Beste USB sticks

Laatste update: 06.06.20

 

USB stick test van 2020

 

Afhankelijk van het doel, kun je kiezen voor een USB stick met een snelle reactietijd en een compacte of grote opslagcapaciteit. Ook de aansluiting kan door sommige klanten als belangrijk worden bestempeld. In elk geval zul je versteld staan van het ruime assortiment aan USB sticks die er vandaag de dag bestaan. Dit maakt de keuze gelijk een pak moeilijker. Daarom zijn we alvast op zoek gegaan naar de 3 best beoordeelde hedendaagse USB sticks. Zo hebben we ondervonden dat de SanDisk Ultra USB alvast een topproduct blijkt te zijn. Het product wordt gekenmerkt door een USB 3.0 A aansluiting. Je zou natuurlijk ook altijd nog kunnen kiezen voor de Kingston DataTraveler SE9 USB stick die over een maximale opslagcapaciteit van maar liefst 64 GB beschikt.

 

 

Vergelijkingstabel

 

Sterkte
Zwakte
Conclusie
Offerte

 

 

USB sticks koopgids

 

De beste USB sticks zijn die, die volgens verschillende kopers een goede aansluiting hebben, een snelle reactietijd bezitten en over een bepaalde opslagcapaciteit beschikken. Indien dergelijke USB sticks er ook nog eens goed uitzien dan is het helemaal een topproduct. Echter raden wij jou aan om de aankoop van eender welk product, bij deze ook de USB sticks, weloverwogen te doen. Bekijk goed de verschillende mogelijkheden en neem de tijd om de USB sticks met elkaar te vergelijken. Soms kun je ook aantrekkelijke promoties en koopjes tegenkomen en wie weet kun je zo wel een USB stick aanbieding spotten.

 

 

Wat is een USB stick en het gebruiksgemak

Vandaag de dag kun je gebruik maken van heel wat verschillende manieren om documenten, afbeeldingen of andere bestanden te gaan opslaan. Zo kun je gebruik maken van bijvoorbeeld een cd-rom of van de opslagcapaciteit op je laptop. Ben je echter op zoek naar een draagbaar product waarop je heel wat bestanden kunt gaan opslaan, dan is de USB stick uiteraard een goede aanbeveling. Een USB stick kun je tegenwoordig in verschillende vormen en formaten aankopen.

Ook wat betreft de opslagcapaciteit, de aansluitingsmogelijkheden en de snelheid zijn er momenteel ook heel wat mogelijkheden. Echter heeft alles wel een bepaald prijskaartje. Daarom is het handig om eventuele aanbiedingen alvast niet uit de weg te gaan. Een USB stick is bijzonder handig omdat je het kunt gebruiken als een soort van back-up. Verder kun je het makkelijk verplaatsen en overal mee naartoe nemen.

 

Welk budget hoef je te voorzien

Zodra je besluit een USB stick aan te schaffen dan zul je in de eerste plaats versteld staan van de enorme keuzemogelijkheden die er zijn. Dat brengt natuurlijk ook heel wat verschillende prijskaartjes met zich mee. De prijs van een USB stick wordt grotendeels bepaald door verschillende factoren. Zo zal een USB stick met een grotere opslagcapaciteit vaak al iets duurder zijn dan een USB stick met een basis opslagcapaciteit. Hetzelfde principe geldt voor de snelheid en de aansluitingsmogelijkheden.

Daarnaast zal ook het formaat en vast en zeker het design ook een bepaalde rol spelen in de bepaling van de uiteindelijke prijs. Welk bedrag je er wilt en kunt aan spenderen is uiteraard een geheel persoonlijke keuze. Stel jezelf daarom op voorhand reeds een aantal vragen. Waarvoor wil je de USB stick gebruiken? Opslag van documenten, muziekbestanden of films? Films nemen bijvoorbeeld iets meer plaats in dan muziek. Kortom probeer hier rekening mee te houden. Bekijk ook alvast even de verschillende online beoordelingen van klanten.

 

Wat is de mogelijke opslagcapaciteit

Wat betreft de opslagcapaciteit van de USB stick heb je natuurlijk bijzonder veel mogelijkheden. Afhankelijk van de opslagcapaciteit zul je dus een bepaald aantal bestanden of data kunnen opslaan. Het spreekt voor zich dat een USB stick met een grote opslagcapaciteit ook iets meer bestanden zal kunnen bewaren dan een USB stick waarvan de opslagcapaciteit lager ligt. Houd ook rekening met het type bestand dat je wenst op te slaan. Muziekbestanden zijn vaak groter dan bijvoorbeeld een verkoopsovereenkomst.

