5 Beste Kinderfietsen Test van 2020

Laatste update: 03.06.20

 

Kinderfietsen – Vergelijkingstest & Koopgids

 

Ben je op zoek naar een leuk en origineel verjaardagsgeschenk voor je zoon of dochter. Dan heb je misschien alvast even nagedacht over een leuke kinderfiets. In onze koopgids leggen we jou graag uit waarop je zoal kunt letten in je zoektocht. We zijn natuurlijk ook al eventjes gaan kijken wat nu precies de 3 best beoordeelde kinderfietsen zijn op dit moment. Zo blijkt de Yipeeh Black Cruiser een zeer aantrekkelijk en degelijk product te zijn. De combinatie tussen de bruine en zwarte kleur maakt dit kinderfietsje vooral ideaal voor stoere jongens. Ook wanneer je kiest voor de Popal Lola 1659 kinderfiets kun je rekenen op een mooi en waardig alternatief. Het design en de mooie roze accenten zorgen ervoor dat dit vooral heel wat meisjes meteen zal aanspreken.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

Kinderfietsen koopgids

 

Het is beter om van jongs af te leren om met de fiets te rijden. Koop daarom een goede kinderfiets zodat jouw kinderen veilig kunnen rijden en leren hoe zich in het verkeer te gedragen. Bij het kopen van een fiets is het belangrijk om met enkele factoren rekening te houden zoals het formaat, de veiligheid, de remmen en de verlichting. Lees gerust verder voor extra tips die je kunnen helpen.

 

 

Formaat van de fiets

Het formaat van een kinderfiets hangt af van twee factoren namelijk de leeftijd van je kind en de maat van de wielen. Het is in de eerste plaats belangrijk dat je kind zijn of haar voeten plat op de grond kan zetten. De knieën van je kind mogen niet tot aan het stuur komen en de breedte van het stuur moet even breed zijn als van de schouders.

Niet ieder merk beschikt over alle maten, dus je kunt beter op maat zoeken zonder rekening te houden met het merk van de fiets. De maat van het wiel wordt uitgedrukt in inches en verandert afhankelijk van de lengte en de leeftijd van je kind.

Om enkele voorbeelden te geven: een kind van 3 of 4 jaar met een lengte tussen 92 en 104 cm heeft een fiets nodig met een wielmaat van 12 inch. Kinderen van 6 jaar kunnen beter een model gebruiken met een wielmaat van 16 inch en een ouder kind van 12 jaar heeft al vlug een model nodig met een maat van 24 inch. Het hangt ook af van de lengte dus laat je kind de fiets even testen voordat je beslist om deze te kopen. Je kunt online op zoek gaan naar een tabel met de aanbevelingen volgens grootte en leeftijd.

 

Veiligheid boven alles

De veiligheid van je kind is het belangrijkste als ouder. Je kind zal natuurlijk wel eens vallen, dit is onvermijdbaar, maar je kunt zorgen dat je kind genoeg beschermd is wanneer dit gebeurt. Bepaalde onderdelen van de fiets zorgen ook voor extra veiligheid in het verkeer.

Zorg zeker voor een rode achterreflector maar ook reflectors in de pedalen van de fiets zodat je goed zichtbaar bent op een donkere dag. Het is ook beter als het oppervlak van de pedalen niet egaal is zodat je een betere grip hebt met je voeten.

Veel fietsen beschikken niet over een bel, toch is dit belangrijk en zorg ervoor dat de bel duidelijk hoorbaar is om voetgangers of andere fietser voor je aanwezigheid te waarschuwen. Goede remmen zijn ook belangrijk, het kan wel eens gebeuren dat je kort moet remmen en als je remmen niet goed werken kan dit gevaarlijk zijn.

Als je van plan bent om ‘s avonds een tochtje te maken met je kind dan is het heel belangrijk dat de fiets voorzien is van verlichting. Een sterk wit licht aan de voorkant en een rood licht aan de achterkant zodat andere mensen weten als je naar hen toe rijdt of van hen wegrijdt.

Kies voor een model met een gesloten kettingkast, op die manier kunnen de kinderen er niet bij met hun handen en vingers. Tenslotte kun je nog een helm kopen. Dit is niet in alle landen verplicht maar zorgt toch voor meer veiligheid voor je kind.

