5 Beste Waterontharders Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Waterontharders – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Een waterontharder is best wel handig omdat het ervoor zorgt dat kalkaanslag zo goed als geen kans meer krijgt. En wanneer er minder tot geen kalk aanwezig is, dan zullen de toestellen ook veel langer kunnen meegaan. Kortom, een degelijke en duurzame waterontharder is de investering meer dan waard. Maar wat is nu de beste waterontharder? Wij zijn alvast op onderzoek gegaan en zetten de 3 best beoordeelde producten hieronder even op een rijtje. Zo blijkt de Alpine New Generation alvast een goede aankoop te zijn. Bovendien is het product ook nog eens ISO-gecertificeerd. Je zou natuurlijk ook kunnen opteren voor de CalConditioner CC750 waterontharder. Zo creëer je drinkbaar water en zul je merken dat het water om je te wassen ook veel zachter aanvoelt en bovendien de kans op eventuele huidirritaties aanzienlijk doet verminderen.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Waterontharders koopgids

 

Een waterontharder kan jou de mogelijkheid bieden om kalk aan te pakken en in de toekomst te voorkomen. Het is natuurlijk wel belangrijk dat je niet meteen voor één van de goedkope waterontharders kiest, maar eerst zoveel mogelijk producten met elkaar probeert te vergelijken. Het is een aanbeveling om hierbij rekening te houden met het nut, de plaatsing, het formaat en de extra kenmerken en mogelijkheden ervan. Op die manier is het eenvoudiger om een keuze te maken uit de beste waterontharders. Houd daarnaast ook zoveel mogelijk rekening met mogelijke aanbiedingen.

 

 

Wat is een waterontharder en het nut ervan

Misschien heb je er wel al eens van gehoord van een waterontharder maar weet je niet precies wat het is. Het is natuurlijk wel belangrijk om te weten wat een waterontharder nu precies doet alvorens je het gaat aankopen. Een waterontharder zal er eigenlijk gewoon voor zorgen dat het water opnieuw veel zachter gaat worden. Hierbij blijven alle nodige vitaminen en noodzakelijke mineralen wel allemaal behouden. Daardoor kan een waterontharder bijvoorbeeld werkelijk ideaal zijn als je een toestel hebt dat is aangetast door kalk.

Wanneer je toestel hebt met bijzonder veel kalkaanslag dan zal dat op termijn ook hogere energiekosten met zich gaan meebrengen. Naast de hoge energiekosten zal een apparaat dat is aangetast door de kalk ook minder lang meegaan en dus helemaal niet duurzaam zijn. Met behulp van een waterontharder kun je het water in het toestel terug zachter maken en de kalk laten oplossen. Door de waterontharder regelmatig te gebruiken of in te bouwen, kun je kalkaanslag zelfs voorkomen.

 

Extra kenmerken en budget

In je zoektocht naar de geschikte waterontharder zul je merken dat er heel wat verschillende producten op de markt gebracht zijn. Zo heb je hele dure waterontharders en je hebt de goedkope varianten. Wij raden jou aan om vooral te kijken naar de bestanddelen en de extra kenmerken en mogelijkheden die de waterontharder te bieden heeft. Dit is veel beter dan te oordelen op basis van de prijs van het product. Bovendien kun je gewoon op elk moment wel een waterontharder aanbieding tegenkomen.

Het is altijd een goed idee om een waterontharder in huis te halen die het ISO keurmerk bezit. Dankzij het ISO certificaat kun je er helemaal zeker van zijn dat je met dit product echt een uitstekende waterontharder aankoopt. Op die manier kun jij je douche of je badkraan weer helemaal ontkalken. Doordat er geen kalk meer in het water terechtkomt, zal het water ook zachter aanvoelen en geen irritaties meer opwekken. Sommige ontharders zijn bijzonder eenvoudig te installeren terwijl anderen iets meer techniek vereisen. Dan zijn er ook nog de modellen waarbij je het volume kunt regelen en er zelfs een dubbele overloopbeveiliging en een vlotter wordt meegeleverd.

