5 Beste Zwangerschapskussens Test van 2020

Laatste update: 13.08.20

 

Zwangerschapskussens – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Tijdens de zwangerschap is het mogelijk dat je al snel te kampen krijgt met vervelende klachten zoals rugpijn of pijn in het bekken. Een zwangerschapskussen kan deze pijnen zeker en vast verlichten en het comfort voor jou en de ongeboren baby vergroten. Je zult merken dat je met een zwangerschapskussen een veel rustigere nacht tegemoet kunt gaan. En dit alles kan zorgen voor een bevalling zonder vervelende complicaties. Het is mogelijk dat je soms door het bos de bomen niet meer ziet en dan is het P’tit Chou kussen een echte aanrader. De speciale vulling zorgt voor extra ondersteuning en iets meer comfort. Een goed alternatief is verder ook het Babyjem Washandje. Door zijn aparte vorm kun je het zelfs na de bevalling gebruiken om je baby iets meer ondersteuning te bieden.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Zwangerschapskussens koopgids

 

Een zwangerschapskussen maakt het makkelijker om je baby te voeden maar het wordt ook tijdens het zwangerschap gebruikt om meer steun te geven. Er zijn enkele belangrijke punten die een rol spelen tijdens het kopen van een zwangerschapskussen zoals de grootte, de stevigheid, het merk en het design en de prijs.

Grootte van een zwangerschapskussen

Je kunt kiezen om een klein of een groot zwangerschapskussen te kopen. Er is een verschil in gebruik tussen beide kussens. Let erop wanneer je zo’n kussen koopt dat je zeker de juiste soort voor jouw situatie koopt.

Een klein kussen wordt gebruikt tijdens het voeden en plaats je op je schoot. Je kunt dit kussen echter ook als ondersteuning voor je hoofd gebruiken, vooral bij nekklachten komt dit kussen goed van pas. Deze kussens hebben meestal een maanvormig model zodat je het eenvoudig op je schoot kunt leggen. Daardoor kan je baby grotendeels op het kussen liggen en je arm ondervindt ook steun van het kussen.

Een groot kussen wordt vooral gebruikt om extra ondersteuning te bezorgen tijdens het slapen. Dit is vooral belangrijk aan het eind van de zwangerschap want je hebt dan meer steun nodig voor je buik. Je kunt dit kussen ook voor het voeden gebruiken en het heeft een voordeel ten opzichte van een klein kussen, je kunt het kussen rondom je leggen zodat je rechtop kunt zitten en nog genoeg plaats hebt om je baby op de schoot te leggen. Je kunt dit kussen verder nog gebruiken om je kindje recht te leren zitten want dankzij het kussen kan je kindje niet omvallen.

 

Stevigheid van het zwangerschapskussen

De stevigheid van het kussen hangt voor een groot deel af van je eigen voorkeur. Sommige personen verkiezen een stevig kussen terwijl anderen liever een zacht kussen gebruiken. Deze stevigheid wordt vooral bepaald door de vulling van het kussen. Een voedingskussen is meestal gevuld met grote of kleine korrels en sommige zijn zelfs navulbaar.

Als je kiest voor een kussen met grote korrels dan zal het kussen minder stevig zijn. Er zit meer lucht tussen de korrels en het kussen is flexibel. Een kussen dat gevuld is met kleine korrels is harder en steviger en meestal zal het zelfs iets meer wegen. Het voordeel aan een stevig kussen is dat je het voor een langere tijd kunt gebruiken.

Als je het kussen nog wilt gebruiken na de zwangerschap dan kun je een navulbaar kussen kopen. Meestal is een kussen na de zwangerschap redelijk slap geworden. Je kunt het kussen dan navullen om het te gebruiken voor andere doeleinden. Zo kan het kussen nog dienst doen als hulp om borstvoeding te gebruiken of kun je het zelfs in je vrije tijd gebruiken om steun te bieden aan je rug terwijl je een boek leest.

 

Merk en design

Natuurlijk zijn er bekende merken waarop je kunt terugvallen. Deze merken staan meestal garant voor een betere kwaliteit, het kan wel zijn dat je meer geld moet betalen. We vergelijken even enkele bekende merken.

Babylonia kussens zijn comfortabel en hebben een goede kwaliteit. Dit merk ontwikkelt ook nog andere producten voor baby’s en ouders.

De voedingskussens van Doomoo zijn iets duurder dan de kussens van andere merken maar je krijgt er wel steun en comfort voor terug. Deze kussens hebben ook een leuk design en je beschikt over een grote keuze.