De meeste USB sticks op dit moment zijn voorzien van een minimale opslagcapaciteit van ongeveer 8 GB. Om je een idee te geven, komt dit neer op ongeveer 7200 documenten die je kunt opslaan of een gemiddeld van 2861 foto’s en afbeeldingen. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een USB stick met een maximale opslagcapaciteit van 128 GB. Dit zou dan ongeveer toelaten om tot wel 116.000 documenten te gaan opslaan, of maximaal 45.000 foto’s en afbeeldingen. Aan jou de keuze dus!

 

 

De aansluiting en de snelheid

Je zult het misschien wel al gemerkt hebben dat het bij de ene USB stick soms wat langer duurt om gegevens te gaan overzetten, in vergelijking met een andere USB stick. De snelheid waarmee je bestanden en data kunt gaan overzetten is niet alleen afhankelijk van de snelheid van de USB stick maar ook van de aansluitingsmogelijkheden. Uiteraard wil je dat documenten, foto’s, muziek en dergelijke zo snel mogelijk van de computer naar de USB stick kunnen worden overgeplaatst.

In de eerste plaats zou je dus kunnen kiezen voor de 2.0 USB stick. Dit is een standaard USB stick die dus is uitgerust met een standaard snelheid. De leessnelheid bij dergelijke 2.0 USB sticks bedraagt ongeveer 25 MB per second. De schrijfsnelheid daarentegen ligt iets lager en bedraagt 8 MB per seconde.

Tegenwoordig kun je echter ook kiezen voor een 3.0 USB stick. Je zou dit exemplaar kunnen omschrijven als de vernieuwde versie van de 2.0 USB stick, waarbij zowel de lees- als schrijfsnelheid een pak hoger ligt. De leessnelheid bedraagt hier ongeveer 60 MB per seconde en de schrijfsnelheid maar liefst 12 MB per seconde. Houd er wel rekening mee dat de 3.0 USB sticks jammer genoeg niet langer in de categorie van de goedkope USB sticks te vinden zullen zijn.

 

Het formaat en het design

Tegenwoordig heb je USB sticks in allerlei vormen en formaten. Je kunt dus kiezen voor een groot of compact exemplaar. Een compacte USB stick is makkelijker mee te nemen maar misschien ook makkelijker te verliezen. Verder kun je ook kiezen tussen verschillende designs. Een USB stick van de Simpsons is vandaag de dag geen uitzondering meer.

 

USB stick Reviews – Top 5

 

Een degelijke USB stick kan altijd best wel handig zijn. Of je nu op school zit of al een vaste job hebt, een USB stick is altijd een goed idee. Toch is het niet altijd makkelijk om te weten welk product je nu precies moet kiezen. Moet je nu kiezen voor een mini USB stick of toch liever een USB stick van 64 GB. Om het voor jou allemaal iets makkelijker te maken, hebben we alvast 5 topproducten geselecteerd. We hebben hierbij onder andere rekening gehouden met de verschillende online reviews en het advies van de klanten. Bekijk de producten even rustig en kies er dan voor jezelf de beste USB stick uit.

 

 

SanDisk Ultra USB

 

Ben je al geruime tijd op zoek naar een degelijke USB stick? Maar heb je een beperkt budget of wil je er gewoon liefst niet zoveel geld aan uitgeven? In dat geval hebben wij de ideale oplossing voor jou want dit product van SanDisk zou wel eens een echte USB stick aanbieding kunnen zijn.

Deze USB stick heeft een capaciteit van maar liefst 16 GB maar je kunt ook opteren voor een exemplaar met een nog hogere opslagcapaciteit. Uiteraard zal het prijskaartje hier dan ook door veranderen. Het apparaat is voorzien van een USB 3.0 A aansluiting en werkt ook enorm snel. Zo heb je amper 40 seconden nodig om een film op je USB te plaatsen.

Ondanks de vele voordelen en mogelijkheden kunnen we echter wel vaststellen dat de meningen van de kopers verdeeld zijn. Zo zijn sommige kopers echt helemaal overtuigd van de mogelijkheden terwijl andere gebruikers er helemaal niet zo tevreden van zijn.

