5 Beste Wifi Printers Test van 2021

Laatste update: 17.04.21

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

 

Wifi Printers – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Omdat het niet altijd zo makkelijk is om te weten wat nu precies de beste Wifi printer is. Om jou alvast een beetje op weg te helpen, zijn we op zoek gegaan naar de 3 beste hedendaagse Wifi printers. We hebben hierbij niet alleen rekening gehouden met de beoordelingen van de klanten maar ook met de gebruikerservaring. Zo is gebleken dat je met de Epson Expression Home XP-452 vast en zeker een duurzaam en degelijk toestel aankoopt. Bovendien biedt het apparaat je ook de mogelijkheid om documenten te scannen of te kopiëren. Met de HP Envy 5640 Wifi printer mag je zeker zijn van een meer dan waardig alternatief. Het is een degelijk toestel dat je makkelijk en snel in verbinding kunt stellen met bijvoorbeeld een tablet of met je GSM.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Wifi printers koopgids

 

Als je regelmatig documenten moet afdrukken dan kan het handig zijn om zelf een printer aan te schaffen. Je hoeft je geen zorgen te maken over teveel kabels in je werkruimte want je kunt makkelijk een wifi printer kopen die draadloos verbinding maakt met je computer. De printer kan zelfs over meerdere functies beschikken zoals kopiëren en scannen. Bij de aankoop van een wifi printer moet je een keuze maken tussen verschillende soorten printers en letten op de functies, de resolutie, de snelheid en de prijs.

 

 

Soorten printers

Je moet een keuze maken tussen een zwart-wit printer of een kleurenprinter. Personen die enkel tekstdocumenten willen afdrukken kopen beter een zwart-wit printer kopen. Deze zijn goedkoper in de aanschaf en je moet ook minder printcartridges kopen. Als je echter ook foto’s wilt afdrukken, kies dan voor een kleurenprinter.

Nog een ander verschil in printers is de manier waarop documenten en foto’s afgedrukt worden. Een inkjet printer spuit vloeibare inkt op een blad papier en vormt de tekst of de afbeelding. Dit type printer is een goede aanbeveling om foto’s af te drukken vanwege de hogere kwaliteit van kleur en detail. Deze printer is ook goedkoper en wordt dus meer gekocht door particulieren. Het nadeel is dat de inktpatronen regelmatig vervangen moeten worden en dit kan zorgen voor een gevoelige extra kost.

Een laserprinter maakt gebruikt van toners die droog poeder bevatten. Met behulp van een laserstraal maken ze dit poeder vast op een blad papier. Dit type printer kan grote hoeveelheden tekst in hoog tempo afdrukken en is daardoor vooral populair bij grote bedrijven.

Tegenwoordig beschikken de meeste printers ook over andere mogelijkheden zoals faxen, kopiëren en scannen. Deze apparaten heten all-in-one printers.

 

Functies van de wifi printer

Dankzij de mogelijkheid om draadloze verbinding te maken zijn er tegenwoordig nog betere functies om de printer te bedienen. De meeste fabrikanten beschikken over een gratis app die je kunt downloaden en waarmee je de printer vanop je smartphone of tablet kunt bedienen. Zo is het zelfs mogelijk om een foto af te drukken die je net genomen hebt. Je hoeft gewoon verbinding te maken met de app en zeker zijn dat de printer thuis ingeschakeld is zodat je de opdracht kunt geven om te printen. Op de printer zelf is meestal een touchscreen geïnstalleerd zodat je geen knoppen meer nodig hebt om het toestel te bedienen.

Hoewel de meeste modellen voorzien zijn van automatische papiertoevoer is het toch belangrijk om daarop te letten bij de aankoop. Deze functie zorgt ervoor dat het papier automatisch in het apparaat getrokken wordt zodat je zelf niet manueel blad per blad moet invoeren. Als je dubbelzijdig kunt printen zul je op lange termijn kosten besparen want je zult minder printpapier moeten kopen.

 

Resolutie en snelheid

De resolutie of beeldkwaliteit van een printer is belangrijk voor mensen die afbeeldingen willen afdrukken. Ook als je tekst op een groot formaat wilt afdrukken kan dit belangrijk zijn. De resolutie van een printer wordt weergegeven in Dots Per Inch (afgekort DPI) en kun je vergelijken met de resolutie van een beeldscherm. Ook hier geldt de volgende regel: hoe hoger de resolutie, hoe scherper het beeld en hoe beter de kwaliteit.

Je moet ook rekening houden met het formaat waarop je wilt afdrukken. Een hoge resolutie wil meestal zeggen dat je een afbeelding op een groter formaat in goede kwaliteit kunt afdrukken. Als de resolutie te hoog is kan dit ook tot een ondermaats resultaat leiden. Je past dus best de resolutie aan aan de grootte van de afdruk.