 

De plaats en de maat van de waterontharder

Het lijkt misschien heel onbenullig maar het is toch ook wel belangrijk om even stil te staan bij de maat van de waterontharder. Zo heb je een aantal grotere toestellen maar er zijn ook compacte waterontharders op de markt gebracht. De correcte maat van het toestel is in de eerste plaats afhankelijk van het volume water dat er op een dagelijkse basis thuis wordt gebruikt. Indien je gezin uit slechts 2 leden bestaat dan zal de hoeveelheid water uiteraard lager zijn dan een gezin van 6. Dit wil ook zeggen dat je dan een kleinere waterontharder kunt aankopen.

Verder zal de maat van de waterontharder ook min of meer gaan samenhangen met de beschikbare plaats. Indien je van plan bent om de reeds aanwezige waterontharder gewoon te vernieuwen, dan is het maar logisch dat de nieuwe waterontharder op dezelfde plaats als de vorige komt te staan. Stel dat je nog helemaal geen waterontharder hebt staan, maar er toch een wilt toevoegen dan kun je ongeveer kiezen. Wij raden jou aan om de waterontharder niet meteen in het zicht te plaatsen maar toch voldoende dicht tegen het sanitaire systeem. Een kelder of een garage zou een goede optie kunnen zijn.

 

 

Installatie

Eenmaal je bepaald hebt waar je de waterontharder wilt plaatsen, dan is het belangrijk om ook even stil te staan bij de installatie ervan. Zoals eerder al vermeld werd, zijn de meeste ontharders vrij snel en eenvoudig te plaatsen. Andere apparaten vereisen echter iets meer techniek. In de eerste plaats is het van groot belang om het water in je huis helemaal te gaan afsluiten. Zo kun je op een veilige manier aan het installatieproces gaan beginnen.

Schakel verder ook alle andere stroombronnen vooral wanneer deze aan het warmwatersysteem gekoppeld zijn. Tijdens het installeren zul je de koperen buis die ervoor zorgt dat het water naar de bypassklep wordt gevoerd, hoeven aan te sluiten. Dit doe je het best door middel van een speciale sleutel waarmee je moeren gemakkelijk kunt aandraaien. Houd er rekening mee dat je de moeren niet te strak vast draait.

 

5 Beste Waterontharders (Reviews) van 2020

 

Te veel kalkaanslag kan zorgen voor extra energiekosten maar zorgt er ook voor dat bepaalde installaties veel vlugger kapot gaan. Om dit te voorkomen kun je een waterontharder kopen zodat het water zachter wordt maar toch alle vitaminen en mineralen behoudt. Wij hebben een top vijf samengesteld op basis van de reviews van andere kopers zodat je er enkel nog de beste waterontharder uit moet kiezen.

 

1. Waterontharder XL new generation

 

De New Generation waterontharder is ISO-gecertificeerd en zorgt ervoor dat je geen last meer hebt van kalk. Je merkt meteen de resultaten naar de installatie van het toestel. Na het nemen van een douche zullen je huid en je haar veel zachter aanvoelen. Je zult ook veel minder last hebben van irritaties.

Het water heeft ook een betere smaak wanneer je het drinkt en de douche of het bed worden veel minder vlug vuil. Het apparaat verwijdert zelfs de oude kalkaanslag. Je kunt het apparaat in slechts 5 minuten installeren en als je niet tevreden bent over de werking kun je voor het verloop van 120 dagen je geld terugvragen.

Tot nu toe is er nog maar één review geplaatst, toch is de koper helemaal tevreden over de uitstekende werking van het apparaat. De resultaten zijn verbluffend want het toestel zorgt voor een vele betere kwaliteit van het water.

Ben je op zoek naar een degelijke en duurzame waterontharder? Dan kun je misschien alvast even dit product van New Generation bekijken. Er zijn heel wat gebruikers die zweren bij dit merk en het dan ook als veruit het beste merk beschouwen. Toch is het altijd handig om de voor- en nadelen even tegenover elkaar af te wegen.

Voordelen
ISO-gecertificeerd:

het grote pluspunt van deze waterontharder is dat het product volledig ISO-gecertificeerd is. Het is dus getest en volledig goedgekeurd.

Gebruiksgemak:

het is een bijzonder handig en degelijk product dat vrijwel meteen effect zal hebben. Zo kun je genieten van vers en zuiver drinkwater en proper water tijdens het douchen.