 

Koop bij bol.com (€8.79)

 

 

 

 

Kingston DataTraveler SE9

 

Je kunt natuurlijk ook altijd opteren voor de Kingston USB stick. In vergelijking met het vorige toestel zul je merken dat dit apparaat een veel hogere opslagcapaciteit heeft van ongeveer 64 GB. En toch zul je het tussen de goedkope USB sticks kunnen verwachten vanwege het mooie en betaalbare prijskaartje ervan.

Deze USB stick heeft een USB 2.0 A aansluiting en is afgewerkt in een mooie metalen behuizing in combinatie met een degelijke grote ring. Dit maakt het iets makkelijker om met de USB stick te werken. Bovendien zul je merken dat de USB stick vrij smal is waardoor het makkelijk kan gebruikt worden in combinatie met toestellen zoals notebooks en Intel’s.

Ook hier kunnen we zowel positieve als negatieve reacties opmerken. Toch is de meerderheid van de gebruikers duidelijk bijzonder positief over de gebruiksvriendelijkheid van het toestel en de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Toshiba TransMemory U202

 

Met deze handige USB stick van het bekende merk Toshiba zul je vast en zeker een degelijk toestel in huis halen. De USB stick heeft een neutrale doch moderne witte kleur en heeft een opslagcapaciteit van maar liefst 16 GB.

Het apparaat beschikt over een handige en krachtige USB 2.0 A aansluiting en heeft een leessnelheid van maar liefst 18 MB/s. De schrijfsnelheid van deze Toshiba USB stick bedraagt ongeveer 5 MB/S. Doordat dit product amper 8 gram weegt, zul je merken dat je het makkelijk en snel overal mee naartoe kunt nemen.

Jammer genoeg kunnen we jou geen verder advies geven over deze handige USB stick. Dit heeft vooral te maken met het feit dat er momenteel nog geen online beoordelingen zijn geplaatst. Het is dus mogelijk dat het nog om een vrij recente USB stick gaat. Neem alvast een kijkje en wees de eerste in het plaatsen van een online review.

 

Zie de prijs op bol.com

 

 

 

 

Transcend JetFlash 700

 

Met deze USB stick van 128 GB haal je niet alleen een degelijk maar ook een krachtig toestel in huis. Het apparaat dat afkomstig is van het bekende merk Transcend heeft een hoge opslagcapaciteit en dit tegen een mooi betaalbaar prijsje. Uiteraard kun je dezelfde USB stick ook in een kleinere opslagcapaciteit bekomen. En dan zal het prijskaartje eventueel ook wat lager zijn.

De Transcend USB stick heeft een degelijke 3.0 A aansluiting en is daardoor voor heel wat verschillende apparaten geschikt. Je zult meteen merken dat zowel de schrijfsnelheid alsook de leessnelheid van dit product bijzonder hoog ligt in vergelijking met de andere toestellen die we hiervoor besproken hebben.

Het zal dan ook niet verwonderen dat de overgrote meerderheid van de gebruikers duidelijk positief is over dit apparaat. Zo geven de meesten niet alleen een positief advies over de uitstekende kwaliteit maar ook over de correcte prijs-kwaliteitverhouding ervan.

 

Koop bij bol.com (€26.49)

 

 

 

 

Kingston DataTraveler Generation 4

 

Net zoals één van de vorige toestellen zul je merken dat deze USB stick afkomstig is van het bekende merk Kingston. Het toestel heeft een totale opslagcapaciteit van ruim 16 GB maar is ook beschikbaar in andere formaten. Indien je een USB stick met een nog hogere of juist lagere capaciteit kiest dan zal het prijskaartje natuurlijk ook mee veranderen.

Met een 2.0 A aansluiting mag je deze USB stick vast en zeker tot de krachtige en degelijke producten rekenen. Zo kun je de USB stick gebruiken in combinatie met verschillende apparaten en beschikt het ook over een behoorlijk lees- en schrijfsnelheid.

Slechts enkele kopers vinden het product ondanks alles toch best wel prijzig. Toch is de overgrote meerderheid van de klanten duidelijk wel tevreden over de uitstekende kwaliteit en de duurzaamheid van deze USB stick.

 

Koop bij bol.com (€10.49)

 

 

 

 

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
DMCA.com Protection Status