De afdruksnelheid is belangrijk voor mensen die hoge aantallen tekst of documenten willen afdrukken. Logischerwijze kan een printer veel sneller documenten in zwart-wit afdrukken dan documenten in kleur. Per soort printer kan dit onderling ook verschillen, een laserprinter drukt vlugger zwart-wit documenten af en een inkjetprinter kan vlugger in kleur afdrukken.

 

 

Prijs van een wifi printer

Afhankelijk van het type printer die jouw voorkeur geniet, zal de prijs hoger of lager liggen. Een all-in-one printer heeft ook een hogere prijs dan een basismodel die enkel documenten kan afdrukken. Een eenvoudige manier om aanbiedingen te vinden is door verschillende webwinkels te bezoeken, de printers worden meestal aan een goedkopere prijs verkocht maar je moet wel nog rekening houden met eventuele verzendkosten.

Het kan ook nuttig zijn dat je even de reviews van andere kopers leest. Deze beoordelingen bevatten vele nuttige informatie over de voor- en nadelen van elk product. Zo kun je een betere keuze maken wanneer je op voorhand al weet wat de eventuele problemen zijn van een wifi printer. Vergeet ook niet dat de aankoop van een wifi printer bijkomende kosten met zich meebrengt namelijk de toners of inktpatronen en papier.

 

5 Beste Wifi Printers (Reviews) van 2021

 

Printers die je moet aansluiten via een kabel op je computer zijn verleden tijd. Geniet nu van meer vrijheid en minder kabels met een draadloze wifi printer. Zoals de naam het laat vermoeden, verbind je draadloos deze printer met je computer via wifi. Dit maakt het ook makkelijker om andere toestellen te verbinden en zo te printen vanaf een tablet of smartphone in sommige gevallen. Bestudeer de volgende vijf topproducten en kies er zelf de beste wifi printer uit.

 

1. Epson Expression Home XP-452 All-in-One Printer

 

Ben je op zoek naar een nieuwe Wifi printer maar zie je door de bomen het bos niet meer? Dan kun je alvast even dit apparaat van Epson bekijken. Zoals we vrijwel meteen kunnen vaststellen, heeft dit apparaat toch heel wat positieve online beoordelingen mogen ontvangen van de kopers.

Het toestel is voorzien van een groot en duidelijk afleesbaar LCD scherm. Daar kun je alles goed op aflezen en bovendien ook bepaalde instellingen veranderen. Doordat het toestel over Wifi beschikt, is het mogelijk om bijvoorbeeld via je smartphone de opdracht tot printen door te geven. Het is een bijzonder krachtig apparaat waarbij je zonder problemen tot wel 25 pagina’s per minuut kunt printen.

Verder biedt dit toestel je ook de optie om documenten te scannen of zelfs gewoon maar te printen indien je dit wenst. Kortom voor heel wat kopers is dit een topproduct. Slechts één enkele gebruiker is van mening dat de stroomkabel toch wel net iets langer had mogen zijn.

We begrijpen dat het niet altijd makkelijk is om een goede degelijke Wifi printer te vinden. Met dit apparaat van Epson haal je een multifunctioneel toestel in huis dat over heel wat optiemogelijkheden beschikt. Laten we alvast even op zoek gaan naar wat nu precies de voordelen en de nadelen ervan zijn.

Voordelen
Printsnelheid:

het apparaat is voorzien van een bijzonder krachtige processor en kan een hoge printsnelheid van ruim 25 pagina’s per minuut zonder problemen aan.

All-in-one toestel:

dit is een degelijke all-in-one Wifi printer waarmee je dus ook zonder problemen kunt scannen of kopiëren.

Handig in gebruik:

je zult merken dat het apparaat bijzonder eenvoudig te bedienen is. Zo is er ook een duidelijk en groot LCD scherm aanwezig. Daarin kun je zelf nog alle belangrijke informatie gaan ingeven en op aflezen.

Nadelen
Stroomkabel:

slechts een enkele gebruiker vindt dat de stroomkabel van deze Wifi printer toch wel net iets te kort is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. HP Envy 5640 All-in-One Printer

 

Ook de ENVY 5640 is een all-in-one printer die je kunt gebruiken om foto’s mee te printen vanaf je tablet of smartphone. Het apparaat beschikt over een 2,66 inch touchscreen en doet ook dienst als scanner en kopieermachine.

Je kunt ervoor kiezen om verbinding te maken via wifi of met een USB kabel (niet inbegrepen). Door gebruik te maken van HP high-capacity inktpatronen kun je meer afdrukken en dus geld besparen. Het toestel wordt geleverd met installatie instructies, een CD-rom met software en inktcartridges.