Snoozzz maakt veilige producten van hoge kwaliteit. Je kunt van dit merk ook badcapes en slaapwikkels verkrijgen. Producten van dit merk worden wereldwijd verkocht.

De kussens van Babyjem zijn exclusief en luxueus. Deze producten hebben een tijdloos design en zijn vervaardigd van de beste materialen. Ze zijn ook extreem veilig voor je kind. Verder zijn er nog bekende merken zoals Bamboom en Theraline.

Als je iemand bent die veel waarde hecht aan het design dan kun je daar meer tijd aan besteden wanneer je op zoek bent naar aanbiedingen. De meeste mensen willen graag dat hun product er mooi uitziet. Je hebt een grote keuze aan hoezen voor zwangerschapskussens met verschillende kleuren en prints.

Prijs van een zwangerschapskussen

Als je op zoek bent naar goedkope zwangerschapskussens dan hebben we een nuttige aanbeveling voor je: probeer je product online te kopen. De meeste webwinkels kunnen hun producten aan een lagere prijs aanbieden omdat ze hun kosten laag houden. Je kunt sowieso verschillende mogelijkheden bekijken en de prijzen vergelijken die je online tegenkomt met de prijzen in de babywinkel.

Beslis of je liever een klein of een groot zwangerschapskussen wilt en als het stevig of zacht moet zijn. Bepaal een budget maar houd vooral rekening met je gezondheid dus als je een beter kussen kunt kopen voor iets meer geld die veel meer steun geeft, laat die kans dan niet liggen.

 

5 Beste Zwangerschapskussens (Reviews) van 2020

 

Tijdens de zwangerschap is het vooral belangrijk dat de moeder en het ongeboren kind van al het mogelijke comfort genieten voor een gezonde bevalling zonder enige complicatie. Een zwangerschapskussen is bij deze een heel grote steun. Bekijk de opties hieronder en kies voor het beste zwangerschapskussen die voor het meeste comfort zorgt.

 

1. Nagui positioneringskussen Zwangerschapskussen

 

Het zwangerschapskussen/voedingskussen grijs melange van het merk P’tit Chou is een geweldig product. Het biedt optimaal comfort voor en na de zwangerschap en is niet alleen voor vrouwen geschikt, maar ook voor mensen met rugklachten.

Dit product ondersteunt het hele lichaam en biedt steun van de hals, over de wervelkolom tot de heupen. Ook biedt het veel steun bij het voeden van de baby en het kan gebruikt worden om het kind een zithouding te leren aannemen. Dit kussen heeft een afneembare hoes die gewassen kan worden.

Er staan niet alleen positieve beoordelingen geschreven voor dit product. Een groot deel van de kopers vindt dit een top product, want het is handig in gebruik. Het is een duurzaam product en het heeft een goede prijs. Voor enkele gebruikers is dit product onhandig in gebruik. Je kunt niet ermee in bed draaien en het is niet duurzaam.

Dit kussen zorgt voor optimaal comfort tijdens de zwangerschap en is ook geschikt voor mensen met rugklachten. Ook als je je baby wilt voeden komt dit kussen goed van pas. We zetten nog even de belangrijkste punten op een rijtje om je meer informatie te geven.

Voordelen
Afneembare hoes:

de hoes kun je makkelijk van het kussen verwijderen om het te wassen. Op die manier blijft het kussen altijd schoon en ruikt het fris.

Vulling:

de vulling van polyestervezel zorgt ervoor dat het kussen niet vervormt waardoor deze na een tijdje ongemakkelijk aanvoelt.

Ondersteuning:

het kussen zorgt voor optimale steun tijdens de zwangerschap maar helpt ook tegen rugklachten. De kopers slapen beter met dit kussen.

Gebruik:

niet alleen vrouwen maar ook mannen geven positieve reviews over het gebruik van dit kussen. Het kan dus door beide worden gebruikt.

Nadelen
Hoge prijs:

desondanks dit het populairste kussen is, vinden enkele kopers de prijs van dit product te duur. Ze kopen liever een goedkoper model.

Koop bij bol.com (€59)

 

 

 

 

2. Babyjem Washandje Ondersteunend Zwangerschapskussen

 

Het Babyjem Washandje ondersteunend zwangerschapskussen helpt prima bij het ondersteunen van de nek, wervelkolom en de heupen. Voor de vrouwen die zelfstandig moeilijk op hun zijde kunnen keren is de Babyjem ook een grote hulp.

Dit product is het meest geschikt om gebruikt te worden tijdens en na de zwangerschap. Bij het voeden van de baby kan dit kussen ook voor ondersteuning zorgen en voor verlichting tijdens het slapen. Na de zwangerschap kun je het ook onder de matras van het kindje leggen om het bedje te verhogen.

