Beste waterpomp

Laatste update: 03.06.20

 

Waterpompen test van 2020

 

Een krachtige en duurzame waterpomp kan ervoor zorgen dat je water op een makkelijke en snelle manier kunt wegpompen. Dit kan handig zijn in tal van situaties. Of je nu gewoon je vijver of zwembad wilt leegpompen, of wanneer je kelder onder water is gestroomd door de hevige regenval. Om het voor jou allemaal wat makkelijker te maken, zijn we alvast even gaan uitzoeken wat nu precies de 3 beste waterpompen zijn. Indien je toch wat meer richtlijnen wenst dan kun je daarvoor altijd terecht in onze koopgids. Het onderzoek heeft aangetoond dat je met de Powerplus POW67906 waterpomp alvast een uitstekend toestel in huis haalt. Het toestel is bovendien vrij compact en voorzien van een ergonomische handgreep zodanig dat het makkelijk wordt om de waterpomp te verplaatsen. Ook met de Gardena Classic waterpomp mag je zeker zijn van een uitstekend toestel. Het is niet alleen een krachtig apparaat met heel wat vermogen maar bovendien werkt het ook zo goed als geluidloos.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Waterpompen koopgids

 

Bepaalde gebieden en streken kunnen door de hevige regenval vaak overstromen. Een waterpomp kan in zo een geval zeker soelaas brengen want je kunt er bijvoorbeeld je kelder mee leegpompen. Het is verder een aanbeveling om aandacht te besteden aan het formaat en de kracht als je de modellen gaat vergelijken. Wil je echt een keuze maken uit de beste waterpompen dan kun je ook rekening houden met het gebruiksgemak, het type en het water.

 

 

Gebruiksgemak

 

De meeste mensen zullen al wel eens gehoord hebben van een waterpomp. Andere personen kennen dit apparaat eerder onder de naam van een dompelpomp. Deze apparaten kunnen in verschillende situaties zeker en vast een meerwaarde bieden. Stel je voor dat je in een gebied leeft waar er vaak kans op overstroming is. Het moet maar eens tegenvallen dat gans je kelder onder water gelopen is. Dan hoef je enkel maar een waterpomp in huis te hebben om je kelder leeg te pompen.

Het hoeft uiteraard niet allemaal zo dramatisch te zijn. Je kunt een waterpomp of dompelpomp ook perfect gebruiken om je zwembad of vijver leeg te pompen. Op die manier kun je je zwembad of vijver in een mum van tijd geleegd krijgen. In je zoektocht naar de voor jou beste waterpomp zul je heel wat mogelijkheden tegenkomen. Er zijn namelijk verschillende soorten. Sommige modellen hebben meer mogelijkheden of kun je dieper in het water laten zakken dan andere modellen. Uiteraard zullen deze exemplaren niet meer tot de goedkope waterpompen behoren.

 

 

Het type waterpomp en de structuur van het water

 

Zoals in het vorige stukje reeds min of meer aangegeven is, zijn er werkelijk verschillende soorten waterpompen. Het is dan ook belangrijk dat je op de hoogte bent van de mogelijkheden. Zo kun jij natuurlijk veel gerichter op zoek gaan naar het apparaat dat aan jouw verwachtingen voldoet.

In eerste instantie is het belangrijk dat je rekening houdt met het soort water dat je wilt oppompen. Vuil of troebel water met zanddeeltjes is niet hetzelfde als schoon water. Praktisch alle waterpompen zijn geschikt om schoon water zoals dat uit je zwembad op te pompen. Niet alle waterpompen zijn ook in staat om troebel water te verwerken. Het is dus belangrijk dat je let op de extra specificaties die op het apparaat staan aangegeven.

Daarnaast is het goed dat je beseft dat er maar liefst 3 verschillende soorten waterpompen bestaan. Zo heb je de vlakzuigende waterpomp, de vlotter en zelfs de hogedruk waterpomp. Als je een vlakzuigende waterpomp aankoopt dan is dit apparaat in staat om water op te pompen via de onderkant van het toestel. Dit model zou dus perfect zijn als het water dat je wilt wegpompen relatief laag staat.

Vaak zul je toch beter zijn met een waterpomp die iets meer kracht en vermogen beschikt en dan is een hogedruk waterpomp ideaal. Deze kun je gemakkelijk en snel op een hogedrukreiniger aansluiten. Op die manier kun je bijvoorbeeld in een mum van tijd al het regenwater uit je kelder pompen. Verder is er dan ook nog een vlotter die trouwens bij de meeste waterpompen standaard aanwezig is. De vlotter zal ervoor zorgen dat de pomp automatisch in werking schiet zodra het apparaat in het water komt te staan.

 

 

De kracht van een waterpomp en het formaat

 

Het lijkt misschien heel banaal maar dit is het uiteraard helemaal niet. Alvorens je besluit een waterpomp aan te kopen is het ook wel goed dat je rekening houdt met de kracht ervan. Die wordt altijd uitgedrukt in aantal watt. Zo is het mogelijk om waterpompen tegen te komen die een vermogen hebben van maar liefst 400 watt en dus op zijn minst 8500 liter water per uur kunnen wegpompen. Hoe hoger het vermogen hoe krachtiger het toestel is en hoe meer water je kunt wegpompen. Uiteraard houd je ook best rekening met het type water. Als er veel grote stukken of stenen in zitten dan zal dit ook effect hebben op de capaciteit ervan.

Naast het vermogen is het ook aan te raden om even stil te staan bij de afmetingen van het toestel. Ook hier heb je namelijk heel wat mogelijkheden. Er zijn aanbiedingen die iets groter zijn qua formaat in vergelijking met sommige andere toestellen. Om een correcte afmeting te bepalen is het misschien een goed idee om rekening te houden met de ruimte waar je de waterpomp wilt gebruiken. Om je een ideetje te geven zal een grote waterpomp bijvoorbeeld niet ideaal zijn om een kleine ruimte zoals een gracht leeg te pompen.