Het advies voor deze wifi printer aanbieding is grotendeels positief. Het toestel is eenvoudig te installeren en makkelijk in gebruik. Het apparaat heeft een uitstekende prijs/kwaliteitverhouding en de wifi verbinding werkt optimaal. Voor enkele kopers is het toestel niet stevig genoeg.

Net zoals het voorgaande apparaat is ook deze wifi printer afkomstig van het bekende en misschien zelfs wel het beste merk HP. Alvorens je besluit om dit toestel aan te kopen dan kan het misschien toch wel handig zijn om even op zoek te gaan naar de voor- en nadelen ervan. In het lijstje hieronder kun je alle eigenschappen ervan raadplegen.

Voordelen
All-in-one toestel:

ook hier kun je het toestel aanwenden om te kopiëren, scannen en te printen.

Touchscreen:

het apparaat is voorzien van een handig touchscreen display van 2,66 inch. Zo kun je aanduiden welke handeling je wilt uitvoeren en hoeveel keer.

Handig in gebruik:

je kunt zelf kiezen of je het toestel met je computer verbindt door middel van wifi of een USB kabel. Daarnaast krijg je er bij de aankoop ook een handige CD-rom bij en enkele inktcartridges.

Nadelen
Niet stevig:

een kleine minderheid van de kopers is van mening dat deze wifi printer toch niet zo stevig is.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

3. Epson WorkForce 2750DWF All-in-One Printer

 

De Epson WorkForce Pro WF-2750DWF is speciaal ontworpen voor thuiskantoren of kleine bedrijven. Het is een all-in-one die je kunt gebruiken om te printen, scannen, kopiëren of faxen. Het apparaat heeft een hoge printsnelheid en dankzij de Wifi en NFC functies kun je eenvoudig vanaf je smartphone of tablet documenten of foto’s afdrukken.

Je kunt er ook dubbelzijdig mee afdrukken en door het gebruik van DURABrite Ultra Ink zijn je documenten bestand tegen water en vuil. Je kunt deze printer ook verbinden via een USB kabel maar deze wordt wel niet meegeleverd.

Voor één persoon was de installatie van dit toestel moeilijk maar de rest van de kopers geeft een positief advies over dit apparaat. De kwaliteit van de beelden is top en je kunt er op afstand mee printen vanaf je smartphone. Voor de meesten is het apparaat makkelijk om te installeren en is het gebruiksvriendelijk.

Epson is zeker ook één van de betere merken volgens heel wat personen. Het zal dan ook niet verwonderen dat deze wifi printer van Epson dan ook op heel wat positieve reacties kan rekenen. Toch is het altijd een goed idee even te kijken naar de positieve en eventueel negatieve eigenschappen van het apparaat.

Voordelen
All-in-one printer:

met deze Epson wifi printer kun je nu ook scannen en zelfs documenten of afbeeldingen kopiëren.

Gebruiksgemak:

het is een krachtig toestel dat over een vrij hoge printsnelheid beschikt. Daarnaast is het mogelijk om deze printer met je laptop of je smartphone te verbinden door middel van wifi of de zogenaamde NFC functies.

DURABrite Ultra Ink:

dankzij de DURABrite Ultra Ink zijn al je afdrukken meteen ook bestand tegen vuil en stofdeeltjes maar ook tegen water.

Handig in gebruik:

het is met deze printer ook mogelijk om dubbelzijdig te printen.

Nadelen
Installatie:

volgens één enkele koper is het niet echt eenvoudig om deze wifi printer te installeren.

Koop bij bol.com (€300.13)

 

 

 

 

4. Canon Pixma MG7750 Inkjet 9600 x 2400 DPI A4 Wi-Fi

 

De Pixma MG7750 van Canon kan gebruikt worden om te printen, scannen en kopiëren. Ook met dit apparaat kun je direct printen en zelfs scannen vanaf je smartphone of tablet. Het toestel maakt gebruik van 6 inktpatronen voor foto’s van hoogwaardig kwaliteit.

Dankzij de XL-inktpatronen kun je meer foto’s en documenten afdrukken voor minder geld. Het toestel beschikt over een touchscreen om het makkelijker te kunnen bedienen en het wordt geleverd met fotopapier, een installatie CD-rom en een handleiding.

Dit product geniet een beoordeling van bijna vijf sterren. Het is een stille printer met een eenvoudig bedieningspaneel. De twee papierladen zijn heel nuttig en je kunt er makkelijk mee printen vanaf je smartphone of tablet. Voor één koper is het toestel te prijzig.

Je kunt natuurlijk ook opteren voor de Pixma MG7750 wifi printer van Canon. Net zoals met de voorgaande modellen kun je met deze wifi printer ook documenten kopiëren en zelfs scannen. Je hebt dus heel wat mogelijkheden met dit apparaat en dat levert heel wat tevreden klanten op.

Voordelen
Inktpatronen:

het toestel werkt op basis van maar liefst 6 XL inktpatronen. Je zult dus merken dat de inktpatronen ook veel langer meegaan en je er dus meer documenten mee kunt afdrukken.