Als je kijkt naar de prijs van dit product, dan lijkt het wel een zwangerschapskussen aanbieding en dat is het ook voor de gebruikers van dit product. Alle personen zijn positief gestemd hiervoor, want het is handig in gebruik en het is comfortabel voor het kind. Het is van goede kwaliteit en het heeft een goede prijs. Het is ook duurzaam.

Dit kussen kun je onder de buik steken voor extra ondersteuning. Maar er zijn ook personen die er na de zwangerschap een ander gebruik aan geven, zoals bijvoorbeeld om onder de babymatras te leggen zodat deze verhoogd wordt. Dit kussen heeft de laagste prijs van alle producten in ons artikel.

Voordelen
Minder pijn:

het kussen verlicht pijn in de rug of het bekken en zorgt ervoor dat je makkelijker kunt slapen.

Slaappositie:

je kunt dit kussen gebruiken om op je zij te slapen tijdens de zwangerschap. Zelfs personen die dit niet gewoon zijn zullen makkelijker in slaap kunnen vallen.

Gebruik:

na de zwangerschap kun je het kussen onder de matras van je baby leggen zodat het bedje een beetje helt. Dit helpt je baby met de reflux.

Nadelen
Hoes:

het kussen beschikt niet over een afneembare hoes, dit maakt het moeilijk om het kussen te wassen.

Koop bij bol.com (€19.99)

 

 

 

 

3. Merkloos Zwangerschapskussen Voedingskussen 100% katoen

 

Dit zwangerschapskussen van Apknuffel is multifunctioneel en van 100% katoen. Het is geschikt om voor en na de bevalling van het kindje te gebruiken. Voor de bevalling ondersteunt het de buik en de ligpositie van de moeder.

Na de bevalling is het vooral geschikt als een voedingskussen. Het neemt de druk weg van je rug, schouders en nek, waardoor het geven van borstvoeding vele malen comfortabeler is. Het kussen heeft een vulling van polystyreen balletjes die zich gemakkelijk aanpassen aan je lichaamsvorm en het heeft een totale lengte van 45 cm. Zoals te vernemen is, is dit kussen veelzijdig en het brengt voor zowel de moeder als het kind veel comfort.

De ene gebruiker van dit product geeft er positief advies over, want het is handig in gebruik en het is comfortabel voor het kind. Ook heeft het een goede prijs en een goede kwaliteit.

Het kussen van Apknuffel is geschikt tijdens de zwangerschap en kun je erna gebruiken als voedingskussen. Het kussen past zich makkelijk aan je lichaam aan en neemt druk weg op je schouders, nek en rug. De belangrijkste voor- en nadelen van dit product vatten we even samen.

Voordelen
Vulling:

het kussen is gevuld met polystyreen balletjes die zich makkelijk aan je lichaam aanpassen.

Multifunctioneel:

na de zwangerschap is het kussen ook bruikbaar als voedingskussen. Je hoeft het dus niet meteen op te bergen.

Prijs-kwaliteitverhouding:

hoewel dit niet het goedkoopste kussen is, zijn de kopers toch tevreden over de kwaliteit die ze ervoor krijgen.

Nadelen

Tot nu toe zijn er nog geen minpunten aangegeven door de gebruikers van dit kussen.

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

4. Quper Zwangerschapskussen Extra Groot

 

Voor de vrouwen die toch wel iets groter verkiezen, heeft Quper het extra grote zwangerschapskussen.

Dit model zorgt voor veel comfort tijdens en na de zwangerschap. Je kunt helemaal in dit kussen liggen en het kussen doet verder al het werk. Het neemt de vorm van je lichaam aan en ondersteunt elk nodige deel. Dit product kan ook na de zwangerschap gebruikt worden tijdens de voeding. Het is gemaakt van polyester waarbij de vulling bestaat uit een combinatie van polyester en katoen.

Gelet op de prijs van dit product, dan behoort het niet tot de categorie van goedkope zwangerschapskussens. Helaas staan er geen reviews geschreven door de gebruikers van dit product. Het is mogelijk dat personen het hebben aangeschaft, maar dat zij hun bevindingen niet hebben gedeeld. Hierdoor is het moeilijk om een advies uit te brengen voor dit product.

Dit extra grote kussen is net zoals vele andere producten geschikt voor tijdens de zwangerschap maar ook voor erna om je baby te voeden. Quper behoort tot de beste merken dus je koopt zeker een product van hoge kwaliteit.