Installatie:

je zult merken dat de waterontharder bijzonder makkelijk en snel te installeren is. Zo heb je het klusje in amper 5 minuten al geklaard.

Nadelen
Budget:

jammer genoeg is het niet meteen de waterontharder met de laagste prijs en zul je dus toch net iets meer budget hoeven te voorzien.

Koop bij bol.com (€395)

 

 

 

 

2. CalConditioner Waterontharder CC750

 

Als je wilt genieten van lekker drinkwater en zacht water om je te douchen, dan is de CalConditioner de ideale oplossing. Het apparaat voorkomt kalkaanslag en verwijdert bestaande kalkaanslag maar behoudt de mineralen in het water. De CC750 is perfect voor kleine huizen, voor een grotere woning koop je beter de CC1500.

Je kunt dit toestel heel eenvoudig aan je waterleiding bevestigen zonder de nood aan gereedschap. Het apparaat begint meteen te werken en zorgt ervoor dat er geen kalkdeeltjes meer aan de leidingen blijven plakken. Op lange termijn zul je besparen op energiekosten en je helpt er ook nog eens het milieu mee.

De beoordeling toont aan dat de koper tevreden is over de aankoop van het product. Vooral de gunstige prijs-kwaliteitverhouding is een groot pluspunt. Het apparaat werkt perfect en de leidingen lopen niet meer vast door teveel kalkaanslag.

Indien je op een appartementje woont dan kun je ook gewoon opteren voor de CalConditioner CC750. Het is een efficiënte waterontharder die meteen in werking zal treden zodra je deze installeert. Kortom, een degelijk product en zeker de moeite waard om de kenmerken even van naderbij te bekijken.

Voordelen
Handig in gebruik:

dit product zal op een eenvoudige manier kalkaanslag verminderen maar ook de reeds aanwezige kalkaanslag gaan verwijderen. Hierbij gaan de mineralen die in het water aanwezig zijn, helemaal niet verloren.

Installatie:

het toestel is makkelijk en snel te installeren. Je hoeft dus niet speciaal een professioneel iemand te laten komen.

Nadelen
Kleine huizen:

het is belangrijk om te weten dat deze waterontharder juist voldoende krachtig is om te gebruiken in appartementen of kleine huizen. Indien je over een grote woning beschikt dan is dit product minder aan te raden.

Koop bij bol.com (€129)

 

 

 

 

3. CalConditioner Waterontharder CC1500

 

Zoals we hebben aangegeven bij het vorige product, is de CC1500 geschikt voor grotere woningen. Het apparaat verwijdert kalkaanslag maar behoudt de mineralen in het water zodat je kunt genieten van lekker drinkwater. Je zult op lange termijn ook besparen op je energiefactuur.

Nieuwe kalkaanslag wordt voorkomen van zodra het apparaat wordt geïnstalleerd. Het toestel is duurzaam en is ook goed voor het milieu. Het toestel zorgt voor een langere levensduur van je apparaten en voorkomt reparaties.

De koper die een beoordeling heeft geplaatst over deze waterontharder aanbieding geeft positief advies. Het apparaat is makkelijk om te installeren en doet uitstekend zijn werk. Je zult veel minder last hebben van kalkaanslag en de kwaliteit van het drinkwater zal een stuk beter zijn.

Net zoals het vorige product zul je merken dat ook deze waterontharder geleverd wordt door het bekende merk CalConditioner. Deze CC1500 is bovendien nog iets krachtiger in vergelijking met het vorige product en daardoor vooral ideaal om te plaatsen in iets grotere woningen.

Voordelen
Gebruiksgemak:

reeds aanwezige kalkaanslag wordt vrijwel meteen verwijderd en vorming van nieuwe kalkaanslag wordt voorkomen. Verder blijven de mineralen die in het water zitten, behouden.

Duurzaam:

deze waterontharder is ondanks de kracht toch behoorlijk energiezuinig en duurzaam. Dat is een voordeel want op die manier kun je toch wat meer energie proberen te besparen.

Kostenplaatje:

vanwege het voordelige prijskaartje zul je deze waterontharder vast en zeker tussen de goedkope producten kunnen spotten. Ideaal als je liever niet zoveel geld wenst uit te geven of wanneer je over een beperkt budget beschikt.