Toebehoren:

zodra je besluit om het apparaat aan te kopen dan krijg je er ook wat fotopapier bij, een degelijke handleiding en zelfs een nuttige installatie CD-rom.

Nadelen
Vraagprijs:

een enkele koper is van mening dat de vraagprijs van deze wifi printer toch net een tikkeltje te hoog ligt.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Canon Selphy CP1200 Mobiele Fotoprinter

 

De Canon Selphy is een compacte fotoprinter waarmee je foto’s kunt printen vanaf je computer, tablet of smartphone via de wifi verbinding.  De foto’s worden afgedrukt in hoogwaardige kwaliteit zodat je ze langer kunt bewaren.

Je kunt deze printer makkelijk overal mee naartoe nemen dankzij de compacte vorm. Het apparaat wordt geleverd met een handleiding, een AC kabel en een compacte adapter.

Het product levert mooie kwaliteitsfoto’s en is eenvoudig in gebruik. De prijs is voor velen ook een pluspunt en je kunt het apparaat makkelijk meenemen. Er zit wel geen startpakket bij om meteen te printen en de pakken papier en cartridges zijn ook heel moeilijk te vinden.

Net zoals één van de voorgaande apparaten behoort ook deze wifi printer tot het bekende merk Canon. Het is een vrij compact toestel in vergelijking met de 4 voorgaande wifi printers uit deze lijst. Hieronder kun je alvast een overzicht vinden van de voor- en nadelen ervan.

Voordelen
Formaat:

deze wifi printer is vrij compact van formaat en daardoor gemakkelijker om ergens te plaatsen of op te bergen.

Toebehoren:

deze handige wifi printer wordt aangeboden in combinatie met een handige AC kabel, een compacte adapter en zelfs een degelijke handleiding.

Vraagprijs:

je zult versteld staan van de voordelige prijs van deze handige wifi printer.

Nadelen
Geen startpakket:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze wifi printer niet geleverd wordt met een startpakket. Je zult dus zelf op zoek moeten gaan naar cartridges.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

» Herbekijk producten van de afgelopen jaren

Producten van de afgelopen jaren

 

 

 

HP Envy 5540

 

Gebruik deze all-in-one printer om verschillende taken mee uit te voeren. Deze printer kan ook gebruikt worden als scanner of kopieermachine en je maakt verbinden met de computer via wifi of een USB kabel. Deze kabel wordt niet meegeleverd. Je kunt vanop afstand printen vanaf je smartphone of tablet en dankzij de automatisch uitschuivende uitvoerlade belanden je afdrukken niet op de grond.

Het apparaat is uitgerust met een touchscreen van 2,2 inch die je kunt gebruiken om documenten te kopiëren of te scannen. Het wordt geleverd met inktpatronen, een CD-rom met software en installatie instructies. Dit product is terug te vinden onder de goedkope wifi printers.

Uit de meer dan honderd beoordelingen zijn slechts enkele kopers niet tevreden. Voor hen is het apparaat niet stevig genoeg en is het onhandig in gebruik. Maar de meesten zijn positief over de topkwaliteit van het toestel en de goedkope prijs. De printer is ook eenvoudig om te installeren en werkt perfect.

Met deze wifi printer van het bekende merk HP haal je volgens heel wat klanten een degelijk apparaat in huis. Het grote voordeel is dat je met deze printer helemaal draadloos zult kunnen verbinden met je computer of je smartphone. Zo heb je heel wat meer bewegingsvrijheid. Het zal dan ook niet verwonderen dat de wifi printer misschien wel tot de populairste toestellen van dit moment behoort.

Voordelen
All-in-one apparaat:

je kunt dit toestel niet alleen gebruiken om dingen mee te printen maar ook om documenten te scannen. Daarnaast functioneert het ook probleemloos als kopieermachine.

Handig in gebruik:

je kunt deze wifi printer zonder problemen gaan koppelen aan je computer, je tablet of je GSM. Dit kun je doen door middel van wifi of met behulp van een degelijke USB kabel. Verder krijg je er bij de aankoop heel wat inktpatronen en een handige CD-rom bij.

Comfort:

dit apparaat is voorzien van een handige uitvoerlade die op het moment van printen, automatisch zal uitschuiven. Op die manier hoeven je afgedrukte documenten niet op de grond te vallen.

Prijskaartje:

het is misschien niet meteen het apparaat met de laagste prijs maar toch zul je het tussen de goedkope wifi printers kunnen spotten.

Nadelen
Geen USB kabel:

het is belangrijk om te beseffen dat je de USB kabel er zelf nog apart hoeft bij te kopen. Deze wordt namelijk niet meegeleverd.

 

 

» Verberg voorgaande informatie

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status