 

Goede remmen zijn belangrijk

Een kinderfiets wordt niet alleen gebruikt om je kind te leren fietsen maar ook om je kind te leren remmen. Je kunt kiezen uit verschillende remsystemen. Op kinderfietsen kun je regelmatig nog een terugtraprem terugvinden. Dit betekent dat je kunt remmen door een achterwaartse beweging te maken met de pedalen. Als je naar voren trapt dan begin je te rijden met de fiets maar als je terugtrapt dan rem je.

Een handrem is het meest voorkomende systeem op een fiets voor volwassenen maar kun je ook terugvinden op een kinderfiets. Met dit systeem kun je remmen door een hendel aan het stuur dicht te trekken zodat de remblokken tegen het wiel geduwd worden. Beide systemen zijn geschikt voor een kinderfiets, je kunt ook een model kopen met allebei zodat je kind de twee manieren om te remmen kan leren. Het belangrijkste is dat er een remsysteem op de fiets zit.

 

 

Verlichting van de fiets

Een verlichting is belangrijker op een kinderfiets dan op een fiets voor volwassenen. Een kind valt door de kleinere grootte minder op dan een volwassenen en in het donker is dat nog een stuk erger.

De kleinste modellen zijn meestal niet uitgerust met een verlichting omdat hele jonge kinderen niet ‘s nachts zullen fietsen. Toch is het een aanbeveling om een verlichting te voorzien voor elke soort kinderfiets. Je kunt eventueel losse lampen kopen die werken op batterijen. Deze zijn eenvoudig om op de fiets te bevestigen.

Een goede verlichting zorgt voor extra veiligheid dus het is beter om dit serieus te nemen. Je kunt verschillende soorten verlichting met elkaar vergelijken en de beste aanbieding eruit kiezen.

 

5 Beste Kinderfietsen (Reviews) van 2020

 

Jouw kinderen op een leuke en gezonde manier bezig houden kun je ook doen met een kinderfiets. Er zijn verschillende soorten te verkrijgen, afhankelijk van de leeftijd en lengte van het kind. Ook hangt het af van het model en de kleur die bij jouw kind past. Maak een keuze voor de beste kinderfiets.

 

1. Yipeeh Volare Black Cruiser Kinderfiets

 

De Yipeeh Black Cruiser heeft een wielmaat van 12 inch en kan gebruikt worden voor jongens met een lichaamslengte van 86-90 cm. Het is een mooie en leuke fiets die speciaal is gemaakt voor die stoere jongens die van fietsen houden.

De brede banden van dit product zorgen er alleen maar voor dat dit product er nog leuker uitziet. Het frame van dit product is stevig, want het is van staal gemaakt. Het heeft een leuke bel aan het stuur en dit product heeft ook steunwielen. Met de steunwielen kan het kind zelf leren fietsen en balanceren. Deze kunnen later verwijderd worden.

Dit product is voor een deel al gemonteerd, waardoor het gemakkelijk in elkaar te zetten is. Het is een duurzame kinderfiets en het is van goede kwaliteit. De kinderen vinden dit product geweldig en het wordt daarom aangeraden door deze gebruikers.

Met deze kinderfiets van het bekende merk Volare zul je zeker en vast het ideale geschenkje hebben voor je kind. Het is vooral geschikt voor jongens omdat het toch wel hele stoere en robuuste kleuren heeft zoals zwart en bruin. Aan de reacties te zien, zou dit model zeker tot de populairste kinderfietsen kunnen behoren.

Voordelen
Veiligheid:

deze kinderfiets is voorzien van maar liefst 2 soorten remmen. Zo is er achteraan een terugtraprem en vooraan zit er dan een krachtige handrem.

Handig in gebruik:

dit model is uitgerust met een paar stevige zijwieltjes. Daarnaast is er ook een leuke fietsbel gemonteerd net zoals degelijke spatborden aan de voor- en achterkant van de fiets.

Leeftijd:

je zult meteen merken dat de fiets over een wielmaat beschikt van maar liefst 12 inch. Daardoor is het vooral ideaal voor jongetjes met een lichaamslengte die ongeveer tussen de 86 en de 90 cm ligt.

