Hoe gebruik je haarolie het best

Laatste update: 18.04.24

Deze website wordt door onze lezers ondersteund. Zodra je iets aankoopt via de linken op onze site, ontvangen wij hiervoor een kleine affiliate commissie. Kom hieronder meer over ons te weten.

Aangezien je haar dagelijks heel wat te verduren krijgt, kan een beetje extra verzorging nooit echt kwaad. Niet alleen weersinvloeden maar ook het gebruik van een föhn of haardroger, het kleuren van je haar of het gebruik van de centrale verwarming, kunnen je haren net dat tikkeltje poreuzer maken. Dat kun je gelukkig verhelpen door middel van een degelijke haarolie. Toch is het niet de bedoeling om zomaar de eerste de beste haarolie uit het rekje te pakken. 

Hoe is het met de conditie van je haar gesteld

In eerste instantie is het belangrijk om rekening te houden met de conditie van je haar. Heb je last van droog beschadigd haar en in welke mate? Misschien zijn de puntjes wel gespleten en dof? Kortom, je moet het poreusiteitsniveau van je haar zien te achterhalen. De mate van poreusiteit zal vervolgens de zoektocht naar de voor jou meest ideale haarolie, net dat tikkeltje makkelijker maken.

Naast het poreusiteitsniveau, is het natuurlijk minstens even belangrijk om rekening te houden met je haartype. Heb je van nature dunne en fijne haren of heb je best wel wat volume? Heb je steil haar of sta je bekend vanwege die prachtige krullen? En als je krullen hebt, dan is er natuurlijk ook nog een onderscheid tussen kleine fijne krulletjes of lange golven. Is je haar gekleurd of maak je vaak gebruik van een balayage?

 

De verschillende soorten haaroliën

Zo bestaan er onder andere heel wat plantaardige oliën die gekenmerkt worden door een grote hoeveelheid verzadigde vetzuren. Dergelijke haaroliën zijn dan ook bijzonder geschikt voor personen die te kampen hebben met hoog poreus (beschadigd) haar. Is je haardos echter licht tot niet poreus en wil je vooral de glans en de gezonde uitstraling verbeteren? Dan geef je maar beter de voorkeur aan een haarolie waarin heel wat verzadigde vetten werden opgenomen. Tenslotte zijn er dan nog de oliën met enkelvoudige onverzadigde vetzuren die dan weer een aanbeveling zijn voor personen van wie het haar slechts in lichte mate poreus blijkt te zijn. 

Hoe dien je de haarolie aan te brengen en wat is de inwerkingstijd

Eenmaal je de geschikte haarolie in huis hebt gehaald, is het belangrijk om rekening te houden met de wijze waarop je het moet aanbrengen. In de meeste gevallen wordt op het etiket van het flesje duidelijk de gebruiksaanwijzingen vermeld. En wees gerust, als je de oliën correct gebruikt, hoef je helemaal niet met een vettige haardos te eindigen. 

Haarolie is juist een extra vorm van verzorging die heel wat belangrijke voordelen met zich meebrengt. Zo wordt het haar gevoed, verzorgd én zorgt het voor extra glans en een unieke maar bovenal gezonde uitstraling.

Vaak zal je dan ook worden aanbevolen om de haarolie aan te brengen op net gewassen, bij voorkeur handdoek droog haar. Afhankelijk van het type olie, kan de werkwijze van aanbrengen lichtjes variëren. Zo heb je bepaalde oliën, zoals degene met heel wat verzadigde vetten, die je makkelijk op de hoofdhuid en de volledige haarlengte kunt aanbrengen waarna je het geheel lichtjes gaat masseren. Andere oliën worden dan liever niet op de hoofdhuid gebruikt en bij voorkeur enkel en alleen op de puntjes van het haar. 

Wat betreft de hoeveelheid haarolie en de totale inwerkingstijd kun je nooit echt veel verkeerd doen. Uiteraard moet je niet overdrijven en volstaan enkele druppeltjes vaak al. Qua inwerkingstijd is een minuutje of 5 vaak voldoende. Wil je de olie iets langer laten inwerken dan is dat uiteraard geen enkel probleem alhoewel een langere inwerkingstijd vaak niet noodzakelijk nuttiger is. 

 

Laat een reactie achter

0 COMMENTAIRES

DMCA.com Protection Status