Nadelen

Tot op heden zijn er alleen maar positieve online beoordelingen bij het product geplaatst. Dit maakt het voor ons natuurlijk wel een pak moeilijker om jou verder advies te geven over de nadelen van dit product.

Koop bij bol.com (€179)

 

 

 

 

4. Waterontharder All-In-One XL

 

Voor personen die weinig geld willen uitgeven en liever goedkope waterontharders kopen is dit het perfecte product. De All-in-one XL past de kristalstructuur van het water aan zodat de kalkdeeltjes zich niet vasthechten aan de leidingen. Dit zorgt voor beter werkende apparaten en minder energiekosten.

Het toestel is zowel geschikt voor particulieren als bedrijven en zorgt ervoor dat de gezonde mineralen in het water blijven. Voordelen van een waterontharder zijn dat het water veel sneller opwarmt en dat je tot wel 50% minder energie gebruikt. De douchecabine zal ook veel minder vlug vuil worden.

De kopers zijn tevreden over de voordelige effecten. Je huid voelt zachter aan en je hebt geen last meer van kalkstrepen in de badkamer. Bovendien is het apparaat goedkoop en makkelijk om te installeren. Het werkt meteen en je zult veel energiekosten besparen.

Wanneer je kiest voor de All-In-One XL waterontharder dan kies je niet alleen voor kwaliteit en degelijkheid maar ook voor duurzaamheid en betaalbaarheid. Kortom, wat wil je nog meer? Ben je ook benieuwd naar de verschillende kenmerkende eigenschappen van het product? Neem dan hieronder alvast een kijkje.

Voordelen
Kostenplaatje:

in vergelijking met de andere 4 producten uit onze lijst, kunnen we duidelijk stellen dat deze waterontharder over de laagste prijs beschikt en daardoor misschien wel tot de populairste producten behoort.

Werkwijze:

het is een degelijk product dat op een eenvoudige manier de kristalstructuur van het water zal gaan wijzigen en aanpassen. Op die manier is er minder tot geen kans op kalkaanslag.

Gebruiksgemak:

het product zorgt niet alleen voor kalk vermindering of het voorkomen van kalkaanslag maar zorgt daardoor ook voor beter werkende toestellen en apparaten. Dit heeft dan als positief effect minder energieverbruik en dus ook een lagere energierekening.

Nadelen
Prijzig:

slechts een enkele koper vindt de prijs van het product toch nog steeds te hoog.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de gebruikers is niet helemaal overtuigd van de werking en de kwaliteit van deze waterontharder.

Koop bij bol.com (€119)

 

 

 

 

5. Waterontharder Duo Volume 10L Fleck 5600SXT

 

Deze ontharder is geschikt voor huishoudens van 1 tot 4 personen en wordt geleverd met een digitale volumesturing. Je ontvangt meteen twee producten bij de bestelling van elk een ander volume. Het apparaat beschikt over een dubbele overloopbeveiliging met een vlotter.

Bovendien ontvang je ook een kalkmetingsset. Dit product is tot op heden nog niet beoordeeld geweest door eerdere kopers. Wegens een gebrek aan reviews kunnen we je geen advies geven over deze waterontharder aanbieding.

Het is mogelijk dat kopers dit product nog niet gekocht hebben vanwege de hoge prijs. Als jij dit product koop laat dan een beoordeling achter om andere kopers te helpen.

Tenslotte is er nog de Fleck 5600SXT waterontharder. Ideaal voor gezinnen die uit maximaal 4 personen bestaan. Het is een handig product dat meteen zorgt voor minder kalkaanslag. Met als aangenaam gevolg dat de apparaten beter zullen functioneren en de energiekosten lager zullen zijn.

Voordelen
Accessoires:

bij de aankoop van de waterontharder dan krijg je er meteen een set van 2 producten toegestuurd met daarbij een digitale volumesturing. Verder krijg je er ook een betrouwbare kalkmetingsset bij.

Installatie:

de waterontharder is voorzien van een dubbele overloopbeveiliging die is uitgerust met vlotter en is makkelijk en in een mum van tijd te installeren.

Nadelen
Prijskaartje:

het is niet meteen het toestel met de laagste prijs en het is mogelijk dat dit een struikelblok is voor sommige klanten.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status