Nadelen
Te zwaar:

volgens één enkele koper vraagt het voor een kindje toch best nog veel moeite om te trappen. De fiets is namelijk redelijk zwaar.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

2. Popal Lola Kinderfiets Meisjes

 

De Popal Lola – 1659 heeft een wielmaat van 16 inch en is geschikt voor meisjes. Dit product kun je gebruiken voor meisjes met een lichaamslengte van 104 tot 110 cm. Het is een duurzame kinderfiets met een leuke grijs en roze kleur.

Je kunt dit product ook gewoon als cadeau kopen voor je dochter, nichtje, kleindochter etc. Handig is dat je twee steunwielen erbij krijgt, zodat het kind op een veilige manier kan leren om te fietsen. Een geweldig product om het kind in de middag bezig te houden.

Je kunt weten dat het om een topproduct gaat als alle gebruikers positieve beoordelingen geven ervoor. En dat is zo met deze kinderfiets, want de kopers van dit product vinden dat het van goede kwaliteit is. Het is een stevige fiets en ziet er ook nog mooi uit. Van dit product kunnen kinderen met volle teugen genieten.

In vergelijking met het voorgaande product is deze kinderfiets net een tikkeltje duurder. Toch lijken de meeste kopers zich daar niet meteen aan te storen. Dit model is afkomstig van het merk Popal en is werkelijk de ideale fiets voor meisjes. Hieronder kun je alvast even de sterke en minder sterke kanten van de fiets bekijken.

Voordelen
Wielmaat:

deze kinderfiets is uitgerust met wielen van maar liefst 16 inch. Dit maakt dat deze kinderfiets ideaal is voor meisjes waarvan de lichaamslengte tussen de 104 en de 110 cm ligt.

Design:

dit model heeft een mooie grijze kleur met hier en daar een paar mooie roze accenten. Je kunt de fiets ook nog in 2 andere kleuren bekomen.

Toebehoren:

op het moment dat je deze kinderfiets aankoopt, krijg je er meteen ook een paar degelijke steunwielen bij.

Nadelen
Prijskaartje:

de kopers blijken allemaal bijzonder tevreden te zijn met deze kinderfiets. Toch vermoeden we dat het prijskaartje misschien voor potentiële gebruikers als een minpuntje zou kunnen beschouwd worden.

Koop bij bol.com (€169)

 

 

 

 

3. Ks Cycling Fiets 20 freestyle BMX Cobalt

 

Met de stoere Ks Cycling BMX-fiets voor kinderen, maak je haast alle kinderen blij. Dit product heeft een mooie, opvallende en felle kleur, namelijk groen. Bij het stuur is er een 360°-rotorsysteem, waardoor het stuur helemaal rond kan draaien. Dit product is voorin en achterin voorzien van goede V-brakes en ook nog mag wheels gemaakt van composietmateriaal.

Het is ook goed om naar de kwaliteit van een product te kijken in plaats van alleen naar de goedkope kinderfietsen. Het wil ook niet zeggen dat als een product duur is, dat de kwaliteit ervan automatisch goed is.

Daarom is het goed om de bevindingen van gebruikers te lezen. De twee personen die dit product hebben gekocht vinden dat het van goede kwaliteit is en je krijgt dit product zoals je het op de foto ziet. Alleen is het moeilijk om de remkabels zelf te installeren.

Indien je nog steeds op zoek bent naar een leuk verjaardagsgeschenkje voor je zoontje dan kun je altijd deze kinderfiets eens bekijken. Dit model is afkomstig van het bekende merk KS Cycling en zo te zien, zijn de kopers best wel heel tevreden. Het zal ons dan ook niet verwonderen indien ze KS Cycling als het beste merk zien.

Voordelen
Stuur:

het stuur van deze kinderfiets is voorzien van een handig 360 graden – rotorsysteem. Daardoor is het mogelijk om het stuur helemaal rond te draaien.

Remmen:

je zult meteen merken dat deze stoere fiets over degelijke en krachtige V-brakes beschikt. Dit zowel voorin alsook achterin.

Design:

de fiets ziet er heel erg stoer en robuust uit en is afgewerkt met een felgroene kleur. Dit zal vooral heel wat jongetjes meteen hard aantrekken.