Voordelen
Formaat:

dankzij het uitzonderlijk grote formaat zorgt dit kussen voor optimaal comfort, je kunt er helemaal in gaan liggen.

Afneembare hoes:

je kunt de hoes eenvoudig verwijderen en schoonmaken in de wasmachine. Zo onderhoud je een optimale hygiëne van het kussen.

Gebruik:

het kussen zorgt voor ondersteuning tijdens de zwangerschap maar je kunt het ook gebruiken als voedingskussen.

Nadelen
Prijs:

de hoge prijs van het product zal sommige kopers ervan weerhouden om dit kussen aan te schaffen.

Formaat:

grotere vrouwen vanaf 1,70 meter kunnen er niet meer volledig in liggen. Het kussen mocht dus toch nog iets langer zijn.

Koop bij bol.com (€54.95)

 

 

 

 

5. Cuddle Buddy Bodypillow Zwangerschapskussen

 

De Bodypillow van Cuddle Buddy is voor meerdere doeleinden geschikt. Het heeft een lengte van 100 cm waarbij het hele lichaam van dit kussen kan genieten. Dit product fungeert perfect als steun wanneer je ligt of op de bank zit.

Tijdens het slapen biedt het ook veel comfort als je ervoor kiest om bijvoorbeeld een been omheen te slaan. De bodypillow heeft het vermogen om zich helemaal aan te passen aan de vorm van het lichaam, waardoor je in de juiste positie komt te liggen die de juiste rust geeft. Het is ook goed voor vrouwen met rugklachten tijdens en na de zwangerschap en het is ook goed voor het voeden van het kind.

Voor dit zwangerschapskussen staan er nog geen reviews geschreven. De mogelijkheid bestaat dat dit product wel is aangeschaft, maar dat de desbetreffende personen nog geen gebruikservaring hebben gedeeld.

Dit kussen kan zich aan het lichaam aanpassen en biedt steun tijdens het slapen maar ook als je op een bank wilt zitten. De Bodypillow van Cuddle Buddy vermindert rugklachten en na de zwangerschap kan het nog dienst doen als voedingskussen.

Voordelen
Beter slapen:

dit kussen helpt om een betere slaaphouding aan te nemen. Zelfs voor vrouwen die niet zwanger zijn is dit product nuttig om beter te kunnen slapen.

Minder pijn:

zwangere vrouwen hebben vaak last van rugklachten, de Bodypillow zorgt voor een betere ondersteuning van je rug en vermindert pijn.

Gebruik:

het kussen is handig tijdens de zwangerschap voor extra ondersteuning maar ook erna om het te gebruiken als voedingskussen.

Nadelen
Prijs:

de prijs van dit kussen is hoog dus sommige kopers zullen dit kussen links laten liggen en kiezen voor een goedkoper model.

Formaat:

de lengte van 100 cm zal voor sommige vrouwen iets te kort uitvallen.

Zie de prijs op bol.com

 

 

Subscribe
Notify of
guest
4 Comments
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
evelien ten cate
evelien ten cate
3 months ago

Ik heb zelf een Litollo zwangerschapskussen. Dit kussen heeft mij enorm geholpen tijdens mij zwangerschap. Zelfs nu 3 maand na mijn bevalling slaap ik nog steeds met het kussen. Ik kan eigenlijk niet meer zonder, het ligt super fijn. Ik heb de mijne gekocht op bol.com, maar soms staat hij in de aanbieding op hun website litollo.nl

10top Team
Admin
10top Team
3 months ago

Hoi Evelien,

Eerst en vooral gefeliciteerd met de geboorte van jullie kindje.

Bedankt voor de fijne reactie op het artikel “Beste zwangerschapskussens”.
Het is altijd leuk om te horen als klanten tevreden zijn met hun aankoop.

amber
amber
2 months ago

Ik zie Litollo er niet tussen staan? Voor de rest ook wel goede merken volgens mij

10top Team
Admin
10top Team
2 months ago
Reply to  amber

Hoi Amber,

Litollo staat er inderdaad voorlopig niet tussen, maar dit kan in de toekomst altijd nog veranderen.
We proberen steeds op zoek te gaan naar 5 topproducten en baseren ons daarvoor op bepaalde kenmerken. (Kwaliteit, duurzaamheid maar ook de beoordeling van klanten)

Uiteraard kan het altijd gebeuren dat producten verdwijnen of andere producten gewoon beter worden en daarom voeren we regelmatig pagina updates uit.

Hopelijk hebben we jou hier mee verder geholpen?
Laat het ons zeker weten indien er verdere vragen en/ of twijfels mochten zijn.

Met vriendelijke groet

DMCA.com Protection Status