dit model een wascapaciteit van maar liefst 8 kg.

Toerental:

dit model beschikt over een krachtig centrifugeer systeem van maar liefst 1600 tpm. Daardoor zullen je kleren zo goed als droog uit de wasmachine komen.

Nadelen
Prijskaartje:

een enkele koper laat weten dat de aankoopprijs van het toestel toch wel behoorlijk hoog ligt.

Wasprogramma:

de wasprogramma’s duren volgens sommige gebruikers toch wel heel erg lang.

Koop bij bol.com (€479)

 

 

 

 

Indesit ITW E 71252

 

De Indesit ITW E 71252 W EU wasmachine met bovenlader past vanwege zijn slanke bouw het best in smalle ruimtes. Dit product heeft een laadvermogen van 7 kg en het beschikt over 18 wasprogramma’s.

Het is een aanrader voor mensen met een klein huishouden en komt meegeleverd met een instructie handleiding. Deze wasmachine heeft een koolborstel motor die voor een duurzame, stille en ook voor een zuinige was zorgt met een startuitstel functie tussen 1 en 23 uur.

Voor dit product is er slechts één beoordeling gegeven. Deze gebruiker is tevreden met dit product op enkele minpunten na, want de machine voldoet wel aan de eisen en het geeft een prima wasresultaat.

Echter vindt deze gebruiker dat de wasmachine voor een bovenlader zwaar is en dat het meegeleverde instructieblad niet geseald is waardoor het in vochtige ruimtes minder bruikbaar is.

Indien je op zoek bent naar een nieuwe wasmachine maar je daar liever niet zoveel geld wenst aan te spenderen dan kun je misschien even de tijd nemen om dit model van Indesit te bekijken. Het is misschien niet meteen één van de bekende merken maar toch merken we heel tevreden klanten op. Het lijkt ons dan ook zeker de moeite waard om de eigenschappen van het apparaat eens te bestuderen.

Voordelen
Prijskaartje:

als we het vergelijken met de andere toestellen uit onze lijst dan beschikt deze wasmachine wel degelijk over de laagste prijs.

Zuinig:

het apparaat is voorzien van het energielabel A en is dus vrij zuinig.

Handig in gebruik:

het is een compacte wasmachine met een capaciteit van 7 kg en een maximaal toerental van 1200 tpm.

Nadelen

We merken dat alle kopers laaiend enthousiast zijn over deze wasmachine en enkele gebruikers raden dit model ook aan. Dit maakt het er voor ons niet eenvoudiger op om eventuele nadelen bloot te leggen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status