Nadelen
Remkabels:

volgens één enkele koper zouden de remkabels niet zo eenvoudig af te stellen zijn. Toch lijken de andere gebruikers daar helemaal geen klachten over te hebben.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

4. Popal Omafiets OM22 Kinderfiets 

 

De Popal Omafiets OM22 is vanwege het frame geschikt voor meisjes. Het is een eenvoudige en stevige fiets.

Je kunt er dus lekker en comfortabel op zitten en fietsen. Het stuur van deze fiets kun je in hoogte verstellen en ook het zadel. Dit is heel erg handig, want als het kind groeit, kan er nog gebruik gemaakt worden van dezelfde fiets. Het is voorzien van een ringslot en een koplamp met LED verlichting.

Niet alle gebruikers geven positief advies voor dit product, want de beoordelingen zijn tot nu toe verdeeld. Voor een deel van de kopers heeft dit product een minder goede kwaliteit en het achterwiel is een beetje scheef. Een ander deel van de kopers vindt dat dit product wel van goede kwaliteit is en de prijs ervan is ook goed. Het beantwoordt de verwachtingen en de kleur van dit product is zoals het is afgebeeld op de foto.

Net zoals één van de voorgaande kinderfietsen is ook dit model afkomstig van het bekende merk Popal. Het is misschien niet meteen het exemplaar met de laagste prijs maar toch zijn heel wat kopers best tevreden over het gunstige prijskaartje ervan.

Voordelen
Frame:

het frame van dit model is helemaal vervaardigd uit duurzaam en stevig staal. Met een framemaat van ongeveer 35 cm is deze fiets vooral ideaal voor meisjes.

Remmen:

deze kinderfiets beschikt over maar liefst 2 remmen namelijk een terugtraprem en een krachtige en degelijke handrem.

Handig in gebruik:

het is mogelijk om het stuur van deze fiets helemaal aan te passen en te verstellen. Dit is ook het geval met het zadel. Zo groeit de fiets mee met je kind.

Nadelen
Geen versnellingen:

het is wel belangrijk om er rekening mee te houden dat deze kinderfiets niet voorzien is van versnellingen.

Matige kwaliteit:

een kleine minderheid van de klanten is niet helemaal overtuigd van de kwaliteit van deze kinderfiets. Zo zou het achterwiel een beetje scheef bevestigd zijn.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

5. Manchester United Kinderfiets 10 Inch 

 

De Manchester United kinderfiets met wielen van 10 inch is gewoon een geweldig product. Met dit product steelt jouw kind zeker de show als hij of zij op straat ermee gaat fietsen. Elke Manchester United fan zal opkijken van dit leuke product. Het is geschikt voor kleine kinderen met een lichaamslengte van 86 tot ongeveer 90 cm. Voor de veiligheid is dit product voorzien van steunwielen, waardoor het leren fietsen gemakkelijk gaat.

Dit product is zeker wel een kinderfiets aanbieding, in het bijzonder voor de kleine fans van Manchester United. Het heeft in vergelijking met de andere fietsen wel de laagste prijs. Toch is er maar 1 review geschreven hiervoor en de koper is blij met dit product.

Het is gemakkelijk in elkaar te zetten en je kunt het stellen naar jouw behoefte. Het is in het bijzonder geschikt voor kleine kinderen.

Tot slot is er dan nog de Manchester United kinderfiets die er wel heel erg stoer uitziet. Dit model is afgewerkt met hele stoere kleuren zoals rood, geel en zwart. Daardoor zal het misschien vooral voor jongetjes heel erg aantrekkelijk zijn. Hieronder kun je alvast even de voor- en nadelen aandachtig bestuderen.

Voordelen
Wielmaat:

met wielen van ongeveer 10 inch is deze fiets vooral ideaal voor kindjes waarvan de lichaamslengte zich situeert tussen de 86 en de 90 cm.

Veiligheid:

dit fietsje is uitgerust met een paar stevige steunwielen. Op die manier kun je je kind op een veilige manier leren fietsen.

Budget:

je zult zeker versteld staan van het mooie prijskaartje dat vasthangt aan deze kinderfiets.

Nadelen
Design:

momenteel zijn er helemaal geen negatieve reacties geplaatst. Toch vermoeden we dat sommige kopers de kleuren misschien net iets te fel zullen vinden.

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status