Denk dus zeker op voorhand eens na over de plaats waar je de pomp wilt kunnen bevestigen. Wanneer je dit nog niet zo heel goed weet dan kun je bijvoorbeeld nadenken over welke ruimtes meer overstromingsgevaar hebben en welke minder. Uiteraard zullen deze elementen ook allemaal bijdragen tot de prijs ervan. Het is niet onlogisch dat je een waterpomp aanbieding tegenkomt.

 

 

Waterpomp Review – Top 5

 

 

Een waterpomp kun je gebruiken voor vele verschillende situaties. Je kunt er je zwembad mee leegpompen maar je kunt dit apparaat ook gebruiken om het water van je overstroomde kelder weg te pompen. We hebben het internet afgeschuimd naar vijf waterpompen van topkwaliteit. Je kunt ze zelf beoordelen in dit artikel en er de beste waterpomp uit kiezen.

 

 

Aanbevolen producten

 

 

Powerplus POW67906

 

Met deze dompelpomp is het gemakkelijk om vuil water op te pompen vanuit je zwembad of de kelder. Het apparaat heeft een vermogen van 750 Watt en kan tot 13000 liter water per uur oppompen. Dankzij het ergonomische handvat is deze dompelpomp eenvoudig in gebruik.

Je kunt de dompelpomp tot 7 meter diep in water plaatsen en het apparaat is geschikt om afvoerslangen van 1 inch en 1 ¼ inch op aan te sluiten. De pompbehuizing is gemaakt van kunststof en de kabel heeft een lengte van 10 meter.

Volgens de reviews beschikt dit apparaat over een hoge zuigkracht en wordt het water snel opgepompt. Het toestel is eenvoudig in gebruik en heeft een voordelige prijs/kwaliteitverhouding. De dompelpomp laat weinig restwater achter maar de kabel van het apparaat mocht wel iets langer zijn.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Gardena Classic

 

Deze besproeiingspomp kun je gebruiken voor verschillende toepassingen zoals het besproeien van de tuin, het verpompen van water of het verhogen van de waterdruk in je huis. De pomp kan 3100 liter water per uur verpompen en heeft een lange levensduur dankzij het gebruik van kwaliteitsvolle materialen.

De pomp maakt weinig geluid en je moet het apparaat ook niet veel onderhouden. Dankzij de ergonomische handgreep is de pomp eenvoudig in gebruik en de rubberen pootjes aan de onderkant zorgen voor goede stabiliteit.

De kopers geven goed advies over het gebruik van de pomp en je kunt het apparaat ook makkelijk verplaatsen. Het toestel is daardoor heel geschikt om te tuin mee te besproeien. Je kunt het ook perfect gebruiken om water weg te pompen want het apparaat laat bijna niets van water achter.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Einhell GH-DP 3730

 

Deze vuilwaterpomp van het merk Einhell is geschikt voor kopers die op zoek zijn naar goedkope waterpompen. Het apparaat kan 9000 liter water per uur transporteren met de motor die een vermogen heeft van 370 watt. Je kunt de machine tot een diepte van 5 meter gebruiken in water met een maximale temperatuur van 35º Celsius.

Het toestel is geschikt voor vuil op te zuigen met een diameter van maximaal 30 millimeter en het beschikt over een opvoerhoogte van 5 meter. De motor is beschermd tegen slijtage dus je moet het apparaat weinig onderhouden en dankzij de stevige kunststof behuizing is de pomp bestand tegen stoten.

De kopers schrijven in hun reviews dat het product een gunstige verhouding heeft tussen prijs en kwaliteit. Het apparaat werkt perfect en is krachtig. Je kunt deze waterpomp aanbieding eenvoudig gebruiken en het product werd ook heel snel geleverd.

 

Koop bij bol.com (€54.99)

 

 

 

 

Gardena Classic 3000/4 Eco

 

Deze waterpomp van Gardena is een hydrofoorpomp waarmee je water kunt winnen uit een bron of een put. Met dit water kun je de tuin sproeien of je toilet doorspoelen. De watertank beschikt over een keramische bescherming en heeft een capaciteit van 24 liter. Dankzij de ingebouwde voorzetfilter beschermt het apparaat zichzelf tegen vuil in het water.

Het toestel is eenvoudig om te installeren en te gebruiken en beschikt over een motor met een vermogen van 650 Watt. De pomp kan maximaal 2800 liter water per uur transporteren en beschikt over een eco-stand waarmee je tot 15% energie kunt besparen.

De pomp werkt perfect en de koper die een beoordeling heeft geschreven is heel tevreden. Het apparaat zorgt voor schoon water uit een waterput en wordt compleet geleverd met filter. Dankzij de extra tank kan de pomp voor een lange tijd werken.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Hofftech 2 Takt 1,5 kw

 

Deze waterpomp van Hofftech werkt op benzine en heeft een lange levensduur. Het toestel is bestand tegen slijtage en hitte en beschikt over een stevige aluminium behuizing. Het apparaat is licht van gewicht en je kunt het makkelijk verplaatsen zodat het ideaal is om in de tuin te gebruiken.

Je kunt de pomp bijvoorbeeld gebruiken om je tuin te sproeien of een zwembad te legen of te vullen. De waterpomp beschikt over een luchtgekoelde motor en de brandstoftank heeft een inhoud van 0,95 liter.

Deze waterpomp aanbieding heeft nog geen meningen ontvangen van andere kopers. Schrijf als eerste een review over dit apparaat.

 

Koop bij bol.com (€155.95)

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status